-Anna Gavalda

Oletteko lukeneet ranskalaisen Anna Gavaldan (1970) Viiniä keittiössä? Kirja kertoo Chloésta, pienten lasten äidistä, jonka mies on löytänyt uuden naisen ja pakannut tavaransa. Ja Chloén etäisestä appiukosta, joka haluaa viedä surevan Chloén ja lapset mökille. Niin, etenkin appiukosta, joka viinin ääressä alkaa kertomaan Chloélle vuosikymmenien takaisesta suhteestaan toiseen naiseen. Rakkaudesta, lähtemisestä, jäämisestä ja pelkuruudesta.

Kirja on kaunis, tunnelmallinen, kevyt ja jotenkin lohdullinen tarina varmasti etenkin niille, jotka ovat tulleet jätetyiksi. Näkökulma siihen, miten lähteminen voi joskus olla rohkeutta ja jääminen pelkuruutta.

Kirjan lukee yhdessä päivässä. Parissa tunnissa. Koska se on niin kevyt, kaunis ja silti niin oivaltava ja kiinostava. Ihana. 

Ranskankielinen alkuteos Je l'aimais, 2002, Anna Gavalda.

Tunnelmallista sunnuntaita

Kommentit (27)

yogini
Liittynyt22.8.2013
28/27 | 

Niin ihana kirja - kuten Anna Gavaldan muutkin teokset! Sopivat hyvin syksyn pimetessä sunnuntaisiin lukuhetkiin sohvalla, lämpimän viltin alla ja vaikka sen lasillisen viiniä kera :)  

Tänään täällä Espoossa ainakin kannattaa vielä ulkoilla, aurinkoinen ja ihana syyssää! Mutta pian sitä mieluummin kaivautuu tosiaan kirjan kanssa jonnekin lämpimään koloon, eikä näytä nenäänsä ulkona ollenkaan ;) 

Kaunista sunnuntaita kaikille! 

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
31/27 | 

Heh, tää on joko mun äidin tai siskon vanha, löysin mun huoneen kaapista tän ja käytin vähän niinku kotipaitana saunan jälkeen. Sit se vaan lähti mukaan myös viinilasillisille kun ei kai jaksanut saunan jälkeen niin kauheasti hienostella

33/27 | 

Kiitos kirjavinkistä:)

 

Tämä nyt ei liity tähän kohtaan millään lailla... mutta kun on "pitänyt" kysyä, niin kysynpä nyt, että minkä mittaisia juoksulenkkejä yleensä teet? Ja juoksetko miten monesti viikossa?

 

Tällaisista syyshölkkäilyjutskista olisin kiinnostunut, ihan vaan muuten vaan:)

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
35/27 | 

Voi ei miten katkaisi mun viestin! Kirjoitin pitkän selostuksen siitä, miten nyt lenkkeilen n. 8km mutta tavoitteena ois taas kasvattaa lenksut sinne 15 km. Teen tästä postausta kunhan se inspis iskee

36/27 | 

Moikka! Voitko kertoa mitkä värit erottelet vaatekaappiisi lämpimiin ja viileisiin väreihin? :)

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
40/27 | 

Joo ihana kirja, sisko tän oli vahingossa lainannut kirjastosta vähän niinku paremman puutteessa äänikirjaksi autoon ja suositteli mullekin luettavaksi... Ei siis todellakaan mitään omakohtaista

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
42/27 | 

Voi ei ❤️ tykkään kyllä fiilistellä tällaisten rakkauskohtaloiden kanssa -omassa elämässä ne ei tietenkään niin kivoja ole.. Mut eipä oo nyöt onneks sellaisesta kyse :)

43/27 | 

Kiitos vinkistä, täytyy ehdottomasti lukea. Ranskalaiset kirjat ovat hyviä, niissä on monesti kiehtova tunnelma!

44/27 | 

Kirjasta on tehty myös ranskalainen leffa. Satuin katsomaan yle teemalta sen kesän aikana ja monesti tirahti kyyneleet silmään kun oli niin koskettava. Suosittelen :)

46/27 | 

Enpäs ole ko. kirjaa lukenut vaikka innokas lukija olenkin. Käännösteksti vaikuttaa kauniilta! Kiitos vinkistä!

Vastapallona heitän sinulle Riikka Pulkkisen kirjan Totta. Myös siinä käsitellään kerroksellisesti, takaumien avulla ja tappavan kauniisti kirjoittaen parisuhdetta ja sitoutumista, avioliittoa ja sen ulkopuolista rakkautta, vanhemmuutta, läsnäoloa sekä menettämistä ja sitä, miten muisti voi pettää, jos se on armollisinta. Ihan mielettömän upea kirja:)

http://mamainprogess.blogspot.fi/

47/27 | 

hei ihana :) mistä tuo paljettihame? laitanpa samaan syssyyn, että mistä uusimman postauksen (missä beanie-ohje) harmaansävyinen neuletakki/-jakku on? todella ihana!

48/27 | 

Anna G:n kirjat kiehtovia. Minäkin näin "vahingossa" kesällä leffan - se oli hyvä! 

49/27 | 

Elokuva "Rakastin häntä" tulee perjantaina 11.10.2013 Yle Teemalta perjantaikinossa klo 21.

-Markki

50/27 | 

Anna Gavaldaa voi lukea loputtomiin... en ees kerro kuinka monta kertaa oon lukenu "Kimpassa" ja "Lohduttajan", vaikka melkosia tiiliskiviä onki. Suosittelen..!!

51/27 | 

Kimpassa on myös yksi mun lempikirjoista. Se täytyy lukea ainakin kerran vuodessa. Suosittelen lämpimästi. Tänä kesänä löysin myös Lohduttajan. Ihana sekin. :)

 

52/27 | 

Tuli katsottua tuo elokuva "Rakastin häntä" Yle teemalta tänään kirjavinkkisi innoittama ja pidin tuosta elokuvasta, joten kiitti vinkistä! :)

54/27 | 

Kiitos kirjavinkistä. Paikallisesta kirjastosta se löytyi äänikirjana. Ihana elämys automatkalla!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram