Mulla on 29-vuotissynttärit ihan näillä näppäimillä. Kolmekymppisetkin siis lähestyy. Mut tiedättekö mitä, ei huoleta sitten pätkääkään. Innolla odotan tulevia vuosia.
Tiesittekö myös, että tuoreen tutkimuksen mukaan nykynainen on parhaimmillaan 31-vuotiaana? Silloin on kuulemma löytynyt ja vakiintunut oma tyyli, olemus itsevarmin ja ulkonäössä kuitenkin vielä nuoruutta ja pehmeyttä.
Eli mulla on pari vuotta aikaa vielä kypsyä ;)
Dagens mekko Day Birger&Mikkels, kengät ne Aleksin alesta löytyneet; O.I.S.
Baltsuthan vielä irl-käytössä oli, mutta kuvailinpa näitä kenkiä nyt parempiin käyttötarkoituksiin kuin eiliset mökkivaatteet hih.
Ja jep, olen kuullut olevani Tanja Karpelan näköinen -vältytte kysymästä ;)

Ainiin, lounastin sitäpaitsi tänään niin kauniin yli kolmeykkösen naisen (ja bloggarin) kanssa, ettei mitään huolta senkään iän ylittämisessä ;) Terkkuja ja kiitos supermukavasta seurasta. :)

Kommentit (67)

Uuden Kuun Emilia
68/67 | 

Onnittelut täältä siis jo valmiiksi tulevia synttäreitä varten!

Ehdottomasti mahtava tuo sun asenne. Voin tuon tutkimustiedon helposti ymmärtää todeksi, vaikka käytännön kokemus on mullakin vielä edessä päin :D

Ja nyt kun otit tuon Tanjan puheeksi, niin katos vaan :)

maria
69/67 | 

Ei niistä ikänumeroista kannata huolestua, elämä on ihan jees kolmikymppisenäkin! :) Aika monesti tuntuu, että on ite se sama hupakko kuin 16-vuotiaana. Muut vaan vanhenee ja kummilapsetkin pääsee ripille...
Terv. yks kolmikymppinen

Helena
70/67 | 

Onnea!!! Eikä huolta. Mä olen kohta 40 mut näytän kuulemma parikymppiseltä. En ole yhtään huolissani iästäni, se on pelkkä numero. Aurinkoa tosin aion jatkossa vähän varoa ja yritän nukkua paremmin nyt, kun lapsetkaan eivät enää niin paljon valvota. Nuorekas mieli on kuitenkin kaikkein tärkein!

Suvimarja
71/67 | 

Onnea!
Täytän huomenna 28, eikä minuakaan huoleta :)

Viivu
72/67 | 

Hei mä oon kuullu saman väitteen, ja mun pitäskin nyt sit olla niinkusta parhaillaan! Nähtäväksi jää alkaako tästä alamäki... :)

Mrs. V
73/67 | 

Hei kaunis lähes kolmekymppinen;)
Laitoin sulle naamakirjassa viestiä, tuliko se perille?

Toivottavasti Suomen reissu on ollut ihana<3

Anrinko
74/67 | 

Ai et vuoden päästä olisin sit hehkeimilläni? =) Tuohon en taida uskoa...
Mä kyllä allekirjoitan sen väitteen että 17v tyttö kauneimmillaan, siitä alkaa rupsahtaminen. Täysin paikkaansa pitänyt itseni kohdalla. Heh.
Mutta tuo mekko on IHANA!
Sun asenne on ihailtava ja inspiroiva. =)

Rilla
75/67 | 

Ihan totta - olet niin Tanja (nuorempi) look-a-like kun vaan voi olla! Pitää myös paikkansa se, että toivoa (ja elämää) ON kolmeykkösen jälkeen.

Kiitos vaan itsellesi mukavasta seurasta :D

Missy E
76/67 | 

Onnittelut! Mullakin on kaksysit tulevana perjantaina. Fiilikset ei ole ihan yhtä korkealla, mutta ei kai tämä vanheneminen ihan kauheaakaan ole.

tiinanen
77/67 | 

Hyvää synttäriä! Ja ihania noi edellisen postauksen kengät. :)

Rosa
78/67 | 

Hyvää synttäriä valmiiks!

Noi kengät on ihanat, kattelin tänään Aleksissa mustina mutta yllättäen ei ollut mun kokoa :(

Anu
79/67 | 

Terkut täältä yli kolmeysiltä, mut vaille 4kymppiseltä! :)
Minulla mieli on edelleen suunnilleen samalla tasolla kun teini-ikäisillä lapsillani...joskus jopa tuntuu että he ovat minua vanhempia! ...ulkonäön hehkeydestä tai sen lakastumisesta en osaa sanoa...väittäisen sen olevan ennallaan...erilaista se ehkä on, mutta ei varmaankaan ainakaan huonompaa...itsevarmuus kasvaa koko ajan ja oma paikka maailmassa tuntuu aina vaan vankemmalta...vaikken vielä olekaan varma mitä sitten joskus isona teen! ;)
Eli olkaa huoleti kolmekymppiset! Ei meidän naisten kauneutta, ei sisäistä eikä ulkoista, mitkään numerot pilaa!!

Amalia
80/67 | 

Eli voin nauttia tästä olotilasta vielä 11 kuukautta. Totta on ainakin, että alkaa se oma tyyli löytyä kaikkine muotivillitysten ja "uhmien" jälkeen : )

T.kolomiykkönen

Heli
81/67 | 

Mun on siis pitäny jo monta kertaa sulle sanoa, että todellakin näytät ihan Tanjalta. Vai oonko kenties jo sanonutkin?

Voi että sulle sit sopii toi vaalea sininen hyvin!

Hamustiina
82/67 | 

Ihana mekko sinulla, ai että! Kiva nähdä muillakin kultaa ja hopeaa yhdessä. Itsellänikin on kellossa "kultaa ja hopeaa" niin olen korujakin samalla yhdistellyt :) Ja paljon onnea jo ennen virallista syntymäpäivää!

Malenami
83/67 | 

Vackert, vackert Johanna! Och grattis på födelsedagen! Jag fyller 29 år i februari och väntar som du ivrigt på kommande år;) Ha det bäst! Med Sol, Malenami

*iTkUpiLLi*
84/67 | 

Toi on kiva ika, enaa ei ole mikaan kakara, itsesta alkaa loytya jo uusia syvyyksia. Mutta tosta se kylla vaan paranee, vuosi vuodelta. Vaikkakin tietty just se ika, missa kulloinkin on, on se paras. Ei kannata haikailla eteen eika taakse.

Onnea etukateen, vaikka kai sa taalla jotkin synttaribileet jarjestat sitten?

Tomorrow
85/67 | 

Onneksi olkoon! Tosi kaunis tuo mekko ja ihanat korvikset myös.

Pieni Lintu
86/67 | 

Voi miten ihanaa - on mullakin siis vielä kolme vuotta aikaa.. ;)

Ihana mekko - tosi pehmoisen ja mukavan tuntuinen ja nätti!!

Alma
88/67 | 

Oikein paljon onnea synttärisankarille. Hauska tuo Karpela-yhteys, erityisesti näissä kuvissa! Olet ihan ilmetty kaksoisolento!:)

Necchan
89/67 | 

Kauniin siniset silmät sulla :----) ja onnea !! :---))

Anskuliini
91/67 | 

Syyskuussa minäkin täytän 29 v. Itse olen paininut jonkinlaisen ikäkriisin kourissa mutta täytyy sanoa että kirjoituksesi kyllä helpotti tämän asian suhteen :D kiitos!! jospa minäkin jatkaisin samalla asenteella :)

Sari
92/67 | 

Voi, sä olet vielä NIIN nuori! ;) Paljon hyviä vuosia edessä!
Jokseenkin hupaisaa on se, että näin 37 veenä olen huomannut, että koko ajan elää sitä parasta ikää! Se on toisaalta kummallista, mutta olen siitä onnellinen, että se näin näyttää olevan. Ehkä se on sitä iän mukanaan tuomaa viisautta ja elämänkokemusta, jota arvostaa yhä enemmän?
Paljon onnea tuleville synttäreille <3

Sara
93/67 | 

Hei,
Tanja Karpela tuli mieleen, ennenkuin luin siihen asti. Kaunis mekko!

Tanja
94/67 | 

Eikö se 40 olekkaan uusi 20? :D ikä kaunistaa ihmistä, kun osaa vanheta arvokkaasti. Asenteesta se on kiinni eikä mistään muusta!

todellajossain.blogspot.com

Elena
95/67 | 

Alle kaksikymppisenä kuvittelin eläväni elämäni parasta aikaa. Nuori, villi, vapaa.

Nyt koen, että lasten saamisen jälkeen olen vasta löytänyt oman tyylini. Vasta parin viimeisen vuoden aikana olen ruvennut ajattelemaan itseäni kauniina ja mukavana ihmisenä. Hyväksynyt itseni sellaisena kuin olen. Löytänyt oman itseni. Uskaltanut pukeutua juuri niihin vaatteisiin mihin haluan, ajattelematta mitä muut siitä ajattelee.
Kai sitä voisi myös kutsua aikuistumiseksi :)

Hyvää loppukesän jatkoa!

Anniina
96/67 | 

Synttärionnittelut leijona-naiselle! :)

Hauska juttu ja ahaa-elämys, kun en oikeastaan ole aikaisemmin tullut ajatelleeksi yhtään milloinhan olet mahtanut syntyä, sillä yleensä arvuuttelen ja laitan merkille ihmisten horoskooppimerkkejä. Ihan vaan mielenkiinnosta.
Olen viime vuosina ollut (leikkimielisesti)löytävinäni yhtäläisyyksiä ystävien ja tuttujen kesken, jotka ovat samaa horoskooppi-merkkiä.
Ja parit leijona-kamuni tunnistaa hiuksista ja huollitellusta/laitetusta kampauksestaan! Eli leijona-harja aina kuosissa:)

Ja mitä ikään tulee, niin on kyllä pakko sanoa omalta kohdalta, kolmevitosena, että elämä vaan paranee kolmenkympin jälkeen vuosi vuodelta. On mm jo mahdollisesti jonkinlaista laajempaa perspektiiviä asioihin,musta-valkoisuus hälvenee, itsetuntemus ja itsevarmuus lisääntyy kohisten sekä mitä muut minusta ajattelee-ajattelutapa vähenee ym ym.

Eli luottavaisin mielin vaan kolmeakymppiä kohti!

P.S Hyvä kaverini käy nyt neljäkakkosena neljänkympin kriisiä läpi ja sanotaanko, että ei kauhean herkkua ole, että nautitaan nyt kolmekymppisistä ja kerätään voimia neljänkympin koitoksiin:)))

Monica
97/67 | 

Onnea tulevista synttäreistä. Vaikea uskoa, että täytät 29 vuotta, kun itselle tulee sama luku tänä vuonna täyteen. Vaikutat ja näytät jotenkin ikäistäsi vanhemmalta ja kypsemmältä ja tämä siis ainoastaan hyvällä sanottuna, johtuu varmaan myös siitä, että tyylisi on aika klassinen :) Ei, et siis näytä vanhalta ;)

Lila
98/67 | 

Onnittelut!

Pidempään "vaiti" lukeneena ei voi kuin hm, ihailla, itsetuntoasi. Pitää tykätä itsestään verraten paljon ladatakseen tällaista määrää omia lähikuvia, kasvokuvia, useita, liki päivittäin. Varsinkin kun sisältö ei niitä aina vaatisi, siis kun muoti tai ulkoasut ylipäätään ainakaan sanojesi mukaan ole pääasia.

Mutta ehkä juuri sitä me suomalaiset naiset kaipaamme, lujaa itsetuntoa ja uskoa siihen että sadat ja sadat omat kuvat kiinnostavat blogiemme lukijoita.

Kiva että vedät siinä mielessä joukkoja.

Kerttu
99/67 | 

Mulla tulee talvella 33 täyteen, joten 31 on ylitetty. Olo senkuin paranee vuosi vuodelta :). Kolmekymppisenä on aika ihanaa, vaikka kaksikymppiset harvoin enää kadulla noteeraavat. Omasta mielestään kun sitä aina näyttää yhtä nuorelta :D. Osaatko suositella Kotkasta kivoja putiikkeja? Naapurista kun olen.

Kammari
100/67 | 

Mielelläni allekirjoitan tuon väitteen, 31 veehen on aikaa vielä useampi kuukausi, mutta mikäs sen mukavampaa kuin ajatella, että ensi vuosi voi olla se "kaikkein paras". Enkä sitä kyllä yhtään epäilekään, koska elämä on kummasti tasaantunut 30-rajapyykin jälkeen...sitä alkaa tietää pikku hiljaa, mitä haluaa...oma tyyli ja ajatukset ovat myös paremmin balanssissa kuin aikaisemmin vielä parikymppisenä!

Ihana tuo sinun sininen mekkosi ja tosiaan huippu hyvät ale-löydöt olit onnistunut tekemään Aleksilta, täytyypä itsekin käydä sielä vielä kurkkaamassa, kunhan palkka napsahtaa tilille...

Sinulla on kyllä kaunis tyyli muutenkin ja hienoja kuvia katsella
:)

Teija
101/67 | 

Onnittelut! Hih, mä olen siis nyt parhaimmillani! :)

Merja
102/67 | 

Mun oman henk.kohtaisen :) tutkimukseni mukaan nainen on parhaimmillaan juuri silloin kun se itsestä siltä tuntuu. Voin sanoa jo yli nelikymppisenä että elämä paranee koko ajan. En ole koskaan uskonut ikävuosiin tuijottamiseen. Sellainen kuuluu minusta naisille joilla ei ole itsetuntoa, ja joiden mielestä rypyttömyys on se kriteeri jolla elämänlaatua mitataan.

La Petite Princesse
103/67 | 

Taitaa tuossa väitteessä jotain perää olla, kun itsekin sitä alkaa nauttimaan elämästä ihan uudella tavalla, ulkonäkökohtaa en allekirjoita :)

Kaunis mekko!

Vera A.
105/67 | 

Onnea, onnea, onnea vaan, valkoinen tupa ja kukkiva pihamaa... Don't worry, alamäki ei alas edes 31-vuotisten jälkeen, päinvastoin, tuntuu, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä paremmalta elämä maistuu. Just muuten tämän aamuisessa postauksessani kirjoitin, että vanhenemisessa parasta on, että sitä saattaa ihan huomaamattaan jopa viisastua. Oppia kokemuksista. Joskus jopa kypsyä ihmisenä... Noin niin kuin vahingossa. :)

Heini
106/67 | 

Onnittelut!
Täällä tärähti se 31 vuotta kk sitten, hyvä ikä ilmeisesti :)

Nna
107/67 | 

Onnea! toivottavasti alan näyttää kolmikymppisenä (tai kaksysinä) samalta kuin sinä! sitä odotellessa :)

Sanna
109/67 | 

Synttäri Onnittelut!
No voi kuule =), mun mielestä toi 31 vasta aloittaa sen "paremman" iän ja siitä se yhä vaan jatkuu. Olen Sinua melkein 10 vanhempi =), ja allekirjoitan tuon että lähes kaikki maistuu paremmalle hiukan vanhempana ;), tyyli, itsestä iloitseminen, itsevarmuus jne. Iloitaan vanhenemisesta ja Naiseudesta. -Sanna-

Kirsi
110/67 | 

Mulla lähestyy jo 4-kymppiset eikä tunnu missään! Tai no ehkä aina vaan paremmalta. ;) Lämpimät onnittelut sinulle! Ehkä olet Karpelan näköinen, mutta mielestäni sirompi, freesimpi ja kauniimpi versio.

Ruuturouva
111/67 | 

Hei ja hoi, numerot on vaan numeroita. Voin kertoa että elämä tuntuu aina vaan paremmalta, vaikka ikä alkaa jo 4:lla.

Positiivinen asenne ja rennosti vaan, niin hyvin menee.

Jaana
112/67 | 

Musta kyllä tuntuu, että elän elämäni parasta aikaa. Ja ikää tulee syksyn mittaan 33v. =) Oma rakas mies on löytynyt ja ihana vauvamme täyttää pian vuoden. Työelämässä on hyvä, vakiintunut vaihe myös. Kaikki on jotekin paikallaan ja itsellä on hyvä olla =)

Heidi's fashionroom
113/67 | 

Paljon onnea vaan... Olen niin täysin samaa mieltä sanoissasi! 29-vuotiaana on hyvä olla.. Ja innolla myös odotan tulevaa. Jo eletty elämä on ollut ihanaa ja niin paljon vielä kokematta kuitenkin tulevaisuutta silmällä pitäen! Perästä tullaan kahden kuukauden päästä synttäreiden osalta.

T. Ikäsisar samaa vuosimallia ;)

Sussi
114/67 | 

Moi!
Oon lukenut sun blogia jo jonkin aikaa, mutten ole kommentoinut varmaan kertaakaan?! Sulla on aivan mahtava blogi. Tykkään, että se on ELÄMÄNMAKUINEN :) Nykyään pukkaa joka tuutista pelkkiä päivän asu-kuvia, ostoksia ostoksia ostoksia, ja missä tilaisuudessa ollaan milloinkin liidelty.
Sun blogissa on ihania kuvia ja ihana fiilis, ja muutenkin enemmän "sisältöä", kuin näissä pelkissä kuorissa.
Mutta siis, pointtihan mulla tässä oli, että tulit mieleeni kun luin tänään uusinta Kodin kuvalehteä. Sivulla 60 oli nimittäin ovimattoja, ja yhdessä niistä luki "A FISHERMAN LIVES HERE WITH THE BEST CATCH OF HIS LIFE" Ei ehkä kuulosta näin kirjoitettuna enää niin hienolta, mutta se sai hymyilemään. Sun blogia lukemalla tulee aina jotenkin hyvälle tuulelle. Kiitos. :)

-Sussi

heinis
115/67 | 

Vitsit, että sä olet kaunis!! Ja kun vertaa edellisiin kuviin, niin vitsit, että osaat meikata todella ihanan luonnollisesti!! :) <3 <3 Oot Johanna kiva ja ihanaa, että olet noin tyytyväinen ikääsi ^^ Toisaalta - mitä sinulla voisi olla lisää - sinulla on oma talo, lapsia, aviomies, ammatti, työ... Itselläni on pikkupikkukriisi, olen 24½-vee..

Lettu
116/67 | 

Ikähän on vaan numeroita, vai mite se oli.. Mulla ei oo koskaan ollu ikäkriisiä, mutta onhan tässä vielä 4 vuotta parhaaseen ikään ja 3 vuotta 30. :)

Jeppu
117/67 | 

Hyvää synttäriä! Itse olen tuon kolmenkympin ohittanut joitain vuosia sitten, eikä vielä ainakaan hirvitä yhtään...hih, lapset ne vaan vanhenee, mutta itselle ei enää vuosia kerry :)

Outi
118/67 | 

Onnittelut!
JA aivan upea mekko jälleen :)

Wilhelmiina
119/67 | 

Onnittelut :)
Minö menin jo yli kolmenkympin kauan sitten ja synttärit taas vietin muutama päivä siten. En edes muistanut paljon täytin joten yhdyn siihen että 31-vuotiaana nainen on vakiintunut tyyliltään jne. Niin minäkin tein -Nyt vain nautin elämästä enkä laske vuosia :)
Kaunis mekko kertakaikkiaan, mistä sinä aina kaikki löydät ? Siis vaateostokset.

siina*k
120/67 | 

Hih, Jeppu tuossa ylempänä kiteytti mun ajatukset tästä ikäasiasta :D

Ulla
121/67 | 

Onnea etukäteen , olet paras esimerkki siitä, että onnellisuus tekee kauniiksi :)Ihania nuo uudet kuvat!

Niina
122/67 | 

Onnea, onnea, onnea !
Ai ikä ? Mikä ikä ? Itse olen iätön :D

Hanna
123/67 | 

Onnea ikääntymisen johdosta!

Mielestäni pitää paikkansa, että jos ulkonäköön tuijottaa liikaa, niin kyllä se onni voi ruveta karisemaan. Kauneus kun on tosiaan katoavaista laatua :)

Mutta positiivinen, elämäänsä tyytyväinen ja tasapainoinen ihminen on kaunis, olipa naamassa sitten ryppyjä tai ei.

Blogia olen lueskellut jonkin aikaa ja tykännyt juurikin tuosta positiivisuudesta ja tietty on mukavaa katsella kauniita kuvia ja tuleehan niistä kauniita, kun malli on kaunis.

Sitä vähän kyllä ihmettelen, että mistä energiaa? Sulla täytyy olla "helpot ja kiltit" lapset. Oma aika kun menee lähinnä sotkuja siivotessa ja erotuomaroidessa :)

Minni
124/67 | 

Kyllä elämä vaan paranee iän myötä! Kolmenkympin jälkeen vuosia ei tosiaan enää lasketa, mä sanon kaikille syntymävuoden kun ikää kysytään. Ikävuosia kun en siis muista. ;)

Tosi kaunis on mekkosi ja vaaleansininen sopii sulle täydellisesti. :)

Marja
125/67 | 

Synttärionnea täältäkin!

Mä taidan taas olla ainoa poikkeava, neljänkympin (vai mitälie keski-iän) kriisiä poteva tapaus, joka ei oikeastaan ikinä ole kokenut elävänsä elämänsä parasta aikaa... no ehkä se on vielä tulossa...?! Tähän mennessä olen aina käynyt läpi jotain kriisiä, ulkonäöstä, työpaikasta, siitä olenko saanut elämässäni mitään aikaiseksi..

Joten en voi kuin ihailla tuota sinun ja kaikkien muidenkin taitoa nauttia itsestään, iästään, ulkonäöstään.

Terkkuja ahdistuneelta, nykyään hieman vähemmän kommentoivalta, silti luen kaikki postauksesi :)

Bisquits
126/67 | 

Synttärionnittelut täältäkin! :-D

Anja
127/67 | 

Ikäkriisiä poteville lohdutukseksi kokemukseni. Kun täytin 40 vuotta olin suunnattoman helpottunut asiasta, jota en ollut siihen mennessä edes ymmärtänyt.
Luku 40 tarkoitti, että ei tarvinnut enää miettiä, mikä on ja miksi tulee. Se on siinä. Nuorempana alitajuntaisesti oli tarve olla samaan aikaan pätevä ja nuori - se vähän yli kolmekymppinen. Nelikymppisenä voin olla juuri se minä, joka minusta tuli.

Katsoin taannoin kylppärin peilistä aamuväsyneitä kasvojani ja tuumin, että minähän alan näyttää kohta joltain viiskymppiseltä. Kahden sekunnin päästä tajusin, että eipä siihen enää montaa vuotta olekaan. Pikkuisen huvitti. Olin unohtanut asian :)
Älkää suotta miettikö ikäänne. Sille kun ei voi mitään. Ikä todellakin on korvien välissä, vaikka se kliseiseltä kuulostaakin.

max walker
128/67 | 

Youre so right. Im there with you. Your blog is definitely worth a read if anybody comes across it. Im lucky I did because now Ive acquired a whole new view of this. I didnt realise that this issue was so important and so universal. You undoubtedly put it in perspective for me.

how to dance hip hop
129/67 | 

The catchy blog with the fascinating contents. You give the nice data .that several people dont know prior to. most of your contents are make me have more knowledge. it really is quite distinct. I was impressed with your blog. Never be bored to go to your blog again. Have the nice day.Keep enjoyed your blogging.

Renee Steffan
130/67 | 

I keep listening to the rumor lecture about getting boundless online grant applications so I have been looking around for the best site to get one. Could you advise me please, where could i acquire some?

Tamara Benek
131/67 | 

Good post. I study something more difficult on totally different blogs everyday. It is going to always be stimulating to read content material from other writers and follow a bit something from their store. I?d desire to make use of some with the content on my blog whether or not you don?t mind. Natually I?ll give you a hyperlink in your web blog. Thanks for sharing.

Jazz Improvisation lessons
132/67 | 

Good post. I study one thing more difficult on different blogs everyday. It will all the time be stimulating to read content material from other writers and follow a little one thing from their store. I?d want to use some with the content material on my blog whether or not you don?t mind. Natually I?ll provide you with a hyperlink in your web blog. Thanks for sharing.

puls stacja
133/67 | 

Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I am very glad to see such excellent info being shared freely out there.

deutschkurs
134/67 | 

I used to be seeking this webpage very last several nights great web site owner great posts every thing is terrific

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010