Hello! :D

 

Pehmein Happy -pellavamekko sekä kashmir-neule ovat By Piasilta saatu. En malta odottaa että näiden kanssa saa vielä nahkatakin ja bootsit käyttöön; nyt oli liian lämmin. Plus että tän mekon alle voi ihanasti pukea pitkähihaisen trikoopaidankin ja käyttää villasukkien kera ympäri vuoden, eikö? Tosi monikäyttöinen mekko, olen aivan ihastunut! Ja miten paljon karhunvatukoita meidän mäessä! Vautsi, vähän pitää vaan malttaa että kaikki kypsyvät.

 

Meinasin sanoa myös pari sanaa yhdestä aika väsyttävästä tunteesta nimeltään Pitäisi

Voisin melkein veikata että pitäisi on arjen pahimpia näkymättömiä väsyttäjiä. Sitä ei huomaa eikä aina edes tajua. Tiedättekö; töissä melkein pahinta on pitkä pitäisi-lista. Sellaiset asiat, joita ei saa tehtyä. Ei siinä mitään jos on paljon tekemistä, jos kaiken saa tehtyä ja tietää ehtivänsä. Pahempia ovat asiat, jotka leijuvat epämääräisenä odottomassa että pitäisi tehdä. Ehkä joku toinen päivä.

Tai tiedättekö rennon viikonloppuaamun, kun et tee mitään. Rentoilet kotona oikeastaan ihan tyytyväisenä ja avaat facebookin. Törmäät toinen toistaan tehokkaampaan päivitykseen täydellisestä rantapäivästä lasten kanssa, tyttöjen kahvilareissusta ja shoppailusta. Mietit, että munkin olisi pitänyt. Siinä sohvalla yöpuku päällä puolen päivän aikaan. Tunnet itsesi aika tehottomaksi.

 

Pitäisi. Hmm. Okei, jos olet töissä, kirjoita se ylös. Mitä pitäisi. Tunnet, että sinulla on kontrolli epämääräisistäkin jutuista ja että se on ainakin työn alla eikä unohdu.

Mutta jos olet vapaalla. Ei pitäisi. Yritä välttää ajattelemasta että sun pitäisi yhtään mitään, mitä joku toinen tekee. Luulen, että yksi Somen(kin, kaiken muun lisäksi) pahimpia puolia on juuri pitäisi-tunteen ylenpalttinen aiheuttaminen. Kukaan ei ehdi tekemään kaikkea, mitä kaikki muutkin tekevät. Parasta on välttää koko pitäisi -ajatus. Se on uskomattoman kuluttava ja väsyttävä tunne, joka nakertaa jaksamista ja vähitellen itsetuntoa.

Meidän on luotettava paljon enemmän omaan oloomme; kuunneltava jaksamistamme. Tehdä niinkuin olemme ajatelleet, niinkuin parhaalta tuntuu. Ei ainakaan lannistuttava siitä, että joku toinen tekee jotain muuta. Luotettava, että yöpuvussa löhöily koko lauantain on just oikea vaihtoehto jos olet ajatellut rentoilla yöpuvussa koko lauantain.

Unohda koko pitäisi. Tai kokeilepa kirjoittaa ylös kaikki mitä muka pitäisi. Miltä näyttää? Pitäisikö oikeasti? Tee se sitten! Toteuta listalta ne asiat, jotka voit ja jotka haluat! Sekin on mahdollista. Ja vedä viiva niiden yli, jotka eivät onnistu tai jotka eivät oikeasti edes kiinnosta.

 

Rennompaa viikonloppua. <3

 

(Nyt viimeistellään laatat takan ympärillä; näette huomenna millainen siitä tuli! :))

Kommentit (38)

Vierailija
39/38 | 

Täällä mietitään pitäisikö tulla syyslomalla Osloon? Ja minne pitäisi sieltä ajella, jotta näkisi kauneimmat maisemat.

Ihana blogi sulla! Ihanaa viikonloppua!

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
40/38 | 

Hei, toki! :D Jos teillä on auto, kannattaa ajella rannikkoa eteeläan... Tønnsberg, Kragerø, Risør, Arendal, Grimstad, Lillesand... jos niin (näin!) alas jaksatte tulla :)

Sara
41/38 | 

Kiitos Johanna <3 siitä että olet niin aito ja inhimillinen ja että sun blogissa vierailun jälkeen jää aina niin hirveän hyvä olo. Tämäkin teksti osui just eikä melkein nappiin tälle lauantaille! Nyt jatkan tyytyväisenä hyvän kirjan lukemista, pyöräytän omenapiirakan uunissa ja rentoilen koko loppupäivän! Enkä yhtään tunne syyllisyyttä toimettomuudestani - näin on just hyvä tänään. Ihanaa viikonloppua sulle :)

Marjo
43/38 | 

Meidän piti tulla kesälomalla Norjaan automatkalle. Nyt pitäisi syksyllä ajella. Suosittelema paikkoja! ! ?

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
44/38 | 

Okkei, jos tuutte Ruotsin puolelta Oslon kautta, sanon samaa kuin yllä. Kaakkois-Norjan rannikko (missä mekin vähän niinkuin asumme, ihan etelässä kuitenkin) on aivan valloittavaa. Kauniita pieniä kaupunkeja vierivieressä meren rannalla. Noin muuten menisin Stavangeriin. Googlettaisin kartalta tai auton GPS:ään Preikestolen/ Lysefjorden ja tekisin maailman fantastisimman vaellusreissun! Se on ikimuistoinen kokemus ja samalla liikuntaa ja raitista ilmaa. Plus että Preikestolenin vaellukselle on rakennettu luonnonkivista ym. koko reitti todella helppokulkuiseksi. Parasta Norjassa! <3

Anu
46/38 | 

Hyvin sanottu, pitäisi lista on loputtoman pitkä ja nuo tekemättömät työt on niitä, jotka pahimmin ahdistaa. Nytkin pitäisi pestä lattia, tehdä opintojen lopputyötä, mutta taidan kellahtaa hetkeksi pitkäkseni ja aloitan sitten tuon pitäisi listan tuhoamisen, kiitos Johanna!

Nuorimamma
48/38 | 

Ajattelin hetki sitten, että pitäisi tehdä sitä sun tätä. Sitten söinkin kulhoon jääneen jätskin lopun ja samalla luin uusimman tekstisi. Tekstisi pysäytti, ja totesin että teenkin jotain kivaa, enkä sitä mikä nyt pitäisi tehdä. Lapsenlapsi nukahti sopivasti ja voin tehdä nyt sisällä mitä haluan. Kiitos taas hyvästä päivityksestä. 

kalamuija
50/38 | 

Terkut Holmenkollenilta! Tultiin just keskustasta ja yhdessä kaupassa törmättiin suomalaisiin. Siinä tod.näk äiti ja tytär.. Puhuivat just jotain Kalastajan vaimosta ? Me maataan hotellihuoneessa ja mietitään pitäiskö lähteä saunaan ja uimaan ? ihania "huolia".

Joanna
52/38 | 

Ihanan raikas ja piristävä kirjoitus taas, yleensä en kommentoi vaikka aika säännöllisesti blogiasi luenkin,mutta nyt on pakko tiedustella, että mikä ihanuus sulla on sylissäsi ekassa kuvassa? :) Meillä 4-vuotias etenkin kärttää lemmikkiä, mutta sopiiko tuokaan allergiaperheeseen...

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
53/38 | 

Hei, me ostettiin tovi sitten pikkuinen kani nimeltään Iselin :D Teen siitä pian paremman postauksen; koko kaininhankinta jutusta :) Allergiajutusta en tosin tiedä :(

TiinaP
54/38 | 

Juttua kanista jään odottamaan minäkin ❤

Nonna1
55/38 | 

Minä olen ihan listaihminen. Teen listoja kotona ja töissä. Listat selkeyttävät ajatuksia, ja auttavat järjestämään asioita tärkeysjärjestykseen. Kun "pitäisi" on listalla, ei sillä tarvitse kuormittaa muistia.

Kivalta näyttävät pellavasi!

Terkuin Nonna By Pia´silta

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
56/38 | 

Minä en ole todellakaan listaihminen :D Mutta olen oppinut suunnittelemaan ja listaamaan ja siksikin huomanut miten paljon se auttaa, en voisi enää elää ilman...

Anu
57/38 | 

Tunnistan myös itseni kirjoituksestasi. Olen myös meidän perheen se ärsyttävä ihminen joka ääneen sanoo myös miehelleni mitä asioita esim.kotona pitäisi tehdä....huah!! Olen välillä itsekkin turhankin toimeliais...pitäisi osata rentoutuakin eikä olla aina niin tehokas!?

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
58/38 | 

Joo... me taas ollaan kai molemmat, mun mieskin on usein ärsyttävän toimelias :P Mutta ollaan kyllä molemmat myös aika itsepäisiä että en kyllä nouse sohvalta jollei huvita just lähteä sienimetsään silloin kun toinen seisoo kumisaappaissa odottamassa :'D

Malla
59/38 | 

Olen kuulut palon hyvää ja kivaa blogistasi. Mutta nyt vasta "eksyin" tänne. Tykkään kovasti! Ja kellofriikkinä ihastuin väittömästi kuvissa näkyvään rannekelloosi. Mistä mallistosta se on?

Meri80
61/38 | 

Kiitos kirjoituksestasi, tuli juuri oikeaan aikaan❤ Juuri tänään mietin että pitäisi tehdä sitä ja tätä ja tuota... Ja kaikista eniten halutti kuitenkin vain lukea kirjaa ja viettää laiska rento kotipäivä. Sitten luin kirjoituksesi ja olen viettänyt ihanan rennon kotipäivän ? Blogisi lukeminen saa aina hyvälle mielelle, sinulla on taito kirjoittaa elämästä kauniisti ja elämän asenteesi on niin kohdillaan ? Iso kiitos blogistasi! Rentoa lauantai iltaa ?

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
62/38 | 

Hyvältä kuulostaa <3 Se on niin tärkeää ihan vain olla ja tehdä just mitä huvittaa. Vaikka hetken tuntuisikin turhalta niin ei se ole. <3

Janina
65/38 | 

Hei!

Blogiasi on todella kiva lukea :) Mitä kameraa sekä objektiivia käytät?

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
66/38 | 

Mulla on kamerana joko Canonin EOS 7d tai 60d ja objektiivina Sigman ART -sarjan 35 mm 1.4. Kameralla niinkään väliä, toi linssi on loisto! :))

Sina
67/38 | 

Mahtaakohan tuota mekkoa olla jo kaupassa? En löytänyt verkkokaupasta=). 

Maari
69/38 | 

Mulla lipsahtaa aina välillä suorittamisen puolelle... asiat, joista voisi nauttia ja ottaa rennommin. Yritän opetella myös sitä etten vertaa itseäni muihin vaan teen mitä itse haluan, mikä sopii mulle. Ihana, ihana blogisi :)

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
70/38 | 

Näin on... hyvä olo lähtee itsestä ja kai ssitä sitten tuntee itsensä jotenkin enemmän "Itseksi" ja vahvemmaksikin kun oppii luottamaan ja tekemään niinkuin itse haluaa. EI ole mitään yhtä oikeaa, "coolia" tapaa olla, oma itsensä on aina paras! :D

Jenny (sotadrommar.blogspot.com)
71/38 | 

Kirjoitan yleensä itselleni pitkän "pitäisi" listan. Lista tekemättömiä asioita toki stressaa, mutta palkitsee kuns saa viivata yli ne tehdyt asiat. Joskus on ihan hyvä katsoa sitä listaa ja miettiä miten paljon on ehtinyt jo tehdä eikä aina tuijoittaa sitä toista puolta listasta.

Vierailija
73/38 | 

Hei Johanna. Kiitos ihanasta ja sympaattisesta blogistasi, olen lueskellut sitä muutaman viikon. Kävin ensi kertaa Norjassa pari viikkoa sitten mieheni kanssa. Suuntasimme autolla Lofooteille. Olin jo kauan toivonut pääseväni Norjaan. Maisemat olivat niin upeat ja henkeäsalpaavat, ettei voinut kuin ihmetellä. Aiomme myös ensi kesänä lähteä Norjaan, kenties Keski- tai Etelä-Norjaan.

Sipru@
74/38 | 

Miettimisen paikka todellakin... Mulle kalskahtaa nykyään korvaan jos kuulen jonkun sanovan; pitäisi!  Sen voi  korvata VOISI -sanalla. Voisin sitä ja tätä, eikö vain? Helpottaa huomattavasti olotilaa.. Ystäväni antoi mulle 'Muuta ajatuksesi, muutat elämäsi -kirjan. Ja siinä käsiteltiin tätä tuota pitäsi -juttua.

"Äitini sanoi, että minun pitäisi. Koska en uskalla menetellä toisin. Koska minun on oltava täydellinen. No, kai kaikkien pitäisi tehdä niin. Koska olen liian arvoton.."

"Eli pieninä opimme suhtautumaan itseemme ja elämäämme aikuisten asenteiden kautta. Nämä tunteet sitten heijastamme kokemuksiimme kasvettuamme aikuisiksi. Kysymyksessä ovat kuitenkin vain ajatusmallit. Voiman henki on tässä ja nyt. Muutokset voivat alkaa nyt juuri, tällä hetkellä.. Mikä helpotus se onkaan, kun tämän tajuaa, on helppo pudottaa tällainen asia luettelosta." -Ote on Louise L. Hay:n kirjasta.

Inesolga
75/38 | 

Ihana tuo sun kello! Minkä merkkinen se on ? :) 

Ines Heinäjärvi
76/38 | 

Ihana tuo sun kello! Minkä merkkinen se on ? :) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010