Dagens neule Malene Birger / toppi Superdry / chinos Asos / tennarit Converse

Täällä Norjassahan ei juhannusta juhlita lainkaan kunnolla. Juhannus on aina 23.6. eikä sen yhteyteen liity vapaa- tai pyhäpäiviä. Kokkoja on tapana polttaa etenkin jos juhannusaatto sattuu viikonlopulle -kuten tänä vuonna. Norjalaiset ovat taitavia koristamaan kallioiset rantansa myös kynttilöillä ja muilla tulilla ja veneillä ajellaan ihan vieraisiinkin rantoihin kokkoja ihastelemaan. Suurimpien kokkojen edustat ovat tavallisesti täynnä veneitä ja itseasiassa se tunnelma veneen aalloissa kokkotulien lämmössä onkin aika spesiaali.

Toivon sormet ja varpaat ristissä että sääennusteet menisivät pieleen lauantain osalta; tänne kun on luvattu pelkkää sadetta ja mulla on haaveissa pieni keskiöinen veneretki... Katsotaan miten käy :) Sateeseen ei viitsitä lähteä.

Oletteko muuten kuulleet vanhaa ruotsalaista Cornelis Vreeswijkiä? Somliga går med trasiga sko on ehkä paras juhannuskokkobiisi ever. Sopii tunnelmaltaan pohjoiseen yöttömään yöhön kuin nenä päähän:

 

TUNNELMALLISTA JUHANNUSTA! <3

Kommentit (18)

kalastajanvaimo
19/18 | 

Kiitos samoin :) Mulla on työviikonloppu (pläääh) et sen puoleen ihan hyvä jos sataa ;) Ei vais, ehdittais kyllä hienosti veneretkelle, joten toivotaan nyt ettei tuu sadetta. EIKÄ AINAKAAN SUOMEEN!! :)

kalastajanvaimo
20/18 | 

Joo mökkijuhannushan se paras olisi, Suomessa! Ei täällä mitään kunnon juhannuksia ole, mutta onneksi on edes kokot :) Ihanaa mökkijuhannusta teille <3

kalastajanvaimo
21/18 | 

Joo todellakin minijuhannus ;) Tänne on vieläpä luvattu ihan kauheita vesisateita niin saattaapa jäädä ihan olemattomaksi :/
Nautitaan kuitenkin se mitä voidaan, keskikesä on aina kaunis <3

kalastajanvaimo
22/18 | 

Joo noissa on ihana tunnelma ja tekstit sellasia kivan... sellasia omia. Ei liikaa yritystä löytää jotain suurta syvällisyyttä ja viisautta ja silti kauhean syvällisiä ja viisaita haha :) Vaikea selittää. Sellanen lauluntekijä joka ei selvästi yritä miellyttää suurta yleisöä ja kuitenkin miellyttää... Hyvää juhannusta Maiju!

kalastajanvaimo
23/18 | 

Joo on tää juhannuksen vietto täällä kiva, itseasiassa olen jo tottunut siihen siinä määrin, että suomalainen hurja kännäilyn määrä tuntuu jo pikkasen hullulta... ;) Siis että monta päivää menee kaljapullo kädessä.
Kiva että Ruotsi-jutusta oli hyötyä, olen kanssa suuri Ruotsi-fani ja varmaan tullaan reissaamaan sinne toistekin! Grännaan pitäisi päästä ehdottomasti uudelleen, ihana <3

Lotta
24/18 | 

Jo, bra låt - men den heter "somliga går med trasiga skoR"... =D

Maiju
26/18 | 

Tuo biisi on ihana. Myös Balladen om Fredrik Åkare on tosi kaunis biisi tältä herralta, ja sitten Polaren Pär hos det sociala on tietty hauska :) hyvää juhannusta!

Meery
27/18 | 

Ihanaa juhannusta teille sinne Norjaan!! Kuulostaa niin ihanalta tuo juhannuksen vietto siellä...Me aiotaan myös lähteä lasten kanssa tuttavien mökille saareen :)

Kati
28/18 | 

Ihanaa "minijuhannusta" teille<3 Miniä, hih, siksi,kun se ei ole niin iso juhla siellä Norjassa kuin täällä koto Suomessa. Mutta kyllä tuo teidän juhannuksen viettotapa ihan asiaankuuluvalta vaikuttaa;)

Nyt näyttää siltä, että me saadaan ainakin tänään viettää aurinkoista keskikesän juhlaa. Ihanaa!

Siispä nautihan hyvästä tunnelmasta ja keskikesän juhlasta täysin siemauksin<3 Kiitos vielä kesäisistä ja kauniista kuvista.

Peku
29/18 | 

Hei ja mukavaa keskikesän aikaa sinnekin. Kiinnostavaa aina lukea miten jotkin asiat, juhlanpyhät yms. tehdään/juhlitaan Norjassa verrattuna Suomeen. Juhannuksen vietto kuulostaa siellä todella kivalta.

Kiitos muuten taannoisesta Ruotsin reissun postauksesta. Ajelen samalla suunnalla ensi kuussa ja ainakin Gränna pitää nähdä.

suklainen
31/18 | 

hei mitä tykkäät asua norjasta? millainen maa norja on? :) olen kovin kiinnostunut norjasta.. :) voisitko hieman kertoa mikä on yliskuvasi norjasta?

Madicken
34/18 | 

Juhannus sikäläisittäin kuulostaa vähän samalta kuin venetsialaiset eli "mökkikauden lopettajaiset" Pohjanmaan rannikolla.

Harmaa kesäaamu täällä, toivotaan aurinkoa sinne ja tänne!

Minsku
35/18 | 

23. pv on se perinteinen, 'oikea' Juhannusidylli jota Suomessakin on ennen vietetty, mutta sitten vaihdettiin se perjantaiksi. Harmi, että siitä Norjassa on luovuttu kokonaan - ihaninta olisi täälläkin, että mentäisiin perinteisesti, tulisi niitä extravapaita ;)

Laura
36/18 | 

Norjan tapa viettää juhannusta tuli juu huomattua, kun poikaystävä lensi perjantaina Suomeen ja ihmetteli mikä kiire meillä minnekään on. Päädyttiin kuitenkin ajoissa Suomenlinnaan ja ilta meni mukavasti. Lauantaina Nilskin sitten lopulta huomasi miten tyhjä koko kaupunki on ja kyseli missä kaikki ovat.. Päätettiin, että ensi vuonna mennään perinteisesti mökille :)
http://luckydrops.blogspot.no/

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010