Tää meidän kotikylä on todellinen kesäkaupunki, jonne turistit tulvivat kesäisin suurilla veneillään. Valloittavat mun lähikaupan ja tekevät jonoja. Täällä näkee siis kaupungin täydeltä veneilymuotia ihan yli toiveiden. Norjalaisnuorisohan on ympäri vuoden aika innokkaita Helly Hansen -kansitakkien käyttäjiä; sellaisten vähän liian isojen näköisten, joissa on valkoista ja jotain kirkasta tehosteväriä. Kesäveneily ei ole poikkeus.

Tämän vuoden kesäturisteilla on kuitenkin yksi toinenkin yhteinen piirre; farkkushortsit, vaalea palmikkoneule ja saappaat. Mieluiten mustat, korkeavartiset kumisaappaat. usein tosi kivan näköinen yhdistelmä, myönnetään. Pukeuduinpa siis turistien virtaan sopivaksi tänään toihin lähtiessäni ;)

neule Tommy Hilfiger / shortsit American Eagle

Kumisaappaita en itse suostu kesällä laittamaan jalkaan muutoin kuin hädän ja pakon edessä, eikä tällaset kesäbootsitkaan kauan töiden jälkeen pysyneet... Ja neulekin saisi olla pidempi. Reilu vaalea neule siis voisi olla ostoslistalla -kun ei tässä nyt itsekään taida ehtiä mitään tekemään!

Nää mun farkkushortsit muuten... Ostin ne Ollia odottaessani, lapsettomana nuorena tyttönä siis ja olin tietysti jo pyöristynyt tavallisista mitoistani hiukan. Olin sit niin varma, että lapsen saatuani en enää koskaan tulisi mahtumaan tavalliseen kokooni ja ostin samantien L-kokoa. Tyyliin "kaikkihan lihoo kun lapsi tulee" :) Nyt ne on tietysti kammottavan isot ja ilman vyötä valuvat suoraan nilkkoihin. Niin että kaikkea sitä luuleekin tietävänsä :) Mut voi näitäkin käyttää. Vyön kanssa.

Huomenna ois vapaa, peukut pystyyn hyvän ilman puolesta!

Kommentit (78)

Saana
79/78 | 

Tromssassa asun ja esim. piimä litra maksaa melkein 20 kruunua (2,5 euroa) , kun sen saa suomesta n. eurolla. Meidän koirilla kuluu tota piimää niin eron olen huomannut. Maito litra maksaa 14-15 kruunua. Jugurtti ja juusto ovat ehkä 25% kalliimpia. Kruunu on aika kovassa kurssissa, joten siitäkin sitä hinta eroa jo tulee aika paljon. Itse olen asunut vasta 4kk täällä, joten Suomen hinnat ovat vielä vahvasti mielessä. Mutta tosiaan yhteensä rahaa menee ruokaan ehkä vähemmän, koska töissä meillä on "ilmaiset" ruuat ja tuntuu että ulkona käydään Norjassa syömässä tosi harvoin. Mutta määkin olen vähentänyt hintojen vertailua pikku hiljaa ja usein käännän eurot jo kruunuiksi eikä toisin päin :)

Saana
80/78 | 

Olen samaa mieltä, että suhteessa elämiseen ei mene enempää rahaa kuin Suomessa, ehkä jopa vähemmän. Mutta ruoka on täällä kyllä melkein tuplaten kalliimpaa kuin Suomessa, ihan perus jutut kuten maito, piimä, jugurtti, liha jne. kananmunat ovat jopa neljä kertaa kalliimpia! Kala on ehkä ainoa asia, mikä on ollut samaa hintaluokkaa kuin Suomessa ja välillä jopa edullisempaa. Palkkatasoon nähden ruoka ei kuitenkaan ole kaupassa kovin kallista. Ulkona syöminen ja varsinkn juominen on kallista puuhaa varsinkin kun arvolisäveroa on alennettu Suomessa. Sen sijaan peruskahvittelu ei ole sen kalliimpaa.

Leipä maksaa 30-40 kruunua ja kuten Ekatarina sanoi karkki voi olla tosi kallista, pieni suklaa patukka saattaa maksaa melkein 2 euroa.

Mutta ihan varmasti rahallisesti täällä pärjää, jos on vain työpaikka valmiina.

kalastajanvaimo
81/78 | 

Juu kauhee sentään jos ne alkaa ottamaan oppia minusta, täytyy vissiin lopettaa taä bloggaaminen hyvän sään aikaan ;D

kalastajanvaimo
84/78 | 

;)
No ainakin teit hyvän teon ;)
Mut voi ei.... toi on aika iso määrä... Mut kuten sanoit, tulee niitä uusiakin onneksi :D
Hyvää kesää!

kalastajanvaimo
85/78 | 

Hmm, ehkä mulla onkin? En oo nimittäin huomanut usein mittojani miettivan.. Who knows ;)

kalastajanvaimo
86/78 | 

Oh no! :S
That sounds like a HUGE mistake ;) Nice to hear I'm not the only one though :D
Thanks for your perky comment chicmaman ang good luck with your third, sounds lovely <3 ...I always loved being pregnant... :)

kalastajanvaimo
92/78 | 

Kiitti, juu tykkään itsekin näistä shortseista, löysyys ei haittaa kunhan on vyö!

kalastajanvaimo
94/78 | 

No juu ymmärrän veneessä, mutta kun nuoriso täällä käyttää AINA, kesät talvet.......

kalastajanvaimo
96/78 | 

Kiitos teille vastauksista! Olen jo melkein lakanut laskemasta noita hintoja kun ei ne mitenkään hurjilta päivittäisessa menossa tunnu... Eli tosiaan huomaan vain sen, että käteen jää enemmän! Sairaanhoitajankin palkka voi vaihdella kauheasti...

kalastajanvaimo
98/78 | 

Kiittis, ne on aika hyvät kesäbootsit; ostin viime kesän alesta -70%:lla :))

kalastajanvaimo
99/78 | 

Joo apua jos lapset alkaa ottaa oppia tästä jatkuvasta poseeraamisesta! ;D

Ekaterina
101/78 | 

Missä päin sinä asut Saana? Olen laskeskellut ruokakassin hintaa ja en kyllä tuollaisiin summiin pääse :) Liha on täällä pohjoisessa aivan samanhintaista kuin Suomessakin. Me tosin käytämme tosi vähän mitään muuta kuin valkoista lihaa ja kalaa. Maitotuotteet ovat samoissa hinnoissa, niissä en ole huomannut mitään eroa, paitsi jos ostaa tuotteensa Lidlistä Suomessa.
Kun vuosituhannen alussa muutin tänne niin ero oli vielä selkeä ja ralli Suomen puolelle ostoksille oli kannattavaa. Nyt se ralli on vähentynyt. Tupakka, väkevät viinat, palvelut -kuten esim. autojen korjaaminen- ovat edullisempia Suomessa. Mutta tämä on ikuisuus kysymys. Valtaosa täällä asuvista ovat sitä mieltä, että hintaero voi loppupelissä olla luokkaa +10% ruokakassille.
Ja totuushan on se, että ei tänne kukaan töihin tulisi mikäli käteen ei jäisi reilusti enemmän kuin Suomessa ;)

Riina
102/78 | 

Ihana neiti taustalla, niin yrittää äitiä matkia ja jalkaa ojentaa. :)
Hyvältä näyttää kuvat ja vaatteet.

Eija
103/78 | 

Hih, tuttua täälläkin tuo "ostan nyt vähän isomman niin voin sitten raskauden jälkeen käyttää sitä" :) Aika paljon annoin raskauden jälkeen vaatteita anopille kirppiksellä myytäväksi, kun yllättäen olinkin ihan saman kokoinen kuin ennen raskautta :)

Hennis
104/78 | 

Hei!

Kysyisin valkoisesta neuleestasi, onko se Hilfigerin kesän mallistoa vai vanhempaa?
Palmikkoneule on juuri sellainen, jota havittelen itselleni viimeistään syksyksi.

Mukavaa loppuviikkoa! :)

weirdrockstar
105/78 | 

AHHHHHAHAHAHAAA!
Juu muistan itsekin kun dumppasin 11 ja puoli ( siis yksitoista ja puoli ) JÄTESÄKILLISTÄ vaatteita riviin uskomuksena " enhän mä koskaan pääse entisiin mittoihini ", funtsin että pois muuton alta kaikki se määrä kuteita. HYVIÄ vatteita, I might add. Frendit kävi kamat läpi ja loput meni lapsipotilaiden hyväksi pidettävään kirppikseen.
Ne vaatteet löysivät lopulta kaikki hyvän kodin ja uusiakin on siunaantunut sittemmin. Lopulta kaikki voittivat.
Hyvää kesää teille ( nyt haluan norsunluun värisen puuvillaneuleen, hitto vie! )

Ekaterina
106/78 | 

En ole blogin kirjoittaja, mutta vastaan silti... koska olen itse tehnyt vuosia töitä Norjassa... ja olen täällä tällä hetkelläkin -sairaanhoitajana.
En tiedä mitä leipää ystäväsi on ostanut, mutta en ole täällä pohjoisessa Norjassa maksanut tuollaista summaa leivästä. Karkki on kallista, ja saakin olla :) Täällä on hyvin eri tyyppisiä karkkeja kuin Suomessa. Karkkipussi voi olla esim. valtava säkki suklaakonvehteja ja ne ovat kalliita, mutta tavalliset hedelmäkarkit ei yllä tuollaisiin summiin... en juurikaan niitä osta, hinta liikkunee 3-4 euron välillä.
Ruuan hinta on suunnilleen sama kuin Suomessa, euron myötä Suomi on tullut tosi kalliiksi. Ruokakulttuuri on erilainen kuin meillä ja sen huomaa kaupassa. Valikoimaa ei ole samalla tavalla, se on ehkä isoin miinus. Itse kaipaan esim.meikäläisten rahkaa, kermaviiliä, maustamatonta jugurttia (täällä on aika rasvainen). On aika suuri ero siinä oletko maassa turistina vai asutko vakituisesti.

Sairaanhoitajan palkka riippuu paljon siitä missä olet töissä. Kunnalla maksetaan yleensä paremmin... Toisaalta taas erikoissh palkka on korkeampi. Työviikko on muutaman tunnin lyhyempi kuin meillä Suomessa. Yleensä ei tehdä 3 vuorotyötä, vaan laitoksissa on vakiyököt. Viikonlopputöitä on joka 3. viikonloppu, Suomessahan on noin 2 viikonloppua töitä ja 1 vapaa.
Sh vuosipalkka on tällä hetkellä erittäin hyvä. Erikoissairaanhoitajana saan yli tuplaten bruttona kuin Suomessa ja verotushan on täällä kevyempi. Elämiseen ei mene yhtään sen enempää rahaa kuin Suomessakaan. Ja vapaa-aikaa on enemmän :)

painofiksaatio
107/78 | 

Jotenkin vaikuttaa siltä, että sulla on joku fiksaatio painon suhteen kun niin usein kommentoit omia mittojasi. Enkä ole kateellinen, vaan lähes yhtä hoikka kahden lapsen äiti itsekin. :)

Ekaterina
108/78 | 

Saana, Tromssa on Norjan yksi kalleimmista kaupungeista ;) Eurolla en ole Suomesta ostanut piimää enkä maitoa aikoihin. Tosin ostan laktoositonta ;)
Ihanaa kesää sekä eteläiseen että Tromssaiseen Norjaan täältä Barentsin meren rannalta! ;)

Chicmaman
109/78 | 

Hi, I so know the "will never be the same size again" idea. I still cant forgive myself for leaving a whole bunch of vintage Christian Dior skirts at Emmaus flee market 4 years ago, while I was preggy with my first child. The skirts were quite high-wasted, and obviously I thought to myself that paying 20? for something I wont be able to fit into is a waste of money! Daaaaaaaaaaaaaa-a! Now I´m preggy with my third, and can say that the forcast for getting back into my own measurments is still very good:)
Have been following your blog for a few months now, love the easy-peasy attitude and surely love the pics:) Thanx for sharing your thoughts with us.

Tiina
110/78 | 

Ihana blogi sinulla, en muista mitä kautta eksyin sivuillesi, mutta olen koukussa kivoihin valokuviisi ja hauskoihin juttuihin. Upean vaatevaraston omistat myös!

Mama loves heels
111/78 | 

Ihanan rento kesäasu! Otat aina niin viehättäviä kuvia, esimerkiksi tämäkin jossa Aino poseeraa kanssasi. Onhan se mielenkiintoista miten kesällä oma kaupunki "muuttuu", väkimäärä kasvaa yms. Me olemme asuneet nyt reilun kuukauden täällä luoteis-Saksassa joten en vielä tällä kokemuksella osaa sanoa, onko oma kotikaupunki erilainen näin kesällä, kuin sitten kun talvi koittaa. Vitsit, kun omastakin kaapista löytyisi rennot farkkushortsit! Kaikki farkutkin (joita voisi leikellä) on siivousvimmassa heitetty pois!

lumppumaakari
113/78 | 

Itselläni alkoi kerääntyä tuota ylimääräistä vasta kolmannen lapsen jälkeen, tässä 40 vuoden kynnyksellä...onkohan se joku semmoinen ikä? Oma Ima alkoi lihota samman aikaan kuten myös anoppini....hmmm...
Kiva asu kuitenkin vaikka pökät hiukan isot ovatkin :)

Maria
116/78 | 

Ihanaa lukea, kun jollain muullakin käynyt samalla tavoin raskauden jälkeen... Minullakin nyt kaapissa monta vaatetta, jotka aivan liian suuria kun ajattelin myös raskauden aikana etten kuitenkaan mahdu enää normaali vaatekokooni, joten otetaan yhtä suurempi. Nyt olen yhtä kokoa vielä pienempi ja vaatteet siis hieman suuria. Tietysti mukava näin, mutta myös minä menin uskomaan kaikkia jotka sanoivat että raskaudesta jää kiloja.

wilhelmiina
117/78 | 

Hauska turistimuoti teillä siellä :) Ne kansitakit on kyllä itselle aika kauhistuttava ajatus vaikka veneilyssä aika tärkeät myrskyn tai sateen yllättäess. En pukisi kuin pakosta!

Sini
118/78 | 

Aivan ihana! Etta olen kade kun voit kayttaa neuleita edelleen.. Meilla ei voi kuvitellakaan etta olisi jotain toppia raskaampaa paalla yot paivat, niin kuuma on! Paivalla asteet kipuaa +35 (auringossa varmaan enempi) ja sisallakin asteet on kolmessa kympissa.. yoksi sitten ehka 28 ;)

Terveisiet kuumasta etela-ranskasta!

Jenni
119/78 | 

Hei! Tää ei nyt liity postaukseen, mutta mielenkiinnosta kyselen. Ystävä kävi Norjassa ja kertoi leipäpaketin maksavan n. 7e, karkkipussin 8e ja hintatason olevan muutenkin huima. Opiskelen itse sosiaali- ja terveysalalla ja kysyisinkin, että kuinka paljon täyttä työviikkoa tekevä sairaanhoitaja Norjassa suurinpiirtein tienaa? Tulotason täytyy olla hurja Suomeen verrattuna. Kiitos!
..Blogisi on muuten ihana ja tyylisi myös. :)

Niinu
122/78 | 

Hienosti poseeraa pikkuneitikin taustalla:)
Täällä etelä-Suomessa on tänään ollutkin ihan neulepäivä, mittari taisi näyttää vain kuuttatoista astetta! Mutta hyvä niin, välillä vähän viileämpää, jaksaa sitten taas helteitä!

Sofiina
123/78 | 

Neule, farkkushortsit ja saappaat, ei kuulosta yhtään hassummalta :) Ja ainakin tuo sinun asusi näyttää tosi hyvältä, ei haittaa yhtään vaikka shortsit ovatkin vähän löysät. Mä ainaskin tykkään monesti vetäistä jalkaani ne pehmeistäkin pehmeimmät vanhat kulahtaneet shortsit :D

Ihanaa vapaapäivää sinulle <3

Saana
124/78 | 

Laktoosittomat tuotteet ne vasta kalliita täällä ovatkin, enkä ole edes nähnyt laktoositonta piimää kaupoissa! Hyla-maidon ostan suosiolla Suomessa, koska se on täällä naurettavan hintaista. Kivaa kesää sinnekin :)

Non Status car leasing
125/78 | 

Heya just wanted to give you a brief heads up and let you know a couple of of the pictures arenâ??t loading properly. Iâ??m not confident why but I feel its a linking concern. Iâ??ve tried it in two different internet browsers and both show exactly the same outcomes.

metal fabrication bellingham wa
128/78 | 

That is the precise blog for anybody who needs to search out out about this topic. You notice a lot its almost hard to argue with you (not that I really would want?HaHa). You positively put a new spin on a subject thats been written about for years. Nice stuff, just great!

thailand Transen
129/78 | 

I would like to show my thanks to you just for bailing me out of this dilemma. Proper after researching through the world wide internet and seeing strategies which are not helpful, I figured my entire life was gone. Existing minus the approaches towards the issues youâ??ve fixed by means of your main guideline is a crucial case, and ones that would have in a negative way damaged my entire career if I hadnâ??t discovered your site. Your primary ability and kindness in playing with all issues was precious. I am not confident what I would have done if I hadnâ??t come across such a solution like this. Iâ??m able to at this moment look forward to my future. Thanks for your time very significantly for this impressive and result oriented guide. I wonâ??t be reluctant to refer the web sites to any person who really should receive direction on this difficulty.

fax server
130/78 | 

Iâ??m impressed, I've to admit. Genuinely rarely do I encounter a blog thatâ??s both educative and entertaining, and without a doubt, you've hit the nail about the head. Your concept is outstanding; the problem can be a thing that too small folks are speaking intelligently about. We are happy that we stumbled across this in my seek out something with this.

pest control athens ga
131/78 | 

For anybody who is considering about external complications, sometimes be tough amaze those to realize to produce just a single weed in this very flowing typically requires eleven liters concerning gasoline to. dc free of charge mommy blog giveaways family trip home gardening home power wash baby laundry detergent

holy cow
132/78 | 

certainly like your web site but you need to check the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I?ll definitely come back again.

Best Anti Aging Skin Care
133/78 | 

Along with everything which seems to be developing within this particular subject matter, your perspectives are generally rather stimulating. However, I beg your pardon, but I do not give credence to your whole theory, all be it radical none the less. It appears to everybody that your comments are actually not totally validated and in fact you are generally yourself not wholly certain of your point. In any event I did take pleasure in reading it.

fun team building
134/78 | 

Nearly all of what you claim is supprisingly legitimate and that makes me wonder why I had not looked at this in this light before. This particular piece truly did switch the light on for me as far as this specific subject matter goes. Nonetheless at this time there is actually 1 factor I am not too comfortable with and while I try to reconcile that with the central idea of the position, let me observe just what all the rest of your visitors have to say.Well done.

puls stacja
135/78 | 

You can certainly see your skills in the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always go after your heart.

baju batik
136/78 | 

Hi! Quick question that's totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My weblog looks weird when viewing from my iphone. I'm trying to find a theme or plugin that might be able to resolve this problem. If you have any suggestions, please share. Many thanks!

kitchenaid parts
138/78 | 

Hi just thought i would tell you something.. This is twice now i've landed on your blog in the last 3 days searching for completely unrelated things. Spooky or what?

car lights
141/78 | 

I believe one of your commercials triggered my browser to resize, you may well want to put that on your blacklist.

moving services greenville sc
142/78 | 

Palmetto Specialty Transfer was founded and created based on the principle that individuals in our area and surrounding areas deserved a much higher level of client services

Aluminium access systems
143/78 | 

Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I'm very glad to see such great information being shared freely out there.

Arnold California Real Estate
144/78 | 

Astounding ... simply astounding. Way to pass onto us all something that we might not have ever known about. At least I just discovered something new. Nice job!

best shampoo for dry scalp
145/78 | 

Howdy just wanted to give you a brief heads up and let you know several of the pictures arenâ??t loading properly. Iâ??m not certain why but I think its a linking problem. Iâ??ve tried it in two different web browsers and both show exactly the same outcome.

electric sports car
147/78 | 

Thank you for the very good writeup. It in fact was a amusement account it. Appear advanced to far added agreeable from you! However, how could we communicate?

RS Schmitt
148/78 | 

Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! Nevertheless, how could we communicate?

magic submitter
150/78 | 

This post post created me think. I will write something about this on my weblog. â?¦

iphone recovery mac
151/78 | 

I appreciate, result in I found just what I was having a look for. You have ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

cosmetic dentist gold coast
152/78 | 

Aw, this became an incredibly good post. In thought I would like to devote writing such as this moreover - taking time and actual effort to make a really excellent articleâ?¦ but exactly what do I sayâ?¦ I procrastinate alot and by no indicates uncover a approach to get something completed.

Need Qrops Advice?
154/78 | 

You completed a few fine points there. I did a search on the theme and found a good number of persons will agree with your blog.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram