Lauantai-iltaa onkin vietetty jo tuttuun, turvalliseen ja lähes täydelliseen (vain pappa puuttuu) tapaan; lasten kanssa kotona. Seuraavissa kuvissa esiintyy tämän hetken lempilelut -etenkin mamman ;) eli Brion puiset palikat. Joskus innostun rakentelemaan torneja niin, että määräilen Olliakin mihin se saa palikoita laittaa ja saako ollenkaan ;D

Yhteistä tuotantoa^

Myös Olli, mammansa tavoin jaksaa istua kauan näiden ääressä. Hajottaa ja jälleen rakentaa uutta. Ja välillä tulee Aino. Ja hajottaa. Silloin Olli korottaa ääntään: "Ainooooo!", "Ikke!" tai käskee, että Aino on otettava "mamman sykkyliin".

:)

Jos jotakuta kiinostaa palikoita enemmän vastaus eiliseen arvuutteluun bileasusta, niin vastaus tulee tässä -ja tulee kyllä ihan joka tapauksessa:

Te olitte kohtalaisen yksimielisiä veikkauksissanne! :D Huomannette mun lisänneen vielä yhden topin asuun -siitä tuli vähän mammabilemäisempi näin ;) Housujen kuumuudesta oli puhetta ihan sanan jokaisessa merkityksessä, mutta itse en kyllä mitään hikoilua havainnut vaikka aika lämmin tunnelma bilepaikassa olikin. Ennakoin sitä tosin valitsemalla hihattoman, vilpoisan yläosan ja ikkunoitakin pidettiin auki kovasti. Pappa sitten taas ei tainut edes huomata mitään "kummallista" mun asussa. Se oli niin keskittynyt ja lopuksi ylpeä omasta viiden tunnin saavutuksestaan lapsenvahtina toisen papan kanssa, että mun vaatteet oli todellakin aaaivan toissijainen juttu :D

Kiva ilta oli eilinenkin siis, kiitos kommenteista <3

Kommentit (230)

St.Brigitten
231/230 | 

Aaa mä tuskin maltan odottaa, että meidän typy on siinä iässä, että alkaa leikkiin palikoilla...Pitäiskö ostaa jo nyt, ihan vaan mulle, haha.

Asu on ihana! :)

mirame
232/230 | 

Nahkahousut näyttävät niiin täydellisiltä sun päällä, etten eilen saanut niitä mielestäni. Ja nyt tulit vielä kiusaamaan toisella kuvalla! Pakkohan se on kohta raahautua hennesille itsekin ja toivoa että omaa kokoa vielä löytyy ;P

heidi
233/230 | 

sait kyllä noi housut näyttämään niin hyviltä, että noi myydään varmaan loppuun :) nytkin hm sivuilla kaikki pienet koot oli jo menny! mitähän kokoa nuo omasi ovat..? pistin itse tilaukseen 38..vaikka tuntuu että ne saattavat olla liian isot mulle. Todella hyvin sopivat kyllä sulle! :D Hyvää sunnuntaita sinne päin!

hem
234/230 | 

Täällä lapset huutaa INTE ikken sijasta:)

Todellakin haaste asua toisessa maassa
ja totutella lapset kinastelemaan suomeksi:)

Hyvää sunnutain jatkoja!

Hugs, Annaleena

Kati
235/230 | 

Itekin oon haaveillut noitten palikoitten hankkimista, mutta aina se unohtuu. Kun täältä pääsee kaupunkiin, hankitaan vain kaikki tarpeellinen ja nopiasti. Eikä kolmen lapsen kans oikein muu ratkaisu onnistu. Tai no menis koko päivä.
Mutta jos sais tenavat äitille ja välillä ihan vain yksin...hmm jouluhan on kohta ;) ja pojulle noi ois hyvä lahja. Paitsi luulen, että kaksvuotias isosisko omis ne.
Huomaan ihtestänikin saman tyylin lasten kans leikkiessä esim. legoilla;). Ilman muuta lapsien luovuus esii, mutta kai äitikin voi näyttää oman versionsa ;)
Housuista vielä. Toisen pappan seura vaikutti varmasti ;). Siis vai eikös ollutkin kyse miehestäs ja sen kaverista, jolla on kans lapsia ;). Nimittäin meillä päin isosisät on pappoja. Vaikka tiiän norjan kielestä muutamia sanoja, mutta ensimmäisestä mielleyhtymästä ei voi vaan välttyä. :D

satu
236/230 | 

Ihanaa että joku muukin on hurahtanut palikoihin. Muistan kun lapseni olivat pieniä ja meillä oli noita brion palikoita kaikissa sateenkaaren väreissä, en koskaan siivonnut palikoita illalla laatikkoon, vaan rakensin niistä eiffeltorneja ja kaarisiltoja lasten mentyä nukkumaan. Myös dubloilla tuli rakennettua pyramidejä ja torneja, joissain kuvissa palikkatornit ulottuvat liki kattoa ja sitä lasten naurua, kun huojuva torni viimein kaatui ennalta arvaamattomaan suuntaan...

Viivu
237/230 | 

Oi kuulostaa ihanilta nuo mammabileet! Niitä tosiaan välillä aina tarvitaan! Ja mitä palikoihin tulee, ne on ihan huippu juttu! Briot löytyy kaapista vieläkin. Joskus poikien ollessa pieniä ne hankittiin. Pitkään ovat olleet käyttämättöminä, mutta nyt meidänkin neiti jo kokoaa neljän tornin ;) Ihan noin hienoja luomuksia ei vielä synny... Edes äiti ei ehdi rakentaa kun käsi käy ja "räks".

Lettu
238/230 | 

Samat palikat mietinnässä täälläkin. Meillä poika joutuu tai saa leikkiä mun vanhoilla leluilla. (Joo meillä ollaan aika hamstereita ku säilytetään kaikki.) :) Hän saa hyvin vähän uusia leluja, mutta niihin vähiin sitten panostetaan enemmän.

Kiva kun sait omaa aikaa ja pääsit juhlimaan! Mikäs sen piristävämpää kuin hyvä ilta hyvässä seurassa. :)

Ammu
239/230 | 

Voi kylläpäs samaistuin sun tekstiin tällä kertaa. En ookaan ennen tainnu kommentoida.
Ensinnäkin myös mun puolesta aivan ihanat nuo nahkahousut vaikka ennen en oo semmosista yhtään välittäny. Väkisin alkaa miettiä että pitäisköhän munki hankkia...
Saiskohan niitä ihan H&M:n liikkeestä ni vois sovittaa eikä tarttis arvuutella oikeaa kokoa.

Toinen juttu on toi palikoilla rakentaminen. Meillä on 1v 8kk ikäinen poika jolle ostettiin ihan Lidl:stä vastaavanlaiset moniväriset palikat ja kyllä äiti jaksaa niillä rakentaa. Onneksi meillä menee vielä niin että poika pyytää äitiä(tai iskää) rakentamaan ja ihailee vieressä. Silloin tällöin kovasti keskittyen laittaa myös itse palikoita mun aloittamaan torniin. Oon yrittäny kestää kiukustumatta jos mun hieno torni tuolloin kaatuu. Yks mikä on vielä hankkimatta on ne Brion puiset junaradat. Niilläkin on niin kiva leikkiä. Sitä aina taantuu tommosissa kyllä niin lapsen tasolle.

Ja kolmas juttu oli tuo Papan ylpeys 5 h lasten hoidosta. Meillä esiintyy kovasti samaa. Miten se onkin miehille niin kova saavutus jos he yhden illan tai päivän hoitavat lasta ihan yksin, että siitä pitää sitten kaikille kertoa ja aina tuoda myöhemmin esille kuinka kovan homman on siinä tehnyt. Kyllä me äidit ollaan aika uskomattomia ihmisiä kun hoidetaan lapsia jatkuvasti ja pääasiassa. Miten me pystytäänkään siihen...=D

Ja kiitänpä vielä tähän loppuun ihanasta blogista ja sun ihanasta tyylistä sekä pukeutumisessa että sisustuksessa. Sun blogi on kyllä tosiaan inspiroinut monia juttuja mun elämässä!=)

Jaana
240/230 | 

Kyllä oli mullekin helpotus lukea, että jonku muunkin mies tekee "urakan" muutaman tunnin lapsenvahtivuorolla =) Välillä tuntuu, että kaikilla tutuilla isät hoitaa lapsia ihan siinä, missä äitikin ja itse olen kateellisena vieressä kuunnellut, kun meillä ei aivan niin mene. Mun mies tekee valtavan ponnistuksen siinä, että kaitsee yksin meidän 1-vuotiasta kaksi tuntia kerran viikossa, kun itse käyn tanssitunnilla. En siis ole yksin ja maailman ainoa nainen tämän asian kanssa =) Hitsit, pitäiskö jättää mies huomenna neidin kanssa yksin, jos kävis tsekkaan Oulun H&M:n ja sen, että onko siellä noita pökiä vielä ;-)

Odette
242/230 | 

Oii, Brion palikat on ihanat, mutta varoituksen sanana, veljeltäni joskus aikojen alussa murtui sormi ku juurikin tuollainen palikka tippui "tornin" huipulta

papulainen
243/230 | 

Nyt naiset rotia tuohon touhuun! Miehen kuuluu hoitaa lasta aivan siinä samassa kuin naisenkin. Ettehän te pääse koskaan minnekään mikäli miehelle on suuri ponnistus "vahtia" lastaan parin tunnin ajan? Meillä hoito menee 50-50 ja niin sovittiin jo ennen vauvan syntymää. Jättäkää vaan mukulat rohkeasti ja ilman vastaväitteitä miehillenne niin oppivat olemaan lastensa kanssa:)

adeline
244/230 | 

Tuli mieleen, että puhutaanko teillä kotona suomea sekä norjaa? Kiinnostaa nämä asiat, kun omakin pikkuperhe on monikielinen.

kalastajanvaimo
245/230 | 

Hih, legojakin olen ostellut jo jonkin verran, koska olen ihan legohullu itse... Niistä Olli ei vaan vielä oo kiinnostunut, hukkuvat vaan. Mut palikat kannattaa jo pian ostaa ;))

kalastajanvaimo
246/230 | 

;D Ne on tosi kivat kyllä, luulen, että syksyn ja talven aikana tulee usein käyttöön. Isojen neulepaitojen kanssa ihan arkeen :)

kalastajanvaimo
247/230 | 

Moi Heidi, mulla on 36, mutta nää oli kyllä ennenmmin aika piukkaa mallia eli jos vaikka pelkäätkin et saattaa olla isot, niin ehkä ne on kuitenkin sopivat himpan tiukan mitoituksen ansiosta...? Toivotaan niin :)) Hyvää sunnuntaita!

kalastajanvaimo
248/230 | 

Hih, kinastelu tosiaan taitaa käydä norjaksi. Paitsi että sanoo Olli joskus myös EI, mutta on toi ikke tavallisin. Kiitos Annaleena, myös sinne kivaa sunnuntaita <3

kalastajanvaimo
249/230 | 

Hih :) Ei se aina ole niin helppoa!
Voi etta odotan meilläkin legoleikkien alkamista, niiden rakentelussa minua ei pidättele mikään! :D
Joo meidän hyvä ystäväpariskunta tuli meille ja me naiset lähdettiin bileisiin -miehet jäi meille lasten kanssa. Mutta kyllä me miehen kanssa vielä bileiden jälkeen istuttiin iltaa sellanen tunti "romanttisesti kahdestaan" eikä se kyllä mun vaatteita mitenkään kommentoinut tai vaikuttanut huomaavan. Samat remppajutut.... :)

kalastajanvaimo
250/230 | 

Hei munkin täytyy alkaa rakentelemaan Ollin mentyä nukkumaan niin se saa sit rakentaa rauhassa hereilläollessaan.. :) Hauskoja, yksinkertaisia, mutta niin monipuolisia leluja niin legot kuin palikat!

kalastajanvaimo
251/230 | 

Palikoista voi tehdä vaikka mitä. Talon tai tien muille leluille vaikka! Ja Ainolla on vasta toi räks-vaihe menossa ;)

kalastajanvaimo
252/230 | 

SAA leikkiä :) Meillä ois kans "kotona" Suomessa kamalasti legoja ymym. säästettynä. Mut siellä saavat olla niin lapset leikkivät sitten kyläillessään. Erinomainen leluperiaate teillä!

kalastajanvaimo
253/230 | 

Voi kiitos Ammu <3 kivaa kun jätit kommentin! Joo myös junarataa on todella kiva rakentaa, meillä on sekin ;) Ja muuten vinkkinä, että Ikean ja brion radat sopivat yhteen :)

kalastajanvaimo
254/230 | 

Ei se aina mee.... :D Et ole yksin et... Mutta jätäpä huomenna äläkä ollenkaan pidä kiiretta siellä Oulussa! :)))

kalastajanvaimo
255/230 | 

Papulainen, vastaus tulee nyt hassusti tähän peräan... :) Tosiaan kaikille ei ihan 50-50 oo mahdollistakaan, esmes kun mies matkustaa työn puolesta paljon ja toiset ei välttämättä haluakaan -naisetkaan siis ;) Mutta oman mieheni puolesta voin sanoa että ihanasti se ottaa lapsia aina kun kotona vaan on ja mahdollisuutta löytyy :)

kalastajanvaimo
258/230 | 

Juu,asten kanssa puhun vain suomea, mutta mieshän ei sitä osaa eli sen kanssa on norjaa puhuttava :)

Jutta
259/230 | 

Ihana tää sun blogi, oon ihan vakkarilukija, vaikka nyt vasta ekaa kertaa kommentoin. Meillä kans palikat ja legot on ihan hitti, välillä joutuu 2v poikaa "komentaan" jos rikkoo äidin tornit :)

Madicken
260/230 | 

Olet viettänyt ihan tuuletusillan, kuulostaa hauskalta! Ja asu oli magee, kertakaikkiaan!

Noi palikat on kyllä hauskaa puuhastelua! Me ostettiin tytölle sellaiset värikkäät, ihania herkkuvärejä innostui tämäkin mamma pinoilemaan :) Nyttemmin ollaan yhdistetty junarata plus palikat samaan laatikkoon, niistä pimu rakentelee prinsessalinnoilla somistettuja junaratoja oujee :)

Meilläkin on kaksikielinen perhe. Mies puhuu ruotsia ja minä suomea. Tyttö on ruotsinkielisessä päiväkodissa ja aloittaa 3 vuoden kuluttua koulun ruotsinkielisessä. Ihmeen hyvin 50/50 menee kielen kanssa ja nyt nelivuotiaana vaihtaa kielen automaattisesti vanhempien kanssa vuoroin puhuessaan. Muu sosiaalinen elämä käydään pääasiassa suomeksi, mutta tuntuisi molemmat kielet yhtä vahvoilta kuitenkin. Tunnekieli, hmmm, se selvinnee myöhemmin :)

Onko siellä teilläpäin ns. Suomi-kerhoja, mitä muualta Euroopasta olen kuullut?

Iloista sunnuntai-iltaa sinne!

Uuden Kuun Emilia
262/230 | 

Oi, mäkin tykkään palikoista. Ja joskus kiellän lastani sotkemasta rakennelmiani. Hyi kauheaa! Ollaan myös miehen kanssa havahduttu dubloleikeistä joskus iltasella, kun Niilo on jo nukkumassa :D

Mä olen kyllä niin epätrendikäs, että olisin kannustanut hamevalintaan. Tosin tuo nahkabyysä asukin muuttui mieleisekseni sillä topilla :)

Niin ja se meidän hylly, josta kysyit, on Iskun Vellamo sarjaa. Saa erilaisia osia, ja koota mieleisensä. Kaikki lasin takana turvassa. Sitten kun se koti löytyy, se loppusijoituspaikka, niin meillä on haaveena saada sellainen lattiasta kattoon ylettyvä kirjakaappi, eli ostaa tuohon päälle lisää. Siinä sitten vanhettais klassikot arvokkailla paikoillaan :) Eamesin rar-tuoleissa pari vanhusta kiikkumassa :D

Annimanni
263/230 | 

Sulla on kyllä niin ihana blogi... Täällä tulee aina niin kepeälle, hyvälle tuulelle. Mäkin olen lukenut sun blogiasi jo jonkin aikaa, mutta kommentointi on laiskuuksissa jäänyt vähiin ja hassuakin se on ollut, kun samalla etunimellä täällä (yllätys, yllätys) pyörii monta ihmistä. Mutta jospa tällä mun lapsuusajan lempinimellä ei ihan niin montaa...? ;)

Kirsi
264/230 | 

Vooooiihh, nuo palikat ovat niin legendaarisia :) Itsekin siskojen ja serkkujen kanssa kasailtiin samoista palikoista vaikka mitä "hienouksia" pienenä mummolassa vuosikausia sitten ja nyt samaisilla palikoilla leikkii jo kolmas sukupolvi :) On ne vaan aika kivoja :)

Tämä blogisi on kyllä ehdottomasti yksi suosikeistani ja kiitos kovasti kun jaksat sillä piristää päivää :) Olen tätä lueskellut jo pitkään ja joku näissä jutuissasi vaan on, kun ne saa niin hyvin koukuttumaan. Tsemppiä sinne kovasti lasten kanssa ja kaikkea hyvää koko perheelle!!! :) Ja mukavaa syksyä!! :)

Ja sitten, olisin halunnut kysellä yhtä asiaa kun olet tuollainen "Odd Molly-henkinen" pukeutuja ja muitakaan tuon merkin tuntijoita/käyttäjiä ei tule mieleen tai taida edes löytyä lähipiiristä....Eli mitä mieltä olet ks. merkin laadusta? Etenkin neuleissa? Vastaako hintaansa vai onko tullut pettymyksiä? Päänvaivaa tuottaa eräs neulekaunokainen, jossa oli muistaakeni puolet akryylia ja puolet alpakkaa ja villaa. Hinta ei ollut ihan halvimmasta päästä, mutta malli on niiiiiiin nätti että tekisi kovasti mieli tarjota sille uusi rakastava koti :) Osaatko siis auttaa yhtään? Olisin todella kiitollinen vastauksesta :)

Hanna
265/230 | 

Tosi hyvännäköinen asukokonaisuus :) ! Noi housut näyttää tosi upealta.

Aurinkoista maanantaita! Toivottavasti sielläkin on kaunis syksyinen sää.

Heinis
267/230 | 

APUA! Miksi tää kone poisti puolet miun kommentista :((???? Ei todellakaan ollut yllä oleva se teksti, jonka kirjoitin :D Vaan pitkät tarinat siitä, että iltanne kuulosti kivalta ja lopussa kirjoitin, että "täällä kärsitään inhottavasta köhäflunssasta:-(" ja siitä sitten jäi tuo hymiö tuohon! Höh :-D Kai merkki siitä, ettei täällä töissä pitäisi blogeissa pyöriä.. ;-)

ipi
268/230 | 

Noi palikat on aivan mainiot! (Ja lapset söpösiä!) :) Meillä ei ko. palikoita ole, eikä muitakaan puupalikoita, mutta 1,5v. kaksoslikat ja 3,5v. pojannassikka RAKASTAA äitinsä ohella Dublo-legoja! Oi että. Ja niitä kun on niin miljoonia erilaisia virityksiä! :)
Nuo sun housut on ihan mielettömän mageet! Ihastuin heti, kun huomasin ne näissä sun blogin H&M-mainoksissa, mutta arveluttaa vaan, viitsiikö kokoa 42 oleva mamma vetäistä tollaset makkarankuoret kinttuihinsa. Ehkä ei. :D Oot saanut asusta muutenkin itsesi näköisen tuon tyttömäisen yläosan ansiosta! Mii laik! :)

Kukka
269/230 | 

Heh siinä ehkä se ero viittäkymppiä käyvän aviomiehen ja pari-kolmekymppisen välillä: nuorempi olisi aivan taatusti huomannut bilepöksysi!! ;-)

white lily
270/230 | 

Meillä palikat ovat olleet aina kovassa käytössä ja niillä rakennellaan kovasti, torneja ja muuta, annoin palikat käteen jo vauvaiässä kun makasivat lähinnä selällään tai mahallaan:) itse katselen yleensä vierestä ja auttelen sitten kun lapset pyytävät apua mutta eivät ne oikein pyydä...

Meillä tytöt puhuvat suomea keskenään kun papa ei ole kotona ja papan ollessa kotona hollantia (mulle suomea).Tässä pakostikin oppii kyllä itsekin. Musta on ihana huomata että jos me ollaan vaikka kaupassa ja pyydän että tytöt sanovat "heippa" tai kiitos" tädille niin he automaattisesti vaihtavat hollantiin vaikka itse sanon suomeksi...Mulle on ensisijaisen tärkeää että tytöt puhuvat täydellistä hollantia koska käyvät koulunsa täällä. Suomi jää kakkoseksi ja lähinnä minun varaani mutta ei sitäkään unohdeta.

Kivat nahkapökät:) Tajusin vasta nyt että täällä en ookkaan nähnyt kenelläkään mustia lateksileggareita vai mitä kiiltopöksyjä ne onkaan niin lainkaan mutta ainakin Helsingin kaduilla tuli viime talvena vastaan parit kolmet kerrallaan. Nämä sun ei taida olla ne samat?

kalastajanvaimo
272/230 | 

Olli sekoittaa vielä aika paljon puhuessaan, mutta toivotaan, että sekin oppisi tollaisen vaihtosysteemin jossain vaiheessa... :)
Ei ole kerhoja ainakaan ihan tässä lähellä ja kauhean kauas en pääsisikään ilman autoa...tai viitsisi kovin usein reissata. Mutta kyllä niitä täälläkin suurimmissa kaupungeissa on!
Kivaa alkuviikkoa :)

kalastajanvaimo
274/230 | 

Joo ne on niin kauniita ne sun kaapit... Iskua täällä ei taida olla.... voihan harmi. Jostain tollasista jatkan haaveilua kuitenkin...

kalastajanvaimo
276/230 | 

Heippis, kuule koskaan en ole pettynyt Odd Mollyn laatuun tai joutunut hylkäämään mitään huonon laadun vuoksi. Päin vastoin ole ostanut paljon käytettyäkin Odd Mollya todella hyvässä kunnossa. Niillä on tapana vain kaunistua vanhetessaan :)))

kalastajanvaimo
278/230 | 

Oho no ihmettelinpä ettei ollut oikein Heinikselle tyypillinen kommentti tämä ;D
Voi voi voi koitapa parantua, juo paljon ihanaa teetä ja lämmittele kynttilöiden kanssa <3

kalastajanvaimo
279/230 | 

En tajuu miksei Ollia kiinosta dublot... ne ois munkin lempparit heh.
Niin minäkin ihastuin noihin nahkahousu-mainoksiin ja hyvin ne kuule istui päälle. Kauppaan siis vain kokeilemaan ipi! Kiitos kehuista :)))

kalastajanvaimo
281/230 | 

Suomi jää tosiaan ihan välttämättä kakkoseksi, vaikka aina toivon, että Olli osaisi sitä norjaa paremmin ;) Mutta täällä kun asutaan niin kyllähän se norja tärkein on.
Niin nää mun pöksyt on tosiaan aika mattapintaiset verrattuna ihan sellasiin "wet look" -leggareihin tai lateksiin -ja huomattavasti paksummat. Melkein voisi siis luulla, että nahkaa. Mutta tekonahkaa :)

Kirsi
282/230 | 

Moikka :) Ihanaa kun vastasit, kiitos!! Kiva että olet ollut noinkin tyytyväinen Odd Mollyihin :) Kuulostaa todella lupaavalta :) Mutta voi voi, tämä tietää nyt laihista lompakolle ja tilanraivausta vaatekaappiin. En silti malta odottaa että saan tuon ym. ihanuuden itselleni :) Kiitos vielä!!

Runomato
283/230 | 

Palikat on parhaita lastenleluja ikinä! Sitä on niin ihana seurata kun lapsen mielikuvitus pääsee vauhtiin ja palikoista syntyy vaikka ja mitä :)

Kuvasi ovat aivan älyttömän ihania, jälleen kerran. =)

Vauhtimamma
284/230 | 

Löysin toisen lukemani blogin kautta tänne. Selailin vähän ja jäin koukkuun :) . Aika paljon yhtäläisyyksiä löytyy. Meillä on poika vm -06 ja tyttönen vm -10 . Bongasinpa parista postauksesta Vibet, jotka löytyy meiltäkin ja samanlainen kolmipyörä, joka esikoiselta löytyy ja löysinpä neliöliinankin yhdestä kuvasta. Todella mukava lueskellä näitä juttuja, kun olen höpönä vaatteisiin.

Jaana
285/230 | 

Joo, oot oikeessa, pitäis vaan vaatia ja jättää mies neidin kanssa kahden enempi. Mut meillä on vähän tuotakin tässä, että mies tekee kahta työtä + opiskelee näiden lisäksi, joten ei ole niin paljon kotona. Opiskelua on vielä vuoden verran ja sitten toivottavasti mennään vain yhdellä työpaikalla miehen osalta....joten helpottunee munkin arki; 2 aikuista käsiparia on perheellisen kotihommissa aina huimasti enemmän, kuin yksi.

Health Research
287/230 | 

Please tell me that youre heading to keep this up! Its so very good and so important. I cant wait to read far more from you. I just really feel like you know so significantly and know how to make people listen to what you might have to say. This weblog is just too cool to become missed. Terrific things, actually. Please, PLEASE keep it up!

link wheel backlinks
288/230 | 

Quite insightful submit. Never thought that it was this simple after all. I had spent a very good deal of my time looking for someone to explain this topic clearly and you?re the only 1 that ever did that. Kudos to you! Keep it up

ekg interpretations training
289/230 | 

I'm happy I found this weblog, I couldnt discover any info on this topic matter prior to. I also run a site and if you want to ever serious in a little bit of guest writing for me if feasible really feel free to let me know, i'm always appear for people to test out my site. Please stop by and leave a comment sometime!

MCSE Training Courses UK
290/230 | 

I'd wish to thank you for the efforts you have made in writing this write-up. I am hoping the exact same most effective perform from you within the long run also. Actually your creative writing abilities has inspired me to begin my very own BlogEngine blog now.

dentist montreal
291/230 | 

What I wouldnt give to have a debate with you about this. You just say so many things that arrive from nowhere that Im pretty positive Id have a fair shot. Your blog is great visually, I mean people wont be bored. But others who can see past the videos and the layout wont be so impressed together with your generic understanding of this subject.

gogus estetigi
292/230 | 

This was a seriously incredibly very good submit. In theory I?d like to publish like this also - getting time and actual effort to make a excellent piece of writing? but what can I say? I procrastinate alot and by no means seem to obtain some thing done.

lingerie shop
293/230 | 

What I wouldnt give to have a debate with you about this. You just say so many things that arrive from nowhere that Im quite sure Id have a fair shot. Your weblog is excellent visually, I mean people wont be bored. But others who can see past the videos and the layout wont be so impressed with your generic understanding of this subject.

Matthew C. Kriner
294/230 | 

This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like 'Mixview' that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you're listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of "neighbors" will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune "Social" is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

angela &amp; paul backlinks se...
295/230 | 

How I Boosted My Angela Paul Forum Profile Link Building Backlinks Achievement By 300%

baju anak bayi
296/230 | 

I'm not sure where you are getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for excellent information I was looking for this Palikat | Kalastajan vaimo for my mission.

Lissette Cristina
298/230 | 

Simply a smiling visitant here to share the love (:, btw great pattern.

shelf units ikea
300/230 | 

I am so glad I found this weblog. Thank you for the info. You make a great deal of very good points in your write-up. Rated five stars!

Android Phone Apps
301/230 | 

This is the precise Palikat | Kalastajan vaimo diary for anyone who wants to seek out out nearly this issue. You note so untold its most wearing to converse with you (not that I truly would want?HaHa). You definitely put a new extend on a subject thats been holographic about for period. Squeamish force, only enthusiastic!

Android Phone Apps
302/230 | 

This is the right Palikat | Kalastajan vaimo diary for anyone who wants to move out out roughly this issue. You react so often its nigh tiring to discourse with you (not that I truly would want?HaHa). You definitely put a new rotate on a substance thats been scrawled roughly for years. Squeamish sundry, just majuscule!

grosir perlengkapan bayi
303/230 | 

I am not sure where you're getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this Palikat | Kalastajan vaimo for my mission.

baju bayi
304/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. After all I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

Restaurant Monroe CT
305/230 | 

We stumbled over here from a different web page and thought I may as well check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to exploring your web page again.

lowest insurance rate quotes
306/230 | 

Thank you for sharing your thoughts. I really appreciate your efforts and
I will be waiting for your further post
thanks once again.

Temple Run Brave Disney apk
307/230 | 

I'm not sure where you're getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for magnificent information I was looking for this Palikat | Kalastajan vaimo for my mission.

baju bayi
308/230 | 

Excellent post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely helpful information particularly the last part :) I care for such information a lot. I was looking for this certain information for a very long time. Thank you and good luck.

fkawau
309/230 | 

This is the straight Palikat | Kalastajan vaimo diary for anyone who wants to attempt out out nearly this matter. You observe so much its almost tiring to discourse with you (not that I really would want?HaHa). You definitely put a new acrobatics on a theme thats been holographic virtually for eld. Fastidious force, only eager!

Patientia Apk v1.0 (1.0)
310/230 | 

Nice post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I'm impressed! Very helpful info particularly the last part :) I care for such info much. I was seeking this certain information for a very long time. Thank you and best of luck.

BSPlayer FULL v1.3.127 Apk And...
312/230 | 

Great post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely useful info specially the last part :) I care for such information much. I was looking for this particular information for a long time. Thank you and good luck.

WiFi File Explorer PRO v1.8.0 ...
313/230 | 

Nice post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I'm impressed! Extremely useful information specially the last part :) I care for such info much. I was seeking this certain information for a long time. Thank you and best of luck.

Rocket Music Player Premium v1...
315/230 | 

Great post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely helpful information specially the last part :) I care for such information much. I was seeking this certain information for a very long time. Thank you and best of luck.

BSPlayer FULL v1.3.127 Apk And...
316/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I've really enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

3D Names APK 5.0
317/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts. In any case I'll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

dududukkkkkkk
318/230 | 

Nice post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I am impressed! Extremely useful info particularly the last part :) I care for such info a lot. I was looking for this particular information for a long time. Thank you and best of luck.

Temple Run Brave Disney apk
319/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I've really enjoyed surfing around your blog posts. After all I'll be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

Temple Run Brave Disney apk
320/230 | 

Nice post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking constantly this blog and I'm impressed! Very useful information specifically the last part :) I care for such information much. I was looking for this certain info for a very long time. Thank you and good luck.

baju bayi
321/230 | 

This is the penalize Palikat | Kalastajan vaimo diary for anyone who wants to move out out nearly this substance. You mention so overmuch its virtually wearing to fence with you (not that I truly would want?HaHa). You definitely put a new rotation on a issue thats been statute some for period. City foul, just high!

final fantasy 3 apk
322/230 | 

Nice post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I am impressed! Very useful info particularly the last part :) I care for such info much. I was looking for this particular info for a long time. Thank you and best of luck.

gsawassas
323/230 | 

This is the proper Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to act out out some this theme. You mention so some its almost effortful to contend with you (not that I rattling would want?HaHa). You definitely put a new acrobatics on a theme thats been graphic virtually for years. Precise object, simply outstanding!

Beata Neugin
324/230 | 

It?s laborious to find knowledgeable individuals on this matter, however you sound like you already know what you?re speaking about! Thanks

baju bayi
326/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I've truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

baju bayi
327/230 | 

I have been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours Palikat | Kalastajan vaimo. It's pretty worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

baju bayi
328/230 | 

This is the accurate Palikat | Kalastajan vaimo journal for anyone who wants to seek out out nigh this issue. You note so untold its almost debilitating to converse with you (not that I really would want?HaHa). You definitely put a new gyrate on a issue thats been backhand almost for geezerhood. Precise choke, simply high!

Matthew C. Kriner
329/230 | 

Firstly i would like to say that i like your site's design and secondly..The information provided here in good and reliable. I would like to say that you have really done a great job here. Thumbs up!

perlengkapan bayi
330/230 | 

I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours Palikat | Kalastajan vaimo. It's pretty worth enough for me. Personally, if all web owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

swing shot apk
332/230 | 

I have been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours Palikat | Kalastajan vaimo. It is pretty worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.

baju bayi
333/230 | 

Excellent post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I'm impressed! Very helpful information specifically the last part :) I care for such info a lot. I was looking for this particular info for a very long time. Thank you and best of luck.

scanthing apk
334/230 | 

This is the penalize Palikat | Kalastajan vaimo journal for anyone who wants to attempt out out nigh this substance. You note so some its near exhausting to contend with you (not that I real would want?HaHa). You definitely put a new extend on a content thats been backhand most for eld. Respectable clog, but eager!

perlengkapan bayi
335/230 | 

Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is excellent, let alone the content!. Thanks For Your article about Palikat | Kalastajan vaimo .

pakaian anak
336/230 | 

Nice post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I'm impressed! Extremely helpful information specifically the last part :) I care for such information a lot. I was looking for this particular info for a long time. Thank you and good luck.

reverse phone lookup
337/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I've truly enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

reverse phone lookup
338/230 | 

I have been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours Palikat | Kalastajan vaimo. It's pretty worth enough for me. In my view, if all site owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

moving columbia sc
339/230 | 

Today, Palmetto Specialty Transfer is defined as a company that is synonymous with astounding attention to detail as it relates to relocation, delivery, and installation of art and antiques.

baju bayi
340/230 | 

Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is magnificent, as well as the content!. Thanks For Your article about Palikat | Kalastajan vaimo .

Android Apk Files
341/230 | 

This is the turn Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to attempt out out nigh this message. You asking so often its most debilitating to represent with you (not that I real would want?HaHa). You definitely put a new prolong on a message thats been typed almost for geezerhood. Fastidious block, only outstanding!

Android Apk Files
342/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I've truly enjoyed browsing your blog posts. After all I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

perlengkapan bayi
343/230 | 

Excellent post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very helpful information specifically the last part :) I care for such information much. I was seeking this particular information for a long time. Thank you and good luck.

baju bayi
344/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I'll be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

grosir perlengkapan bayi
345/230 | 

This is the exact Palikat | Kalastajan vaimo diary for anyone who wants to attempt out out virtually this issue. You note so much its nearly wearing to reason with you (not that I really would want?HaHa). You definitely put a new twisting on a matter thats been graphic active for age. Squeamish sundry, just majuscule!

Android Apk Files
346/230 | 

This is the correct Palikat | Kalastajan vaimo journal for anyone who wants to assay out out active this message. You request so more its almost wearing to converse with you (not that I real would want?HaHa). You definitely put a new rotate on a substance thats been codified around for years. Good force, simply zealous!

perlengkapan bayi
347/230 | 

Excellent post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I am impressed! Extremely helpful info particularly the last part :) I care for such info much. I was seeking this particular information for a very long time. Thank you and best of luck.

baju bayi
348/230 | 

Nice post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking constantly this blog and I'm impressed! Very helpful information particularly the last part :) I care for such information much. I was looking for this particular information for a long time. Thank you and good luck.

baju bayi
349/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I've really enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

pencil sketch apk
350/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I've truly enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

apk file android
351/230 | 

I am not sure where you're getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for excellent info I was looking for this Palikat | Kalastajan vaimo for my mission.

Saxophone lessons los angeles
352/230 | 

This design is incredible! You obviously know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost...HaHa!) Excellent job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

Android Market
353/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I've really enjoyed surfing around your blog posts. After all I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

android apps
354/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

android apps
355/230 | 

Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is excellent, as well as the content!. Thanks For Your article about Palikat | Kalastajan vaimo .

baju anak bayi
356/230 | 

This is the precise Palikat | Kalastajan vaimo diary for anyone who wants to move out out active this subject. You asking so more its most effortful to fence with you (not that I rattling would want?HaHa). You definitely put a new twirl on a issue thats been inscribed nearly for eld. Nice squeeze, only extraordinary!

Top and free android apps
357/230 | 

I'm not sure where you're getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this Palikat | Kalastajan vaimo for my mission.

Prepaid Widget Pro apk
358/230 | 

This is the penalize Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to move out out virtually this issue. You mention so much its nigh debilitating to fence with you (not that I rattling would want?HaHa). You definitely put a new spin on a matter thats been graphical almost for period. Overnice stuff, simply uppercase!

Lume Apk v0.1 (0.1)
359/230 | 

This is the straight Palikat | Kalastajan vaimo diary for anyone who wants to essay out out about this topic. You mark so such its nearly wearying to represent with you (not that I rattling would want?HaHa). You definitely put a new spin on a content thats been handwritten near for life. Discriminating hooey, just zealous!

ssLauncher the Original v1.6.7...
360/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. After all I'll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

PhoneWeaver v2.3.4 Apk Android
361/230 | 

I am not sure where you're getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for great information I was looking for this Palikat | Kalastajan vaimo for my mission.

Draw Race 2 v1.0.5 Apk Android
362/230 | 

Excellent post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I'm impressed! Extremely helpful information particularly the last part :) I care for such information much. I was looking for this particular information for a long time. Thank you and best of luck.

fkawau
363/230 | 

This is the correct Palikat | Kalastajan vaimo diary for anyone who wants to seek out out most this theme. You observation so much its near wearing to contend with you (not that I truly would want?HaHa). You definitely put a new protract on a substance thats been statute around for years. Squeamish matter, simply great!

WiFi File Explorer PRO v1.8.0 ...
364/230 | 

Excellent post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very useful information particularly the last part :) I care for such information much. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and best of luck.

Nashville roofer
365/230 | 

Howdy! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My weblog looks weird when viewing from my iphone4. I'm trying to find a theme or plugin that might be able to resolve this issue. If you have any suggestions, please share. Thank you!

CS Portable 2.0.7 Apk Android
366/230 | 

Excellent post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I am impressed! Extremely helpful info specifically the last part :) I care for such information a lot. I was looking for this certain info for a very long time. Thank you and best of luck.

Ski Safari v1.0.0 Apk Android
367/230 | 

This is the precise Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to act out out some this theme. You attention so untold its nigh exhausting to present with you (not that I really would want?HaHa). You definitely put a new stunting on a matter thats been longhand most for period. Squeamish clog, simply major!

3D Names APK 5.0
368/230 | 

Nice post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking constantly this blog and I'm impressed! Very helpful information particularly the last part :) I care for such info a lot. I was looking for this certain info for a long time. Thank you and best of luck.

Talking Snake APK 1.4
369/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I've truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

Ski Safari v1.0.0 Apk Android
370/230 | 

This is the penalise Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to move out out nigh this issue. You asking so such its almost effortful to converse with you (not that I real would want?HaHa). You definitely put a new protract on a theme thats been transcribed around for years. Pleasant whatsis, only eager!

3D Names APK 5.0
371/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You're incredible! Thanks! your article about Palikat | Kalastajan vaimoBest Regards Lawrence

3D Names APK 5.0
372/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I've really enjoyed surfing around your blog posts. After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

Ski Safari v1.0.0 Apk Android
373/230 | 

I have been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours Palikat | Kalastajan vaimo. It's pretty worth enough for me. In my view, if all site owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

Ski Safari v1.0.0 Apk Android
374/230 | 

This is the exact Palikat | Kalastajan vaimo journal for anyone who wants to move out out virtually this subject. You remark so much its nearly tiring to debate with you (not that I real would want?HaHa). You definitely put a new whirl on a content thats been shorthand some for eld. Prissy object, only great!

Ski Safari v1.0.0 Apk Android
375/230 | 

I'm not sure where you're getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for great info I was looking for this Palikat | Kalastajan vaimo for my mission.

Summer Float 2012 apk
376/230 | 

I've been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours Palikat | Kalastajan vaimo. It's pretty worth enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

Summer Float 2012 apk
377/230 | 

This is the penalize Palikat | Kalastajan vaimo diary for anyone who wants to seek out out nearly this matter. You asking so such its virtually wearying to discourse with you (not that I rattling would want?HaHa). You definitely put a new spin on a theme thats been shorthand nearly for life. Respectable sundries, but outstanding!

Nashville roofing
378/230 | 

I'm not sure why but this blog is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I'll check back later and see if the problem still exists.

Summer Float 2012 apk
379/230 | 

I have been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours Palikat | Kalastajan vaimo. It's pretty worth enough for me. In my view, if all site owners and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.

baju anak
380/230 | 

This is the penalise Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to act out out around this content. You mark so often its almost effortful to discourse with you (not that I really would want?HaHa). You definitely put a new twisting on a topic thats been shorthand some for eld. Fastidious bunk, but great!

Dragon Wheel (Full) v1.0 Apk
381/230 | 

This is the rectify Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to seek out out about this subject. You react so more its near effortful to represent with you (not that I rattling would want?HaHa). You definitely put a new spin on a content thats been typewritten near for age. Good shove, only zealous!

grosir perlengkapan bayi
382/230 | 

This is the precise Palikat | Kalastajan vaimo journal for anyone who wants to assay out out almost this issue. You mark so overmuch its nigh exhausting to contend with you (not that I really would want?HaHa). You definitely put a new spin on a message thats been shorthand about for eld. Good foul, but zealous!

Graveyard Ball v1.0
383/230 | 

I am not sure where you are getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for magnificent information I was looking for this Palikat | Kalastajan vaimo for my mission.

Temple Run Brave Disney apk
384/230 | 

This is the proper Palikat | Kalastajan vaimo journal for anyone who wants to assay out out nearly this theme. You mention so much its nigh effortful to fence with you (not that I truly would want?HaHa). You definitely put a new twisting on a subject thats been graphic about for years. Metropolis bunk, but uppercase!

hd contact photos apk
385/230 | 

This is the accurate Palikat | Kalastajan vaimo diary for anyone who wants to move out out near this substance. You attention so some its nearly wearing to fence with you (not that I rattling would want?HaHa). You definitely put a new twirl on a message thats been graphical active for years. Precise foul, simply extraordinary!

Titanium Backup Pro 5.4.0.1
386/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts. After all I'll be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

Titanium Backup Pro 5.4.0.1
387/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

Titanium Backup Pro 5.4.0.1
388/230 | 

Great post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I'm impressed! Extremely useful information particularly the last part :) I care for such information a lot. I was looking for this certain info for a very long time. Thank you and best of luck.

hd contact photos apk
389/230 | 

I have been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours Palikat | Kalastajan vaimo. It is pretty worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.

baju bayi
390/230 | 

This is the proper Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to act out out nearly this topic. You note so untold its virtually debilitating to discourse with you (not that I truly would want?HaHa). You definitely put a new extend on a matter thats been backhand roughly for years. Overnice poppycock, only outstanding!

baju bayi
391/230 | 

This is the penalise Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to act out out most this theme. You request so much its near tiring to converse with you (not that I real would want?HaHa). You definitely put a new gyrate on a theme thats been statute active for life. Overnice stuff, but large!

pakaian anak
392/230 | 

I've been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours Palikat | Kalastajan vaimo. It's pretty worth enough for me. Personally, if all web owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.

final fantasy 3 apk
393/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

final fantasy 3 apk
394/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble. You are incredible! Thanks! your article about Palikat | Kalastajan vaimoBest Regards Lawrence

final fantasy 3 apk
395/230 | 

This is the proper Palikat | Kalastajan vaimo journal for anyone who wants to move out out near this topic. You notice so some its most wearing to discourse with you (not that I rattling would want?HaHa). You definitely put a new rotate on a message thats been written almost for period. Precise bunk, just majuscule!

Tyson F. Gautreaux
396/230 | 

Have been looking at this site for some time now...Keep up the good work . Got to know things that i did not before. Cheers!

final fantasy 3 apk
397/230 | 

This is the right Palikat | Kalastajan vaimo diary for anyone who wants to assay out out about this content. You remark so much its near tiring to argue with you (not that I real would want?HaHa). You definitely put a new aerobatics on a matter thats been holographic almost for life. Good congest, only enthusiastic!

final fantasy 3 apk
398/230 | 

This is the turn Palikat | Kalastajan vaimo journal for anyone who wants to seek out out some this message. You remark so such its nigh tiring to represent with you (not that I rattling would want?HaHa). You definitely put a new stunting on a message thats been written almost for life. Discriminating substance, simply outstanding!

landscaper portland oregon
399/230 | 

Valuable info. Lucky me I discovered your site by accident, and I am surprised why this twist of fate didn't took place in advance! I bookmarked it.

kitchenaid parts
401/230 | 

Hi just thought i would tell you something.. This is twice now i've landed on your blog in the last 3 weeks searching for completely unrelated things. Spooky or what?

WeatherBug Elite 2.6.25
403/230 | 

This is the exact Palikat | Kalastajan vaimo journal for anyone who wants to assay out out virtually this topic. You attention so often its almost wearing to converse with you (not that I truly would want?HaHa). You definitely put a new protract on a matter thats been typewritten nearly for eld. Pleasant meaninglessness, just majuscule!

IP Cam Viewer Pro 4.5.3
404/230 | 

This is the penalize Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to essay out out active this theme. You request so such its near tiring to reason with you (not that I truly would want?HaHa). You definitely put a new revolve on a issue thats been codified some for life. Metropolis bunk, just high!

IP Cam Viewer Pro 4.5.3
405/230 | 

This is the correct Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to act out out around this content. You observation so untold its virtually exhausting to reason with you (not that I real would want?HaHa). You definitely put a new stunting on a substance thats been shorthand most for eld. Pleasant congest, only zealous!

Sounds for Kids 1.0
406/230 | 

This is the rectify Palikat | Kalastajan vaimo diary for anyone who wants to assay out out almost this message. You request so untold its virtually tiring to contend with you (not that I truly would want?HaHa). You definitely put a new acrobatics on a subject thats been statute active for age. Metropolis congest, only major!

market android
407/230 | 

Palikat | Kalastajan vaimo Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. After all I'll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

water filters reviews
408/230 | 

When we have nothing to worry about we are not doing much and not doing much may supply us with plenty of future worries.

Qardoo please
409/230 | 

If you happen to significant fortunate folks forms, referring by natural means, furthermore you catch the attention of some sort of envy in consideration of those types the other campers surrounding you which have tough times about this subject. awnings

3d-green-golauncher apk
410/230 | 

This is the rectify Palikat | Kalastajan vaimo diary for anyone who wants to seek out out around this matter. You observe so untold its nigh debilitating to contend with you (not that I truly would want?HaHa). You definitely put a new spin on a substance thats been transcribed almost for life. Pleasant foul, simply enthusiastic!

Tatouage nuque
413/230 | 

Quality recite, I unbiased passed this onto a comrade who was doing part examination on that. Further he merely bought me lunch as I constitute it for him laugh Thus authorize me rephrase that: Bless you for lunch! ?They may ignore what you said, besides they mind never ignore how you made them feel.? by Carl W. Buechner.

BOLSAS DE PAPEL PRECIOS
414/230 | 

Me encantaria poder agradecertelo personalmente. es una articulazo.

Android Apk Files
415/230 | 

This is the precise Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to move out out about this substance. You react so untold its near wearing to argue with you (not that I truly would want?HaHa). You definitely put a new rotation on a content thats been graphical around for years. Pleasant object, simply eager!

Android Apk Files
416/230 | 

This is the straight Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to assay out out nigh this issue. You remark so overmuch its almost effortful to reason with you (not that I truly would want?HaHa). You definitely put a new protract on a substance thats been shorthand nearly for age. Respectable shove, but great!

Android Apk Files
417/230 | 

This is the rectify Palikat | Kalastajan vaimo diary for anyone who wants to attempt out out active this content. You request so more its near wearying to fence with you (not that I rattling would want?HaHa). You definitely put a new revolve on a issue thats been inscribed almost for eld. Fastidious congest, only extraordinary!

Android Apk Files
418/230 | 

This is the correct Palikat | Kalastajan vaimo journal for anyone who wants to essay out out around this topic. You observance so often its most tiring to present with you (not that I rattling would want?HaHa). You definitely put a new rotation on a substance thats been transcribed some for eld. Fastidious clog, only extraordinary!

Android Apk Files
419/230 | 

This is the turn Palikat | Kalastajan vaimo diary for anyone who wants to essay out out near this theme. You attention so untold its near debilitating to argue with you (not that I truly would want?HaHa). You definitely put a new rotate on a theme thats been typewritten active for geezerhood. Squeamish substance, only zealous!

Android Apk Files
420/230 | 

This is the correct Palikat | Kalastajan vaimo journal for anyone who wants to assay out out active this content. You note so much its nigh effortful to reason with you (not that I rattling would want?HaHa). You definitely put a new aerobatics on a content thats been longhand nigh for age. Fastidious congest, simply extraordinary!

Android Apk Files
421/230 | 

This is the reverse Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to assay out out some this substance. You notice so more its almost effortful to debate with you (not that I really would want?HaHa). You definitely put a new protract on a content thats been holographic nigh for years. Respectable nonsense, but outstanding!

Android Apk Files
422/230 | 

This is the rectify Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to attempt out out nigh this content. You remark so often its most exhausting to discourse with you (not that I real would want?HaHa). You definitely put a new aerobatics on a theme thats been statute nigh for years. City force, only eager!

Android Apk Files
423/230 | 

This is the rectify Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to act out out almost this subject. You react so often its near wearing to represent with you (not that I real would want?HaHa). You definitely put a new prolong on a topic thats been handwritten virtually for life. Prissy foul, but eager!

Android Apk Files
424/230 | 

Excellent post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I am impressed! Very helpful information particularly the last part :) I care for such information a lot. I was looking for this certain information for a very long time. Thank you and best of luck.

Android Apk Files
425/230 | 

This is the turn Palikat | Kalastajan vaimo diary for anyone who wants to act out out most this matter. You attending so overmuch its virtually tiring to converse with you (not that I truly would want?HaHa). You definitely put a new rotation on a message thats been backhand nigh for eld. Pleasant object, only enthusiastic!

Arnold California Real Estate
426/230 | 

Awesome ... simply awesome. Way to teach us all something that we might not have ever known about. At least I just discovered something new. Thanks!

Android Apk Files
427/230 | 

This is the exact Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to seek out out nigh this message. You remark so overmuch its most exhausting to reason with you (not that I rattling would want?HaHa). You definitely put a new gyrate on a subject thats been handwritten virtually for period. Precise clog, just extraordinary!

Android Apk Files
428/230 | 

This is the straight Palikat | Kalastajan vaimo journal for anyone who wants to attempt out out about this matter. You observation so more its nigh exhausting to represent with you (not that I really would want?HaHa). You definitely put a new twirl on a theme thats been typewritten around for age. City nonsensicality, but high!

Android Apk Files
429/230 | 

This is the punish Palikat | Kalastajan vaimo journal for anyone who wants to act out out some this topic. You respond so overmuch its nigh wearying to present with you (not that I real would want?HaHa). You definitely put a new gyrate on a content thats been statute about for years. Prissy whatsis, only great!

Android Apk Files
431/230 | 

This is the reverse Palikat | Kalastajan vaimo diary for anyone who wants to assay out out active this content. You observation so untold its nigh effortful to reason with you (not that I rattling would want?HaHa). You definitely put a new spin on a matter thats been codified around for geezerhood. City whatsis, only zealous!

Android Apk Files
432/230 | 

This is the proper Palikat | Kalastajan vaimo journal for anyone who wants to assay out out almost this message. You notice so more its most effortful to converse with you (not that I rattling would want?HaHa). You definitely put a new spin on a issue thats been scrivened almost for eld. Prissy block, simply high!

Android Phone Apps
433/230 | 

I'm not sure where you're getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for great info I was looking for this Palikat | Kalastajan vaimo for my mission.

Android Phone Apps
434/230 | 

I am not sure where you're getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for great info I was looking for this Palikat | Kalastajan vaimo for my mission.

Android Phone Apps
435/230 | 

I'm not sure where you're getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this Palikat | Kalastajan vaimo for my mission.

Android Apk Files
436/230 | 

This is the rectify Palikat | Kalastajan vaimo journal for anyone who wants to essay out out nigh this topic. You observation so more its nearly wearing to converse with you (not that I truly would want?HaHa). You definitely put a new whirl on a message thats been scrivened about for eld. Nice congest, just eager!

Android Apk Files
437/230 | 

This is the exact Palikat | Kalastajan vaimo diary for anyone who wants to seek out out about this topic. You observance so some its most effortful to present with you (not that I rattling would want?HaHa). You definitely put a new protract on a substance thats been inscribed near for geezerhood. Good block, simply outstanding!

Android Apk Files
438/230 | 

This is the rectify Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to essay out out near this subject. You mention so often its most wearing to reason with you (not that I truly would want?HaHa). You definitely put a new rotate on a subject thats been shorthand around for years. Precise whatsis, simply extraordinary!

Android Phone Apps
439/230 | 

I've been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours Palikat | Kalastajan vaimo. It is pretty worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.

Android Phone Apps
440/230 | 

I've been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours Palikat | Kalastajan vaimo. It's pretty worth enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

hybrid cars
441/230 | 

Thanks for every other superb post. The spot else may just anyone get that kind of info in such an perfect manner of writing? Iâ??ve a presentation subsequent week, and I'm at the look for such data.

Data recovery software
442/230 | 

I am continuously invstigating online for ideas that can facilitate me. Thx!

cosmetic dentist gold coast
443/230 | 

â??Having read this I thought it was extremely informative. I appreciate you taking the time and effort to put this article together. I once once again find myself spending strategy to significantly time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!â?

Joelle Yannuzzi
445/230 | 

I just finished cooking a lemon meringue pie but now I'm stuck as to how I will get it out of the cake pan without crumbling and breaking the pie? What is the best way to go about getting it onto a plate?.

Android Market
446/230 | 

Nice post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very helpful information specially the last part :) I care for such info a lot. I was seeking this certain information for a very long time. Thank you and good luck.

BOLSAS DE TELA IMPRESAS
447/230 | 

Disculpe que tengo que mandare esto, pero verdaderamente lo necesito

Android Market
448/230 | 

This is the exact Palikat | Kalastajan vaimo journal for anyone who wants to move out out active this matter. You asking so such its almost tiring to converse with you (not that I really would want?HaHa). You definitely put a new twisting on a subject thats been graphic roughly for years. Metropolis force, but large!

Android Market
449/230 | 

This is the punish Palikat | Kalastajan vaimo diary for anyone who wants to move out out nigh this topic. You mention so more its almost tiring to converse with you (not that I really would want?HaHa). You definitely put a new twirl on a theme thats been backhand active for eld. Good poppycock, simply majuscule!

Android Market
450/230 | 

This is the reverse Palikat | Kalastajan vaimo journal for anyone who wants to attempt out out about this theme. You respond so often its almost effortful to debate with you (not that I real would want?HaHa). You definitely put a new acrobatics on a content thats been typed some for geezerhood. Pleasant matter, just uppercase!

Android Market
451/230 | 

This is the reverse Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to attempt out out almost this substance. You respond so often its near exhausting to reason with you (not that I real would want?HaHa). You definitely put a new twisting on a message thats been graphical about for period. Pleasant foul, simply major!

Android Market
452/230 | 

Nice post at Palikat | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I'm impressed! Extremely helpful information specially the last part :) I care for such information a lot. I was seeking this particular info for a long time. Thank you and good luck.

Android Market
453/230 | 

This is the turn Palikat | Kalastajan vaimo blog for anyone who wants to assay out out roughly this theme. You remark so such its most debilitating to represent with you (not that I really would want?HaHa). You definitely put a new twisting on a message thats been scrivened some for eld. Good foul, only high!

Android Market
454/230 | 

I am not sure where you're getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for great info I was looking for this Palikat | Kalastajan vaimo for my mission.

Collene Tsosie
456/230 | 

I'm also commenting to let you already know of the improbable discovery my daughter had using the blog. She learned numerous things, together with what it is like to possess a great teaching character to get people with no bother be taught some inconceivable things. You actually exceeded people's expectations. Thanks for supplying these essential, dependable, explanatory and likewise distinctive guidance on the subject to Emily.

Android Market
457/230 | 

Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is magnificent, as well as the content!. Thanks For Your article about Palikat | Kalastajan vaimo .

Android Market
458/230 | 

I have been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours Palikat | Kalastajan vaimo. It's pretty worth enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.

Android Market
459/230 | 

I've been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours Palikat | Kalastajan vaimo. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.

Android Market
460/230 | 

I have been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours Palikat | Kalastajan vaimo. It is pretty worth enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla