Mulla on ilo ja kunnia olla Indiedaysin kautta kampanjassa, jossa Always & UNESCO pyrkivät meidän pohjoismaisten tyttöjen kautta auttamaan senegalilaisia tyttöjä. Siinä missä meille koulunkäynti ja lukutaito ovat itsestäänselvyyksiä, käy nimittäin senegalilaisista tytöistä vain noin 15% koulua -joskin prosettiluku on toivottavasti kasvussa :) Always & Unescon kamppanjan tavoitteena on kahden vuoden sisällä parantaa 40 000 tytön koulutusmahdollisuuksia, oman elämän hallintaa, itsevarmuutta ja mahdollisuuksia ja niin... Miten me pohjoismaiset tytöt stten voimme auttaa? Esimerkiksi ostamalla Always -sidepaketin tai helposti käymällä Always Sisters for Education -facebooksivulla klikkaamassa ihan vain yhtä nappulaa ja lahjoittamassa klikkauksella 0,28 euroa tytöille! Helpompaa keinoa tehdä päivän hyvä teko ei olekaan.

Joskus on ihan uskomatonta miettiä, miten erilaisessa maailmassa me eletään. Verrattuna vaikkapa Senegaliin. Joskus täällä hyvinvoinnissa asuminen tuottaa pelkästään huonoa omaatuntoa, kun toisinaan taas mietin, että onko meillä sittenkään parempi elämä? Ollanko me täällä onnellisempia kaikkinen tavaroinemme ja rahoinemme. Epäoikeudenmukaista tää on jokatapauksessa -se, että toisilla on paljon ja toisilla vähän. Mutta sille en voi juuri muuta kuin osallistua tukemalla kaikenlaisia keräyksiä tai vaikkapa kummilapsen kautta. Tai lähtemällä kehitystyöhön. Maailmaa ei voi yksin muuttaa, mutta siihen voi osallistua. Niin ja sitten mietin, että maailmassa on ihan älyttömästi niitäkin, joilla on paljon enemmän kuin mulla. Ja enemmällä tarkoitan nyt maallista mammonaa. Enkä muuten kuvittele hetkeäkään, että heillä olisi parempi elämä, vaikka toisaalta tottakai tiedän, että meillä pohjoismaisilla on elämässä monet (kaikki?) lähtökohdat paaaaljon kehitysmaita paremmat. Sitäpaitsi tiesittekö, että rikkaimmat ovat kaikkein piheimpiä lahjoittamaan hyväntekeväisyyteen? Ainakin täällä Norjassa, sitä on ihan tutkittu... Hmm :/ No mut, tässä hyväntekeväisyydessä ei tarvitse edes miettiä pihiyttä -klikkaamalla tuhlaat vain Alwaysin rahoja.

(Postauksen kuvat on poimittu Googlen kuvahausta hakusanoilla "senegalese school girls" -joihinkin liitin myös tarkempia lähdetietoja.)

Tähän yhteyteen on kai hyvä kertaluontoisesti mainita -kun mun työasioista täällä on viimeaikoina pikkasen puhuttu- että sain juuri ihan unelmatyön pakolaisten/turvapaikanhakijoiden pikkulasten terkkarina. En oo pitkään aikaan ollut näin ylpeä itsestäni suoraan sanottuna -meitä hakijoita oli aika lauma :)) Työstä tulee supermielenkiintoista ja odotan tosi innolla. Vatsa sekaisin onnesta ja jännityksestä siis hehe :)

Kommentit (68)

Leena
69/68 | 

Hehe, nämä ylläolevat pohdinnat siitä, mikä on elämässä tärkeintä, kuulostaa naurettavalta ihmiseltä, joka pitää täysin pinnallista ja tyhjänpäiväistä vaate- ja lifestyleblogia.

Olga
70/68 | 

Klikattu on. :) Onnea uudesta työpaikasta, kuulostaa mielenkiintoiselta ja haasteelliselta työltä!

Saaramaria
71/68 | 

Onnea uudesta työpaikasta!

Maailma muuttuu teko kerrallaan. Mielestäni paras tapa sen muuttamiseen on juuri koulutus ja ennen kaikkea - tyttöjen ja naisten koulutus. Tämähän on ihan tutkittu juttu, että koulutettu tyttö ja nainen auttaa todennäköisimmin omaa yhteisöään myös tulevaisuudessa, puhumattakaan nyt oman elämänlaatunsa parantamisesta, omien valintamahdollisuuksiensa moninkertaistamisesta, ja oman elämänhallintansa huimasta parantamisesta.

Hienoa, että olet mukana!

S
72/68 | 

?I believe the good you do for others comes back to you"

Maaria
73/68 | 

Moi, olin viime vuonna Senegalissa vapaaehtoistyössä. Yksi antoisimmista tehtävistä oli juuri aikuisten lukuryhmässä avustaminen. Joten aihe tuntuu läheiseltä!

Pirkkis
74/68 | 

Onnea, iloa ja viisautta uuteen työhösi! Muistathan Pikku Prinssin viisauden:"Vain sydämellä näkee hyvin, kaikkea ei näe silmillä!" Blogisi kertoo sinusta ja suloisesta luonteestasi ja uskon sinun olevan juuri oikea ihminen tuohon haasteelliseen työhön.

aaaa
76/68 | 

Onnittelut työpaikasta! Pakko kommentoida tuohon pohdintaan, että onko kehitysmaissa ihmiset onnettomampia... Olen nyt asunut 3 vuotta Ugandassa ja sanoisin tällä kokemuksella että ei! JOtenkin täällä osataan keskittyä oikeista asioista murehtimiseen ja vastoinkäymisten sattuessa elämä jatkuu silti. Jos länsimainen ihminen kohtaisi samoja ongelmia kuin monet täkäläisitä, olisi moni meistä vähintäänkin jossain psyk.hoidossa. Tässä yksi positiivista havainnoistani, vaikka kaikki kokemukseni täällä ei suinkaan ole pelkkää 'kehitysmaaromantiikkaa'.

Katriina
77/68 | 

Onneksi olkoon uudelle työpestille ja uralle! Varmasti tulee olemaan erittäin mielenkiintoista ja etenkin palkitsevaa. Sehän on ainakin omasta mielestäni tosi tärkeätä että tekee sellaista työtä, mistä motivoituu ja missä on hyvä. Palkitseminen on silloin kohdalla, oli se minkälainen tahansa. Mukavaa syksynjatkoa!

maria
78/68 | 

Sait mut itkemään. Ihanaa ja koskettavaa.
Kiitos, että jaksat pitää blogia. Olet ihana persoonallisuus ja aivan älyttömän kaunis :) Sun sivuprofiili on uskomaton :)
Ole rohkea, ole vapaa. Älä anna minkään masentaa itseäsi!!
Oot aarre.
Ja meille monille iloksi.
Herran siunausta ja voimia koko perheelle. God is love!
<3 <3

Marika
79/68 | 

Paljon onnea uuteen työhön! :) Olin juuri parituntisella luennolla, jonka piti tämän alueen vastaavassa toimessa oleva terkkari. Työ kuulosti rankalta niin hänen työhönsä liittyvän jatkuvan hälytysvalmiuden kuin julmuuksia kokeneiden ihmisten kohtaamisenkin suhteen, mutta samalla työ vaikutti niin mielettömän palkitsevalta!
Tsemppiä uuteen haasteeseen!

tupu
80/68 | 

ihana kun olet mukana tässä kampanjassa ja onnea niin paljon uudesta virasta!! <3

saan susta paljon inspiraatiota! kiitos siis blogistasi ;)

tiny
81/68 | 

Onneks olkoon työpaikasta!! Mahtavaa!!

Mina
82/68 | 

Onnea uudesta työstä! Hieno ja tärkeä kampanja menossa; osallistuin.

Kiitos, kun pidät blogiasi; saan siitä energiaa!

T.Mina

zubi
83/68 | 

Onnea uudesta työpaikastasi, kuulostaa todella hyvältä ja sinulle sopivalta! Olen lukenut blogiasi vuosia, mutta ensimmäistä kertaa kommentoin (joo-o, uskomatonta, nolottaa oikein). Kiitos inspiraatiosta ja valoisuudestasi, juttujasi on joka kerta kiva lukea. :)

handy
84/68 | 

Onnittelut uudesta työstä! Työ on varmasti haastavaa, toivottavasti myös palkitsevaa. Itse samalla alalla työkentelevänä toivon jatkuvasti, että olisi resursseja tehdä työtä paremmin, huolehtia enemmän ja tukea potilasta varsinaisen hoidon jälkeen/käyntien välilläkin. Sitten taas yritän miettiä, että jossain päin maailmaa ei kyetä tarjoamaan edes perusterveydenhuoltoa kaikille tarvitsijoille. Saati sitten muuta perustarpeiden tyydytystä. "Paras mahdollinen hoito/apu", on se mantra, jonka koetan pitää mielessä. Siihenhän me kaikki tällä alalla varmasti pyritään, maailmankolkasta ja resursseista riippumatta.

kalastajanvaimo
86/68 | 

Oh, kiitos. Toivon niin kovasti että oisin hyvä tossa työssä!! Huh jännittää kyllä hulluna!

kalastajanvaimo
87/68 | 

OI... Jos mun mies lähtisi, olisin ihan valmis vuoteen kehitysmaassa. Se olisi varmaan niin kokemus -koko perheelle!!

kalastajanvaimo
88/68 | 

Hei kiitos, vaikutti tosi mielenkiintoiselta, tohon täytyy tutustua kunnolla!!

kalastajanvaimo
89/68 | 

Kiitos Jenni <3 Se tulee olemaan tosi jännää :)

kalastajanvaimo
90/68 | 

Joo totta, joskus täällä kehitysmaissa ehkä säälitään liikaakin kehitysmaissa asuvia, "katsotaan alaspäin". Oon kanssa miettinyt usein et onko kaikki kehitysmaissa asuvat muka niin onnettomia. Tuskin. Miksi me luulemme että kaikki haluaisi just samanlaisen elämän kuin meillä... Ei mulla ainakaan oo tarvetta vaihtaa paikkaa kenenkään miljonäärin kanssa, jos nyt yrittää verrata näin tyhmästi. Mutta siis tottakai kehitysmaissa on niin monissa ihan perusasioissa parantamisen varaa, että jokatapauksessa avustus menee oikeaan osoitteeseen. Kyllä siellä apua joka tapauksessa tarvitaan.

kalastajanvaimo
91/68 | 

Niinpä... Se elämästä nauttiminen on niin paljon tärkeämpää kuin se, että pankkitilillä on rahaa! Jos vaan pärjää jotenkin. Tuntuu vaan usein että täällä meillä on vaikea pärjätäkin kun vaatimukset on niin hurjia. Pitais olla kaikin puolin menestynyt ja omistaa kaikkea... Aargh ;) Tällaisista paineista ja rasitteista keventyy varmasti kehitysmaissa...

kalastajanvaimo
92/68 | 

Kiitos Merja <3 Kiva kuulla :)

kalastajanvaimo
94/68 | 

Voi kiitos... Kovasti sydämelliseltä kulostat kyllä itse <3

kalastajanvaimo
97/68 | 

Saana, mulla on vähän samat ajatukset... elänyt oikeasti aika monessa tilanteessa, joita verratessa ei taloudellisella tilanteella kyllä ole ollut minkäänlaista yhteyttä onnellisuuteen... Tai ehkä just käänteinen yhteys ;) Onni lähtee täysin muista asioista, niin totta.

kalastajanvaimo
98/68 | 

:)
Voi kiitos, niin kauniisti sanottu <3 Toivottavasti osaan olla hyvä siellä, jännittää kovasti :)

kalastajanvaimo
99/68 | 

:D
Eikö, oon niin iloinen että sain sen :)

kalastajanvaimo
101/68 | 

Hyvin sanottu. Maailma muuttuu teko kerrallaan... se on niin totta.

kalastajanvaimo
103/68 | 

Kiitos Neely! Se on varmasti todella mielenkiintoinen työ, johon en koskaan kyllästy... Odotan innolla!

kalastajanvaimo
104/68 | 

Niinpä, huh... Enpä oikeastaan olisi uskonut, että tässä ollaan kun kuusi vuotta sitten tänne muutettuani kävin norjankielen kurssia pakolaisten kanssa... ;) Huh, todella mielenkiintoista. Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan!! :D Lupaan raportoida jotain kunhan tosiaan olen pääsyt vauhtiin! :)

kalastajanvaimo
105/68 | 

Niinpä, toi omien rahojen tuhlaaminen on usein vaikeaa ja mieluusti osallistutaan jos voi tuhlata jonkun muun rahoja ;) Vähän siksi sen tohon kirjoitinkin kun "rikkaamista" ja pihiydestä kirjoittelin muutenkin. Ei niin, että se ois mun oma henk. koht ilonaiheeni että saa tuhlata Alwaysin eikä omia rahoja ;) En muuten tiedä voiko tähän kampanjaan lahjoittaa muuten rahaa! :o Luulisi!

kalastajanvaimo
106/68 | 

Kiitosta, innolla odotetaan töiden alkamista :)

kalastajanvaimo
107/68 | 

Me too! :) Ainakin niin, että saa itselleen paremman mielen :)

kalastajanvaimo
108/68 | 

Voi kiitos Maria, yritän muistaa tän ;) Etenkin olla vapaa, viisas ja rohkea... Ei niin helppoa, mutta todella kauniisti sanottu. Kaunis viesti, kiitos! :)

kalastajanvaimo
109/68 | 

Totta Katariina; tää on just sellanen unelmatyö, johon kiinostus on pohjaton... Toivon todella että parjään siinä, että koen onnistuvani.
Kiitos samoin, kivaa syksyn jatkoa!

kalastajanvaimo
110/68 | 

Kiva kuulla Melli, kiva kun jätit viestin :)
Samoin teille :)

kalastajanvaimo
111/68 | 

Kiitos, huippua kuulla! Kiva kun käyt täällä :)

kalastajanvaimo
113/68 | 

Niinpä... voi ei toi riittämättömyyden tunne tulee varmaan niin monta kertaa. Haluaisin ihan varmasti ottaa ne kotiin mukaan ;) Huoh, täytyy vaan pysyä omassa roolissaan ja tosiaan muistaa että täällä saavat ainakin perusterveydenhuoltoa. Eikä mulle muu kuulukaan... Huh, tulee kyllä olemaan mielenkiintoinen työ.

kalastajanvaimo
114/68 | 

Kiitos Zubi, tosi kiva kuulla, toivotaan että olen sopiva! :)

h_eidi
116/68 | 

Onnea uudesta työpaikasta :). Huippujuttu, samoin kuin osallistumisesi tähän kampanjaan.

piatsu
117/68 | 

Hyvä kampanja varmasti.Tosi skandinaavinen kommentti on tuo,että ei tarvitse edes tuhlata omia rahoja kun voi tuhlata alwaysin rahoja.Me ollaan tosi huonoja tinkimään mistään omasta hyvästä ihan oikeasti vaikka keräyksiin joskus annetaankin rahaa.Tsemppiä erittäin vaativaan ja vastuulliseen työhösi!

Johanna
118/68 | 

Onnea uudesta ihanasta ja haastavasta työstä. Olen saanut myös tehdä työtä maahanmuuttajien kanssa terkkarina ja tykännyt siitä tosi paljon. Haastavaa työ toki on ja aluksi varsinkin väsyttävää (niinkuin nyt uusi työ aina). Mutta harvoin olen kuitenkaan siitä "normityössä" saanut yhtä paljon kuin maahanmuuttajien kanssa tehdystä työstä. Olen oppinut heiltä paljon ja saanut paljon. Toivottavasti myös omalta osaltani pystynyt auttamaan heitä sopeutumaan ja kotiutumaan kulmään, märkään ja pimeään Suomeen. Tsemppiä! Uskon, että pärjäät loistavasti! Olisi tosi kiva kuulla työstäsi hieman tarkemmin (jos voit kertoa) kunhan olet päässyt siihen "sisälle".
-kollega Johanna-

Neely
119/68 | 

Onnea hirmuisesti uudesta työstä! Kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja sinulle sopivalta, varmastikin työsi antaa myös sinullekin paljon. Epäilemättä kyllä myös vaatiikin, ottaen huomioon mistä oloista lapset tulevat... tsemppiä sinulle kovasti uusiin haasteisiin!

Minna
120/68 | 

Klikattu on.

Onnea uuteen työhön!

Ansa
121/68 | 

Onnea uudesta työpaikasta! Hieno juttu sekä se että tämä kamppis. :)

Tina's
122/68 | 

Kuinka kätevää, ostoslistalla onkin tänään sidepaketti :D Ja suuret onnittelut uudesta työpaikasta, se kuulostaa tositosi ihanalta! <3

solei
123/68 | 

Upeita kuvia ja kävin heti Tykkäämässä. Tulee hyvä tunne kun asiat hoituvat hineojen ihmisten kautta ja voi itsekin vähän olla mukana.

He eivät olisi ikinä voineet saada parempaa hoitajaa noilla pienille usein pelokkaillekin lapsille..
Kun näen kuvista miten katsot omia pienokaisiasi voin vain tietää että tekivät oikein valinnan!!!
ONNEA!

Saana
124/68 | 

Itse olen elämäni aikana päässyt monet kerrat totetamaan kuinka maallinen mammona ei todellakaan tuo onnea. Usein mietin, että mitäs sitten kun poikaystäväni valmistuu ja meillä tulot kaksin kertaistuvat, en usko sen vaikuttavan pätkän vertaa meidän onnellisuuteen. Kyllä onni lähtee täysin muista asioista.

Superisti onnea hienosta uudesta työpaikasta! Se varmsti tuo paljon uusia ja rikkaita kokemuksia tullessaan!

pinja
126/68 | 

Onnittelut hienosta työstä! :) Varmasti tulee olemaan mielenkiintoinen työ.

Myös kampanja on hyvin tärkeä ja avustuskohde mitä mainioin. :)

Katja
127/68 | 

Tärkeä asia! Onneksi olkoon uudesta tystä!!!

Emma
128/68 | 

Onnea hirmuisesti uudesta työstä. Sydämellisempää terkkaria saa kyllä hakea, vaikka tunnenkin sinut vain blogin perusteella :) Tärkeä aihe tämä tyttöjen koulutus. Itse opiskelijana lahjoitin kampanjaan jo 5e, tuntui huomattavasti paremmalta kuin törsätä se johonkin muhuun...

Merja
129/68 | 

Tärkeä aihe & hyväntekeväisyyskohde. Lupaan kantaa pienen korteni kekoon. :)

Onnittelut uudesta työstä! :)

Nipsu
130/68 | 

Onnea uudesta kiehtovan kuuloisesta työpaikasta! :) Itsekin olen ulkomailla tehnyt vapaaehtoistyötä paikallisessa sairaalassa (Aasiassa) ja on pakko todeta, miten eriarvioisessa asemassa ihmiset maailmassa ovat! Mutta siellä he osasivat nauttia ja olla valittamatta pienistä, toisin kuin täällä pohjolassa.... Klikattu on! Syyssateesta huolimatta anna sisäisen auringon paistaa! :) Minä läjden kohta kampaajalle nauttimaan, mummi tulee lapsia hoitamaan siksi aikaan, ah, ihanaa! :))

Jopsu
131/68 | 

Nyt kun mietitään maailmallisia, niin kannattaa kurkata http://www.gapminder.org/
Vähän statistiikkaa innoitukseksi. Minua ainakin inspiroi, ja maailma käsitykseni muuttui, tavallaan tiivistyi.

Melli
132/68 | 

Onnea uudesta työpaikasta! Follow your heart <3! Kiitos ihanasta blogistasi. Todella harvoin olen käynyt jättämässä sinulle viestiä, mutta täällä käyn viikoittain ja viihdyn hyvin.

Ihanaa syksyä sinulle ja perheellesi :)

mirjaminkukka
133/68 | 

Juuri tuota jäin myös miettimään...toki kävin klikkaamassa!
En löytänyt ohjetta miten itse voisi ihan oikeesti osallistua kampanjaan ja antaa siihen rahaa?
Löysikö joku muu?
Uskoisin, että moni hluaisi näin tehdä, kukin mahdollisuuksiensa mukaan.

Niin ja kovasti onnea uuteen merkitykselliseen työhön :)

kalastajanvaimo
134/68 | 

Hyvä juttu -ja kiitti :)

Jenni
135/68 | 

Oo, onnea uuteen työhön, kuulostaa tosi hienolta!

Sini
136/68 | 

Hienoa kun olet mukana kivassa kampanjassa!

Joskus itsekin miettii, olisiko elämä millaista jos olisi syntynyt nomadiksi. Ilman mitään nykyajan teknologiaa, koulutusta ja tietoa "paremmasta". Mutta onko tämä länsimaalainen elämäntapa oikeasti parempi? Kuinka haluaisinkaan katkaista virrat koneista ja asua metsän keskellä.

Toista on maissa jossa väestöllä vain ei ole varaa kouluttautua ja elämänlaatu on surkeaa, juuri nitä kohteita pitääkin auttaa pääsemään eteenpäin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010