Vaalennetut, raidoitetut hiukset? Kesäauringon vielä entisestään valkaisemat ja kuivattamat?

Ei hätää! Ratkaisu on oman luonnollisen väriset raidat.

Ihan totta siis. Kävin tänään fiksaamassa villintynyttä kesätukkaani -leikata ei tarvinut kunhan sai vaan värin kuntoon. Koko tukkaan laitettiin kauttaaltaan mahdollisimman oman ruskeita raitoja ja päälle tyveen muutama vaalea. Yleisilme tummeni hiukan ja oman värin kasvattelu tyvikasvuineen sujuu paremmin -jos niikseen haluaa.

Mulla on aika sellanen maantien harmaa oma väri, jota nyt oikeastaan oli tarkoitus kasvatella hissuksiin esiin... Kysymys kuuluukin, kuinka moni teistä viihtyy omassa värissään ja kuka on mielestään vain harmaa hiirulainen? Ketä virkistää uusi kirkas väri, kuka haluaa pitää värjäyksenkin mahdollisimman huomaamattomana (-tunnistan itseni viimeisessä.. -sitä tyytyväisempi olen, mitä huomaamattomampi ja "luonnollisemman" näköinen lopputulos on)? Entä kuinka moni on kasvattanut pois värjäyksen -ja oliko kaikki kasvattelu ja odotus sen oman värin arvoista?! Kuinka moni ei koskaan ole värjänyt tukkaansa (onko teitä?) ja kuinka moni liikaa? ;)

Sit loppuun ihan muuta kuin hiusasiaa, eli mun kuvausassistentit :)

MOI!

Kommentit (124)

mm
125/124 | 

moi oon kotkasta ja no en oo ikinä värjännyt hiuksiani, hinku kyllä olisi kova:D. Koska en paljookaan pidä tästä omasta maantienharmaan väristä vaikka monet sanovatkin etten saa missään tapauksessa värjätä:). Ihan kuin olisin joskus lukenut että olisit kans etelä-suomesta päin:) vai ootko ihan kotkasta:D?. Ihana tää sun blogi ja pidän paljo tavastasi kirjoittaa:)).

V
126/124 | 

Mä en ole ikinä värjännyt tukkaani :) Aina oon ollut omaan väriini tyytyväinen. Oon kai vaan jotenkin niin luomu, etten ees tykkää ajatuksesta, että jotain väriä laittaisin päähäni. Muitten värjätyt tukat ei tokikaan haittaa :) Nykyään tukan väri on aika samantekevä mulle enivei, kun hiuksilla ei oo pituuttakaan kuin muutama milli ;D

Sulla on kyl kivannäköinen tukka!

Anniina
127/124 | 

Tosi nätti ja luonnollinen lopputulos! :) sulle käy hyvin tuollee suoraksi föönattu tukkakin, kun usein näkee kiharaa ja lainetta. :) miusta luonnolliset sävyt on jotain kauneinta, mitä hiuksissa voi olla - juuri tuollainen vaaleanruskean ja blondin sekoitus.

Onneli
128/124 | 

Ainolla on ihan samanlainen pose kuin äidillään tuossa missä pitää käsiä polvilla, hyvin on malliopittu mammalta :D Ihana!

marianne
129/124 | 

aivan superihanat! Tuli tossa muuten yksi päivä mieleen tällainen kysymys:

Mikä/Mitkä ovat söpöimpiä/oudoimpia/hassuimpia kysysymyksiä joita Olli on kysellyt?
vai onko hän edes kyselijätyyppi? :)

Heinis
130/124 | 

Oikein tyylikkäät on uusi hiuksisto! :)) Milloinhan muuten blogisi taustakuva vaihtuu (tarkoitan noita H&M:n naisia)? Tuntuu kuin ne olisivat olleet siinä iäisyyden... Ihanaa uutta viikkoa <3 t. huomenna lomalta töihin palaava

Elina K
131/124 | 

Minä tykkäsin enemmän "vanhoista hiuksista:) olivat oikeasti luonnollisen näköiset

Liisa
132/124 | 

Onko Norjassa oman värin kasvatusbuumi niinkuin Suomessa näyttäisi olevan? Itse lopetin värjäämisen 2,5 v sitten värjättyäni sitä 13-vuotiaasta. En enää edes kunnolla muistanut omaa väriäni, mutta kertaakaan en ole katunut tai halunnut tarttua väripurkkiin. Mulla on keskiruskeat hiukset ja tietty väri vähän vaalenee kesäisin.

Ida
133/124 | 

Hei!
Olen seurannut blogiasa vasta vähän aikaa, mutta piipahdan täällä joka päivä :)
Aivan IHANIA kuvia, silmä lepää...<3
Tukkasi on todella kivan värinen passaa hyvin sinulle, luonnollinen. Katsoin että joku muukin oli kommentoinut siitä tukka värin pois kasvattamisesta. Olen kampaaja ja voin kertoa että kaikki haluavat olla mahdollisimman naturellejä tai sitten oiken räväkkäitä, kuten liilaa ja punaista ;) Raidat on in, Jennifer Anistonin aloittama buumi muutama vuosi takaperin. Ehkä.

Alina
134/124 | 

Itse kasvatin oman värin esiin parin viime vuoden aikana. Kun loppujen lopuksi vihdoin sain koko tukan oman väriseksi, ei tulos ollutkaan niin harmaa ja tylsä kuin odotin, tykkäsin todellakin omasta väristäni! Tarkoitus oli sllä jatkaa, mutta levoton sielu halusi jotain uutta, joten taas menin tukkani värjäämään ja parturi olisi tiedossa myös ensi viikolla.
Taidan silti kesän jälkeen aloittaa taas oman värin kasvatusprojektin...

Jenni
135/124 | 

Hei, tosi kiva postaus, toi lopetus oli kaikkein paras. Ihan nauratti ääneen! Mä kuulun niihin, jotka ei värjää mutta olenkin brunetti :) Olen kyllä nuorempana värjännyt jopa hennalla... oijoijoi.

Citronella
136/124 | 

Uusi väri näyttää hyvältä! Olen itse värjännyt hiuksiani sekä vaalemmaksi että tummemmaksi - oma väri on tummanvaalea. Parhaiten viihdyn värissä joka on lähellä omaani, mutta raidoitettu vähän vaaleammaksi. Ilmeisesti aika sama siis kuin sinullakin. Välillä olen kasvattanut oman värini kokonaan näkyväksi ja hetken päästä taas vähän sävyttänyt kevyesti vaaleammaksi. Silloin juurikasvu on huomaamaton, mutta hiuksissa on kuitenkin kirkkaampi sävy.

Sofiina
137/124 | 

Vautsi ihanat raidat, näyttää tosi hyvältä! Ja niin söötit assistentit <3

Maanvaiva
138/124 | 

Minä viihdyn omassa värissä..joka on siis niin tekopunaista kun olla voi. :)
Mutta koska olen ollut sellaiset 14 vuotta elämästäni punainen, niin tämähän on jo ihan kuin "omaa väriä", koska en edes muista, millainen se alkuperäinen väri oli :)

pula
139/124 | 

Moikka,
mä olen viihtynyt yli viisi vuotta omassa värissäni, joka vaalenee keväästä loppukesään ja tummenee kastanjanruskean suuntaan syksyisin. Sitä ennen kokeilin kaikkea mahdollista punaisesta mustaan, raidoilla ja ilman. Viimeinen (!) värjäyskokemukseni oli kaverilta lahjaksi saatu aika punakka tujaus, jossa oli sitten vetyperoksidit mukana, vaikka niitä ei pitänyt kuulua "lahjaan". -Kaverini on siis kyseisen firman maahantuoja ja paketissa ei ollut kunnon "sisällysluoetteloa".- En värjää hiuksiani ja leikkautan latvat about kerran vuodessa.

Miia
140/124 | 

Ihanat hiukset! Itse en oo koskaan värjänny hiuksia, näin kesällä ne vaalenee auringossa tosi paljon, talvella sitten oon ehkä vähän semmonen mitään sanomaton :D Mutta oikeestaan oon sitä mieltä, että suurimmalle osalle ihmisistä sopii kaikista parhaiten se oma luonnollinen väri.. Jossain välissä tuntu että kaikilla naisilla (ainaki Suomessa) oli sellaset lyhyet mustat hiukset, joissa jotain punaista väriä lisänä.. Siihen yhdistettynä kalpea iho.. hyyi :D
Toki jokainen saa värjätä hiuksensa miten haluaa, mutta jos nyt ajatellaan sitä millainen parhaiten kenellekin sopii.
Eli minäkin kannatan ehdottomasti sellaista melko luonnollista hiusväriä, eihän se tarkoita aina että olisit hiirulainen...Toisaalta myös esim. sellanen tietyn punainen ja kiiltävä tukka on upean näköinen, etenkin jos sen kantajalla on ruskettunut iho :) (ihailen aina erästä kaupan kassaa, jolla on tämmöinen look, niiiin upean näköinen)

Ainon äiti
141/124 | 

Hih, Ainolla on noissa kahdessa vierekkäisessä kuvassa jotenkin ihan samanlaiset ilmeet ja asennot kuin sulla usein blogissa :). Äitinsä tyttö ;).

Maija
142/124 | 

Tosi hieno lopputulos hiuksissasi. Itse ole viihtynyt koko elämäni omassa värissäni eli 24 vuotta. En ole kertaakaan värjännyt, enkä tule värjäämään (uskon ainakin niin). Hiukseni ovat Elovenan vaaleat ja olen niistä niin kiitollinen. Ehkä joskus teininä mietin, että olisipa kiva värjätä tukka jonkun muun väriseksi, mutta luojan kiitos en värjännyt. Kesä tekee luonnostaa tukkaani hieman raitoja, kiitos auringon.

st.brigitten
143/124 | 

Kiva tukka tuli! :) Mulla oma väri on ihan tummanruskea, oikeastaan musta. Oon värjänny tukkaani elämäni aikana kaks kertaa, mutta enää en värjää kyllä! Herkkä päänahkani ei sitä oikein kestäkään. Mistä olet löytänyt tuon Ainon paidan? Aivan ihana:)

Ninni
144/124 | 

Heissan Johanna piiiitkästä aikaan=)

Olen kyllä käynyt pikaisesti lukemassa aina välillä postauksia mutta en ole ehtinyt mitään mihinkään kommentoimaan=/
Hiuksiani olen värjännyt useamman vuoden astetta omaa väriäni tummemmaksi mutta haluan säilyttää tietyn luonnollisuuden ja haluan että värini on mahdollisimman omani. Olen viihtynyt tässä samassa värisävyssä jo vuosia eikä tyvikasvu juurikaan erotu. Värjääminen tuo uutta kiiltoa hiuksiin ja hiuksista tulee tasaisen väriset=)

Mukavaa alkavaa viikonloppua=)

Sara
145/124 | 

Mä tein saman tukkaoperaation viime syksynä. Olin aloittanutkin vaaleiden raitojen värjäämisen vasta kun muutimme Suomeen takaisin etelänmailta ja omaväri tuntui synkältä ainaisesti auringon paahtamiin kutreihin verattuna. No, raidoittamisesta en tykäänyt sitten yhtään a) nopean hiusten kasvun ja b)kaikkien niiden kemikaalimäärien takaisin ja päätinkin kasvattaa oman värin esiin (olisi se sitten kuinka eiminkäänvärinen). Ensin sävytin koko pään (luomu)värillä pikkusen tummemmaksi (vrt. sun raidat) ja sittemmin sen haalistuessa pätkäisin latvat pollapituuteen ja pääsin eroon lopuistakin - ja olen super super tyytyväinen. Enää en värjää se on varma.

Niin ja juuri ostin alesta tuon saman ihanan autopaidan kuin Ollilla myös meidän pojulle. Se on niin ihanan poikamainen ja söpö :) Paita siis ja Olli myös. Ja Aino on suloisena kuin aina :) (punainen lanka jo katosi...)

May
146/124 | 

Heippa! Mahdatko tietää mikä on nimeltään tuo teidän puska (pensas :) mikä näkyy kuvissa pation sohvan takana?
Ihanaa kesää sulle!

gone to the beach
147/124 | 

Tukka hyvin kaikki hyvin...tiedätkö lausahduksen! Hieno on väri. Hiusten väri....itsellänikin on monenväristä tässä ajansaatossa :hennan punainen (värjäsin jauheesta itse), ruskea, ja tietysti vaalea --- sehän on tietysti se ainoa oikea....:) Laitoin blogiini muuten juuri yhden kuvan 80-luvulta, (lähinnä koirakuvan takia), tosin jossa minulla on tummat hiukset...:) Sen jälkeen on ollut raidoilla ym. Ihana terassi teillä siellä, uudistus valmis huomaan. Varmaan ihana istua siellä. Juotko aamukahvit siellä? Hyvää lomaa sitten kun se alkaa!!

Hanna
148/124 | 

Heippa!

Oma väri on ollut päässä kymmenisen vuotta.
Kasvatusprojekti oli tuskaisan hidas ja vaati luovia kampauksia ;),
mutta lopputulokseen olen sitäkin tyytyväisempi. Kyllä kannatti!
En ole kertaakaan edes harkinnut uudelleen värjäämistä..

Tykkään sun blogista:)

Sipe
149/124 | 

Minen ole koskaan värjännyt ja 20 ja rapiat vuotta olen viihtynyt omassa värissäni (: you know why? se on oranssinkullanruskehtavanvaalean -outo! jo niin outo, että on jo hieno, ja kellään ei tuu kampaamostakaan samanlaista (: ja tarpeen tullen olen kesällä myös blondi! en tiedä mistä oon napannu tällaset geenit, äitini tukka on luonnostaan kuulemma hiirenharmaa ja isän joku tumma ruskea... pienenä olin ihan täys punapää, mutta murkkuikä teki ihmeitä ja sai mulle aikaseksi blondimman tukan ja luonnonkiharat/laineet????? nyt oon taas melko blondi mutta jahka taas pimeys iskeytyy tänne pohjolaan ni kuoriutuu mustakin taas enemmän punapää :D

Eikä muuten oo aikomustakaan värjätä, kun kuuntelee kaikkien ympärilläolevien kitinää ainaisista juurikasvuista, kampaajallaravaamisesta ja rahanmenosta! Puhumattakaan siitä mitä ne myrkyt tekee hiuksille, hrrr. Tämä hiuskuontalo on niin paksu, ettei ponkkariakaan saa koskaan kierrettyä kun kahdesti :D

LQ
150/124 | 

Mä värjäsin omat hiukseni ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten, reilusti päälle parikymppisenä. En ollut edes pohtinut asiaa erityisemmin, yhtäkkiä vain halusin jotain muuta. Oon itse myös oikealta väriltäni maantienharmaa-vaalean ruskea, mutta kesällä vaalenen aikas blondiksi. Ensiksi siis kokeiltiin vähän vaaleampia raitoja, jotta tiedettäisiin onko värjäys edes mun juttu. Sen jälkeen uskaltauduttiin värjäämään tumman ruskeaksi, väri on oikeastaan ihan sama kuin äidilläni. Oon ollut todella tyytyväinen! Uudet tutut eivät meinaa edes uskoa, ettei se ole mun oikea väri. Välillä kyllä mietin pitäisikö värjätä pikku hiljaa oma väri takaisin, eniten tässä ehkä tökkii vain 5 viikon värjäysväli ja rahan meno :)

Aino F.
151/124 | 

Heip,
olen värjännyt hiuksiani 15-vuotiaasta. Teininä hiukseni oliviat tumman maantienväriset, pidin niitä tylsänä ja tahdoin olla sähäkämpi. Siitä alkoi värjäyskierre, joka kesti 15 vuotta ja jonka aikana näin omaa väriäni lähinnä siellä tyvessä värjäyksien välissä. Puolitoista vuotta sitten päätin lopettaa värjäämisen, eli 30-vuotiaana. Siihen asti päässäni oli ollut aina joku väri, jossain vaiheessa blondi, sitten punaisen eri sävyjä, tummanruskea, mustakin yhdessä vaiheessa. Värjäyksen poiskasvattaminen vei reilut puoli vuotta, koska mulla oli jo valmiiksi lyhyet hiukset. Kun ensimmäisen kerran leikkasin kaiken värin pois niin, että päässä oli pelkästään oma väri, olin ihan ällikällä lyöty! Hiusteni väri oli muuttunut siellä värien alla niinä viitenätoista vuotena, kun olin hiuksiani värjäillyt! Teininä olin tosiaan ollut maantienvärinen, mutta kolmekymppinen minä olikin pähkinäinen brunette. Ja olin niin tyytyväinen! En ole aikeissa värjätä hiuksiani enää, koska mielestäni kaunein väri minkä hiuksissani olen tähän asti nähnyt on oma värini. Se on myös mielenkiintoisin, koska sävy vaihtelee vuodenajan mukaan ja elää päivänkierron mukaan (eli minkälainen valo jne.). Kampaamon/kaupan värit eivät ole niin moniulotteisia, vaan paljon tylsempiä... Suosittelen siis lämpimästi oman värin takaisin kasvattamista! Olen taipuvainen olemaan samaa mieltä siitä, että mielestäni jokaiselle se "kaunein" väri on se oma väri, vaikka toki jokainen saa värjätä omia hiuksiaan miten tahtoo! Ja nätit ovat nuo sinun vaaleat raitasikin tietty :-)

Cherry
152/124 | 

Voi hitsi, en ole pitkään aikaan taas ehtinyt tänne. Apua mitä terassikuvia ja vaikka mitä! Siis nuo näyttää niinkun suoraan jostain sisustuslehdistä tai parhaistakin unelmista! Kyllä sulla sit on silmää ja ideoita!! Aurinkoista kesän jatkoa !!
ps. mulla on blogissani sulle pikkujuttu!

Laura
154/124 | 

Itsellä on menossa tummasta vaaleaan muutos(oma juurikin maantienharmaa) muutos asteittaan. Tai ei ihan kokonaan vaaleaksi, npuolet on tällä hetkellä omaa tummempaa. Viihdyn "blondina", 15v. taiskin mennä punatukkaisena. Värjään tällä hetkellä ns. aurinkoraitoja itse, ja korjautan väriä kampaajalla vasta syksymmällä kun aurinkoa ei enää näy :). Ihan tasainen ei oliskaan kiva, joten toi sun raidoitus on makean näköinen.

Murmeli
155/124 | 

Todella upeat raidat, tuollaiset kun joskus kampaaja osais tehdä. Monen monta vuotta otin raitoja ja ne onnistui aina enemmän tai vähemmän huonosti. Lopulta kyllästyin ja siirryin punaiseen, nyt taas on tummempaa väriä...Olen värjännyt todella nuoresta asti hiuksiani, enkä kyllä varmasti koskaan haluakaan pitää omaa tylsää maantienruskeaharmaata väriäni.

Jos joskus siirryn taas blondimpaan, niin pitänee marssia kampaajalle tuo sun kuva kädessä!

AK
156/124 | 

Mulla on aika samanlainen tykkatyyli kuin sulla. Itse asiassa sen perusteella kerran kaveri sun blogiisi mut vinkkasi. :)

Mulla on pitkä, oma väri keskiharmahtava, ja raidoittanut oon vuosikaupalla, välissä vaaleaa väriäkin.
Parturin kanssa otettiin reilu vuosi sitten tavoitteeksi, että mun oma väri kulkisi siellä raitojen seassa niin se lopputulos on kaikista freesein, nyt on enää latvoissa vähän kuparista, mutta muuten on vaaleaa raitaa ja oma väri. Tykkään! Freesi, luonnollinen mut ei mälsä.

P.S. IHANA tuo terassi!

Kata
157/124 | 

Näytätpä kauniilta! Aika paljon täällä näkyy olevan meitä, jotka viihtyvät ihan omassa värissä. Värjäsin lukioaikoina hiuksia, mutta jossain vaiheessa kyllästyin ja lopetin. Nykyään tykkään omasta tumman ruskeasta väristä sen verran, ettei ole tarvetta värjätä. Niin kuin joku aiemmin totesi suurin osa näyttää parhaimmalta luonnollisessa värissä tai värissä, joka on lähellä omaa väriä. Niin mustakin. Toisaalta en kiellä, etteikö värjäämällä saisi upeaa jälkeä! :)
p.s. Supersuloiset assarit sulla!

kaitaliina
158/124 | 

Kaunis uusi väri, niin raikas ja luonnollinen! Minulla on oman värin kasvattelu ollut käynnissä viime joulukuusta asti ja yllättävän tuskattomasti se on käynyt. Vielä tuskattomampaa se olisi varmasti ollut, jos värjäys sitä ennen olisi tehty juuri sitä ajatellen. Muutaman kerran (kolme) on ollut sellaisia virstanpylväitä, joiden ohitus on tuntunut hyvältä. Oma värini ei ollutkaan maantienharmaa niin kuin luulin, vaan enemmänkin vaaleanruskea. Sinullekin kun tulee pisamia (onko sinulle punapigmenttiä?), niin saatat yllättyä omasta väristäsi. Minullakin se oikea väri paljastu vasta kun omaa hius oli kasvanut kunnolla esiin. En ajatellut tämän olevan lopullinen ratkaisu, varmasti laitan raitoja vielä joskus tulevaisuudessa, mutta nyt haluan kerrankin, monen värjäysvuoden jälkeen vain katsella sitä omaa.

Muruska
159/124 | 

Voi pienet söpöläiset! Mie oon ite ja aina varmaan tuun olemaan kahden vaiheilla hiusten sävystä. Rakastan luonnollisen värisiä hiuksia, mutta joinakin päivinä ne taas tuntuu tosi masentavilta. Tein pari vuotta sitten siis ratkasun ja oon tullu siihen päätökseen, että kevään tullen vähän vaalennan hiuksia esim. raidoilla ja annan oman värin kasvaa ja auringon vaalentaa miten tykkää kun taas syksyn tullen tumma väri tuo jotenkin tunnelmaa. Sitä tummempaa syksyn väriä nyt siis etsimässä pikkuhiljaa!

Katja
160/124 | 

Tosi hyvä väri, tykkään! Mä olen kanssa alottanut samalla tavalla kasvattamaan omaa väriä, tosin en ole osannut kokonaan luopua vaaleista raidoista, joita laitatan aina silloin tällöin, mutta kun päävärinä on oma maantienruskea, ei ole ikinä kovaa kiirettä värjäämään uudelleen, eikä tyvikasvu näy kovin helposti. Viime talvena, kun oma kampaajani oli mammalomalla, onnistuin kasvattamaan oman värin jo korvien alapuolelle saakka, mutta sitten oli kyllä ihan pakko saada pientä raitaa piristämään yleisilmettä. Nyt olen välillä laittanut myös kevytvärinä "omaa väriä" koko päähän, jolloin saa hiuksista kiiltävämmät, mutta edelleeen ilman tyvikasvua ja luonnotonta lopputulosta :)

Minsku
161/124 | 

omassa värissä viihdyin pitkään, mutta olen aikaisin harmaantuvaa sorttia ja nyt se näyttää aikas hassulta.. toivon tulevaisuudessa saavan ihanan hopeisen tukan, mutta vielä se ei ole sitä niin olenkin päätynyt laittamaan siihen vähän väriä.. ekat harmaat tuli esikoisen myötä 29 vuotiaana :)

punapää
162/124 | 

en ole KOSKAAN värjännyt hiuksia ja mulla on oranssit hiukset =) hienot on noi sun hiukset kyllä!!

MissuS
163/124 | 

Todella raikas väri hiuksissasi :) Eli todella onnistunut muutos! :)

ja voi Aino on kyllä aikamoinen ilveilijä noissa kuvissa :D

Anneli
164/124 | 

Kaunis väri ja kauniita kuvia, taas kerran.

Värjäilin itse hiuksiani todella pitkään, etenkin siinä vaiheessa kun ne olivat lyhyet. Väri saattoi vaihtua parinkin viikon välein. Kun aloin viiden vuoden poikatukan jälkeen kasvattamaan hiuksiani, päätin että väri saa pysyä luonnollisena koska aikoinaan leikkasin lyhyetkin hiukset sen takia että ne olivat kertakaikkiaan niin huonossa kunnossa kaikkien käsittelyjen takia.

Nyt hiukset ulottuvat lapaluiden tasalle vaikka edessä onkin nyt menossa otsiksen pois kasvatus, omaan väriini olen enemmän kuin tyytyväinen. Luulin että oma väri on hiirenharmaa, mutta se käsitys johtuu ainoastaan siitä miltä juurikasvu näyttää väriä vasten. Oma värini on todellisuudessa todella tumma ja syvä ruskea, kesäisin tulee luonnostaan vaihtelua auringon vaalentaessa, mutta tykkään väristä ihan todella paljon. Ja ennen kaikkea, se sopii minulle :)

h
165/124 | 

Mulla on takana useiden vuosien vaalennusrääkkäys - maantienharmaa oon luonnostani. Nyt oon alkanut pitkittämään värjäysvälejä ja tavoitteena onkin värjäillä lähemmäs omaa väriäni, pienillä vivahteilla ja sävyillä sitä muuttaen. Sulla on tosi kaunis tukka, ihanan mallinenkin :) Itselläni on liukkaat ja paksut hiukset, jotka ovat AINA päätä myöten. Saiskohan jollain leikkauskikoilla jotain volyymin tapaista hiuksiin - sulla ainakin on just sellainen hiusmalli, jonka itsekin haluaisin! :)

Oot niin superkaunis!

helmi
166/124 | 

Täällä yksi blondi joka ei värjää tukkaansa!! Mulla on luonnostaan ihan valkoinen tukka ja olen vaihtelun vuoksi laittanut siihen raitoja muutaman kerran elämässäni, mutta parhaiten viihdyn omassa värissä. Varsinkin näin kesällä kun se vielä vaalenee entisestään. Ja ikää on kuitenkin jo yli 30 että tuskin se tästä enää alkaa tummumaan, kohtahan tulee jo ne ihanat harmaat ;)

Annie
167/124 | 

täälläkin yksi vuosien värjäyksen jälkeen oman värin kasvattanut ex- värjääjä, ja ihan älyttömän tyytyväinen semmonen. Jos jossain vaiheessa oma väri alkaa kyllästyttää niin sitten raitoja voisin harkita, nyt tosin oma väri ollut 4 vuotta ja edelleen tää oli minusta loistava päätös, mietin lähinnä misk jatkoin värjäämistä niin kauan.. Eniten tykkään siitä ettei tarvitse sitä tyveä käydä jatkuvasti värjäämässä piiloon.. :) omat hiukset siis vaalean ruskeat ja kesällä vaalenee, talvella tummenee...
Kauniit on nuo sinun hiuksesi, nimenomaan tosi luonnolliset!
Jos oman värin kasvattaminen kiinnostaa nin ehdottomasti suosittelen kokeilemaan, pääseehän sitä sitten aina takas värjäyspuuhiin jos siltä tuntuu :)

Roxy
168/124 | 

Pakko oli tähän vielä nyt myöhemmin kommentoida. Mä aloin värjäämään hiuksia joskus 14-vuotiaana (ja elokuussa täytän nyt siis 30 vuotta). On ollut ihan tumman ruskeaa(melkein mustaa), punaista, vaalean ruskeaa ja vaaleaa. Oma väri on tumma tuhkan vaalea ja pitkään pidin sitä tosi tylsänä ja hiirulaisvärinä kunnes 2 vuotta sitten aloin kaipaamaan vaaleampaa tukkaa. Hiukset oli silloin siis ruskeat ja tyvi piti värjätä kuukauden välein koska muuten näytti pöljältä. Menin yhdelle kampaajakaverille värinpoistoon ja vaalentaamaan tukkaa ja hiukset vedettiinkin ihan niin blondiksi kuin vain hiukset kesti ilman hamppu-tukka efektiä. Sen jälkeen olen kerran käynyt laittamassa vaaleita raitoja vuosi sitten ennen häitämme ja siitä lähtien olen kasvatellut omaa väriä. Nyt on hauska liukuväri-efekti hiuksissa. Hiukseni on siis pitkät ja noin puolesta välistä vaaleat tummeten asteittain omaan väriin. Tykkään omasta väristä mutta olen harkinnut josko kävisin kevyesti raidoittamassa hiuksia nyt syksyllä ja kasvattelisin sitten taas vuoden verran ennen seuraavia raitoja. Tykkään omasta väristä mutta kevyet vaaleat raidat voisi raikastaa ja elävöittää vähän ja näyttäisivät myös hyvältä nyt ruskettuneena.

Kristiina
169/124 | 

Hyvän värinen tukka sulla! mulla myös maantietukka ja omaa väriä olen kyllä pitänyt jokseenkin 20-31-ikävuoden välillä ,nyt hieman vaaleaa mukana

Tarppu
170/124 | 

Ite en oo värjänny ikinä hiuksiani enkä aijokkaan. Entä sitten jos on vähän maantienharmaat hiukset ku se on luonnollista!
Olis kiva saada sulta jotai hiuspostausta sillä ihmettelen et onko sulla vaan niin paksut hiukset ja hyvä hiuslaatu vai millä konstilla en on aina nii kuohkeet??:)

Susanna
171/124 | 

Sulla on tosi ihana blogi, tykkään bannerista, se on aivan ylikaunis <3

Elina
172/124 | 

Aloin harmaantua nelikymppisenä, lopetin värjäyksen koska rakastan harmaita hiuksia. Nyt 15 vuotta myöhemmin toiveeni on toteutunut, ja olen harmaa. Sinun hiuksesi ovat runsaat ja kauniit.

Seela
173/124 | 

Ihanaa, että näin moni nainen pitää oman, aidon väristä tukkaa:) Itse aloin kasvattaa omaa väriä takaisin viime syksynä. Sitä ennen tukassa oli lähinnä raitoja ja vähän tummempaa sävyä. Tosi hyvin on oikeastaan mennyt, eikä alun juurikasvuvaiheen jälkeen ole tullut halua käydä laittamassa väri päähän. Tällä hetkellä tukkaa näyttää mielestäni oikein kivasti itselle sopivalta, vaikka väri onkin perussuomalainen, aika maantienvärinen vaalea. Vaatteilla ja asusteilla saa sitten väriä riittävästi, jos haluaa. Tsemppiä kasvatukseen!

Suvi
174/124 | 

Noin kolmekymppisestä nelikymppiseen värjäsin tukkaani, koska se tummui runsaasti lasten myötä. Sitten kun näin ensimmäiset harmaat hiukset joukossa, lopetin värjäämisen heti, koska olen aina toivonut harmaita hiuksia. Sitä paitsi ihmisellä myös ihon väri vaihtuu samoihin aikoihin kuin tukka alkaa harmaantua. Ja suurimmalla osalla lämpimäksi tai kovan mustaksi värjätty tukka ei yhtään sovi uuteen ihon väriin (ja vanhan ihon paklaaminen värivoiteillakin on riskihomma. Se vaatii useimmiten niin pitkän aamu-urakan onnistuakseen luonnollisesti, että suurin osa ei viitsi - eikä osaakaan) Tukkani ei vielä lähellekään ole helmenharmaa, jollaista tietysti tavoittelen. No, siihen mennee vielä aikaa. Äitini oli valkotukkainen 70-vuotiaana, sisareni ei ole vielä lähelläkään vaikka on jo 75-vuotias. Saas kattoa kuinka minun käy. Matkalla kuitenkin ollaan siihen suuntaan.

Desi
175/124 | 

Olen tykännyt ihan omasta hiusväristäni jo 30 vuotta eli kertaakaan en ole värjännyt. Pienenä olin blondi, nyt olen tumma. Kesäisin saan vaaleampia raitoja tukkaani. En ikinä aio värjätä (ellen sitten ala harmaantua viiden vuoden sisällä).

AnnaW
176/124 | 

Hiuksistasi tuli todella kauniit ja hyvinvoivan näköiset. Itse värjäsin tukkaa aikasemmin, mutta raskauden myötä en enää uskaltanut, kun aloin miettiä mitä kaikkia myrkkyjä väriaineet sisältää. Nyt noin kolme vuotta värjäämisen lopettamisen jälkeen omasta väristäni on kehkeytynyt lähes maitosuklaan värinen, kesäisin saan lisäksi valkosuklaisia raitoja:) Tykkään huiksistani nykyään enemmän, kuin värjäysaikoina.

Terhikki
177/124 | 

Olen värjännyt tukkaani 18-vuotiaasta asti.Nyt olen 27v.Oma väri on just se maantienvärinen,mikä ei miellytä.Tukkani on pitkä ja aika paksu.Pari vuotta (eron jälkeen..) tukkani oli kirkuvan punainen,nyt värjään sitä hillitysti tummanruskeaksi.Haluan silti,että väri näkyy,ei mitään piiperrystä! Sun tukka näyttää tosi kauniilta ja runsaalta.

Terhikki
178/124 | 

Saanko kysyä,kuinka pitkä olet? Olet ihanan siro ja hyvässä kunnossa! Täytyykö muuten sun mielestä ihmisen pituus huomioida vaatevalinnoissa? Kuten että "ei maksihametta lyhyelle.." (hyvin sopii mun mielestä..)

Riina
179/124 | 

Hyvältä näyttää.. :)
Itse olen värjännyt hiuksia varmasti jo viimeiset 18 vuotta, onneksi monet vuodet jo kampaajan käsissä. Nuorena tuli aina vedettyä kaupanväriä päähän ja lopputulos oli aina arvoitus, yleensä ihan toinen kun pakkauksen mallilla. ;D

Jenninen
180/124 | 

Sun tukka näyttää aina oikein hyvältä :) Itellä varmaan yli kymmenen vuotta putkeen tullut värjättyä tukkaa... nyt päätin kasvattaa oman luonnollisen värin esiin! Itselläkin on tällanen perusmaantienharmaatukka, mutta monen vuoden värikokeilujen jälkeen se oikeastaan näyttää ihan kivalta :) Aika paljon vaikutti päätökseen se, että on viime aikoina alkanut mietittyttää että paljonko noita kemikaaleja tulee oikein käytettyä... Koitan vähän viilata elintapoja joka saralla :) Jos tähän omaan väriin joskus kyllästyy niin varmaan voisi kokeilla jotain luonnollisempia hiusvärejä!

ankili
181/124 | 

Mulla on hiuksissa ollut kaikki mahdolliset värit, punasesta lilaan :D Viimeset 3 vuotta pysynyt pikimustassa, 2 vuoden kasvattaminen on tuottanut tulosta, tukka ylettyy alaselkään asti!! :)) Oma väri sellanen ihan perus maantie. Joillekkin sopii mielettömän hyvin oman värin pitäminen, vaikka sitten oliskin ihan perusmaantie. Kuinka usein Johanna värjäät hiuksiasi?
Hyvää kesänjatkoa :)

tiuku
182/124 | 

Nyt on pakko kommentoida, kun ittellä niin ajankohtanen juttu! :D Itse värjäsin ihan blondista tukasta tumman ruskeaan, kun kaipasin jotain vaihtelua! Tulihan tästä tietysti aivan erilainen ja totuttelua vaatii, mutta mä tykkään tosi paljon :)
Sun tukasta tuli tosi pirteen näkönen ja just niin luonnollinen, kuten varmaan kaipasitkin.

Yleisestikin pakko sanoa, että aina innolla uusia postauksia odotan! Sulla on niin positiivinen elämän asenne, ettei tämmösiä montaa ole :) Itse ehkä poikkean 'vähän' tästä muusta lukia massasta iälläni, mutta kyllä näin alaikäsenäkin nää jutut on ihania ja innostavia, että "sitten kun mä joskus omaan kotiin pääsen"-tyylillä :D

Sanna
183/124 | 

Hyvältä näyttää minunkin ruudulla :). Olen ollut samankaltaisessa tilanteessa kuin sinä nyt olet, joskus 10 v sitten. Raitoja tuli laitettua melko pitkään ja sit kuitenkin se tyvikasvu harmitti kun hiukset näytti likaisilta kun ero oli niin suuri. Päädyin siihen, että värjäsin hiukset ruskeiksi ja laitoin vaaleita raitoja muutaman. Ihan jees näin, ei tartte pohtia tyvikasvuja kun raidatkin niin lähellä omaa mutta tuovat eloa. Joskus kyllä haaveilen vaaleammasta lookista, sitten muistuu juuri se kampaajalla ravaaminen parin kuukauden välein.

maidelin
184/124 | 

Täällä yksi, joka ei oo koskaan värjännyt tukkaansa:)

Vika
185/124 | 

Mun tukkaongelma saattoi juuri ratketa tässä samalla.. :D Värjättiin toukokuussa punaisesta luonnollisemmaksi, en oikein osaa sanoa edes että minkä värinen se silloin oli, mutta vaaleanruskeaa oli ja vaaleita raitoja Kaiketi ja vähän punertavaa... Tuskin huomasinkaan, kun väri kesän aikana haalistui lähes blondiksi ja nyt oman tummemman juuren puskiessa tuolta olenkin miettinyt, että miten tästä edetään. :)

karoliina
186/124 | 

nuorempana värjäilin hiuksia paljonkin, mutta nyt olen pitänyt oman värini jo yli kymmenen vuotta. jotenkin sitä näyttää paljon luonnollisemmalta, kun on oman ihon väriin sopivat hiukset.

Sarastusta
187/124 | 

Mun luonnollinen hiustenväri on maantienharmaa, eli juuri se yleisin suomalaisten hiusten väri. Muistaakseni yläasteelta, seiskalta alkaen olen hiuksiani värjännyt. Olisin toki halunnut aloittaa värjäykset jo aiemmin, mutten saanut kotoa suostumusta. Aluksi värjäykset oli sävytteitä, jotka haalistui pesussa. Kerran ostin (äitini asiasta tietämättä) kestovärin, jonka äiti kiltisti laittoi hiuksiini ja vasta värjäyksen jälkeen hoksasi, ettei väri ollutkaan enään kevyt sävyte ;)
Punainen ja punaisen sävyt on alusta saakka ollut se mun juttu. Aluksi muistaakseni kuparin- ja mahonginruskeita, lopuksi periaatteella "mitä punaisempi, sen parempi". Viime syksynä mieheni kysyi, et olenko koskaan ajatellut kokeilla mitään muuta sävyä, kuin punaista. Niinpä sit eräänä iltayönä pistin päähäni sävytevaahdon (piti haalistua 6-8 pesussa) värinään musta. Aamulla niin mies, kuin poikakin katsoivat hetken pitkään ;) Mustanruskea sävy oli hiuksissa pari kuukautta, jonka haalistuttua sävy muuttui jälleen punaiseen.
Raskauden aikana yritin olla varovainen värjäyksen suhteen ja muistaakseni odotusaikana hiukseni värjättiin n. kolme kertaa, viimeisen kerran viikko-pari ennen synnytystä, ku en halunnut juurikasvua sairaalassa otettaviin kuviin ;) Nyt pitäis taas väriä päähän pistää, lyhyissä hiuksissa kun juurikasvu näkyy liiankin hyvin. Josko sitä sit viimeistään ennen töihin menoa (elokuussa) sais värjäyksen tehtyä :)

P.S. Ollilla on samanlainen paita, ku minkä poikamme sai lahjaksi. Ihana paita, jota voi pitää niin pojat, kuin tytötkin :)

Lady
188/124 | 

Eka kerran taisin värjätä rippileirin jälkeen konfirmaatiota varten... Sen jälkeen onkin tullut kokeiltua kaikenlaisia värejä, punaista, vaalea, tummaa. Tummassa ja vaaleassa viihdyn, punaisessa en. Viimeiset varmaan viisi vuotta on ollut raidoitetut hiukset koska ne pysyy siisteinä paremmin vaikka kampaajalle ei aina ehtisikään niin usein:) Nimittäin parin sentin tyvikasvu jos hiusten oma ja värjätty väri ovat toisistaan varsin erilaiset on aika kamalan näköistä. Näissä nykyisissä hiuksissa se ei näy niin selvästi:)

Iida
189/124 | 

Hei Johanna! Kauniit hiukset, jälleen kerran. Ei sulla muita taida ollakaan :)

Mä olen ihan vahingossa ja huomaamattani kasvatellut omaa väriä takaisin viimeisen vuoden. Ihmettelin tuossa joskus viime vuonna, että missäs mun hiirenharmaa juurikasvu on, kun kampaajakäynnistäkin on jo kuukausia.. Siinäpä sitten tajusin, että mä olenkin lähemmäs BRUNETTE nykyään! Mieskin sanoi, että häntä on huijattu, hän meni kyllä blondin kanssa naimisiin nuorena ;) Niin vain on ikä muuttanut ainakin minun hiusväriä. Eli olin pitkästä aikaa värjännyt hiukset ruskeimmiksi. Vaalennetuissahan se harmaa juuri näkyi aina ikävästi. Nyt mulla on siis perusvärinä oma väri (puolet hiuksista omaa väriä, loppupätkä omanväristä värjättyä, ihan pieni sävyero). Seassa sitten vaaleaa ja toffeenväristä raitaa ja alla vähän ruskeampaa. Ihanaa kun ei tarttee huolehtia tyvikasvusta! Vaaleat raidatkin ovat kauempana jakauksesta/päällisosista, joten niidenkään kasvua ei huomaa. Ja mähän käyn siis n. 3krt vuodessa kampaajalla nykyään :)

Kaisa
190/124 | 

Itelläni on täysin blondit hiukset, en ole joutunut niitä koskaan värjäämään, kun ovat ihan hyvät näin. Hiukset vaalenevat vielä entisestään kesäisin auringonpaisteessa, ja talvisin ne on vähän tummemmat, hieman raidallisetkin jopa. Tykkään! En voisi kuvitellakaan värjääväni, koska ainut suunta olisi tummempaan, ja se juurikasvu voisi olla ihan pikkasen haastava. :D

Sulla on kyllä upeat hiukset, paksunnäköiset!

Aurora
191/124 | 

Joskus nuorempana tykkäsin värjätä hiuksiani, mutta nyt jo ainakin viisi vuotta olen pysynyt omassa värissäni ja olen todella tyytyväinen. Rakastan omaa tumman ruskeeta sävyäni ja saan siitä myös paljon kehuja, joten miksi värjätä sitä pois. Välillä pohdin että pitäisikö taas kokeilla jotain uutta, mutta jos nykyisessä ei ole mitään vikaa enkä halua rasittaa hiuksiani jatkuvalla värjäyksellä, joten olen päätynyt aina pitämään oman värini ja parempaa väriä ei voisi olla! : )

Sinulla on myös ihanat hiukset ja on kiva nähdä millaiset niistä tulee kun annat oman värisi tulla esille! : )

ninni
192/124 | 

Olen oman värin takaisinkasvattamisen viime metreillä (tai siis senteillä ;) ) menossa ja yllätys on ollut positiivinen. Munkin hiusväri on juuri sellainen maantienharmaa, mutta nyt kun se on koko pään verran esillä ei väri tunnukaan tylsältä. Mukaan on päässyt hieman aurinkoraitoja ja maantien väreissäkin on eroja! Yllätyksekseni olen jopa saanut muutaman kehun kivan värisistä hiuksista. Lisäksi tämä hiusväri sopii ihooni kaikkein parhaiten, joten kelmeitä naamapäiviäkin on yhä harvemmin. Lisäksi hiusteni kunto parani huomattavasti, entisen kuivan takkupesän sijaan mulla on nykyään pehmeät, siloiset ja vahvat hiukset.

Voin siis vain suositella oman värin kasvattamista! Välivaiheet ovat kyllä tuskallisia, mutta lopputulos palkitsee :)

Nna
193/124 | 

Minä en ole koskaan värjännyt tukkaani ja nyt sen väri on vihdoin muodikas :) (keskiruskea tai maantien värinen, eri ihmiset käyttää niin erilaisia kuvauksia hiusten väristä) Eipä tarvinnut kasvatella omaa väriä esiin!

Maria
194/124 | 

Minullakin on "takaisin omaan väriin" -projekti käynnissä. Olen maantienharmaa ja pitkään värjäsin hiukseni kaksiväriraidoilla niin, että alla oli ohuita tummia raitoja ja päällä muutama näkyvämpi vaalea raita. Aivan kuten sinulla :) Nyt viime kampaamoreissulla vaaleat raidat jätettiin tekemättä, koska niistä kasvaa aina niin näkyvä tyvi. Nyt minulla on ohuenohutta ruskeaa raitaa koko päässä ja tavoitteena on tosiaan pikkuhiljaa kasvatella se oma luonnollinen väri koko päähän. Kontrasti värjätyn ja oman värin välillä ei enää ole niin räikeä, joten uskoisin että kyllä tämä tästä muutamassa vuodessa lutviutuu :D !

Heluna
195/124 | 

Sattumalta pyrähdin blogiasi katsomaan. Ja täytyy sanoa että aivan mahtava blogi siulla!! Ja noi sun hiukset on ihan mielettömän upeat, toi uusi väri on just sellane mitä itsekkin haluisin vaaleeseen tukkaani:) OIkein ihanaa syksyä sinulle! ja uusia kirjoituksia odotellessa:)

K
196/124 | 

Oma värini on perinteinen maantienHARMAA. Niin harmaa, ettei omassa värissä tule viihdyttyä. Parhaiten kuitenkin viihdyn lähes omassa värissäni, jolloin harmaa ei ole se hallitsevin. (Enkä mä ole vielä edes 30v.)

Kulkukatti
197/124 | 

Tosi hyvin onnistunut uusi lookki! Hiuksesi näyttävät oikein hyvinvoivilta.

Meikäläinen on laittanut vuosittain talviaikaan yleensä pari kertaa hiussävyä ja/tai raitoja. Hiusteni rakenteesta johtuen sävy iskee kiinni kuin väri. Joskus nuorempana värjäsin sävytteellä pari kertaa kuparinpunaiseksi ja mahonginpunaiseksi - siinä olikin aika homma saada oma väri takaisin! Kesti kuukausia. Kerran jouduin laittamaan vaalennusväriä avitukseksi.

Olen välttänyt värejä niiden myrkkyjen takia. Nyt mulla on innostus omasta hiusväristä. Olen ns. dirty blond ;) eli hiusväri on sellainen likaisen vaalea/tummanvaalea. Ajattelin katsoa, josko sillä kestäisi olla. Tosin täällä Italian auringossa hiukset vaalenevat entistä tehokkaammin tummanvaaleaksi. Talviaikaan väri tummenee normaalisti vaaleanruskeaan.

Mulla on Suomen reissujen yhtenä ohjelmanumerona aina hiusten leikkaus. Äitini on tasoittanut latvat jo monen monta vuotta, enkä raski luopua tästä traditiosta. Se on jotenkin hellyttävä lisä kotivisiitteihin. Kasvoja kehystävät rikkonaiset hapsut saksin itse.

Sööttejä kuvia olet taas ottanut :)

ninni
198/124 | 

Kuulostaa ihan täydelliseltä tukalta!

Suvi
199/124 | 

Mä oon kasvatellut nyt omaa väriä viime syksystä. Alkuasetelma aika sama kuin sulla, eli perusväri lähellä omaa ja sitten vaaleita raitoja päällä. Tyytyväinen oon ollut enkä haluaisi enää värjätä. Kiva katsoa kun joka kk väri vähän muuttuu. Aluksi näytti hiirenharmaalta, mutta nyt alkaa näyttää jo ihan kivan ruskealta.

Inkeri
200/124 | 

Minulla tosi samanlainen traina kuin Aino F:llä, vanhempi vain olen ja värjäsin kuontaloani yli 40 v. asti. Mikä vääryys meille suomalaisnaisille tehdäänkään kun maantienväristä hiuksistoa mollataan! Herkässä iässä oleva nuori luulee muuttuvansa itsevarmemmaksi ja "räväkämmäksi" punaisella, mustalla tai blondatulla haivenistolla. Niin minäkin. Lopulta värien myrkyt alkoivat epäilyttää ja kun muutenkin siirryin luonnonkosmetiikan käyttäjäksi, niin värjäys jäi pois kuin itsestään. Mikä kiva yllätys oma tukan väri olikin! Todella elävä ruskea (jota elävöitän vielä ruskeaa sävyä korostavilla shampoilla ja hoitoaineilla). Värjätyt hiukset eivät enää mielestäni näytä mielenkiintoisilta, korkeintaan "hyvännäköisiltä" ja teennäisiltä. Vuodenajat tosiaan tuovat oman mielenkiintoisen lisänsä luonnolliseen tukkaan, kesällä ja talvella väri muuttuu. Kokeilkaa!

Paula
201/124 | 

Hyvä kysymys - minä viihdyn omassa värissäni, joka on tumman ruskea!:) Olen nyt monen monen vuoden jälkeen vasta kasvattanut oman värin takaisin. Se kävi aika helposti, sillä suosinkin aika lähellä olevia sävyjä. Hivenen tummempaa, joskus punaista. Oli kyllä oman värin saaminen takaisin sen arvoista. Tykkään, luonnollinen. Värjättyä tuli ihan liian monta vuotta. Mitäköhän niistä tulisi 10+v.? Varmasti päänahka kiittää ja samalla koko luonnollinen olemus.

Ihanat ilmeet, lapsukaisilla.<3

Libris
202/124 | 

Ihania kuvia viime päivien postauksissasi! Raidoituskuvasi aion näyttää ensi viikolla malliksi kampaajalleni! Malli tosin on aivan eri, joten en ole aikomassa klooniksesi ; )

Teidän terassi näyttää nyt tosi viihtyisältä : ) Siinä on varmasti kiva tankata mehua ja kahvia hellepäivinä ja voin myös kuvitella hämärät illat kynttilänvalossa. By the way, nyt on joillain valmistajilla alkanu tulla tosi kivoja säänkestäviä jalkalamppuja ulkokäyttöön. Itse olen hiukan harkinnut sellaista - valo on paljon tunnelmallisempi kuin talon seinään kiinniteteyissä ulkovalaisimissa ja toisaalta taas saa hiukan enemmän valoa kuin kynttilöistä. Himmentimellä olevan kun löytäisi, niin se olisi ihan huippu.

Kivoja kesäpäiviä!

håret mitt
203/124 | 

Moi!
Tämä taitaakin olla ensimmäinen kerta, kun kommentoin blogiasi.
Jota muuten RAKASTAN.
Ja luen päivittäin.
Olet niin mahtava! Kirjoittaja, tunnelmoija, ihminen, persoona.
Erotut todella positiivisesti muista bloggareista. Olen saanut jopa äitini lukemaan kirjoituksiasi. Ja siskoni, joka vihaa muotiblogeja.
Olen myös ollut norjalaisen turismin kanssa töissä ulkomailla ja tutustunut itsekin siihen mahtavaan kulttuuriin sekä kieleen, ja tämä on ihana luukku muistelemaan sitä. :) kjempegreit!!

Niin, asiaan. Tukka-asiaan.
Tämä osui niin minulle tämä aihe, ja ajattelin, että jos kertoisin oman tukkatarinani.
Minulla on luonnostani samanväriset hiukset ja ihonsävy kuin sinulla. "Maantienruskea" tukka ja helposti ruskettuva hipiä.

Olen vaalentanut hiuksiani 13-vuotiaasta lähtien. Tukka on käynyt siellä ihan hopeanvalkoisessakin joskus, mutta monta vuotta hiusteni väri oli sama kuin sinun nyt; raidoitettu, suht. luonnollisen vaalea.
Sitten muutin ulkomaille. Ja aloin työskentelemään auringossa (niiden norjalaisten kanssa ;)).
Vaikka hiuksen kunto ei ollut kamala ennestään, vaalennettu hius kärtsäsi totaalisesti ja vaaleni luonnonvaaleasta kellertäväksi.
Se oli kamalaa. Kampaaja värjäsi ymmärtämättömyyttään vielä vaaleammaksi, ja pääni muistutti hehkulamppua. Puolet pitkään kasvatetusta tukasta oli myös leikattava allasveden ja auringon vaikutuksesta.

Pitkään ravasin kampaajalla sanoen, että haluaisin luonnollisen, oman sävyisen tukan, mutta aina ne alkoivat vaalentamaan juurikasvua.
Viime kesänä sain sitten tarpeekseni (olin silloin vielä 50 asteen hellemaassa).
Sanoin kampaajalle, etten halua enää koskaan vaalentaa hiuksiani. Haluan pitkällä tähtäimellä oman, luonnontilaisen hiukseni.
Kampaaja ymmärsi, ja värjäsi hiukseni kevytvärillä samanväriseksi, kuin juurikasvuni. Käytti muistaakseni kutosta ja kasia. Kevytväri oli sellainen, että pitkän ajan kuluttua se katoaa ja se vanha, vaalea tukka puskee alta. Mutta sitten voi värjätä vaan uudestaan samalla, eikä se vahingoita hiusta. Hyvä odottelutekniikka.
Ja samalla ei näytä idiootilta, kun kasvattaa omaa tukkaansa ja päälaella kiiluu noin 10cm:n juurikasvu.

Tällä hetkellä, vuoden kuluttua, hiukseni ylettyvät taas kainaloihin ja vaalennettua, vanhaa hiusta on enää n. 5-10cm jäljellä. Hassua, miten paljon nopeammin hyväkuntoiset hiukset kasvavat..
Rakastan näitä. Maantienvärisiä hiuksiani. Aurinko toki luonnollisesti vähän vaalentanut, mutta ei vahingoittanut. Väri sopii ihonsävylleni täydellisesti ja voisin vaikka ikuisesti manata, miksi ikinä värjäsinkään hiukseni?!
Pian voin leikata viimeisetkin "vahingoittuneet" pois ja nauttia maailman upeimmasta suomalaiskuontalosta :)

Erityisesti silloin, kun on muuten suhteellisen huoliteltu, luonnontilainen ja -värinen hius näyttää upealta. Myös sinulla näyttäisi! Onnea matkaan, nopeasti se on ohi, itse selvisin silittemällä ihanan sileää ja hyväkuntoista tyveäni ja fantasioimalla!

Olet paras.

Essi74
204/124 | 

Onkos Ainolla likaiset vaatteet?;) Itse olen aina tosi tarkka ettei kuvissa ole likaiset vaatteet, kun sit harmittaa jälkeenpäin onnistuneessa kuvassa. Tosin eletty elämä saa näkyä... mut itse vaan olen niin nipo et kuvissa elämän pitäisi näyttää puhtaalta ja kauniilta:) Meillä muutenkin ruokailuvaatteet lapsilla erikseen, sillä oman kokemukseni mukaan kaikki rasvatahrat ei lähde millään irti pesussa ja harmittaa jos nätit vaatteet menee piloille. Otatko muuten paljon kuvia lapsista ja teetätkö paperikuvia, kuvakirjoja, tauluja tai jotain muuta? Itse olen ihan kuvafriikki ja kuvaan joka päivä ja teetänkin noin 200 kuvaa per kuukausi. Hullua, mut niin ihanaa!

Tiina
205/124 | 

Moi! Uudet hiuksesi on ihanat! :) Tämä on kyllä kaikista paras blogi. Pakko hehkuttaa vaikka olen ennenkin hehkuttanut.. ;) Niin kauniita kuvia, ihanasti kuvattu teidän arkea, kaunis talo, mukavia ajatuksia.. Kiitos tästä ainutlaatuisesta blogistasi! <3

tintti
206/124 | 

Tosi nätti lopputulos. Ja todellakin luonnollinen. Ite en oo värjänny hiuksiani koskaan :O Jotenkin oon tykästyny tähän oikeeseen väriin ja kesällä aurinko vaalentaa vähän nii saa pikkusen vaihtelua. Välillä tekis mieli vaalentaa, kun niskasta hiukset alkaa tummeneen aika vauhdilla (päällä olevat on siis blondit), mutta en oo vielä jaksanu kun juurikasvupaniikki ei kauheesti kiinnosta. Eli omalla värillä mennään :)

Elina
207/124 | 

Mä värjäsin tukkaani monta vuotta, kunnes kyllästyin ja kasvatin omani takaisin. Meni melko kivuttomasti, kun värjäsi ensin mahdollisimman lähelle omaa väriä, vaikka näkyihän se silti. Olen viihtynyt nyt useamman vuoden omassa värissäni. Vähän sellainen maantienharmaahan tuo on (niinkuin suurimmalla osalla suomalaisista), mutta ei se mitään. Välillä hotsittaisi värjätä taas tummaksi - se kun sopii mulle tosi hyvin - mut en varmaan jaksais sitä värjäysrumbaa enää. Kuuntelen kauhulla, miten jotkut joutuu käymään kampaajalla muutaman viikon välein, itse kun tulee käytyä ehkä kerran kahdessa vuodessa :)

Jossu
208/124 | 

Hehei mäkin kävin raidoittamassa tukkani maanantaina ja kyllä ihan samaa mieltä olen kanssasi: ilme muuttui hetkessä parin hassun raidan avuin :) Avopuolisokin kehui kesäistä ulkonäköä ;)
Kyselisin sun Tory Burch-kokemuksista: onko ne hintansa väärtit, eli kestääkö käytössä ja onko minkä tuntuiset jalassa? Haaveilin mustista perus-baltsuista ShopBop:n sivuilla ja muistelin nähneeni samannäköiset blogissasi..
Hauskaa viikonloppua! :)

Karoliina
209/124 | 

Omat hiukset vaihtaneet aikoinaan varia niin punaiseen, mustaan kuin blondiinkin, mutta viimeiset 3 (!!!!) vuotta olen ollut omassa varissani, ihanaa kun ei tarvitse kampaajalla koko ajan juosta! Tuohon vaikutti paitsi laiskuus, myös se, etta taalla tuo maantienvari on mita tavoitelluin: kampaajalla monesti viereisen penkin asiakas kayttanyt tata maantienvarista hiuspehkoani mallina millaiset hiukset itsellee haluaa ;) Mutta niinhan se menee, aina haluaa jotain mita itsellaan ei luonnostaan ole.

ninnukka
210/124 | 

Tosi kivasti tehdyt raidat :)
Onko Garnstudion eskimo lanka sun mielestä miten pehmyttä? En ole nähnyt enkä päässyt kokeilemaan sitä missään.
Mietin että olisiko parempi ottaa neuleeseen suosiolla Ice lanka, joka näyttää olevan samanpaksuista, mutta villatonta.. jää neule pitämättä jos lanka pistelee tai kutittaa.

Toivottavasti löydän jompaa kumpaa nettikaupasta koska lähellä ei ole mitään kauppaa missä niitä olisi myynnissä, pakko päästä neulomaan!!

Laur
211/124 | 

Kaunis väri tuli hiuksiin! On todellakin luonnollisen näköinen. MInulla on luomutukka, en värjää tätä enkä ole koskaan värjännyt. Väri on tumma luonnonvaalea nykyään. Mieluusti soisin sen olevan vaaleampi, mutta jotenkin haluan pysytellä luomuna, joten en ole vielä lähtenyt kirkastamaan olemustani, vaikka se todennäköisesti vain kaunistaisi. ;) Periaate menee nyt kauneuden edelle.. Olen siis myös reiätön, eli minulla ei ole ollut koskaan korvareikiä tai muita koristuksia. Kauniit naiset ovat ihania ja kaikki kaunistuskeinot siis sallittakoon naisille ja miehillekin (?!), mutta koen olevani hitusen ainutlaatuisempi, kun pidättäydyn omassa luomulinjassa. :)

Maija
212/124 | 

Todella kaunis kesätukka, oikein pirtsakka!

Itselläni on vaalea tukka, joka aina tummenee hieman talveksi. Yleensä talvella ja keväällä laitan vaaleaa raitaa joukkoon, kesällä aurinko hoitaa sen puolen. Muutama vuosi sitten kokeilin tummempaa lookia, joka olikin todella kiva, kunnes omaa väriä alkoi puskemaan esiin. Juurikasvu oli aivan järkyttävän näköinen - siis vaalea juurikasvu tummassa tukassa näytti aivan pälvikaljulta! Jouduin ottamaan päälle vaaleita raitoja kasvatusprosessin ajaksi. Sen jälkeen olen ottanut välillä vain tummaa raitaa vaalean joukkoon, jos olen kaivannut jotain uutta... :)

Minna
213/124 | 

Hehe, kävin viikko sitten Norjassa kampaajalla ja lopputulos näyttää presiis samalta kuin sun tukka =)

kirsikka
214/124 | 

Kivannäköinen tuo raidoitus!
Aloin kasvattaa omaa hiustani takaisin vuosi sitten ja odotin sieltä paljastuvan maantienharmaan letin. Juurihan on aina tummempi, niin en värjäysten välissä tiennyt mikä on todellinen hiustenvärini. Olen siis värjäillyt hiuksiani vuosien ajan. Yllätys olikin positiivinen: hiukset näyttävät hennosti raidoitetuilta kivanvärisiltä. Tätä en tosiaan olisi osannut odottaa...tosin nyt haavilen vielä selkeämmistä vaaleista raidoista eli kampaajalle suuntaan heti kun on aikaa. :)

kalastajanvaimo
215/124 | 

Niin samaa mieltä Aino!! Niin moniulotteista ja kaunista väriä ei saa kuin luonnollinen väri!

a3690811
216/124 | 

I've said that least 3690811 times. SCK was here

a2906046
217/124 | 

I've said that least 2906046 times. SCK was here

papiloma
218/124 | 

Most of what you claim is supprisingly precise and that makes me ponder why I had not looked at this in this light before. This particular article truly did switch the light on for me as far as this particular topic goes. Nonetheless at this time there is 1 point I am not too comfy with and while I attempt to reconcile that with the main idea of your issue, permit me observe what the rest of your visitors have to point out.Well done.

Corliss Bery
219/124 | 

Excellent post but I was wondering if you could write a litte more on this subject? I'd be very thankful if you could elaborate a little bit more. Thanks!

exerciseroutines.biz
221/124 | 

Thanks for your time so much for your impressive and remarkable guide. I will not be reluctant to endorse your web internet sites to any individual who need to receive direction on this difficulty.

holy cow
222/124 | 

Well I definitely enjoyed reading it. This tip offered by you is very helpful for good planning.

Anti Aging Serums
223/124 | 

Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!

lowest insurance rate quotes
224/124 | 

Hi there every one, here every person is sharing these knowledge, so it's nice to read this web site, and I used to pay a quick visit this webpage everyday.

Nashville roofing
225/124 | 

The very root of your writing whilst sounding agreeable at first, did not really sit perfectly with me personally after some time. Someplace within the paragraphs you actually managed to make me a believer unfortunately only for a very short while. I however have a problem with your leaps in logic and one would do well to fill in those breaks. If you can accomplish that, I could undoubtedly be fascinated.

Nashville roofing
226/124 | 

We stumbled over here different web page and thought I might as well check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to checking out your web page for a second time.

zyban
227/124 | 

next time i read a blog, hopefully it won't disappoint me just as much as this particular one. i mean, yes, it was my choice to read, however i actually believed you would probably have something interesting to say. all i hear is a bunch of whining about something you could possibly fix if you weren't too busy searching for attention.

Ardell Shau
228/124 | 

What you posted made a bunch of sense. However, what about this? suppose you were to create a awesome headline? I ain't saying your content isn't solid, but suppose you added a headline that grabbed people's attention? You could glance at Yahoo's front page and watch how they create post titles to grab viewers interested. You might add a video or a related picture or two to grab readers interested about what you've got to say. Just my opinion.

a100598
229/124 | 

I've said that least 100598 times. SCK was here

borse louise vitton
230/124 | 

This is one awesome article post.Really looking forward to read more. Great.

kitchenaid parts
231/124 | 

Just thought i would comment and say neat design, did you code it yourself? Looks great.

Alton Olivarez
232/124 | 

Magnificent goods from you, man. I've understand your stuff previous to and you're just extremely magnificent. I actually like what you've acquired here, really like what you are saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it smart. I cant wait to read far more from you. This is actually a tremendous web site.

chevelle tour
233/124 | 

get some chevelle gear at the new official site of chevelle

borse luis vitton
234/124 | 

Valuable info. Lucky me I found your web site by accident, and I am shocked why this accident did not happened earlier! I bookmarked it.

hogan blu
235/124 | 

can you leave your email to me?

Find Bankruptcy documents
236/124 | 

When the gorse is out of bloom kissing?s out of fashion.

Culture Tatouage
237/124 | 

Rattling delightful mosaic further salubrious subject materialistic , quite trivial different we lack : D.

fluoride exposure
238/124 | 

If men could see the epitaphs their friends write they would believe they had gotten into the wrong grave.

in
239/124 | 

in the marketplace nevertheless in no way skimp with the exceptional in the Bikini. Excellent good quality

RS Schmitt Charity
240/124 | 

Woh I really like your posts , bookmarked ! My wife and i take concern along with your last point.

access platforms
241/124 | 

You really make it seem so easy along with your presentation but I to find this matter to be actually something that I feel I would never understand. It sort of feels too complicated and very huge for me. I am taking a look ahead to your next post, I¡¦ll try to get the dangle of it!

ultrafiltration water coolers
242/124 | 

A dog that barks much is never a good hunter.

moving storage columbia sc
244/124 | 

We sought to provide relocation, delivery and storage services of unrivalled quality to individuals, organizations, and businesses. Our quality of service is a daily- renewed endeavor that each transfer associate believes in and executes each and every day.

Keshia Doussan
245/124 | 

I would like to thank you for the efforts you've put in writing this web site. I'm hoping the same high-grade blog post from you in the future also. In fact your creative writing skills has inspired me to get my own site going now. Really blogging is spreading its wings and growing fast. Your write up is a great example.

thunder 3000c reverse osmosis ...
246/124 | 

Big mouthfuls often choke.

Richard Cruce
247/124 | 

I agree with you and shall be definately wanting forward to your future updates. Thank you and hold the good work up. Good luck!

fax server
248/124 | 

I gotta bookmark this internet site it seems very useful .

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012