Taannoisen sisustushöyrähdyksen myötä kodin väritys on kovasti muuttunut mustavalkoisempaan suuntaan. Entinen valkoista, harmaata ja puun sävyjä yhdistelevä sisustus on saanut rinnalleen graafisen mustan, kukapa olisi uskonut. Katseltuani lähes parikymmentä vuotta lapsuudenkodin mustavalkoista sisustusta olin tietoisesti karttanut kyseistä väriyhdistelmää ja valinnut omaan kotiini aina pehmeämpiä sävyjä (lue: valkoista ja puuta). Nyt on kuitenkin toisin, ja syytän tästä takinkääntämisestä jälleen kerran sisustusblogeja, varsinkin ihanan Lauran ja ihanan Lisbetin kauniita mustaa ja valkoista yhdisteleviä moderneja koteja.

Eipä sillä, mustaahan meillä on ennenkin ollut olohuoneessa massiivisen sohvan muodossa. Vaikka edelleen tahtoisin eroon koko sohvasta ja tilalle jotain vaaleampaa ja kevyempää, ei sohvan väri enää kriiseilytä samassa määrin kuin vielä vähän aikaa sitten. 

Moni asia on kuitenkin vielä kesken. Esimerkiksi olohuoneen seinälle kaavailtu tauluhylly nojailee edelleenkin lattialla odottamassa poraamistaan ja jo valmiiksi kehystettyjä taulujaan. Keittiössä Marimekon Joonas-kankaasta leikatut verhot ovat jo tangossa, vaikka reunoja ei ole vielä viimeistelty, heh. Tiedättehän, kun inspiraatio iskee, ei silloin voi odotella ;). Tuppaavat vaan jäämään monesti pysyviksi ratkaisuiksi nuo kokeilut… keittiön uusi matto onneksi ei viimeistelyjä kaipaa.

Vielä kun saisi uusittua keittiön ruokailuryhmän ja maalattua yläkerran tummat ovenpielet valkoisiksi, alkaisi kaikista häiritsevimmät kohteet kotona olla eliminoituja.

Sittenhän voikin höyrähtää taas johonkin muuhun ;).

Rentouttavaa sunnuntaita!

K.K.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

lisbet e.

Lieneeköhän syy mun mustavalkoisuuteeni, että elin värikkäässä kasarikodissa? Ainakin kellanoranssia mäntypaneelia oli riittävästi. Hyvältä teillä näyttää; mustavalkoinen on pohja, johon on helppo yhdistää sitä, mikä kulloinkin tuntuu parhaimmalta. Täytyy kyllä tunnustaa, että meille on kyllä salakavalasti hiipimässä värejä... tai no, ovathan harmaa ja ruskea värejä?

Katja Karpalo
Liittynyt7.12.2015

Hei Lisbet ja kiitos kommentista! Hihii, mäntyä oli tosiaan meidänkin kasarikodissa. Mustavalkoisuus tuntuu kyllä nyt tosi raikkaalta ja omaltakin. Jopa siinä määrin, että tekisi mieli jopa maalata jokin seinistä mustaksi kokeilumielessä, vaikkapa liitutaulumaalilla. Jostain syystä mies ei vaan yhtään innostu tästä ajatuksesta ;). Teidän työhuone (ja koko koti) on kyllä niiiin ihana! Juuri täydellinen yhdistelmä mustaa, valkoista ja puuta. Kiitos ihanasta blogistasi ja kivaa kevään odotusta sinne! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustustotuuksia kaihtavaa blogia kirjoittaa Turun seudulla asuva freelancer, joka sisustaa perheen omakotitaloa rakkaudella ja rennossa skandihengessä – useimmiten kieli poskessa.

Hae blogista