Tänään vihdoin tuntuu siltä, että me ollaan laskeuduttu. Kotiin.

Mehän laskeuduttiin lennoltamme ihan fyysisesti Norjan kamaralle myöhään perjantai-iltana, ajeltiin kentältä kotiin ja matkan varrella vaihdettiin vielä yksi puhjennut rengaskin (phuuh). Heti lauataiaamuna mulla oli töitä. Uuden vuoden aattona siis. Työpäivän, matkaväsymyksen ja liian vähaisten yöunien päälle meille tuli lauantaina illallisvieraita Uutta vuotta juhlistamaan. Mikä johti luonnollisesti jälleen liian vähäisiin yöuniin -sunnuntaiaamun työvuoro alkoi niinikään seitsemältä. Eikä niin että vuoden ensimmäinen arkipäiväkään olisi ollut helpompi; maanataina sama aamuvuoro.

Mut tänään... tänään I'm back :)

Siispä kiitokseksi kaikista lomanaikaisista kommenteistanne (ja vähän anteeksipyynöksikin) vastailen nyt yhteisesti kaikille, jotka eivät aikoihin ole kysymyksiinsä vastuksia saanut.

Meinaatko käydä/kävitkö joulukirkossa? -Enpä käynyt tänä vuonna. Oli kai niin paljon muuta :))

Mites, näkyikö Tapanin-myrsky teillä? -Juu varmaan siitä Myrskylenkkipostauksesta arvasitkin :)) Mutta ei mitään tuhoja eikä juuri meillä edes sähköjä pois -huh!

Tuttipullo noin isolla tytöllä mitäihmettä? -Juu Aino oli etenkin vieraammissa olosuhteissa ihan riippuvainen pullostaan :)) Mut onkai jollain (alle) kaksivuotiailla vielä tuttikin, ei näistä nyt niin kannata stressata ;)

Hyppäsikö joululahjapaketista koira..?! ;) -Hihi, meillä on kotona ollut japaninpystykorva ihan aina... olin kai kahdeksanvuotias kun saatiin ensimmäinen ja tämä on nyt toinen :)

Miksi jokaikinen bloggaaja kertoo että lahjoja on ollut ihan kauheat kasat? Onko se onnistuneen joulun merkki? -Ai kertoo... Hmm, se kertoo varmaan siitä, että nykyään lahjoja saadaan ihan kamalasti ;) Meillä tosin oli paljon porukkaakin -ja lapsia, joten ei mikään ihme, että paketteja kertyi reippaasti.

Jos tuo on sun sisko niin voisko sekin alkaa pitää blogia vai pitääkö jo? Oon enneki katsellu sen kivoja vaatteita. Millä käsittelit kuvat? -Joo se on mun sisko ja melkein kyllä harkitsi blogin aloittamista näin kivojen kommenttien jälkeen :)))  Mut ei se bloggaa ikävä kyllä, ainakaan vielä ;) Kuvat käsittelen Photoscape -ohjelmalla (voi ladata ilmaiseksi netistä).

Onko teillä paljon ikäeroa? -(viitaten siskooni) Meillä on vajaa kolme vuotta ikäeroa.

Vau, onko tuo teidän koira mittelspitz? -Koiruli on japanin pystykorva :)

Hei, Kysyisin sinulta Odd Mollyjen mitoituksesta, ovatko pieniä vai suuria kooltaan? Mistä tilaat ? -Odd Mollyn vaatteet vaihtelevat mun mielestä mallin mukaan, mutta kokemuksen mukaan mitoitus on ennenmmin suurta; jos epäilet, ota pienempi koko. country-dreams.se:lla on hyvä valikoima Odd Mollya, samoin Putiikki Rannalla Suomessa myy (mun sivupalkissa on linkki putiikkiin) ja tällä hetkellä englantilaisella Bohemialla on paljon Odd Mollya hyvässä alennuksessa! :)

Satutko muistamaan millä sivulla tuo vihreä Parka oli myynnissä? -Voihan vitsi, se myytiin aika nopeasti loppuun :( Itsekin mietin nimittäin sen hankkimista. Se oli muistaakseni Stylebopissa, joskaan tieto ei enää auta yhtään :(

Hieno kuva tuo viimeinen, onkohan Haukkavuoren tornista? -(viitaten Myrskylenkki -postaukseen) Hmm, täytyy myöntää etten tieda mikä sen tornin nimi on. Supernoloa. Isi kuristaisi minut jos lukisi nyt mun blogia :P

Mistä on toi sun pipo? Ootko itse tehnyt? -(Myrskylenkkipostauksessa) Kiitos! Pipo on Lisbeth Dahl!

Nyt täytyy kysyä tuosta sinun takista, minkä merkkinen on ja oletko tyytyväinen? -Å jaa! Tämä on paras untuvatakki. Ostin syksyllä 2010 eikä ole kovasta käytöstä huolimatta muuttunut miksikään. Merkki on Maison Scotch. Unelman kevyt (siksi pakkasin mukaan reisuunkin) ja aina superlämmin! :)

Aivan ihana asu sinulla taas, haluaisitko tehdä postauksen vaatekappaleista jotka mielestäsi joka naisen pitäisi hankkia? Itse kaipailisin vinkkejä juuri sinunlaisen tyyliin,ei siis housupuku-juttuja kuten netistä löytyy :) -Kiitos toiveesta, olen otettu :))) Teen tällaisen postauksen ilomielin!

Vau, onpa upean näköiset housut, onko äitisi tosiaan tehnyt itse nuo? -(Myrskylenkki-postauksen aivan liian pieni kuva) Ne on ihan sikamakeet! :P Olen nähnyt samantyyppisiä niin Malene Birgerilla kuin Ralph Laurenillakin ja silti noi äitin tekemät on cooleimmat :D Lupaan laittaa parempia kuvia :))

voi mitkä housut, aivan ihanat! pystyisitkö mitenkään laittamaan parempaa kuvaa niistä tai/ja jonkinlaisia ohjeita tai mahdollista linkkiä, jos inspiraatio tai ihan ohjekin on saatu netistä? :) -Voi, lupaan blogata housuista vielä paremmin :))

hah haa, meinaatko pärjätä lapsillesi legojen kasaamisessa?? -Ei, kisasin äitin ja siskon kanssa ;D

Kauniit hiukset sinulla. Olisin kysynyt, minkä värisiä raitoja sinulle nyt laitettiin? -Ei edes laitettu raitoja leikkauksen yhteydessa, kummia tekee värillekin kunnon pätkäisy! Muutkin ovat nimittäin kyselleet, että värjäsinko :o

Saako udella missä kävit leikkauttamassa? :) -Juu, kävin Kotkan Sokoksen Hyvä Olo-kampaajalla :))

Onko sulla luonnonkihara tukka vai laitatko sitä jotenkin kun taipuu noin kauniisti..? :) -Mulla on tosi taipuisa tukka, joskus voisi melkein sanoa kihara ;)

Kaunis blogi. :) Millä ohjelmalla käsittelet valokuvasi? -Photoscape -ohjelmalla, sen saa ladattua ilmaiseksi netistä ja toimii tosi hyvin! :) Suosittelen.

mun on ihan pakko kysyä vielä, että käsittääkseni olet Suomesra kotoisin ja rakastuit norjalaiseen mieheen, niin osasitko puhua norjaa ennestään hyvin vai onko kieli karttunut vuosien kuluessa ? :) -En osanut yhtään :D Aluksi me keskusteltiin kaikki englanniksi, se oli ruotsia vahvempi. Alusta asti kirjoittelin kuitenkin s-postit ja tekstarit norjan sanakirja kädessä ja opettelin päättäväisesti... Aloitin työt Norjassa kolme kuukautta täällä asuttuani, kun tuntui että olin oppinut kielen suhtkoht kunnolla ;) Ehkä noin vuoden täällä asuttuani koin puhuvani sujuvaa norjaa. Ja koko ajan se kehittyy vieläkin :))

Oon miettiny jo hetken, että osaako sun mies puhua suomea? :) -Ei... ymmärtää aika paljon ja puhuu yksittäisiä sanoja :D Mutta en missään nimessä sanoisi etta osaa, kaikella rakkaudella ;)

Hyvää uuttavuotta ja jatkathan samaan malliin?? -Yritän parhaani kun en muutakaan osaa :D

Tuletko minun pukeutujaksi? Vai miksi niitä ja sanotaan, kun joku valitsee yhdistelee sulle vaatteet. Käytäs yhdessä ostoksilla ja katsastaisit mun garderobin? :0) -Joo kuulostaa niin kivalta et tulisin mielelläni ;)) Kunhan käytäis sit kahvilla aina välissä :P Toivottavasti blogi käy kuitenkin korviikkeena :))

Oletko harkinnut mallin uraa? Vai kenties olet jo? -Kiitos kysymyksestä <3 En ole malli (tähän voisi vielä punastua ja hihetellä ;)) olen ihan tavallisen näköinen perheenäiti oikeasti vaikka nää kuvat joskus näyttääkin paremmilta ;)

Saat näin harvoja kommentteja, nekin kaikki ihania ja iloisia etkä niihinkään ole viitsinyt aikoihin vastata?? -I know... olen ihan kamala ihminen tai ainakin bloggaaja ja tämä kritiikki oli täysin ansaittua. Toivottavasti tämä vastauspostaus lohduttaa jotakuta ja tästä lähin I'm back in kommenttiboksi! :))

Mistä tuo SENSE kori on hankittu?? -Sense -kori on täältä pienestä sisustuskaupasta, mutta se on joko merkkiä Bloomingville tai House Doctor... en uskalla sanoa kumpi kun en  varmasti muista.

tunika Odd Molly / villatakki äitin tekemä / saappaat ostettu Italiasta joltain pieneltä suutarilta

See you in kommenttiboksi <3

Kommentit (99)

kalamuija
100/99 | 

Nyt on pakko "puolustaa" Kalastajanvaimoa:) Kyllæ norjankielen oppii aika nopeasti. Itse olen sh ja aluksi tyøskentelin etela-Norjassa. Vanhainkodissa.
Huonolla ruotsipohjalla tulin, kæytin englantia aluksi. Mutta kun potilaat eivat puhu englantia niin pakko oli alkaa kayttamaan norjaa itse vaikka ei osannut. Paivat vanhainkodissa ovat aika samanlaisia (mita potilaiden kanssa kommunikoi/raportit). Ne oppi nopeesti. Ja taalla arvostetaan kun edes yrittaa ja menee sinne pain;)
Ja ne jotka osaavat hyvin ruotsia eivat edes usein viitsi opetella norjaa, puhuvat vain paatteavaisesti ruotsia ja heita ymmarretaan ja ymmartavat hyvin itse norjaa. Mutta heidan on vaikea oppiea norjalaisia sanoa kun selkarangassa ne sanat ovat ruotsiksi. Me "urpot" jotka emme osaa niita sanoja ruotsiksi opimme ja kaytamme niita norjaksi...
Voin itsekin sanoa etta 3kk:n jalkeen parjasin tøissa. En kaynyt edes kurssia. Ja vahitellen oppii lisaa. Norja on helppo kieli. (enkæ ole ollenkaan mikaan kieli-ihminen):)
Ja Kalastajan vaimo asuu norjalaisen kanssa ja puhuu paljon norjaa. Itse asun suomalaisen kanssa joten kotona ei edes tarvitse kayttaa norjan kielta.
Nain se kuulkaas on;)

Roxy=)
101/99 | 

Mun on pakko kommentoida tohon, että en ihmettele ollenkaan, että 3 kuukauden päästä oot osannu jo joten kuten norjaa. Mä tiedän yhden japanilaistytön joka tuli viime maaliskuussa Suomeen ja kesällä hänen kanssa pysty jo keskustelemaan pelkällä suomenkielellä. Ei toki aina ihan kaikkea ymmärtänyt ja piti ehkä itsekin miettiä, että puhuu hitaammin ja käyttää "normaaleja" sanontoja eikä mitään slangia tai muuta hankalaa. Ja esim. vitsejä ei oikeen heti tajunnu tai humoristisia heittoja. Mutta siis pärjäsi jo tosi hyvin pelkällä suomenkielellä.

Kiitos Johanna vastauksesta aiempaan kommentiin. Meinaan muutes tehdä perjantaina sitä lohikastiketta josta laitoit ohjeen joskus ennen joulua. Oli tosi hyvää mutta mies ei ollut silloin kotona maistamassa niin nyt täytyy tehdä hänellekin. Namnam! En malta odottaa! =)

Anu
102/99 | 

Kiitos ihanasta blogista, olen niin iloinen, että viime vuonna tämän vihdoin löysin. Tuo ehdotus postauksesta niistä "vaatekappaleista jotka mielestäsi joka naisen pitäisi hankkia? Itse kaipailisin vinkkejä juuri sinunlaisen tyyliin,ei siis housupuku-juttuja kuten netistä löytyy :)" olisi juurikin sitä mitä minäkin tarvitsisin, tyyliä pitäisi löytää ja ei mitään "jakkupuku"-versiota, vähän nuorekkaampaa, silti aikuisen naisen, eli tätä odotellessa... Oikein ihanaa uutta alkanutta vuotta sinulle ja perheellesi!

microsoft office
103/99 | 

The next time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as significantly as this 1. I mean, I do know it was my choice to read, nonetheless I truly thought youd have something attention-grabbing to say. All I hear can be a bunch of whining about something which you could fix for those that werent too busy in search of attention. 352988

????? ????
104/99 | 

You ought to get involved in a contest personally with the finest blogs on-line. I will recommend this page! 417925

Katariina
105/99 | 

Heips, noin pienellä tytöllä voi hyvin olla tuttipullo, näyttää nauttivan suunnattomasti. Oma tyttäreni tykkäsi juoda pullosta porkkanavelliä vielä yli 4-vuotiaana, kunnes sitten jollain matkalla pullo "hävisi", edelleen olen pahoillani että tein sen, miksi ihmeessä se nautiskeluhetki piti lopettaa. Pullossahan oli jo iso reikä tehtynä, joten imeä ei tarvinnut, mutta tyttäreni tykkäsi maata just niin kuin sinun tyttösi kuvassa yksikseen huoneessaan ja nauttia hetkestään. Turhaan kuuntelin muitten ohjeita ja otin paineita. Blogissasi on mukava poiketa, tykkään rohkeudestasi tuoda ajatuksiasi esiin:)

French Bakery Recipes
106/99 | 

Really good style and great content material material , absolutely nothing else we want : D. 792396

Pauliina
107/99 | 

Sun blogi on huippu! Kuten muutkin lukijat, minäkin tykkään tyylistäsi todella paljon. Kuvistasi saa hyviä ideoita ja vinkkejä omaankin pukeutumiseen. Sanoisin jopa, että huomattavasti paremmin kuin muoti-/naisten lehdista!

Mukavaa alkanutta vuotta!

Haiha
108/99 | 

Kiitos! Pitää vielä todeta, että tässä postauksessa oli kyllä niin kauniita kuvia, että tulen katselemaan niitä varmaan vielä kolmannenkin kerran. Ihania sävyjä!

Minä
109/99 | 

Onnistuisko joskus tehä postaus sun ja sun miehen rakkaustarinasta alusta tähän hetkeen? :) Ja paljonko teillä on ikäeroa?

Heidi
110/99 | 

Ihana asu! En tiedä oletko mahtanut joskus aikoja sitten tehdä postauksen sinun ja miehesi elämästä, tapahtumista jne tähän päivään asti? Olisi mukava lueskella taustoista, miten olet päätynyt Norjaan ja sen sellaisesta :)

Olga
111/99 | 

Oi, miten ihana asu, ihanat hiukset ja ihana sinä! Yllä käytyyn kielikeskusteluun liittyen: saammeko joskus norjaksi puhutun videopostauksen? ;)

kalastajanvaimo
112/99 | 

Hih niin hauska kuulla :)) Tottakai näissä tarinoissa on kaikkia tällaisia detaljeja takana, jotka jo melkein on unohtunut... Mutta kyllä minuakin on monet hassut jutut pelottanut :)) Jopa kahvilassa pullakahvin tilaaminen :)) Mutta niin sitä oppii.... Ja selviää!!

kalastajanvaimo
113/99 | 

Juu mullakin oli silloin etetnkin ymmärtäminen jo tosi hyvä, sehän tulee paljon omaa sanojen tuottamista nopeammin... U ja Y on mullakin vieläkin joskus vaikeita enkä tajua mitä eroa on ääntää Eyvind ja Øivind ;D Ja kerran raportoin yhden potilaan saavan "lusbehandling" (täihoitoa) kun tarkoitin "lysbehandling" (valohoitoa) ja ne oli ihan kauhuissan et onks täällä täitä.... Et sellaista.

kalastajanvaimo
114/99 | 

Joo se se on! Ruotsinsalmen näkötorni!

kalastajanvaimo
115/99 | 

Hei Marita, kiitos kivasta kommentista :)
Hoikkuuteni salaisuus on varmastikin geenit...? Tai joku... en tiedä. En koe syöväni mitenkään erityisesti ja liikuntakin on nyt ollut aivan minimaalista :S Jaiks, onneksi pian alkaa tammikuun jumppalukkari ja mulle tulee taas pakko lähteä ;)

AnnaRilla
116/99 | 

tuohon näkötorniaiheeseen ajattelin vaan että näyttää musta enemmin näkymältä ruotsinsalmen näkötornista eli sietlä sapokan lenkkipolun varrelta kuin haukkavuoren näkötornista :) enkä kyllä tiedä onko toi ruotsinsalmen näkötorni sen virallinen nimi ;)

kalastajanvaimo
117/99 | 

No, en oikeastaan mitenkään kehu osanneenni norjan kolmessa kuukaudessa... Ennemminkin naureskelen että kolme kk jälkeen osasin jo jotenkuten ;) Ensimmäiset 3kk täällä kävin norjan kurssia muiden pakolaisten ja maahanmuuttajien kanssa hehe ja siksikin varmasti mun oppimiseni tapahtui jotakuta toista tehokkaammin. Ruotsi on myös ollut aina mun suosikkiaineita ja juu, sen verran vahvana pohjalla että norja tarttui nopeasti. Moni muukin on ihmetellyt nopeutta, jolla norjan kieli muulle tarttui. Nykyisellään siinä sitten ei tapahdukaan niin kauheasti kehitystä ;) Yksilöllisiä juttuja, mutta haluan todellakin korjata ton seikan että väittäisin osanneeni norjan täydellisesti kolmessa kuukaudessa. Sitä ei ollut tarkoitus väittää. Mutta pärjäsin.
Oppimiskertomukset vaihtelevat varmasti myös suuresti riippuen kielesta. Luonnollisesti norja on meille suomalaisille helpompi oppia kuin vaikkapa kreikka, kun olemme jo tutustuneet ruotsiin.
Olen myös huomanut, etteivät ruotsalaiset/tanskalaiset/suomenruotsalaiset koe samanlaisia paineita/ tarvetta oppimisen kanssa, sillä he tulevat ymmärretyiksi omalla äidinkielellään. Eivät välttämättä koskaan opi norjaa niin hyvin kuin vaikkapa suomalainen, koska heidän "ei tarvitse".

kalastajanvaimo
118/99 | 

Kiitti Mannu!
Nimenomaan, energistä uutta vuotta!! Sitä tarvitaan :))

kalastajanvaimo
119/99 | 

:D
Indiedaysissa on kamalan viihtyisää, eihän täältä viitsi lähteä :))

kalastajanvaimo
120/99 | 

Joo näyttää olevan aikamoiset aallot ja vaahtopäät ja pikkasen pelkäsin ikkunoiden lentävän sisään pahimmilla tuulenpuuskilla :S Että kyllä tuulee.
Hyvää uutta vuotta!

KahviKaneli
121/99 | 

Minä kyllä uskon, että blogin pitäjä on oppinut Norjan kolmessa kuukaudessa.
Olin itse aikoinaan sh:na Norjassa, englanti oli lähtiessä vahvempi, mutta sinnikkäästi puhuin ja puhuin. Ja kyllä, kolmessa kuukaudessa voin sanoa, että osasin Norjan aika hyvin siihen nähden miten vähän aikaa olin ollut. Plus työtehtävät olivat sellaisia, että en olisi siinä voinut edes olla jos en olisi oppinut.
Helppoa se ei ollut, ei lainkaan. Monta kertaa olin luovuttaa, ja yöt olin hiestä märkä kun pelotti mennä töihin, että kuinka minä selviän. Ja hyvinkin saattoi olla niin, että olin ainoa sh tai joskus jopa ainoa koulutettu työpaikalla.

KahviKaneli
122/99 | 

Vielä tuohon ed. kommenttiini, niin enhän itsekään puhunut 'täydellistä' Norjaa kolmessa kuukaudessa, tuskin ehkä blogin pitäjäkään, mutta rehellisesti voin sanoa, että puhuin silloin jo erinomaisesti, ja ymmärsin hyvin, vaikka kaikille ei sanoja ollut.Ehkä kyse on tästä, eikä niinkään siitä että tiedät kaikki sanat ja aina menisi kielioppi prikulleen oikein. Kyllä minulla vielä kahden siellä vietetyn vuodenkin jälkeen oli joissakin sanoissa hankala erottaa (ääntää nimenomaan) u:ta ja Y:tä ja niissä tuli joskus hauskojakin tilanteita.

grow taller forum
123/99 | 

As soon as I discovered this web site I went on reddit to share some with the enjoy with them. 728831

Kulutusluottovertailu
124/99 | 

I like this blog so much, saved to my bookmarks . 924076

~marita~
125/99 | 

Kaikkea hyvää uudelle vuodelle!!
Ihana tämä blogisi..lueskelen usein.
Kysyisin mikä on hoikkuutesi salaisuus..olet kaunis ja hoikka.

Equa
126/99 | 

Hei tiedätkö, olen miettinyt tätä ennenkin ja muidenkin ulkomaille muuttaneiden kohdalla, mutta en oikein jaksa uskoa että osasit norjan oikeasti kolmessa kuukaudessa. Ainakin olit työpaikalla kovin hiljainen.

Ihmisiä on tosiaan monenmoisia, toiset vahvempia toiset heikompia joissakin asioissa, mutta olisi hirveän kiva saada realistinen postaus/kertomus joltakulta ulkosuomalaiselta kielitaitojen kehittymisestä. Kolme kuukautta kun on ihan oikeasti ihan tosi lyhyt aika. Sulla taisi olla tosi vahva ruotsi pohjalla.

Tiedän nimittäin norjassa suomenruotsalaisiakin jotka kärvistelee kielen kanssa. Siksi vain vähän hymyilyttää kun suomenkieliset kehaisee osanneensa jo muutamassa hassussa viikossa.

Hienoa kuitenkin että olet saanut elämän hyvin kasaan siellä etelässä!

Outi
127/99 | 

Hyvää uutta vuotta!

Toivottavasti ei Emil pahoja tuhoja teillä päin tee.

Nanna
128/99 | 

Pakko oli vielä tulla jatkamaan, että sun pitäisi häippästä indiedaysista ja perustaa oma yhteisö sun siskon ja äidin kanssa.
Äitisi käsitöistä saisi aika huipun kässäblogin ja siihen yhdistettynä sun ja systerin jutut, niin aika ykkönen tulisi! Miten olis? : )

riina
129/99 | 

Aaa joo muistan sen putiikin, oon itekin käyny siellä.. Se on tosi ihana kauppa.. :) voi kun pääsis sinne ostoksille <3

pikkis
130/99 | 

Hei, tuosta leppoisasta ilmapiiristä vielä. Ystäväni työskenteli sairaanhoitajana/terveydenhoitajan Norjassa ja kertoi, että työvuoroihin saattoi itse vaikuttaa esim. kertomalla säännölliset harrastuksensa, ja niiden ajankohtiin ei sitten työvuoroja laitettu! Mielestäni aivan mahtavaa, eikä kyllä tulis koto-Suomessa kuuloonkaan. Eikähän tuon parempaa työkyvyn ylläpitoa olekkaan, kuin että voi oman vapaa-aikansa määritellä ja työ joustaa siinä mukana. Vaatii kyllä työvoimaa, ja todella tuon leppoisamman tavan tehdä töitä. Ystäväni kertoi myös, että työkaverit pitävät paljon enemmän yhteyttä työajan ulkopuolella kuin Suomessa, mikä sekin kertoo aika paljon ilmapiiristä. Hän työskenteli yliopistosairaalan teholla/ensiavussa ja myöhemmin terkkarina kouluterveydenhuollossa. Molemmista on kertonut vain positiivista, eikä todella taida olla tulossa Suomeen takaisin, ainakaan työn puolesta =).

Jos olisin hoitajan ammatin valinnut, voisi olla aika suuri motivaatio työskennellä Norjassa. Kiva, että Sinä voit, ja olet siellä onnellinen!

Mannu
131/99 | 

Kiitos taas tästäkin, jotenkin niiiin lohduttavaa kun voi samaistua äitinä ja tulevaisuudessa taas työntekijänäkin... ja Ihmisenä ;) Blogisi on vaan niiiiin loistava!

Ja onhan sinulla oikeus olla vastaamatta "kaikenmaailman" kysymyksiin, vastailet kun ehdit ja niihin kysymyksiin jotka tuntuvat sopivilta eivätkä liian yksityisiltä!

Energistä vuotta 2012!

kalastajanvaimo
132/99 | 

No en oo, just tolta on tuntunut minustakin taas viime päivinä, et jostain pitäis saada lisää energiaa kaikkeen... No, liikunta ja ulkoilu auttaa aina <3 Kiitos kovasti kuitenkin :D

Niina
133/99 | 

oot kyllä niin super woman, ihailen sua :)
voi kunpa itsekin saisi jostain energiaa ja iloa tähän elämään :(

kalastajanvaimo
134/99 | 

No helou :) Hyvää uutta vuotta!
Laitan pian tarkempaa kuvaa tästä... se on neulottu niinku sivuttain, mutta en ihan vanno että olisi pelkkä suorakaide... Yritän ottaa asiasta selvää ja laittaa parempia kuvia!

kalastajanvaimo
135/99 | 

Samat sanat Madicken, sun kommentit lämittää aina :)

kalastajanvaimo
136/99 | 

Kiitti! äiti on tehnyt tän jostain englantilaisesta ohjeesta soveltamalla... mutta yritän laittaa parempaa kuvaa pian :)

kalastajanvaimo
137/99 | 

Ostin sen Porvoosta yhdestä pikkukaupasta... En kyllä nyt muista kuollaksenikaan nimeä... Eikun... Våga?

kalastajanvaimo
139/99 | 

Juu nää on Pierre Robertin, eikös niitä saa Suomestakin? Täällä ainakin saa ihan ruokakaupoista :P

kalastajanvaimo
140/99 | 

Se on se lohtu joo :) Kyllä ne vielä oppii olemaan ilman <3

kalastajanvaimo
141/99 | 

Hehe kiitti! :)
Joo joskus jää pakostakin kommentit vastaamatta juuri siksi, etten ehdi viettää niin kauheasti aikaa koneella... Mut onhan se kurjaa... Kivaa etta te ymmärrätte!! Kiitti :)

kalastajanvaimo
142/99 | 

Täällä on kai yleisesti vähän löyhempi työmoraali :P Kaikki ovat enemmän "kavereita" ja ilmapiiri on aika leppoisa. Jos hoitajat istuskelevat kahvikupit kädessä keskellä päivää, tulevat pomot seuraksi. Kukaan ei juuri patistele hommiin eikä ihmettele, jos sulla on aikaa pitää taukoa. Täällä on siis kai enemmän työvoimaa eivätkä kunnat ole ihan niin tiukoilla kuin Suomessa tuntuu olevan. Mulla ei ole kai koskaan ollut sellanen lopunväsynyt olo työpäivän jälkeen tai tuntunut, että "nyt en kyllä jaksa vastata taas tohon kelloon". Joskin asia vaihtelee varmaan ihan hirveästi paikoittain ja voin puhua vain omasta kokemuksesta. Sh on täällä kuitenkin huomattavasti arvostetumpi ammatti ja halutumpi opiskeluala kuin Suomessa. Sit taas mun hyvä ystaväni (itseasiassa kaksikin) työskentelevät lääkäreinä ja heillä on ihan valtavat työmäärät -varmaan ihan kuten Suomessakin. Mutta noin yleisesti mun mielestä täällä panostetaan enemmän työilmapiiriin ja jaksamiseen. Stressiä, kyräilyä+kyttäämistä ja suorituspaineita on vähemmän. Lääkärit aloittavat aina apulaislääkäreinä ja työskentelevät muutaman (oisko se 3 vuotta) ohjaavan lääkärin kanssa. Siksi täällä on tärkeää valita heti kiinostava ala, eikä vaihdella, jotta pääsee tosta apulaislääkärin asemasta eteenpäin. Uudella alalla olet taas apulaislääkäri ensimmäiset vuodet... :) Toivottvasti auttoi/antoi uutta tietoa!

Nanna
143/99 | 

Helouta sinne ja hyvää uutta vuotta!!

Mä haluan myös nähdä tarkemman vilautuksen tuosta sun villatakista, se näyttää tosi kauniilta! Onko se suorakaide, jossa on hihat?

Minni
144/99 | 

Ihana tuo neuletakki! Voisikohan siitä saada jonkinlaista ohjetta tai edes tarkempaa kuvaa? :)

Madicken
145/99 | 

No huh, aktiivista teidänkin elämä! Mukavaa laskeutumista arkeen ja kotiin.

Iloista tammikuuta, kiva kun oot olemassa kuvien ja tekstien kautta!

Mrs Munster
146/99 | 

Ihana hempea asu! Meidan pojalla (2v 2kk) on viela tuttipullo. Muusta ei suostu maitoa juomaan ja yritetty on kaikennakoista kuppia - kai se on se lohtu. Tutistakin on aiottu eroon, mutta se on ensimmainen asia, jota poika itkee kun tulee paha mieli. Antaa lapsella olla niita lohtutavaroita. 2 vuotias on viela oikeastaan ihan vauva :)

Haiha
147/99 | 

Ihanat sukkahousut; saakohan noita Suomesta?

kyselee eräs sukkahousufriikki

Kata/Sunells
148/99 | 

Ompa ihana tuo äitisi tekemä villatakki:) Sopii sinulle niin hyvin!

Mukavaa tammikuuta ja terkkuja Turusta!

Pauliina
149/99 | 

Oon seurannut sun blogia jo yli vuoden, enkä koskaan ole kommentoinut mitään. Ihaillut vain niin kovasti sun tyyliä vaatteissa ja sisustuksessa, kokeillut reseptejä ja itsekin innostunut käsitöistä. Nyt on kuitenkin pakko kirjoittaa, että se ettet ehdi ja jaksa aina kommentoida joidenkin mielestä riittävästi osoittaa vain, että sinulla on muutakin elämää. Eihän työssäkäyvä perheenäiti pysty aina koneella roikkumaan. Jatka samaan malliin. Olet tämän perheenäidin päivien piristys!

riina
150/99 | 

moi, vielä siitä piposta :) mistä oot sen ostanut/ tilannut?

Roxy=)
151/99 | 

En ole hoitaja enkä opiskele hoitajaksi vaan lääkäriksi, mutta jäi kiinnostamaan tuo sun vika lause tuossa vastauksessa ekaan kommentiin, että Norjassa hoitajilla on kiva työrytmi. Mitä tarkoitat sillä? Esim. verrattuna Suomeen. Ja osaatko sanoa millasta on lääkärin työ Norjassa, esim. taas Suomeen verrattuna. =)

kalastajanvaimo
152/99 | 

:D Hyvä juttu! Ihanaa alkanutta vuotta sulle myös Laura.

kalastajanvaimo
153/99 | 

No niin :) Jos töitä Norjasta hakee niin kannattaa suunnitella joko Oslon seutua tai Pohjois-Norjaa. Muualta töitä voi olla jopa vaikea saada. En oikein tiedä peruskuukausipalkkaa, sillä en ole koskaan tehnyt täyttä työtä itse ja mun palkka koostuu usein osittain ylimääräisistä "ekstravuoroista", jotka ovat tuntipalkalla vs. suoraan kuukausipalkkaan jne. Täyttä (5 pv viikossa) tekevän sh:n vuositulot sen sijaan tiedän, vuosipalkka lähtee noin 40 000 eurosta (vastavalmistunut sh).

Monet asiat ovat täällä pikkasen Suomea kallimpia, mutta mun mielestä lähinnä elämäntyyli. Täälläkin voi normaalilla tyylillä (saästeliäästi) elää melkein yhtä edullisesti kuin Suomessa. Asuminen, talot lähinnä ovat kai hieman Suomen hintaluokkaa korkeampaa. Mutta kyllä ruokakaupassa läshestulkoon samoilla hinnoilla pärjää.
Kieltähän taällä on pakko töissä osata, mutta ruotsi riittää hyvin! :) Lykke til, täällä on todella mukava työrytmi :P

kalastajanvaimo
154/99 | 

Kiitti vinkistä, näitä tarvii aina :))
Ihanaa uutta vuotta sinne myös!

Laura
155/99 | 

Suuri suuri kiitos kuvankäsittely ohjelman nimestä!!! Niin moni asia helppottui tämän myöt <3

Ihanaa alkanutta vuotta!

Terhi
156/99 | 

Tuli mieleen tuosta yhdestä Odd Molly -kysymyksestä, johon olit vastannut, missä sitä myydään Suomessa, että kyseistä merkkiä on saatavilla myös Pohjanmaalla (Pietarsaari, Kokkola, Vaasa). Tässä linkki Blossomin/Seven Rosesin nettisivuille: http://www.blossom.fi/index.php/fi/myymaelaet.

En ole varma, onko tämä tullut aikaisemmin esille blogissasi, mutta piti nyt huvin vuoksi mainita. Ehkä joku hyötyy vinkistä. :)

Oikein ihanaa uutta vuotta teille!

Katja
157/99 | 

Heh, nyt kun virallisesti lupasit vastata taas kaikkiin kysymyksiin, niin toistan kysymykseni, jonka joskus syksyllä sulle laitoin: Millainen S.hoitajien työtilanne Norjassa on nykyään? Ja jatkokysymyksenä; mikä on saikun peruskuukausipalkka?

Entä miten elämisen kalleus suhteessa Suomeen? Onko se mielestäsi huomattavasti kalliinpaa kuin täällä?

Nimimerkki; kohta valmis sh/th, joka miettii, että mitäs sen jälkeen. ;O)

Paula
158/99 | 

Älyttömän hyvännäköset hiukset sulla! Ihailen.
Video norjaksi ois tosi kiva. Ei haittaa vaikken ymmärtäis, eri kieliä on niin kiva kuunnella! :D

Superwoman
159/99 | 

Hei, minä kiitän myös kauniista blogista. Sitä on ilo lukea ju katsoa kauniiita kuvia. On mukava kuulla arkielämästä siellä Norjassa. Paljon samanlaisia ajatuksia ja tuntemuksia moni meistä äideistä, naisista, liikkujista ja työssäkäyvistä arjen selviytyjistä jakaa kanssasi. Tärkeätä on mielestäni muistaa, että ihmisille tärkeintä ei ole se mitä teet, vaan se, mitä saat heidät tuntemaan. Hyviä ajatuksia sinulle.

kalastajanvaimo
160/99 | 

Malli on... Alfie? Muistaakseni... Sitä ei enää valmisteta, vaan mallista on tehty päivitetty versio Elfie. Miesten laukkuja :)

kalastajanvaimo
161/99 | 

Kamera on Canon EOS 1000D. Ihan kaikkein simppelein ja halvin Canonin järkkäreista, tätäkään ei taideta enää valmistaa... Itse kameraa tärkeämpiä taitavat olla nuo objektiivit, mulla on paljon käytössä Sigman 50mm (1.4),

kalastajanvaimo
162/99 | 

Oi kiva kuulla! Meillä on siis samanlainen maku ;)

kalastajanvaimo
163/99 | 

Kiva kuulla että tällainen postaus on toivottu, täytyy alkaa jo suunnittelemaan :))

kalastajanvaimo
164/99 | 

Hh, tosiaan on aikoinaan tullut tehtyä tällainen kaksikin kertaa... mut se oli kai joskus silloin kun Kalastajan vaimo oli vielä ihan pikkuriikkinen blogi ja kirjoittelin kaikenlaista noinkin henk.koht. :P No mut, katsotaan :))

kalastajanvaimo
165/99 | 

Olen joskus tehnytkin jotain tän tapaista... mut aina se on yhtä kysytty aihe :)) Katsotaan jos kehittelis jonkun päivitetyn version...

kalastajanvaimo
166/99 | 

Hehe voishan sellanenkin tulla... mut seit te ette ymmärrä paljon mitään :P Tai ainakaan kaikki :)

Ainon äiti
167/99 | 

Mutta voihan sitä tehdä niinkin, että sen ajan mitä on koneella, vastaa kommentteihin ensin ja tekee vasta sitten uuden postauksen (jos aikaa jää sillä istumalla).

Katja
168/99 | 

Kiitos vastauksestasi. Juuri tuota lähtöpalkkaa vastavalmistuneelle tarkoitinkin. Ja sen verran vielä tarkenna/teen jatkokysymyksen: onko Norjassa olemassa terveydenhoitajien ammattiryhmä erikseen kuten Suomessa?

nana
169/99 | 

Millä kameralla kuvailet? olen kysyny ennenki mutta et muistaakseni vastannu!=)

Madicken
170/99 | 

Pakko kommentoida täältä sivusta, että tiedän töiden kautta Somaliasta Suomeen muuttaneen miehen, joka jo 12 kk maassaoloajan jälkeen suoritti asiointitulkin pätevyyden, siis suomen kielen tulkin.

Mun mies, äidinkieleltään ummikkoruotsinkielinen, oppi suomen kielen pakon edessä armeijassa. Siellä ummikkona suomenkielisten tuvassa ja komennossa oppi suomen. Oikeesti.

Me ihmiset ollaan vaan erilaisia. Jotkut oppii tanssimaan ensimmäisen tanssitunnin jälkeen. Jotkut oppii uuden kielen, helposti.

emmakatriina
171/99 | 

Sulla kun on tuo Mulberryn konjakin värinen iso laukku, mikä näkyy esim. edellisen postauksen oikeanpuoleisessa kuvassa. Niin mikä Mulberryn malli onkaan kyseessä? Laukku on iiiihana!<3

nana
172/99 | 

Joo! mietin kun itellä oli se 1000D ja laitoin vaihtoon mutta näyttää hyvä laatusilta! minä että sulla on joku kallis kallis!! Joo niinhän ne on!

????? ????
173/99 | 

bathroom towels need to be maintained with a excellent fabric conditioner so that they will last longer:: 943585

Organic Anti Aging Skincare
174/99 | 

Would you be taken with exchanging links?

Restaurant Monroe CT
175/99 | 

I do like the manner in which you have framed this difficulty and it does offer me personally a lot of fodder for thought. On the other hand, from what precisely I have personally seen, I simply just trust as other remarks stack on that folks continue to be on point and not embark upon a tirade associated with the news of the day. Anyway, thank you for this superb piece and though I do not agree with this in totality, I respect the viewpoint.

sma
176/99 | 

You produced some decent points there. I looked online towards the concern and discovered a lot of people is going in addition to employing your internet site. 722716

wood windows
177/99 | 

When I originally commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a remark is added I get four emails with the same comment. Is there any approach you

solar tracker
178/99 | 

Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch because I found it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch! 794045

bsw solar
179/99 | 

You ought to get involved in a contest personally with the finest blogs on-line. I will recommend this page! 50438

Free software blog
180/99 | 

Good 1, there is truly some excellent facts on this post some of my subscribers may possibly locate this valuable, will send them a link, several thanks. 238619

rewire house
181/99 | 

Largest lover messages were made to share it with your and gives honour of the bride and groom. Extremely sound systems facing unnecessary throngs of individuals ought to take into account each of our valuable concept of all presenting, which is one

beauty or slimming
182/99 | 

Hey are using Wordpress for your blog platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and create my own. Do you need any coding expertise to make your own blog? Any help would be really appreciated!

????? ????
183/99 | 

I love your wp format, where did you get a hold of it? 396266

Tamara Benek
184/99 | 

Terrific work! This is the type of info that should be shared around the net. Shame on Google for not positioning this post higher! Come on over and visit my site . Thanks =)

a game of thrones
186/99 | 

Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!

flyttstädning stockholm
187/99 | 

I think one of your ads triggered my internet browser to resize, you might want to put that on your blacklist. 416670

holy cow
188/99 | 

This really answered my drawback, thanks!

Saxophone Teacher Los Angeles
189/99 | 

It?s really a cool and helpful piece of info. I am glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

Nashville roofing
190/99 | 

Hey there! I know this is kinda off topic however , I'd figured I'd ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My blog covers a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you! Terrific blog by the way!

zyban
191/99 | 

One thing I have actually noticed is the fact there are plenty of fallacies regarding the banking companies intentions any time talking about foreclosures. One fantasy in particular is the bank needs to have your house. The lending company wants your cash, not the house. They want the cash they lent you having interest. Avoiding the bank will draw some sort of foreclosed summary. Thanks for your publication.

puls stacja
192/99 | 

I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

Doncaster baby photographer
193/99 | 

I do agree with all the ideas you have presented in your post. They're really convincing and will definitely work. Still, the posts are very short for starters. Could you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.

Insured Blog
194/99 | 

Hi! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on. Any suggestions?

auto insurance lynden wa
195/99 | 

I'm not sure exactly why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I'll check back later and see if the problem still exists.

car accessories
196/99 | 

Excellent post. I used to be checking continuously this weblog and I'm impressed! Extremely helpful info specially the last section :) I take care of such information a lot. I used to be seeking this particular info for a long time. Thanks and best of luck.

car xenon hid kits
197/99 | 

I'm not sure exactly why but this site is loading extremely slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I'll check back later and see if the problem still exists.

portrait photographers
198/99 | 

It is appropriate time to make some plans for the future and it's time to be happy. I have read this put up and if I could I desire to counsel you few interesting issues or suggestions. Perhaps you can write subsequent articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010