Me ollaan luettu.

Ja luettu! :)

Juoksenneltu ja fiksailtu muun muassa housuja aina välillä.

Jutskailtu ja seurusteltu. Suomeksi, jee.

Istuskeltu, herkuteltu, päiväkahviteltu.

Rakenneltu. Milloin palapelejä, milloin legoja.

Aika paljon ihan vaan rentouduttu :)

Sellanen lauantai ja rentoa viikonlopun jatkoa! <3

Ps. Villatakista kyselleille; siihen ei valitettavasti ole ohjetta :( Äiti oli kuvan perusteella tehnyt mahdollisimman samanlaisen.  Pahoittelen.

PsII. Pahoittelen myös kommentteihin vastausta... :( Oletan, että meno tasoittuu näiden alkupäivien jälkeen ja palaan juttelutasanteelle teitin kanssa.

Kommentit (85)

jurristi
86/85 | 

Ihan ot, mutta kun tää on uusin postaus, niin kysyn tässä. Noista tapettijutuista on jo aiemmin ollut paljon puhetta, mutta itseäni kiinnostaa se tapetti, joka on esille esimerkiksi siinä "Moi Minnihiiret" -postauksessasi. Onko sekin joku Tapettitalon tapetti vai joku muu (mun tuurilla tietty joku norjalainen uniikkijuttu :D )?

tiia
87/85 | 

no tokkopa johanna nyt suomenkieltään parissa vuodessa unohtaa. Välillä naurattaa kun joku ollut esim. vuoden vaihdossa niin on niin hoono soomi. Veljeni on asunut 20 vuotta ulkomailla ja ihan täydellistä suomea puhuu, vaikkei sitä päivittäin käytäkkään. Se on suurimmaksi osaksi ihan filmausta, kun ei muista muka sanoja. Ihme keväthehkutusta myös, ei se norski nyt niin etelässä ole, että pitää jo kohta bikineissä kulkea. Ihan ollaan samoilla leveysasteilla

Kris
88/85 | 

Joo tiia, meillähän täällä samoilla leveysasteilla kukkiikin jo krookukset, kuten Johannan pihalla... Eikun hetkinen! En olekaan ihan varma, kun takapihan päällä on 1,5 metriä lunta.

Lämpötilaan vaikuttavat "vähän" muutkin asiat kuin leveysasteet. Samoin äidinkielen säilymiseen ulkomailla vaikuttavat muutkin seikat kuin se, kuinka kauan maailmalla on asunut. Omasta suvustani löytyy kymmenisen vuotta sitten ulkomaille muuttanut henkilö, joka ei puhu suomea enää kuin yksittäisiä sanoja. Täytyy sanoa, että pirun hyvin filmattu.

Anniina
90/85 | 

Olin juuri kirjoittamaisillani vastaavaa kommenttia kuin yllä. Onko Tiialle maantiedon tunneilta esimerkiksi Golf-virta tuttu käsite? ;)

Itse olen asunut ulkomailla vain 2 kk pätkiä kerrallaan, mutta kun päivittäin olen käyttänyt muuta kieltä, niin yhtäkkinen vaihto suomeen on tuntunut aina ensin vähän hassulta ja tönköltä, ja joitakin yksittäisiä sanoja on joutunut hetken hakemaan. Tosin vaikka ei ulkomailla asukaan, niin on joitakin sanoja, joiden kohdalla tulee totaalinen blackout, ja mielessä pyörii esimerkiksi vain englanninkielinen vastine.

Johannalle kiitoksia kivasta blogista! On muuten ensimmäinen, jota jaksan aktiivisesti seurata. Tässä on niin sopivassa suhteessa kaikkea, mikä itseäni kiinnostaa ja mistä itse nautin elämässä, että varmasti siksi koukuttaa kovasti ;)

Ja hei, kevättä ei voi koskaan hehkuttaa liikaa! Eli anna mennä! ;)

Sini
91/85 | 

Toivottavasti reissu on kiva ja postaa paaaaljon kuvia Suomesta! :)
Ja niinkuin muut sanoivatkin, kevättä ei voi koskaan hehkuttaa liikaa. Harmi että Tiia kokee blogin niin negatiiviseksi, kannattaisi ehkä lopettaa seuraaminen jos harmittaa toisten intoilu keväästä ;)

Ja kyllä vaan, helposti tulee katkoksia suomenkieleen, itse olen asunut ulkomailla 2 vuotta ja puhuessa usein tuleekin pulmaksi ettei muista jotain sanaa suomeksi, ranskaksi ja englanniksi kyllä. Kuka nyt haluaisi feikata että unohtaa oman äidinkielensä,tuskin kukaan ;) se tulee aika yllättäen.

Libris
92/85 | 

Onpa "ihania" lukijoita tänne taas siunaantunut. Miksi ihmeessä he kiusaavat itseään tätäblogia lukemalla jos ei kerran Johannan ajatukset ja tekstit miellytä. Aivan sairaan kieroa porukkaa, ei voi muuta sanoa. Vaikuttavat sen verran hapannaamoilta, että syövät varmaan sitruunaa netissä roikkuessaan. Sääliksi käy tuollaisten pahanilmanlintujen elämä.

Kiitos Johanna taas hauskoista teksteistä - sinun blogiasi lukemalla aina muistaa itsekin nauttia arjen pieniatäkin asioista : )

Madicken
93/85 | 

Varmasti ihana olla lähellä rakkaita <3 Nauttikaa olostanne! Blogiin ehdit myöhemminkin, ja me jaksetaan oottaa :D

Pakko kommentoida vähän äidinkielestä. Mieheni on kaksikielinen. Ennen lapsemme syntymää mieheni käytti omaa äidinkieltään varsin harvoin. Kun tyttäremme syntyi niin miehemme alkoi puhua hänelle omaa äidinkieltään. Ja miehen kommentti ihan viime viikoilta, nyt kun tyttö on neljävuotias, oli ihmetys siitä miten "tankeroa" hänen oman äidinkielensä aktiivinen, laajempi käyttö onkaan. Puhumattakaan kirjoittamisen vaikeudesta. Asiat eivät aina ole mustavalkoisia.

Iloiset kevätterkut sinne ja tänne!

Katja
94/85 | 

Hei! Mistä tuo superihana vaalea neuletakki ja tunika ovat?
Kiitos ihanasta blogista! :)
t: Katja

kalastajanvaimo
98/85 | 

Tapettitalo! :) Ei meillä muuta ookaan :)) Lukko ja Oratuomi -nimiset mallit löytyy meiltä :)

eetu
100/85 | 

Tuskin, Pasaatissa kun ei ole odd mollyja.

sussu
101/85 | 

Heh, bongasin sut Pasaatista lauantaina. :) Löytyikö mitään?

Kris
102/85 | 

Tosi jännä ja vaikeatulkintainen huumorintaju sulla :D

tiia
103/85 | 

tein tämän ihan tsoukkina ja ihmettelen, miksette jätä provosoivia viestejä omaan arvoon, heti olette neuvomassa, miten monuusivirrat ym. vaikuttaa, että norskissa on lämpimämpää tai miksi johanna ehkä puhuu suomea jo tosi huonosti. Jos joku viesti on muka ilkeä, ohittakaa se itse ja jatkakaa lässytystä, älkää paisuttako itse tästä taas kamalaa sekamelksaa, että voi voi mene muualle. Olette ihan itse samaa kastia kun jatkatte joka ikinen kerta

weera
104/85 | 

TIIA, surullista taas lukea kaltaisesi kateellisen ihmisen kiukuttelua täällä! Muuta itse ulkomaille, jos olet siitä ja Johannan kielitaidosta noin kateelinen! Ei ole Johannan tai meidän vika, jos olet tyytymätön elämääsi.!

Emilia
105/85 | 

Hei Johanna ja jälleen kerran SUURET kiitokset ihanasta blogista!

Tiialle tiedoksi, että kyllä yksittäiset suomenkieliset sanat saattaa kadota hyvinkin nopeasti, jos suomea ei käytä jatkuvasti. Hyvin muistan ajan kun saavuin vain parin kuukauden mittaiselta kielikurssilta Espanjasta ja olin puhunut vain espanjaa tai englantia koko ajan, niin kylläpä olivat sanat hakusessa täällä Suomen päässä.

Aurinkoista kevättä Kalastajan vaimolle ja koko perheelle!

Terkuin,

Emilia

Hanna
106/85 | 

Hei

Mulla olisi pyyntö:

Jaksaisitko tehdä kun palaat kotiin, postauksen teidän häistä? Vai onko se salaiseksi luokiteltua matskua?

Olen itse menossa naimisiin ja etsin inspiraatiota rennoista häistä. Uskoisin että sinulta löytyisi tarvittavaa henkeä... ;) Olisin todella kiitollinen. Paikka, kesä vai talvi, hääkuva, miten hoiditte jutut - vaikka retusoituina kuvat jos et voi kokonaisina laittaa.

Tärkeintä ainoastaan olisi että näkisin vähän "henkeä", jonka sait järkättyä.
Kiitos ihan miljoonasti, ihana nainen ja ihana blogi.

Aikku
107/85 | 

Halusin vaan kiittää tästä ihanasta blogista!

mirka
108/85 | 

Toivottavasti suomi vierailu on viihtyisä ja leppoisa ja toithan kevään tullessasi :D ? Ihanaa oleskelua täälä suomineidon kehdossa:)

kalastajanvaimo
110/85 | 

Fanitapaaminen kuulostaa vähän hassulta, mutta kyllähän näitä monissa blogeissa ainakin "ennen vanhaan" järjesteltiin. Tapaamisia siis, vai olikohan ne vain bloggaajien kesken... siis että piti olla oma blogi voidakseen osallistua... ei kai välttämättä. Sitäpaitsi sit mun pitäis kysellä teiltä kaikkea, koska te tiedätte jo paljon enemmän minusta ;)

kalastajanvaimo
111/85 | 

Hei Veera :) Kiitos kovasti, just nyt tuntuu, ettei blogiin ehdi yhtään panostaa, joten oli tosi kiva kuulla! Tänne on kuitenkin aina niin kiva tulla... :)
Toki suomi sujuu ihan hyvin -ehkä vähän kiitos tämän jatkuvan harjoittamisenkin eli blogin! Joskus joku sana tuntuu meinaavan tulla norjaksi ja joku on sekunnin hakusesessa, mut ei sen kummempaa :)
Hyvää kevättä!

tradenmark
112/85 | 

Sähän voisit joku kerta, kun tulet tänne Suomeen, niin järjestää sellasen "fanitapaamisen". Voitaisiin kysellä kaikkea jne.

Veera
113/85 | 

Kiitos näin alkuun ihan loistavasta blogista. Tätä kelpaa lukea vaikka vähän näin nuoremmatkin! Kerta olet nyt Suomessa niin kuinka hyvin sinulta sujuu suomen kieli? Onko sinulle muodostunut murretta ja muistuuko kaikki sanat mieleen?

Hyvää kevättä! <3

Anne
114/85 | 

Mahtavia kuvia! :D Ja mukavan rentoa meininkiä!

Kris
115/85 | 

ihana postaus taas :) Välillä on ihan liikuttavaa huomata kuinka paljon lapset tykkää kun joku jaksaa lukea ääneen :)

tuhatjuttua
116/85 | 

Oi, onko tuo kuvassa oleva sinisiin pukeutunut tyttö kenties sun siskosi ? Kerro terveisiä, että sen tyyli on ihan kadehdittavan ihana ! Mistäköhän hänen siniset shortsit ja kauniin siniharmaa paita ovat ? :-)

Heinis
117/85 | 

Eetu: :DDDD Edelleen - vaihtakaa hyvät ihmiset lukemianne blogeja, mikäli ne ei miellytä.

Satu
118/85 | 

Kiitos!! Terveiset välittyi ihan näin suoraankin ;) Shortsit on Pariisista pari vuotta sitten, muistaakseni Naf Naf-merkkiset, paita Vila, kuin myös parin vuoden takaa.

-sisko ;)

vilma
119/85 | 

Samat sanat, itse olen asunut 9 vuotta ulkomailla ja sen kielenx vatsinkin kirjoittamisen taidon, onohtaa todella nopeasti, jos sita ei jatkuvasti kayta! Lasten myota on nyt taas alkanut sujua luistavasti, mutta ennen tata oli useinkin vaikeuksia juuri suomeen saapuessa lomalle. Kenella nyt todellakin olisi tarveyta feikata, ettei osaa aidinkieltaan! Kielta kuin kielta on pidettava ylla, jotta sen taidon sailyttaa.

papu
120/85 | 

Heippa Johanna!
Oon tutustunut sun blogiin vasta tässä ihan lähiaikoina ja koukutuin heti niin pahasti, että oli pakko lukea KAIKKI postaukset viime vuoden puolelta ja myös kaikki tänä vuonna tulleet..:D Vierähtihän siihen pari viikkoa heheh. En ole vielä kertaakaan kommentoinut, mutta nyt halusin sanoa, että kiitos aivan ihanasta blogistasi<3 Mä oon ihan eri elämäntilanteessa kun sä, mulla ei siis ole lapsia, enkä asustele ulkomailla. Silti palaan aina blogiisi lukemaan kuulumisiasi ja katselemaan kauniita kuvia. Tästä blogista tulee jotenkin niiiiiin ihanan lämmin ja hyvä fiilis :) Vaikutat kertakaikkiaan ihastuttavalta ihmiseltä ja on todella ihailtavaa, miten jaksat aina yrittää olla positiivinen, vaikka kaikki ei meniskään ihan nappiin. Ja tavallaan voin jotenkin samaistua "tilanteeseesi", sillä oma siskoni asuu ulkomailla ja vaikka tiedän, että hän viihtyy uudessa asuinmaassaan hyvin ja on siellä onnellinen, niin samalla ikävöin häntä kovasti. Samoin hän ikävöi suomea ja suomalaisuutta, vaikka viihtyykin hyvin asuinmaassaan ja on rakentanut sinne elämäänsä. Rakkaista erossa oleminen on vaikeaa, mutta se on lohduttavaa kun tietää, että erotessa sanotaan heipat vain hetkeksi :)
Kiitos siis vielä ihanasta blogista, toivottavasti jaksat kirjoitella vielä pitkään! :)

mens hair products
122/85 | 

I discovered your weblog web site on google and check just several of your early posts. Proceed to sustain up the excellent operate. I just extra up your RSS feed to my MSN Details Reader. Seeking forward to reading more from you in a while!â?¦

Alaina Mawyer
123/85 | 

I take pleasure in, lead to I found exactly what I used to be having a look for. You've ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

RS Schmitt Raises Money
124/85 | 

I just want to tell you that Iâ??m extremely new to weblog and honestly liked this internet site. Far more than likely Iâ??m preparing to bookmark your blog post . You surely come with exceptional articles and reviews. Bless you for sharing your internet internet site.

Restaurant Monroe CT
125/85 | 

I really like what you guys tend to be up too. This kind of clever work and reporting! Keep up the great works guys I've you guys to my personal blogroll.

tratar vaginosis bacteriana
126/85 | 

Incredible! This blog looks just like my old one! It's on a totally different topic but it has pretty much the same layout and design. Superb choice of colors!

metal fabrication bellingham wa
128/85 | 

Thank you a lot for giving everyone a very remarkable chance to read in detail from this site. It is always very beneficial and also packed with fun for me and my office mates to visit your blog at the very least thrice in one week to read the latest issues you have. And indeed, we are usually contented with your effective pointers you serve. Some 4 areas in this posting are easily the best I have ever had.

thailand Transen
129/85 | 

Sounds like some thing plenty of baby boomers ought to study. The feelings of neglect are there in a lot of levels when a single is over the hill.

holy cow
130/85 | 

We're a gaggle of volunteers and starting a new scheme in our community. Your site provided us with useful info to paintings on. You have performed an impressive activity and our entire community will likely be grateful to you.

Organic Anti Aging Skincare
131/85 | 

Thanks a bunch for sharing this with all of us you really know what you are talking about! Bookmarked. Kindly also visit my web site =). We could have a link exchange agreement between us!

baju batik
132/85 | 

Howdy! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it tough to set up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty fast. I'm thinking about creating my own but I'm not sure where to start. Do you have any ideas or suggestions? Appreciate it

a932019
133/85 | 

I've said that least 932019 times. SCK was here

a1231988
134/85 | 

I've said that least 1231988 times. SCK was here

a1409338
135/85 | 

I've said that least 1409338 times. SCK was here

where can i get chevelle merch
136/85 | 

get some chevelle gear at the new official site of chevelle

fill
137/85 | 

apt to be efficient.Pepper bottle of spray consumers ought to keep from holding his or her fingers outside in top regarding

Kent Cackowski
138/85 | 

Thanks, I've recently been searching for info about this topic for ages and yours is the greatest I've found out so far. But, what concerning the bottom line? Are you sure about the source?

Hipolito M. Wiseman
139/85 | 

Hands down, Apple's app store wins by a mile. It's a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I'm not sure I'd want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

Hipolito M. Wiseman
140/85 | 

Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass' favor.

Qardoo please
141/85 | 

Whilst you are any with the lucky enough choices, it comes evidently, while capture the fancy of the certain coveted by ly folks other valuable you you meet might possibly well have hard times this particular issue. pre owned awnings

outlet tod hogan
143/85 | 

I value the article post.Really thank you! Will read on?

Prety
144/85 | 

spin which usually bath areas these people far more joy along with revenue. This kind of multi-coin machine has lots involving symbols for you to remind you

calcium water
145/85 | 

Parsley seed goes nine times to the Devil.

calcium water
146/85 | 

If you want to live and thrive let the spider run alive.

reverse osmosis water Austin
147/85 | 

As a tree falls so shall it lie.

movers sc
148/85 | 

Palmetto Specialty Transfer was founded and created based on the principle that individuals in our area and surrounding areas deserved a much higher level of client services

pure water Austin
149/85 | 

Be slow in choosing a friend but slower in changing him.

himself
150/85 | 

about the beginning regarding Irish leprechaun. Rainbow wealth as well as untamed icons seem for the fly fishing reels to create anyone

home filter water systems Austin
151/85 | 

Do as I say not as I do.

crystal quest counter top bott...
152/85 | 

Speak little and to the purpose.

Arnold California Real Estate
153/85 | 

Astonishing ... simply astonishing. Way to give us all something that we might not have ever known about. At least I just was tought something new. Thanks a bunch!

awesome electronics
154/85 | 

Nice post. I learn something much more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. Iâ??d prefer to use some with the content on my weblog whether you donâ??t mind. Natually Iâ??ll give you a link on your web weblog. Thanks for sharing.

crystal quest water dispensers
155/85 | 

Where theres a will theres a way.

health men magazine
157/85 | 

Most of these post are always inspiring and I choose to have a look at quality content so I pleased to serve them with many excellent point through the post, writing is definitely great, thank you for the post

reverse osmosis water purifica...
158/85 | 

A thread will tie an honest man better than a chain a rogue.

reverse osmosis tanks
159/85 | 

A wicked book cannot repent.

bib
160/85 | 

the market you need to own these types of remarkable and customized labels in your merchandise.

Florrie Bassford
161/85 | 

I want to convey my admiration on your generosity in help of men and girls which have the necessity to have for help with this sure concern. Your particular dedication to acquiring the message all more than had been splendidly productive and have all the time made professionals considerably like me to realize their dreams. Your individual invaluable tutorial indicates a terrific deal to me and in addition to my workplace workers. Thanks; from every individual of us.

reverse osmosis water filter s...
162/85 | 

Blessings brighten as they take their flight.

BOLSAS PARA TIENDAS
163/85 | 

Perdoname que tengo que escribir esto, pero la verdad es que lo necesito

Loriann Billeter
164/85 | 

Do you could have a spam difficulty on this internetsite; I additionally am a blogger, and I was interested in your situation; many of us have created some nice strategies and we need to change strategies with other folks, please shoot me an e-mail if interested.

Eze Group
165/85 | 

I do not even know how I finished up right here, nevertheless I believed this publish was great. I do not realize who you are but undoubtedly you're going to a well-known blogger when you are not already Cheers!

dentist gold coast
166/85 | 

Some genuinely superb weblog posts on this internet site , regards for contribution.

Church
167/85 | 

development you will discover two essential abilities that need to be particular as an illustration server aspect

schwulen chat
168/85 | 

Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content material from other writers and practice a little something from their store. Iâ??d prefer to use some with the content on my blog whether you donâ??t mind. Natually Iâ??ll give you a link on your web weblog. Thanks for sharing.

data capture services
169/85 | 

I wanâ??t going to comment as this posts a bit old now, but just wanted to say thanks.

wideofilmowanie wesel
170/85 | 

UWAGA NA NICH OSZUKUJA

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012