Menestyksen ja uran eteen pitää tehdä Töitä, niin sanoo moni ja näihin sanoihin on helppoa yhtyä-

Minä tahdon menestyä työssäni, olen kunnianhimoinen ja määrätietoinen luonne. Tavoittaakseni päämääräni urakehityksessä on pohdittava monia asioita sillä työurani ei ole tällä hetkellä mitenkään yksinkertainen olen sekä palkkatyössä että yrittäjänä.

Näiden kahden "olomuodon" välinen kompinaatio tuo haastetta juuri nyt, kalenteriani täyttäessä joudun / saan olla tarkkana että palkkatyöni on etusijalla koska olen sitoutunut siihen määräajaksi. Se tuo kieltämättä arjenhaastetta josta saan toki olla erittäin Onnellinen!  Toisaalta minulla on yritys joka on selkeästi kasvusuunnassa, ja jarruttelen sitä tietoisesti.

Miksi olen tässä tilanteessa? Kaikki on osittain sattuman summaa, minun piti alunperin olla tänä vuonna vain itselle työtä tekevä tyyppi, eli yrittäjä. Näin olin suunnitellut jo useamman vuoden ajan ja tämä oli tavoitteeni johon en sittenkään uskaltautunut.

Olin jo hyvän matkaa valmistutunut yrittäjyyteen, minulla on ollut useiden vuosien ajan "keikkatöitä" luennoitsijana ja kouluttajana sekä ihan kiva lisäansio verkostomarkkinoinnin parissa. Olin kaavaillut menestyväni sen tiimoilla ja kasvatin tiimiä mutta jokin vain ei sitten ihan napannut. Tuotteet ovat laadukkaita, kommisot ja myynninkate hyvä mutta etenin käsijarru päällä kokoajan- huikeat palkintomatkatkaan eivät saaneet minua mukaan täysillä. Vaikka ympärillä on monta jotka elävät laadukasta hyvätuloista elämää verkostomarkkinoinnin tuloksella. Kaiken tuon tahtotilan menystykseen käänsi lopulta nykyisen työnantajani nettisivuilla olevat sanat "Tule meille töihin" ajatus siitä että minulla olisi edelleen perusturva palkasta joka kilahtaa varmasti joka kuukausi tilille. Ajatus myös siitä ettei minun tarvitse jatkuvasti vahdata toisten pisteitä ja tekemisiä vaikka olenkin johtavaa tyyppiä ja pidän paljon toisten kouluttamisesta niin "vahtiminen" ei olutkaan minun juttu. Niinpä otin ja laitoin työhakemuksen menemään yön pimeinä tunteina, työhakemuksen joka on kaikista huonoin koskaan tekemistäni! 

mutta

Nyt minulla on palkkatyö jossa viihdyn valtavan hyvin, saan toteuttaa luovuutta ja olla tekemisissä kauniiden asioiden kanssa. Opin kokoajan jotain uutta työstä, asiakkaat ovat muutoshaluisia kun tulevat minun luokseni, saan toteuttaa jonkun unelman. Olla mukana heille hyvin henkilökohtaisessa asiassa, ratkaista arjen haasteita luoden kodin jossa viihdytään ja rakastetaan. 

"Sisäinen yrittäjä"

Palkkatyötäni voin tehdä "yrittäjä"-asenteella tarvittaessa esimiesten TUKI on suuri. Ensimmäisen vastoinkäymisen kohdalla sain huomata sen  todella konkreettisesti. Vastoinkäymisestä oppii aina jotain uutta yrityksen tavoista työskennellä ja pitää huolta työntekijöistään. Ei mentykkään raha edellä "kaikki voi korvata rahalla" - vaan asia kerrallaan ja myös työntekijää kunnioittaen. Minulla on vapaus tehdä työtäni minun tavallani, palvella asiakasta minun vahvuuksilla, ottaa aikaa sen verran kuin sunnitteluun tarvitsen se on pienen yrityksen etu. Pienessä yrityksessä työskentelemisessä on myös haasteensa jos on tälläinen "sisäinen yrittäjä" kalenterin suunnittelu voi olla haastavaa, kun asiakas tahtoo jotain ja nyt heti unohtuu helposti se että oletkin tehnyt jo 12 tuntista päivää useita päiviä. 

Olenko siis umpikujassa, mitä tästä voin oppia? Miten tässä näin kävi?

En ole umpikujassa, hullulla tavalla pidän tästä tilanteesta ja sen mahdollistaa myös se ettei meillä ole enää pieniä lapsia, muutama vuosi sitten tämä ei olisi ollut mahdollista. Ja toisaalta tiedän etten tietenkään voi elää näin loppuelämääni- haaveita ja unelmia on edelleen- joita tavoittelen ja johon tämä aika minua valmistaa. Oppinut olen sen että teen vain sellaisia töitä jotka tuntuvat omiltani, töitä ja työtä jossa viihdyn josta saan jotain joka päivä. Yritykseni kasvaa tässä sivussa ja saan olla kiitollinen työnantajalleni joka uskalsi palkata juuri minut tietäen että minulla on myös yritystoimintaa, meidän tuotteemme ei kilpaile keskenään ja ammattitaitoni kantaa vahvasti molemmat työt.

Tämä kaikki tapahtui sattumalta ja omasta tahdostani!

Mitähän tämä vuosi vielä tuokaan? 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla