kaksi hyvää

Tämä aika vuodesta on yleensä se jolloin alan kaipaamaan jotain, eh, jollen nyt suoranaisesti väriä, niin sanotaan eloa iholle. Hehkua! 

En siksi haluaisikaan kutsua näitä voiteita "itseruskettaviksi", vaan sellaista luonnollista hehkua antaviksi voiteiksi. Usein mulla on nimittäin luonnollisemman näköinen olo itseruskettavan kanssa kuin kalpean harmaalla naamalla ilman sitä! :D

Pahimmillaanhan Sunless tanner jättää tunkkaisen ja todellakin luonnottoman pinnan ja värin ja siksi oikea voidevalinta, ihonhoito sekä -alustus ovatkin avainasemassa.

Ensinnäkin; iho ei saa olla kamalan kuiva eikä ainakaan hilseilevä. Kuorin ihon aina ennen itseruskettavan käyttöä ja levitän siihen runsaasti kosteusvoidetta, johon itseruskettava saakin vähän sekottua. 

Näistä kahdesta tuotteesta Chanel on ollut mun ehdoton valinta jo lähemmäs kymmenen vuotta. Sitä ei ole mikään voittanut luonnollisuudessaan. Olin kuitenkin tosi iloinen saadessani kokeiluun Jurliquen tannerin; kiva että luonnonkosmetiikkakin osallistuu tähän.

Jurliquen tanneri oli ylättävän hyvä; siis todella hyvä. Chanelin tapaan siinä on mieto, huomaamaton tuoksu ja loistava koostumus. Voide levittyi ja imeytyi moitteettomasti. Jurlique on Chanelia tehokkaampi, joten sen kanssa voi olla vähän varovaisempi tai säästäväisempi; voidetta ei tarvita paljoa. Lopputulos on kuitenkin todella luonnollinen, mutta suosittelen levittämään varovaisesti ensimmäisellä kerralla. Pätee tietysti oikeastaan kaikkiin itseruskettaviin. Mitään väriä ei kannata suinpäin mätkiä ekalla kerralla! 

Muista hieroa kasvot kunnolla, jotta saat voidetta tasaisesti koko kasvoille. Muista myös kaula ja ihan korvien taakse asti. Ja pese kädet ja kynnenreunat kunnolla voitelun jälkeen. 

Jeps :) Hyvää viikonloppua! :))

Kommentit (7)

8/7 | 

Kuinka yleistä tällaisten itseruskettavien käyttö on ja onko se tarpeen? Kiva kuulla erilaisia mielipiteitä. Oikeaa vastausta ei varmaankaan ole. :)

9/7 | 

Uskoisin, että jos on lähtökohtaisesti hyvä iho ja aikaa ihon kuorintaan ja huolelliseen säännölliseen sävytykseen, voi itseruskettavilla saada hyvän lopputuloksen. Varmaan useat käyttävät voiteita, koska ihon saa niillä näyttämään tasaisemmalta. Makuasia, näyttääkö Suomessa luonnolliselta purkkipäivettynyt naama, joskus saattaa jopa vanhettaa olemusta.

10/7 | 

Mielestäni vanhentaa huomattavasti. Olen kokeillut itsekin, mutten pitänyt lopputuloksesta.

11/7 | 

Olisi kiva saada hehkua kasvoille. Kiitos Johannalle vinkeistä :) Entä osaisiko joku vinkata löytyykö marketeista joku toimiva merkki? Hintakin ratkaisee...

12/7 | 

Olen ymmärtänyt, että itseruskettavat sisältävät yleensä DHA:ta, jota ei luonnonkosmetiikassa käytetä, ainakaan siis k.o. kosmetiikalla on jokin sertifikaatti. Voin olla toki väärässäkin. (http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00729)

Itse käytän "ruskettajia" myös ympäri vuoden. Tällä hetkellä parhaita, joihin olen törmännyt ovat Vita Liberatan tuotteet. Niillä saa todella kevyen päivetyksen, eli oranssiövereistä ei ole vaaraa. Ne eivät ole luonnonkosmetiikkaa, mutta muistaakseni n. 80% ainesosista on luonnollisia.

13/7 | 

Vierailija on sikäli oikeassa, että yleensä DHA on se ruskettava aineosa. Sitä tosin voidaan valmistaa synteettisesti - tai olla valmistamatta, sillä sitä saadaan useista kasveistakin. 

Kovin harva sertifioitu luonnonkosmetiikkatuotekaan on sataprosenttisesti luonnollista, näin on myös itseruskettavien kohdalla. Itse laittaisin sertifioimattomat Vita Liberatan, Jurliquen ja sertifioidun Laveran samaan sarjaan itseruskettavien osalta - jokaisella em. tuotteella on hyvin korkea luonnollisten aineosien osuus, mutta sataan prosenttiin on mahdotonta päästä.

Luonnollisin ruskettajahan on aina aurinko. :)

14/7 | 

nivean perusmarkettiitseruskettava voide kasvoille ja vartalolle on paras. suosittelen ainakin kalpealle iholle, tulee luonnollinen lopputulos kun muistaa vaan rajat(kulmat, suupielet ja hiusrajan) pyyhkäistä lopuksi kevyesti vanulla :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010