Nurmikko oli kasvanut yllättävän paljon kivetysten ylle -poistoon. Koko kukkapenkki oli ihan viidakko täynnä rikkaruohoja ja ehkä jotain istutettujakin ruohoja -poistoon. Ihan kaikki muut paitsi aiemmin keväällä leikatut ruusupensaat. Hommaan sai helposti kulumaan pari tuntia ja nyt on selkä enemmän jumissa kuin koskaan minkään treenin jälkeen! ;D Valmishan se ei ole, mutta siistitty -valmiina jotain pikkuistutuksia varten. Sinne ruusupensaiden alle... :)

Puutarhaurakan jälkeen maistui grillailu. Tein älyhyvää brokkoli-kukkakaalisalaattia, tässä tulee ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan:

 

Pilko huuhdellut, raat kukkakaalit ja brokkolit astiaan.

Sekoita Creme Freshia tai muuta vastaavaa -aika pienet määrät riittää, ole nuuka ;) Mulle tähän annokseen tuli kolme ruokalusikallista. Pikkusen sokeria, pikkusen pippuria. Oman maun mukaan oikeastaan.

Kuullota pannulla "pinjakjerner" -mitäköhän nää on suomeksi, jotain siemeniä?...

...ja lisää ne lopuksi salaattin! That's it.

Parhaiten sopii grillatun kalan kera.

Loppuviikoksi kun on grillikelejä luvattu... :)

Kommentit (117)

Hansu
119/117 | 

Hei,

kaunista on teidän pihalla! Olisin kysellyt, mikä mahtaa olla tuo rungollinen pensas tms mikä sinulla on ruukussa tuon puksipuun vieressä? Olen omalle paahteiselle etukuistille miettinyt sopivaa kesäkukkaa, kokemusta on parilta viime kesältä, eivätkä peruskesäkukat siinä viihdy, liian kuuma. Mietin nyt oliivipuuta, mutta tuo sinunkin kasvi on aika kivan näköinen! Ihan kuin jotain rosmariinia... :)

Miiru
120/117 | 

Kokemuksella voin sanoa että HELPOSTI menee sanat hukkaan neljässä vuodessa. Itse oon töissä ulkomailla, enkä käytä suomenkieltä ku enintään tunnin päivässä.
Että kyllä on brokkolit täälläkin käytössä, hehhee!

Ninni
121/117 | 

Huomenta Johanna=)

Juuri tuohon ylläolevaan sähköpostiin laitoin viestiä mutta yritän laittaa uudelleen=)

kalastajanvaimo
122/117 | 

Joo -miten niin toivottavasti? ;D Kristian Valen (tai sinnepain ;)) on ton koomikon nimi, ihq <3
;)

kalastajanvaimo
125/117 | 

Kalan grillaus on ihan simppeliä: folion päälle vaan ja sit kurkkii vähän väliä joko ois valmista ;))

Ninni
129/117 | 

Heips Johanna!

Oliko sähköpostini tullut perille??? Sain takaisin jonkun englannin kielisen viestin, ettei viestini olisi tulut perille=( Onkohan sähköpostiosoitteesi vielä voimassa;/

Hessu
130/117 | 

Hei Liinu, pitää minunkin tähän kommenttini antaa.

On tosi hieno juttu ettei sukulaisesi ole unohtanut suomen kieltä ulkomailla ollessaan. Minun kokemukseni kuitenkin on että on todella yleistä ettei kaikki erikoistermit tule sujuvasti mieleen kaikilla kielillä kun elää arkea useammalla kielellä.

Ja miten voisi edes olettaa että tietäisi automaattisesti kaikkien asioiden suomenkieliset nimet, jos noihin asioihin ei ole törmännyt Suomessa? On esimerkiksi monta hedelmää ja vihannesta joiden suomen kielisiä nimiä en tiedä, koska en ole niihin Suomessa törmännyt. Varmaankin niitä "fico d'indioita" ja "nespoleita" jostain Prisman eksoottisten hedelmien hyllystä saisi, mutta en ole käynyt etsimässä joten tunnen nämä nimet vain italiaksi.

Myös työstäni osaan puhua vain englanniksi, koska, vaikka olen työskennellyt myös Suomessa on monikansallisen yrityksen työskentelykieli englanti. Suomalaisten kollegoiden kanssa tuntuu hassulta puhua englanniksi, joten olemme puhuvinamme suomea mutta kyllä se todellisuudessa on kamalaa finglishiä, kun kaikki ammattitermit tulee englanniksi. Välillä se harmittaa, mutta ei niille kaikille termeille edes ole luontevaa suomenkielistä vastinetta.

Kuten tuolla joku jo mainitsikin, tärkeintä on tulla ymmärretyksi. Varsinkin tällaisessa blogissa, joka muutenkin on enemmän puhekielellä kirjoitettu.

Ja tosiaan mun lapsuudessa Itä-Suomessa syötiin kyllä broccolia eikä parsakaalia. Mitä lie hienostelijoita munkin vanhemmat olleet.... ;-)

Ja Johannalle kiitokset blogista. Olen kyllä ennenkin kommentoinut ja kiitellytkin (ainakin luulen), mutta halusin sanoa että sun blogi on ihanan teeskentelemätön ja elämänmyönteinen.

Suhmura
131/117 | 

Oon varmaan jotenkin myöhäisherännyt kun en ole aiemmin käynyt täällä vierailulla. Jokatapauksessa, aivan ihana blogi sinulla! :)

Mari
132/117 | 

Kiitoksia taas ruokavinkistäsi! Taidan tehdä sitä heti, kun mahdollista. Kun tuota kalaa vielä oppisin grillaamaan :)

kalastajanvaimo
135/117 | 

Voi ei, photoscapen vaarallisuudesta tiedän kaiken ;D
Onnea tenttiin joka tapauksessa!

kalastajanvaimo
137/117 | 

Hahaa :D Hauska toi työkieli juttu, niin se vaan menee.. ymmärrän ihan hyvin.. Se ei todellakaan ole mustavalkoista...

kalastajanvaimo
138/117 | 

Kiitti Kristiina :) Pihaa on tosiaan tänäänkin laitettu :)) Kaunista kesaä, blogiin yritän paivittäin ehtiä -ainakin sitten illalla :))

kalastajanvaimo
140/117 | 

Keli on niin jännä juttu, se on kuitenkin vain väline... tottakai sanat sekoittuu paässä ja niistä käyttää sitä, mikä helpoimmin mieleen tulee!
Kiitos kivasta palautteesta Mellu, kivaa kesaviikonloppua, nyt se on täällä, nyt nautitaan :D

kalastajanvaimo
141/117 | 

Toi salaatti on tosiaan helmi ;)
Otan usein asukuvia itse, vaikkapa peilin kautta. Mies auttaa tarvittaessa, mut ei niistä ikinä tuu hyviä ;D

kalastajanvaimo
143/117 | 

Hih kiitti :) Etupihasta ois tosiaan tarkoitus saada aika sellanen kaunis, mutta takapihalla on hiekklaatikot ja kasvimaat ja sellaset, siellä ei varmasti kovin ranskalainen fiilis ole hih ;))

kalastajanvaimo
144/117 | 

Joo blogi on ihan varmasti yksi syy siihen, etta mun suomi on näinkin hyvä. Ja hyvä niin. Hyväna halauaisin suomen pitääkin, mutta kuten sanoit, ei sille unohtelullekaan mitään voi...
Mun kamera on Canon EOS 1000D ja lisäksi mulla on yksi Sigman objektiivi 50mm 1,4, jota käytän aika paljon. Kiitti :))

kalastajanvaimo
145/117 | 

Hahaa :D Kiitti :) En muuten ihan kauheasti jaksa miettiä, pakko myöntää... että aika paljon tulee heitettyä päälle "jotain mitkä vois sopia yhten" ;D Ihanaa viikonloppua!

kalastajanvaimo
146/117 | 

Se on kyllä hyvää :P Kiva kuulla että tule hyvää myös tavallisilla tomskuilla!

kalastajanvaimo
148/117 | 

Totta cathrine, se oli asiaton. Tosi yksillölinen aihe -sitäpaitsi kuka tahansa saattaa tähän tapaan unohdella sanoja. Useampaa kieltä "kotikielenään" puhuvalta ei olisi mikään ihme sekaantua sanoissa silloin tällöin!
Joo ja ymmärsin että tli 1 liikaa ;D

kalastajanvaimo
149/117 | 

Juu niinpä! :D Just siksi kun en muista ikinä kumpaa toi nyt on, olen käyttänyt brokkoli-nimitystä jo aikoja :D Ja pinjansiemenasiassakin osuit ytimeen... näitä en Suomessa asuessani koskaan käyttänyt...

kalastajanvaimo
150/117 | 

Juu tässä ei tosiaan ollut kyse unohtamisesta, vaan ihan vaan tietämättömyydestä ;D

kalastajanvaimo
152/117 | 

Moikka Rilla <3 Juu rodo on todentotta mahtava!
Meitin piha on noin 600m2, mikä on täällä keskusta-alueilla aika keskiluokaa, ehkä jopa isohko. Mitä kauemmaksi keskustasta mennään, sita isompia pihat, luonnollisesti. Pihat ovat täällä huomattavasti rinteisimpiä ja kallioisimpia; sellasta kauttaaltaan yhdessä tasossa ja tasaista nurmikkoa ei taältä niin helposti löydä, kun taas Suomessa on aika standardi. Norjalaiset ovat myos ehkä himpan innokkaampia pihan laittajia, eli ehkä pikkasen enemmän panostettu talon ja sen ympäristön ulkonäköön. Mutta ei suuria eroja.
Ps. Hyvänkuuloinen vaihtis :P

kalastajanvaimo
154/117 | 

Oooh, kuulostaa hyvälle ;) No, meillä ei ole niin kovin isoa pihaa ja koska siellä joka tapauksessa tulee lasten kanssa vietettyä paljon aikaa, voi samalla tehdä jotain hyödyllistä... Nauti!:D

cathrine
156/117 | 

sorry , 15 vuotta ei 115 että kaikki (myös Liinu )ymmärtää että tuli 1 liikaa

kalastajanvaimo
157/117 | 

Se on Rododendro eli "Rodo" eli alppiruusu :)) Toi vaaleanpunainen pensas. Mahtava!
Juu eikä tässä periaatteessa ollut kyseessä mikään unohtelu. Pinjakjernen suomalaista vastinetta en ole koskaan tienyt ja brokkoliksi olen tota vihreää aina sanonut. Koska en ikinä muista onko se parsa vai parsakaali :D

kalastajanvaimo
158/117 | 

Voi sorry :)) Mulle ei nyt taas tullut lainkaan mieleen tällainen, hassua millaista keskustelua joskus syntyy :) Ihan virkistävää, tosin.
Kuten sanottua, brokkoli-nimitystä saa ja voi käyttää ihan suomalainenkin. Pinjansiemeniin en ole koskaan Suomessa törmänyt, joten voinut tietää miksi niitä siellä kutsutaan.
Yleensä muistan aika hyvin kaikki suomen sanat eikä mulla mielestäni ole mitenkään hoono soomi.
Ja totta, pikkujuttuja voi unohtua ihan Suomessa asuviltakin ;)

kalastajanvaimo
159/117 | 

Näkkari on myös ihan älyhyvää, suosittelen kokeilemaan... mut siis miten te pärjäätteilman uunia?? Onneks nyt voi grillata ruokaa ulkona :D

kalastajanvaimo
160/117 | 

Kiitos Siru <3 Kannataakin pitää korvat ja silmät auki, hyvia reseptejä voi saada yllättävistäkin paikoista :))

kalastajanvaimo
161/117 | 

Hmm... olen niin huono kasvien nimissä etten oikein pysty sanomaan muuta kuin et "niitä sellasia valkosia" ;D Tai sit tiedän jotkut kasvit just vaan norjaks :/ Mutta pienelläkin pihalla ruukkuistutukset on aika kauniita, siis tollaset puut ja pensaat ruukuissa. AINA kaunista on istuttaa penkki täyteen jotain ihan matalaa tiheää pienikukkaista ja sekaan muutama korkea isokukkainen (esim. pioni! tai ruusu seinää pitkin)... Kysy puutarhakaupassa, ne osaa! :)))

kalastajanvaimo
166/117 | 

Moi, no totta... taisin kyllä käyttää brokkoli -sanaa Suomessa asuessanikin, ettei se kai ihan väärin ole ;) Nyt ei kukaan muistanut asukuvia muissa tohinoissa, mut voin kertoa että sellanen froteemekko se oli :P

anuk
168/117 | 

Nam, mikä resepti :P Kivasti laitettu nurmikon reunus kyllä. Täällä vaan parveketta varustellaan erilaisilla hyöty- ja muilla kasveilla. Tulis vaan nyt pysyvästi lämpimät yöt, niin voisi laittaa kaikki "asukit" sinne. No sit semmoista vielä, että mun ois pitänyt lukea tenttiin, niin jotenkin vahingossa asensin viimein Photoscapen ja aloin leikkiä sillä. Sillähän voi tehdä ties vaikka mitä! Tässähän tää ilta on mukavasti mennyt sillä leikkiessä... :) Ja tentti ei ole aiheesta kuvankäsittely :))

Hillevihiiri
169/117 | 

Salaattivinkki napattu talteen, tänään testattu ja hyväksi todettu :) Kiitos. Taas kerran.

Madicken
170/117 | 

Mmmm ihana uusi kevyt kaveri grilliruoalle, hetimiten testiin. Kiitos! Ihanaa tämä kesä, grilliruoka ja tuoreet kasvikset. Ja rakkaat siinä grillin ympärillä, tietty <3

Kielestä. Multa unohtuu päivittäin ihan tämä oma rakas suomen kieli. Olen naimisissa kaksikielisen miehen kanssa, joka puhuu rakkaana äidinkielenään ruotsia. Puhuu työssään suomea eikä osaa "työnsä kieltä" ruotsiksi. Puhuu lapsen kanssa vain ja ainoastaan ruotsia, eikä osaa "virastokieltä" kuin vain ja ainoastaan suomeksi.

Elämä on. Eikä se ole mustavalkoista.

Kirstina
171/117 | 

Kiitos ihanasta salaattivinkistä. Heti tänään kokeilin ja hyväksi havaitsin.
Kiva kun jaksat päivittää blogiasi lähes päivittäin. Jatka samaan malliin, vaikka lumoava puutarhasi yms. pitävät sut varmasti kiireisenä.
Kaunista kesää!
- Kirstina

Tiina
172/117 | 

On se jännä, jos ihan peruskielioppi ja oikeinkirjoitussäännöt unohtuvat, vaikka Suomessakin asuisi? Olen itse lukenut suurimman osan ammattikirjallisuudesta englanniksi ja en todellakaan muista/tiedä kaikkien perustermienkään sanatarkkoja käännöksiä suomeksi. Eiköhän tärkeintä ole, että tulee ymmärretyksi? Ei varmasti ole Johannalta mitään "brassailua" - kaikki sanat ja käännökset eivät vaan tule siinä hetkessä mieleen.

Mellu
173/117 | 

Ihan huippu postaus, jotenkin niin teemaan sopiva, kun täällä Suomessakin on meneillään nätti ja piiiiitkä viikonloppu, ja joka ainakin suurimmalla osalla tuttavistani kuluu niin ikään viherjuttujen parissa. :) Kesä on vaan niin kiva!

Edellä käytyyn keskusteluun viitaten pakko todeta, että kyllä se suomen kieli unohtuu helposti myös ihan Suomessa. :) Työkieli on enkku ja suomalaisten kollegojen kanssa puhutaan nk. finglishiä eli ymmärrettäis varmasti paremmin toisiamme enkuksi kuin yrittämällä kääntää jotain (työ)juttuja suomeen. Vapaalla käytän myös paljon enkkua ja saksaa, joten olen myös alkanut nähdä uniakin vierailla kielillä.... Mutta ei mua kyllä haittaa yhtään :)

Kivoja kesäpäiviä Norjaan!

Emmi
174/117 | 

Liinu: Oletko itse asunut ulkomailla neljä vuotta ja ulkomaalaisen kanssa? jos et niin voin kertoa, että uskomattoman nopeasti sanat, joita ei käytä suomeksi unohtuu. Ja sitä paitsi sanavarasto kehittyy ja uusiutuu koko ajan ja osaa sanoista, kuten pinjansisemen, on tullut yleiseksi vasta muutama vuosi sitten... Uudet sanat oppii sillä toisella "omalla kielellä" ja suomen kieli jää taka-alalle.

pienikulkija
175/117 | 

Mä käytän kanssa sujuvasti sanaa "broccoli" suomen kielessä - broccoli on hyvää, parsakaali kuulostaa pahalle :D Mun mies myös kieltäytyy syömästä parsakaalia ja bataattia, mut tosiaan syö broccolia ja sweet potatoea/yamsia :)

Elisa
176/117 | 

Ihanan ihana resepti. Pakko testata viikonloppuna. Tuommoiset helpot jutut on arjen pelastuksia. Nami.

Itse unohtelen sanoja heti, jos olen hetken puhunut pelkästään englantia tai ruotsia. Pieni hetkikin riittää siihen, että joudun tankkaamaan jotain ihan perussanaa suomeksi. :)

Mun piti kysyä, että otatko asukuvasi itse, vai onko sulla joku "kuvaaja"?

Sinna
177/117 | 

On pakko kommentoida, että raaka kirjoitetaan monikossa raa'at ei raat :) Ihanan näköistä salaattia, oikein vesi herahti kielelle!

PN
178/117 | 

Aivan ihana ja selkeä piha, tulee Norjan sijasta ihan ranskalainen tyyni fiilis, kun tätä ihailee ?

Kiitos muuten reseptistä, aion kokeilla varmasti joskus, täähän voisi olla hyvä ohje esim. kesätupareihin!

Annaleena
179/117 | 

Olen aina silloin tällöin löytänyt tieni blogiisi ja aina yhtä kivaa on ollut lukea! Kiitos! Lettiohje oli kiva ja kokeilinkin sitä heti. Täytyy vain ostaa vielä se kuivashamppoo... J
Joskus minua harmittaa kun en löydä täältä kaupoista samoja vaatteita kuin sinulla on. Voisitko laittaa joskus shoppailu vinkkejä, eli vaikka kauppojen nimiä (vai saatko mainostaa täällä?) tai nettikauppojen osoitteita? Sinulla on myös aina kivoja koruja. Laitatko niistäkin vinkkejä joskus?

Tuolle yhdelle kommentoijalle tuosta norjan kielen tarttumisesta haluaisin sanoa et hän ei taida tuntea yhtäkään kuka olisi asunut ulkomailla 5 vuotta. Kyllä se kielen sointi vain tarttuu. Etenkin jos oma aviomieskin on ulkomaalainen. Turha sellaisesta on kenenkään olla kateellinen.
itsekin asuin 4 vuotta poissa suomesta ja oma mieheni on myös ulkomaalainen niin vaikka sitä suomea puhui omien lasten kanssa, niin kyllä se toinen kieli vain tarttui. Jos asuu ulkomailla niin pääosin päivät, kaikki asioiden hoitaminen, töissä olo ym. sujuvat tuolla toisella kielellä, ja johan siinä silloin alkaa jo ajatellakin muulla kuin suomen kielellä. Täytyy olla kyllä melkoinen puupää jos se vieraan kielen sointi ei tartu.
Siskoni aikoinaan vinoili minulle kun kuunteli puhettani mut nyt tuo on itse mennyt naimisiin saksalaisen miehen kanssa ja johan sieltä on alkanut kuulua bitte schööniä :DTekisi mieleni nyt vinoilla takaisin mut en viitsi.

Alun perin minulla oli kuitenkin ajatuksenani kirjoittaa tähän kommentteihin, koska olisin kysellyt kamerastasi, että mitä merkkiä se on ja lajia. Kauniita kuvia olet nimittäin saanut otettua :)

Mira
180/117 | 

Blogisi on aivan ihana, kiitos! Pihakuvista tulee todella kesäinen olo täällä toimistossakin ja asusi ovat todella ihania! On uskomattoman kunnioitettavaa, kuinka jaksat aina miettiä kivoja asukokonaisuuksia. Sanojen unohtelusta vielä sen verran, että mielestäni saat unohdella niitä niin paljon kuin haluat. Mieluummin luen pari postausta enemmän kuin että joudut käyttämään aikaasi sanojen oikeellisuuden miettimiseen. Ihanaa viikonloppua!

Ninni
181/117 | 

Heippa Johanna=)

Käy kurkkaamassa sähköpostisi ja jos olisit ihana ja laittaisit vastausta=) Kiitos jo etukäteen! Odottelen=)
Täytyy rientää puutarhahommiin=D

kalastajanvaimo
183/117 | 

Voi ei onko multa jäänyt joku vastaamatta...? Oletko jo kauankin odottanut? ;) Hjeelp... menen kurkkaamaan ;))

e
184/117 | 

Olen lukenut jo muutaman vuoden blogejasi, mutta olen todella huono kommentoimaan. Kiitos ihanasta blogista ja erityisesti tomaattikeiton ohjeesta! Tein eilen pitkästä aikaa tätä maailman parasta tomaattikeittoa, ja joka kerta on yhtä hyvää. Olen käyttänyt keittoon ihan normaaleja tomaatteja kirsikkatomaattien sijaan.

cathrine
185/117 | 

Todella ihanana kaunis piha ja ainakin kun se huoletaan. Meillä on turhan iso tontti missä on marjapensaita ja omenapuita. Olen istuttanut kaikenmaailman kukkia paljon ruusuja kylllä enemmän. Saa niin paljon kauniita ruusupusikoita.
Kaunista kun olet laittanut kiviä tuolla tavalla. Olen itse myös ajatellut samaa 3 vuotta......mutta ehkä? tänä kesänä ?
who knows. ? Asiaista toiseen. Tämän LIINUN kirjottama "kirje" oli asiaton mielestäni. Olen itse asunut pois suomesta 115 vuotta mutta muutin takaisin lapsien koulunalettua ja ero tuli. Huomasin heti ison eron suomalaisessa kulttuurissa. Oma äidinkieleni on ruotsi ja tiedän että ei ole helppoa muistaa sanoja kun asuu ulkomailla ja ei käytä niitä termejä mitä täällä suoessa käyteyään päivittäin. + kaikilla on erillainen muisti, minulla on hyvä kuvamuisti taas ; )
Kaikkea LIINU ei tarvitse sanoa ääneen mitä päähän pälkähtää.

Säde
186/117 | 

Hahah, minä en ole päivääkään asunut pois Suomesta, silti unohtelen sanoja ;) Esim. parsakaalia kutsun useinkin brokkoliksi, kuten moni muukin umpisuomalainen, ihan vaikken sanaa olisi edes unohtanutkaan... Ja tuliko mieleen, että esim. pinjansiemen saattaa olla sana, jota ei koskaan suomenkielisenä ole edes käyttänyt... . Älkää nyt hyvät Liinut jaksako :D

isabella
187/117 | 

Olen supisuomalainen Hämeestä ja meillä on aina sanottu brokkoli tai ehkä enemmän prokkoli. Ilmeisesti helpompaa kuin muistella eroa parsan ja parsakaalin välillä.
Minulle pinjansiemenet on ollu tuttuja vasta pari vuotta, joten jos olisin asunut ulkomailla, tuskin tietäisin niitä suomeksi.

Ekaterina
188/117 | 

Kiinnitin kanssa huomiota tuohon Liinun kommenttiin. Harmittaa tuollaiset todella paljon. Miksi Miksi Miksi pitää ottaa tuo ikävä tyyli kommentoida? Kieli on kieli ja se on todella yksilöllinen asia jokaiselle meistä. Kun elää vieraassa kieliympäristössä niin ei se ole niin sanottua, että just sillä sekunnilla tulee äidinkielen sanat mieleen tuosta vaan. Se ei vaan toimi niin. Kalastajan vaimon sanasto ja suomen kieli loistavaa kautta linjan. Jos katsot ruoanlaitto-ohjelmia niin siellä on kyllä aika yleisessä käytössä brockoli -sana parsakaalin sijaan.

Ja sitten ihanaan pihapostaukseen! Kaunista on ja ison homman olet tehnyt. Itselläni olisi moinen edessä, mutta en tiedä missä välissä jaksaisi ja ehtisi.
Salaatti ja ruoka-annoskin on kyllä toooosi herkun näköistä. Taidanpas vääntää moisen sunnuntaille, kun tulee vieraita.

Ha det fint!

Mari
189/117 | 

Wikipedia:
Parsakaalista käytetään toisinaan sen italiankielistä nimeä broccoli.

Rilla
190/117 | 

Näistä pihakuvista(kin) tulee aina niin hyvälle tuulelle! Hirmu viihtyisän näköistä ja näistä tuli mieleen, että mulla jossain varaston perukoilla ihan samantyyppisiä peltiruukkuja koreineen pari kappaletta - pitää kaivella esille!
Komea rodo (?) kukkii teillä tuolla taustalla! Hei, on pitänyt kysyä monta kertaa - minkä kokoinen piha teillä on? Entä minkä kokoisia/tyyppisiä norjalaiset okt-pihat yleensäkin ovat, verrattuna meikäläisiin?
PS. Salaatti vaikuttaa herkulliselta. Mulla versio, johon laitetaan pelkkää parsaa, sipulia, majonesia, pekonia ja cashew-pähkinöitä+maustetta... Oliskohan vähän terveellisempi tuo sun vaihtis ;)

Ulkosuomalainen
191/117 | 

Herkullisen näköinen ruoka, tuota täytyy ehdottomasti tehdä! Kiitos vinkistä!

Pihakuvat on kauniita, kuten kuvasi aina ovat. Mikähän mahtaa olla tuo vaaleanpunaisessa kukassa oleva pensas? Etsin meidän pihalle jotain tuon tyylistä, mutta olen niin onneton kasvituntemuksessa.

Ja tuosta unohtelusta... minä ainakin unohtelen sanoja, vaikka olisivatkin ihan yksinkertaisia. Joskus vaan tulee oikosulku, ettei jotain tiettya sanaa juuri sillä hetkellä muista. Ihan luonnollista. Jotkut muistaa paremmin, jotkut ei. Ehka myös se vaikuttaa, miten paljon/vähän käyttää suomea päivittäin.

maiju
192/117 | 

Kommentoin varmaan ensimmäistä kertaa, mutta nyt oli ihan pakko. En yleensä jaksa hermostua bloggaajaan puolesta, koska tiedän heidän osaavan kyllä itsekin puolustautua typeriltä lukijoilta MUTTA Liinun kommentti nosti karvat pystyyn. MIKSI täytyy tulla kommenttiboksiin kommentoimaan niinkin yksilöllistä asiaa, kuin sanojen unohtelua??!!!!! Toiset muistaa ja toiset unohtaa helpommin. Voihan sitä omassa päässään asiaa miettiä, että onpas hassua, mutta miksi se täytyy tuoda esille kaikkien nähtäväksi?? Mitä hyötyä tästä kommentista on kenellekään??

Kuitenkin, kiitos ihanasta blogista Johannalle. Aurinkoista kesää sinne Norjaan koko perheelle :)

Liinu
193/117 | 

on se jännä jos neljässä? vuodessa ihan perussanasto unohtuu. Sukulaiseni asunut yli 20 vuotta suomesta pois ja ihan osaa puhua suomea ja muistaa parsakaalit ym. toiset on niin hoono soomi jo viikonlopun jälkeen

Laura
194/117 | 

Onpa kyllä herkun näköistä salaattia! Itsellä oli kanssa eilen viher-päivä, ja myöskin salaatti-päivä :) Omassani oli tosin täysjyväpastaa mukana, kun ei ollut sen ihmeempää pääruokaa. Olen muuten ollut aikeissa kokeilla sitä sun ihanalta kuulostavaa näkkäriä, mutta meillä ei ole tällä hetkellä uunia, joten se jää tuonnemmaksi :)

Katz NYC
195/117 | 

Hirveen ahkera olet. Mina luovutin puutarhanhoidon ammattilaisille jo vuosi sitten kun tuntu etta jokainen vapaapaiva tuli aherrettua pihalla (meidan piha on aivan liian iso yhden ihmisen hoidettavaksi, mies kun ei ikina tuhlaisi vapaa-aikaansa pihalla...). Joten nyt teen ihan pikkujuttuja silloin talloin ja annan landscapereiden kaunistaa pihaamme kerran viikossa. Nautin tasta niin paljon paremmin!

Niinu
196/117 | 

Meiltä saa vaihdossa reseptin kikherneisiin tomaattikastikkeessa! Eikä tartte palauttaa;)
8 tuntia liotusta, tunti keittämistä ja tomaattikastikkeen teko - ja ei maistunut miltään...täytyypä kokeilla tätä sun reseptiäsi seuraavaksi! Pääsee paljon helpommalla:)

st. brigitten
197/117 | 

oo miten kaunista pihalla :) kuule, kerroppas fiksuna mitä laittaisin pikkuiselle rivaripihalle kasvamaan? siis ihan mini maaläntti, mutta haluan sinne jotain kaunista:)

Siru
198/117 | 

Kiitos Johanna kun otit vinkistä vaarin näiden ruokapostauksien kanssa! Huomisen kauppareissun ostoslistalla on kukkakaalisalaatin tarpeet. Virkistävää saada omien reseptien joukkoon uusia (etsin vähän kaikkialta toki). Ja kun nämä reseptisi kuulostaa aina niin hyviltä. Ja ovat sitä myös maultaan. :)

Elisabeth
199/117 | 

Kiitos ruokaohjeesta, vaikuttaa helpolta ja hyvältä, menee kokeiluun heti viikonloppuna! :)

neea
200/117 | 

Ja brokkoli on suomeksi parsakaali =) Näyttääpä hyvältä! Ois ollu kiva nähä myös päivän asu, sulla kun on aina niin kivat vaatteet päällä!

flickan
203/117 | 

Pinjansiemeniä täällä. :)

Ihania sun kuvat taas ! :) Tykkään paljon, niistä välittyy ihanan sellanen seesteinen ja kiva tunnelma aina. Lisäks tykkään tosi tosi paljon sun sisustustyylistä.

Aurinkoista viikonloppua teille sinne ! :)

Riia
204/117 | 

Kiitos ihanasta blogista! Olen vakilukijasi, mutta oliskohan tää toinen kerta kun kommentoin, laiska kun olen. Pinjakjerner on suomeksi ihan vaan pinjansiemeniä:).

julia
205/117 | 

Kiitos tästä ja näkkäriohjeesta, ne on kokeiltu ja erinomaisiksi todettu. Vasta löysin tän sun blogin joten hitaalla mennään, mutta näiden lisäksi bongasin "tuhansin-tavoin-sidottavan" mekon ja sellainen on juurikin menossa ompeluun :)
Kiitos ja kumarrus, sekä aurinkoista kesää!

Saxophone Teacher Los Angeles
206/117 | 

We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your web site provided us with valuable info to work on. You have done a formidable job and our entire community will be thankful to you.

Restaurant Monroe CT
207/117 | 

Please let me know if you're looking for a writer for your weblog. You have some really great articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested. Kudos!

causas vaginosis bacteriana
208/117 | 

Hey would you mind sharing which blog platform you're working with? I'm looking to start my own blog soon but I'm having a hard time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I'm looking for something unique. P.S Apologies for being off-topic but I had to ask!

Adria Manwaring
209/117 | 

Howdy are using Wordpress for your blog platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and create my own. Do you need any html coding knowledge to make your own blog? Any help would be really appreciated!

small corner sofa
210/117 | 

My thoughts on this are what the author has posted is alright but why don't you checkout this link? I think might be a little bit more relevant.

Organic Anti Aging Skin Care
212/117 | 

Whats up! I simply wish to give an enormous thumbs up for the nice info you've here on this post. I will likely be coming again to your weblog for more soon.

team building activities
213/117 | 

Hi there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good gains. If you know of any please share. Many thanks!

Nashville roofer
214/117 | 

Excellent post however , I was wondering if you could write a litte more on this subject? I'd be very grateful if you could elaborate a little bit further. Cheers!

roofer Nashville
215/117 | 

Hey there! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no backup. Do you have any solutions to stop hackers?

Joanna Vailes
216/117 | 

WOW! Now that is what you call a well written article, it has everything in it that as a reader you want to know. Keep up the good work and continue to post great articles like this one.

baju batik
217/117 | 

I do enjoy the manner in which you have framed this issue plus it really does give me personally some fodder for consideration. However, because of everything that I have observed, I just simply wish as other opinions pile on that individuals stay on point and in no way start on a soap box of the news du jour. Still, thank you for this exceptional piece and though I do not go along with it in totality, I respect your perspective.

FoxCheat
218/117 | 

Jeden Tag stellt man sich die Frage Was Koche Ich Heute?! Zerbrechen Sie sich nicht den Kopf, besuchen Sie uns am besten direkt auf unserer Webseite uns lassen Sie sich inspirieren

Juanita Phanthavongsa
222/117 | 

You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something which I think I would never understand. It seems too complicated and very broad for me. I'm looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

house energy audit
223/117 | 

you've a extremely exceptional weblog here! want to earn some invite posts on my weblog?

enmodefashion
224/117 | 

Observe up the prominent section of process, I show few columns on this internet site also I deem that your trap locale is rattling stimulating besides has cliques of magnificent material.

RS Schmitt Stars
225/117 | 

You created some decent points there. I looked online for that problem and found a lot of people goes coupled with with all your site.

car xenon kits
226/117 | 

Does your blog have a contact page? I'm having problems locating it but, I'd like to send you an e-mail. I've got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it develop over time.

portrait photographers
227/117 | 

Excellent blog here! Also your web site loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my web site loaded up as fast as yours lol

Arnold California Real Estate
228/117 | 

Astounding ... simply astounding. Way to deliver us all something that we all might not have ever known about. At least I just learned something new. Nice job!

Powered Access
229/117 | 

Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a bit, but other than that, this is magnificent blog. An excellent read. I will definitely be back.

Daron Hegstad
231/117 | 

Good write-up. I?m a regular visitor of your site and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I'll be a frequent visitor for a long time.

So What Are Qrops?
232/117 | 

Virtually all of whatever you mention is astonishingly appropriate and it makes me wonder the reason why I hadn't looked at this with this light before. Your piece truly did turn the light on for me personally as far as this particular topic goes. But there is one particular issue I am not necessarily too comfortable with and whilst I try to reconcile that with the actual core theme of your issue, permit me see what the rest of the visitors have to point out.Well done.

Eze Group
233/117 | 

Jeden Tag stellt man sich die Frage Was Koche Ich Heute?! Zerbrechen Sie sich nicht den Kopf, besuchen Sie uns am besten direkt auf unserer Webseite uns lassen Sie sich inspirieren

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019