Puuvillatoppi:

 

Tarvitset (koko S-M) / nr 5 pyöröpuikon / Sandnes Garn Mandarin Grande (tai muuta samoille puikoille sopivaa) puuvillalankaa 300g vaaleaa ja 100g ruosteenpunaista

 

Luo puikolle 110 silmukkaa vaalealla ja neulo sileää neuletta suljettuna neuleena 15 krs. Sen jälkeen kaksi kerrosta punaista, sitten neljä vaaleaa, kaksi punasta jne. kunnes punaisia kerroksia on seitsemän. Neulo vielä kaksi kerrosta vaalealla ja jaa työ etu- ja takakappaleeseen (55 silmukkaa kuhunkin). 

Aloita raglankavennukset kädenteihin ensimmäisellä oikealla kerroksella. Kerroksen alussa neulo neljä oikeaa silmukkaa ja nosta viides puikolle neulomatta. Neulo kuudes ja nosta viides sen yli. Kerroken lopussa kavennat neulomalla 5. ja 6. viimeiset silmukat yhteen. Tee raglankavennukset jokaisen oikean kerroksen alkuun ja loppuun. 

Jatka samalla raitakuviota ja lopeta raglankavennuksien tekeminen, kun punaisia raitoja on 11 (viimeisen punaisen raidan jälkeen ei enää kavenneta). Tähän loppuvat siis myös punaiset raidat; neulo pelkkää vaaleaa sileää neuletta kaventamatta 25 krs viimeisen punaisen raidan jälkeen. Päättele jäljellä olevat silmukat.

Yhdstä taka- ja etuosa yläkulmistaan neulalla ja langalla ompelemalla tukevasti kaksi reunimmaista silmukkaa yhteen. Muuta kiinnitystä ei tarvita ja toppi on valmis!

 

Todella yksinkertainen ohje, jonka tekee ihan parissa päivässä ja jonka voi toki toteuttaa myös yksivärisenä! 

 

Kysykää jos joku ihmetyttää. :) Ja muuten, sinä joka olet kysynyt harmaasta palmikkoneuleesta; palaan pian vastaamaan kysymykseen! Ajattelin että mun pitää perhtyä aiheeseen ennenkuin jätän vastausta, mutta lupaan tehdä sen huomenna. :) Kiitos kysymyksestä! 

Ja pirteää maanantaita! <3

Kommentit (21)

Vierailija
22/21 | 

Ihana, tämä lähtee heti toteutukseen, musta ja joku muu pirteä väri. Musta on jo valmiina, huomenna kaupasta toinen väri ja heti tekemään. Vaikka taitaa sittenkin löytyä useampaa kirkasta väriä, niin jos toteuttaisikin sen niin, pitää yön yli miettiä.
Kiitos ohjeesta!
-päivi-

Vierailija
24/21 | 

Ihana toppi! Tuon varmaan osaisin tehdäkin. 😊 Kävis varmaan myös neuleliivinä puseron päällä?

Vierailija
26/21 | 

Kaunis toppi! Mutta minulla on kysymys vääristä. onko se vaalea tai valkoinen ?

Anne S.
30/21 | 

Oi tämä ohje tuli kuin tilauksesta, kun juuri harmittelin ettei ole tullut tehtyä minkäänlaisia käsitöitä aikoihin. Se kun on parasta terapiaa. Aloitan heti tänään! :) Todella kaunis malli, kiitos.

Pidän myös koko asustasi. Kiinnostaisi vielä aurinkolasien ja rannekellon merkki, kertoisitko?

Vierailija
32/21 | 

Mikä tuossa topissa on neuletiheys? Kiinnostaisi tarttua puikkoihin, mutta tarvitsee muokata ohjetta eri kokoon, joten neuletiheys olisi aika olennainen tieto :) Lankakin saattaa matkan varrella muuttua toiseen.

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
33/21 | 

Neuletiheys sanotaan Mandarin Grandessa olevan 10/15, mulla se on lähempänä 13/19 (10x10 cm kokoisella aluella). Että riippuu varmaan käsialastakin, teen aika tiukkaa itse. Jotain tosta väliltä ehkä? :)

Vierailija
34/21 | 

Hei! Mistä olet nuo kyseiset langat hankkinut? Kiinnostaisi myös minkä merkkiset aurinkolasit ja mistä ne on hankittu? 😊

Justiina
40/21 | 

Hei Johanna! Kysyn kyllä, mutta aivan eri asiasta 😊. Olemme menossa syksyllä mm.Preikestolenille ja mukana on lapsi, 1.5v. Kysymys kuuluukin voiko lapsen ottaa mukaan kantorinkkaan (ja matkan varrella jaloittelemaan) vai jätämmekö suosiolla toisen vanhemmista lapsen kanssa ja käymme kumpikin yksin ylhäällä. Vai voiko kiivetä puoliväliin ja vuorotellen yksin ylös vai... Onko nousut välillä niin jyrkkiä että voisi olla vaarallista kulkea kantorinkan kanssa? Turvallisuus tietysti kaiken edelle! Kiitos jos ehdit kommentoida ja antaa vinkkiä!! Kaikki käy!

Jonnanen
41/21 | 

Tosi ihana toppi! Harmi että olen ihan surkea käsitöissä:(

Tuli mieleen tekisitkö esim. Tuollaisen topin samalla koolla ja väreillä ja postittaisit? (Maksaisin toki etukäteen :))
Ihana yhdistelmä just tuollain farkkushortsien kanssa :)

Ylva
42/21 | 

Aivan loistavaa! Yleensä kesäisin en neulo laisinkaan, mutta nyt annoit sellaisen ohjeen, että tartun puikkoihin varmasti.

Miten pitkät pyöröpuikot sulla oli? Ovatko 60cm ok?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram