Täällä Norjassa ovat mediat tänään villiintyneet uutisoimaan Norjan suosituimman blogin Voen lopettamisesta. Ensin kuulin siitä radion uutisissa. Siis ihan virallisessa asiallisiessa valtakunnallisessa utislähetyksessä. Ja toisessa ja kolmannessakin. Sit tuli mies kotiin iltapäivälehden kanssa, jossa blogijuttu oli etusivulla ja Voesta ehditty tekemään aukeaman kokoinen haastattelu.

Asiasta ei ole voinut välttyä kuulemasta televisionkaan uutislähetyksistä -nettilehdistä nyt puhumattakaan.

Svensk superblogger: - Voe bør blogge igjen

* Svensk superblogger om «Voes» comeback-muligheter
* «Voe»-blogg mer enn fordoblet etter nedleggelsen

***

Kuva&teksti

Siis milloin blogeista on tullut tällanen juttu? Viisitoistavuotias tavallinen tyttö sanoo lopettavansa "nettipäiväkirjansa" päivittelyn ja päätyy valtakunnan kuumimmaksi puheenaiheeksi. Voisitteko kuvitella vastaavan tilanteen Suomessa vai onko bloggaaminen proffimpaa Norjassa? (-Ruotsissahan se tietenkin on.)

Lopettamisen syyksi bloggaaja sanoo ajan puutteen sekä väsymisen ilkeisiin kommentteihin. Ilman sen kummempaa dramatiikkaa. Ymmärrän hyvin -etenkin kun kyse on tosi nuoresta tytöstä ja on myös hyvä, että juuri se tuli nimettyä syyksi. Jos vaikka herättäisi keskustelua tai edes ajatuksia.

Vaikken kys. blogia olekaan yhtään seuranut, on tyttö ihan hirmuisen söpön oloinen; käykää kurkkaamassa jolleivat sivut ole ihan tukkeessa. Mediamylläkkä kun on jo ehtinyt tuplaamaan blogivierailut... Minä jään taas jälleen kerran ihmettelemään tätä blogi-ilmiötä. Se ei oikein taida auteta mulle koskaan. Hih ja huh! :)

Kommentit (102)

Taren Tippit
103/102 | 

I have been examinating out a couple of of your posts and it is pretty excellent stuff. I will undoubtedly bookmark your blog.

Mimosa
104/102 | 

"ja on myös hyvä, että juuri se tuli nimettyä syyksi. Jos vaikka herättäisi keskustelua tai edes ajatuksia."

Herättäisi keskustelua ja ajatuksia? Tämä kuulostaa ala-asteen opettajaltani: "ei saa sanoa toisia ihmisiä tuhmaksi. Soo soo!" Eli herättää keskustelua lähinnä mistä? Siitäkö, että negatiivisten ja eriävien (ilkeiden?) kommenttien esittäminen on tuhmaa? Vaiko siitä, että maailmassa on tietty prosenttiosuus häiriintyneitä ihmisiä, joilla on samanlainen pääsy mm. blogeihin kuin kaikilla muillakin ihmisillä. Pitäisikö naiivisti kuvitella, että nyt aletaan keskustella sitten näiden häiriintyneiden kanssa niistä ajatuksista, joita tämä asia herätti ja sovitaan kaikki yhdessä, ettei sellaisia ilkeitä kommentteja saa sitten enää jättää blogeihin? Niin ja sovitaan samalla maailmanrauhasta.

Olen toisinaan miettinyt miksi jotkut pitävät sinua ja blogiasi niin ärsyttävänä ja nyt luulen ymmärtäväni mistä on kyse.

Ilia
105/102 | 

Sitä minäkin ihmettelen! :0 Vieläkö enemmän Johanna sinun pitäisi saada positiivisia kommentteja? Nämä nykyisethän eivät ole pelkästään sitä vaan myötäsukaista höpöhöpöä johon en itse blogistina jaksaisi edes vastata. Keskustelua tai omia näkökulmia täältä on täysin turha hakea.

On pitänyt sinulta kysyä: miksi uudestaan uudestaan ja uudestaan kerrot ja valitatkin miten raskasta on olla lasten kanssa useimmiten aivan yksin, zumbata, käydä työssä jne. mutta kerta toisensa jälkeen "unohdat" mainita miten ja kuka niitä lapsia silloin valvoo kun shoppaat (uusia vaatteita ainakin paljon näyttää olevan) ja olet työssä ja jumpassa? Vaikuttaa että korostat luonnottomankin paljon arkesi raskautta vaikka se vaikuttaa tavalliselta, hyvin mukavalta monellakin tapaa, kadehdittavaltakin taatusti monesta yksinhuoltajasta.

tiinanen
106/102 | 

Oho, kuulostaapa hurjalta. Vaikeaa kuvitella, että Suomessa jonkun bloggarin naama komeilisi iltapäivälehtien lööpeissä.

Niina
107/102 | 

No nyt on kyllä pakko sanoa että M I T Ä. Olen lukenut tätä blogia nyt noin kuukauden verran ja olen heti koukussa - miksi? Siksi, että bloggaaja kuulostaa aina niin ihanan positiiviselta vaikka arki ei todellakaan ole sieltä kevyimmästä päästä. Jos arkeen mahtuu vuorotyö, mies, pari lasta, koti ja se Zumba ja silti jaksaa huolehtia ulkonäöstään ja itsestään, niin minusta se todellakin on kunnioitettavaa. Toki monen yksinhuoltajan mielestä Johannan arki voi olla kadehdittavaa, mutta voi sanonko-mikä-sentään, Johannalla on todellakin oikeus sanoa jos arki on raskasta. Ja kyllä, yksinhuoltajilla on varmasti raskasta enkä väheksy heidän työmääräänsä arjessa ollenkaan, päinvastoin. Mutta olisko joku semmonen ASENNE joka ratkaisee melko paljon?

Minä ainakin haluan olla tuollainen energiaäiti sitten kun lapsia saan!

Kiitos ja anteeksi. En vain voi sietää tuota asennetta, että kellään muulla ei saa olla mitään huonommin jos valittaa jostakin. Tai sitten mennään lopulta siihen, että mistään ei saa valittaa kun Afrikan lapset näkee nälkää ja ne ois niin kiitollisia jos ne sais päivänki elää sun elämää.

Heippa :D

nina
108/102 | 

Eilen taisi olla iso lööppi Nelliinasta Iltalehdessä ja muutamasta muusta bloggarista Suomessa...Jokainen voi miettiä haluaisiko OMAN lapsensa joutua ilkeiden kirjoittelujen kohteeksi koska nythän oli kyseessä vain 15-vuotias bloggari. Sitäpaitsi on tosi tympeää lukea ilkeitä kommentteja.

Heidi
109/102 | 

> Sitäpaitsi on tosi tympeää lukea ilkeitä kommentteja.

Hei, julkisuudella on hintansa - ihan aina! Mietipä _ihan oikeita_ julkkiksia - onko kirjoittelu heistä aina vain ja ainoastaan positiivista?! Jos ei halua omasta itsestään tai 15-vuotiaastaan ilkeitä kommentteja niin en suosittele julkista päiväkirjaa. Tyhmempikin tämän yhtälön ymmärtää. Sitä taas en henkilökohtaisesti voi ymmärtää miten joku voi olla niin lapsellinen, että ihmettelee tätä negatiivisen kommentoinnin ilmiötä. Näin on aina ollut, tavalla tai toisella, ja tulee aina olemaankin. Jos haluat minimoida negatiiviset kommentit elämästäsi niin älä ainakaan aloita julkista päiväkirjaa. Päivänselvää, eikö?

-Sanna
110/102 | 

Hyvä pointti. Ja kuinka moni ylipäätään sanoisi tuntemattomalle/puolitutulle ääneen yhtä kärkkäästi kuin blogien kommenteissa?

-btw-
111/102 | 

-Minä jään taas jälleen kerran ihmettelemään tätä blogi-ilmiötä. Se ei oikein taida auteta mulle koskaan. Hih ja huh! :)-

ihmettelet ja silti naurat koko matkan pankiin noutamaan id:n palkkaa...

Maatu
112/102 | 

Aikamoinen haloo blogin lopettamisesta, mutta maassa maan tavalla ;o) En usko, että Suomessa ollaan ihan vielä noin koukussa blogeihin tai ainakaan median mielestä..

Mutta kun näitä yllä olevia kommentteja luen niin ihmettelenpä vaan, että miksi nämä ihmiset lukee blogeja. Jos/kun oma maailma on siinä pisteessä ettei keksi enää kuin kateellisena panatella toisten asioita niin olisikohan asialle syytä tehdä jotain.

Onhan tämä nykyinen nettimaailma muutenkin todella yksilöllistä jokaiselle. Toinen lukee viestit ihan eri tavalla kuin toinen, toinen käyttää hymiöitä piristämässä tekstejään ja sekös ärsyttää muita ja yms yms.. On vaikea olla mieliksi kaikille.

WM
113/102 | 

Heidi, olen samaa mieltä siitä, että negatiivisuudesta on aika hankala päästä eroon, mutta miksi bloggaajan pitäisi kestää pahantahtoiset kommentit mukisematta? Miksei tätä ongelmaa saisi ottaa puheeksi ja toivoa, että se ehkä saisi ihmiset vähän ajattelemaan, ennen kuin kirjoittavat? Miksi sinulle on niin tärkeää puolustella negatiivisia kommentteja? OK, ilkeyttä maailmassa varmaan tulee aina olemaan, mutta tarvitseeko sitä puolustaa? Jos et pidä blogeista, joissa yritetään pitää yllä hyvää tunnelmaa, miksi käyt niissä ja miksi kommentoit niitä? Ihan vain siksikö, jotteivät asiat eivät menisi liian positiiviseksi? Eihän nyt sellaista voida sallia. ;)

Jos tapaisit Johannan kasvotusten, puhuisitko hänelle näin kärkkäästi, kuten näissä kommenteissasi? Entä jos sinulla olisi blogi, miten sinä suhtautuisit ilkeämilisiin kommentteihin? Entä täytyykö tilanteen olla sellainen, että vähänkin herkemmät bloggaajat lopettavat bloginsa tai eivät aloita blogia ollenkaan. Ties minkälaisia blogeja jää meiltä näkemättä ilkeyksien takia.

Aiemmassa viestissäsi huomautit, että oikeilla julkkiksilla on asiat vielä huonommin. Minua kyllästyttää tällainen asenne, että "jossain on asiat vielä huonommin, joten tyydy tilanteeseesi". Tätä käytetään muissakin yhteyksissä. "Täällä Suomessa on suuria tuloeroja ja työttymyyttä jne, mutta kuule jossain maissa on oikea nälänhätä, joten älä valita." Mikä logiikka siinä on? Asioita voi aina yrittää parantaa.

Arulla
115/102 | 

Voen lopettamisen nousu otsikoihin ei ole niin kummallista kun liittää sen kontekstiin. Hänhän on ollut lööpeissä jos jonkinlaisten syiden nojalla. On levyttämistä, isän managerointia, muiden bloggaajien ilkeilyä, Voen ilkeilyä takaisin, väitöksiä siitä onko Voen blogi aito vai huijausta etc.

Voeta ei Norjassa voi mielestäni kutsua yhdeksi blogiksi muiden joukossa kuten tästä blogikirjoituksesta sai kuvan.

Ihmettelen silti itsekin miten bloggaajista on ruvettu leipomaan nykyajan julkkiksia.

ani
116/102 | 

niin paljon kun suomessa blogeja luetaankin, en usko, että 25 blogia sisältävä indiedays olisi pysynyt näin kauan pystyssä, jos jokainen bloggaaja saa kuussa kaksi tonnia :D että aika luotettavaa tietoa olet saanut!

ani
117/102 | 

en kestä tätä, kahdella sanalla saa tuollaisen hyökkäävän kommentin vastaukseksi..

ihmettelevä
118/102 | 

Ihme että sinä jaksat aina erikseen mainita ilkeistä kommenteista, vaikka harvan blogin kommenttiboksissa näkee niin paljon palvovaa ylistystä kuin täällä...

sissi
122/102 | 

Onhan Suomessakin nyt juttua jo iltalehdissä suomalaisista bloggareista ja heitä pyritään tuomaan esiin, bloggarithan ovat mukava tapa hoitaa mainontaa (oli se sitten maksettua tai spontaania)

Itse rinnastan "muotibloggarit" entisajan misseiksi ja malleiksi jotka tekivät periaatteessa samaa hommaa päivälehtien sivuilla senhetkisen asun merkkiluettelo kuvatekstin alla...eivät siis periaatteessa mitään julkkiksia mutta olivat julkisuudessa omasta tahdostaan joko sponssattuina tai omilla eväillään:) Ja kohderyhmäkin (ihailijat)on sama: aikuistumisen kynnyksellä olevat nuoret naiset ja tyttöset joilla on vielä vanhempien lompakko raotettavissa..Siihen ryhmäänhän kuuluvat esim. 15-vuotiaat niinkuin tämä lopetteleva bloggarityttökin...

HeteroMies
123/102 | 

Ihan kivan näköinen blogi tuolla Voella. Ja jos kuukaudessa tienaa 50 000 kruunua, niin ihan hyvin bloggaaminen kannatti. Suomessahan keskimääräiset bloggaajan tulot ovat kuulemma 300 euroa. Mitä lie keskimääräiset tulot Norjassa?

maria
124/102 | 

maailmassa on monta ihmeellistä asiaa :) minusta ilmiötä voi verrata vaikka Dingoon, olihan sekin kuulemma Suomessa uutislähetyksen aiheena, kun bändi hajosi. Biisien esittäminen on luovaa toimintaa, kuten bloggaaminenkin. Joku on hyvä esiintymisessä, joku bloggaamisessa. Bloggaaminen taitaa vain olla niin uusi laji, että mittasuhteet tuntuu hiukan oudoilta välillä.

Noora
125/102 | 

Niin ja tämän perusteella pitäisi myös asiakaspalvelijoiden ottaa kaikki paska niskaansa mitä asiakkaat suoltavat, vain siksi että he saavat siitä palkkaa?

coco
127/102 | 

sissi, mulle tuli sama mieleen, et Voen lopetus olisi mainostemppu. :)

ja juu, vähän TÄH kommentteja tänne tullut.

Blogin kirjoittamisen minä ainakin olen aloittanut ihan ajanvietteenä. Blogi on paikka jonne saan kerätä kauniita kuvia ja "keskustella" samanhenkisten ihmisten kanssa. Jakaa vinkkeja ja ottaa niitä vastaan. On vieläkin vaikea sisäistää että tämä on ns. työkin nykyään. Ilkeyksiä ei johannan tai kenenkään muun tarvitse ottaa vastaan, jokin raja pitää kommenteissakin vetää jos aletaan arvostelemaan bloggaajan läheisiä tms.

Joku kommentoija puhui reaalimaailmasta ja blogimaailmasta, siis nehän on ihan eri asia, right!

joppe
128/102 | 

Toki, olet ihan oikeassa. Kunhan karjistelin itsekin. En mina naita nyt ihan niin kamalan vakavasti ota. Ja tama blogihan on ihan sopo ja viihdyttava, eika tosiaan kulutushysterian ja kertakayttokulttuurin lietsonnassa ollenkaan pahimmasta paasta, siksi yritinkin aina valiin sanoa etta naista asioista puhuminen juuri taman blogin yhteydessa ei ole kovin reilua.

Kirjoitit tuosta "kiltin" blogin provosoivasta luonteesta taman blogin kohdalla. MInulle itselleni se ehka nousee enemmankin blogin ja kommentoinnin yhteispelista, ei niinkaan pelkasta blogin sisallosta. Jos kommentointi on ihan ylitsevuotavan ylistavaa ja jotenkin taysin yhteismitatonta blogin sisallon suhteen, niin helposti tulee itselle sellainen vastareaktio. Jotkut vaan ovat vastarannankiiskia, ei sille mitaan voi, ja sehan on valilla hyvinkin lapsellinen tapa reagoida asioihin - vastustaa vain koska kaikki muut tykkaavat. Sinansa en usko, etta pahisten pitamat blogit (mita ne nyt sitten olisivatkaan, en keksi yhtaan) provosoisivat yhtaan vahemman. Tai sitten pahikset eivat herata kommentoijissa samanlaista ylitysevuotavaa suojelunhalua kuin tassa blogissa, jossa mika tahansa poikkipuolinen sana saa puolustusjoukot liikkeelle.

lukija
129/102 | 

joppe: ihmiset ovat erilaisia, jotkut kaipaavat enemmän shoppailua, imagoa ja ulkonäköä. sinne puuduttavan arjen piristykseksi. kenenkään elämä ei ole pelkkää blogin pitämistä ja blogien lukemista (toivottavasti). joten ei teinityttöjen maailmankuva ole pelkästään blogien varassa. on jokaisen oma valinta sitten millaisiin asioihin keskittyy omassa elämässään ja millaisia blogeja lukee. jokainen teinityttö näkee opettajia, äitejä, naapureita yms. eli tajuaa kyllä, että elämä ei ole pelkkää shoppailua ja meikkaamista. ja harva blogikaan on sitä. luulen, että blogien suosion takana on juuri se, että ne ovat jotain "nettipäiväkirjojen" ja naistenlehtien väliltä. olisin kyllä sitä mieltä, että tämä blogi käsittelee elämän kauniita (ja välillä vähemmän kauniitakin) asioita melko vaatimattomalla tavalla. eli ei kannusta kulutushysteriaan ja perhe on esillä lämpimällä tavalla. kyllä tässäkin näkyy elämänarvot: työ sairaanhoitajana, second handin ostaminen, käsillä tekeminen (neuleet ja piirrokset), lasten hoitaminen oksennustaudin aikana. eli ei pelkkää ostamista ja meikkaamista.

minustakin on sinänsä sääli, että on niin vaikea löytää blogeja, jossa olisi monipuolisempaa tekstiä. sellaisia kaipaan joskus, mutta en halua että esimerkiksi tämä blogi muuttuu sellaiseksi. tällä blogilla on oma paikkansa arjessani.

minusta on jännä, että tämä blogi koetaan niin provosoivaksi. kiltteys provosoi enemmän kuin pahisten pitämät blogit.

joppe
130/102 | 

Tuo blogien ja blogistien esiintyminen lehdissa ja uutisissa on kylla mielenkiintoinen ilmio. Jotenkin se arsyttaa ihan samalla tavalla kuin Big Brother-juttujen nouseminen lehtien sivuille - tai ei ehka ihan niin paljon... Mutta se etta milla avuilla julkisuuteen pyritaan ja paasee, on se mennyt kummalliseksi. Mutta mina olenkin tallainen tosikko, tiukkapipoinen vanha pieru, taysin ajan kelkasta pudonnut, joka osaa enaa vaan kauhistella ja paheksua nykymaailman menoa. Pitaisi varmaan perustaa blogikulttuurikriittisille suunnattu blogi, jossa saisi kommenttiosiossa raimia smanahenkisten ihmisten kanssa blogia ja blogistia ja blogimaailmaa niin paljon kuin sielu sietaa :-).

suklaasydän
131/102 | 

Minullekaan ei ole ihan auennut näitten blogien supersuosio. Itse kirjoittelen omaa pientä julkista päiväkirjaa, ja ihmettelen kovasti näitä "muodin mekka"-blogien huimia lukijamääriä. Ymmärrän blogien viehätyksen tottakai, itsekin tykkään lukea useita suosittuja blogeja (kuten tätä) ihan viihteen ja kauniiden kuvien puolesta, mutta tämä viime vuoden aikana tullut blogien superrryntäys, ja blogien esiintyminen lehdissä sun muissa on minusta silti täysin käsittämätöntä.

Mutta tähän keskusteluun liittyen, missä tahansa missä paljon porukkaa viihtyy tulee välttämättä myös negatiivisia kommentteja, kritiikkiä, sekä ihan suoranaista ilkeilyä sen muun kommentoinnin lomassa. Kritiikki ja keskustelu eivät ole pahasta, vaan mun mielestä tuo paljon lisäulottuvuuksia tähän blogien lukemiseen. Ja tätä keskustelua oli mielenkiintoista lukea, vaikka ihmettelinkin miten Johannan puolihuolimattomasta kommentista tulikin yhtäkkiä hymistelevien kommenttien kerjäämistä... Nojoo, ehkä en yritä niin tarkkaan lukea rivien välistä mitään "piilotettuja" merkityksiä.

Noin ylipäätänsä, eri blogien kommenttibokseja lukiessa joskus tosin tuntuu että osa bloggaajista ovat turhan herkkänahkaisia kriittisen keskustelun suhteen, ja pitävät mitä tahansa eriävää tai kriittistä kommenttia ilkeilynä. Kaipa se sitten johtuu siitä että blogien aiheet tulevat suurimmalta osalta omasta elämästä, ja niistä ns. eriytyminen on vaikeaa. Suoranainen ilkeily asia erikseen, sitä ei kenenkään ole pakko sietää, vaikka minkälaista palkkaa blogista saisikaan. Enkä sitä ihmettele jos se tarpeeksi suuret mittasuhteet saa, ettei sitä paskaa enää jaksa vapaaehtoisesti antaa kaataa niskaansa. Eipä siltä tosin missään voi täysin väistyä, ei netissä eikä elämässä...

concoction
132/102 | 

Haha, anteeksi Johanna megakommenttini tähän keskusteluun. Mukavaa kevättä!

Hanna

concoction
133/102 | 

Heitän minäkin lusikkani soppaan :)

En ole toistaiseksi nähnyt missään edes kirjekurssia "näin tulet bloggaajaksi." Siinä se idea onkin, kuka tahansa voi kirjoittaa blogia. Meitä bloggaajia on moneen junaan ja niin saa olla teitä lukijoitakin, mutta nimittelyä ja selvää ilkeilyä ei kenenkään tarvitse sietää. Lukija voi klikata sellaisen blogin kiinni, jossa häntä ei arvosteta ja bloggaaja on mielestäni oikeutettu puuttumaan kommentteihin, joiden ainoa pointti on olla ilkeä. Ei tämä ole mikään oikea ammatti, jonka harjoittajalta voisi vaatia koulutusta tai edes ammattitaitoa. Ei bloggaajaksi tulemisen esteenä ole mitään oikeinkirjoituskoetta, jos blogissa on oikeasti lukemista häiritseviä kirjoitusvirheitä ja ne häiritsevät sinua blogin lukijana, kannattaa silloin miettiä, olenko oikeassa paikassa. En koe mitään velvoitteita pyrkiä huolelliseen kirjalliseen itseilmaisuun, vaikka bloggaamisestani pieni palkkio maksetaankin. Blogimme tyyliin kuuluu, ei kirjakieli, vaan huolellinen puhekieli, joka ei olisi kirjoitettu liikaa murresanoja käyttäen. Siks mun tekstit ei oo tällasii niinku esim fbookis. Mielestäni blogeilta ei myöskään voi vaatia aivan täydellistä kirjoitusasua siksi, että se ei ole toimituksellista tekstiä, ei tekstiä ole kukaan oikolukenut ennen julkaise-napin painamista, kuten lehtijutut yleensä ovat ennen painoon menoa.

Me Indiedays-bloggaajat saamme palkkiota, emme palkkaa. Mielestäni näillä sanoilla on pieni ero merkityksissä. Minun palkkani tulee muualta, ja vaikka en saisikaan muualta rahaa, niin entä sitten? Voisin verrata tätä blogin pitämistä teiniaikoinani pitämiini voimistelutunteihin. Sain rahaa tuntien pitämisestä, mutta tärkein syy siihen, että jaksoin joka viikko suunnitella tunnin ohjelman ja ohjata ja kannustaa lapsia voimistelussa oli se, että se oli harrastukseni, siis jotakin hauskaa tekemistä, jonka parissa viihtyy. En ole perustanut blogia ajatus mielessäni, että saisin tästä joskus jotain rahaakin.

Bloggaajana toivoisin, että lukijat ymmärtäisivät, että jos yksi blogi ei miellytä, sitä ei ehkä kannata palata enää lukemaan. Miksi pilata oma ja toisen päivä? Kriittisyys on eri asia kuin ilkeämielinen kirjoittelu, jonka motiivina on aivan liian usein kateus. Kateus kasvattaa katkeruutta ihmisessä eikä siitä ole hyötyä kenellekään. Itse en viitsi tuhlata aikaani lukemalla blogeja, joiden kirjoitustyyli, kirjoittajan julkaisemat kuvat tai mielipiteet ärsyttävät, saati että vielä ryhtyisin kommenttiboksissa huutelemaan asioita, joita en kehtaisi omalla nimelläni ja naamallani sanoa. Bloggari ei ole samalla viivalla anonyymin lukijan kanssa, koska täysin anonyymiä blogia on vaikea pitää. Montaako sellaista blogia muka jaksaisitte lukea, jossa kirjoittaja ei paljasta nimeään, kasvojaan tai mitään, mikä viittaisi hänen ikäänsä, asemaansa yms. Siksi valittaminen siitä, että bloggaaja on valinnut "julkisen" blogin, on täysin turhaa. Tulkaa tekin nimimerkin takana kirjoittajat ja anonyymit esiin ja katsotaan sitten, kuka sanoo yhä ja mitä. :)

Blogi on vain pieni osa sen kirjoittajan elämää. Uskokaa tai älkää, me todella pohdimme muutakin, kuin mitä pukisimme tänään päällemme. Etsikää sellaisia blogeja luettavaksenne, jossa on teitä kiinnostavia asioita ja aihealueita. Lopetin Trendi-lehden tilaamisen, kun lehden sivut alkoivat täyttyä maailmanpelastamisesta, näin kärjistetystä. Minä kun olin kiinnostunut lukemaan muodista, joten luen muotijuttuni nyt muualta, lähettämättä yhtäkään vihaista kirjettä yhtään minnekään, ei kyseinen lehti ollut elämäni ainoa sisältö, lehtiä on muitakin. Tämä oli vain esimerkki, kyllä Trendi on ihan hyvä lehti, jos haluaa lukea muustakin kuin muodista. Ja kyllä minä irtonumeroitakin joskus ostan, jos lehdessä on joku erityisen kiinnostava muotijuttu.

Hanna

PS. Eikä tätäkään tarvitse ottaa niin vakavasti. Paitsi sen, että kateus ei kannata.

Apsi
134/102 | 

Ehkäpä kyseinen työnantaja ajatteleekin, että jokaiselle jotakin. Aika huitaisujahan nämä kommentit yleisesti ottaen ovat :))

joppe
135/102 | 

En niinkaan ole huolissani siita, osaavatko ihmiset lukea blogeja silta kannalta, etta tama nyt vain on osa blogistin elamaa ja han arjessaan keskittyy muuhunkin kuin blogissa esitettyihin asioihin. Tamahan on ihan itsestaan selva asia. Olen enemman huolissani, tai kummissani, siita, etta nama ovat juuri niita asioita joita nuoret ja vahan varttuneemmatkin naiset haluavat blogeissaan esittaa. On ihan yksi ja sama millaisia syvallisia intohimon kohteita blogistin elamassa on, jos ne jaettavat asiat keskittyvat ulkonakoon, vaatteisiin, shoppaamiseen ja imagoon. Ei ole minun asiani myoskaan lukijana alkaa spekuloida nailla asioilla, vaan voin osallistua blogin lukemiseen ja kommentoimiseen vain silta pohjalta, mita bloggaaja blogissaan esittaa. Se on tietysti yksinkeratistettu kuva ihmisesta blogin takan, mutta ainoa joka lukijalla on mahdollisuus saada.

Ulkonako- ja kiusaamisasioissa olet varmaan ihan oikeassa. Mutta on minusta kamala hyvaksya se ajatus, etta nain asiat nyt vain ovat ja niille ei mitaan voi tehda. Mutta mita niille voisi tehda - hmmmm. Se onkin vaikea kysymys. Jokainen kai voi vain omassa elamassaan yrittaa tunnistaa ja kantaa oman vastuunsa, mita se sitten tarkoittaakaan.

lukija
136/102 | 

tälle keskustelulle olisi varmaan parempiakin paikkoja kuin tämän blogin kommenttiboksi, mutta menköön, koska minuakin kiinnostaa tämä aihe.

ulkonäkö ja vaatteet ovat olleet aina koulumaailmassa tärkeitä. ainoa tapa päästä siitä eroon olisi univormut (ellei sitten statusta haettaisi esim. kännyköillä). minusta blogit itse asiassa antavat paremman kuvan naiseudesta kuin esim. naistenlehdet ja nuorille tytöille suunnatut lehdet. blogeissa näkee monenlaisia naisvartaloita, törmää vaatteiden tuunaukseen, käytettynä ostamiseen jne. mitä ei lehdissä hirveästi ole. tuo ulkonäkö- ja imagokeskeisyys riippuu varmasti hyvin paljon siitä, millaisissa piireissä liikkuu. jotkut ihmiset yksinkertaisesti haluavat aina näyttää ulospäin hyvältä. tuo on vaikea asia ottaa kantaa, koska on vaikea kuvitella yhteiskuntaa, jossa ulkoisilla seikoilla ei olisi mitään sijaa. maailma on kyllä julma siinä mielessä, että jos on vaikka jokin ulkonäöllinen poikkeavuus, voi olla hankalampi saada töitä. sellainen maailma on, valitettavasti. tietysti voi pyrkiä kasvattamaan lapsensa pois sellaisesta ajattelumallista, mutta kyllä ulkonäkökeskeisyyttä tulee aina olemaan, valitettavasti. koulukiusaamista olisi joka tapauksessa, vaikka pyrittäisiin "ulkönäköneutraaliuteen", voidaan kiusata esim. puheviasta, mistä tahansa.

blogeja täytyy lukea sillä silmällä, että ne näyttävät vain yhden puolen ihmisestä. onhan tässäkin blogissa ollut juttua lastenhoidosta, vatsataudista, koti-ikävästä ja vaikka mistä. sitten siinä välissä oman itsensä hoitamisesta, joka on tässä blogissa suuremmassa roolissa kuin mitä se todennäköisesti on blogistin oikeassa elämässä. on koulun ja vanhempien tehtävä opettaa tällaista medialukutaitoa, ettei uskoa kaikkea mitä mediasta tulee.

lukija
137/102 | 

minusta bloggaaja päättää itse, miten kunnianhimoisesti suhtautuu tekstiensä kirjoittamiseen. ja millaista tekstiä haluaa kirjoittaa. jos kirjoittaa jonkun portaalin suojissa, työnantaja voi tietysti asettaa omat vaatimuksensa teksteille. tämän blogin kirjoittaja kirjoittaa välillä hyvin puhekielisesti, ja välillä minua ärsyttää jokin ilmaus, mutta samalla tiedostan, että tämä blogi ei olisi sitä mitä on, jos blogin pitäjä ei kirjoittaisi oman tyylinsä mukaisesti. eli tavallaan puhekielisesti kirjoitettu teksti on osa tämän blogin viehätystä. ilmaisin itseäni hiukan huonosti, kun puhuin kielivirheistä, tarkoitin enemmänkin tällaisia puhekielisiä ilmaisuja, hymiöiden käyttöä ym. joita ei löydä hesarin pääkirjoituksista.

joppe
138/102 | 

No jos hommasta rahaa saa, niin luulisi itsekunnioituksenkin takia loytyvan jonkinlaista pyrkimysta oikeakielisyyteen. Kylla minusta maksetun blogin kielivaateet ovat eri tasolla kuin kommenttiosion huitaisujen :-).

joppe
139/102 | 

Ihan hyvia pointteja esitat. Paavastuu naista asioista ei tietystikaan voi levata (pelkastaan) bloggaajien harteilla. Ehka on epareilua ajatella nain, mutta olisi ehka myos hyva jos aikuiset naiset miettisivat aika tarkasti sita, millaista maailmankuvaa valittavat naiseudesta, ajankaytostaan, intohimoistaan, kunnianhimoistaan jne. nuorille tytoille ja nuorille naisille. Onko tallainen ulkonakoon, shoppailuun, vaatemerkkeihin, brandeihin jne. keskittyminen ihan sita mita halutaan valittaa ja nuorissa tytoissa vahvistaa? Talla en viittaa suoranaisesti tahan blogiin, jossa muitakin aiheita silloin talloin kasitellaan. Tuntuu vain etta kulttuuri on mennyt hyvin ulkonako- ja imagokeskeiseen suuntaan, noin yleensa, ja silla saattaa itse asiassa olla vaikutuksensa myos koulukiusaamiseen. Ulkonako ja oikenlaiset vaatteet ovat koulumaailmassa tosi tarkeita. Ja jos kritisoidaan sita, etta teinitytot laittavat itsestaan nettiin kuvia joiden paikka ei siella ehka olisi, niin esikuvia ei aina tarvitse kaukaa hakea. 15 minuuutin julkisuus tuntuu kiehtovan nykyaan seka nuoria etta vahan varttuneempiakin. Kuten sanottu, ehka epareilua puhua tasta yhden blogin kommenttiosuudessa, mutta kun taallakin blogisti keskustelua joskus vaittaa haluavansa :-). Malenamin blogissa olen vieraillut muutaman kerran. Hyva teologin pitama blogi taytyykin muuten kaivaa jostain. Jos joku tietaa niin vinkatkoon :-).

Apsi
140/102 | 

Minä en vaan ymmärrä, että ihminen puuttuu virheisiin, joita tekee itsekin. Ja tuo kommentti että "en kirjoitakaan blogia". So? Tarkoittaako se, että kun käy kirjoittamaan blogia, kirjoituksen pitää silloin olla täydellistä, mutta näissä kommenttiosioissa saa kirjoittaa miten sattuu? :) No, ei tarvi vastata, ymmärsin kyllä pointtisi ;) mutta kannattaa aina katsoa ensin peiliin ennen kuin käy kritisoimaan.

lukija
141/102 | 

apsi: minä en kirjoitakaan blogia ;) ja en vaadi täydellistä äidinkielen taitoa, mutta jos virheitä on enemmän kuin oikein kirjoitettuja sanoja, siinä vaiheessa minua ehkä hiukan haittaa. mutta minusta kielivirheetkin voivat tavallaan olla osa blogin tyyliä, joten mikä minä olen niihin puuttumaan. sillä vain sanoin, että tekstit eivät ehkä ole tämän blogin parasta antia.

Apsi
142/102 | 

"lukija", sinä ärsyynnyt blogin kirjoittajan huonosta Suomen kielestä, mutta itse voit kirjoittaa miten vain? Ei voi olla totta! :D

lukija
143/102 | 

jos joku lukee vain seiskaa ja blogeja, asia ei muuttuisi miksikään siitä, että blogeja ei olisi olemassa. joitakin ihmisiä ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta lukea muuta kuin viihdettä. tässä kouluilla ja kirjastoilla ym. on tehtävänsä, ei ole bloggaajien tehtävä pitää huolta siitä, että ihmiset löytävät muunkinlaista tekstiä kuin blogeja. oletko vieraillut blogissa www.malenami.com? hän bloggaa nykyään indiedaysissä. blogissa on vain juttuja ns.pinnallisista asioista, mutta blogin pitäjä on muun muassa opiskellut teologiaa, joten blogin perusteella ei saa oikeaa kuvaa bloggaajan ajankäytöstä ja ajatusmaailmasta. bloggaaja on yksinkertaisesti päättänyt, että hänen bloginsa on paikka rentoutuiselle. vakavammat aiheet käsitellään muualla.

itse olen löytänyt meikit ja vaatteet vasta aikuisiällä. vasta aikuisena ymmärsin, että vaatteet ja hiusten laitto saavat ihmisen voimaan hyvin myös sisältä. itselleni on oikeastaan sivuasia, miltä näytän, mutta se tunne, joka vaatteiden valitsemisesta tulee, on hyvä. siitä nautin. se saa minut voimaan hyvin ja on eräänlaista itsekin kehittämistä sekin. kynnet lakattuina on mukavaa sitten lukea sanomalehden pääkirjoitusta.

lukija
144/102 | 

tarkistapas, miten "tarkistappas" kirjoitetaan ;) en sanonut, että itse osaisin kirjoittaa täydellistä suomen kieltä.

Minna
145/102 | 

Niinpä niin, jokaisella on harrastuksensa, joku kirjoittaa blogia mieluummin kuin katsoo telkkaria ja jokaisella on myös ammattinsa, enpä lähtisi vertaamaan bloggaajaa, auton korjaajaa ja lääkäriäkään toisiinsa, kaikille on varmasti paikkansa maailmassa. Palkkamurhaajasta voisin ollakin jo toista mieltä...

Ja ehkäpä se tarve mikä laittaa bloggaajan jakamaan osan elämästään netissä, voi olla sukua sille tarpeelle joka laittaa kommentoijan kirjoittamaan joko positiiviset tai ilkeät kommenttinsa nettiin. halu osallistua? halu vaikuttaa? tai melkein mitä tahansa. ihmisellä on onneksi muitakin vaikuttimia toimintaansa kuin narsisimi. Että rauhaa ja rakkautta vaan, ei suvaitsevaisuus ole kovin vaarallista.

Nuorten verkkokiusaaminen ei ole kevyt, miellyttävä eikä helppo aihe keskustella livenä eikä netissäkään. Siihen ei puututa tarpeeksi kovalla kädellä, sitä ei tuoda tarpeeksi esille, jotta sille alettaisiin tehdä jotakin muutosmielessä ja se ohitetaan aivan liian kevyesti, kuten kävi tässäkin kommenttiketjussa, valitettavasti. Nuoret bloggaajat ovat lapsia ja on aikuisten velvollisuus suojella heitä tiettyyn ikään asti. Tällä hetkellä aikuisen suojelu ei ulotu nettiin: istuisitko ostarilla vieressä tyytyväisenä jos omaa lastasi kiusattaisiin? Kotona saatat tehdä niin, vaikka voisit siihen puuttua.
http://www.mll.fi/nuortennetti/mina_ja_media/nettikiusaaminen/

j
147/102 | 

"Jos joku vähän heittää välillä sontaa päälle niin ei se mitään siihen verrattuna että sen heittäjän pitää kantaa sitä sontaämpäriä mukanaan koko ajan"

H
148/102 | 

Totta, kyllä sitä käytöstapojen puutetta näkee ihan tosielämässäkin, mutta täällä virtuaalimaailmassa kynnys ilkeämielisyyteen näyttää olevan huomattavasti matalampi. Nimimerkin takaa huutelu on niin paljon helpompaa kuin kasvokkain olla ilkeä. Veikkaanpa, että näistäkään täällä ilkeitä kommentteja antaneista ei uskaltaisi sanoa samaa suoraan päin näköä.

Reeta Karoliina
149/102 | 

On aivan eri asia jos lasta kiusataan koulussa, jossa jutussa voivat olla mukana ne 5-100 koululaista tai jos lasta kiusataan avoimesti netissä, jossa kiusaajien joukossa voi olla periaatteessa koko maailma. Sitä paitsi netistä ei saa esim. kuviaan ikinä pois, jos joku ääliö kiusausmielessä sinne sellaisia toisesta laittaa. Nettikiusaaminen on paljon "tavallista" kiusaamista julmempaa ja sen jäljen voivat jatkua vaikka kuinka kauan. Valitettavasti lapset ja teinit eivät näytä tätä tajuavan ja juuri siksi asiasta on tärkeää puhua!

Joppe
150/102 | 

En suinkaan sanonut etta tama(kaan) blogi ei minua kiinnostaisi, totesin vain etta naistakin blogeista voi olla kiinnostunut monella tavalla. Ja kiinnostus ei aina tarkoita sita etta niista valttamatta edes pitaisi. Ja toki bloggaajalla on oikeus valita mita kommentteja julkaisee jos tyonantaja tallaisen oikeuden bloggaajalle suo, ja voi kommentoida miten haluaa mihin haluaa, tai olla kommentoimatta. Sama vapaus lie kommentoijilla?

Ymmarran kylla tallaisten blogien viehatyksen. Niiden lukeminen on nopeaa, helppoa, ei jarkyta kenenkaan mielenrauhaa tai maailmankuvaa, saa kaytannollisia vinkkeja omaan elamaansa ja esteettisia elamyksia. Kaikki tama on sinansa ihan ok. Joskus harmittaa se, etta tallainen sinansa viihteellinen ja harmiton media nauttii sellaista suosiota, etta onkohan se jo pois muunlaisen median kulutuksesta, etenkin nuorison keskuudessa? En tieda. Jossain blogissa kommenttiosuudessa joku kulttuurin pinnalllistumiseen ilmeisen kyllastynyt lukija tokaisi bloggaajalle, etta olisi parempi jos kaikki puunaamiseen, meikkaamiseen ja muuhun imagon yllapitoon kaytetty aika kaytettaisiin kirjojen lukuun ja muuhun itsen kehittamiseen. Ei tallaiselta ajatukselta voi valttya naita naisen blogeja lukiessa. Nyt, ennenkuin joku jo alahtaa etta tamahan on vain pieni osa bloggaajan elamaa jne. - ilmiselvasti niin. Mutta silti.

lukija
151/102 | 

no ihmiset haluavat lukea siitä, kun pirjo seinäjoelta kertoo omasta elämästään. itse, omin sanoin. blogimaailma on mielestäni mielenkiintoisempi kuin esim. Me Naiset-lehti. blogeja saa myös lukea ilmaiseksi toisin kuin naistenlehtiä. ja tykkään, kun esim. tästä blogista näkee, miten ihminen osaa yhdistellä vaatteita arjessa, tuunata ja löytää käytettyjä laatuvaatteita. itse en näitä asioita osaa, joten tykkään lukea vinkkejä täältä. se, että blogit ovat niin suosittuja, kertoo että niille on tilaus, ne vastaavat tarpeeseen, johon mikään muu kanava ei ole pystynyt vastaamaan. jos täällä indiedaysissä ei ole sinua kiinnostavia blogeja, olet väärässä paikassa. niin kauan kuin blogilla on lukijansa, hän voi saada siitä rahaa. minuakin välillä ärsyttää tämän blogin huono suomen kieli, mutta tässä blogissa on kuitenkin niin paljon muuta hyvää, että palaan uudestaan ja uudestaan. silloin kun haluan lukea kielioppisääntöjen mukaisesti kirjoitettua tekstiä, valitsen jonkun muun median kuin tämän blogin.

tietenkään bloggaaja ei voi mitään, jos joku lukee blogia esimerkiksi hakien merkkejä länsimaisen naisen alistamisesta, mutta jos bloggaajan tarkoitus on jakaa hyvää mieltä, ei pidä ihmetellä, jos bloggaaja jättää vastaamatta näihin analysoiviin kommentteihin. bloggaajalla on mielestäni oikeus valita asiakkaansa siinä mielessä, ettei vastaa sellaisiin kommentteihin, jotka eivät kiinnosta bloggaajaa itseään eivätkä ole indiedaysin vaatimusten mukaisia.

Joppe
152/102 | 

Bloggaaja voi tietysti paattaa millaista blogia haluaa pitaa, mutta lukijoiden suhteen hanella ei ole valinnan varaa. Vaikka paattaisi pitaa hyvan mielen blogia, niin lukijat voivat lahestya blogia monista eri nakokulmista, ei vain saadakseen hyvaa mielta ja inspiraatiota. Joku lukee samoja hyvan mielen blogeja kulutuskriittisesta nakokulmasta, joku feministisesta, joku mediakriittisesta, joku tyoelaman ja tyokulttuurin muuttumisen nakokulmasta jne. Tapoja lukea on monia, ja sen mukaan voi vaihdella myos tapa antaa kritiikkia. Vaikka suoranaiset henkilokohtaiset loukkaukset eivat hyvien tapojen mukaisia olekaan, niin monesti kylla blogien pitajat (ja muut kommentoijat) ovat aika herkkanahkaisia minkaanlaisen kritisoinnin ja kyseenalaistamisen suhteen. Puolin ja toisin olisi ehka syyta yrittaa pitaa asiat oikeissa mittasuhteissa, ja toisaalta jos bloggaajalla on taipumus ottaa negatiiviset kommentit voimakkaasti itseensa, niin kannattanee oikeasti harkita onko omasta elamasta kertova julkinen blogi paras mahdollinen itseilmaisun kanava.

Toisekseen, kun blogi on jonkun omasta elamasta kertova, itse itsenaisesti pitama, niin jonkinlainen kotikutoisuus kuuluu asiaan ja silloin ehka kannattaa kommentitkin antaa siita nakokulmasta, herkalla kadella. Mutta kun nama ID:n blogitkin kuitenkin ovat bloggaajille leipatyota, niin kylla minusta niilta voisi sisallon puolesta ehka odottaa vahan enemman kuin harrastuksena pidettavilta blogeilta. Joskus bloggaajat tykkaavat samaistaa itsensa toimittajiin, ja kyllahan toimittajat saavat myos kritiikkia lukijoilta omasta tyostaan, sen syvallisyydesta, nakokulmista, ammattimaisuudesta jne. Tietysti jos, kuten naissa blogeissa, aiheita ammennetaan omasta elamasta, naamataulusta, vaatekaapista ja kodista, menee kritiikkikin helpommin henkilokohtaisuuksien puolelle. Mutta rehellisesti sanoen, vanhana pieruna, itse ihmettelen etta miten tallaisesta on tullut monille tyo. Pirjo Seinajoelta laittaa vaatteet paalleen, ottaa siita kuvan, lataa sen nettiin jonkin hyvin heppoisan tekstinpatkan kera, siinakaan ei edes kirjakielta osata kayttaa, ja siita sitten hanelle maksetaan. Totta, tyhma ei ole se joka pyytaa vaan se joka maksaa, ja jotkut bloggaajathan osoittavat tassakin tyossaan edes jonkinasteista kunnianhimoa (esim. Pupulandian Jenni). Mutta kylla tata ilmoita minusta voi hyvin lahestya monelta kannalta, ja siita voi keskustella kiihkeastikin, puolin ja toisin.

Nina
153/102 | 

Ihan pakko kommentoida,en kyllä koskaan aiemmin tänne ole kommentoinut. En myöskään ymmärrä täällä näitä ilkeän kriittisiä kommenteja. Kannattaa panostaa sekin aika ihan oman elämään ja sen laadun parantamiseen oman itsetunnon kohottamiseen. Ei sitten tunnu niin kriittiseltä lukea näitä johannan tarinoita ja postauksia. Sitten kun oma elämä on kunnossa,raha-asiat hoidossa,voi olla onnellinen toisen puolesta ja nauttia näistä arkea piristävistä blogeista.

Jossu
154/102 | 

Edelleenkin kysyn miksi, siis MIKSi?, joillekin on niin vaikea painaa sitä ruksia ja sulkea sivu, jos niin kovasti v..taa. Bloginpitäjät eivät ole julkisessa virassa, jossa pitäisi ottaa sitä sontaa niskaansa. Hitto soikoon, kyllähän minuakin joinakin päivinä ärsyttää useat blogit, ja useat ihmiset -for that matter-, mutta valitsen sen koneen sulkemisen, enkä kaada oman elämäni paskaa toisten niskaan. Toiset arvostaa toisia asioita ja toiset toisia, mutta se ei tarkoita, että jompikumpi olisi vähempi arvoinen. Saako siitä oikeasti jotain tyydytystä, että vittuilee nimimerkin takana? Peräänkuulutan naisten välistä solidaarisuutta ja avarakatseisuutta!
Hyvää ja positiivisempaa uutta vuotta kaikille kiukkupusseille!.....kele!

kalamuija ja lappilifestyle
155/102 | 

Kävin täällä pitkästä aikaa ja onpas tänne tullut taas tavaraa:)
Kivoja postauksia.
Kävin juuri lomalla Suomessa ja kyllä sielläkin nykyään naistenlehdissä on aina joku juttu blogeista ja bloggaajista.
Kai tämä on nykyaikaa:)
Suuren huomion on saanut nuori tyttö! En ymmärrä minäkään. Mutta on sitä turhempiakin lööppejä ollut:)
Ymmärrän hyvin, että hän lopettaa jos kokee raskaaksi negatiiviset kommentit. Se on hänen henkilökohtainen blogi ja luonnollisesti jos sitä parjataan sen ottaa henkilökohtaisesti. Vähän kuin omaa lasta haukuttaisiin:) Ei ole sellaista rahaa, että se pitäisi kestää.
Bloggailun pitäisi mielestäni jakaa positiivista energiaa ja antaa sen pitäjälle hyvää oloa. Jos se ei niin tee niin silloin on kaikki oikeus lopettaa. Näin on kuulkaas:)
ps. ja yhdyn tuohon vapaaehtoisuuteen. Jos joku blogi ärsyttää niin sen saa jättää lukematta:)

c.
156/102 | 

Mutta eiväthän ihmiset normaalissakaan elämässä kohtele toisiaan koko ajan kunnioittavasti, varsinkaan nuoret. ;) Nuoret ja aikuisetkin elää nykyään myös netissä, joten kiusaamista ja kaiken maailman negatiivista kielenkäyttöä tapahtuu tietenkin myös siellä - vaikka ei pitäisi ja valtaosa ihmisistä tietää, ettei toisten kiusaaminen, nälviminen jne. ole oikein.

Mun mielestä tästä on viime aikoinakin ainakin Suomessa puhuttu paljon; juurihan oli se ihan tolkuton eläinrääkkäyksestä syytettyjen (? en muista tarkkaan) ihmisten todella alatyylinen haukkuminen missäs muualla kuin Facebookissa.

iina
158/102 | 

minä teini-ikäisenä ymmärsin Johannan jutusta jokaisen lauseen ja mistä hän jutussaan kertoi, en voi ymmärtää miten aikuiset ihmiset eivät tajua että Johanna ei puhunut postauksessa itsestä, vaan blogin lopettajasta. En ymmärrä miksi pitää ihan vain ilkeilläkseen kirjotella kaiken maailman negatiivisia kommentteja? Menee vähän jo yli. Te jotkut luulette, että Johanna kerjäsi postauksessaan ihania kommentteja :o

Ymmärrän täysin sen, että bloginsa lopettanut väsyi negatiivisiin kommentteihin. Itsekään en jaksaisi niitä kuulla ees irl ihan loputtomiin, ja varsinkaan semmosia jotka halutaan sanoa ihan vaan ärsyttääkseen, vääntämällä. En usko että yksikään teistä jaksaisi ihan kaikkia negatiivisia kommentteja loputtomiin. Ja jos teille negatiivisesti kommentoiville kommentoisi jotain, saattaisitte loukkaantua ja inistä lisää (olen monesti lukenut täälläkin blogissa kommentteja). Semmoinen kommentointi kertoo teistä jotain.

Johanna kertoo postauksissaan tavallisesta elämästään. Vaikka hän onkin kaunis ja tyylikäs, hänellä on hieno koti ja ihana perhe, ei tarkoita etteikö hänellä voisi olla omia vaikeuksia. Niitä on kaikilla! Blogi kertoo vain murusen Johannan elämästä.

Tyylikkyydestä: itselläni ei olisi rahaa pukeutua niin ihaniin vaatteisiin kuin haluaisin ja moneen kaapilliseen vaatteita, mutta silti osaan ihailla muita joilla on niitä vaatteita. Olisi minustakin kiva omistaa kaikkea hienoa. Jos jollakin on paljon kauniita vaatteita, pitäisikö hänen kuvata itsensä rumissa vaatteissa teidän mieliksenne? Haloo.

Jos ette tykkää tästä blogista, miksi käytte silti lukemassa tätä? Että pääsisitte kommentoimaan inhottavasti? Mielipiteitä saa ja pitääkin saada sanoa, mut jossain menee raja oman mielipiteen ilmaisemisessa. Fiksusti voi ilmaista, kuitenkin olematta inhottava.

Monesti olen lukenut tämäntyyppisiä keskusteluja juuri tässä blogissa ja nyt oli pakko kommentoida.

Johanna olet mahtava, arvostan sinua! :)

Hyvää vuotta kaikille t. Iina

maria
159/102 | 

tässä törmätään siihen, että miten sen eriävän mielipiteensä esittää. Jos menet jonkun kotiin kylään ja alat kovaäänisesti ja alatyylisesti arvostella sisustusta, kodin omistajaa jne. voit olla melko varma, ettei uutta kutsua tule. ja sinut voidaan hätistellä pois siltä istumalta. kunniottusta blogin pitäjää kohtaan, vaikkei kaikesta samaa mieltä olisikaan. ja tämä mitä tällä sivulla näkyy postauksissa, on pala mitä yksi ihminen haluaa elämästään näyttää, joten ei kannata ottaa ihan NIIN kauheaa stressiä, jos ei vaikka pidä bloggaajan tapetista.

minusta arvostelu pitää sietää jos pitää julkista blogia, mutta ei millaista arvostelua tahansa. siinä minun mielestäni bloggaajalla on oikeus poistaa asiattomat kommentit.

Sofi
160/102 | 

Johanna, olet aurinkoinen ja energinen ihminen. tuntuu,että elät elämääsi juuri niinkuin itse haluat ja olet onnellinen. se on tärkeintä Liian monesti ihmiset ovat kateellisia toisille,kun eivät itse saa aikaiseksi toteuttaa sitä mitä haluavat. jokainen on oman onnensa seppä- ja jos joku on onnellinen ei se tarkoita välttämättä kultalusikkaa suussa, vaan voi olla tulosta omista teoista ja toiminnasta. rakentakaa ihmiset itse elämänne ja ottakaa esimerkkiä niistä joilla asiat ovat hyvin ja mitä he tekevät sen eteen. Kalastajan vaimo on mahtava blogi ja minulle tulee aina hyvä mieli sitä lukiessa. Sitäpaitsi elämän realiteetit tulevat täälläkin esiin, en katso kirjoitusten olevat mitään ikuista kukkaistanssia.

...ja mitä muuhun keskusteluun tulee.. ei tekisi mediakasvatus aikuisillekaan pahaa...

sissi
161/102 | 

Aika laadutonta keskustelua joidenkin kohdalla...

Mä kävin tsekkaamassa blogin ja uskon että tämä on mainostemppu ja Norjassa nähdään tyttö kohta jossain kivassa "tehtävässä" uuden vanhan sponsorin kelkassa:) siis jotakin tuonne päin...

Säde
162/102 | 

Kuulemasi mukaan, hahahaa :D

Vieläkin ihmetyttää miten monia jaksaa kiusata se, että joku saa blogin pitämisestä raha... Kiusaako teitä sekin kun menette jumppaan ja jumppaohjaaja saa palkkaa ja muut jumpparit herranen aika sentään ei saa mitään.

Mihu
163/102 | 

Aivan samaa ihmettelen minäkin. Eikö tämän postauksen pointti ollut se, että miten iso rooli blogeilla on esim. Norjassa ja Ruotsissa.
Ja täällä kommenttiboksissa taas vaahdotaan Johannasta ja neg. kommenttien sietämyksestä, häh? Miten se nyt noin kääntyi.

Elisabeth
164/102 | 

Hmm.. menipäs taas jotenkin asiattomaksi ja ihan sivuraiteelle kommentit täällä. Ja todellakaan ei kenenkään tarvitse mitä tahansa sietää ammattinsa/harrastuksensa etc takia. Käsittömätöntä miten jotkut kuvittelevat julkisuudessa olevien ihmisten olevan vapaata riistaa.

Ja sitten asiaan :) Aika uskomaton haloo blogin lopettamisesta. Norjassa taitaa olla uutiset vähissä :D Jos nyt kyseessä ois vaikka sanomalehden lopettaminen niin "kohu" ois paikallaan. Mun mielestä outoa vouhotusta ja vähän pistää taas miettimään millaisille asioille annetaan arvoa.

Simpukka
165/102 | 

Silloin kun Johanna kirjoitteli tänne blogiin pääasiallisesti vain positiivisista asioista jättäen tarkoituksella ne arjen nurjat puolet blogin ulkopuolella, yksi jos toinenkin lukija ärsyyntyi ja kritisoi, että täällä esitetty elämä on liian ruusuista ja aurinkoista, aivan liian epärealistista pienten lasten äidin elämää. Olen ajatellut, että juuri tällaisten kommenttien vastapainoksi Johanna on viime aikoina halunnut tuoda myös sitä toista puolta esiin (väsymystä, arjen pyörittämisen raskautta), mutta näköjään jotkut tulkitsevat sen sitten liialliseksi valittamiseksi ja sympatian kerjäämiseksi... Eli tosiaan kaikkia ei voi miellyttää eikä missään nimessä pidäkään. Ihmetyttää vaan, että miksi ihmeessä sitten pitää käydä lukemassa blogia, joka ei itseä miellytä?!

Ja yleisemmällä tasolla; kritiikkiä tosiaan voi antaa niin monella tavalla, mutta ei blogin pitäminen oikeuta sitä, että kirjoittajalle saa sanoa ihan mitä vaan ja miten vaan; eihän oikeassakaan elämässä lauota asioita ihan miten vaan päin toisen naamaa. Joitakin "teiniblogeja" (näin aikuisen näkökulmasta seuranneena) olen huomannut, että kommentit niissä saattavat olla todella julmia (esim. kirjoittajan ulkonäöstä), joten täytyy olla todella hyvä itsetunto, että pystyy jättämään ne huomiotta - oli sitten aikuinen tai 15-vuotias teinityttö.

Apsi
166/102 | 

No niin, tulihan se sieltä, tämän keskustelun piste iin päälle. Kiitos laalaa 15 vee :))))) Näinhän se menee että kun kerran rahaakin saa, niin kaikki ilkeydet on otettava vastaan.
Asiaan: tätäkin keskustelua lukiessani päällimmäiseksi nousee mieleeni, että miksi ihmisten pitää olla ilkeitä toisilleen??? Olen myös sitä mieltä että saa ja pitääkin olla eri mieltä, tässäkin keskustelussa on myös hyviä kriittisiä mielipiteitä, mutta aina pitäisi asiat pystyä sanomaan, kuten ne voisi sanoa myös kasvotusten.

laalaa
167/102 | 

No luulisi noilla palkkioilla mitä tästä saa, vähän kyettävä ottamaan vastaan kaikkia kommentteja. Eihän sun ole pakko tätä blogia pitää? Kuulemani mukaan saat noin 100e/per kirjoitus ja niitä olis noin 15-20 kuukaudessa, joten 1500-2000e palkkio kirjoittelusta kuukaudessa, niin kai sitä kestää kaikki mielipiteet?

Anni
168/102 | 

Jos bloggaaja kirjoittaa ärsyttävästi, naps, voi vaihtaa sivua, eikä tarvitse enää koskaan lukea kyseistä blogia. Miksi täällä blogeissa pitäisi osata ottaa negatiivista kommentointia vastaan, kun siitä ei oikeasti ole hyötyä kellekkään. Niinkuin joku jo aikaisemmin sanoi, tuskinpa yksi kommentti muuttaa minkään blogin suuntaa niin ratkaisevasti, että se muuttuisi ärsyttävästä tosi hyväksi. Tottakai kehittämisehdotuksia voi aina antaa jos luulee siitä oikeasti hyötyä olevan, ja nepä onkin sitten ihan eri asia kuin negatiiviset kommentoinnit kuten "blogis haisee".

H
169/102 | 

"Mut tiedättekö että teineistä aika suuri osa kokee tänä päiväna nettikiusausta, josta kuitenkin puhutaan ihan hirveän vähän. Esimerkiksi blogien kautta (ja kaiken muun fb:n ym. josta en edes tiedä mitään ;)) . Siksi mainitsin tosta että voisi herättää keskustelua?"

Juurikin näin. Olen ihan samaa mieltä ja käytännössäkin sen koulumaailmassa työskentelevänä huomannut. Kiusaaminen on muuttanut muotoaan ja iso osa siitä tapahtuu nykyään sosiaalisen median kautta. Paljon enemmän tarvittaisiin mediakasvatusta ihan yleisestikin ja enemmän pitäisi puhua siitä, kuinka netissä käyttäydytään. Luulisi, että se olisi päivänselvää, että myös netissä tulisi kohdella toisia ihmisiä kunnioittavasti mutta valitettavasti todellisuus ei näytä olevan lähelläkään sitä. Mistä se sitten kertoo, olisi mielenkiintoista tietää...

Anna
170/102 | 

Minäkin ihmettelen, että miten ihmeessä tämä nyt (taas) kääntyi siihen samaan virteen, että Kalastajan vaimon täytyy olla jotenkin narsistinen, lapsena vaille huomiota jäänyt ja kaikin tavoin kritiikkiä kestämätön ihminen. Kun postissahan puhuttiin vallan toisesta asiasta ja lähinnä vain ihmeteltiin tämän Voen saamaa julkisuutta. Eli Johannalle todellakin paljon tsemppiä näiden "kriitikoiden" kanssa =) Tämä oli muuten ensimmäinen kommenttini tähän lemppariblogiini (tai blogeihin ylipäätään!), eli silläkin uhalla, että menee ylistyksen puolelle, liitän samaan yhteyteen myös kiitokset lämminhenkisestä ja piristävästä blogista ;)

kalastajanvaimo
171/102 | 

Ooh onpas täällä tullut asiaa ihan toisesta aiheesta kuin mitä itse ajattelin... Siis en nyt ollenkaan pitänyt pääpainoa jutusanni noilla neg. kommenteilla enkä etenkään tarkoittanut itseäni ja mun blogiani.... :o Mut tiedättekö että teineistä aika suuri osa kokee tänä päiväna nettikiusausta, josta kuitenkin puhutaan ihan hirveän vähän. Esimerkiksi blogien kautta (ja kaiken muun fb:n ym. josta en edes tiedä mitään ;)) . Siksi mainitsin tosta että voisi herättää keskustelua... Mulle tulee sn verran vähän neg. kommentointia etten nyt tod. puhunut itsestäni.
Apua nyt ajatus vähän katkesi, oli mulla jotain muutakin... Kommentoinnista... Siitä miten pitäisi sietää kaikenlaista.... Hmm, sitä en oikein vieläkään tiedä. Se on yksi bloggaamisen suuria mysteerejä. Että pitäisiko kaikkea sietää jos julkkista blogia pitää... No ei mun mielestä sellasta tilannetta/ammattia/asemaa oikein olekaan, jossa kaikkea pitäisi sietää. Tai ainakaan tietämättä mistä/keneltä palute tulee (anonyymit) tai saamatta puolustautua. Jollei sitten välttämättä halua ryhtyä julkiseksi sylkikupiksi /roskikseksi. Mutta en nyt tosiaan tällä kertaa puhu itsestäni... ei ollut tarkoitus, pahoittelen jos ärsytin jotakuta turhaan... :(

christaliina
172/102 | 

Hmm.. mitähän tähän nyt sanoisi. Ihmisten pitäisi ylipäätään olla kiltimpiä toisilleen. Eriävät mielipiteet voi myös esittää ystävällisesti, siinä ei menetä mitään. Ja hyvät käytöstavat kaunistavat netissäkin:)

Maja
173/102 | 

Niin, miksi sitä niin voisikaan kutsua, kun kuvaa itseään, ostoksiaan ja elämän kaikkea kauneutta mitä blogeissa yleensäkään halutaan esitellä - varmaankin narsismiksi. Haetaan hyväksyntää ja ihailua. Ja ihailua voi saada, kun itsellä on jotain tavoittelemisen arvoista mitä muilla ei ole. Sitä mitä rahalla saa, ja kuitenkin, sitä mitä ei aina rahalla saa. Julkinen päiväkirja on ennemminkin julkinen kuvakirja; tällaisen kuvan haluan itsestäni ja elämästäni lukijoille antaa. Voisinhan itsekin silittää pienen sisälläni elävän narsistin päätä ja alkaa pitää blogia ja esitellä siellä itseäni ja elämääni kuvina. Aina kun olen kauniina Gantin neuleessani ja Audilla ajellessani töihin, merkkilaukku pelkääjän paikalla kököttäen - tässä menen töihin, tämä on elämääni. Ja tietenkin jättää kuvan ottamatta silloin kun olen raivokohtauksen vallassa kotona, hiukset hapsuina omissa verkkareissani. Kertoisin tavallisesta elämästäni, jossa on sitä luksusta mitä kauneudeksi blogeissa kutsutaan. Välillä toki heittäytyisin hassuksi ja ottaisin vähän enemmän rempallaan olevia kuvia - koska kylmän materialistisen elämäni vastapainoksi olisi hyvä esitellä välillä myös sitä aitoa, lämmintä ja tavallista ihmistä. Sillä enhän minä egobuustatakseni blogia pitäisi, vaan esitelläkseni vain elämäni sisältöä, kauneutta ja aitoutta. Oho, näinkö tuossa lauseiden välissä on-yhtä-kuin -merkin? Oikeasti; kauniiden ja kivojen juttujen jakamista vai jalustalle nostamista?

Olen tätä miettinytkin. Miksi minä kirjoittaisin blogia? Pönkittäisin egoani, itsetuntoani ja statustani kerätessäni sanatonta ja sanallista ihailua. Ja ai sitä ei-ihailuakin? Mitä, minäkö, miten muka? Senpä takia en itse olekaan kirjoittamassa blogia. Jos lähtökohtanani olisi esitellä kauniita asioita ja saada niistä vain kaunista palautetta, yhtälöhän on jo täällä nähdyn perusteella ihan mahdoton. Kyse onkin siitä, kestäisinkö myös kritiikin. Mielestäni kritisointi kun ei ole aina kateutta eikä suora ja kriittinen kommentointi käyttäytymishäiriön oire. Pitää kuitenkin kokoajan muistaa missä kanavassa viestitään. Naiivius on tässä yhteydessä narsismin oiva kaveri.

Olisi löydettävä tasapaino, ettei hyppisi liian lujaa tavallisten tallaajien varpaille joilta ihailua sataa, mutta samalla pitää ihailun lippua korkealla. Sitä tasapainoa en taida alkaa edes etsiä, enkä siitä mitään tiedä niin kauan kun en bloggaja ole. ;)

Eve
174/102 | 

argh, kenties johanna ei tarkoittanut ainoastaan oman bloginsa kommentteja, vaan yleisesti puhui. ja mitä vikaa on positiivisissa kommenteissa, enemmän niistä on iloa kun sinun kommentistasi oli.

tsemppiä johanna näiden älypääkommenttien kanssa, taitaa todella monella olla huono päivä (tai elämä), kun avautuvat :D tuntuu kuin jossain ala-asteella olisi, negiskommentit sitä luokkaa.. en taidakaan haluta enää opettajaks..

H
175/102 | 

Hmm... jotenkin osaa näistä täällä esitetyistä kommenteista lukiessa nousee vain mieleen ajatus, että ne taitaakin aika lailla kiteyttää Johannan pointin...

Sitä ei vaan voi aina ymmärtää, että miksi pitää ihmisten olla ilkeitä toisilleen. Miksi se oma ilkeämielinen kommentti on niin tärkeää saada kuuluviin, tuleeko siitä kommentin lähettäjällekään hyvä mieli? Ei ainakaan kommentin vastaanottajalle ja tuskin kenellekään sitä ilkeämielistä kommenttia lukevalle blogivierailijallekaan. Tähän maailmaan mahtuu niin paljon ikäviä ja masentavia asioita jo muutenkin, niin miksi sellaista täytyy sitten lietsoa vielä jonkun blogissa tai jossain keskustelufoorumeillakaan... Eri mieltähän voi olla bloginpitäjän kanssa, mutta sen eriävän mielipiteensä kun voi esittää myös sivistyneesti ilman turhia ilkeyksiä.

ansku
176/102 | 

ÖÖÖÖ....eix Johanna kertonu vain tämän tyttösen lopettamisesta ja sen aiheuttaneesta kohusta,wa???? Johannalle paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaljon uusia hermosoluja!!! ;D

Ira
177/102 | 

Toimiiko kukaan kodissaan tai suhteissaan, työelämässä ym. ylipäätään siten että julistaa ystävilleen, vierailleen omaa näkemystään kaikesta eikä anna muille muuta kuin hymistelyn tai poistumisen mahdollisuuden? Jos niin toimit, tai oletat että blogi- tai reaalimaailmassa toimitaan, hyvin mielenkiintoista.

-Sara-
178/102 | 

Hyvää uutta vuotta Johanna sulle ja perheellesi!

Onpas täällä keskustelua, mutta suurimmaksi osaksi asiallista, mikä on hienoa.

En heitä lusikkaani soppaan vaikka sanottavaa olisi paljonkin :)

Nyt pakkaamaan!

Joppe
179/102 | 

Eikos tassa ihan suht rauhallisesti olekin keskusteltu, eri nakokulmista? On oltu eri mielta, on oltu samaa mielta, ja ilmaistu asioita persoonallisilla tavoilla? Vai eiko tallainenkaan keskustelu sovi blogin kommenttiosioon?

lukija
180/102 | 

"Blogien viehätys on siinä, etteivät ne ole täydellisiä ja että niihin voi samaistua kuka tahansa. Siksi en ymmärrä MIKSI ihmiset jaksavat valittaa siitä, kun samat tyypit ovat kuitenkin itkemässä niitä muutoksia, jotka tekevät blogeista vähemmän kotikutoisia. Koettakaa nyt päättää. Vai onkohan pointti taas vaan, että kaikesta on niin kauhean kiva nillittää?"

oletko ihan varma, että samat ihmiset valittavat "epätäydellisyydestä" ja "täydellisyyteen pyrkimisestä"?
otin tuon hymiöiden käytön esimerkkinä siitä, että vaikka jokin yksityiskohta blogissa voi ärsyttääkin, voi silti nauttia kokonaisuudesta. eikä näistä yksityiskohdista tarvitse mainita kommenttilaatikossa (tässä nyt teen niin poikkeuksellisesti, koska keskustellaan blogeista yleisellä tasolla).

itse en odota virheetöntä tekstiä blogeilta, siinä olen samaa mieltä kanssasi, että se on osa niiden viehätystä. luen jatkossakin sekä blogeja että sanomalehtiä! :)

Indiedaysin bloggaaja
182/102 | 

Nyt on pakko jaella vähän faktoja, kun täällä esitetään puolitotuuksia joitakin omasta päästä keksittyjä mielipiteitä. Indiedays on blogipohja. Se tarkoittaa, että vaikka bloggaajilla on työsopimus ja he saavat palkkion kirjoituksistaan, Indiedays ei puutu blogien sisältöihin. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että bloggaaja postaa koska haluaa ja mitä haluaa. Bloggaaja kirjoittaa omalla tyylillään ja tavallaan ja se on myös Indiedaysin toive. Kuka edes haluaisi perustaa jonkun blogikommuunin, jossa blogien sisältöä ohjataan ja kaikkien kielioppi tarkistetaan ennen julkaisua? Silloinhan blogien sisältö olisi lähes identtistä. (Sitä varten ovat ne naistenlehtien nettisivut.)

Blogien viehätys on siinä, etteivät ne ole täydellisiä ja että niihin voi samaistua kuka tahansa. Siksi en ymmärrä MIKSI ihmiset jaksavat valittaa siitä, kun samat tyypit ovat kuitenkin itkemässä niitä muutoksia, jotka tekevät blogeista vähemmän kotikutoisia. Koettakaa nyt päättää. Vai onkohan pointti taas vaan, että kaikesta on niin kauhean kiva nillittää?

Palkkioasioihin (niin, ei PALKKA-ASIOIHIN) en edes puutu, niistä ollaan näköjään niin ulalla, että jatkakaa toki viihdyttävää spekulointianne.

Ps. En jaksanut kirjautua sisään, pahoittelen.

Iina
183/102 | 

"blogeissa näkee monenlaisia naisvartaloita, törmää vaatteiden tuunaukseen, käytettynä ostamiseen jne. mitä ei lehdissä hirveästi ole."

Ja sitten kun joku rohkea bloggaaja, jonka painoindeksi ei ole se 19 tekee näin, joku älykääpiöiden armeija haukkuu tämän maanrakoon ja käskee laihduttamaan. Ihan tosissaan. Millä tähän maahan saa hyväksyvän ja avoimen asenteen, kun sitä negatiivisuutta viljellään KAIKKIALLA.:(

Ihmettelen, kuinka bloggaajat jaksavat vielä yrittää tuoda esiin sitä näkökulmaa, että jokainen on hyvä sellaisena kuin on.

Iina
184/102 | 

Surullista, että nykyään asenne on se, että ihmisten kannattaa opetella mahdollisimman nuorina sietämään paskaa niskaansa sen sijaan, että sitä paskaa koetettaisiin poistaa maailmasta.

Jos edessäsi on tyhjä kommenttikenttä ja sinulla on valta vaikuttaa siihen, onko tässä maailmassa enemmän vain vähemmän tahallista ilkeyttä toisia ihmisiä kohtaan, kertoo aika paljon sinusta, jos valitset sen ilkeän kommentin kirjoittamisen. Harva kuitenkaan miettii sitä, miltä itsestä tuntuisi saada vastaavia kommentteja. Niin niin, entä jos itsellä ei ole blogia, jolla kommentteja muka kerjätään? Miettikääpä silti. Eivät bloggaajatkaan ole ketään pyytäneet itseään kritisoimaan.

Kuinka aikuiset ihmiset voivatkin olla noin kyynisiä ja inhottavia toisilleen!

Tsemppiä Johannalle ja muille näiden paskansuoltajien uhreille.

Ninni
185/102 | 

Aloitin blogin pitämisen kun eksyin uudelle paikkakunnalla ja sain sitä kautta uusia ystäviä mikä oli mukavaa. Blogistilla ei ole mitään velvoitteita lukijaa kohtaan, ainakaan minun mielestäni. Siinä kun laittaa eetteriin niitä postauksia pitää hyväksyä mitä se tuo mukanaan: mieltä lämmittäviä sanoja, kritiikkiä, arvostelua ja täysin häiriintyneitä tapauksia. Olen sitä mieltä "Olet paska." -kommentti ei ole vain negatiivinen kommentti vaan täysin asiaton kommentti. Jos pitää arvostella, kritisoida niin voisi sen tehdä edes asiallisesti toisin kuin jatkuvasti floodata kommenttiboksia samalla lauseella. Blogistina oleminen on vähän samaa kuin kadulla feissaaminen, ensimmäisen vuoden sitä on ihan rikki kaikista pahoista kommenteista. En yhtään ihmettele jos Voe lopettaa bloggaamisen, ei kukaan tykkää siitä jos kotiin tulee tappouhkauksia. Suomessa lähinnä nämä häiriintyneet ei lähetä tappouhkauksia vaan varastavat/luovat identiteetin fb:n tai irc-galleriaan jotta voivat liata oikein blogistin maineen kirjoittamalla törkeyksiä. En myöskään tule ikinä ymmärtämään kateellisuutta ja sen tuomaa panettelua. Eiköhän se oli ihan jokaisen oma asia miten käyttää rahansa. Ennen kaikkea lukijan tulisi lopettaa häntä ärsyttävän blogin lukeminen, maailmassa on paljon blogeja, paljon valinnan varaa. :)

Hyvää uutta vuotta 2011, Johanna! Kiitos ihanasta blogista!!

enkeliina
186/102 | 

no laitanpa vielä minäkin lusikkani tähän soppaan...

totta on, ettei blogin kirjoittaja voi valita lukijoitaan eikä myöskään heidän kommenttejaan, mutta en siltikään ymmärrä tätä ajatusmaailmaa, että "kaikki kommentit pitäisi kestää". musta olis kanssa mukavaa (ainakin näin ajatuksen tasolla) kirjoittaa blogia omasta elämästä, esim. taloremontista, ihan tavallisesta perhe-elämästä ym, mutta en vain ole "uskaltanut". nämä kitkerät & katkerat kommentit muiden blogeissa ovat saaneet mut vakuuttumaan siitä, etten tahdo kuulla täysin tuntemattomien ihmisten loukkaavia kommentteja ja arviointeja omasta elämästäni. toki riippuu myös siitä, miten asioista kirjoittaa, mutta haloo: kuka haluaa kirjoittaa elämänsä kurjuudesta ja ikävistä puolista ja ennenkaikea: kuka sellaista jaksaa lukea?? ja sitten kun blogeissa kirjoitetaan positiivisella mielellä elämän hyvistä asioista, saadaan sankokaupalla p***** niskaan, kun "esitellään omaa ihanaa elämää".. hohhoijaa. tässä syy, miksi musta ei tullut blogin kirjoittajaa, vaikka sitä vakavasti harkitsinkin. myönnän, etten ole niin "paksunahkainen" että jaksaisin (puhumattakaan siitä että haluaisin..!) ottaa tuntemattomien ihmisten pahaa oloa vastaan. mikäs h******n velvollisuus kenelläkään blogin kirjoittajalla siihen on.. hankkikaa pahanilmanlinnut terapeutit;) moni ihminen varmasti purkaa pahaa oloaan näissä blogien kommenteissa samoin kuin keskustelupalstoilla netissä - se on niin helppoa kun saa kasvottomana & nimettömänä sanoa "mitä vaan". tämän vuoksi en edes viitsi lukea esim. vauvalehden ja muiden vastaavien keskustelupalstakirjoittelua..

toisaalta kuitenkin ainoa järkevä syy (minun mielestäni) blogin pitämiseen on juuri vuorovaikutteisuus - keskustelun avausmahdollisuus, mahdollisuus saada kommentteja, vinkkejä.. - vaikka sekin näköjään blogimaailmassa luetaan usein kirjoittajan epävarmuudeksi, ainako tuonkin täytyy varmistella omia valintoja/makua/päätöksiä blogissaan, saada lisää kannustusta/ihailua jne. julkisuuden hakuisuus ei missään nimessä olisi motiivi blogin pitämiseen - päinvastoin. joten jäljelle jää vain vuorovaikutus lukijoiden kanssa ja jos siitäkin (iso?) osa on negatiivista, what's the point?? en todellakaan ihmettele suosittujen blogien lopettamisia tai blogin kirjoittajien harkintaa lopettamisesta, osoitteen vaihtamisesta, suljetuista blogeista jne.

toinen syy siihen, "miksi en kirjoita blogia vaikka haluaisin", on tunnistettavuus. suomi on pieni maa ja täälläkin on tosiaan osasta blogin pitäjistä jo tullut "julkkiksia". itse en kaipaa julkisuutta, mutta vaikeaa sitä olisi välttää blogin kirjoittajana, mikäli lukijoita löytyisi..;) johanna voi toimia varmaankin suht rauhassa norjasta käsin, mutta suomessa asuessa se olisi varmastikin mahdotonta. toki täälläkin on monia mielenkiintoisia ja onnistuneen "uran" luoneita bloggareita, mutta tämä riippuu niin monesta asiasta. on helpompaa kirjoitella blogia omalla nimellään ja ennenkaikkea naamallaan, jos on esim. opiskelija, kuin jos on jossakin "julkisessa työssä", kuten itse olen, virkamiehenä (naisena). en haluaisi asiakkaideni tietävän omasta elämästäni ja tosiaan, en voisi heitäkään rajata lukijoiden ulkopuolelle.. ja tuntemattomana pysyminen blogia kirjoittaessa on todella vaikeaa. en itsekään jaksanut kauaa seurata muotiblogia, jossa kirjoittajan kasvot oli aina softattu pois kuvasta. tai toisaalta miksi lukea "liian ympäripyöreää tekstiä", josta ei oikeastaan aukene mikään, koska kirjoittaja yrittää niin kovasti salata yksityisyyttään.

vaikeaa, sanonpa vaan. blogin pitäminen tuntuu olevan oikea "taitolaji" eikä sitä kukaan tunnu osaavan täydellisesti, kolhuja saamatta. tsemppiä kaikille jotka edelleen jaksavat kirjoittaa blogejaan :-)

vastapaino
187/102 | 

Etkö käsitä, ettei ketään pakoteta pitämään blogia ja esittelemään elämäänsä julkisesti. Ei ole paikko ei!

Jassi
188/102 | 

Uups... Voi ei, Johannalla jää nyt indie-palkkapussi tältä kuulta pieneksi kun bloggailuinspis meni tän "röyhtäilyn" myötä mitä täällä kommenttiboksissa harjoitetaan... Nyt hus ilkeät kommentoijat ja kriitikot pois täältä niin Johanna saa bloggailumielen takaisin ja inspiroituu kirjoittelemaan. Jää satoset saamatta muuten.

M
189/102 | 

Sen mitä mä näin telkkarista tosta Voen lopettamisesta, niin siinä puhuttiin myös yleisesti nettikiusaamisesta. Ja varsinkin nuoriin kohdistuvasta. Aihe sinänsä on jo uutisen arvoinen ja kun siihen liitetään nuori, Norjan suosituimman blogin pitäjä, niin myös yleisön mielenkiinto lisääntyy. Vaikkakin tämän päivän maailmassa uutisen järjestys oli Voe - nettikiusaaminen. Mutta tulipahan kuitenkin asia esille.

Sivuraiteelta:

Itsekin pidän blogia, alussa pystyin lukemaan sitä vain itse ja lopulta uskaltauduin laittamaan sen avoimeksi. On mulle tainnut kaksi kommenttia tulla? :D Mutta pointti on se, että syitä pitää blogia tosiaan on lukemattomia. Mä halusin vain kirjoitella mun lempiasioistani: ruuasta, kosmetiikasta, matkailusta, ostoksista jne. Samalla blogi toimii mun ostoslistana, reseptipankkina ja muistilappuna. Jos joku ilkeitä kommentteja kirjoittaisi, takuulla en niitä julkaisisi. Ne eivät kuuluisi MUN blogiini milläänlailla.

Nämä häiriköthän vois perustaa oman blogin, jossa sitten puivat kuinka ärsyttäviä/huonoja/liian täydellisiä muiden blogit ovat. Jäisivät nämä kommenttiboksit siihen, mihin ne on tarkoitettukin: asialliseen kommentointiin, oli se sitten ylistystä tai kritiikkiä.

Ron Carosiello
190/102 | 

Very good written information. It will be beneficial to anyone who utilizes it, as well as yours truly :). Keep doing what you are doing - for sure i will check out more posts.

Heidi
191/102 | 

Niin mutta kun ei tarvitse olla "kaikille mieliksi"! Mistä ihmeestä tuollainen ajatus tulee? Mutta jos haluaa kirjoittaa julkista päiväkirjaa niin pitää olla valmis hyväksymään myös sen kääntöpuolen.

Maailmasta ei voi koskaan karsia kaikkia häiriintyneitä ilkeilijöitä - eikä sotia sen puoleen. Negatiivista on aina ollut ja tulee aina olemaan, miks siitä pitää tehdä niin valtava numero?! Ja nämä jeesustelijat jotka ihmettelevät kriittisiä/negatiivisia kommentteja ovat TAATUSTI niitä myös itse jossain elämänvaiheessa tavalla tai toisella antaneet.

SuviMaria
193/102 | 

Se on kyllä jännä miten eri tavalla ihmiset tulkitsee kirjoituksia. Kai se on sitten se kateellisuuden piikki, joka saa kirjoitukset käännettyä sille negatiiviselle kantille. Mä en kertakaikkiaan näe mitään ärsyttävää tässä blogissa ja kirjoituksissa. Toivoisin ilkeille kirjoittajille edes hitusen positiivista asennetta. Tuntuu että kateellisia riittää kommentoimaan toisen elämää, vaikka faktahan on että kenenkään elämä ei ole pelkästään ruusuilla tanssimista, mutta eipä niitä ongelmia viitti huudella, kuin pelkistä positiivisistakin jutuista tulee haloo. Ylimielistä käytöstä tässä harrastaa kyllä joku ihan muu kuin tämän blogin pitäjä. Ja se jos mikä saa mun karvat pystyyn!

Jatka siis Johanna ihan samaan tapaan! Vaikutat erittäin nöyrältä ja sydämelliseltä ihmiseltä, sen takia mä vierailen tässä blogissa. JA TIEDOKSI KAIKILLE, tämä ei ollut maksettu mainos! =)

Leninini
194/102 | 

"luen" Voen blogia ja olen 15-tyttö , mutta tosin en osaa norjaa pätkääkän. joten varmaan ymmärrätte että norjaa en ymmärrä melkein sanaakaan siis lähinnä "luin" voen blogia kuvien takia (=
Ja eilen kun taas selasin tuon viimeisen postauksen niin ajattelin että onpas tylsä kun vain yksi kuva: ei mitään päivän asua jne jne.... En edes otsikosta tajunnut pointtia : LOPETAN ? :D:D Nyt kun luin postauksesi niin suuni loksahti ja oli pakko käydä katsomassa uudestaan se postaus. kyllä se oli totta mitä sanoit :o pettyneenä mä sen sitten tajusinkin mutta nyt voin vain kiittää sua siitä että kerroit ton , muutoin mun aivoilleni ei ois ikinä sitten selvinnyt että miks emilie ei enää postaakkaa :D nytpähän tiedän et se on loppu :(

kaima
195/102 | 

En minä pitänyt tätä uusinta päivitystä mitenkään ärsyttävänä (vaikka monissa muissa blogeissa käydessäni tunnen hyvinkin helposti ärsytystä). Kirjoituksessa olevaan asiaan liittyen nostaisin esille lähinnä sen, että pitäisi ehkä kiinnittää huomiota siihen, miksi tuon ikäinen tyttö pitää blogia, jossa ilmeisesti esitellään itseä, vaatteita, tyyliä, meikkejä jne. (en ole lukenut kyseistä blogia). Vaikka olenkin vanhanaikainen, ymmärrän toki uusien medioiden kuuluvan nykymaailmaan, mutta eikö 15-vuotias voisi keskittyä vielä johonkin muuhun? Ainakin mahdollisten omien lasteni kohdalla toivoisin niin (ainakin tällä hetkellä ajateltuna; olen suunnilleen Johannan ikäinen). Tuonikäisillä kun tuntuu huomion hakemiseen olevan kovin suuri tarve, ja en henkilökohtaisesti usko, että blogin pitäminen on siihen hyvä ratkaisu noin nuoren ihmisen kohdalla.

c.
196/102 | 

Eikö se ole ihan tavallista lapsiperheen elämää, että lasten- ja kodinhoidon lisäksi käydään töissä, harrastetaan, tehdään välilä jotain erityistä, ehkä opiskellaan tms., huolehditaan myös siitä ulkonäöstä ja joskus ollaan väsyneempiä kuin yleensä! :o

Marika
197/102 | 

En voi käsittää näitä "julkisuudella on hintansa" kommentteja. Kritiikkiä on hyvä ostata ottaa vastaan, mutta kritiikkiä pitää myös osata antaa oikein. Se, että kirjoittaa julkisesti, oikeuttaa anonyymejä sanomaan ihan mitä vaan ja miten vain? No ei oikeuta. Ihmiset menevät sekaisin anonymiteetin tuomasta suojasta. Esim. foorumeilla, joilla on pakko kirjoittaa omalla nimellään, meno on aivan toista kuin suomi24:ssa.

Johannan joku juttu on ärsyttänyt muakin. Useimmat ihmiset ärsyttävät joskus. Kaikkea vain ei tarvitse sanoa ääneen. Ja jos sanoo, voi miettiä sanomansa sävyä.
On myös monia ärsyttäviä blogeja, joihin olen törmännyt. Törmäykseksi se jäikin, miksi ihmeessä olisin jatkanut sellaisen blogin lukemista? Tai miksi ihmeessä olisin jättänyt ilkeän kommentin? Tuskin blogi yhdestä kommentista muuttuu mieleiseksi, ilkeilyn tarkoitus on vain aiheuttaa kirjoittajalle pahaa mieltä.

NiinaK
198/102 | 

Bloggaaminen on musta hyvin juuri tätä aikaa kuvaava ilmiö. Yksi bloggaa yhdestä ja toinen toisesta syystä ja kolmas sitten siitä kolmannesta. Ja onhan se niin, että jos kovasti yrittää ns. hyvänmielenblogia pitää ja shittaa sataa niskaan tasaisesti niin kyllä siinä äkkiä vahvempikin tyyppi kyllästyy kun ilolta ja hyvältä mieleltä katoaa pohja. Kuitenkin blogeja ja blogisteja on niin monenlaisia, että taatusti löytyy jokaiselle lukijalle omat inhokit ja suosikit joko kotomaasta tai sitten kauempaa. Kyse onkin ehkä siitä tavis-aspectista eli ns. maija meikäläisen blogissa on niin helppo käydä rutkuttamassa kun taas valtamedian julkkisblogeissa röyhtäillessä on aina se kirjoittajan todellisen loukkaantumisen ja herjauskynnyksen ylittymisen vaara paljon suurempi. Harvempi meistä tavis bloggaajista kuitenkaan jaksaa lähteä nostelemaan syytettä herjauksesta/loukkauksesta taikka muusta jopa vakavammastakin. Helpompaa on siinä vaiheessa yksinkertaisesti lopettaa bloggaaminen kuin lähteä puolustelemaan omia arvojaan taikka näkemyksiään asioista. Moni kiva blogi on kaadettu täysin lukijoiden toimesta ja perään muualla ihmetelty etteikö kirjoittaja kestänytkään kritiikkiä. Jokaisella on kuitenkin oma valta päättää siitä mitä lukee taikka kirjoittaa. Samanlailla meistä jokaisella on oma käsitys asioista, maailmasta sekä luetun ymmärtämyksestä. Kaikilla eivät kohtaa tulotaso, ikä, koko taikka ulkonäkö. Silti jokaisella ihmisellä ja asialla on oma tärkeä paikkansa maailmassa sekä vaikuttimensa jopa tässä bloggaamisessa täällä netin ihmeellisessä viidakossa. Ehkä tälläkin saralla tarvitaan se ennakkopäätös ennen kuin julkinen turha ilkeämielinen röyhtäily blogirintamalla päättyisi..

sanansaattaja
199/102 | 

No jo on herkäksi mennyt!

Kyllä jokainen normaaliälyinen ja maailmaa vähän nähnyt tajuaa, että kun alkaa pitämään blogia, niin pitää varautua myös negatiivisiin kommentteihin. Tämä meidän Johanna ei vaan sitä taida sulattaa?

En ole missään blogissa lukenut vastaavia ylistys-ja ihailukommentteja aikuisilta ihmisiltä kuin mitä täällä on. Välillä se vain naurattaa ja säälittääkin. Sitäkö tämä meidän Johanna vain sietää? Vähän kannattaisi kasvattaa teflonia pintaan, jos kerran blogia aikoo pitää. Tai sitten vaan heittää hanskat tiskiin ja lopettaa koko touhu, jos on niin helvetin herkkä!

Tämän blogin pitäjällä on kuitenkin joku tarve, minkä vuoksi tätä blogia alkoi kirjoittamaan. Sitä en tiedä mikä se on, mutta ainakaan negatiiviset kommentit ei tätä tarvetta palvele. Niinpä olen huomannut bloginpitäjän ne kiireesti poistavankin. Ettei täydellisyyden kuva vain saisi säröjä.

Ja lopuksi. En vain pysty lopettamaan ihmettelyä, että miksi blogonpitäjä ei ymmärrä, että kommentteja on joka lähtöön ja tulee myös olemaan?

maria
200/102 | 

blogi on vähän kuin ihmisen oma koti netissä. jos ei halua törkeitä kommentteja kodissaan, heittää törkeät tunkeilijat ulos, ihan kuten tekisi tai ainakin pitäisi tehdä oikeassa omassa kodissaankin.tämä on hyvänmielen blogi. joka haluaa lukea muunlaista blogia, hakekoon sellaisen.

Family photographers
201/102 | 

Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you can be a great author.I will ensure that I bookmark your blog and definitely will come back at some point. I want to encourage that you continue your great job, have a nice morning!

Selina Ungaro
202/102 | 

Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and all. Nevertheless imagine if you added some great pictures or video clips to give your posts more, "pop"! Your content is excellent but with images and clips, this blog could undeniably be one of the very best in its field. Good blog!

Blues Saxophone lessons
203/102 | 

Nice weblog here! Additionally your site a lot up fast! What web host are you using? Can I am getting your associate link on your host? I wish my site loaded up as quickly as yours lol

puls stacja
204/102 | 

I really appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You've made my day! Thank you again

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012