~ ja viimeisiä terassi-iltoja ~

 

Koskapa pitkät (harmaat) neuletakit ovat viime vuosina olleet mun ihan vakiovarusteita ja koskapa niitä on tullut melkeinsä loppuunkulutettua pari kappaletta, ajattelin tehdä uuden tähän syksyyn.

Tämän tyyppiset laadukkaat neuleet ovat kaupoissa aika kalliita -ja sitäpaitsi mulla on ollut vaikeuksia löytää tarpeeksi hyvää, joten itse tekeminen kannattaa tässä tapauksessa todella. Pitkän, aivan superlaatuisen takin hinnaksi tuli alle 60 euroa. Suri Alpakka on ehkä mun suosikkilankaa ja lopputulos on paitsi lämmin, myös unelmaisen kevyt ja pehmeä. Suri Alpakka on lisäksi miellyttävä neuloa ja isolla puikolla työ etenee nopeasti. Mulla meni tähän 4-5 viikkoa ja neuloin aika verkkaiseen tahtiin; saisi valmiiksi nopeamminkin! 

Mun ohje on taas tosi, tosi helppo ja sopii mainiosti aloittelijallekin. Työ on toki aika suuri ja ehkä vähän puuduttava ja siksi vaatii jonkin verran kärsivällisyyttä, muten kuten sanottu, tulosta Surilla ja isoilla puikoilla syntyy nopeaan tahtiin, joten ihan pahinta kyllästymistä ja epätoivoa ei pitäisi syntyä! :D

 

 

Tarvitset:

-Kuusi kerää eli 300g Suri Alpakkaa (esim. Sandnes Garn) tai muuta lankaa, jota suositellaan noin nr 5 puikoille. Jos haluat/ tarvitset leveämmät tai pidemmät hihat, varaa 7-8 kerää.

-Pyöröpuikon nr. 5-7; käytin itse nr 7, sillä mun käsiala on tiukkaa. Jos neulot kovin löysää, ota puikkonr. 5.

 

Luo pyöropuikolle 140 silmukkaa ja neulo tasona; kaksi ensimmäistä kerrosta joustinneuletta 1oikein 1nurin, jottei helma lähde "käpristymään". Kahden ensimmäisen kerroksen jälkeen neulo sileää neulosta kolmen kerän verran. Kun siis kolmas kerä alkaa loppumaan, jaa työ kahteen etu- ja yhteen takakappaleeseen. Etukappaleet ovat à 35 silmukkaa ja takakappale 70 silmukkaa.

Jatka neulomalla takakappaletta vielä 17 cm ja päättele takakappaleen silmukat.

Etukappaleet neulotaan samoin, mutta pääntien puolella kavennetaan hieman; neulotaan kerroksen kaksi ensimmäistä silmukkaa yhteen joka toisella kerroksella, viisi kertaa. Kavennukset lopetetaan siis kymmenen kerroksen jälkeen kun kunkin etukappaleen leveys on 30 silmukkaa. Etukappaleet neulotaan kunnes niiden korkeus on kainalosta hartiaan 17 cm. HUOM. Jos tiedät, ettei 17 cm riitä käsivarren korkeudeksi (hauiksen yläpuolelta, kts. kuva missä hihojen sauma kulkee), varaa lankaa lisää yksi kerä ja neulo etukappaleita korkeammiksi.) Päättele silmukat.

Hihat: Luo pyöröpuikolle 30 silmukkaa ja neulo kaksi ensimmäistä krs joustinneuletta 1o 1n, jonka jälkeen sileää neuletta tasona. Hihoihin lisätään joka neljännen krs alussa yhden silmukat, yksi krs alkuun ja yksi loppuun. Hihan silmukoiden lisäys lopetetaan, kun hihan leveys on 34 cm (tai kainalo-hartiamitta x2). Päättelin omat hihani korkeuden ollessa 30cm, mutta jos haluat pidemmät (= täysimittaiset) hihat, neulo kunnes hihat ovat väh. 40 cm.

~

Ok? :)

~

Kappaleet yhdistetään neulalla ja langalla ja kaikki langanpätkät päätelläan piiloon. :) Se on siinä. :) 

Se on takki, jonka tulen heittämään usein päälle. Minkä tahansa, hameiden ja housujen päälle. 

 

Rauhallista sunnuntai-iltaa ja kysykää ihmeessä jos joku jäi epäselväksi. <3

 

 

Kommentit (27)

heidiaa
28/27 | 

Voi ku ihana 😃 nyt pitäisi aktivoitua ja tehdä ittelle myös. Tosin en noin pitkää haluaisi. Mutta ohjeesi on ihana simppeli ja helposti muokattavissa myös lyhyeksi.
Kuvissasi ihana tunnelma 👍
Kiinnostaa: Onko paikassa jossa asut suht samanlainen ilmasto kuin etelä suomessa? Siis samat vuoden ajat yhtä pitkiä yms?

Johanna
29/27 | 

Moi johanna! Mistä noi sun ihanat kengät on hankittu?
Mukavia syysiltoja sinulle ja perheellesi,

Johanna

Tiina R
30/27 | 

Hei!

Kiitos paljon hienosta ohjeesta! Tämä täytyy yrittää tehdä..

Mikä on sinun käyttämäsi Suri-langan värinumero? Minua kiinnostaa, onko villatakissasi käytetty vaaleinta vai keskiharmaata Suri-lankaa?

Suvic
31/27 | 

Kyllähän tämäkin ohje täytyy kokeilla, vaikka noita harmaita neuletakkeja löytyy omastakin vaatekaapista jo valmiiksi. Kirjasi ohjeella olen tehnyt pari niistä :) Muistatko, mistä ostit tuota lankaa? Tuntuu, että on vaikea löytää.

Vierailija
32/27 | 

nettikatariina....sieltä löytyy :)

Vierailija
33/27 | 

Löytyy myös: fröken Rosengren (sandnesgarn - meidän valikoima).

Suvic
34/27 | 

Kiitos sinulle, löysin sieltä ihanan langan :)

A niinkuin Aloittelia
35/27 | 

Moi! Ihana takki! Olen aloittelia neuletöissä ja kysyisin että miten tapahtuu jako kolmeen osaan niiltä pyöröpuikoilta? Täytyykö olla muitakin puikkoja? Yritin netista etsiä selitystä mut en löytänyt... Joskus ois kiva nähdä kuvia käsitöiden eri vaiheista. Kiitti jos jaksat vastata. :) 

Toinen vasta-alkaja
36/27 | 

Hei A niinkuin Aloittelija! Valitettavasti en osaa vastata kysymykseesi tuosta työn jakamisesta. Kommentoin siksi, että minuakin kiinnostaisi! Ehkäpä Johanna tai joku muu osaava vastaa :) Haluaisin myös kovasti oppia neulejuttuja, mutta tuntuu, että ilman "väännän-rautalangasta" -opastusta se on kyllä tosi vaikeaa! :) Menin kerran innoissani Puikot heilumaan -alkeiskurssille, jossa piti kuvauksen mukaan lähteä ihan alkeista ja olla "hands on" opastusta täysin vasta-alkajille. Pettymys oli suuri, kun kurssi olikin enemmän ompeluseura -tyylinen kokoontuminen erittäin harjaantuneille. Suurin osa osallistujista selvästi tunsi toisensa vuosien takaa, juttelivat iloisesti samalla kun kutoivat/neuloivat mitä värikkäämpiä ja monimutkaisempia juttuja! Älkää käsittäkö väärin, siis oikein mukavaa heille! Varmasti mahtavaa nähdä tuttuja ja tehdä käsitöitä. Koko juttu oli vain ihan muuta kuin mitä olin odottanut kurssikuvauksen perusteella. Minulla oli tyyliin sukkapuikot ja lankakerä sinne mennessä ja ajattelin, että alkuun kerrataan silmukoiden luominen :D :D Kiitos Johanna sinulle, että jaksat meitä ihan aloitteleviakin ajatella vaikka itse jo niin taituri oletkin! Mukavaa viikkoa kaikille! 

Kerttu
38/27 | 

Hei Johanna!
Kiitos blogistasi, jota olen seurannut pikkusiskoni vinkistä kahden vuoden ajan. Sinun innoittamana olen löytänyt uudelleen neulomisen, ostin neulekirjasi viime syksynä. Puno-takin tein vuosi sitten ja se on ollut ihan lempparini. Kesällä tein raitaneuleen, jota olen nyt kuumimpien kesäpäivien jälkeen käyttänyt ahkerasti. Kiitos siis kivoista vinkeistä ja antamastasi innostuksesta😊
Tämäkin malli näyttää ihanalta ja taitaa olla vaikea vastustaa:) Onko lanka yhtä paksua kuin puno? Olen yrittänyt metsästää kaupoista tuloksetta punoa ohuempaa pitkää neuletakkia. Entä paljonko varaisit lankaa kokoon L?
Kaunista syksyä Norjaan!

Vierailija
39/27 | 

huoh, mun ei pitänyt tilata enää yhtään lankaa..kuitenkin meni Garn Tuan kautta tilaukseen 7 kerää puuterinroosaa höttöä :). Sieltä tulee muuten postikuluineen jopa halvemmaksi kun Suomesta tilattuna, maksu tietty luottokortilla. Ei muuta kun vaaleanpunaista pakettia odottamaan:)

heidi
40/27 | 

Tää on ihana neule syksyksi. Kiitos ohjeesta!

Ja tykkään todella tuosta teidän terassista. Olet tehnyt sen niin viihtyisän näköiseksi :)

HM
42/27 | 

Hei Johanna! Höyrytätkö tai pingotatko neuleet viimeistelläksi ne? Olisi kiva saada kuvia neuleen valmistumisen eri vaihesta kuvia :)

Kiitos aivan ihanasta ja inspiroi asta blogista, olen seurannut sinua jo useita vuosia. Tunnelmallisia pimeneviä iltoja sinne teille :)

Hanna-Maria
43/27 | 

Ihana neule <3 Tämä täytyy tehdä itselle nyt kun jään mammalomalle! Jos tuon etukappaleen 17cm mitta ei välttämättä riitä itselle ja etukappaleen yläosaa täytyy kutoa pidemmäksi, niin kudonko vastaavasti myös takakappaleen kainalo-hartiamittaa pidemmäksi kuin tuo 17cm?

MarjaT***
44/27 | 

Hei Johanna, kysyisin tuosta sinun uudesta sohvasta. Millainen on ollut käytössä? Onko mukava, pysyykö täyte ryhdikkäänä?
Harkinnassa on sama sohva, tosin toisen värisenä. :)

Heli
45/27 | 

Hei,

Kuinka monta silmukkaa tehdään kokoon L? Kiitos ☺️

Niina
46/27 | 

Hei,
Kerastasen tuotteet on kyllä aivan ihania ja olisi aivan huippua voittaa yksi paketti piristämään pimenevää syksyä.

Alma
47/27 | 

Moi! Kuinka monta silmukkaa tässä on per 10cm? Oma käsiala vaihtelee kovasti joten mallitilkulla saisi nopeasti selville oikean puikkokoon. Kiitos kauniista ja innostavasta blogista!

Vierailija
48/27 | 

Hei,

Mitä kokoa tekemäsi neule vastaa? Olisi hienoa tehdä samanlainen, mutta olen melko hoikka (S), ja mietin, että tekisin jonkun verran kapeamman. Olisi helpompi miettiä kokoa, jos tietäisi mitä kokoa tämä neule vastaa. Kiitos ja hyvää syksyn alkua!

Vierailija
49/27 | 

Sama projekti on menossa ja tajusin myös, että säästö on huomattava verrattuna valmiisiin takkeihin. Lankana minulla on Drops Melody, joka sekin on alpakkalanka ja kustannukset n. 55 euroa.

Vierailija
51/27 | 

Hei, innostuin kokeilla villatakkia. Olen aloittelija ja kysyisin kuinka pitkät pyöröpuikot on jos teen nro 5

Anna
52/27 | 

Hei Johanna,

kertoisitko kuinka pitkä takki on kainalosta helmaan? :)

Vierailija
53/27 | 

Kirjoitit, että käytit kolme kerää lankaa ennen kuin jaoit työn kolmeen osaan. Kuinka pitkä senttimetreinä työ oli tässä vaiheessa? Tein villatakin samasta langasta 7 puikoilla ja siitä tuli huomattavasti lyhyempi. Sinun takkisi näyttää olevan polven alapuolelle, minun jäi huomattavasti polven alapuolelle. Kiitos jos ehdit vastata! Kaunista ja aurinkoista syksyä!

Vierailija
54/27 | 

Vähän sama homma kuin edellisellä kommentoijalla: olen itse 173 cm pitkä, ja neulottuani 3 kerää löysällä käsialalla puikoilla 6 takki yltää vain hieman pepun alapuolelle. Onkohan johannan takissa sittenkin neulottu 4 kerää ennen jakoa etu- ja takakappaleisiin?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010