Niin siis tehän ette varmaan huomaa näissä kuvissa mitään eroa verrattuna mun aiempiin. Ja se on ihan täysin OK ;) Ostin kuitenkin viikonloppuna itselleni uuden kameran noin kolme vuotta käytettyäni Canonin simppeleintä järjestelmäkameraa EOS 1000D:tä ( josta nykyään markkinoilla on hieman paranneltu versio 1100D). Ja kuvittelin sit ihan ääneen (kts. ed. postaus) oppivani uuden kameran kiekurat kädenkäänteessä. Eihän se ihan niin mennyt. Joten jos ette huomaa minkäänlaista laadullista parannusta, johtuu se ennenkaikkea siitä, etten todellakaan osaa käyttää kameraa vielä. Ja vanhan kameran osasin tietenkin vaikka silmät kiinni. Joten älkää tuomitko tätä vielä rahan hukkaamiseksi, me EOS 60D:n kanssa näytetään vielä -jos tässä nyt enää uskaltaa mitään uhota... ;)

Mullahan oli vähän niinkuin haaveena -nyt kun valokuvaamisesta on jo aika rakasta puuhaa tullut- Canonin 7d. Tositositosi hyvä, supersuosittu harrastelijakamera. Reilu tuhannen euron hinta pikkasen arvelutti tai yleensäkin se, että tarvinko niin kallista kameraa. Valokuvaliikkeessä myyjä vakuutti sitten lopullisesti tän EOS kuusikymppisen ominaisuuksista kehumalla muunmuassa kuvanlaadun olevan mahdollisesti jopa 7d:ta parempi ja päätin pärjätä ilman niitä muutamia yksityiskohtia, joilla 7d olisi toki tarjonut vielä monipuolisempia kuvauselämyksiä. Sillä olisi ollut parempi kuvata vesisateessa ja kosteissa olosuhteissa ja liikkuvista kohteista olisi saanut jokusen kuvan enemmän sekunnissa. Ja sellasta. Jokunen etu ja lisäominaisuus tähän kuusikymppiseen verrattuna.

Mut siis näitähän on pakko oppia  käyttämään. Hyvä jos opin tätäkään ihan ensimmäisen vuoden aikana. Vaikka itse jo nyt heti huomaankin ihan reippaan eron (vrt. vanhaan) niin kuvanlaadussa ja -tarkkuudessa kuin ominaisuuksissakin, täytyy todeta, ettei noi Canonin edullisimmat mallit ole ollenkaan pöllömpiä! Niilläkin saa (opeteltuaan) ihan älyhyviä harrastelijakuvia enkä missään nimessä suosittelisi esimerkiksi tätä 60d:ta ensimmäiseksi järkkäriksi -tällä voi olla jopa vaikeampi onnistua, jollei jaksakaan opetella käyttöä perusteellisesti.

Niin ja siksikään ette ehkä huomaa suurta eroa kuvissa, että mulla on sama vanha objektiivi (Sigma 50mm 1:1.4) ja sama vanha kuvanmuokkausohjelma (Photoscape). Sama vanha tyyli ;) Vain uusi kamera, jonka parhaita ominaisuuksia en ihan osaa vielä hehe.

Kokemuksia (mistä tahansa kameroista tai valokuvaamisesta) otetaan luonnollisesti ilomielin vastaan!

 

Kommentit (45)

Mike
1/45 | 

Itselläni melkein vuoden vanha 600D joka tuntui silloin parhaalta vaihtoehdolta ja hyvähän se on ollutkin. Muutamaa melkein ammatikseen kuvaavaa ystävääni kun silloin kuuntelin, niin sanoivat putkella olevan suurempi merkitys kuin sillä rungolla. Jos siis haluaa ihan pro-kuvia niin kannattaa satsata L-sarjan putkiin jossa valovoimaisuus on ihan omaa luokkaansa. Niin on tosin hintakin.

Itselläni tulee valitettavasti vaan blogikuvat aika usein otettua iphonella, kun se sattuu yleensä olemaan lähempänä. Täytynee kuitenkin varmaan yrittää parantaa tavat ja ottaa ne tolla järkkärillä jatkossa.

60D oli varmasti hyvä hankinta.

Kirsikka
2/45 | 

Onnea uudesta sydänystävästä:D. Mulla on 7D, ja oon ihan rakastunut siihen. Mutta tuo 60D on kyllä kanssa tosi hyvä, eroa ei tosiaan hirveesti oo. Eli hyvän valinnan teit! Ja yhdyn edelliseen, putkella on suurempi merkitys kuvan laatuun, kun rungolla. Sain oman seiskani viime tammikuussa ja meni siinä ainakin kuukausi pari ja tuhansia tuhansia kuvia, ennen kuin oppi. Mutta nyt kuvaan aina täysautomaatilla ja säädyt tulee kuin naps vaan. Valokuvaus on ihanaa:D.

Annarilla
3/45 | 

Kiva kuulla myyjän vertailut noista 7d ja 60d. Mulla on ollut pari vuotta tuo 450d ja kovasti halajaisin lisää jotakin kameraani. Olen pohtinut tuota 7dtä mutta hinnan hirvittäessä miettinyt tuota sun hankkimaa 60dtä ja niiden käytännön eroja. Hyvinhän tuolla vanhallakin pärjää mutta kun automaatti on alunperin jätetty käyttämättä ja alkaa kamera olla kovinkin tuttu, tuntuu ainakin automaattisessa tarkebnuksessa olevan aukkoja joita tuo uusi voisi parantaa, ja kuvatkin saisivat harppauksen eteenpäin. Tosi kiva siis kuulla tyytyväinen kommentti tästä välimallista :)

kalastajanvaimo
5/45 | 

Joo mutta ei siinä oo näin montaa valintamahdollisuutta ollenkaan... Tai sit olin jo niin tottunut niihin mitä siitä löytyi ja käytin aina samoja. Ja sit täs onkin tuhat vielä lisäksi ;)

st. brigitten
8/45 | 

Kiitos, ei kai auta kuin harjoitella tuon kuvaamisen kanssa:) Ja voi hitsit...Meilläkin kyllä asuis USAssa sukulainen, samoin kuin Ausseissakin (sieltäkin kai sais halvemmalla)...Hmm, pitääpä kysellä suostuisko ne diilaamaan jos en huutiksesta tms. löydä :) Laita muuten sisustusjuttuja tai muuten vaan kotikuvia taas kun jakselet, teillä on niin ihana koti<3

kalastajanvaimo
13/45 | 

Joo kyllä tässä vielä treenaamaan joutuu, mutta kuvanlaatu on varmasti parempi jo nyt!

kalastajanvaimo
14/45 | 

Kiitos... juuri tota tarkoitin, että tästä saa vielä paljon enemmän irti kunhan oppii... nyt menee vielä ihan perusasetuksilla :P

kalastajanvaimo
15/45 | 

:D Niin mullakin on automaatti näissä kuvissa ja kyllähän silläkin tavalliset kuvat hyvin onnistuu! Mut sit jos haluaa jotain spesiaalimpia niin on varmaan kätevää osata niitä erikoistoimintoja :)

kalastajanvaimo
16/45 | 

Niinpä :S Kyllä vähän kahistutti uuden osto, just siksi että se vanha oli niin helppo ;)

kalastajanvaimo
17/45 | 

MOI!! :))
Vastauksia kysymyksiin: Mulla ei oo aina hovikuvaajaa (harvoin) ja otan itselaukaisimella. Tän uuden kameran käyttöohjeissa ihan tuli sellanen vinkki, että kannattaa vaan kohdistaa ja tarkentaa kamera suunnilleen samalle etäisyydelle kuin missä itse aiot olla kun otat itsestäsi kuvaa itselaukaisimella. Juurikin niin oon aina tehnyt :)
Sit ne Vibet, ne on ikävä kyllä jo myyty eteenpäin :( mehän ostettiin aikoinamme USAsta, sieltä sai edullisemmin.. mutta mitään firmaa en osaa neuvoa, koska meille osti ne siellä asuva sukulainen ja lähetti... En siis osaa neuvoa paremmin :( Haleja <3

kalastajanvaimo
18/45 | 

Kiitos Nipsu! Toppi on Share femme -merkkiä ja neuletakki Part Two :)
Ihania kyläilyjä <3 *tahtoo mammalomalle ja kyläilemään* :))

kalastajanvaimo
19/45 | 

Kiitti kiitti, joo eipä tää tyyli tästä varmaan kauheasti tuu muuttumaan ;)

Marjukka
20/45 | 

Onnea uudesta kamerasta! Jäin miettimään, millä tavalla edellinen kamerasi oli simppelimpi. Eikös siinäkin aseteta aukko, valotusaika ja ISO ihan samalla tavalla kuin uudessakin? Minulla on tosi vanha EOS 450d... Saa käydä katsomassa, millaisia kuvia sillä saa ;)

Kivoja kuvailuhetkiä!

Kati
21/45 | 

Kuvat ovat varsin taidokkaita otoksia. Onnea uudesta kamerasta.

Kuten muutama muukin lukijasi, kaipailisin tietoa sekä raitatopista että farkuista. :)

:)
22/45 | 

En yhtään sen anompi kuin täällä kukaan muukaan. Ei se ketään vielä identifioi jos laittaa oikean naisen tai miehen nimen otsikkoon. Lol.

Totesinpa vain sen minkä olen tässä vuosia seuratessani huomannut.

Samalla kysyn Johannalta että onko bloggaaminen portaalissa kuitenkin sen verran helppoa & aika isoakin tienestiä että vaikka kotikylä, talo, lapset, mies, meri, OM/ChillNorway-vaatteet, kaikki mahdollinen on kuvattu jo satoja kertoja ja jutut kiertää kehää, paussi tai lopettaminen ei tule ikinä mieleenkään?

Micci
23/45 | 

Olkaa tyytyväisiä että edes joku viitsii täällä nykyään käydä, vaikka sitten kyseenalaistamassa, sehän se on vallan kamalaa muuten. :) Luulen että Johannakin pystyy kyllä itse vastaamaan ilman henkivartijoita. :D

Eihän sitä mitenkään voi kieltää että superhiljaista täällä on viime ajat ollut ja meille aikanaan vakilukijoille postauksten taso iso pettymys. Omasta puolestani voin sanoa käyväni täällä enää maks. kerran parissa viikossa. Sekin on liikaa, mitään uutta ei enää näy tulevan. :(

Johanna
24/45 | 

Onnea uudelle kameralle! Päivitys olisi itsellänikin edessä, mutta olen niin kiintynyt vanhaan. Varsinkin, kun tiedän miten se toimii :) Tekniikassa on niin surkeaa, kun kaikki jää vanhaksi pikapikaa kun uutta mallia pukkaa estradille.

kalamuija
25/45 | 

Onnea uuden kameran johdosta. Se on aina hankala tutustua uuteen tyyppiin. Itse ostin kameran Canon 550d vuosi sitten. En osaa vielakaan.. vaikka kavin jopa jonkun Canonin jarjestaman kurssin. Mutta oli på norsk ja kun noi valokuvauksen termit/alkeet ei ole hallussa niin en tullut hullua hurskaammaksi:) Mutta kayttamalla kai oppii... ma kaytan kylla paljon tota automaattia:)

Pimpom
26/45 | 

Moikka!

Itellä ei oo tuota kameraa, mutta poikaystävä hommas joku aika sitten ja on kyllä tykänny tosi paljon! Se otti alusta lähtien sen linjan että ei käytä yhtään valmiita automaattiasetuksia vaan säätää kaiken ite, vaikka siinä aluks kulus kuin aikaa. Ja on kyllä tyytyväinen päätöksestään nyt, sen että se jakso heti alkaa perehtyä kameran ominaisuuksiin ja kuvaamiseen sillä huomaa kyllä kuvista.:)Kuvaus on tosi sujuvaa vaikka kuin olis säätämistä asetuksissa..
En kyllä osaa neuvoo mitään ku ite en juuri sillä oo kuvannu, mutta hyvän kameran valitsit, onnittelut siitä! :) Ja tsemppiä sekä pitkää pinnaa opetteluihin!

Tanja
27/45 | 

Hyvältä näyttää kuvat...Ehkä jopa paremmalta kuin ennen..(jo nyt) :) Hyviä treenihetkiä uuden kanssa! Täytyisimalttaa itsekin satsata tulevaisuudessa parempaan... :)

szql
28/45 | 

..muistaen toki että myyjä on aina myyjä, ja koittaa kaupata mahdollisimman hintavaa kameraa asiakkaalle.
Jos 60D:tä harkitsee vakavammin, kannattaa katsoa erot 60D ja 600D:n välillä (joita ei muuten paljoa ole!), satasarjalainen tietty halvempi. Optiikkahan se eniten vaikuttaa..
Se raha mitä rungon vaihtamiseen pistäisit, voisi olla järkevämpää laittaa uuteen linssiin, vai?

Multa itseltäni löytyy canonin 500D, linsseinä on L-sarjan lasi 70-200mm/4, canonin 50mm/1.4 ja seuraavaksi hankinnassa sigman 30mm.
Varsinaista välineurheilua kuvaaminen, uuden linssin ostaessa heti keksii jo seuraavan hankinnan.. :P

Annarilla
29/45 | 

eipä tuosta 450Dstä kannata 600dhen vaihtaa jos ei tarvitse videokuvausta... tuo mun on sun omasta edellinen versio.
mulla 50mm 1.8 ja ihan lemppari lasten sisäkuvaukseen. Zoomilla ei samaa valoitusta sisäkuviin saa ainakaan ihan vähällä rahalla, ja kun kuvauskohteena on usein sisällä pienet lapset niin tuo valovoima on aikalailla se tärkein pointti yhdistettynä tarkennuksiin... lisäsalamaa en tykkää käyttää, vaan nopeuden ja helppouden takaamiseksi linssi on se paras tapa. Linsseillä tekee paljon kyllä, mutta tarkennuspisteiden laskentatapaan ei auta, ja kun sinne kohteen ja kameran väliin saattaa ilmestyä sekunnin sadasosassa jalka tai käsi heilumaan niin paras tapa varmistaa kunnon kuva on ristikkäispistetarkennus ja mahdollisimman monet tarkennuspisteet, jolloin runko on avainasemassa :) Tuo sigman 30mm on varmaan tosi herkku :)

szql
30/45 | 

Vastaanpa minä nyt, kun osaan kys. objektiivistä hieman kertoa. :)
Yleisestihän kiinteäpolttovälinen objektiivi on parempi kuvanlaatuun nähden, ellei halua maksaa itseään kipeäksi hyvästä zoomista. 50mm on kätevän pituinen yleislinssi, mutta sigman laseissa on monesti ongelmana pientä front focusta (liian eteen tarkennus), mutta canonilta ja nikkoriltahan löytyy vastaavat myös. :) Jos linssi vaikuttaa polttoväliltänsä liian lyhyeltä, sulla on jalat millä kävellä lähemmäs. ;)

Tuikke
32/45 | 

Mä en kameroista mitään ymmärrä, enkä kuvien laatuukaan kiinnittänyt mitään huomiota, vaan tuohon TOPPIIN! Ihana! Sano ettei se ole mikään ikivanha, koska tahdon tuollaisen! :D

Minny
33/45 | 

:D mitä ihmettä teet tässä blogissa vinkumassa("oli vaan pakko tulla toteamaan", lol), jos ei sen jutut kiinnosta? Olen itse seurannut Johannan blogia jo aikoja ennen ID:a ja täällä ollaan edelleen. Ehkä sitten lukijatkin tykkää "kiertää kehää" ;)

Ehdotan, että sen sijaan että huolehtisit Johannan lukijamääristä, laittaisit koneen kiinni ja lähtisit ulos nauttimaan alkavasta syksystä. Se antaa yllättävän paljon positiivista energiaa <3

EOS
34/45 | 

Itse suosittelisin harkitsemaan myös käytettyä vaihtoehtoa. Jos haluaa hyvän harrastajakameran, eikä tarvitse videokuvausta, niin oivallinen valinta on Canonin 40D. Kyseisessä mallissa kymppisarja saavutti kuvanlaadullisen huippunsa. 50D:ssä lisättiin pikseleitä samalle kennolle, joka tietenkin vaikuttaa dynamiikkaan ja kohinaan, etenkin suuremmilla (>400) ISO-arvoilla. 60D on jo lähempänä satasarjaa ominaisuuksiltaan ja rakenteeltaan. Henkilö- ja tuotekuvaukseen ehdoton valinta on täyskennoinen kamera, jolloin kysymykseen tulee 5D MkII tai MkIII. Classic vitonenkin on vielä ihan soiva peli. Näiden kameroiden osalta pitää tietenkin huomioida se, että EF-S -lasit eivät kameroihin sovi. Lasien osalta itse valitsisin täysekennoon 50mm tai 85mm primen ja kroppikennoon (1.6) 35mm tai 50mm primen. Ja jos sisällä kuvaa (ilman studiovaloja), niin aukkoa pitäisi olla 1.8 tai suurempi.

Manuaaliasetusten käyttäminen opettaa toki kuvaamaan, mutta aukon tai valotuksen esivalintaa kannattaa myös käyttää tietyissä tilanteissa esim. liikkuva kohde tai nopeiden tilannekuvien vangitseminen.

Yleiskuvaukseen 7D on varmasti oivallinen valinta ja hinta/laatusuhde on myös kohdallaan. Rajoitetulla budjetilla itse ostaisin ehdottomasti käytetyn kameran.

st. brigitten
35/45 | 

Onnea uudesta kamerasta, kyllä näkyy laatu jo näissäkin kuvissa! <3 Mulla on juurikin tuo 1000D, mutta se riittää mulle kun oon vielä niin amatöörien amatööri :D Siks kysynkin sulta vähän neuvoa: kun otat asukuvia niin onko sulla aina hovikuvaaja vai käytätkö koskaan automaattilaukaisinta? Jos käytät niin mille etäisyydelle asetat kameran jne. :) Mä en tiedä missä teen väärin, mutta jos ees yritän ottaa asukuvia, menee ne aina pieleen. Sitten kysäsen vielä uudelleen niistä Vibeistä, että käytättekö niitä vielä vai olisitteko halukkaita niitä myymään? ;) Oon nyt päättäny, että me sellaiset ostetaan ja yritän ensisijaisesti hankkia käytettyinä. Jos joudun ostaan uutena, niin mistähän sais halvimmalla? :)

Haleja Norjaan! Täällä mennään alle viiden lämpöasteen<3

Nipsu
36/45 | 

Onnittelut uudesta kamerasta! Meilläkin on vanhempi malli, Canonin 450D ja meillä mies opettaa minua kuvaamaan, herkästi aina käännän automaatille, mutta ero on huima kun jaksaa opetella säätämään asetuksia. Näytät muuten niin fressille! Kiva kampaus, pitäis minun kokeilla tuota lettiä. :) Mistä ihana toppi ja neuletakki? Mukavaa viikon jatkoa, täällä Kuopiossa sataa vettä ja huimat 10 astetta lämmintä. Onneks pääsee kyläilemään työkaverin luo, joka jäi juuri mammalomalle. :)

:)
37/45 | 

Kamerasta tai kuvaajasta riippumatta sulla on ollut vuosia vuosia identtiset poset ja vaatteetkin! ;) Onko se sitten klassista vai miksi sitä vois kutsua. Lukija(määrä)t ainakin on pikkasen tainneet hyytyä.

Annarilla
39/45 | 

Jatkuva tarkennus on hyvä apu kyllä myös, mutta ottaa silti lähimpään pisteeseen mittauksen ja suurella aukolla kuvatessa jää helposti tarkennuspiste "vähän sinne päin" kokonaisuutta ajatellen. Käsitarkennus on täällä harjoittelussa mutta sen nopeus ei vaan voita tuota automaattia. Ystävän vanhalla hyvällä järkkäeillä (nikon) tuo tarkennuspisteen valinta käsin oli kahden valintatullan ansiosta myös tosi paljon helpompaa kuin tässä paina yhtä pohjassa ja valitse rullalta mallissa ;) monet tiet vievät kellä
Mitäkin kautta samaan lopputulokseen... Mahdollisimman hyvä kuva :)

Rimma
41/45 | 

Käytän itse myös Sigman 50 mm 1.4 enimmäkseen ja myös tuo samainen 1000D runko, joka on todellakin jo ikivanha. Itse olen ostamassa tuota 7D:tä, mutta haaveilen myös 5D:stä.. Saas nähdä mihin sitä sitten kallistuu (: Mutta kivoja uusia kuvaushetkiä! Oli muuten eka kerta kun kommentoin, vaikka taustalla olen lueskellut pidemmän aikaa.

Mira
42/45 | 

Osaisitko hei infota mua tuosta sun objektiivista.. Millaisiin kuviin se on erityisesti passeli ja sopiiko kaikenlaisiin otoksiin yhtähyvin? Itsellä olisi uuden objektiivin hankinta edessä:)

IidaM
43/45 | 

Tai onko se sitten klassista, että anonyyminä on helppo tulla huuteleen? :-))))

Mä kirjotin tähän jo sepustusta, miten voi sanoa Johannan tyylin/vaatteiden olleen vuosia identtiset.. mutta pyyhin kuitenkin pois. Halusin vaan sanoa, että mä en oo tätä mieltä mitä yllä oleva ano on JA ne kaikki aidot lukijat on varmaan tätä samaa mieltä. Tää on Johannan blogi, jota Johanna kirjottaa. Tää on UPEA blogi. Onnea uudesta kamerasta! :)

- iidam http://behappybeee.blogspot.fi/

Säde
44/45 | 

Kertokaahan, että mitä ihmeen uuden uutukaista ylipäänsä millään blogeilla on tarjottavanaan kerta toisensa jälkeen?? :D Tai naistenlehdillä? Tai tv-sarjoilla?

Tai semmoiset viimosen päälle trendiblogit on ehkä asia erikseen (olettaen, että mikään trendikään on uuden uutukaista, ennen näkemätöntä ja kokematonta..), mutta itse ainakin henk.koht. arvostan tyylikkyyttä enemmän kuin yltiötrendikkyyttä. Niin elämässä kuin pukeutumisessakin. Johannan blogi on kummallakin saralla tyylikäs.

szql
45/45 | 

Niinno, onhan se niinkin, ellei innostu manuaalitarkennuksesta. ps. vilkkaita lapsia kuvatessa kannattaa kokeilla tätä: http://i.imgur.com/8P4On.jpg, jatkuva tarkennus on ainakin itsellä ollut suuri helpotus monissa tilanteissa niin lasten kun nelijalkaisten otusten kuvaamisessa. :)
Ja tosiaan sisällä kiinteet linssit on ihan ässä (niin kyllä ulkonakin, mutta...) kun saa edullisemmin valovoimaa. joskus vaan lyhyempien polttovälien zoom olisi tosi kätevä, kun kaikkialla ei niin helposti kävele kauvemmas/lähemmäs kohdetta..

Onko muuten 600D / 60Dssä videointiin käsisäädöt valotuksen kanssa? Ainut asia mikä tällähetkellä harmittaa 500D:ssä on, ettei valotuksiin pääse vaikuttamaan

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram