Heisan, tässä postauksessa tulee vastauksia niihin kysymyksiin, joihin on viimeisimmissä postauksissa jäänyt vastaamatta. Maustettuna kuvilla takoista näin kylmään lokakuun loppuun:)) Huomasin että jokunen ainakin Suomessa on saanut jo vähän luntakin? Toivottavasti nää kuvat vähän lämmittää! Kuvat löytyy osoitteista jotul.no ja contura.se.

Kysyisin vielä sun ?myrskymekon? bootseista. Sanoit, että ne on Vibram-merkkiset, mutta se taitaa olla sen pohjan kumin merkki. Voisivatko ne olla jonkin muun merkkiset? -Voi harmi kun ei niissä oo mitään muuta merkkiä. Käynpä vielä liikkeessä ja tutkin asiaa, ilmoittelen sitten :))

Siitäpä tulikin mieleen kysyä, että mainostit joskus jotain villaista kerrastoa, niin mitäs merkkiä ne olikaan/ mistä niitä saa? Meinaan, että tänä talvena en palele, joten pitäs jotain vertailua ehkä alkaa jo tehä. :) -Joo meillä on kai eniten Janus Ull -merkkiä, täällä sitä saa ihan perusmarketeista. Se on sellanen laadukas ja kestävä, kuitenkin edullinen. Löytyy sekä aikusten että lasten juttuja. Täällä on kuitenkin tosi paljon villamerkkejä, joita ei varmaan Suomesta löydy, joten en uskalla sanoa onko tota Janusta... Muistaakseni on.

Blogit alkavat olla melkoista raakaa kaupallista mainontaa ja markkinointia. Bloggaaja myydään lukijoille tietynlaisena ?tuotepakettina?. Onko oikein, että lapsia, jotka eivät pysty vielä itse itseään suojelemaan, käytetään siinä? Onko eettisempää ?myydä? lapsi lukijoille blogissaan kuin vaikkapa ihmiskauppiaalle köyhissä maissa? Hmm. Tää kommentti alkaa sillä, että mun blogi on raakaa kaupallista mainontaa ja markkinointia, jo se saa minut ehkä huokaisemaan pikkasen syvään. Mietin, että onko mulla mitään sanottavaa tähän, kuka tän määrittelee? Ehkä hiukan kyseenalaista on myös se että onko mun blogi oikein paikka kysyä tätä verrattuna moniin muihin äitien kirjoittamiin blogeihin. Mun blogissahan ei näy koskaan lapsista esimerkiksi selviä kasvokuvia tai yleensäkään niin usein lapsia kuin ehkä haluaisin. Oletko sitä mieltä ettei lapsista saisi ollenkaan olla kuvia blogissa? Onko joku sitä mieltä? Sekin voisi olla aika kylmää menoa. Kultainen keskitie ja maalaisjärki auttaa tässäkin eteenpäin. Koska nyt kuitenkin kysyt mun mielipidettäni, niin ensinnäkin eettisyyskysymykseesi lapsikaupasta mulla on ihan selkeä mielipide. Kyllä, on paljon eettisempää kuvata lapsia joskus blogissa kuin myydä ihmiskauppiaalle. Ei epäilystäkään. Kysymykseesi siitä, onko oikein että lapsia käytetään blogeissa onkin vaikeampi vastata. Se on jokaisen omassa harkinnassa enkä oikeastaan halua syyllistää ketään, joka sitä tekee, sillä en osaa nähdä lasten kuvaamista niin tuomittavana tai vääränä tekona. Vanhemmat tekevät paljon hullumpiakin juttuja. Luulen, että jokainen tekee sen vain rakkaudesta lapsiin eikä myydäkseen lapsia ja hyötyäkseen itse. Tästä on ilmiselvästi aika eriäviä ja kärkkäitäkin mielipiteitä; mun mielestäni lasten kuvaaminen ei ole sit taas niin vaarallista, mutta myönnän että jonkinlaiset rajat kannattaa miettiä.

Eikös tää zumba-biisi ole kuitenki melkoisen vanha? Ite ainaki olen tämän tahtiin tanssinu viime vuoden loppulla. -Joo Mi Alma se Muera on aika vanha, mut aina vaan yhtä hyvä :P Se on ollut mun suosikkilistalla ennenkin, just joku vuosi sitten ja nyt taas palasi :)

Onko noilla zumbakenkillä jotenkin helpompi/tehokkaampi liikkua? Näissä on ainakin sen verran liukas ulkopohja että kaikki väännöt ja käännöt tapahtuvat kevyesti ja turvallisesti. Koko kenkä on tietysti suunniteltu tanssilajeihin ja esimerkiksi nilkaa on helpompi ojentaa/ koko jalkaterää liikuttaa. Saa siis tehtyä monet liikkeet kunnolla ja oikein!

Onko noi kapea- vai leveälestiset kengät? Ottaisitko koon mitä normaalisti käytät? Ottaisin ihan mun oikeian koon joo, mutta Footlightin väki on tosi taitavaa neuvomaan jos vaan kerrot niille mitä kokoa normaalisti käytät ja mittaa jalkaterän pituuden :)

Arvaa mitä, olis tosi kiva jos tekisit oman Zumba-videon ja jakaisit sen täällä blogissa :) Tai jos se tuntuu liian henk.kohtaiselle, niin entä jos jaat jonkun lempikoreografian netistä? -Kiitti :) En varmaan koskaan uskalla laittaa omaa zumbafilmiä blogiin :)) Sorry... Jonkun muun videon voisin kyllä varmaan taas pian laittaa... Mut joo jonkun lempparikoreografian voin toki laittaa!! Coming up! :)

Tässä tyttären kanssa ollaan etsitty hyviä Zumba -kenkiä, niin mitä esim. suosittelet mainitsemastasi mallistosta? -Footlightin väki suositteli mulle zumbaan näitä Bolt -kenkiä ja tosi nappivalinta olikin! Siellä on oikein ammattitaitoista porukkaa, kannattaa kysästä. Mutta tää Bolt on zumbaan tosi hyvä :)

Ok, sit se ois pikkureissu Osloon hyvän ystävän kanssa, jippii :) Kivaa perjantaita teillekin <3

Kommentit (18)

Minnie
19/18 | 

Yksi hyvä mittapuu lienee tunnistettavuus. Luen tätä blogia säännöllisesti, mutta en tunnistaisi lapsiasi jos he tulisivat kadulla vastaan. Olet onnistunut välttämään suoria, tarkkoja kasvokuvia vaikka et kuvia leikkelekään, ja kuvat lapsista ovat muutenkin melko "geneerisiä" - niissä näkyy esim. uudet vaatteet, mutta ei mitään mikä loukkaisi lasten yksityisyyttä. IMO.

On toki muita bloggaajia, joiden lapset tunnistaisin väkijoukosta helposti, vaikka en ole kyseisiä blogeja edes paljon lukenut. Näiden lasten elämä on muutenkin avointa lukijoille. Minusta tuntuu väärältä tietää, miltä tuntemattoman pikkutytön makuuhuone näyttää ja mitä leikkejä hän on juuri tänään leikkinyt.

Kirsi
20/18 | 

Käytetäänhän lapsia mainoksissakin. Ja elokuvissa. Minusta lapset ovat olleet ihan kauniilla tavalla esillä. Itselleni ei ainakaan ole tullut millään tavalla sellainen olo, et hei täähän hyväksikäyttää lapsiaan.
Ja jokainenhan voi itse valita mitä blogia lukee.

Jansku
21/18 | 

Kiitos kun vastasit mun Zumbakoreografia-pyyntöön :)
Ihanaa viikon alkua, blogisi on vaan ihan huippu :)

kalamuija
22/18 | 

Herkut Tromssasta:) löysin eilen hyvät zumbakengät. Niken:D

paula
23/18 | 

Voi miten superihana kehto tuossa ekassa kuvassa. Kiitos ihanista kuvista!

YiaYia
24/18 | 

Löysin blogisi jokin aika sitten. Ihastuin heti tyyliisi ja tapaasi kirjoittaa, kertoilla ja kuvata. Raikas rento ote. Ulkosuomalaisen elämää siellä "kaukana". Paljon luontoa, omin käsin tekemistä, erilaista liikuntaa ja kotoilua. Ihastuin heti ja vierähti hetki - jos toinenkin selatessa vanhojakin kirjoituksiasi. Lapset tulevat mielestäni luonnollisena osana elämäänne mukaan, ei kaupallisena objektina. Mielestäni osaat hyvin rajata. Kiitos blogistasi, sitä seuraa ilolla juuri sen vuoksi, ettei se ole niin kaupallista, vaan aitoa elämää :)

Essi
25/18 | 

Tuohon lapsiasiaan haluan sanoa, että minusta sinulla on todella kaunis tapa valokuvata ja kaikki kuvat ja postaukset, joissa lapsesi ovat olleet mukana ovat olleet hyvällä maulla tehtyjä. Itse en koe, että blogisi todellakaan on "raakaa kaupallista mainontaa ja markkinointia" vaan oman elämäsi kuvausta, johon lapsesi luonnollisestikin kuuluvat kuten myös vaatteet ja erilaiset tuotteet. Blogin lukijoiden vuoksihan kerrotaan vaatteista ja tuotteista enemmän, sillä useat ovat juuri niistä kiinnostuneita. Kuvailemasi kultainen keskitie on iskenyt ainakin minuun, joten jatka samaa linjaa. :)

yks vaan
26/18 | 

Luin äitinä ja sairaanhoitajan (myös lastenosastolla työskennelleenä) nuo edellisen postauksen kysymykset. Ehkä kannattaa ottaa nuo vain esimerkkeinä, että mitä neuvolassa nykyään kysytään. Ei missään nimessä alkaa vastaamaan niihin! Labrakokeita et voi tehdä, etku kurkistaa lukijoiden lasten korvaan. Osa kysymyksistä on suoraan lääkärin arvioitavia. Ja pohjatietoja lapsista on niukasti. Kollegaalisesti neuvon, ettet ota hoitovastuuta lukijoiden lapsista. Yhtälailla vastaukset löytyy ihan googlettamallakin.

Silmäilijä
27/18 | 

Tuo lasten blogihyväksikäyttö on mielestäni asia, josta pitää ja kannattaa keskustella.

Mielestäni sun blogissa ei ole niinkään ongelmaa, mutta sellaisiakin tapaksia on, joissa lapset ovat suunnilleen joka postauksessa milloin minkäkin "yhteistyökumppanin" vaatteet päällä tms.

Sellaisissa tapauksissa tulee kieltämättä mieleen toiminnan etiikka - vaikka sitä tuskin voi lapsikauppaan verrata. On aivan eri asia kuvata lapsi vaikka itsekudottu pipo päässä tai retkellä syömässä eväitä kuin valjastaa mainosmalliksi. Etenkin, jos vanhempi on se, joka toiminnasta hyötyy taloudellisesti, ei lapsi.

Lape
28/18 | 

Moikka,
en ole aiemmin kommentoinut, mutta nyt päätin tuohon lapsi-juttuun ottaa kantaa. Luen todella monia blogeja ja minusta tämä sinun tyylisi on ehdottomasti parhain lasten kuvaamista ajatellen. Juuri niin kuin sanoit, kultaisella keskitiellä. Hyvällä maulla kuvaat lapsiasi :)

Sartsa
29/18 | 

Minulla on sellainen mielikuva, etta lasten kuvat omassa blogissasi ovat lisaantyneet ja niista on tullut lasten kannalta selkeasti tunnistettavampia. Olen kieltamatta itsekin miettinyt onko tama ollut oma tietoinen valintasi vai luonnollinen kehityssuunta, etenkin kun muistelen kuinka tarkka olit aiemmin juuri tassa asiassa. Tuo kommentti johon vastasit oli kovin karjistetty, mutta olishan siina pointtinsa. Lasten kuvaaminen ja kuvien levittaminen esim. sukulais- ja tuttavapiirissa on varmasti kaikkien mielesta ihan ok, mutta kieltamatta jonkin siina hieman minuakin hairitsee kun se tehdaan kaupallisella alustalla. Tietysti noin pienilta lapsilta ei oikein mieleipidetta asiaan voi kysya - tai kysya tietysti voi mutta vastaus ei olisi mitenkaan validi, ainakaan jos se olisi myonteinen :-).

Itse miettisin asiaa silta kannalta, milta itsestani tuntuisi nyt aikuisena jos olisin lapsena itse (ja oma kotini, elamani, perheeni) ollut selkeasti "julkista riistaa", vailla omaa suostumustani asiaan. Varmaankin ainakin teini-iassa olisin suhtautunut asiaan ERITTAIN kielteisesti. Vaikeita juttuja.

Kaisa
30/18 | 

Minä jättäisin lasten kuvat kokonaan pois varmuuden vuoksi. Sanon tämän kommentin äitinä ja lasten&nuorten opettajana. Mutta ei ole oikeita ja vääriä vastauksia. Jo se, että asiaa pohtii, on merkki siitä, että asia on merkityksellinen. Olen seurannut blogiasi vuosia ja faktana sanon: lapsista on blogissa koko ajan enemmän ja suorempia kuvia. Toimit, kuten parhaaksi näet, mutta ehkä tämä on hyvä havainto taustalla...?

Blogisi on ihana ja kiva, eniten pidän sisustusjutuista. Esim. se Smells like...pine! oli todella raikas postaus yleensä ottaen valkomielisessä ja mäntyvihamielisessä sisustusilmapiirissä :D

Sanna
31/18 | 

Kyllä se Vibram on ihan oikea kenkämerkki! Sitten esimerkiksi Merrelin kengät tekee yhteistyötä kyseisen merkin kanssa ja siksi Merrelienkin pohjassa voi lukea vibram. :)

Nelli
32/18 | 

En itse ainakaan ole kovin kielteinen lasten kuvia kohtaan. Rajansa kaikella kuitenkin, molempiin suuntiin.

Minny
33/18 | 

No jaa. Mun mielestä täällä kaikki kuvat jotka oot ottanu lapsista on enemmänki tunnelmallisia kuin sellasia "lasten pärstän esittelyjä". tää on kyllä vaikee aihe, et mihin vetää raja. mut mun mielestä oot siinä onnistunut, eikä tää blogi todellakaan oo kaupallisimmasta päästä!

Mimmi
34/18 | 

Minä luen itse valitsemaani blogia. En kiinnitä huomiota reunojen mainoksiin. Ne on samoja mihin törmää jokapaikassa, eikä vaikuta ostopäätöksiini. Luettavakseni on valikoitunut pieni joukko hyvällämaulla tehtyjä blogeja. Saan teiltä ideoita ja säästän kun ei tarvitse ostaa esim.sisustuslehtiä. Säästyneet rahat voi sitten käyttää muuhun :) Ihmisten pitäisi suunnata ajatukst positiiviseen ja lakata vatvomasta. Kateudesta ja katkeruuesta kärsii eniten sen kantaja. Nämä tunteet voi sitten kätkeä toisten moralisoimiseen. Lapsiini tämä tuskin vaikuttaa kun he liikkuvat ihan eri portaaleilla kuin äitinsä. Kiitos Johanna ihanasta blogista ja valoisista ajatuksista. Lumisin terveisin!

Sandra
35/18 | 

Täysin samaa mieltä olen minäkin! Olisin kirjoittanut varmastikin täysin samankaltaisen kommentin, joten nyt tyydyn vain myötäilemään. Hyvä Johanna! Ja en tosiaan tiedä lapsistasi paljoa mitään. Vain heidän nimensä, en edes ikää... (Veikkaan 5 ja 2 :D ) Olet mielestäni, Johanna, tässä asiassa kovin järkevä. Hyvää sunnuntaita :)

lilli
36/18 | 

Kiitos ihanasta blogista! Mielestäni blogissasi on ihania kuvia lapsistasi ja olet onnnistunut rajaamaan kuvat lapsista hyvin ja yksityisyytesi muutenkin! Rentouttavaa viikonloppua!T. tuleviakin postauksia odotellen innokas lukijasi :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram