Okei, mun saunasuunnitelman avaaminen alkakoon pienestä palasta meidän talon pohjapiirustusta:

Vasemmalla ruokavarasto -josta siis kehkeytyy jaettu alue saunalle ja pienelle suihkutilalle. Redskap/gang, joka toimii pukuhuoneena ja sellaisena rentoutumistilana :)  ja oikealla vielä se betonibunkkeri vaskerom, jota ei sekoiteta näihin rentoutumistiloihin mitenkään ;)) Ovi pysyy kiinni :)

...Ja tässä yllä mun havainnollistava piiros aiheesta ;) Saunaan tulisi lasiovi -ja niin varmaan tuohon ruokavaraston oven paikallekin, johon olen kirjoittanut "ovi pois".  Lattioille valitsen kauttaaltaa tummanharmaata laattaa lukuunottamatta suihkutilaa/ saunan edustaa, johon laittettais pientä luonnonkiveä. Ja käytävälle (gang), suihkuseinän toiselle puolelle pukuhuoneeseen tulisi myös vesipiste ja -allas, mitä kuvassa ei näy. 

Seinät olenkin täysin ajatellut "jättää" muuri-betoni-pintaisiksi; se sopii niin ihanasti kellarimaiseen lookkiin: tyyliin tämä:

Nyt saa ilomielin kaikki muurarit/putkimiehet (eli mun blogin keskivertolukijakunta ;)) tai ihan muuten vaan remppaajat kertoa, että miten tää käytännössä onnistuu. Nykyisellään betoniseinä on varmaankin melkoinen "sieni" eli jotain kosteuseristettähän siihen väliin -ennen tätä lopullista muuriseinäpintaa täytyy varmaan laittaa...

Puuta, valkoista ja harmaata. Kellarimaista spa-henkeä on mun suunnitelma (kuva uusimmasta Bolig Plus -lehdestä).

Tässä vielä ne mun laattasuunnitelmat -ja suihku saisi myös olla mallia vanhanaikainen, suoraan seinään. Ehkä jonninverran askeettisempi kuin tämä krumeluurimalli, kun kellarissa nyt kuitenkin ollaan ;) Että kovasti simppeliä ja luonnonmatskuista olisi tiedossa! (suihku laatat)

Saitteko käsitystä?

Kommentit (107)

susanna
109/107 | 

Joo, hei, en tiedä kuuluuko mies Norjaan toimitettaviin paketteihin, mutta kuitenkin ;)

hem
110/107 | 

Vautsi, vautsi! Näyttää tosi hyvältä luonnokselta,
kun meidän taloa rakennettiin tänne etelä-Ruotsiin
niin mulle oli kans tosi tärkeetä saada SE sauna. Niin että saataisiin edes pieni annos
Suomi fillistä ruotsalaiseen arkeen:)

Meillä on suihku tiloissa myös 2 puutasoa lavuaarin alla, mutta ollaan huomattu jälkikäteen että
olisi täytynnyt pintakäsitellä puulevyt vielä tarkemmin, koska kosteus on jo jättänut jälkensä.
Betoni seinä kuulostaa ihanan graafiselta, jag kivilaatat antaa sitä luonnon tuntua:)

Kiitos inspiraatiosta,again!
Annaleena

kalastajanvaimo
111/107 | 

Thanks, se oli oikein hyvännäköinen! ;) Just jotain tällasta ajattelin meidän saunaan. Hahaa olipas vaikee vastata tosissaan tähän :D

kalastajanvaimo
112/107 | 

Sori sun vastaus hyppäsi alemmas...

kalastajanvaimo
113/107 | 

Kiitti, kyllähän siitä ihanasta Suomi-saunasta täytyy tulla sellanen houkutteleva paikka ja toi betonilookki kävis niin hyvin kellariin... Kiitti puutasovinkistä, täytyy tosiaan olla niiden kanssa oikein tarkka... jos tollasta saadaan :)

Tuatara
114/107 | 

Plan kuulostaa hyvältä.
Puutasot kestää (meillä keittiössä) kun ne aluksi käsittelee hyvin ja muistaa lisätä puunsuojaa (meillä öljy) aika-ajoin.
Oraksella on kiva hana (Hydra), missä on samaa kuin sun suunnittelemassa hanassa. Siitä tulee sellainen ihana sade suihku, kun hana on leveä.

Tuo sun edellisessä postauksessa oleva neulemekko on niin ihana. Olet aiemminkin ottanut siitä päivänasukuvia ja aina ihailen sitä.

Anna
115/107 | 

Näyttää ja kuulostaa niin ihanalta! Köyhä opiskelija saa haaveilla positiivisen kateellisena... :)

marianne
116/107 | 

Heippa! ihanalta kuulostaa ja en vaan millään jaksa oottaa millanen tosta talosta tulee! yleensä en niin kiinnostunu sisustuksesta jaksa olla mutta tää on temmannu mut mukaansa...

t. 16v lukija, löytyy sulla muitaki ku muurareita ruudun takaa;)

allison
117/107 | 

valmistaudu blogihistorian randomimpaan kysymykseen: satutko tietämään edellisten asukkaiden uskontoa? :D

Henriikka
118/107 | 

I like I like! Tosi hyvältä näyttää. Ja tuo luonnonkivi- idea kuulostaa mahtavalta. Omaperäistä. Ja kiva kun aijot säilyttää vanhat seinät (tietysti mahdollisuuksien mukaan)!

Henriikka

anonyymi
119/107 | 

Betonin päälle vesieristys, sen päälle rappaus. Hyvältä näyttää suunnitelmat.

Jenni
120/107 | 

Oih! Tästä tulee aivan unelma <3 Meillä kanssa kylppäriremontti tulossa... APUA! Kauhulla jo odotan... Onnea ja jaksamista remonttiin! :)

Kris
121/107 | 

Hejssan!

Meidän tulevaan unelmataloon tulee kylpyhuoneosasto suunnilleen samalla periaatteella, tosin itse haluan lopputuloksen olevan ERITTÄIN karun betoninen satunnaisilla tammipuisilla yksityiskohdilla... Meidänkin suunnitelmissa on laittaa luonnonkiveä mahdollisimman paljon lattioihin ja ehkä muillekin pinnoille, joten luonnollisesti sun suunnitelma kuulostaa loistavalta ;)

Mutta asiaan: tästä omasta betoni-sementti-laastirakkaudestani johtuen olen pistänyt korvan taakse kaiken asiasta oppimani. Innossa uudistettiin taannoin lapsiperheen kylpyhuone - lopputulos oli omaan makuuni hirveä, mutta kannatti katsoa koko jakso. Siinä viisas remonttimies sanoi, että suosittelee kylpytilojen seiniin ns. antiikkilaastia tuollaisen sementtimäisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Ymmärtääkseni kyse on jostain erikoislaastista, joka tekee erityisen vivahteikkaan lopputuloksen. Laastia voi myös maalata haluamallaan sävyllä esimerkiksi juuri betoniseksi, se on luonnostaan ilmeisesti valkoista. Ja kun kosteissa tiloissa ollaan, alle tulee tietysti kosteuseriste. Voilá!

Puupinnoista vielä: haaveilen itse puisesta lavuaarista, ja se olisi aikanaan ainakin tarkoitus toteuttaa venelakalla pinnoittamalla. Niitäkin kun on myös sitä himmeämpää sorttia. Joo, vahaamalla säilyisi tietysti se puun pehmeä tuntu (johon olen aivan hulluna), mutta itse pidän tärkeämpänä, että kovaan käyttöön joutuva pinta on kestävä, jotta sitä ei tarvitse varoa ja jatkuvasti hoitaa :)

Onnea remonttiin, täällä seuraillaan sitä innolla!

maya
122/107 | 

Tiedän yhden kylppärin, jossa rappaus on tehty uima-allaslaastilla vesieristyksen päälle. Se on kuitenki reilusti tummempi, ainakin suihkun jälkeen, joten kannattaa ottaa huomioon , että tuollainen tumma, matta pinta imee myös hirveästi valoa, eli valaistus saa olla aikas voimakas. Ja, niin, suihkun jälkeen märän betonin hajua ei voi välttää, eli kellaritunnelma saattaa olla turhankin voimakas.

Itsekin olen vastaavasta haaveillut, mutta nähtyäni sen käytännössä en olekaan enää niin varma... :) Siis hyvännäköinenhän se on, ja tarkoituseni on lähinnä vain herätellä ajatuksia...

Maija
123/107 | 

Upealta näyttää, kuvat nostavat kummasti omaakin sisustuskuumetta :)

Laura
124/107 | 

rakastan lukee näit sun remppa-jutskii! Nää on niin i h a n i a ja kaiken lisäks sul on vielä ihan huikeen hyv'ä tyylitaju tässä kaikessa sisustamisessa yms! Jatka samaan malliin ;)

nanna
125/107 | 

Tadelakt voisi olla se pinnoite. Googlaa tuolla.

Meidän kellarikylpylästä tulee sitten joskus vähän saman tapainen. Tosin, olen ajatellut tuollaista pikkukiveä seinille ja lattiaan sitten jotain yksinkertaisempaa. Meillä on luonnonkivijalka, joten olisi ihan makeeta saada luonnonkiveä myös seiniin sisälle.

white lily
126/107 | 

Kuulostaa tosi kivalta,aika erikoiselta.

Mietin vain mahtavatko ne betoniseinät olla niin mukavat sitten käytössä? Meinaan siellä kellarikerroksessa ettei tule hirvittävän ahdistava tunnelma kun ei ole niitä ulkovalonlähteitä. Jään mielenkiinnolla odottamaan lisäpostauksia teidän kylpylästä:)

Heli
127/107 | 

Näyttää todella ihanalta. Harmaa on niin mahtava väri ja tollasena betonisen näköisenä erityisesti. Ja siihen sitten puuta ja valkoista.. ah, niin nättiä.

Mua on alkanu ihan järkyttävästi harmittaa nyt että tehtiin saunaremppa ennen kuin mä keksin tän maailman parhaan jutun elikkä blogimaailman. Jos näillä tämänhetkisillä tiedoilla ja ideoilla saunan tekisin niin oisko hei hiukan erilainen.. no ois todellakin. Nyt on oikein perus-sauna, siniset laatat (etenkin se harmittaa nyt kauheesti kun toi laattojen vaihto ei ihan helppo juttu oo..) ja silleen...

Nna
128/107 | 

Suunnitelmat näyttää tosi ihanilta!

Kaisa
129/107 | 

Toi luonnonkivi on niin paras ja onnessani mietin kuin kivalta se tuntuu jalan alla. Mutta valaiskaa tyhmää, onko ne liukkaita ja eikö vesi jää kivien rakosiin -> limaa? Vai valuuko se jotenkin pois sitten kaatojen mukaan?

Minna
130/107 | 

Remonteista en mitään ymmärrä, mutta suunnitelmat näyttää hyvältä. Luonnonkivilaatat ja sadevesisuihku (tai whatever) on tosi ihania yksityiskohtia. <3

kalastajanvaimo
131/107 | 

Meilläkin on keittiössä kestänyt puutasot tosi hyvin, se on varmaan siitä käsittelystä kovasti kiinni.. Neulemekko on niin suosikki -vuodesta toiseen :)

kalastajanvaimo
132/107 | 

Ja kiitti suihkuvinkistä!!

Maria
133/107 | 

Moi Johanna,

samanlaisen betonipintaongelman kanssa pähkäilin vähän aika sitten (koulussa harjoituskohde, johon halusin ko.pinnan kylppäriin). Kivan betonimaisen pinnan saa Decosin Terrafieno Lustro stuccomaalilla, jota on juurikin betonin värisenäkin (olikohan sävy Gomera tms):

http://www.decos.fi/Tierrafino%20Stuccomaali.htm

Teen lopputyönä sisustussuunnitteluopinnoissa meidän saunan, kylppärin, veskin ja kodinhoitohuoneen. Kylppäri ja veski yhdistetään ja sinne tulee osin juuri tuota stuccomaalia. Voi siis käyttää ihan suihkutilassakin. Tosin se, että onko sitä siellä teillä Norjassa saatavilla on eri juttu :)

Ihana seurata, miten teidän remppa etenee! :)

kalastajanvaimo
134/107 | 

Kiitti :) Nauti opiskelijaelämän vapaudesta haaveillessa :D Oih ihanaa aikaa sekin <3

kalastajanvaimo
135/107 | 

Hih, kiva kuulla Marianne että on muitakin lukijoita :P

Saila
136/107 | 

Tuosta Tadelaktista oon minäkin lukenu useammastakin sisustuslehdestä. Kaikissa on vaan erityisesti painotettu, että hyvän lopputuloksen aikaan saamiseksi täytyisi olla TODELLA taitava remppamies. Sen laittaminen on vissiin jotenki erittäin vaativaa useine työvaiheineen. Jostain muistelen lukeneeni, että sitä vois sävyttää myöskin.

Minun haaveSPAni on myös betoni(eli Tadelakt) seinäinen, lisäksi haluaisin sen lattian kaadon vain yhteen suuntaan eli seinän vierelle sitten se lattiakaivo kapea koko seinän levyinen. Valaistuksen haluaisin seinän kautta tulevan lämpimän sävyisen. Siskoni mies on arkkitehti ja heillä on mielestäni todella hieno epäsuoravalaistus toteutettu kylppäriin joka on "kellarimaisen" matala.

Sinun suunnitelmat on kyllä niin ihanat, että koukuttais jo nähä miltä lopputulos näyttää! :)

kalastajanvaimo
137/107 | 

:D Voi kuule, veikkaisin ihan tätä ev.lut. kun ihan vanhanaikaisista norjalaisista oli kyse :D Joo nyt kyllä kiinnostaa miksi kysyit!

Maria
138/107 | 

Niin ja piti vielä sanoa, että tuohon pitää laittaa lakka tai vaha päälle, jotta saadaan kosteuden kestävä. Decosilla on vielä erikseen Twenty sisustuslaasti kosteisiin tiloihin, joka kestää vissiin paremmin jatkuvaa kosteutta yms. Siinäkin oli kivoja pintoja saatavilla:

http://www.decos.fi/Terra%20kosteat%20tilat.htm

-Maria

kalastajanvaimo
139/107 | 

Kiitti :) Vanhojen seinien päälle on pakko tehdä jotain (vesieristettä ym.) mutta saman ulkonäön tosiaan haluan säilyttää :)

kalastajanvaimo
140/107 | 

jeespoks, näin ajattelinkin :) thanks!

kalastajanvaimo
141/107 | 

Huh ne on kyllä sellasia hommia että... :) Tsemppiä teille kans!

kalastajanvaimo
142/107 | 

Ooh, kiitos kovasti tosta vinkistä. Ois ihan loistavaa juuri maalata seinät vaalean harmaalla, jottei se väri sitten tummuis niin räikeästi kuin tavallinen muuri/laasti kastuessaan. Oi puinen lavuaari, te viette kyllä tän tosiaan vielä astetta "stilren"immäksi...eli suomeksi...öö, tyylipuhtaammaksi? Tykkään sun ideoista, vau :)

kalastajanvaimo
143/107 | 

Jees kiitti maya oikein hyvistä näkökulmista... aloin heti miettimään tota tummuutta... Mut sit jos (kuten ed. kommentissa-vastauksessa juteltiin) maalais laastin päälle vaalean harmaalla (esim. sienellä elävää pintaa), niin se tummumisonkelma ois varmaan poissa... Ja ehkä saven hajukin vähän...?

kalastajanvaimo
145/107 | 

Kiitti Laura <3 Jatkan samaan malliin ;))

kalastajanvaimo
146/107 | 

Joo no teille passaakin sitten hyvin kivet seinille! Hyvä idea, joka ei ootullut mulle mieleenkään. Sun keksinnöstä en kyl koskaan edes epäile yhtään etteikö ne ois supermakeita...!!
Ja kiitti pinnoitevinkistä tietenkin!

kalastajanvaimo
147/107 | 

Kiitti, kiva kuulla :)) Joo meillä on toi uloskäynnin ovi lasi-ikkunallinen, eli pukuhuonetilaan tulee ihan ok luonnonvaloa (valoiseen aikaan). Myös saunan tuuletusluukku mun tekis mieli suurentaa ikkunaksi, mut en tiedä tuleeko sitä tehtyä... Näen myös ton valo-ongelman ja siks just ois huippua maalata seinät aika vaalealla harmaalla eläväksi muurinnäköiseksi pinnaksi laastin päälle.... ettei seinät ainakaan ois kovin tummat! Toisaalta tykkään ehkä pitää tuolla aika sellaisen hämyisen kynttilä-tunnelman, että kovin räikeää ja runsasta (teko)valaistusta en kaipaa... :)

kalastajanvaimo
148/107 | 

Joo blogeista saa kyllä niin paljon kaikkee uutta inspistä! Mut hei tuli vaan mieleen noi laatat, nykyäänhän on olemassa jotain ihan laatoille kehitettyä maalia, ihan varmasti olen kuullut!! Että voisit maalata laatat ehkäpä...? :)

kalastajanvaimo
149/107 | 

Kiitti Nna. toivottavasti toteutuvat myös ;))

kalastajanvaimo
150/107 | 

Hmm, eipäs oo tullut mieleen... Luotan sokeasti että kaikki toimii kun ammattimiehet laittaa :P Kai ne sit jotenki noiden kaatojen mukaan valuu..? (huomaat että en osaa valaista sinua, yhtä tyhmä :)))

kalastajanvaimo
151/107 | 

Thanks :) Sadevesisuihku kuulosti niin ihanalta et se on nyt saatava!! :))))

kalastajanvaimo
152/107 | 

Thank YOU!!! Nyt toivotaan, et tota sais Norjasta.... Voi jukra miten loistavia vinkkejä täältä saa :o

kalastajanvaimo
153/107 | 

Voi apua kun oiskin joku amaattilainen niin sais vaiks mitä uskomattoman hienoa aikaseks. Nyt mennään mun taidoilla :P -mut onneks fiksuunnun koko ajan täällä. Kuulosti loistavilta jutuilta.... Valaistusta täytyy tosiaan miettiä tarkkaan...

kalastajanvaimo
154/107 | 

Kiitti niin paljon vaivannäostä <3

Ansku
155/107 | 

Moi Johanna! I.H.A.N.I.A sisustusideoita ja suunnitelmia..aivan upeita! Kyllä lämmitää SaunaSuunnitelmat, itse myös Norjassa asuvana sitä kaipaan NIIN kovin.Tsemppiä valtavasti urakkaan :)

Menmen, mulla nyt vähän asian vierestä..Ajattelin vain vaihtaa matkustusinfoa; huomasin, että Ryanair alkaa lentämään Ryggeltä (..vai miten tää ikinään taivutellaankin ;) Tampereelle lokakuun lopussa.
Pikkasen kävin vilasemassa sivuja ja näyttää olevan aika edukkaita lentoja. MITÄÄN tietoa/omakohtaista kokemusta ko. puljusta ei itselläni ole, mutta hinnat äkkiseltään vaikuttivat erit. kilpailukykyisiltä..yleensähän näissä on sitten joku koira haudattuna..tuplamaksu vauvasta ja turvavyöt kaks yhden hinnalla (aargh ;).

Voimia voimia remppa-aikaan ja ihania kirpakoita syssypäiviä :)
Ansku

St. Brigitten
156/107 | 

Mukavat suunnitelmat! Ihanan iso sauna ainakin :p Itseni silmään tuo betoni on melkoisen hmm, rajua. Kannattaa varmaan laittaa tuohon 'ovi pois' kohtaan tulevaan lasioveen sellainen lasi, mistä pääsee valo läpi, mutta jonkinlainen näköeste on. Jos kellariin on tulossa siis joku oleskelutilakin.

Kris
157/107 | 

Tuli vielä yksi juttu mieleen, kun luin postauksen uudelleen läpi: saunan ja kylpyhuoneen välistä lasiovea kannattaa harkita tarkkaan. Etenkin sitä mahdollisuutta, voisiko lasi ollakin ei-täysin-läpinäkyvää, eli esimerkiksi krypyläistä, mattaista tms. Nuo kirkkaat lasipinnat tuovat toki älyttömästi kaivattua avaruutta ja keveyttä muutoin helposti raskaannäköisiin kylpyhuonetiloihin, mutta olen itse ollut meidän täyslasisen saunan oven kanssa ihan helisemässä - se on jatkuvasti sottainen ja vedenroiskeet näyttävät ihan hirveiltä. ...Kämpässä oli jo entuudestaan valmiina kirkaslasinen suihkuseinä, johon on hermot menneet juurikin näistä siivouspoliittisista syistä niin, että se vaihtuu joulun tienoilla lasitiiliseinään.

Valaistuksesta vielä: en usko, että tilasta tulee kolkko, vaikka siellä ei luonnonvaloa juuri olekaan. Tärkeämpää ainakin omasta mielestäni on se, että valo on pehmeää ja tunnelmallista, ei liian suoraa ja kovaa. Juuri se yllä mainitsemasi kynttilänvalotunnelma on ihan taatusti avain onnistumiseen, lopputulos voi olla jopa tuon kaltaisiin tiloihin sopivampi kuin mikään, mitä suurilla ikkunoilla saisi aikaan. Lisäksi pienet, harkitusti sijoitellut valonlähteet avartavat tilaa hurjasti. Vanhempieni kylpyhuoneen ja saunan kattoon on upotettu kuitu- ja led-valoja tähtitaivasidealla. Yleisvaloakin löytyy, mutta sitä ei tule koskaan käytettyä, sillä "tähtitaivas" (kylpyhuoneen puolella on alle kymmenen valoa yhdessä nurkassa, saunassa laajemmin sijoiteltuna ehkä juuri ja juuri kymmenen) valaisee kyllä tarpeeksi. Ja luo kivan tunnelman :)

Kaisa
158/107 | 

Kris: ihan sama ongelma helkkarin lasiseinien kanssa! On kokeiltu ikkunanpestuainetta, cillit bangiä (vaimikäseon), etikkaa.... Ei ne vaan lähde. Jos joku tietää miten ne saa Oikeasti pois, niin kertokaa. Lasiseinät on ihania.

amma
159/107 | 

Moi!

Koitan koota tähän tällasen semiammattilaisen vinkkejä asiasta ;)

Jos saunan seinät jättää ns. eristämättömälle pinnalle, se vaatii kiukaalta ihan kamalia tehoja, kuten myös lasipinta. Kiuasta valitessa kannattaa siis kiinnittää huomio myös siihen, että niiden kuutioiden lisäksi myös laskee eristämättömän pinnan neliömäärän.

Lauteiden osalta (jos siis saunaan ei tule paneelipintaa) tuenta pitää tehdä maahan (eli nk. runkopukit) sillä siihen betoniseinään ei kannata tehdä reikiä, sillä silloin mennään vesieristeestä läpi. Myöskään tietenkään lasiseinään ei saada kannakkeita kiinni. Jos lasiseinät tulevat maahan asti, kannattaa huomioida se, että lauderakenteet täytyy "piilottaa" eli se hiukan muuttaa rakenteellsita ratkaisua. en osaa selittää paremmin, mutta katso esim täältä kolmas kuva http://www.lumilaude.fi/galleria/

Jos taas saunaan tulee eristeet ja paneelit, vain tuo lasiseinä pitää ottaa huomioon.

Lasiseinistä kannattaa kirkkaan ohella miettiä värillisiä vaihtoehtoja, esim. harmaa tai pronssi. Meillä menee niitä (töissä siis) asiakkaille mielettömän paljon enemmän entä kirkasta lasiseinää/ovea. Laseihin on myös saatavilla suoja-ainetta joka nimenomaan estää sen pisaran jäämistä lasiin siten, että vesi valuu pois.

Ilmanvaihto kannattaa miettiä tarkkaan tuonne saunaan (tuloilmat ja poistoilmat) sekä se jälkikuivaus, esim lattialämmitys kylppäriin. Kiuashan hoitaa saunan kuivaamisen aika tehokkaasti, kunhan sen vaan muistaa jättää päälle noin ½-1 tunniksi saunomisen jälkeen. Tämä edesauttaa sitäkin että lauteet kuivuvat kunnolla ja pysyvät parempina pitempään.

Valaistukseen ei kannata laittaa ledejä, sillä niiden lämmönkestävyys ei vielä ole siinä mallissa että ne kestäisivät saunassa. Kylppäriin niitä toki voi laittaa. Saunaan kannataa siis valita kuitusetti, kattoon, lauteisiin tai molempiin. Tässäkin kannattaa hoksata se, että kattoon sijoitettavien kuitujen täytyy olla lasikuitua kun taas lauteisiin riittää muovikuitu. Lämmönkestävyyserot siis näissäkin.

Toivottavasti tästä vuodatuksesta on edes jotain apua, työkseni tätä teen kuitenkin :)

Vieno
160/107 | 

Kaikille, jotka pähkäilette miten vedestä tulevat kalkkeumat saa pois lasiseinistä, kokeilkaapa keraamisen liesitason puhdistusainetta. Itse kokeilin kaikkea mahdollista ja tolla olen tähän mennessä saanut ehdottomasti parhaan lopputuloksen. Tuota suoja-ainetta vois kyllä kans kokeilla, niin säästyisi pesemiseltä.

Katja
161/107 | 

Taikasieni, sillä lähtee kaikki kalkkitahrat niin lasihyllyistä, kuin -ovistakin ihan pelkän fairyveden kanssa :) Myös kraanat saa kiiltämään ihan ilman pesuainettakin, jos tekee vain pikasiivouksen.

Hanna
162/107 | 

Aivan ihanalta näyttää ja kuulostaa sun saunasuunnitelmat. Tykkään myös tosi paljon tosta luonnonkivestä ja olenkin miettinyt jos laittaisin sitä suihkun alle siis lattiaan.

Se tapettitalon tapetti oli myös tosi kaunis mitä esittelit tässä taannoin.

Mukavaa viikonloppua!

Kris
163/107 | 

...Ledit eivät vielä ole lämmönkestäviä?

Nämä viittaamani ledit, joista aiemmassa viestissäni puhuin, ovat sädehtineet kovalla käytöllä olevan saunan katossa 9 vuotta ja ne on aikoinaan myös ihan ammattilainen asentanut. Vanhempieni kylpyhuoneessa jako on siis sellainen, että kuituvaloja on sekä kylpyhuoneessa että saunassa, minkä lisäksi saunan pimeimpiin nurkkiin on valittu pari lediä tuomaan hieman enemmän valoa. Toinen ledeistä on suoraan kiukaan yläpuolella.

Kris
164/107 | 

Miksi ledit eivät vielä ole lämmönkestäviä? Tai siis, miten se ilmenee?

Nämä viittaamani ledit, joista aiemmassa viestissäni puhuin, ovat sädehtineet kovalla käytöllä olevan saunan katossa 9 vuotta ja ne on aikoinaan myös ihan ammattilainen asentanut. Vanhempieni kylpyhuoneessa jako on siis sellainen, että kuituvaloja on sekä kylpyhuoneessa että saunassa, minkä lisäksi saunan pimeimpiin nurkkiin on valittu pari lediä tuomaan hieman enemmän valoa. Toinen ledeistä on suoraan kiukaan yläpuolella.

Kaisa: olen saanut kalkkeumat kyllä Methodin puhdistuskivellä (loistotuote muuten!) helposti pois, mutta haluaisin, että ne eivät tulisi koskaan takaisin :D Siinä lasiseinässä on vielä se, että koska se on suihkusta n. 90 sentin päässä, sen puhdistamisessa ei oikeastaan ole edes mitään järkeä. Lasi on pilkullinen viimeistään seuraavan suihkun jälkeen... Täytyy ilmeisesti kokeilla niitä suoja-aineita, en vain hirveän mielelläni käytä mitään ylimääräisiä myrkkyjä asunnossa.

Kris
165/107 | 

Höh, ylimääräinen PUOLIKAS viesti...??? :D

white lily
166/107 | 

Oletin kyllä ilman muuta että aiotte teettää märkätilojen remontin ammattilaisella. En ainakaan missään nimessä kehoittaisi itse kokeilemaan mitään eristeaineita märkiin tiloihin betoniin, ehkä just kuvankaltaiseen tilaan joka sijaitsee ullakolla eikä varsinaisia höyryjä ja vesimassoja vastaan tarvitse suojata.. Kannattaa myös muistaa että mitäs sitten jos ne omat poppakonstit eivät toimikaan ja tulee vesivahinkoja, vakuutus ei minun mielestäni korvaa omien extremeremppojen vahinkoja märkätiloissa vaan siellä pitää olla asianmukaiset systeemit olemassa. Tästä en kyllä ole varma miten Norjassa menee mutta ainakin täällä nuo menevät omalla vastuulla ja Suomessa olen törmännyt kahteen tapaukseen jossa vahingot ovat menneet omaan piikkiin kun eristeet eivät ole olleetkaan asianmukaiset ja remppa tehty itse. Ammattilainen kun ainakin on vastuussa omasta työstään.

Mun mielestä sun suunnitelmia ei kannata ainakaan heti teilata kuitenkaan mahdottomina vaan kannattaisi ainakin kutsua joku asiantuntija paikalle, jotkut kylppäri ja keittiöfirmathan tekevät maksuttomia suunnitteluja hinta-arvioilla.

Madicken
167/107 | 

Ihanan rentouttavaa lukea remonttisuunnitelmia, kommentteja ja vinkkejä.
Omat remontit ovat (toivottavasti) jo takanapäin, mutta silti on mukavaa lukea tarkkoja kuvauksia ja kauniita haaveita - ja kuvitella ne näkyväksi!

Nauttikaa, myös niistä raskaista hetkistä! Varmasti nii-iin palkitsevaa, kun hiljalleen näkee oman käden ja työn jäljen!

Anna
168/107 | 

Meillä oli suihkutilassa hyvin samannäköistä luonnonkivilaattaa kuin kuvassasi, ja se osoittautui aivan liian liukkaaksi, muksuilla otsat kuhmuilla. Puhtaanapito oli myös hankalaa (kyllä, LIMAA!) vaikka laatat olivatkin kosteisiin tiloihin tarkoitetut. Niitä on toki paljon erilaisia, mutta suosittelen että tutkit ja kyselet tarkkaan.
Onnea remppaan!

Saara
169/107 | 

Ihan mielettömän kaunis tuo inspislähteesi, varmasti tulee upea lopputulos!!!

ps. Minullain on samanlaisia kokemuksi kun edellisellä kommentoijalla. Tosi tuotakin laattaa tulee varmasti sadoilat eri valmistajilta sataa eri mallia.

Laura
170/107 | 

Heippa! En ole ennen kommentoinutkaan mutta nyt täytää! Ensinäkin,ihania suunnitelmia! Tulee itsellekkin talonrakennus buumi!:-) Mutta sitten?Mistä pääsee lukemaan sun vanhoja merkintöjä?Vai pääseekö mistään? Kun ne ei ainakaan mulla näy sellasena listana niinkuin ennen tossa vieressä?

allison
171/107 | 

Ihan vaan sen takia kun kotivaraston pitäminen on tavanomaista (tai ainakin siihen kannustetaan) eräässä tietyssä uskontokunnossa. Tosin en tiedä onko Norjassa jotenkin tavallisempaa pitää ruokavarastoa kuin täällä Suomessa, mutta pisti silmään!

anjovis
172/107 | 

Tuli mieleen kysyä niistä luonnonkivistä, siis lattialleko ne tulisi? Varmaan ihania, myös ehkä jalkapohjia hierovia? Mutta miten ne saa suihkun jälkeen kuivattua, eikö vesi jää kivien väliin seisomaan? Asun itse Italiassa ja täällä on aivan hirveästi kalkkia vedessä, siksi kai mulle tuli tollanen kauhuskenaario siitä miten kivien reunamat ja pinnat kuormittuisi kunnon kalkkitöhkällä! ;D

Ihana blogi, mukava seurata taloproggista!

amma
173/107 | 

KAIKKI ledit eivät ole lämmönkestäviä ja meidän toimittajamme on sitä mieltä että ledejen tekniikka ei ole vielä sillä tasolla kuin kuituvalojen. Ledeissä on se ongelma että jotkut kestävät, jotkut eivät, on aikalailla tuurista kiinni. Tiedän että ne kestävät joillakin mutta valitettavasti olen kuullut ihan liian paljon myös niistä, joilla ledit eivät toimi kuin muutaman kerran. Saunahommissa olen ollut myyjänä puolisen vuotta, en siis noita valaistuksia ole ollut myymässä. Meidän toimittajaltamme olemme tällaisen tiedon saaneet ja sitä jaamme.

Ledeissähän on myös se ongelma, että jos yksi ledeistä sammuu, sitä ei voi vaihtaa. Kuituvaloissa kuidut vain johtavat valoa, eivätkä siis itsessään tuota valoa toisin kuin ledit. Jos kuituvalot simahtavat, projektoriin vaihdetaan vain lamppu ja avot, homma toimii taas.

En missään nimessä siis halua dissata ledejä, sillä tiedän niiden olevan ihan hyviä, mutta tämä nyt on omasta näkökulmastani vain mielipide.

Ja toiseksi, ledit ja kuituvalot ovat aika samannäköisiä ja monesti ihmisillä on käsitteet näissä hieman sekaisin (mitä siis en nyt väitä että sinulla olisi) mutta usein ihmiset puhuvat kaikista pienistä valonlehteistä ledeinä vaikka ne eivät tosiasiassa sitä olisikaan.

Outi
174/107 | 

Tuleeko teille tonne alakertaan myös wc? Suosittelen LÄMPIMÄSTI. Lapsiperheessä siellä suihkussa/saunassa lotratessa tulee taatusti hätä ja märkänä laukkaaminen toiseen kerrokseen on ärsyttävää.

kalastajanvaimo
175/107 | 

Joo ei me tätä missään nimessä itse tehdä, kunhan muuten vaan kyselin vinkkiä vaikka tietäväthän ne ammattimiehet mitä tekee :)

kalastajanvaimo
176/107 | 

Kiitos oikein paljon. Mulla on nyt aikaa vastata harmillisen pikasesti, mutta siis itse saunahuoneeseen tulee kyllä sisälle perinteistä panelia :) Kiitti vielä tosi kovasti!! <3

Jossu
177/107 | 

Täällä on aikalailla samanlaisia pähkäilyjä meidän talon suhteen. Mutta kattotaan ja ihmetellään ihan rauhassa. Ollaan onnekkaita siinä suhteessa, että ei tartte muuttaa taloon vasta kun remppa on ohi. Kun ei ole tietoakaan "pienestä pintaremontista".

Pst. Miten muuten kävi sille Henry Lloyd trenssille? Tiedustelee erittäin kiinnostunut Jossu Tampereelta

Heli
178/107 | 

Joo laattamaalia kyllä on mutta en usko että se toimii lattialaatoille.. no, meen siniseen saunaan ja oon tyytyväinen että on ees sauna, oltiin ilman sitä liki 10v. Ihan nätti sininen se on mutta kun nyt olis harmaa paljon kivempi... =D

Terhi
179/107 | 

Moi!
Se rouhee betoniseinä kuulostaa tosi hyvältä. Sisustusohjelma Innossa tehtiin muistaakseni viime keväänä kylppäri +saunaremppa, missä osa seinistä jätettiin ilman laattoja. Ohjelma vois vielä löytyä nelosen nettisivuilta!!
Oikein mukavia remppahetkiä!!!
Terhi

kalastajanvaimo
180/107 | 

Joo alakerrassa on myös wc ihan lähellä, niin ei viititä tohon saunatilaan enää kolmatta rakentaa :)

kalastajanvaimo
181/107 | 

Voi se takki on myyty eteenpäin :)

Lilou
182/107 | 

Ihania suunnitelmia! Tosi kaunista ja just sellainen "kellariluksusspa"-meinkinki. Sopii hyvin talon (tulevaan) henkeen. Itse olen tosi graafisen ja minimalistisen kylpparin suunnitellut edelliseen kotiin, ja tykkäsin siitä ihan hurjasti, mutta tämä on taas vastakkainen, ja ihan yhtä ihana!

Marsu
183/107 | 

hei vastaan sen verran että juu norjalaisissa taloissa on komeroita vähän joka asialle eli niitä yleensä löytyy talosta useita, kuten myös ruokakomero :)

Marsu
184/107 | 

Moi!
Sen verran kommentoin tuota luonnonkivilaattaa kun siskolle sitä viime vuonna suunniltetiin kylppäriin, että.. se imee kaiken rasva eli erittäin hankala kun imee shampoot ja hoitoaineet ym rasvat, ihan kuten laattojen sauna-aineet ajanmyöten ja sitten jos on se pinnoite/lasitus niin sitten se on aivan liian liukas märkänä. toivottavasti keksit parannuksen tai laitat seinään. lattiassa se on kaunis muttei mahdollisesti kaikken käytännöllisin. :) muutenhan suunnitelma on hieno. tiedän miten tärkeä sauna sinulle siellä on, ihanaa että sen saat nyt :)

tuijam
186/107 | 

Minäkin kehoittaisin vielä miettimään noita pieniä luonnonkiviä suihkun lattiassa. Puhdistaminen on vaikeaa ja ovat liukkaita - suorastaan vaarallisia. Seinässä ne toimivat tehosteena, tai esim jos teet vessaan niistä "maton", tosin sielläkin sitä roisketta on ainakin lapsiperheessä kaikenlaista. Monikin idea on ihana ja tosi kaunis, mutta käytännössä niiden kanssa eläminen aika työlästä. Olemme juuri rakentaneet ok-talon, joten vaihtoehtoja on tullut punnittua.
Olen itse ihmetellyt vuolukivisten takkojen ja laattojen suosiota. Okei, meille tuli vuolukivinen takka ja voin kertoa että se on hyvin hanakka imaisemaan rasvat, steariinin ja ihan kaiken pintaansa. Ja vaikea puhdistaa ja halkeaakin helposti. Tästä syystä takan eduslaatoitus ei sitten ollutkaan - ylläri - vuolukiveä vaan saman näköistä puristelaattaa joka ei ime mitään. Samaten kauhistelen mielessäni kuka laittaa koko suihkutilan vuolukivilaatoista, herranen aika mikä puhdistaminen!
Me laitoimme saunaan kuituvalot tähtitaivaaksi. Kuitujen kanssa kannattaa miettiä ihan ensin mihin sen projektorin saa laitettua, se tarvitsee luonnollisesti sähköpisteen ja pitää pientä hurinaa (tuuletin). Lisäksi sen pitää olla kuivassa paikassa eikä lämpötilakaan saa olla kovin korkea. Huomioon on otettava kuitujen pituus, pakkausten hinnat vaihtelevat juuri pituuden ja kuitujen lukumäärän mukaan. Pituutta tulee olla siten että kauimmainen kuitu ylettää hyvin sieltä paikaltaan projektorille, yleensä useita metrejä. Meillä on muistaakseni 11 kuitua ja kiuaslinssi, se on jo sellainen määrä että osa riittää valaisemaan suihkutilan jonne ne asennettiin ja loput on tummaksi käsitellyssä saunassa jonka koko reilut 4 neliötä. Hyvin "näkee" ja tunnelma on taattu. Saunan lasiovi on ns. savulasi, joten sieltä suihkun tähtitaivaat valaisevat hieman saunaankin. Siivousta varten sitten eri kytkimen takana olisi hyvä olla ns. siivousvalo suihkun katossa ja saunassa lauteiden alla piilossa, kuituvalojen tuikkeessa ei juuri lauteiden alusia kuurata.
Niin, ja sellainen vielä kuituvalojen asennuksesta, ne vaativat kääntyäkseen jonkinverran tilaa siellä koolauksessa/eristeissä, jos tekee liian jyrkän mutkan niin nips vaan, kuitu poikki.

Mukavaa suunnittelua.

Jenni
187/107 | 

Olen tosi utelias, mihin laitat tota luonnonkiveä????

Major Shird
188/107 | 

Then again, there should be several reasons.

Randee Pareja
189/107 | 

So, as we can see, it's not all perfect on the opposite side of the street.

Jessika Schnieder
190/107 | 

Very good written story. It will be supportive to anybody who usess it, as well as me. Keep up the good work - can'r wait to read more posts.

designer clothes
191/107 | 

Frantically been searching practically everywhere on information regarding this. Really thanks a lot.

Watch this fat git get fit
192/107 | 

The only norm to be followed is 'Don't get personal' as that deviates from the subject matter under discussion. Such digressions should be shunned equally nicely with an iron hand. The moment somebody says 'So you believe you know much better? ' drop the discussion and leave.

rezeptfreie Potenzmittel
193/107 | 

Cool post . Thank you for, posting on my blog page man! I shall email you some time. I didn't know that!

Joelle Hindley
194/107 | 

You made various fine points there. I did a search on the matter and found mainly persons will agree with your blog.

web site
195/107 | 

There is apparently a bundle to know about this. I think you made various good points in features also.

Adejoke Adeniran
196/107 | 

I just posted this to redit.

professional psychics
197/107 | 

Thank you so much for this info. :)

Felicita Flemmings
198/107 | 

I learned your weblog web site on google and examine a few of your early posts. Proceed to maintain up the very great function. I just additional up your Rss feed to my Msn News Reader. Searching for forward to reading much more from you later on!?

supergolfstore.co.uk
199/107 | 

ahhhhh!!!!!!!!!! on my gosh!!

traduceri italiana
200/107 | 

Finaly I found Sauna plan | Kalastajan vaimo The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod's. It works well, but isn't as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that's not an issue, but if you're planning to browse the web alot from your PMP then the iPod's larger screen and better browser may be important.P.S. here http://www.toplevel-traduceri.ro/traduceri_din_Romana_in_Italiana_si_din_Italiana_in_Romana.html is also something like this

gfaiwa
201/107 | 

Great post at Sauna plan | Kalastajan vaimo. I was checking constantly this blog and I'm impressed! Extremely useful info specially the last part :) I care for such information a lot. I was looking for this particular information for a long time. Thank you and best of luck.

Boys over Flowers
202/107 | 

Great one webpage owner achievement web site publish great sharings in this web site at all times have entertaining

slimming
203/107 | 

Today, I went to the beach front with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

Jewell Vasconez
204/107 | 

I'm so happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the accidental misinformation that's at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

photographers
205/107 | 

I like the valuable information you provide for your articles. I?ll bookmark your blog and test again right here regularly. I am relatively sure I will learn a lot of new stuff right right here! Good luck for the next!

melissa and doug toys
206/107 | 

Thanks a lot for giving everyone an exceptionally terrific chance to read in detail from this blog. It is always so excellent and jam-packed with amusement for me personally and my office colleagues to search your blog nearly thrice in one week to learn the newest guidance you have got. And definitely, we are usually amazed for the dazzling suggestions you give. Selected 3 points in this post are essentially the most beneficial we have had.

Blues Sax licks
207/107 | 

I?ve recently started a site, the information you provide on this site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work.

madden 2013
208/107 | 

Well I really liked studying it. This subject procured by you is very helpful for proper planning.

nottinghamshire Photographers
209/107 | 

I was very happy to find this net-site.I wanted to thanks for your time for this excellent learn!! I positively having fun with each little little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you weblog post.

florida
210/107 | 

Thanks a bunch for sharing this with all of us you really know what you're talking about! Bookmarked. Please also visit my web site =). We could have a link exchange agreement between us!

cartoon characters
211/107 | 

An impressive share, I simply given this onto a colleague who was doing a bit evaluation on this. And he in fact purchased me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love reading more on this topic. If attainable, as you grow to be experience, would you thoughts updating your weblog with more details? It is highly useful for me. Large thumb up for this weblog put up!

web design kenya
212/107 | 

What?s Happening i'm new to this, I stumbled upon this I have found It positively helpful and it has helped me out loads. I hope to contribute & assist other users like its aided me. Good job.

Doncaster baby photographer
213/107 | 

Good web site! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I'm wondering how I might be notified when a new post has been made. I have subscribed to your RSS which must do the trick! Have a great day!

Insured Blog
214/107 | 

I'm typically to running a blog and i actually respect your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your site and keep checking for brand new information.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla