Anteeksi provosoiva otsikko, eihän ruualla saa tietenkään leikkiä, eikä ainakaan "sisustaa". Mutta puhunkin nyt vain niinkin arkisesta asiasta kuin tuoreiden yrttien säilytyksestä, en niiden haaskaamisesta sisustustarkoituksiin.

Käyko sinullekin usein niin, että salaatti ehtii nahistua jääkaapissa ihan kuivaksi lötköksi ennen kuin olet ehtinyt syödä sen kokonaan? Meillä ainakin toudellakin. Valitin tästä kerran miehelle, niin hän tokaisi, että eihän salaatti kaupassakaan ole kylmässä vaan huoneenlämmössä tiskissä. Siitä lähtien olenkin alkanut säilyttää näitä ennen suoraan jääkaappiin tuuppaamiani vihreitä kaunottaria huoneenlämmössä . No basilikaa en sentään aikaisemmin laittanut jääkaappiin mutta korianterin laitoin kyllä. Ja katso miten nätisti se hörhöttää vielä viikonkin jälkeen, ihan täysin syömäkelpoisena. Jääkaapissa se menee ihan kamalaksi parissa päivässä.

Yrtit ovat minusta muutenkin ihan mieletöntä silmäkarkkia, varsinkin basilika ja rosmariini. Katsokaa nyt tätäkin basilikaa. Voiko olla mitään niin kaunista ja herkullisen näköistä kuin tuore basilika ruukussa?

Kun yrtit ovat esillä kauniisti,  niitä myös muistaa käyttää ruuanlaitossa, eivätkä ne unohdu jääkaapin pohjalle. Basilikaa ja tätä korianteria on ihana napsaista salaattiin tai viimeistellä niillä ruoka-annos.

Ennen kuin kyllästyin täysin tähän turhaan jääkaappihävikkiin ja vaihdoin salaatin kokonaan babypinaattiin (huuhtelen nykyään koko pussin kerralla ja säilytän ilmavasti kulhossa kannen alla jääkaapissa), säilytin jopa roomansalaattia kauniissa ruukussa leipälaatikon vieressä. Siitä sitä tuli herkemmin laitettua leivän päälle ja sain ihailla ihanaa vihreää ”kimppua” aina keittiössä hyöriessäni.

Tiesitkö muuten, että hieman nahistuneen salaatin saa taas ihan rapsakaksi liuottamalla sitä kylmässä vedessä noin puolen tunnin ajan?

Joulupukki toi meille lahjaksi tämän kivan Alessin Cactus-hedelmäkorin, jossa ihan kaikki hedelmät näyttävät ihanilta.  Minun mielestäni se pääsee ihan parhaiten oikeuksiinsa kukkuroillaan mehukkaita ja oransseja mandariineja.

 

Onko siellä muitakin ruoalla sisustajia eli säilytätkö sinäkin jotain syötävää kauniisti esillä? Ja onko joku keksinyt ratkaisun ikuiseen arvoitukseen: eli miten TILLIN saa säilymään pidempään kuin päivän? Minulle se on täysi mysteeri.

Ihanaa viikonloppua ja tulevaa talvilomaviikkoa!

K.K.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustustotuuksia kaihtavaa blogia kirjoittaa Turun seudulla asuva freelancer, joka sisustaa perheen omakotitaloa rakkaudella ja rennossa skandihengessä – useimmiten kieli poskessa.

Hae blogista