takki Burberry / neule Henri Lloyd* Duena Rope Neck / farkut Lee Scarlet / laukku vintage Mulberry

-laukku on Bagboudoirista, jota voin lämpimästi suositella, jos käytetyn arvolaukun ostoa suunnittelet. Taatusti aitoja, hyväkuntoisia laukkuja kohtuuhintaan.

***

Hah, ollaanpas me kaikki totisen ja viileän näköisiä :D Eihän tänään ollut oikeasti ollenkaan viileitä tunnelmia; päinvastoin takit oli pakko heittää pois auringon lämmittäessä. Superkaunis syyspäivä! Leikittiin itseasiassa ihan liian kauan rannalla kun ei oikein kukaan malttanut lähteä pois (lopputulos: sain raahata kotiin kahta itkuisen nälkäistä lasta).

Vaikka mulla on joskus pikkasen vaikeuksia hyväksyä tätä osa-aikaistyöläisyyttä ja kotiäitipäiviä niin tällaiset päivät muistuttavat ettei tässä tilanteessa kyllä oo mitään negatiivista. Ei sitten mitään. Joskus vaan tuntuu että ihmisillä on kauheasti mielipiteitä. Jos teet täyttä työviikkoa, epäillään että lapset viettävät liikaa aikaa hoitopaikassa ja äiti ajattelee vain itseään. Jos jäät kotiäidiksi, valitset helpon tien ja jättäydyt puuhastelemaan yksinkertaisia kotihommia. Jos teet osa-aikaa (kuten täällä valtaosa), noh, ei voi sanoa että olisit yhtä ahkera kuin täyttä työviikkoa tekevä. Ja siis mulla on usein vähän sellanen laiskuriolo kun olen kotona. Enkä oikeastaan usko, että se johtuu mun omista rehellisistä mielipiteistäni, sillä kaiken järjen mukaanhan tää on elämän parasta aikaa (so far ;)) ja mun pitäisi pelkästään nauttia tästä -ei tuntea huonoa omaatuntoa muiden mielipiteistä. Pohdinnan lopputulos: Jätä muiden mielipiteet ja yleiset olettamukset täysin omaan arvoonsa. Tee juuri niinkuin sulle juuri nyt parhaiten sopii. Nauti elämästä. Be happy. Tee itse oma elämäsi. Eikä se edes ole kovin vaikeaa. :)

Kommentit (71)

Katja
72/71 | 

Olet kaunis, ihanat kuvat :)
Olen itse hoitovapaalla, esikoinen nyt 2-vuotias ja toukokuun alussa syntyy toinen. Töihin ehtii, itse en murehdi sitä ollenkaan, meille on miehen kanssa tärkeätä, että lapsi saa olla kotona mahdollisimman pitkään, ennen kuin aloittaa oravanpyöräelämän. Kaverit tekevät uraa (olen ekonomi) ja minä lapsia - ei harmita yhtään, kaikki on edessä. Ihanaa syksyn jatkoa!

Ingrid
74/71 | 

I really believe happy mum happy children and it what works for each family.

I adore the mulberry bag. Have a great weekend.

Jeba
75/71 | 

Jokainen on oman onnensa seppä, se on totta! :)
Todella nätti villapaita muuten.. :)

Maria
76/71 | 

Kiitos! Asiat kannattaa hoitaa niin ku ite haluaa. Uskon et tärkeintä mitä voin lapselleni antaa on kiireetön arki.

st. brigitten
77/71 | 

Mistä Ainon takki on? :) Se on suloisen näköinen! Heh, mä olen ollut kotiäitinä siitä asti kun tyttö syntyi ja nyt kerroin tuttavalleni että otan kaksi hoitolasta kahden oman lisäksi. Hän sit katsoi mua pitkään ja kysyi, että milloin meinasin sit mennä oikeisiin töihin? :D Hmm, jos neljän alle kouluikäisen lapsen hoitaminen ei ole oikeaa työtä niin mikä sitten on... :D Eli mielipiteitä riittää aina kaikilla, tekee miten tahansa.

atir
78/71 | 

Mtä tarkoittaa tähti Henri Loydin neuleen perässä? Ai sitä että se on saatu? Ei riitä lain mukaan merkinnäksi tuo!!! Tai mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan...

atir
79/71 | 

Hohhoijaa tasa-arvon tilaa.. Poteeko ukkos huonoa omatuntoa töissäkäynnistä? Tai miettiikö edes asiaa? Tuskin.

Omena
80/71 | 

Viisaita pohdintoja. Itse täytyy kyllä tunnustaa että olen juuri aidan toisella puolen useine työtehtävineni ja varhain johtavassa asemassa. Mutta eipä ole lapsiakaan ollut aikaa tehdä, eikä sellaisia kyllä ajatellakaan, joten joskus kuvat aamukahvihetkistä ja hyvinvoivista stressittömistä ihmisistä oikeasti ahdistavat. Oma kuvio kun on sen verran haastetta täynnä että tavoitteena on että kerran viikossa kerkeäisi lounaan syödä ja liikkua. Ja nukkua kunnolla. Enempään ei pysty, enempää ei voi ja silti työt on hoidettava jos meinaa asemansa pitää - se kun on vielä paljon vaikeampi taistelu kun sinne ylös kiiriminen, ihan vihjeenä ;).

Pienoinen kateus ja ihmettely tosin helpottavat hetkeksi aina kun on kavereitten lapsia hoitamassa tai he kylässä meillä - muistan että en pystyisi päivääkään olemaan ajattelematta työn suuria kysymyksiä ja rakennellen legoja ja pukien kurahousuja. Yksinkertaisesti nautin siitä että en ole kenenkään käskyläisenä enkä alistettuna sekuntiakaan, vaan luon itse työpaikkani hengen. Se on vähän kuin valtavaa perhettä liitsaisi, sillä vastuu ei lopu siihen että perjantai-iltana sulkee oven takanaan. Kyllä niitä töitä miettii ihan joka sekunti jokaisella solullaan, ja niin pitääollakin tällä tasolla. Ei kukaan tee näitä hommia siksi pelkästään että rahaa, mainetta tai kunniaa ropisi (voi olla vuosikausia että ei mitään näistä), vaan siksi ettähaluaa antaa itsestään muiden hyväksi. Siksi ihmettelen aina tätä naisten hinkua jäädä kotiin - se on ihan yhtä itsekäs tai pyyteetön teko kuin työssä käynti, varsinkin jos sattuu tekemään unelmiensa hommaa. Uskon että hiekkalaatikolla kerkeää vielä istua monen monituista vuotta, jos sitä haluaa.

Tsemppiä myös kaikille meille yhteiskunnan tukipilareille, sillä ilman meitä nuo pilarit romahtaisivat! Ja muistakaa että Suomessa naiset saivat ensimmäisenä maailmassa äänioikeuden. Se ei tapahtunut turhaan. Käyttäkää sitä. Kiitos Johannalle rennosta ja uranaista(kin) virkistävästä blogista.

Mama D
82/71 | 

Nain on. Itse teen osa-aika tyota,mutta teen yovuoroja. Itse kylla tiedan, etta teen ihan tarpeeksi kun yovuorojen jalkeen en paase valttamatta nukkumaan, vaan saan seurustella pikkumieheni kanssa koko paivan. Sen verran ku rahaa tulee, etta ei tarvii kerjuulle lahtia, on sopiva maara rahaa :)

-Jarna
83/71 | 

Kaunista! Itseasiassa ihastelin työreissulla lähes identtisiä maisemia, olin nimittäin pari päivää Lillesandissa. Työt vähän häiritsi ihanan oloiseen kylään tutustumista. ;) Tuli deja vu -olo, että blogisi on hyvin kylän oloinen, asutteko juuri Lillesandissa vai jossain lähiseudulla?

Krisse
84/71 | 

Valitettavasti äitiys ei ole osa-aikatyö ja meille naisille on annettu se lyhempi pää siitä tikusta. Lapsen paras paikka on kasvaa kotona jomman kumman vanhemman kanssa, aina tähän ei ole mahdollisuutta mutta se vaan on se paras lapselle. Yhteiskunta uskoo tehokkuuteen ja on syyllistänyt omia lapsiaan hoitavat äidit. Pitäisi olla uraputkessa täysiaikaiseana panoksena välittämättä siitä mikä todella on lapsen hyvinvoinnille parasta. Täytyyhän jonkun näitä tulevia veronmaksaja ja eläkkeen maksajiakin kasvattaa. Kun lukee lehdestä lasten pahoinvoinnista niin tulee pakostakin mieleen että johtuukohan se siitä että yhä pienemmät lapset joutuvat nousemaan aikaisin viisi päiväiseen työviikkoon. Kyllä me äiditkin ollaan niitä yhteiskunnan tukipilareita, sillä kasvatetaanhan me niitä tulevia "Omenan" kaltaisia tehopakkauksia. Turha sitä on enää häpeillen sanoa kun kysytään mitä sinä teet työksesi. Me kotiäidithän teemme sitä kaikista tärkeintä ja vaativinta työtä ja ilman palkkaa.

kalastajanvaimo
85/71 | 

No mulla on kanssa vähän toi, että kaverit tekee uraa. Siksi varmaan tuntuukin joskus vähän orvolta kun kaikki lähimmät tekee ihan sairaasti toitä :/ Mut usein ollaan aiheesta kyllä puhuttu ja aina vähän kadehditaan toisiamme ;) Mun paras kaveri toivoo kanssa usein et voisi jättäytyä enemmän kotiin lasten kanssa ja usein lopettelee työpäiviä vasta iltamyöhällä... En siis oo yhtään kateellinen :/ Kiitos vietistä, hyvää syksyn jatkoa <3

kalastajanvaimo
86/71 | 

Niinpä, pakko kuunnella vain itseaän ja perheen tarpeita, vaikka joka taholta vähän erilaisia vaatimuksia tuleekin... :/ Ne on vaan pakko jättää omaan arvoonsa ja tehdä just niinkuin itse haluaa! Ihanaa NIpsu että sulla on mahdollisuus olla kotona vielä huhtikuulle, nauti <3

kalastajanvaimo
87/71 | 

Joo teen nyt suunnilleen 50%. Mulla oli 75% tossa tovin, mutta koin että se oli liikaa ;) Sellaisina kausina kun mies on paljon työreissuissa se ihan oikeasti olikin aika rankkaa ja joskus jopa mahdotonta ehtiä esim. viemään lapsia päiväkotiin. Kun meillä ei oo mitään perhettä täällä kummallakaan että saisi edes jotain apua lasten kanssa... Niin mun on vähän niinkun pakko tehdä osatyötä -joskin se nyt vaan ihana juttu jonka varmasti olisin myös toivonut ja valinnut joka tapauksessa!!

kalastajanvaimo
88/71 | 

Ihana viesti Kati! :D
Niin siis työtähän ehtii varmasti tekemään koko lopun elämäänsä... Lasten kanssa on mahdollisuus olla vain jokusen vuoden... <3

kalastajanvaimo
90/71 | 

Fiksu viesti Iida, niin totta!! Ei ihan varmasti tulla katumaan kotona vietettyä aikaa, mutta liiallista työntekoa saattaisi katua... Olisi ihan huippua olla täyspäivïnen kotiäiti lasten ekana kouluvuonna, kuulostaa tosi hyvälle <3

kalastajanvaimo
91/71 | 

Voi kiitti Mannu, koskettavia viestejä täällä -ja niin samaa mieltä. Onneks näissä pohdinnoissa tulee aika pian siihean lopputulokseen, että lasten kanssa vietetty aika on aina tärkeintä eli asiat tärkeysjärjestykseen todellakin!
Sulle kanssa ihanaa syksyä :)

kalastajanvaimo
92/71 | 

No niinpä.
Voi huh miten fiksuja te ootte. En todellakaan enään koskaan toivo työskenteleväni enemmän ;)

kalastajanvaimo
93/71 | 

Tottakai.. Mulla taitaa vaan olla lähimmät kaverit sellasia, jotka tekee täyttä ++ työviikkoa ja välillä tuntuu että itse oon ihan liikaa kotona ;) Mut se nyt on ihan tyhmästi ajateltu. Kotona tehty työ on vähintään yhtä arvokasta.

kalastajanvaimo
94/71 | 

Totta, monille työ on varmaan lomaa kotiin verrattuna ;D Hauska päästä työpaikalle juomaan kahvia aikuisten kanssa :D
Finsk tempo, herlig ;) vaikutat kyllä just niin tehokkaalta tyypiltä etten yhtään ihmettele :))

kalastajanvaimo
95/71 | 

Kiitos :) Niin nautinkin, en voisi kuvitellkaan valitsevani täyttä työviikkoa niin kauan kun se mitenkään taloudellisesti on mahdollista. Joskus vaan epäilyttää et oonkohan vähän laiska jos vähänkin tuntuu siltä että joku arvostelee tms. Ihan pikkujutuista saattaa lähteä isokin ajatus liikkeelle ;) Mut niinhän se on, ettei minua missään työssä tarvita niin paljon kuin kotona lasten kanssa...
Kiitos ihanasta kommentista!

kalastajanvaimo
96/71 | 

Joo siis eihän tää todellakaan mitää laiskottelua ole ja tosiaan joillekin varmaan on ihan helpotus paästä kotihulinasta työpaikalle -ja niin se on mullekin välillä ihan lepopaikka toi työpaikka ;) Mut tuntuu ettei kaikki ajattele noin. Et pitäis pystyä täyteen työviikkoon ja lisäksi olemaan täydellisesti läsnä lasten kanssa. Eihän se tietty onnistu. Pakko valita haluaako panostaa uraan vai lapsiin. Toinen kärsii.

kalastajanvaimo
97/71 | 

Ihana kuulla -niin mekin paljon tavataan ovella kun toinen tulee, toinen lähtee ;)
Kuulostaa siltä että ootte tehneet järkeviä ratkaisuja sydämellä :))

kalastajanvaimo
100/71 | 

Niinpä.... Oh, tekee mieli ihan lopetta työt kokonaan :D Kuulosti niin ihanalta.

kalastajanvaimo
101/71 | 

Kuulostaa tosi hyvälle, kyllä tää on sitä aikaa elämästä joka kannattaa käyttää kotona työnteon sijasta jos vain mahdollista. Mulle kanssa osa-aika on kyllä todistetusti paras vaihtoehto, jos vain mitenkään taloudellisesti onnistuu.

kalastajanvaimo
102/71 | 

Moi moi, en kai ole sanonut että työssä käyvä äiti olisi huono äiti? Puhuin lähinnä yleisellä tasoilla ihan kaikkien äitien arvostelusta -kävi sitten töissä tai ei. Ja omasta huonosta omastatunnosta juurikin siksi etten tee täyttä työviikkoa. Eli en nyt kyllä missään kohdassa ole kutsunut mitään äitityyppiä huonommaksi.
Aika vähän välitän muiden mielipiteistä, mutta tottan ne joskus mietityttävät... Ei onneksi niin paljon, että muokkaisivat mun elämää, itsehän tässä kaikki päätökset tehdään omien mahdollisuuksien puitteissa :)

kalastajanvaimo
103/71 | 

Niinpä, töitä ehtii kyllä tekemään! Olen siinä niin samaa mieltä. Kun vaan aina muistaisi ton perspektiivin, että ei minua kotona enää montaa vuotta tarvita... <3

kalastajanvaimo
105/71 | 

Kiitti. Niin totta. Joskus täytyy vaan vähän mietistkellä että taas muistaa ja ymmärää mitä se tarkoittikaan :D

kalastajanvaimo
106/71 | 

:D Ihan totta. Ei sillä rahalla todellakaan oo niin merkitystä -kunhan sitä on niin että pärjää. On niin paljon tärkeämpiä juttuja...<3

kalastajanvaimo
107/71 | 

Haha, aika hyvin tunnistit!! :) Mitä te täällä teitte? Hauska kuulla :)

Mimma
108/71 | 

Krisse hienosti kirjoitit!

Olen niin samaa mieltä. Olen vielä hetken kotona lasten kanssa ja päivääkään en ole miettinyt, että pitäisi olla jossain muualla. Jos me kotona olevat äidit emme osaa arvostaa "työtämme", niin kuka sitä sitten arvostaa. Kaikkia meitä tarvitaan, niin kotona ja työelämässä ja niin pitää ollakin.

Omena: lapsia ei tehdä! :)

Sanna
109/71 | 

Itse olen kotona kolmen alle 5v pojan kanssa. Töissä kerkesin täyspäiväsesti käydä pyörähtämässä 1,5v ennen kuopuksen syntymää ja totesin ettei se oikein ollut mistään kotoisin. Nuorin on nyt 2kk vanha ja toivon että pystyisin olemaan kotona sinne asti että täyttää 3v. Ja sitten harkinnassa osa-aika työ, taloudellisesti ei kyllä kannata, mutta koin että täyspäivänen työviikko ei oo kenellekään hyväksi niin kauan kun lapset on pieniä.

Pakko kysyä noista kengistä jotka sulla on kuvassa että mitä merkkiä ne on? Ihanat!

-Jarna
110/71 | 

Vierilin pari päivää kokouksessa kylässä sijaitsevassa viranomaispäämajassa.

Ihana seesteinen kotoisuus ei rajoitu asuntoonne, vaan on koko kylän ominaisuus. :D Hotelli oli samalla tavoin hyvin viehättävä: "small&cosy".

Kiitos blogistasi ja hyvää syksynjatkoa!

kalastajanvaimo
111/71 | 

Hmm, totta Lottis. Kiitos rehellisestä mielipiteestä. Toivottavasti sulle joskus tulee joku mahdollisuus!
Jos yhtään lohduttaa niin oot sitten niitä yhteiskunnan ahkeria tukipilareita, joita usein vähän kadehdin! ;) Hienoa syksyn jatkoa, paljon jaksamista :)

kalastajanvaimo
113/71 | 

That's so true Ingrid. The most important thing.. every mum should be able do what ever makes her happy - maybe it is working and carrier, maybe staying at home. Thats when she's able to give love and happines back.
You too, have a great weekend!

kalastajanvaimo
114/71 | 

No mun äitikaverit just tekee täyttä työviikkoa tai ylikin ;) Huoh, se se varmaan mulle aiheuttaa vähän tällaista pohdintaa. Mun paras kaveri teki tässä hetken 4 pv/ viikko, mutta nyt silläkin on kiire ettei enää pysty.
Ja tosi heikko tarjonta avoimien päiväkotien ja puistojen suhteen. Ei oikeastaan mitään :/ Suomessa on tällaset jutut tehty paljon paremmaksi hoitovapaalla oleville.

kalastajanvaimo
115/71 | 

No kyllä kai sitä joskus harmittaa että kun sais olla enemmän kotona lasten kanssa ;)
Mut siis eihän mullakaan huono omatunto töissäkäynnistä ole. Päin vastoin ;)

kalastajanvaimo
117/71 | 

Hyvä kuulla, että muilla on IHAN samoja ajatuksia. Ei mullekaan varsinaisesti kukaan mitään sano tai painosta, mutta silti tuntuu, että vain ne on kunnolla mukana työelämassä, jotka tekee 100% viikkoa... :/ Siksi joskus osa-aikainen tuntuu turhauttavalta. Voisi samalla lopetaa kokonaan ;) Ja sit sais uusia paineita :D Eli ei kannata ottaa paineita yhtään mistään :P

kalastajanvaimo
118/71 | 

Joo tähti tarkoittaa sitä, etta neule on saatu. Miksei riitä lain mukaan merkinnäksi? Tieto löytyy kuitenkin tosi selkeästi blogista. Luulen, että monia ärsyttäisi enemmän jos heti postauksen alussa lukisi isoilla kirjaimilla MAINOS. Sehän olisi lain mukaan paras vaihtoehto.

kalastajanvaimo
119/71 | 

NIINPÄ. Mielipiteitä on just niin paljon kuin ihmisiä, pitää vaan tehdä just niinkuin itse haluaa. Joskus ne toki hetken mietityttää ja ehkä harmittaakin, mutta onneksi itse tietää mitä oikeasti haluaa ja mikä parhaiten sopii. Kuulostaa hyvältä työvaihtoehdolta toi!!
Ainon takki on Burberryn -sai sen 2-v. lahjaksi... tosi söpö :)

Milja
121/71 | 

Samojen asioiden äärellä ollaan täälläkin.

Tällä hetkellä olen kotona hoitovapaalla, ollut jo kolme vuotta putkeen kotona, minkä aikana kaksi lasta syntynyt. Koen työelämän painostavan minua töihin, vaikka näin ei konkreettisesti tapahdukaan. Haluaisin olla vielä vajaan vuoden kotona, minkä jälkeen palaisin töihin osittaista hoitovapaata hyödyntäen. Nykypäivän työelämän tempo on niin kiivas, että sitä mieltää itsensä ihan luiskuriksi ja petturiksi, jos ei tee 100% työviikkoa.

Mutta aion silti tehdä niinkuin meidän perheelle parasta on; lapset saavat olla kotona mahd. pitkään ja päiväkodin ollessa ajankohtainen hoitopäivät ovat mahd. lyhyitä. Elämä menee vauhdilla ja lapsuus on vain ohikiitävä hetki. Tätä aikaa me kaikki varmasti vielä kaivataan ja mietitään miksei oltu pidempään lasten kanssa kotona. :)

Milja
122/71 | 

Onko sinulla äitikavereita, joiden kanssa viettää näitä vapaapäiviä? Itse ainakin koen ne hetket todella tärkeiksi ja silloin tulee myös puuhattua jotain tavallisesta poikkeavaa, eikä koe itseään "laiskuriksi!. :)

Onko Norjassa muuten millainen tarjonta leikki/asukaspuistojen ja avoimien päiväkotien suhteen?

M
123/71 | 

Olen itse miettinyt samaa asiaa, koska siihen olisi mahdollisuus, tehdä siis vaan osa-aikatyötä. Kuinka monta procenttia teet työtä? 50%?

kati
124/71 | 

Super hyvälle mielelle saavia kuvia!

Kyllä sitä työtä ehtii tehdä ihan tarpeeksi. Itse teen ns.täyttä päivää,mutta joustavan ja ihanan pomon ansiosta voin hiukan muokata työaikaa tarpeen mukaan. Haaveilen tekeväni kohta osa-aikaisesti niin jää enemmän aikaa nuullekin touhulle.

Jokainen tekee just niin kuin itselle sopii, muiden mielipiteet on unohdettava.

Mukavaa arjen r(z)umbaa:D

Laura
125/71 | 

Hei,

Tykkään tosi paljon sun aurinkolaseista. Mikä niiden tarkka malli ja koko on? :) Kiitos paljon!

Iida
126/71 | 

Ajankohtaista pohdintaa myös minulle. Olen ollu vuosia kotona lasten kanssa ja piipahtanut välillä työssä. Nyt on takana pari vuotta työelämässä ja nyt olen anonut opintovapaata. Mietin alussa mitä pomo tai työkaverit ajattelee, mutta sit ymmärsin että mitä väliä sillä on. Minä teen mulle ja meidän perheelle oikeat ratkaisut, ei niiden tarvitsekaan muita miellyttää. Jään kotiin opiskelemaan avoimessa yliopistossa ja saan oltua kotona kun keskimmäinen aloittaa koulun ja nuorinkin esiopetuksen. Lapset on pieniä vain kerran, miks en käyttäisi tätä tilaisuutta hyväkseni, varsinkaan kun se ei tee taloudellisesti mitään lovea!

Täällä eletään vain kerran, miksei siitä ottaisi irti kaikkea mitä siitä saa. Ei tarttee sit myöhemmin jossitella ainakaan sitä miksei kokeillut tai tehnyt jotain mitä itse tahtoi vaan ajatteli muita itsensä ohi.

Ihania syyspäiviä! :)

Nipsu
127/71 | 

Niin totta, että pitää vain kuunnella itseään ja omaa perhettään, töissä odotetaan jo töihinpaluuta ja osa-aikaisuuteen ei kannusteta ja itsestä tuntuu, ettei vielä ole sen aika. Minulla loppuu huomenna vanhempainvapaa ja jään kuukaudeksi vuosilomalle, sen jälkeen odottaa hoitovapaa huhtikuun puoliväliin. Eikä oikein sittenkään tunnu, että kaipaisin tuonne 3-vuorotyöhön hoitoalalle...kiire, kiire, kiire... :( Harmi, ettei täällä tueta kotona hoitamista! Aurinkoisia syyspäiviä! :)

Mannu
128/71 | 

Naulan kantaan. Juuri samanlaisia ajatuksia pyörii päässäni kun olen nyt kotona kaksivuotiaan esikoiseni kanssa. Mutta lopputulema ajatuksissa on aina se, että asiat tärkeysjärjestykseen. Ja nyt kun olemme tämän aarteen saaneet, niin haluan nauttia pikkulapsiajasta maximaalisesti. Suojella, rakastaa, OLLA LÄSNÄ mahdollisimman paljon. Kasvattaa lapseni itse kun siihen on mahdollisuus. Nähdä, kokea yhdessämahdollisimman paljon asioita ja antaa lapselleni turvallisen lähtölaukauksen elämään!

Ai mikä paatospuhe, mutta tuo aihe on niin herkkä ja lähellä sydäntä. <3

Ja olet kaunis, ihania kuvia myös lapsista! Etenkin tuo sileä leveä rannerengas kiinnitti huomioini, upea!

Ihnaa syssyä <3 -mannu

-A-
129/71 | 

Usko pois,nyt elät ihan parasta aikaa!!! omat muksut ovat jo 13-18v ja en voi käsittää mihin nuo vuodet on menneet,haikeuttakin mielessä kun muistelee lapsia pieninä,nyt niillä on omat jutut,kaverit ja menot.kotona olo ei ole enää asia numero yksi. Nyt on juuri se aika kun lapset tarvii äitiä ja niiden kanssa voi viettää aikaa,kun ne tulee tuohon kortti ja hyppöö-ikään niin sitten alkaakin aivan uudet huolet ja murheet....ja silloin voit sinäkin vaikka panostaa työhön enemmän kun lapset ovat jo itsenäisempiä

Mimma
131/71 | 

Voi pieniiii!

Vain sinä itse tiedät, mitä täytyy tehdä ja mikä on oikein. Ei muut voi sitä tietää. Miten kauan lapset ovat pieniä ja miten pitkä työura on vielä edessäsi, antaa vähän perspektiiviä ajatteluun. :) Ja kukaan tuskin koskaan kuolinvuoteellaan katuu sitä, että tuli tehtyä liian vähän töitä.

Elä hetkessä ja nauti lapsista kiireettömyydestä!

Kiitos ihanasta blogistasi.

Ja ota lapsista oppia ;D Niillä on meille paljon opetettavaa.

LauraH
132/71 | 

Hm...aika jänniä ajatuksia. Vai oliko tuo vain "heitto"? Miten niin täyttä viikkoa tekevä olisi huono äiti? Minun on pakko niin tehdä, koska eläminen on niin kallista nykyään. En pode siitä mitään valtakunnan syyllisyyttä. Eikös kombo osa-aikatyö ja kotiäitiys olisi kuitenkin useampien unelmien täyttymys, jos siihen vain olisi taloudellinen mahdollisuus? Kuvittelisin. Itsekin olin osittaisella hoitovapaalla pari vuotta, ja se oli kyllä aivan mahtavaa.
En ylipäätään ymmärrä, miksi KOSKAAN pitäisi ajatella ja murehtia, mitä muut sanovat/ajattelevat. So what, sehän on oma elämä ja omat valinnat. Jos on rahaa olla kotiäitinä, niin kyllä silläkin puolella varmasti löytäisi paljon tekemistä ja puuhasteltavaa. Onhan se jo ilo olla lasten kanssa, kun ovat niin pieniä. Pia ja toinen Laura, kirjoititte asiaa :)

Madicken
133/71 | 

Oi mikä venekaunokainen! Hienot värit ja tunnelmat taas kuvissasi.

Työmäärän pohtiminen on ollut myös meidän perheessä ajankohtaista. Olemme molemmat vanhemmat päättäneet jäädä seuraavan kahden vuoden aikana vuorotteluvapaalle, liittyen lapsen koulun aloitukseen (ja myös itsekkääseen päätökseen ottaa breikki työelämästä).

Suomessahan on tällainen ihan järjettömän hieno systeemi ja mahdollisuus!
Kotiin jäämisen mahdollisuus tuntuu jo nyt ihan mielettömän hienolta.

Hauska kuulla, että siellä Norjassa tehdään paljon osa-aikatyötä!

Maria
134/71 | 

Tekaseppa kuule vauva taloon, niin ei oo enää laiskuriäitiolosta tietoakaan ;). Tulee nimittäin puhdetta ja puuhastelua päiviin!

m
135/71 | 

No ei tosiaankaan tarvitse potea huonoa omaatuntoa tuon takia. Jos taloudellisesti on mahdollista, niin sama kai se on tehdä osa-aikaista..?

kalamuija
136/71 | 

Ai noinko tämä täkäläinen ajatusmalli menee? En ole ikinä ajatellut. Huomannut vain, että kannoilla on kiire töihin kun äloma loppuu. Itse jäin hoitovapaalle juuri. Mutta teen keikkaa omalle työpaikalleni. Kollega sanoi hyvin... "finsk tempo idag, vi er ferdig for vi har begynt":) ja kyllä mä olen sitä mieltä, että ne ovat laiskureita jotka vievät omat pienet hoitoon ja menevät työpaikalle tekemään ei mitään;) tämä paikallinen työmoraali ja -tahti ei päätä huimaa:D nauti kotipäivistä:) ja eväät mukaan retkille:D

Pia
137/71 | 

Niin tuttuja nuo sun pohdinnat! Olin itse lähemmäs 10 vuotta kotiäitinä, ja se oli arvokkainta aikaa elämässäni! Sain osakseni arvostelevia kyselyjä, että meinaanko jäädä kokonaan "kotirouvaksi", niinkuin omien lasten kanssa vietetty aika ei olisi sitä arvokkainta työtä!
Nyt kun olen palannut työhöni päiväkotiin, ajattelen usein, kuinka väärässä vanhemmat ovatkaan tuodessaan lapsiaan päiväkotiin ajatellen, että he jäävät jotain paitsi jos eivät ole hoidossa... Omat vanhemmat ovat yleensä lapsensa parhaita hoitajia, ja ne ihanat rauhalliset ja hitaat päivät kotona (vrt. aina meluisampi päiväkoti) ovat parasta, mitä omalle lapselle voi antaa!
Nauti siis Johanna noista ihanista päivistä omien kanssa, jos vaan voit olla kotona, äläkä välitä muiden mielipiteistä, sillä uskon, että jokainen oikeasti tietää, että mikä on arvokasta!

mimmi
138/71 | 

Kalleinta mitä lapsellesi voit antaa on yhteinen aika, kiireettömyys, levollisuus, aikatauluttomuus. Itseltään äitinä ei pidä vaatia liikoja, pitää olla armollinen. Olit sitten töissä tai kotona tai osa-aikatöissä, anna lapsellesi aikaa, myös murkuille ja teineille!!

Pieni lintu
139/71 | 

Näitä työasioita on tullut pohdittua täälläkin paljon! Kotihoidontuki loppui jo melkein 2v sitten, kuopus tulee pian 5v ja olen siitä alkaen ollut osittain töissä. Meillä on niin hienosti, että mies pystyy oleen sitten kotona kun mä olen töissä - joustavat työajat molemmilla. Kuopus on saanut olla kotona siis ja viettää rauhallista ja kiireetöntä lapsuutta kuten esikoinenkin eskari-ikään saakka. :)

Rahallisesti tämä on surkeata..heh..ja vuokra-asumisesta ei voi harkitakkaan luopumasta, mutta ehtiihän sitä sitten tienaamaan enemmän kun kuopuskin tästä kohta kasvaa koululaiseksi. :)

Laura
140/71 | 

Sekä uraa aikaisemmin tehneenä että nyt kolmen lapsen kotiäitinä (joista kaksi alakouluikäisiä, yksi 3-v.) sanon minäkin, että kotiäitiys ei ole laiskottelua kotona! Mistähän tuon sait päähäsi. Ehkä Ollin ja Ainon ikäisten lasten kanssa paino on niin vielä perusjutuissa (ruoka ja uni), että se siltä sinusta tuntuu.

Itse kotona voin vain haaveilla yksin syödystä ateriasta tai yksin vessassa käynnistä.. siis jos ihan perusasioista lähdetään liikkeelle. Hoidan kodin ruuat, pyykit, siivouksen. Autan kouluikäisiä lapsia läksyissä ja muissa koulun projekteissa. Kuljetan harrastuksiin 6 krt viikossa, hankin harrastuskamppeet ja huollan niitä. Olen mukana harrastusseurassa vapaaehtoisena. Hoidan lasten synttärikuskaukset (kolmella lapsella niitäkin on paljon!) ja mahd. kuskaukset kavereille, lääkärikäynnit tms., Hoidan lapsille asianmukaiset vaatteet eri vuodenaikoihin. Luen ja leikin, laulan ja lohdutan :) Omaa aikaa ei ole, mutta tämä on nyt tämä vaihe. 10 vuoden päästä varmasti on jo taastoinen vaihe, niin kuin edellä teinien äiti kirjoitti.

Lottis
141/71 | 

Itselläni ei ole osa-aikamahdollisuutta työssäni, teen täyttä työpäivää ja lapsi on pitkät päivät hoidossa. Sen kyllä huomaa varsinkin näin syksyllä, yhteistä aikaa meille ei arkisin oikein jää ja illat ja aamut menevät väsymystä kiukutellen. Jäisin heti osa-aikaiseksi jos voisin, se olisi lapselleni ilman muuta parasta.

Saaramaria
142/71 | 

Järkeviä ajatuksia (taas kerran :))
Aamuisin katselen sumuista maisemaa ja keitän toisen kupin teetä, vien esikoisen eskariin ja pienen kanssa aloitetaan palapelin koonti. Sivusilmällä tv:n aamuohjelmaa vilkuilen ja ehkä leivotaan pienen kanssa jotain. Ihan parasta, kaiken saa tehdä omassa tahdissa (paitsi esikoisen eskariin vienti ja haku puolilta päivin). Olen ihan varma, että näitä aamuja tulee ikävä.

Ja kiitos tuosta laukkukauppavinkistä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram