Dagens;

syksyn lähentyessä lisääntyy kovasti tämä omien kutomuksien käyttö. Tämäkin tekele on ihanaa Silke alpacaa ja ohjeen siitä olen yrittänyt västä Täällä.

Tänään meinasi ekaa kertaa tulla päänsärky remontin ja yleensäkin talon kanssa. En nyt ole ihan varma mitä se on suomeksi, se mikä me ollaan menty hankkimaan. Varmepumpe. Siis sellainen talon lämmityssysteemi, joka täytyy iskeä johonkin seinään kiinni. Joku pumppu -lämpöilmapumppu?

Ja nyt se saakeli tulee keskelle meidän rappukäytävää. Ison ikkunan alle. Siihen, mihin olen suunnitellut hienoimmat tapetit ja hienoimman lampun. Koko talon näkyvimmälle paikalle. Pilaamaan kaiken. Voi saakeli. Se varmepumpemies sanoi, että mun mahikset on joko olohuoneen seinä tai se rappuseinä. Ei kai sitä haitannut yhtään noi sijaintivaihtoehdot. Haittaako miehiä yleensäkään? Ei kuulkaas yhdessäkään mun leikekirjan sisustuskuvassa ole varmepumppeja.

No, varmepumpe-pettymystä lievitti pikkasen sileän muuriseinän sisältä löytynyt nätimpi tiiliseinä. Jos jättäis sellaista takan taakse. Maybe. Täytyy sitä ainakin miettiä mahdollisimman paljon, jotta unohtuisi toi toinen asia ;D

Ponchon alla, sisällä^.

Kuulemisiin :)

Vastailen ed. kommentteihin parhaani mukaan, Aino nukahti just syliin ja kirjoitusasento alkaa käymään ranteen päälle ;)

Kommentit (228)

poster
229/228 | 

Se on ilmalämpöpumppu kai viralliselta nimeltään :)
Oi voi, ei oo kyllä mikään maailman esteettisesti miellyttävin sisustuselementti tuo varmepumpe, mut onneks siihenkin varmasti silmä tottuu ja on siitä sentään hyötyä - jos se ajatus nyt yhtään auttaa kestämään sisustussuunnitelmien hienoista musertumista.

Blogisi on ihana!

Nina
230/228 | 

Hei! En ole koskaan kommentoinut sinulle vaikka vakio lukia olenkin täältä ruotsin puolelta, tosi kiva blogi sinulla.
Mutta asiaan, varmepumpeista, eikös ne yleensä asenneta talojen ulkopuolelle.. no joka tapauksessa näin joskus joissan sisustus/rakentaja mainoksessa tyylikkäitä ratkaisuja miten kyseisen vempaimen voi peittää.. esim valkosta lautaa ympärille yms. Nyt en vaan muista missä näin mutta jos vaikka googlella löydät vaikka täältä ruotsinpuolelta.

tsemppiä remppaamiseen!

Kram

Elena
231/228 | 

Onpas kerrassaan kaunis poncho!
Repesin tälle -> Ei kuulkaas yhdessäkään mun leikekirjan sisustuskuvassa ole varmepumppeja.
Remontoidessa taitaa yhdelle jos toiselle tulla eteen yksi jos toinenkin varmepumppi :D

Nanna
232/228 | 

Voi varmepumpe :) Meiltäkin löytyy, ei nyt ihan parhaalta paikalta, mutta näkösältä. Ärsytti alkuun aivan sairaasti, mutta nykyään rakastan itse laitetta niin paljon, ettei ulkonäkö haittaa yhtään. Aamuisin ja pulkkamäen jälkeen on ihana seisoa sen alla lämmittelemässä. Vastaavasti tänä kesänä se oli elinehto meillä sisällä, koska sitä voi käyttää kylmä pumpena kesällä.

Tiina Tee
233/228 | 

Ah, varmepumpe kuulostaa niiin paljon hauskemmalta kuin ilmalämpöpumppu, sai hymyilemään sun kirjoitukselle, vaikka uskon, että sua ei niin hymyilytäkään!!! Itse saan sen puhalluksesta helposti yskän ja köhän ja olen vannottanut poikaystävää, että meille ei sellaista sitten koskaan tule... mutta viime kesä ja helteet sai mut lupaamaan, että voisi ehkä sittenkin tulla. Joskus. Vaan enpä tullut ajatelleeksi, että aiheuttamansa köhän lisäksi se on kyllä tosiaan vielä rumakin, jos sen paikkaa ei saa itse päättää!

katri
234/228 | 

Pumppu on monen miehen mielestä varmaan ihan komea seinällä, tyyliin statussymboli :)

Iitunen
235/228 | 

Joo, meilläkin talon entiset omistajat ovat päättäneet sen hiivatin varmepumpen (niin paljon sympaattisempi nimi kuin ilmalämpöpumppu :D ) tunkea keskelle parasta olkkarin seinää!!!! Ei sille kai toista yhtä pätevää paikkaa sen toiminnan kannalta ole, mutta ihan kamalan näköinen kapistushan se on. Ihanahan se on lämmittäjänä, ja parhaimmillaan tänä kesänä viilentäjänä, mutta ei se kyllä silmiä hivele :( Eiks niitä vois joku suunnitella design-versiona, jonain tyylikkäänä!!! kapistuksena jonka oikeasti haluaisi vaikka siihen olkkarin seinälle *huokaus*

Sari
236/228 | 

Ihana! Varmepumpe :D Mulle tulee niistä aina mieleen ylisuuri leivänpaahdin, jättiläisen aamupalavekotin... Tän postauksen jälkeen hymyilen taatusti jokaiselle näkemälleni varmepumpelle, muistan sua ja tuun väkistenki hyvälle tuulelle :)

Eeva tampereelta
237/228 | 

Varmepumpeongelma meilläkin: meilläkin on sellainen ja asentaja sanoi ettei paljon valinnanvaraa ollut sijoittelussa. Minkäänlainen sisustuselemnetti se todellakaan ei ole eikä kukaan kai ole sen esteettisyyteen kovinkaan paljon kiinnittänyt huomiota. Onneksi se sisäyksikkö on suhteelisen siisti ja hiljainen. Ulkona oleva pömpeli on verhottu puulla ja maalattu talon väriseksi. Voin kuvitella harmistuksesi, minäkin vähän yritin piipitellä vastaan mutta "järkevyys" (=siis mies ja asentaja) voitti ja se tönöttää nyt meillä. Enrgiansäätösyistä kannatettava ja lämmitys ja viilennys on kyllä luksusta. Nyt joku uusi tehoste vastakkaiselle sinälle ja kukaan ei kohta edes huomaa koko varmepumpea!

Iina
238/228 | 

Hih, olipas hauska kirjoitus :D Niihin ilmalämpöpumppuihinhan kuuluu sekä sisä- että ulkoyksikkö, jotka asennetaan jotakuinkin vastakkain.. On kyllä oiva kapistus kesehelteillä ja pikkupakkasilla! Ehkä jopa silmää hivelevien sisustusratkaisujen pilaantumisen arvoinen :D

Sinulla on suloinen, elämänmyönteinen blogi, tätä on aina ilo lueskella! :)

Katja
239/228 | 

Voi harmistus :( Kauniitahan niistä ei saa tekemälläkään, mutta kuitenkin se kannattaa laittaa, etenkin Norjan sähkön hinnoilla! Portaikossa siitä olisi ehkä eniten hyötyä, lämmittäisi vähän sekä ylä-, että alakertaa?

Vaaleasta taustasta se ei ehkä edes erottuisi niin pahasti? Jos sen saa portaikossa ihan ylös ja keskivaihetta korostaa jollain ihanalla isolla taululla tai taulusommitelmalla, joka veisi enimmän huomion? Kaveri oli tehnyt näin ja sillon minulta jäi se varmepumpe ensimmäisenä huomaamatta :) Toivottavasti teillekin löytyy joku einiinkatastrofaalinen sijoitus ratkaisu sille.

Soihtu
240/228 | 

Ilmalämpöpumppu löytyy meiltäkin, mutta koska se on jo paritalomme rakennusvaiheessa asennettu ja kytketty ilmastointiin, rumaa sisäyksikköä ei tarvita. Älkää kysykö minulta, miten tämä toimii. Pumpun merkki taitaa olla Nilan.

Pumppu on kyllä aivan ehdoton kapistus sähkölämmitteisissä taloissa: se pienentää sähkölaskua ihan mukavasti ja hellekausina on ainoa kapistus, jolla saa sisäilmaa edes vähän viilennettyä! Tuli tänä hellekesänä todella tarpeeseen.

Josanderi 25
241/228 | 

Heippati!
Ajattelin kertoilla, kun joskus olen törmännyt myös tämmösiin design-varmepumpeihin. :D En tiedä onko siellä suunnalla saatavana, mutta Suomesta saa, niin voisin epäillä että oltais mitään edelläkävijäkansaa tässä asiassa! :)
Mutta siis esim. tällä sivulla on kuvia tämmösistä mielstäni inhimillisistä pumpuista, http://www.lampoplus.fi/fi/galleria/decor-and-design .
Blogisi on niin ihana, että joka päivä pitää käydä kurkkaan onko jotain uutta juttua tullut. Onneksi lähes joka päivä saa lukea jotain mukavaa. Tsemppiä ja KIITOS!

Nina
242/228 | 

Kamala ongelma, tiedän. Meilläkin kävi setä katsomassa ja näyttämässä paikan varmepumpelle, keskelle olohuonetta. Ei ole vielä tullut, ja sedän käynnistä on nyt jo toista vuotta... Mietin vempelettä ja sen sijoittamista vielä ja maksamme maltaita suorasähköstä. Mutta postauksesi on hauska ja hassu, varmepumpe soikoon! :D

Olen kyllä myös kuullut "ihan kauniista" sisäyksiköistä, design-sellaisista mutta en ole ainakaan vielä itse nähnyt yhtäkään mikä olisi omat kriteerit täyttävä.

Pirita
243/228 | 

Noin hyvänä kutojana osaat varmaankin neuvoa, mikä olisi seuraava askel mun kutojaurallani. Kaulaliinan, sukat ja lapaset osaan kutoa. Mitä lähtisin sitten kokeilemaan? :p

Millainen se pumpun seinämät ovat? Eikö sitä voi mitenkään maastota sinne seinään, tapetilla tai jollaki...Hmm. (Nimim. en oo koskaan kuullutkaan mistään pumpuista, saati nähnyt niitä)

Olivia
244/228 | 

Voi, varmepump, kuten muutkin tuumas. Hymyn sai mullekin aikaan tämä kirjoitus :D Meillekin sellainen on tulossa sitten joskus. Pakko saada, vaikka ruma onkin. Muuten läkähtyy helteillä. Kiva sana muuten norjaksi :)

Sari
245/228 | 

Ehheheeeh... =D Hauskasti kirjoitit! Ja uskon, että risoo! Mutta voisin sanoa, että tervetuloa talonrakentajien/remppaajien joukkoon. Tuosta se lähtee. Ei muuten tule tod. näk. olemaan ainoa asia, joka tulee yllättämään... Miehet ei todellakaan ajattele noita ulkonäköasioita, remonttimiehet vielä vähemmän :/ Terveisiä siis yhdeltä, joka raastaa joka päivä tukkaa päästään raksalla erinäisten "remppamiesten" kanssa... ;) Tsemppiä teille, hyvä siitä tulee!

Anneli
246/228 | 

Joku oli naamioinut sisäyksikön seinän värisellä tapettisuikaleella. Riippuu varmaan mallistakin saako siihen sellaisen, en osaa sanoa kunnei meillä ole moista kapistusta. Sen tiedän kuitenkin, ettei siitä laitteesta ole mitään hyötyä komeroon sijoitettuna:) Ja miehiä ei haittaa kyllä yhtään miltä näyttää; meillä (vain yhtenä esimerkkinä monista) pikkueteisen lattialämmityksen säätövempain on kivasti keskellä seinää, sähkömies kun ei vaivautunut laittamaan sitä samaan linjaan valokatkaisijoiden kanssa. Olisi ollut ylimääräistä vaivaa alkaa putkea pujottelemaan.. Saan siitä vieläkin hepulit säännöllisin väliajoin. Kantapään kautta olen siis oppinut, että kaiken maailman asentajien työtä täytyy pitää silmällä, muuten tekevät aina sen itselleen helpoimman (eli kamalimman) kautta. Nyt kun tehdään uutta niin muistan olla tarkkana tyttönä:)

Kiitos hyväntuulen blogista:)

Johanna
247/228 | 

Ajattelin vain jakaa tämmöisenkin uutisen: http://www.co2-raportti.fi/index.php?page=ilmastouutisia&news_id=2517 Itse miettisin ja harkitsisin tarkkaan. Nimimerkillä asuttu on uudessa talossa, jossa koneelliset ilmanvaihdot ja sitä ja tätä pumppua ja nyt kun ollaan väliaikasesti 50-luvun talossa, jossa tuuletus tapahtuu ristivedolla, tunnen itseni paljon terveemmäksi. Ei enää tukkoista nenää yms. Modernit ventiloidut talot on toki kivoja, mutta oikeasti kivempaa on hengittää. Väittäisin, että back to basics on vielä edessä näissäkin asioissa. Nyt kun puolet (kärjistetysti) suomen taloista juuri uutisoitiin alapohjistaan mätäneviksi, niin eiköhän tämän ilmastoinninkin tutkimustulokset joku päivä selviä. =)

Susanna
248/228 | 

Ne on kamalia. Meillä oma odottaa asentamistaan, mutta mä olen kinkannut vastaan, juuri sen kamalan rotiskouden vuoksi. Ja miksi ihmeessä sen tarttis olla näkyvimmällä paikalla olohuoneessa!!!! (Okei ymmärrän lämpimämmän seinän jne...) Mutta silti. AIVAN kamala rotisko, ja enenenenenen halua sitä olkkariin. Ja miksi niissä ei ole mitään tuotekehittelyä sen ulkonäön suhteen.

Että todellakin komppaan tunteen!

Lilou
249/228 | 

O'Ou... Onneksi sillä on edes sympaattinen nimi :) Ja ehkä silmä tottuu siihen sitten kuitenkin sutjakkaasti, toivotaan ainakin! Mutta ymmärrän harmistuksen toki. Voihan varmepumpe!

Ninni
250/228 | 

Heips!

Me asutaan 50-luvun talossa ja tehtiin iso remppa pari vuotta sitten. Meillä käytiin kiivasta keskustelua samaisesta ilmalämpöpumpusta. Mies mietti sitä kuinka taloudellinen sellainen olisi ja minä olin ihan järkyttynyt siitä miten rumia ja isoja laitteita ne ovat. Riittävän pitkään asiasta väännettiin, niin sain loisto idean;) Ehdotin miehelleni, että laitamme toisen vähän pienemmän takan meille. Siihenpä mies suostui:D Nyt meillä on kaksi hienoa takkaa, eikä enää (ainakaan vielä) ole ilmalämpöpumpusta puhuttu. . . .

Toivon teille mukavia remontti aikoja ja kiitos kun jaksat pitää tätä blogia:)

Iida
251/228 | 

Oi niitä on NIIN hienoja nykyään, eli kannattaa vain katsastaa valikoima kunnolla ennenkuin ottaa remppamiehen "vakkaripumpun". On oikeasti tosi hienoja ja tyyliteltyjäkin markkinoilla! Myös sellasia, mitkä upotetaan kattoon, sellasia neliönmallisia. Siitä se sitten pienten "siivekkeiden" avulla puhaltaa ilmaa neljään suuntaan. Eli ei jää mitään laitetta näkyviin. Lienee vaatii jotain eristeitä ympärilleen, mutta remppakohteissa tuskin mikään ongelma vähän kaivella kattoa :)

Mukavia remonttipäiviä!

Iida

p.s. ekaa kertaa kommentoin tänne Indien puolelle, joten en tiiä yhtään miten tää tulee näkyviin.. pitiks tänne jotenkin kirjautua...?! t. uuno ;)

Iida
252/228 | 

Lisäys vielä, eli tokihan vähän jää laitetta näkyviin, ettei sitä sentäs paneelien alle laiteta ;) Mutta se siis upotetaan kokonaan katon sisään, eli ei tule mitään isoa kojetta seinille/kattoon.

ella b
253/228 | 

Pumpuista en tiedä, mutta juuri eilen kopsasin ponchosi ohjeen edellisestä linkistä ja pohdin, että pitäisikö tässä ruveta taas neulomaan piiiitkän taoun jälkeen , nyt kun alkaa tulla niin paljon kylmempi että voisi ivasti lankakerä sylissä lämmittää...kiitos siis kaikista näistä ihanista neulontaohjeista!

Kati
254/228 | 

Meillä kans samanlainen hökötys sekä alhaalla että yläkerrassa..ei todellakaan kuulunut sisustussuunnitelmaan.
Lähimmäks viemäriä asennettiin eli yläkerran kiviseinälle(onneks palkit aavistuksen vie huomion pois) ja sitten eteis/olohuoneen tietämille vessan oven yläpuolelle. Mikä siinä on, että kaikki pitää asentaa sinnepäin. Miehet arvio(tai näin meillä) ja se on sitten ihan missä sattuun. Todetaan, että ai se oiski mahtunut suoraan oven yläpuolelle, mutta laitoinkin vähän sivumpaan.

No mutta, näin kesän kokemuksella laitehan on todella hyvä, kun sitä oppii säätämään oikein ettei tuu liian kylmää. Nimittäin aluksi laitettiin viilentämään turhan voimakkaasti ja meinas kurkku olla kipiä. Ainut miinus on, että se kuivattaa huoneilmaa viilentäessään.

Eikös ne ulkonäöltään paremmat verota kukkarostakin aikalailla isomman summan. Vai onko se desing ainostaan valkosen värin vaihtuminen hopiaks? Ja eikö oo kummalista; Kun päästään pattereista tulee sit tämmönen!

Jos sopii kommentoida muittenkin mielipiteitä..Niin tuossa muutamaa kommenttia ennen Johannan 50 luvun talosta. Oisko mahdollista osittain sekin tuohon terveenä pysymiseen, että sen ajan tupaa ei oikein pysty pitämään niin lämpimänä kuin nykyajan taloja. Nykyään on niin tiiviitä tupia, ettei mistään valskaa. Oon kasvanu ihte hirsituvassa ja siellä ei mitään ilmastointia kuin nurkat, jotka tuuletti niin, että tukka hulmus ja jalat paleli. Oon kyllä sillon ollut terveempi kuin omat muksuni nykyään. Mutta onko nykyään kauhiasti ollut kaikkia mahdollisia tauteja liikkeelläkään? Vai lääkitäänkö tänään liian helposti ja on unohdettu kotikonstit kokonaan? Vai vaikuttaako se, että päästään paremmin nykyään ihmisiin kuin ennen? Oli miten oli, mutta en tarkottanu Johannelle( väliaikasesti 50 luvun tasossa asujalle),että se olis mitenkään väärässä ajatuksensa suhteen. Eikä tää ollu tarkotus olla mikään kettuilukaan, vaan siis tuli vain mun kotitalo mieleen ;). Voihan tämän päivän talojen ilman huonossa laadussa vaikuttaa se, ettei muisteta puhistaa ilmastointiputkija riittävän usein. Pitäis hengittää puhasta ilmaa pölyisistä putkista..

Mutta takasin blogiin. Hieno neule! Miten saat ihtes noin fressin näköseks?
Ja vaikkei yhtään lohuta, niin kuin muutkin kommentoi ...niihin silmätottuu kaikesta huolimatta.

Mannukka
255/228 | 

Meillä se sisäyksikkö on lähes paraatipaikalla, mutta ei sitä enää edes huomaa.. Meille se oli kans pakollinen hankinta, jos aikoo kesäöisin nukkua yhtään, aiemmin oli makuuhuoneissa +30 astetta, nykyisin on just niin viileetä kuin itse haluaa. Talvella taas kierrättää tehokkaasti ilmaa kun lämmitetään takkoja...

rimpsukaisa
256/228 | 

Meillä (vuokra-asunnossa) on myös ilmalämpöpumppu.Ihan kamala laatikko mutta totuuden nimissä ei oltais selvitty täyspäisinä viime kesän helteistä ilman sitä.Pahimmillakaan helteillä sisällä ei ollu tukalaa ja kuulemma kivasti lämmittää talvellakin ja on edullisimmasta päästä lämmitysratkaisuja.Oon miettiny pystyiskö sitä jotenkin koteloimaan edes osittain mut kysypä tuollaista varmepumppemieheltä niin vastauksena on todennäköisesti silmien pyörittelyä :)

*itKuPiLLi*
259/228 | 

Voi, niin tiedan mita tarkoitat, meilla on ruma ilmastointilaite paraatipaikalla, ensimainen naky kun meille astuu sisaan ja nakyy valitettavasti kylla sitten jalkeenkin. Itse siihen jotenkin tottuu, ei harmita ihan joka hetki. Oikeastaan toi meidan vehje taitaa olla aika sama asia, mutta taalla Kaliforniassa sita kaytetaan enempi viilentamiseen.

Kiva toi sun tekele. :)

Hillevi
260/228 | 

Ikävä todeta toisen harmistumisen saaneen täälläkin hymyn huulille. Kirjoitat vaan niin hauskasti :) Toivottavasti ongelmaan löytyy ratkaisu.

Satu
261/228 | 

Ihan pakko kommentoida, että näissä uutisoiduissa taloissa on tee-se-itse-rakentajat jättäneet mm. salaojitukset tekemättä ynnä muita yksinkertaisia rakennusteknisiä virheitä perustusten kanssa, kun on vaan tehty talopaketti ja noudatettu tämän ohjeistusta, joten sinänsä mistään tutkimustuloksista ei ole kyse, ihan vaan amatööriydestä (onks tollasta sanaa..).

Mutta joo, olen kyllä myös osittain samaa mieltä, lähinnä sen suhteen että talot tehdään niin kovin tiiviiksi nykyään, että varmasti 50-luvun talossa on mukavampi hengitellä.

Itse ilmalämpöpumppua kyllä kannatan kovasti, etenkin kun on sähkölämmitys (eikö teillä ollut?). Joten se on niin hyvä juttu, ettei yksi ruma möykky haittaa mitään :) Jos kert A. on halunnut sen ostaa, ovat nimittäin hirmu kalliita. Ja totta kai tällaisia vehkeitä täytyy sit myös huoltaa.

Ja sul on muuten aika hienot kengät ;) Ehkä hienommat ku mun ruskeet nahkaset... :D

Kati - carpenterschick
262/228 | 

Heippa! Minä sain rakkaan anoppini tekemään minulle tuollaisen ponchon :) On muuten todella ihana. Joten kiitokset,että olet jakanut ohjeen julkisesti! :) Minulla oli se juuri päivän asunakin....

Meilläkin on eteisaulassa ilmalämpöpumppu, eikä se ole mitenkään kaunis,mutta kätevä vehje muuten. Lämmittää talvella ja mikä parasta, viilentää kesällä. Kuluneena kesänäkin oli kyllä tarpeeseen :)

Mukavaa loppuviikkoa sinne Norjaan!

Kati http://www.bonus-kadi.blogspot.com/

Nellis
264/228 | 

Meiltä löytyy tuo varmepumpe ja pois en antaisi ikinä! Ruma kuin hitto, mutta niin ihana. Äkkiä saa lisälämpöä, kesällä viilennystä, joka on ehkä melkein ihanampi kuin lämmitys. Pyykitkin kuivuu sen alla tosi äkkiä. Pyykkiteline varmepumpen alla = rumuuden maksimointia.

Monet edellä ovat sanoneet että hienoja versioitakin löytyy ja komppaan heitä. On sellaisia, joihin saa etupaneelin vaihdettua ja jopa sellaisia taulumaisia. Nämä tietty on makuasioita ja mun mielestä ne taulumaisetkaan ei ihan aina vakuuta, mutta älä vielä heitä kirvestä kaivoon. :-)

Heidi
265/228 | 

inhottavaa jos sen joutuu näkyville jättää..ei saisi nauraa, mutta tuo käyttämäsi sana -varmepumppemies- alkoi vaan niin naurattaa! :D toivottavasti joku parempi ratkaisu löytyisi. Tsemppiä sinne rempan keskelle!

ps. toi poncho on ihan yli-ihana!

Heli
266/228 | 

Sen verran tässä kohtaa pakko kommentoida, että se ulkolaite tulee toki ulos mutta toinen osa sisälle.

Mutta entä sitten ne sellaset taulun näköiset, niitähän on sellasiakin? Siis ihan hienoja ja litteitä. Hinnoista en tiedä, varmaan ne on kalliimpia kuin nuo kömöt, mutta niihin käsittääkseni saa sitten ihan vaikka vähän väliä vaihdettua sen kuvan, ovat siis myös sisustuselementtejä. Ne on varmaan suunnitellu nainen, noi kömöt on miesten työtä.....

(sori en ole lukenut vielä kommentteja tän pidemmälle, jos vaikka joku on jo sellaista ehdottanut)

Heli
268/228 | 

Sinulla on niin hyvä maku ja olet käsistäsi taitava, että kunhan harmituksesi laantuu, niin en epäile hetkeäkään ettetkö onnistuisi varmepumpestakin taikomaan kaunista :)

Johanna
269/228 | 

Tuon Katin laittaman linkin keskusteluosiosta muistui vielä mieleen yksi negatiivinen asia näihin pumpeihin liittyen. Nykytalossa kun yhdistää koneellisen ilmanvaihdon ja varmepumpen äänet, niin suhina on jo sitäluokkaa, että ääniherkkää hirvittää. Meidän ex-kodissa koneellisen ilmanvaihdon itse kone oli makkarin vieressä vaatehuoneessa ja jos ilmastointi puhalsi täysillä oli melu niin kova, ettei saatu nukuttua. Tähän vielä varmepumpen surina. Hulluksi tulee vähemmästäkin! =) Helpompaa on varmaan niissä taloissa, joissa tuollainen koneisto saadaan kokonaan sullottua erilliseen tekniseen tilaan.

Niin, sehän mikä näissä paljon puhuttaa on se, miten nämä erinäiset ilmastoinnit ja ilmaa syötävät pumput vaikuttavat talon sisäisiin virtauksiin ja mitkä ovat niiden vaikutukset itse talolle ja sitten tosiaan ihmisten terveydelle. Itse en pitäisi asiaa ollenkaan niin yksiselitteisenä kuin kivaa saada kuumaa ja kylmää. Energiatehokkuuden nimissä meidät saadaan näitä haluamaan ja ostamaan koteihin. Kumma kuitenkin on, miten naapurin 60-luvun talon lämmityksen vuosikulutus on ihan saman verran kuin oli meidän 10-vuotiaan kotimme (joka kyllä oli myös kulutukseltaan tosi pieni öljylämmityksineen) ja sitten taas nyt kun etsitään uutta kotia, niin nämä pumpuilla sun muilla varustetut nk. matalaenergiatalot kuluttavatkin aivan käsittämättömiä määriä. Mutta hyvin menee kaupaksi kun kirjoitetaan matalaenergia ja nykyaikainen sähkölämmitys ja ilmalämpöpumppu. Huh heijaa.. Ai niin ja näitä on harvoin tarjolla. No joo, tämä meni jo ihan ot:ksi.. =)

Mutta anyway, mielenkiinnolla jään seuraamaan millaisiin ratkaisuihin te remontissa päädytte. Pumpeilla tai ilman, varmasti teidän kodista tulee viihtyisä.

Ninsku
270/228 | 

Olen lukenut blogiasi jo yli vuoden, mutta nyt innostuin kommentoimaan. :) Näin jossakin sisustusohjelmassa, miten "varmepumpe"-ongelma oli ratkaistu koko seinän hyllyköllä. Siinä pumpulle oli tehty oma "hyllylokero" yläosaan, eikä se erottunut enää seinästä, kun katse kiinnittyi muuhun kirjahyllyyn. Mielestäni aika nerokas ratkaisu.

Kiitos ihanasta blogista, joka jaksaa joka aamu tuoda hymyn huulille! Toivottavasti olen joskus itsekin yhtä energinen perheenäiti niinkuin sinä! :)

Tsemppiä remontointiin!

Susa
271/228 | 

Moikka!

Olen sun blogia aika ajoin lueskellut, mutta nyt vasta ekan kerran rohkenen kommentoimaan.

Ensinnäkin, blogistasi tulee aina niin kovin hyvälle tuulelle, pidän lämminhenkisestä ja mukaansatempaavasta tyylistäsi kirjoittaa.

Toiseksi, eilen juuri mietin, että voi kun se sinun poncho olisi hieno näin syksyllä kasvavan mahan kanssa. Pakko käydä viikonloppuna lankoja hypistelemässä, eikä vain haaveilla, että moinen minulle jostain mystisesti materialisoituisi. :)

Ja kolmas asia, ilmalämpöpumppu. Rakennus-DI-ystäväni on sekä varoittanut ko. laitteesta, että kehunut sitä. Oikea laite oikein asennettuna tosiaankin viilentää kesällä, lämmittää talvella ja pienentää muiden lämmitysmenetelmien kuluja. Markkinoilla on myös laitteita, jotka pelkästään lämmittävät tai viilentävät, eli kaikissa ei toki ole molempia ominaisuuksia. Laitteen voi asentaa myös sisäseinälle, mutta tällöin pitää vetää putket laitetta varten esim. sisäkaton sisällä. Tämä taas johtaa siihen, että esim. kesällä viilentäessä putket hikoilevat helposti, ja voivat kastella katon eristeitä. Itse putket tulee siis asentaa ja eristää huolellisesti, tai muuten parin vuoden kuluttua on pulassa.
Naisen näkökulmasta minulle tuo, että laitetta ei ole pakko asentaa juuri ulkoseinälle, oli mukavin uutinen :)

Voimia ja loistavia ideoita remontoimiseen, sekä pirteätä syksyä toivottelee,
Susa

Sini
272/228 | 

Moi!

Löysin hetki sitten tämän blogin, tykkään tyylistäsi todella paljon! Ja aivan ihania villajuttuja sinulla on, jos nyt vaan ottaisi puikot kätösiin taas niin voisi kutoa jotain kivaa :)

Itse kirjoittelen täältä etelä-ranskasta, tervetuloa katsastamaan myös minun blogi

http://bonsbaisersdefrance.blogspot.com/

/ Sini

Mari
273/228 | 

Silke Alpaca on ihana lanka - ikävä kyllä se poistuu Drops/ Gardstudion valikoimista! Joiltain jälleenmyyjiltä voi vielä löytyä hyllystä, muuta kun se on loppu niin se on loppu! Kannattaa hamstrata heti.
Korvaavaksi langaksi suosittelen uutta Dropsin Nepal, Andes tai Lima - lankaa, . Materiaalina villa/ alpakka sekoitus, nuo 3 lankaa ovat vain eri vahvuisia. Nepla on ihana, kevyt ja pehmoinen ja siitä erottuvat palmikot tosi nätisti...
En ole Dropsilla töissä, olen vain himoneuloja ja ajattelin vinkata asiastä täällä. On aina kurjaa kun kiva lanka poistuu, mutta onneksi sieltä uusista langoista voi löytyä jotain kivaa -esimerkiksi se Alpaca boucle on omiaan ihaniin kaulahuiveihin.

UuuLaLaa...
274/228 | 

Ja änkeänpäs tyylikkäästi keskusteluun väliin tästä näin.. Hop. Eli pumpun paikkaa ei itse voi päättää, sen saa asentaa vain ammattilaiset, jotta tulee oikein kytkettyä. Ja paikka määräytyy sen mukaan mistä lämpö leviää koko huoneistoon tasaisimmin. Ja yleensä se on niin korkealla, että se tavallaan on pois "näköpiiristä". Eli en ole ainakaan itse nähnyt enkä kuullut, että sitä kukaan on joutunut taulu-teeveen tilalla katsomaan. ;) Oikea paikka pitää miettiä senkin vuoksi, että seinään puhkastaan läpireikä, ulkolaite pohottaa ulkona, sisällä on omansa. Ja on se lämpökustannuksissa yksi parhaimmista. Pitää sanoa, että kyllä se lämmityskulun pieneneminen lämmittää kovasti! :) Muuten asiasta Ponchoon... Teen saman mallin kuin sinulla on juuri ylläsi, violettina 2,5 v. tyttärelleni.. Joten kiitos ohjeesta!!! On aivan ihana! :) Omaankin jo langat odottelee...

35-and-fabulous
276/228 | 

Juu, ei miehiä yleensä nuo "yksityiskohdat" hirveesti tunnu häiritsevän.

Meilläkin piti jälkikäteen lisätä yksi ilmanvaihtoon liittyvä suodatin ja remonttireiska sitten kyseli, haittaako, jos se on erilainen kuin ne se toinen makkarissa, samalla seinällä oleva. NO HAITTAA! Mä en tiedä häiritsikö enemmän asenne vai se kysymyksen asettelu: "Onko se nyt niin elämää suurempi asia?". Taisi reiska (vielä nuori mies!) kuulla kunniansa tyyliin: "Joo, ei suakaan varmaan häiritsis teiän makkarissa, mut luulenpa, et vaimoasi voisi vähän häiritä..." :) Että sillä lailla.

Lopputulema: makkarin ilmanvaihtokuvut vaihdettiin molemmat samanlaisiksi.

Itsessään se vekotin eli ilmalämpöpumppu on tosi hyvä. Lämmintä talvella ja viilennystä kesällä ja tämä kaikki sen pitäisi tehdä energiatehokkaasti. Näin minulle on ainakin kerrottu. Täällä Norjassa asumme nyt vanhan puutalon yläkerrassa ja kesällä täällä kyllä tarkeni vähän turhankin hyvin. Tuli vähän sitä ilmalämpöpumppua ikävä :)

UuuLaLaa...
277/228 | 

Unohdin kokonaan, että aikanaan ex-mieheni kertoi että kotiin tulee tämä ihana (karsea..) varmepumpe, niin arvaas pari kertaa levisikö mun silmät!!? Lähinnä silmät taisi näyttää pajatsolta, kun ne pyöri miehestä pumppuun ja takaisin ja välillä eteisen seinälle kohtaan mihin se tultaisiin kiinnittämään.. Ei hitto, se tunne oli kaamea kun tajusi et se on tosissaan, ja sitten alkoi parin tunnin opetus, miksi se kannattaa laitta, kuinka se toimii, jne.. jne.. Seinään se tuli, laittoi itse, asentaja kun on. Ja hyvin toimi, ja siihen onneksi tottui, ja oli niin ylhäällä (onneksi), ettei suurempää päänsärkyä tullut. Mut joo, se ensireaktio oli samaa luokkaa kun sun!! :DD

miiah_
278/228 | 

Laittopa hymyilyttämään toi postaus :D vai ei varmepumpe kuulu sun leikekirjaan :DDD Kyllähän siihen varmasti tottuu. Ja mikä ihana viilennys kesällä!

-Sanna
279/228 | 

Ilmalämpöpumppu : ) Eikä ne tuu ikinä hyvään kohtaan, mulla oli naama mutrussa pari päivää ; ) Mutta hyvä keksintö se on ja silmä tottuu : )

Natalie
280/228 | 

Ilmalämpäpumppu on ihan paras!!! Kesällä jääääätävän kylmää ja talvella ihanan kuumaa!! :D Aivan paras hankinta.

siina*k
281/228 | 

Oi, harmi että se poistuu. Mutta onneksi valikoimaan tulee BabyAlpaca Silk! Se on kylläkin ohuempaa, mutta kuitenkin ihanaa!

Tiina
282/228 | 

Voihan se olla maalämpöpumppukin... :) Ja tosiaan ilmalämpöpumppuja saa jo ihan sisustuksellisiakin. (siis se osa joka tulee sisälle) Taulun kehys on kieltämättä kauniimpi kuin epämääräinen, iso valkoinen pömpeli. Mutta toisaalta, jos siitä pömpelistä on paljon hyötyä niin ehkä sen kestää. Itse toivoisin ilmalämpöpumppua "kesäkotiini", mutta niin kauan kuin ikivanhoja ikkunoita ei ensin vaihdeta niin ilmalämpöpumpun hankkimisessa ei ole mitään järkeä.

iduska
283/228 | 

nyt kiinnostuin... mistä näitä lankoja saa ylipäänsä? tuntuu ettei mistään löydä enää kivoja, peruskaupoista ainakaan :(

iduska
284/228 | 

ompas paljon pumppuinfoa :) tsemppiä. varmasti ratkaiset sen jotenkin.
mietin tässä itse ponchon tekemistä, mutta se villatakkikin houkuttelee mikä on vanhoissa ohjeissa... tosin se voi olla mulle liian vaikea :) vaatii kappaleen hahmottamista eri suunnista :)

siina*k
285/228 | 

Dropsia saa Suomesta aika paljonkin. Mm. Jyväskylässä on Poppeli jolla on fyysinen kauppa sekä verkkokauppa www.poppeli.net. Garnstudion sivuilta löytyy muita Suomen jälleenmyyjiä.
Dropsin langat on kyllä hinta-laatusuhteeltaan loistavia! Ei yllä Novita samalle tasolle ;)

Sorry Johanna kun mä täällä sun boksissa kommentoin :D

Madicken
286/228 | 

No höh. Nyt vaan vaihtoehtoja kartoittamaan pumpun osalta. Ihanasti oletkin saanut jo monia vinkkejä kommenteista!

Neuleet ja syksy. Oih.
Itse tilasin tänään äidiltäni syksyyn säärystimet. Pehmeää postipakettia odotellen siis!

Leppoisia loppuviikon päiviä sinne!

white lily
287/228 | 

Eihän nuo aparaatit yleensä mitään kaunistuksia ole ja haittaisi ainakin mun silmään vaikka olisi kuinka korkealla. Mitä sitä kuitenkaan sitten harmittelemaan jos sellainen sinne sitten on tulossa.

uus sisustuselementti:)

Niina
288/228 | 

Hih hih :)
Just ton takia meille ei tule koskaan tuota kapistusta :D
En vaan kestäisi katsella sitä seinässä pojottamassa.
Palellaan sitten tai kesällä nukutaan nakuna peltikaton alla mielummin (kesällä oli kieltämättä kuuma, mutta ei se meitä kamalasti haitannut) :)
Onneksi mieskään ei ole kamalan innostunut ilmalämpöpumpusta.
Kyllähän siihen silmä tottuu, kai :)

Mirtzi
289/228 | 

Moi Johanna, meillä kans kaksin kappalein noita ilmalämpöpumppuja. Toinen on isketty hienoon hirsiseinään keskeiselle paikalle olohuoneeseen :/ Mutta siinä oli positiivista sen, että sen sisäyksikön pystyi maalauttamaan haluamallaan värillä, näin ainakin meillä, joten teimme siitä enemmän seinän värisen, eikä ole niiiin häiritsevä kuin kirkkaan valkoisena.

Saahan niihin nykyisin kaikkia mahdollisia valokuvajuttujakin, jos haluaa ja tykkää.... jos se yhtään poistaa sitä tuskaa:)

Anna
290/228 | 

Jos haluat olla pitkälle viisas, niin jättäkää pumput asentamatta. Niissä on niin paljon vikoja ja puutteita, etteivät ne pidemmän päälle tule olemaan markkinoilla. Ja niiden teho on parhaimmillaan yksikerroksisissa taloissa ja teillä on käsittääkseni kaksikerroksinen, niin voit vedota tähän faktaan ja vaatia jotain toista lämmitysmuotoa. ;) Mikään asian ammattilainen en ole, vaikka rakennusinsinööri olenkin, mutta työpaikalla kuunnellut miesten höpinöitä vain ja ohimennen tarttui tällaista korvaan. :)

Terkuin Anna

Yummy
291/228 | 

Yäk! Täällä myös yksi joka inhoaa noita pumppuja koko sydämestään! Nehän ovat talon ulkopuolellakin tosi rumia kapistuksia!

Mutta joku mikä ei ole rumaa on tuo neuleesi! Vau. Voi kun saisin itsekin joskus aikaiseksi jotain tuollaista... Muuten, blogissani on sinulle pieni tunnustus. :)

Angel
292/228 | 

Toi poncho on kyllä niin kiva, sellaisen aion vielä tehdä, kunhan ensin löydän unohtuneet neulomistaitoni. Aloittelin sun inspiroimana pipoa viime talvena monen vuoden neulomistauon jälkeen, mutta pipokin on vielä hiukan vaiheessa... Eli poncho valmistunee tällä tahdilla muutamassa vuodessa ;)

Tsemppiä remonttiin!

Adele
293/228 | 

Lisäänpä minäkin lusikkani tähän soppaan... Meillä on nyt ollut n. vuoden kyseinen kapistus enkä enää sitä vaihtaisi ihan heti pois vaikka aluksi (ja vieläkin) ajattelin että se on ruma kuin piru. Toki niitä on saatavana myös sellaisina design-versioina mitkä on ihan mukiinmeneviä, kuten joku taisi kommentoida. Lämmityksessä se on kuitenkin aivan huippu, viiime talvena meillä oli patterit päällä (siis niissä huoneissa johon lämpöpumpun vaikutus ulottuu) ainoastaan niillä pahimmilla -30 pakkasilla, lisäks sillä saa kämpän lämpimäks tosi nopeesti esim. silloin jos on ollut reissussa ja palaa takaisin viileään kotiin.

Nuo uutisoinnit noista maanantaikappaleista ja muista ongelmista on toki pistänyt miettimään, mutta eiköhän enimmäkseen ole kyse siitä että ihmiset unohtaa huoltaa pumppua, eihän mikään kapistus kestä kovin kauaa ilman säännöllistä huoltoa ja hoitotoimenpiteitä. Lisäksi tuo sähkönsäästö (mikä ainakin meillä oli suurin syy pumpun hankintaan) tulee vain siinä tapauksessa että pumppua käyttää pelkästään lämmittämiseen, ilmeisesti viilennys kumoaa talvella aikaansaadut säästöt, tai ainakin näin olen antanut itseni ymmärtää. Ja aika tehokas ainakin tuo meidän malli tuntuu olevan, masiina pohisi vielä vaikka pakkasta oli -25, eli aika hyvin löytää ilmasta lämpöä jopa noissa lukemissa.

Ja tosiaan se asennuspaikka määräytyy sen mukaan, mistä lämpö pääsee parhaiten leviämään mahdollisimman laajalle alueelle, eli mihinkään kovin piiloonhan tuota ei saa. Mutta minäkin olen itse jo tottunut kapistukseen eikä siihen enää juurikaan kiinnitä huomiota vaikka on myös meillä ihan paraatipaikalla. :) Tsemppiä remonttiin, ja jos kerran lämpöpumppu teille tulee niin kannattaa vain sinnikkäästi ajatella niitä positiivisia puolia. :)

Ilona
294/228 | 

Jes,vihdoinkin opin palmikon ompelemisen taidon! Kaikki muut mallit ovat taipuneet paitsi palmikko on aina ollut jotenkin vaikea.. Onneksi olit bloggannut helpon ja yksinkertaisen ohjeen ;)

Rilla
295/228 | 

Huh, ymmärrän tuskan. Ja näin se on, ei miehet, remppamiehet ainakaan ajattele tuollaisia! Minäkin kirosin meillä keskelle eteisen seinää viritettyä hälylaitetta. Ja se on lämpöpumppuun verrattuna varsin pieni mötikkä se... Tosin, lämpöpumppujakin on kuulemma nykyisin saatavilla jotain ihan erilaisia. Kun nyt muistais. Meille sellaista tarjos tuttu raksayrittäjä. NO, enivei. Ihana neule. Yhtään en edelleenkään osaa neuloa, ostan vaan valmiita ja kateellisena katselen toisten tuotoksia :)

Tsemppiä remonttiin!

Malou
296/228 | 

Asiaan mitenkään liittymättä, mutta kuitenkin niin täysin liittyen. Norjankielen sana pumpe assosioituu minulla jostain syystä peppuun. Aina kun näen sana, ajattelen mitä ihmettä ne norjalaiset pepusta kirjoittaa. Tämä siis tapahtuu useinmiten töissä, jossa työstän myös norjankielistä materiaalia. Silloin tällöin pomppaa tekstistä silmille sana pumpe ja minä ihmettelen asiaa joka kerta... kunnes tajuan asian oikean laidan.

Hemsku
297/228 | 

Hei! Olen ihan uusi lukija ja olen tässä nyt selaillut vanhat postauksesi läpi kun on vaan ollut aikaa. Sinulla on ihana blogi ja vaikutat hyvin seesteiseltä ja onnelliselta :)

Pari kysymystä on vaan tullut mieleeni: mitä miehesi tekee työkseen sekä kuinka pitkä olet? Vaikutat joissain kuvissa tosi pitkältä.

Saara
298/228 | 

Voi, olet niin ihana varmepumpe-tyttö :D!!! Siskoni on asunut Italiassa 8 vuotta, ja ihan samanlaisia "unohduksia" tulee.

kalastajanvaimo
300/228 | 

Hei ja tarvetuloa Hemsku!
Mies tekee työkseen urheilukalastukseen liittyvää kaupallista hommaa ja tuotekehittelyä ym :)
En ole kovin pitkä, 168, mutta hyvä ryhti ja pienetkin korot tekevät ihmeitä :)

kalastajanvaimo
301/228 | 

Katja, nimenomaan siksi se on portaikossa hyvä, että ilma leviää molempiin kerroksiin. Ei siinä sitten muu auta :)... Kiitos vinkeistä, ne tuli todella tarpeeseen ;)

kalastajanvaimo
302/228 | 

hihi, neulo nyt sellainen ultracool jättipipo. mustana. Sellaisen haluan itse! :)
Saattaa olla, et pumpun voi maalata/tapetoida, mutta se on kyllä aika siisti ja kompakti... että saattaa mennä sellaisenaankin jopa... huoh :)

kalastajanvaimo
303/228 | 

Oi Ninni, miten ihanaa! Meilläkin on kaksi takkaa (yksi molemmissa kerroksissa), mutta ei ne taida meille riittää. Olisin enmman kuin mieluusti ottanut myös ton ratkaisun!! :))

kalastajanvaimo
305/228 | 

Kati, ihana kommentti, fiksuja ajatuksia ja sydämellisen tuntuinen ihminen niiden takana :)
Ps. Näytän näissä kuvissa freesimmältä kuin olen ;D Kamera sen tekee...

malaila
309/228 | 

Tämä sun blogi on niin ihanan inspiroiva. Mieli lepää kun sun juttuja lukee :)
Haluaisin kysyä, että mistä olet nuo ihanat saappaat löytänyt... ovat niin kovin kauniit.

Anna
310/228 | 

Oi! Så hyggelig å se norsk her! Olen vain katsonut että jaahas, blogilistan kärjessä on joku Kalastajan vaimo. Tämä kirjoitus sai minut klikkaamaan blogilistan linkkiä ja lukemaan blogiasi eteenpäin. Itse opiskelen Oslon oikkiksessa, oppiaineena Demokrati og rettigheter i informasjonssamfunnet. Olen nyt syyslukukauden poissa ja aloitan varsinaisesti vasta keväällä, mutta kuitenkin. :) Kiinnostaisi tietää miten olet sinne Norjaan päätynyt :D

Ha det!
Anna xxx

Anna
311/228 | 

Ehm ei muuten ollut tarkoitus kommentoida tähän nimenomaiseen kirjoitukseen vaan viimeisimpään hehe

Anna xxx

door mirror
313/228 | 

Thanks for taking the time to discuss this, I feel strongly about it and love learning more on this topic. If possible, as you gain expertise, would you mind updating your blog with more information? It is extremely helpful for me. However, the food pyramid is no longer static, either.

Beatriz Nothstein
315/228 | 

Yet, slap the dog and spit on the fire! It is how to do it with optimum accuracy.

videos zumba
318/228 | 

Nice to be visiting your blog again, it might be months for me. Effectively this post that i?ve been waited for so long. I need this post to complete my work in the college, and it has very same topic with your post. Cheers, great write about.

Handyvergleich
319/228 | 

Kontant gelangen frische Mobiltelefone auf den Handelsplatz. Aber wie sicher sind diese ?

Sony NSX
321/228 | 

Google Television or possibly a Laptop computer? Okay I wish to both obtain the Google television or perhaps a say 300-400$ laptop computer. Goggle television plus- I enjoy the way you can view television inside the corner with the display screen and surf the net, would arrive in hand when them commecials arrive, google television negative- Its not portible. Laptop computer plus-it is transportable and i will probally get on the list of web usb connectors for that laptop computer from att. Laptop computer Negative- I use to possess an iphone 3g and could do all my to the go browsing on there and i ended up brakeing my iphone and obtained sum dumb small flip cellphone, but agreement ends up in march and can have the ability to obtain the samsung captivate for 200 and my mother mentioned she would, after which i wouldnt be carying close to a laptop computer if my telephone can do it, we have a 37in Vizio television, and im 14, thanks

Budget Flyer Printing
322/228 | 

I have read some Interesting stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting.

Lead Net Pro
323/228 | 

So what is the magic mix? Well I'm going to provide the game away at my next seminar on Email Advertising campaigns but here is a sneak preview of the elements that I've discovered have a massive impact on results

How to get rid of pimples fast
324/228 | 

youve a very good blog below! would you would rather make some invite posts on my blog?

Metabolic
325/228 | 

What's with metabolic process? Could someone explain to me what's the deal having a sluggish metabolism and more quickly metabolism? I've heard that when one particular exercises, metabolic process gets to be more quickly, despite the fact that I do not know what this does. Does 1 burn up calories quicker? I've also heard that when 1 stops exercising the metabolic process slows down. Any tips? Thanks in advance.

medium length hair styles
326/228 | 

I noticed this webpage as someone used your message lipo bind in a recent article. My specialty is shedding weight. Because of this My business is always interested in reading just what inspires successful individuals. blog.

best sport supplements
327/228 | 

Instant Whey [Reflex]: Mixes so easy in a mixing bottle. No bits. I got the choc-mint flavor, and love it. Mixed it with water and milk, and both mix great.

Zickmu
329/228 | 

I used to be searching at associated blog content for my challenge study when I occurred to stumble upon yours. Thank you for the practical data!

beat casque studio
331/228 | 

I couldn't find too much different information on this clot of detail, so it was easy to show his one. I will return again to look at some other posts that you have another time.

Quinn Vandegriff
332/228 | 

Spot on with this write-up, I really think this web site needs much more consideration. I?ll probably be once more to read rather more, thanks for that info.

toms uk
334/228 | 

In fact, the points is actually the sweetest on this valuable publication. I coordinate with your summary and will hopefully look forward to your next updates. Saying thanks will not just be enough, for the great clarity in your posting.

Mattress Black Friday
335/228 | 

Black Friday Mattress
Thanks for this article is very good article. I have a great advantage. I think that would be useful to many people. Let's put it this way again. Personally, I'm glad to get to know these stories.

isabel marant top
338/228 | 

It may be too complex and very comprehensive for me. I am looking forward for your other post, and I like to try to get the hang of it! Actually the essay is spreading its wings fast, looking for it...

profile backlinks
339/228 | 

Here Is How I Elevated My Angela Paul Forum Profile Link Building Backlinks Results By 300%

promovare web
340/228 | 

Very good post , this is my first time i take a look to this blog and i found it very interesting , nice job .

scholarships for college students
343/228 | 

The script, cowritten by McKay & Chris Henchy, sends up buddy cop movies with more verve
than most films of this type.

human hair full lace wigs
346/228 | 

Although it has grown to be much passed submission, but it really compensated for my time. I plan to post a link to this page on my internet site. I am sure my visitors can find that very good.

Tomssalearevery
347/228 | 

In fact, the elements is actually the sweetest on this useful post. I harmonise with your summary and will eagerly expect your future updates. Saying thanks will not just be full, for the great clarity in your write-up.

bike jersey
348/228 | 

It seems too complicated and very inclusive for me. I am awaiting for your the other write-up, and I like to try to comprehend it! Practically the post is spreading its wings swiftly, searching for it...

http://www.korbanek.pl/
349/228 | 

Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I've truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I?ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

ghd hair straighteners
351/228 | 

Many thanks for helping to talk over this judgment, I feel strongly about opinion and like to learn some things on this issue. Probably, as you gain knowledge, would you take to heart updating your site with a quantity of more info? It?s very great for me.

sac longchamps
352/228 | 

I could not find too much different information on this piece of detail, so it was easy to locate his one. I will get back again to scan another essays that you have next time.

beat by dre france
353/228 | 

Thank you for making the effort to discuss this thoughts and opinions, I feel strongly about issues and like to learn much things on this element. If possible, as you master knowledge, would you mind renewing your web page with a few more info? It?s very good for me.

ghd straightener
354/228 | 

Though it has become a lot of out-of-date post, but it actually compensated for my time. I plan to post a link to this page on my web page. I am sure my visitors may show that very benificial.

ghd hair
355/228 | 

Appreciate for helping to discuss this view, I feel strongly about points and would like to learn loads of things on this item. Possibly, as you gain knowledge, would you take to heart renewing your blog with some more info? It?s very great for me.

sac à main longchamp
356/228 | 

I couldn't find too much not the same information on this clot of contents, so it was great to locate his one. I will return again to look through some other posts that you have next time.

le sac longchamp
357/228 | 

It seems too sophisticated and very inclusive for me. I am looking forward for your the other publication, and I will try to obtain it! Really the script is spreading its wings promptly, hunting for it...

beat by dre solo
359/228 | 

Though it has become a few passed script, but it actually compensated for my time. I plan to post a link to this page on my site. I am sure my visitors can show that very good.

basket isabelle marant
360/228 | 

Thanks for assisting to consider this viewpoint, I feel strongly about idea and I am willing to learn lots of things on this thing. If possible, as you abtain knowledge, would you take to heart replacing your blog with a great deal of more info? It?s very useful for me.

beat by dre studio
361/228 | 

Appreciate for assisting to study this impression, I feel strongly about points and I am willing to learn quantities of things on this matter. If possible, as you attain knowledge, would you care replacing your blog with quantities of more info? It?s very great for me.

Glennie Estrello
362/228 | 

Pretty good post. I just stumbled upon your blog and wanted to say i always have really enjoyed reading your web site posts. Anyway I?ll be subscribing to your feed and I hope you post again soon.

beat by dre france
363/228 | 

In fact, the issues is practically the sweetest on this useful submission. I coordinate with your conclusions and will hopefully await your approaching updates. Saying thanks will not just be sufficient, for the great clearance in your article.

les sacs longchamp
364/228 | 

I could not locate too much various information on this piece of content, so it was good to locate his one. I will get back again to scan some other postings that you have another time.

beat by dre pas cher
365/228 | 

I could not show too much different information on this piece of substance, so it was good to locate his one. I will be back again to scan another essays that you have another time.

isabel marant top
366/228 | 

Appreciate for helping to discuss this thoughts and opinions, I feel strongly about issues and would like to learn quantities of things on this point. Possibly, as you attain knowledge, would you care replacing your web-site with loads of more info? It?s very good for me.

long champs
367/228 | 

It looks like too complicated and very comprehensive for me. I am looking forward for your next write-up, and I will try to get it! Really the article is spreading its wings swiftly, looking for it...

longchamp
368/228 | 

Appreciate for assisting to discuss this impression, I feel strongly about issues and I am willing to learn lots of things on this point. If possible, as you acquire knowledge, would you mind replacing your web site with a quantity of more info? It?s very good for me.

kontraktor lapangan futsal
369/228 | 

Hi, first I?m really happy I found this article. Also, let me say I like the way you write, makes it really nice to read. I?l take a look around the rest of the site, hope your other stuff is that interresting as well.

http://criminalbackgroundcheck...
371/228 | 

This is certainly my initial stop by and I actually like
what Im seeing. Your weblog is so much fun to look over, quite
compelling because well as informative. Ill undoubtedly recommend it to my friends.

Nevertheless, I did have some query with the commenting. It kept giving me an question whenever I clicked on publish comment.
I hope, that can be fixed. Quite a ton of thanks

plantas purificadoras
372/228 | 

Excellent post, I will be checking back regularly to look for updates.

ghd in australia
373/228 | 

Though it has become a little old script, but it practically compensated for my time. I plan to post a link to this page on my internet site. I am sure my visitors may discover that very great.

best hair straighteners
374/228 | 

I confess, I have not seen this site for a long time, however, it was another joy to see such a best issues and overpass it. Many thanks for helping making people more aware of good issues.

licencja microsoft professional
375/228 | 

I am usually to blogging and i really admire your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your web site and preserve checking for brand spanking new information.

Marion Close
376/228 | 

Really Good Work?. You Helping People A lot As more entrepreneurs begin to discover how to build a business through social networking, no doubt twitter will be one community they will definitely consider using.

Elene Dettmering
377/228 | 

You got some great ideas there. I did a search on the issue and learnt most peoples will agree with your blog. Next, you need to auto tweet your blog post to get readers to your blog.

fundorado galerien
378/228 | 

you have an ideal weblog right here! would you wish to make some invite posts on my weblog?

fundorado privat
379/228 | 

This is the fitting weblog for anybody who wants to find out about this topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I truly would need?HaHa). You positively put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Nice stuff, simply nice!

full lace wigs with baby hair
380/228 | 

That is a important issue, I am very happy to read this article, and I consent with the points of this article. I think this is the best opinion. I plan to do something after reading it.

monster ibeats
381/228 | 

It appears that you simply have build really a few hold out in for the article and We contact for just about any great offer more of all those concerning the net presently.

les sacs longchamp
382/228 | 

It seems too sophisticated and very broad for me. I am awaiting for your other script, and I am going to try to get the hang of it! Actually the publication is spreading its wings swiftly, hunting for it...

Sebastian from london
383/228 | 

You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something that I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me. I'm looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

longchamp
384/228 | 

That is a best idea, I am very glad to read this article, and I agree with the issues of this article. I think this is the best viewpoint. I like to do something after reading it.

long champs
385/228 | 

I could not show too much different information on this piece of detail, so it was good to find his one. I will get back again to look through next essays that you have next time.

beat by dre france
386/228 | 

Appreciate for making the effort to study this view, I feel strongly about points and I am willing to learn lots of things on this item. Probably, as you master knowledge, would you mind replacing your blog with lots of more info? It?s very great for me.

beat by dre studio
387/228 | 

It seems too complicated and very broad for me. I am looking forward for your another posting, and I like to try to obtain it! Actually the post is spreading its wings promptly, looking for it...

beat by dre pas cher
388/228 | 

Appreciate for assisting to study this opinion, I feel strongly about points and would like to learn lots of things on this matter. Possibly, as you get knowledge, would you mind renewing your web-site with a few more info? It?s very benificial for me.

causas vaginosis bacteriana
389/228 | 

With everything which seems to be building inside this area, all your perspectives are actually fairly stimulating. Even so, I am sorry, but I can not give credence to your whole suggestion, all be it exciting none the less. It would seem to everyone that your comments are not totally validated and in actuality you are yourself not even wholly confident of your assertion. In any case I did enjoy reading through it.

les sac longchamps
390/228 | 

It seems too complex and very comprehensive for me. I am looking forward for your the other posting, and I will try to acquire it! Actually the script is spreading its wings promptly, searching for it...

basket isabel marant
391/228 | 

Many thanks for assisting to discuss this view, I feel strongly about points and would like to learn much things on this matter. Probably, as you abtain knowledge, would you mind replacing your web page with a quantity of more info? It?s very great for me.

sneakers isabel marant
392/228 | 

Thanks for helping to talk over this viewpoint, I feel intensive about opinion and would like to learn some things on this factor. Probably, as you master knowledge, would you care updating your site with a great deal of more info? It?s very good for me.

beat by dre pas cher
393/228 | 

Equally, the issues is practically the sweetest on this benificial posting. I coordinate with your conclusions and will hopefully look forward to your approaching updates. Saying thanks will not just be sufficient, for the great clearance in your article.

zahnzusatzversicherung
394/228 | 

It?s hard to seek out knowledgeable folks on this topic, however you sound like you realize what you?re talking about! Thanks

sem i seo
396/228 | 

Hey! I just would like to give a huge thumbs up for the nice info you have right here on this post. I will be coming again to your weblog for more soon.

sneakers isabel marant
397/228 | 

That is a important idea, I am very willing to read this posting, and I approve with the issues of this submission. I think this is the best viewpoint. I am going to do something after reading it.

basket isabelle marant
398/228 | 

I couldn't show too much not the same information on this piece of content, so it was great to locate his one. I will come back again to look at next submissions that you have next time.

longchamps sac
399/228 | 

It seems too complicated and very broad for me. I am looking forward for your another script, and I am going to try to get the hang of it! In fact the posting is spreading its wings swiftly, searching for it...

beat by dre
400/228 | 

I concede, I have not seen this web page for a long time, however, it was another enjoyment to see such a best issues and ignore it. Many thanks for helping making people more aware of excellent issues.

Zante Aparthotel
401/228 | 

Great job here. I really enjoyed what you had to say. Keep going because you definitely bring a new voice to this subject.

Mecze na zywo w Internecie
402/228 | 

I have to express some thanks to this writer just for bailing me out of this particular matter. Because of looking out through the the web and coming across ways which are not helpful, I assumed my life was done. Living minus the solutions to the difficulties you've fixed through the write-up is a serious case, as well as the kind that would have adversely damaged my career if I had not encountered your web page. Your main ability and kindness in dealing with almost everything was priceless. I'm not sure what I would've done if I had not discovered such a subject like this. I am able to at this time relish my future. Thanks for your time so much for this professional and results-oriented guide. I will not think twice to recommend your web page to any individual who requires care on this problem.

Bet clic
403/228 | 

There are some interesting time limits in this article however I don?t know if I see all of them middle to heart. There is some validity however I'll take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as nicely

TV Tuner
404/228 | 

Great post. I was checking constantly this blog and I'm impressed! Very helpful information specifically the last part :) I care for such information a lot. I was seeking this particular information for a long time. Thank you and best of luck.

holy cow
405/228 | 

Hi there! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no back up. Do you have any methods to stop hackers?

Anti Aging Creams
406/228 | 

Hi, Neat post. There is an issue together with your web site in web explorer, could test this? IE nonetheless is the marketplace leader and a huge element of other folks will omit your magnificent writing due to this problem.

ghd straighteners nz
407/228 | 

It may be too complicated and very broad for me. I am expecting for your the other submission, and I like to try to acquire it! Practically the publication is spreading its wings swiftly, hunting for it...

Donnie Weasel
408/228 | 

Pretty good post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts.Any way Ill be subscribing to your feed and I hope you post again soon YouTube will get you on Twitter fast

Shayne Routledge
409/228 | 

Hey! Would you mind if I share your blog with my zynga group? There's a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Many thanks

full lace wigs under 120
410/228 | 

That is a great item, I am very happy to read this post, and I approve with the issues of this post. I think this is the best opinion. I would like to do something after reading it.

isabel marant top
411/228 | 

I totally consent with your ideas. We all obtain a benefit from this great script. This web site is best. I have learned loads of things from here. Thank you.

scholarships for single mothers
413/228 | 

I wish to express my appreciation to you just for bailing me out of this setting.

Just after researching through that the internet and seeing basics which
were not pleasant, I thought my entire life was done. Living minus that the solutions to
the problems youve fixed through your entire short post is usually a serious case,
because well because ones that might have from a wrong method damaged my entire career if
I hadnt come across your web page. That the training and kindness in maneuvering every item was very helpful.
I am not sure what I would have done if I hadnt encountered such
a point something like this. I can at this point relish my
future. Thanks so much for your high quality and result oriented help.
I wont hesitate to suggest your site to any other individual who requires
guide on this subject.

assistance for single mothers
414/228 | 

It¦s really a great and useful piece of information. I¦m happy you
to merely shared this useful information with us. Please stay
us informed such as this. Thanks for sharing.

Full Article
415/228 | 

Unquestionably believe that which you said. Your favorite reason appeared to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

Soila Bonini
416/228 | 

Hi there, simply turned into alert to your blog thru Google, and found that it is truly informative. I am going to be careful for brussels. I will appreciate for those who proceed this in future. Many folks will likely be benefited from your writing. Cheers!

curly full lace wigs
417/228 | 

That is a important idea, I am very happy to read this essay, and I approve with the ideas of this script. I think this is the best suggestion. I would like to do something after reading it.

isabel marant baskets
418/228 | 

It may be too complex and very inclusive for me. I am awaiting for your other write-up, and I would like to try to get it! In fact the posting is spreading its wings promptly, hunting for it...

wholesale full lace wigs us
419/228 | 

Equally, the topic is practically the sweetest on this helpful article. I coordinate with your conclusions and will eagerly await your future updates. Saying thanks will not just be sufficient, for the great clarity in your posting.

Taylor Frase
420/228 | 

What you posted made a bunch of sense. However, what about this? suppose you were to create a awesome headline? I ain't saying your content isn't solid, but suppose you added a headline that grabbed people's attention? You could glance at Yahoo's front page and watch how they create post titles to grab viewers interested. You might add a video or a related picture or two to grab readers interested about what you've got to say. Just my opinion.

baskets isabel marant
421/228 | 

That is a best issue, I am very willing to read this submission, and I agree with the opinions of this text. I think this is the best impression. I plan to do something after reading it.

cell phone lookup free
422/228 | 

i just like chaning tatum because he has a great body, just look at those chest muscles.

puls stacja
423/228 | 

Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog loading? I'm trying to figure out if its a problem on my end or if it's the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

More Info
424/228 | 

I'm commenting to let you know what a exceptional encounter my friend's child gained browsing your webblog. She mastered a wide variety of things, including how it is like to possess an excellent coaching heart to make others quite simply grasp specific tortuous topics. You truly exceeded readers' desires. Many thanks for rendering such interesting, safe, educational and even cool tips on this topic to Julie.

single parent scholarships
425/228 | 

Whenever you have a look at a lot of that's understandable if you look into the Move Content Writeup Completion Provider, you might in that the near future locate there presently exists numerous things you can really look into.

e-liquids kaufen
426/228 | 

Once I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a remark is added I get four emails with the same comment. Is there any approach you'll be able to take away me from that service? Thanks!

ghd hair straightner
429/228 | 

I couldn't find too much various information on this piece of detail, so it was great to show his one. I will get back again to look at another write-ups that you have next time.

ghd straightener nz
432/228 | 

I found this is a helpful and funny publication, so I think it is very benificial and knowledgeable. Thank you for the efforts you have made in writing this publication. I am hoping the various good work from you next time as well. actually your creative writing ability has encouraged me.

WITY
433/228 | 

robust pepper squirt and target the particular assailants deal with. What a higher level guarding yourself is

car hid lights
434/228 | 

The other day, while I was at work, my cousin stole my iphone and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

kontenery na gruz
435/228 | 

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I've truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I?ll be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

whole house system with manual...
439/228 | 

Those who know do not talk those who talk do not know.

Powered Access
440/228 | 

Nice read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch since I found it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch!

Arnold California Real Estate
441/228 | 

Astounding ... simply astounding. Way to give us all something that we all might not have ever known about. At least I just learned something new. Thanks!

moving tips sc
442/228 | 

We sought to provide relocation, delivery and storage services of unrivalled quality to individuals, organizations, and businesses. Our quality of service is a daily- renewed endeavor that each transfer associate believes in and executes each and every day.

Mendy Roekle
445/228 | 

Please let me know if interested by a writer for your blog. You have some good posts and I think I would be a good asset. Thanks!

robina dentist
446/228 | 

Glad to be one of several visitants on this incredible web web site : D.

Find Out More
448/228 | 

Jeez, your page is way much better than my!

Keyword Density is brilliantly-optimized.

data recovery mac
450/228 | 

I have been absent for a while, but now I remember why I used to love this web site. Thank you, I?ll try and check back more frequently. How frequently you update your site?

print
451/228 | 

depending on their unique phrases being correct. Therefore you may be confident when you?re genuinely

Kum Ghere
452/228 | 

Unbelievable publish you may have created right here! The web is overflowing of unhealthy writing and I used to be grabbed by your lucidity. Your choices are true and I'll immediately subscribe to your rss feed to remain updated together with your up following posts. Thank you!

reverse osmosis whole house au...
453/228 | 

The rich man has his ice in the summer and the poor man gets his in the winter.

Eze Group
454/228 | 

The new Zune browser is surprisingly excellent, but not as great as the iPodâ??s. It works effectively, but isnâ??t as quickly as Safari, and has a clunkier interface. In the event you occasionally plan on using the internet browser thatâ??s not an issue, but if you are planning to browse the web alot from your PMP then the iPodâ??s bigger screen and better browser may possibly be critical.

lean hybrid muscle reloaded
456/228 | 

Basically to follow up on the up-date of this subject on your site and would really want to let you know how significantly I liked the time you took to write this handy post. Inside the post, you spoke on how to really handle this problem with all ease. It would be my private pleasure to get some far more concepts from your blog and come as significantly as offer other folks what I learned from you. I appreciate your usual excellent effort.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.