Silloin tällöin sitä törmää kommentteihin, oletuksiin, viittauksiin tai suoriin toteamuksiin siitä, miten bloggaja kuvittelee olevansa muita (ts. lukijoita) parempi. Pitää omaa elämäänsä tai ulkonäköään esittelemisen arvoisesti muita parempina. Mun on jo niin monta kertaa tehnyt mieli sanoa, että ei se niin ole, mutten ole oikein keksinyt mitään jatkoa  lausunnolleni ;) Bloggaamisesta on vaan (ja syystä!) tullut suosittu harrastus -ja osittain ihan varmasti siksi, että omia juttujaan on kiva jakaa muiden kanssa. Ilman sen kummempaa ylemmyydentuntoa.

Asia on suoraan sanottuna ihan päinvastoin. Blogin lukijakunnan kasvun myötä en suinkaan ole varmistunut omasta erinomaisuudestani, vaan miettynyt yhä useammin kenelle kirjoitan. Minkälaiset ihmiset tätä lukevat, ketkä kommentoivat. Miettinyt, kuinka mielenkiintoisia ihmisiä (eikä vähiten kommenttien perusteella!) luijakunnasta löytyy. Miettinyt, kuinka monella muulla teistä oikeasti olisi enemmän sanottavaa (ja näytettävää) vaikka blogin muodossa -ja sitten punastelen mielessäni kun mietin, et nyt ne kaikki joutuu vaan lukemaan pienen mun tavallista pientä blogiani :))

Ja sit mietin, että ainakin voin yrittää tehdä tätä mahdollisimman hyvin. 

Dagens työpäivä... tunika Day Birger & Mikkelsen / hame H&M / huivi päässä Beck Söndergaard

Luulen, että monelle muullekin bloggaaminen on aika opettavainen kokemus. Tulee huomaanneksi ainakin sen, että asiat ja ihmiset ovat hyvin harvoin mustavalkoisia. Että usein itselle ihan vieras ajattelutapa voi olla ihan yhtä hyvä. Että maailmassa vaan on miljoonia ja miljoonia ihan erilaisia ihmisiä, joista yhtäkään on vaikea tuomita yhtään huonommaksi tyypiksi vain siksi, että tämä tekee asioita ihan eri tavalla kuin itse. Toivoo vain loppujen lopuksi osaavansa olla tarpeeksi avarakatseinen. (Oppii sitä nöyryyttä, uskokaa pois! ;))

Ja juuri tähän bloggaamisesta onkin tullut aikamoinen väylä; kaikenlaisten ihmisten ajatuksiin ja tapoihin kurkistamiseen, tuntemattomaan tutustumiseen. Eikä vain tutustumiseen, vaan myös osallistumiseen, interaktiivisuuteen. Suurelle osalle ihmisistä on hyvin luontaista haluta jakaa ja esitellä omia juttujaan ja toivoa vuorovaikutusta. Kuten oikeassa elämässä, esittelee bloggaaja juttuja toivoen kannustusta ja -kuten oikeassa elämässäkin, yllättyminen negatiivisesta palautteesta on ihan luonnollista. Sitä kun usein saattaa kuvitella kirjoittavansa vain sille "omalle joukolleen" ja alitajuisesti unohtaa, että tätäpä pääseekin lukemaan kaikki nekin, joita ei siinä oikean elämän kaveriporukassa olisikaan.

Mutta kuvittelenko vain, vai onko bloggaamisesta tullut jo kunnolla tunnettu -ja hyväksytympi ilmiö? Onko pahimmat myrskyt ja kuohut tasoittuneet - Onko muoti- ja tyylibloggaajiin totuttu ja ärsytys taantunut? Ovatko blogeissa pyörivät ihmiset omaksuneet nettiketin, aletaanko netissä käyttäytyä paremmin?

Vai kuvittelenko? ;)

Hienoa loppuviikkoa joka tapauksessa Teille; Hyvin käyttäytyvät naiset. Tänne on luvattu sadetta... Moikka ;)

Kommentit (55)

Saara
56/55 | 

Voi miten surullista! On ikävä huomata, että netissä saa vapaasti loukata toisia ihmisiä sananvapauden nimissä. Onko empatia ja hyvät tavat jääneet pois nettimaailmasta?

Meitä on moneen junaan ja siksi on hienoa, että on ihmisiä jotka esittelevät oman vaununsa. Blogien ei tarvitse olla vakavia, ne voivat vaan yksinkertaisesti olla esteettisesti kauniita. Mitä väliä sillä on, haluaako bloggaaja pönkittää omaa egoaan vai tehdä jotain kaunista jonka haluaa jakaa muille? Elämä on paljon helpompaa, kun ei ole niin negatiivinen ja antaa jokaisen kukan kukkia.

Kiitos kauniista blogistasi!

anuk
57/55 | 

Mainio kirjoitus ja paljon hyviä kommentteja. Olen itse myös sitä mieltä, että positiivinen asenne ja kunnioitus muita ihmisiä kohtaan tulee itselle takaisin samana positiivisuutena ja kunnioituksena. Useimmiten näin käy ja siitä tulee kaikille osapuolille entistäkin parempi mieli. Asiallinen kritiikki tuntuu myös olevan taito, jota joillakin ei vaan ole eikä koko käsitettä edes ymmärretä. Valitettavasti on myös olemassa sellaisiakin ihmisiä, jotka lähtökohtaisesti saavat mielihyvää toisten loukkaamisesta ja alaspainamisesta.

Hienoa, että on ihmisiä, jotka uskaltavat näyttää, jos heillä on jotain hyvää ja kaunista ja viis veisaavat kateellisten ikävistä kommenteista. Tämä blogin uusia juttuja oikein odotan eli jatka Johanna vaan samaa rataa!

rouva F
58/55 | 

Mina tipuin karryilta viimeisessa lauseessasi, "itse ärsyynnyn kommenteista, mitkä kritisoivat negatiivisia kommentteja." Eiko tama tarkoita etta arsyynnyt kun joku kritisoi itse kritisoijaa. Mielestani hyvin itsekeskeista, kun tassa tilanteessa sina saat kritisoida Johannaa mutta kukaan ei saisi kritisoida sinua...ei se ihan niin mene. Vai tarkoititko etta blogeissa pitäisi ITSEKKAIDEN IHMISTEN saada sanottua mielipiteet vapaasti mutta HEITA ei saa kritsoida. Jos itse nyt arsyynnyt tasta kritiikista, ymmarrat varmaan miksi sinun kommenttisi voi aiheuttaa kritiikkia.

On myos eri asia antaa rakentavaa kritiikkia ja jakaa mielipiteitaan vaikka ne eivat olisi niin imartelevia kuin etta esittaa asiat toykeasti. Ensimmaisen lauseesi olisi voinut sanoa vaikka "Luen säännöllisesti blogiasi, vaikka elän erilaisissa olosuhteissa, olemme tyyliltamme ihan erilaisia ja vaikka rusketus on ok, mielestani ihosi nayttaa ilman rusketusta niin raikkaalta ja kauniilta." OHO, ei se niin vaikeaa ollut! Kannattaa kokeilla!

Sädehelmi
59/55 | 

Blogiasi on kiva lukea ja mä tykkään hyvistä teksteistä, mutta ennen kaikkea kuvista. En jaksa lukea blogeja joissa ei ole yhtään kuvaa. Itse taas olen huono kirjoittamaan, joten omassani ei juurikaan ole tekstejä.

Ehkä joskus joku voi antaa negatiivista palautetta, koska kateus iskee. Blogissahan voi näyttää ja kirjoittaa mitä tahtoo. Harva näyttää niitä sotkuja ja pahoja päiviä. Siitä voi tulla kuva, että joillakin menee aina hyvin eikä ole vastoinkäymisiä. Että kodin ja harrastusten ja lasten hoito on kuin leikkiä vain ja välillä vielä jumpataan ja kokataan. =) Eihän se totuus aina ihan näin ole, vai mitä?

Hyvällä sykkeellä eteenpäin vaan!

Kati
60/55 | 

Luen blogia ihan täältä koto-Suomesta ja kuulun tosiaankin siihen porukkaan joka ei ole sun kaveripiiriäsi, olen vaan 20-vuotias sairaanhoitajaopiskelija :) Oon vaan löytänyt blogisi ja avaan sen yleensä ensimmäisenä kun blogeja luen. Kirjoitat tosi positiivisella asenteella, kuvat kodista ja sisustusaiheista ovat ihania, samoin asut ja lapset on kans jotain jotka saa niin hyvälle tuulelle kun sun blogia lukee! Uskon että asia on just niin että bloggaajat haluavat jakaa asioita (niinkun me kaikki ihmiset) ja mä olen siitä vaan iloinen, sillä jos blogin kirjoittaminen on kiva harrastus, niin myös näin kauniiden blogien lukeminen on!! Mut Anna palaa, IHANA BLOGI!

Meery
61/55 | 

Terkkuja täältä Ruotsista :) Älä välitä tai edes uhraa ajatusta moisiin arvostelijoihin. Blogisi on aivan ihana :) Luen sen säännöllisesti...vaikka olisin ollut 15h töissä ja lapset pyörii nilkoissa, niin aina on löytynyt hetki jolloin saan syventyä mukaviin kirjoituksiisi ja eläviin kuviisi. Jaksaisinpa vain päivittää omaakin blogiani niin usein kuin sinä :) Kaikkea hyvää koko perheelle ja aurinkoista kesän jatkoa <3

Marjo
62/55 | 

Hei, en ole pitkään aikaan kommentoinut, blogger ei antanut kommentoida ja nyt onnistuu, olen lomalla ja on aikaa. Yhdyn Viivin kommentoimiseen, olen sinua paljon vanhempi ja en ole vieraillut Norjassa. Olen tutustunut sinun uuteen kotimaahasi blogisi kautta. Elämänmeno on hiukan erilaista teillä. On mukava kun kirjoitat joitain asioita myös norjaksi.
Olen yrittänyt itse omassa blogissa Männiköllä kirjoittaa positiivista asioista, mutta joskus kun on ollut huono päivä, kommenteissa on ollut kannustavia ja piristäviä asioita, jotka ovat ilahduttaneet. Mutta ikävä kyllä joskus joku heittää lokaa ja joudun sen poistamaan. Bloggaaminen on vuorovaikutusta ja sen pitäisi olla iloista, kannustavaa ja rakentavaa, aivan kuin sinulla on.

JATKA SAMAAN MALLIIN :) t. maiju

Ensamma mamman
63/55 | 

Löysin blogisi sattumalta, mikä kaunis sellainen! Tulen ehdottomasti seuraamaan kirjoituksiasi. (= Kateudestahan ihmiset yleensä kritisoivat. Jatka sinä bloggaamista tästä huolimatta. Omalla ihanalla ja positiivisella ja kauniilla tavallasi. Niin ja se piti vielä kysyä, ihan uteliaisuuttani vain, (olen tosiaan lukenut ainoastaan muutaman postauksistasi) onko miehesi kalastaja oikeasti?

Uuden Kuun Emilia
64/55 | 

Aamen!
Kaikkia kommentteja en jaksanut lukea, mutta tuossa ylhäälläkin esim Sussu tiivisti faktan mielestäni hyvin!

Olen myös miettinyt tätä blogien viimeaikaista rauhallisuutta. Olen kuitenkin vain pessimisti ja ajattelen, että kukaan ei jaksa kauniilla säällä terrorisoida. Aloittavat sitten taas syksylä kun ei ole muutakaan tekemistä. Siksihän ne sitä.

Kaunista viikonloppua sinne!

Sussu
65/55 | 

Lempiblogini :) Ihan sama onko sulla purkkirusketus vai ei; jos rusketuksesi jotakuta häiritsee, syy on vain ja ainoastaan se ihan perisuomalainen KATEUS. Näytät hyvältä ja sekös voi jotain harmittaa. Joten go Johanna go, we love you! <3

vintti
66/55 | 

Tämä on mielestäni hieno aihe. Oikeasti!

Välillä blogia lukevat ihmiset eivät ymmärrä,että me bloggaajat näytämme heille vain sen puolen, jonka koemme-että voimme turvallisesti näyttää.
Se puoli voi olla mikä tahansa.
Aina on raja.

Elämä ei ole koskaan sitä,mille se näyttää-mitä näytämme. Näytämme sen, minkä voimme,turvallisesti-ilman että loukkaamme läheisiämme, haluamme asettaa heidät liian alttiiksi jollekin.

Ja kun se, mitä näytämme,keskittyy muualle kuin ihan omalle ihollemme,henkilökohtauksiimme, tulee helposti lukijalle kuva,että elämä o n kadehdittavaa.
Enemmän kuin oma.
Parempaa,hienompaa.

Hah.
Näkisi vaan.
Kun on mies,lapsia,koti,remontti ja työ. terve, siinä se hienous karisee arjesta, ihan kuin muillakin. :-)
Tässä kohden tulemme ratkaisevaan asiaan, joka on asenne.
Mitä,kuinka ja miten tähän suhtautuu.
Elämään,asiaan,ihmisiin,ongelmiin.

Onko lasisi puoliksi tyhjä, vaiko täynnä?

Sinulla se on selkeästi puoliksi täynnä- samoin minulla.
Jokaisella meillä on tarinamme.
Toivon etteivät elämän pikkiriikkisyydet pilaa mahdollisuuksia siitä, etttä voimme kukin tahoillamme puhua,kirjoittaa,lukea- toimia tavallamme.
Toista kunnioittaen.

Olipa jaaritus, jossa ei sanan palaa,eikä punaista lankaa- mutta itse pysyin kärryillä hyvin. :-)

Lämpimiä ajatuksia Norjaan,iloa ja valoa siun ja perheesi jokaiseen päivään.
Tulta päin,sanoi palomieskin!

Rosa
67/55 | 

Samasta aiheesta luin MouMoun blogista aikaisemmin päivällä. Itse olen seurannut tyyli- ja lifestyle-blogeja jo monen vuoden ajan ja aina ajatellut oman blogin perustamista. Hyvä pointti oli tuo, että bloggaajat luulevat olevansa parempia ja pukeutuvan paremmin (ainakin omasta mieletään).

En pidä itseäni muita parempana vaan haluan jakaa omat ideat ja mielenkiinnon kohteet muiden kanssa. Nyt muutaman päivän bloggaaminen on yllättänyt minut interaktiivisuudellaan. Vanhat bloggarit ottavat uudet bloggarit ilolla ja avosylin vastaan. Ihanaa, lisää tällaista. Yhtään negatiivista kommenttia en vielä ole saanut, mutta olen näiden vanhempien bloggaajien kirjoituksista päätellyt, ettei se maailmaa kaada vaikka joku ei tykkää ja niistä kannattaa olla turhaa stressaamatta.

Kiitos Maj mielenkiintoisesta blogista :)

Nanna
68/55 | 

Sä olet taitava pukemaan ajatukset sanoiksi!!

Mutta sitä, että osataanko tällä hetkellä käyttäytyä paremmin, en tiedä. Mä luulen, että kesällä kaikki on paremmalla tuulella kuin talvella ; )
Mutta se ihmisten pitäisi todella ymmärtää ja hyväksyä, että blogijutut on vain pieni osa elämää. Miksei niitä kaikkia muita osioita jaeta, johtuu juurikin siitä, että ne ovat yksityisiä, omia ja henkilökohtaisia. Ne ei kuulu muille.

puss puss puss sulle sinne!!

anrinko
69/55 | 

Tosi hyvä kirjoitus!
Mä luen sun blogia aktiivisesti. Kommentoin luvattoman harvoin.
Itse kirjoitan kanssa blogia nimeltään Prinsessa & Auto.
Tervetuloa joskus kurkkailemaan Keltaisen talon touhuja. =)

Olen itse kirjoitellut blogiani nyt 2,5vuotta.
Minusta meno on rauhoittunut, siis ei enää niin hurjia ilkeitä kommenteja, ei niin paljoa ihmettelyä ym.
Ihmiset alkaa tottumaan ja huomaamaan, että bloggaaminen on "normaalia" ja blogien takana on aivan tavallisia ihmisiä. Moni tajuaa vihdoinkin,että blogeihin laitetaan niin vähän todellisesta elämästä. Että blogit ovat siis vain pieni kurkistus kirjoittajan elämään ja ajatuksiin.

Aurinkoa viikkoosi!

Miia
71/55 | 

Minun on pakko myös kommentoida tätä aihetta. Olen aina ihmetellyt miksi ihmiset lukevat blogeja joista eivät pidä ja vielä näkevät vaivaa jättämällä negatiivisia tai jopa ilkeitä kommentteja. Itse en todellakaan viitsisi käyttää vapaa-aikaani lukemalla kirjoituksia jotka eivät kiinnosta minua tai ärsyttävät.
Minun mielestäni tämä on paras blogi!!!! Jatka samaan malliin ja jätä ikävät kommentit omaan arvoonsa. Luultavasti nämä negatiiviset ihmiset saavat kuitenkin sairaalloista nautintoa ärsyyntymisestä, koska lukevat blogia.

Kulkukatti
72/55 | 

Kauniita ajatuksia!

On kiehtovaa, kuinka erilaisia maailmoja internetin blogivirta pitää sisällään. Tärkeintä taitaa olla intohimo siihen omaan juttuun, on se sitten tarinaa vaatteista, matkoista, ruuasta, askartelusta tai arjesta.

Uskon, että Sinun blogisi elämänmakuisuus ja henkilökohtaisuus ja persoonasi sympaattisuus ovat juuri niitä mitkä koskettavat monia, puhumattakaan hienoista kuvista mitä napsit. Ja täällä on jo iso keskustelijoiden porukka valmiina, johon on helppoa liittyä arastelematta mukaan. Sinulla on myös erityisen positiivinen ote elämään, hymyä ja valoa ei ole koskaan liikaa tässä maailmassa!

Itse tykkään lukea erityisesti muiden ulkosuomalaisten elämästä. Se samasta asiasta erilaista perspektiiviä; kaukana kotoa ollaan yhtä lailla, mutta kuinka erilaisissa paikoissa ja eri elämänvaiheiden keskellä. Kiehtovaa!

kalastajanvaimo
73/55 | 

En voi olla vastaamatta sulle Luomurusketus, koska kommentti on jo lähtökohtaisesti aika epäreilu ;) Toteat tyynesti heti alkuunsa sanalla purkkirusketus, vaikka mainittakoon nyt tässä, etten ole käyttänyt viittaamiasi "itseruskettavia" moneen aikaan, en sitten joskus talven. Hmm, epistä, eikö? Ja sanot, että blogeissa pitäsi sanoa mielipiteet vapaasti, kuten nyt sanot, kunhan se ei ole uhkailua. Eli saa sanoa että "Näytät vanhalta tossa purkkirusketuksessa" vaikkei koko lause olisi oikeastaan edes totta? Hmm, sekään ei mun mielestä kuulosta ihan reilulta. Mitenköhän on, tykkäisitko itse että sulle saisi sanoa mitä vain, kunhan se ei ole uhkailua... Olisitko samaa mieltä, jos tämä koskisi sinua?
Samaa mieltä siitä, että interaktiivisuus kuuluu nettikeskusteluun ja on tosi kivaa et me voidaan vastailla toisillemme :) Aina reiluinta tietysti, jos molemmat osapuolet seisovat sanojensa takana.

Katja
74/55 | 

Pakko myös kommentoida ensimmäistä kertaa vaikka blogiasi olenkin jo jonkun aikaa lukenut. Ehdottomasti tyylisi ja päivän asu -tyyppiset jutut ovat parasta, ne antavat itselleni inspiraatiota pukeutumiseen ja kodin laittamiseen. Kuvat ovat ihania ja jutut raikkaita -juuri sellaista mukavan kevyttä ja kaunista mitä ehdin kahden pienen lapsen äitinä lukea. Muita blogeja en juuri ehdi seuraamaan. Mitä tulee tähän "hehkutukseen" niin tottakai luen blogia ja asioita jotka saavat minut hyvälle tuulella ja miksi en siis antaisi siitä positiivista palautetta? Itse paljon muissa pohjoismaissa asuneena ja työskentelevänä voin todeta että kateus on valitettavan perussuomalainen ilmiö, toki yksilöitähän on erilaisia joka maassa mutta noin yleisesti ei ensimmäiseksi ajatella automaattisesti että toisen onni/kauneus ym on jotenkin itseltä pois.
Verrattuna vanhempiin blogeihisi olen ollut huomaavinani että olet ehkä tullut hiukan varovaisemmaksi kommenttiesi ja juttujesi suhteen, älä ihmeessä muuta tyyliäsi negatiivisen palautteen vuoksi! Jatka samoilla linjoilla ja paljon päivän asu -postauksia, tack! Ihanaa kesää teille sinne!

sanaton
75/55 | 

Kiitos pohdiskelevasta postauksesta! Tykkään varsinkin näistä, joissa on pysähdytty miettimään - vaikka ilmeisesti mietit myös muiden postausten kohdalla.

Edelleenkin minua viehättää blogissasi elämänmyönteisyys, ei liian tarkasti muotiblogiksi rajautuminen, vaan mukaan mahtuu perhettä, kotia ja ruokaa.

Itse bloggailen harvakseltaan, nykyään lähinnä käsitöistä.

Jatkathan bloggailua aktiivisesti!

suklaasydän
76/55 | 

Juuri tuo erilaisiin ajatustapoihin tutustuminen ja interaktiivisuus vetää mua lueskelemaan blogeja ja kirjoittelemaan itsekin. Jotenkin vaan niin hauska yhdistelmä. Just se että pääsee "tutustumaan" ihan erilaisiin elämäntapoihin ja maailmoihin on kaikkein kiehtovinta. Mahtuu sitä maailmaan vaan niin paljon erilaisia immeisiä. Edelleen tosin minusta muoti ja tyyliblogit ovat hivenen hassu bloggaamisen muoto, mutta täytyy myöntää että onhan se hauskempi katella mitä Maija Meikäläinen pukee ylleen rajoitetulla budjetillaan kuin mitä joku julkkis saa stylistiltään...

Marja
77/55 | 

Kirjoititpa hyvin - ja asiaa. Juurihan noin tämä menee, mulla on aikalailla samankaltaiset fiilikset. Piti kommentoimani pidempään mutta itseasiassa Viivi tuossa yllä puki sanoiksi monet munkin ajatukset :) Ihanaa loppuviikkoa sinne suunnalle (sataa tai paistaa)!

viivi
78/55 | 

Hyvä kirjoitus. Onneks tää lukeminen on ihan vapaaehtoista. Ne jotka eivät tykkää voivat vaihtaa sivua, eikö.
Itse tietenkin luen niitä jotka kiinnostavat, kuten sinun vaikka voisin olla äitisi iältäni. Olen saanut paljon tietoa samalla Norjasta, muutakin kuin "turisti" infoa. Itse en ole ainakaan vielä rohkaistunut aloittamaan omaa blogia, ehkä jonain päivänä, ehkä kissa-aiheisen? Mietin myös että ketä kiinnostais taviksen eli mun elämä. Toisaalta tuntuu joskus oudolta lukea vieraitten ihmisten blogeja, aivankuin salaa lukisin jonkun päiväkirjaa eli noloa. No tää tietysti on tätä päivää, yhteisöllisyyttä, avointa halukkaille lukijoille.
Monet kirjoittajat tulevat blogijen myötä tutuiksi, myös kommentoijat ja onhan se hauskaa.
Sellaisen asian olen huomannut että jotkut kirjoittajat hieman loukkaantuvat kun kommentoija onkin eri mieltä jostain asiasta. En minäkään siitä pitäisi että joku alkais suoraan henkilöä haukkumaan tms. Mutta joskus se ärsyttää kun kommentointi on pelkkää hymistelyä ja kaikki on niin ihanaa.
Jatka sinä vaan omalla tyylilläsi :)

sisko
83/55 | 

Hih! Ihana teksti. Ja täyttä asiaa. Minusta ainakin tuntuu että aika monet on alkaneet ymmärtää että vaikka blogit ovat julkisia ja monissa käy mieletön määrä lukijoita niin ne on kuitenkin aina kirjoittajan omia paikkoja. Kivoimmat blogit ovat ainakin minusta myös rehellisiä ja "pieniä". Sellaisia mihin selkeästi kirjoitetaan pieniä juttuja kun ne tule mieleen ja jaetaan arjen tarinoita muiden kanssa.

Vielä kerran kiitos siis pienestä ja aidosta blogistasi! :)

Sini
84/55 | 

Kiva teksti! Olen samaa meiltâ kanssasi. Tykkään todella paljon blogistasi, juurikin siksi ettâ sinulla on aivan ihana tyyli mutta myös siksi että jaat päivittäisiä asioita täällä :) jos olisi pelkkâä muotia,niin varmaan jäisi vain kuvien katseluksi. Oma blogini ei ole mitenkään hieno tai muotia käsittelevä vaan ns. lifestyle blogi. Tosin kirjoitan sitä ihan itseni vuokse, jos joku siitä tykkää niin se on hienoa :) mutten vaihda tyyliâ vain lukijakunnan vuoksi.

Riikka
85/55 | 

Itselle tuo sama alemmuudentunne omasta blogista on tuttu, omat jutut tuntuu niin arkisilta ja mitättömiltä. Ajattelen usein miksi joku sitä lukisi. Mutta toisaalta blogi on myös minulle oma juttu, lukipa sitä sitten yksi tai ei yhtään ihmistä. Blogeja on niin monista eri lähtökohdista. Itse lähtökohtaisesti kirjoitan sitä päiväkirjana.

Muttä älä sinä mieti että me "joudutaan" lukemaan sun tavallista pientä blogia (miten niin pientä, tällähän on valtavasti lukijoita sekä kommentoijia!), kukaan ei täällä pakotettuna käy lukemassa:) Ja ne tavalliset pienet asiat on monesti viehättävimpiä.

Soile
86/55 | 

Siis aivan loistavasti puettu tekstiksi meidän bloggarien tunteet! Sinulle on kyllä annettu paljon hyvää; kauneutta ja vielä taitoa käsitellä asioita ja sanoja:)

Minna
87/55 | 

Kiitos itsellesi, kun olet jaksanut blogata näinkin usein ja kiinnostavista aiheista! Itsensä jakaminen ei ole helppoa ja ihmettelen ihmisiä, jotka viitsivät (nimettöminä) tulla toisia morkkaamaan. noh, tapakulttuuri on ehkä Suomessakin muuttumassa suvaitsevampaan ja korrekstimpaan suuntaan?? Toivottavasti sadetta tulisikin vähän viikonlopun aikaan, sellaista viilentävää, eikä hiostavaa ukkosta!

Lilac
88/55 | 

Hei Johanna,

ensimmäistä kertaa kommentoin vaikka jo vuoden verran blogiasi olen mielenkiinnolla seurannut. Blogisi on aamuisin niitä ensimmäisiä jotka käyn kurkkaamassa, jotenkin se positiivisuus ja elämänmyönteisyys antaa päivään kivan ripauksen innostusta ja inspiraatiota. Pidän myös blogisi monipuolisuudesta, siitä että välillä pohditaan elämän eri asioita ja välillä nautitaan estetiikasta. Lisäksi saan hyviä vinkkejä sisustukseen sekä kokkailuun (ai niin ja tosi hyvä ja helppo nutturaohjekin löytyi taannoin:-) Ärsytä ei mikään, ne blogit jotka ärsyttää jätän suosiolla lukematta!
Laadukkaan blogin lueskelu tuntuu olevan itselle vaihtoehto aikakauslehtien lueskelulle ja onhan tässä tosiaan tämä interaktiivisuudenkin mahdollisuus! Kiitos vaivannäöstäsi ja aurinkoista kesää teille koko perheelle!

p.s. kuvat ovat tosi ihania, innostuisitko joskus muutaman sanan valokuvauksesta rustaamaan

lumppumaakari
89/55 | 

Hyvä kirjoitus, kiva asu.
En itse viitsisi lukea blogeja jotka ärsyttää tai ei muuten vain kiinnosta. Olen huomannut nyt kun pyörin ympäri nettiä, että monissa foorumeissa on ihmisiä paljonkin jotka lukevat blogeja joista ei edes pidä...miksi kummassa?
Enkä kyllä ymmärrä sitä moskan määrää mitä saa kyllä edelleen muoti-tyyli ja lastenvaatebloggaajat. Ja uutena villityksenä on tullut haukkua kirppistelijöitä ja ompelijoita.
Kaikkia ei voi miellyttää joten tärkeintä on miellyttää itseään...
Mukavaa päivää :)

p1
90/55 | 

Jospa sitä "netikettiä" tosiaan oltaisiin alettu omaksumaan! Sen olen ainakin huomannut, että kun ennen negatiivisia ja todella asiattomiakin kommentteja sateli bloggaajien kommenttibokseihin pilvin pimein, niin nyt usein lukijakunta/ kommentoijat ottavat enemmän kantaa näihin ilkeisiin huutelijoihin ja koettavat laittaa nämä aisoihin ennen kuin bloggaaja itse on edes mahdollisesti ehtinyt reagoida teksteihin. Uskon, että senkin takia asiattomat kommentit ovat varmasti vähentyneet ja negatiivisia kommentteja toki tulee, mutta teksti on asiallista kritiikkiä.

En itse kirjoita blogia lainkaan, mutta niitä kommenttiboksien ilkeitä kommentteja lukiessa monesti mietin, että miten te bloggaajaparat jaksatte sitä kaikkea tekstiä! Mutta toivottavasti ja onneksi jaksatte, ettei blogit lopu ihan seinään :). Uskon, että sitä positiivista lukijakuntaa on kuitenkin enemmän kuin negatiivista. Harvahan lukijoista edes jaksaa kommentoida ja ainahan se on tainnut niin olla, että sitä negatiivista palautetta on helpompi antaa kuin positiivista. Toivotaan, että nettikäyttäytyminen paranisi entisestään. Kiitos ihanasta teksistä ja mukavaa kesää!

Peikkokukkulan Mia
91/55 | 

Olen miettinyt juuri samaa! Kannattaako minun pienen mitättömän Mian pitää blogia, sillä on niin valtavasti ihmisiä, joilla on paljon hienommat talot, kauniimmat vaatteet, uljaammat puutarhat, paremmat käsityötaidot, hienommat tilkkutäkit jne. jne.He voisivat niitä esitellä, heillä olisi jotain näytettävääkin! Minulla ei ole mitään erityistä ja esittelen ehkä keskinkertaisia käsitöitäni, keskinkertaisia rakkaita koiriani ja keskinkertaista elämääni...kannattaako? Mitä ne hienommat ja "paremmat" ihmiset ajattelevat, kun lukevat blogiani? Ehkä tuhahtelevat:" Minä osaan paremmin, minullapa on hienompaa, kalliimpaa jne." Kukaan ei ole kommenteissa koskaan vähätellyt minua tai blogissani esittelemiäni asioita. Ehkä ne "paremmat" ovat hiljaa. Tai ehkä minulla vaan on mukavia lukijoita, sillä lukijakuntani on melkoisesti pienempi kuin sinun. Olen siitä onnellinen, sillä silloin ei mahdu mukaan myöskään niitä ihmisiä, jotka tahtovat loukata ja sanoa rumasti. Minäkin kyllä hyväksyn poikkeavat mielipiteet, mutta loukkaantuisin, jos joku sanoisi rumasti.

Jatkan kuitenkin keskinkertaista blogiani, sillä tykkään sen tekemisestä. Se on kuin kuvallinen päiväkirja. Tiedän myös, että blogistania on täynnä paljon "huonompiakin" blogeja kuin minun ja silti niilläkin on paljon lukijoita. Eli uskon, että jokaiselle blogille löytyy lukijakuntansa, koska kerran me kaikki olemme niin erilaisia.

Olisi vaikka miten paljon sanottavaa, mutten jaksa kirjoittaa enempää :)

Terkut Chilestä!

rouva F
92/55 | 

Hei Johanna!

Pidan blogistasi kovasti. Minulla on sellainen olo sinusta blogisi kautta kuin monella julkkiksista lehtien kautta, "tuntuu kuin olisit ystavani". En ole ennen viestitellyt vaikka jo noin vuoden olen tata ahkerasti lueskellut. Kommenteja luen joskus ja silmiin on pistanyt tama "miksi kuvittelet olevasi parempi kuin..." -jutut. Vaikuttaa kuin sita huonoa itsetuntoa taytyy taas purkaa muihin kun peiliin ei uskalla/ tule mieleen kurkistaa. (Luen myos muutamaa ulkomaista blogia enka vastaavaa ilmiota ole siella nahnyt...) En ymmarra, etta ihmiset haaskaavat kallista aikaansa blogien lukemiseen jos se niin kovin arsyttaa. Mina pyrin kohdistamaan aikani ja energiani mista mina kiinnostun, inspiroidun ja opin jotakin. Minusta blogeja on kivempi lukea kuin artikkeleita julkkiksista koska valitsemieni bloggaajien elama on lahempana minun elamaa, arvoja ja kiinnostuksen kohteita.

Asun ulkomailla kuten sinakin, tosin rapakon toisella puolen. Minulla on pieni lapsi ulkomaisen aviomiehen kanssa, pidan kasitoista, sisustuksesta, ja remppaamme taloa juuri paraikaa. On kiva lukea miten SINA koet asioita jotka liittyvat ulkomailla asumiseen, mita juuri siihen TAVALLISEEN arkipaivaasi kuuluu, miten pienista asioista teet kivoja, ideoit eri juttuja (kasitoita lahinna tarkoitan), sisustat kotiasi, etc. Kaikki on hyvin inspiroivaa vaikka sisustus-/ pukeutumistyyliltamme olemmekin hiukan erilaisia.

Kun asun ulkomailla tuntuu etta ei jaksa monen Suomi-kaverin kanssa pitaa tiuhaa yhteytta sahkopostitse kun se oman elaman pyoritys vie jo oman aikansa. Ja soittaminenkin on hankalaa kun aikaeroa on "riittavasti". Kun luen blogiasi, tuntuu etta on kiva kun ei tarvitse vastata. Kuulostaa julmalle, kuin ystavyyssuhteiden yllapito olisi pelkkaa piinaa (vaikka en kuule ystavistani taalla naen heita ongelmitta kun menen Suomeen) . Niin ei ole, mutta meilien kirjoitus vie aikansa, ja sita ei aina ole. Ainakaan silloin kun sita tarvitsisi. Saan viestin, aikaa kuluu, en saa vastausta aikaiseksi ja karsin vain huonoa omaa tuntoa asiasta...nain ei ole blogien kanssa. Saan huoletta lukea "kuulumiset" ja ihastella kauniita kuvia ja jatkaa ruoan laittoa ilman stressia vastailuista. Kiitos siis siita!

Ihailen montaa asiaa sinussa - ja siksi blogiasi luen. Olet todella kaunis ja taitava monessa asiassa mutta silti niin vaatimaton mutta ymmartaakseni omaat hyvan itsetunnon. Pohdit asioita mutta bloggaat myos ihan kevyita juttujakin. Vaihtelu on hyva asia. Aina ei jaksa pohtia ja analysoida...mutta ne pohdiskelut tekevat blogistasi antoisamman. En varmaan niita pelkkia muotiblogeja lue koska siella ei pohdiskeluja nae. Tarkoitukseni ei ole olla ylitsevuotavaisen kehuva, mutta kuten sanottu, luen vain blogeja jotka minulle jotakin antavat...ainakin antamalleni ajalle vastinetta. Tama blogi antaa minulle paljon. Eli toivon etta jatkat samaan malliin, silla kuten toivoit, teet todellakin sen (bloggauksen) erittain hyvin.

Karoliina
93/55 | 

Voih, kuinka monesti mietinkaan etta mahtavat lukijat paivitella ruudun toisella puolen kuinka tyhjanpaivaisia juttuni ovatkaan... Mutta toisaalta ajattelen, ettei ketaan pakoteta jotain blogia lukemaan, jokainen on vapaa tulemaan ja menemaan. Itse luen muutamia blogeja saannöllisesti, kuten tata sinun, ja muita ulkosuomalaisten. Toiset blogit sitten taas kertavilkaisun jalkeen saavat painua unholaan. Usein kaikkein kiinnostavimpia bloggauksia ovat ne pienet, arjesta kertovat tarinat, ilman mitaan sen suureellisempia tarkoitusperia olevat :) Terkkuja Turkin lammosta!

Elli
94/55 | 

Ihana kirjoitus:) Ja juurikin samoja asioita olen itsekkin tässä "matkan" varrella pohdiskellut..että miten sitä osaisikin olla tarpeeksi nöyrä, kunnioittaen samalla muita..heidän mielipiteitään sekä tapoja hoitaa asioita ja tilanteita. Itsekkin välillä huomaan miettiväni, että miten se nyt noin sanoi..tai miksi se tekee asioita tuolla tavoin. Maailma olisi kuitenkin aika tylsä paikka, jos me kaikki olisimme samanlaisia:)

Ihanaa kesää sinulle! Kiitokset kovin inspiroivasta ja maailmankatsomustani avartavasta blogista!<3

Els
95/55 | 

Ja Edelleen...mainio kirjoitus ! :)

Näin varmastikin on, että aina on ihmisiä, jotka tekevät ilkeitä/loukkaavia oletuksia VAIN pelkien valokuvien ja pienen tekstin perusteella ... eivätkä koskaan ole oppineet kyseenalaistamaan itseään vaan vain muita ja muiden elämää ...ei ehkä 'paras' elämänasenne, mutta kai silläkin 'mennään' jotenkin :(

mutta aniweis ONNEKSI...on bloggajia ....

Joilla on sen sijaan elämisen, kokemisen, jakamisen, ja kauneuden tajua :) ja joka päivä nämä kaikki ihmiset voivat päättää kumman tavan valitsevat ... Souuuuu PLEASE, KEEP UP THE GOOD WORK ! :)

Nana
96/55 | 

Bloggaamisen pitäisi tuoda blogiystäviä, ei kateellisia kommentteja. Mutta sitähän tämä elämä on... " Älä kadehdi hänen ilojaan, et tunne hänen surujaan" Aurinkoisia kesäpäiviä, toivottavasti saan käydä täällä jatkossakin kylässä <3

Kristiina
97/55 | 

Mä luulen niin,että bloggaaminen on alkanut saavuttaa tietyllä tapaa jalansijaa perineisen median ohessa ja alueella. Ja meille bloggaajille tämä on jo osa elämää,lifestyleä. Mutta se on nimenomaan jokaisen omaa lif
estyleä,ei välttämättä mitenkään parempaa kuin muidenkaan. Olen huomannut,että osalta ihmisiltä ilmeisesti puuttuu huumorintaju ja itseironia kokonaan.
Tämä ei ole niin vakavaa!
Jotenkin typerät kommentit ovat niin hassun lapsellisia ja onnettomia...ei niitä voi ottaa tosissaan.
Teidän koti on kiva,vaatteet kivoja ja ehdottomasti kivaa seurata elämää NOrjassa. Kohta me kaikki bloggaajat ängetään teille kylään...

Liina
98/55 | 

Fiksu kirjoitus, hyvin sanottu! Vaikka ei mun mielestä sun tarvitsisi mitenkään perustella edes tota asiaa, valitettavasti kun aina on niitä valittajia ja katkeria ihmisiä, jotka ajattelevat negatiivisesti että toisilla on asiat aina mukamas paremmin. Mutta niistä ei todellakaan pidä välittää, mitäs lukevat blogia ja "kiusaavat itseään" jos niin ärsyttää eikä mukamas kiinnosta.

Itse luen noin 10 blogia säännöllisesti, siksi että olen kiinnostunut ihmisistä aivan kuten olen oikeastikin, netin ulkopuolella. Ihmiset on tarkoietettu jakamaan asioita, ja kaikesta voi saada puolin ja toisin pientä tai isoakin virikettä ja hyvää mieltä, tai herättää ajatuksia. Se on minusta hyvä tarkoitus! Hyvä mieli lukien tai kirjoittaen, jakaen asioita. Niinkuin tämä sinun blogisi, välittää juuri sellaista hyvää fiilistä! Mielestäni on pelkästään kiva ja rikastuttava kuulla erilaisten ihmisten elämistä, katsella kauniita kuvia, saada ajatuksia. Mikään ei ole toiselta pois, vaan päinvastoin, kun antaa tai uteliaasti ottaa vastaan, niin on osa positiivista kierrettä!

Ihanaa kesää sinne Norjaan :)

Meri
99/55 | 

Hyvin kirjotettu!:) Musta tässä (ja monessa muussaki) blogissa on se kivaa, että kirjotat välillä kevyttä ja välillä vähän syvällisempää. Mä luulen, että monet on oppinu/on oppimaisillaan sosiaalisen median käyttöä. Harmi vaan, että aina silti on joukossa niitä, jotka haluaa kirjotella negatiiviseen sävyyn tms. Musta tuntuu, että niillä on suurimpana syynä omat ongelmat ja monesti kateus siitä, että jollain muulla näyttää ulkoisesti menevän ihan hyvin. Ja varmaan siitäki ollaan kateellisia, että saat huomiota tällä blogilla. Voi niitä huomionkipeitä ihmisiä...rupeisivat ite tekemään jotain, mistä saisivat tyydytystä tarpeisiinsa. Siis jotain muuta, ku viljelemään tympeitä kommentteja! :D Mä seuraan ite noin 20blogia aktiivisesti, mutta oon useimmiten tooositositosi laiska kommentoimaan. Joskus silti on ihan mukava kommentoida. Mutta mun päivän rentouttavin hetki on se, ku saan poikaset nukkumaan ja otan kupin kahvia ja jonku siihen kylkeen ja rupeen lueskelemaan blogeja :) Tää sun blogi kiinnostaa varmaan siks eniten, että mullaki on kaks pientä lasta ja sulla nyt vaan on aika hyvä maku monessa jutussa :))

-Meri

ansku
100/55 | 

Jos lopetat blogin voin heittää koneen järveen,en tee sillä sitten enäämitään!! =)

Päivi
101/55 | 

piti muuten vielä jatkaa, että huomenna tarjoan ihanaa (maailman helpointa) raparperipiirakkaa nyt kolmannen kerran. Se on oikeasti ihanaa (vaikka jätänkin siitä toisen desillisen sokeria pois, eli laitan vain taikinaan, en raparperien päälle.

Samoin kehuja sai kukkakaalibrokkoli-lisukkeesi. Seuraavaksi kokeiluun näkkileipä :=)

Päivi
102/55 | 

Peltokukkulan Mialle, Johannalle ja teille monille muille. Eikö se, että osaa löytää pienistäkin asioista elämämässä iloa, ole kaikkein tärkeintä?! Jokaisella on toiselle jotakin annettavaa ja jokaisen elämästä löytyy jotakin jakamisen arvoista, jos niin haluaa. Siis jos haluaa jakaa. Ja kun haluua nähdä ja löytää.

Monet meistä haaveilee jostain paremmasta, suuremmasta, hienommasta, kauniimmasta - niin saa ja pitääkin. Unelmointi on tärkeää. Mutta sillä välin pitää muistaa nauttia tästä hetkestä, hyvästä kupista teetä, työkaverin naurusta, ystävän kuuntelevista korvista, mansikoista, auringosta, kesästä ja vaikka mistä. Ja hei, siitä että olemme!

Johannalle vielä: olen lukenut blogiasi vasta muutaman kuukauden. Löysin tänne ystäväni omasta blogista. Pitkään on jo tehnyt mieli laittaa viestiä sinulle siitä, miten inspiroit minua monella saralla. Ja kuten joku tuolla jo sanoi, miten tunnut niin tutulta, melkein ystävältä. Jatka tyylillesi ja itsellesi uskollisena. Älä välitä siitä, mitä muut ajattelevat.

Ihanaa kesää kaikille, voi olla että tuon helteen keskellä ei vähään aikaan tule konetta avattua. Mutta mikä ihanuus, näitä voi lukea sitten myöhemminkin!

Luomurusketus
103/55 | 

Luen säännöllisesti blogiasi, vaikka elän erilaisissa olosuhteissa, en pidä tyylistäsi ja mielestäni tuo purkkirusketus saa näyttämään sinut yli 35- vuotiaalta.
Mutta miksi lukisin vain itselleni helposti lähestyttäviä blogeja? Kuten maititsit tekstissä, "usein itselle ihan vieras ajattelutapa voi olla ihan yhtä hyvä". En tunne oikeassa elämässäsi sinunlaisia ja tyylisiä perheellisiä ihmisiä, mutta blogisi kautta on ollut rikkaus tutustua erilaiseen elämään ja tyyliin. Useasti pelkkä tyyli, ulkonäkö ja siviilisääty voi estää ennakkoluuloineen tutustumasta uusiin ihmisiin, mutta blogit ovat hyvä tapa tutustua erilaiseen meininkiin.
Kuten ensimmäisestä lauseesta käy varmaan ilmi, blogeissa pitäisi saada sanottua mielipiteet vapaasti, tiettyyn rajaan asti (esim. uhkailu). Interaktiivisuus kuuluu nettikeskusteluun; itse ärsyynnyn kommenteista, mitkä kritisoivat negatiivisia kommentteja.

Inkeri
104/55 | 

Kiitos blogistasi, seuraan säännöllisesti, kommentoin harvoin. Ihmisiä, jotka haluavat loukata toista löytyy aina, ei voi mitään. Hyvää kesän jatkoa täältä helteisestä Suomesta (27 astetta)

Rillirousku
105/55 | 

Asiaa! Blogia kirjoittava henkilö tuntee itsensä yleensä hyvin pieneksi lukijoiden rinnalla. Niin tuntee ainakin omaa blogiani kirjoittava naikkonen.

Mukavaa ja helteistä kesää!

AnnaW
106/55 | 

Uskoisin, että meitä suomalaisia jurppii, kun näyttää siltä, että jollakulla toisella menee hyvin ja elämä blogin välityksellä vaikuttaa täydelliseltä. Me ei aina muisteta, ettei blogeihin usein kirjata koko elämää tai koko päivää... vain pieniä otoksia siitä. Muut asiat siinä arjessa voivat olla ihan toisenlaisia.

Itse kirjoitan blogia itseäni varten, jotta myöhemmin muistan, millaista elämä silloin joskus oli...muuten asiat tuppaavat unohtumaan. Tärkeintä on, että itse tykkää ja kivaa on, jos joku muukin tykkää:) Blogin kirjoittaminen on avannut minulle aivan uuden näkökulman omaan elämääni nimenomaan positiivisuuden näkökulmasta. Niin pienet asiat voivat olla ihania ja tehdä elämästä merkityksellistä, erityistä ja arvokasta, kun vaan osaa elää hetkessä ja pysähtyä tarkastelemaan itseään ja ympäristöään.

SINULLA on ihana blogi, koska näet arjessa niitä pikku juttuja, jotka tekevät siitä niin hienoa!!!

Selma
107/55 | 

Hyvin kirjoitettu! Olen vaan pistänyt merkille, että useat blogit, joita seuraan, ovat siirtyneet kommenttien valvontaan, joten se kyllä taitaa kieliä ilkeidenkin kommenttien jatkuvuudesta. Ikävä juttu! Pistää kyllä muiden kokemukset miettimään mistä bloggaa ja miten paljon paljastaa omia ja perheen juttuja. Minusta on ihana seurata blogeja ja usein kommentoimme monia juttuja eri ystävien kanssa. (siis ihan hyvällä esim. joku hyvä idea, jonka on saanut blogista ja haluaa jakaa sen ystävän kanssa). Kommenteissa on kiva lukea muutakin kun bloggaajan ylistystä, mutta rakentavaa eikä ilkeyksiä:) Iloa viikonloppuusi!

champagne
108/55 | 

Kovasti ihmiset ovat lukeneet postauksia , se kertoo kyllä omasta puolestaan asian oikean laidan:)

Koska itse olen noin 16-vuotiaasta asti ollut jatkuvasti tekemisissä julkisuuden kanssa (siis sillä kameran toisella puolella jota eivät muut näe) niin on oppinut seuraamaan ihan muita asioita kuin ihmisten kommentteja tai lehtien kirjoitteluja julkkisten tai muiden silmäätekevien suosiosta ja sen sellaista...kaksikymppisenä tein töitä ihmiselle jota julkisuudessa morkattiin jatkuvasti, hänen perhettään, naissuhteitaan ja raha-asioitaan...oikeasti sen mukavampaa ihmistä en ole aikoihin tavannut ja julkisuuden ulkopuolella hänellä on hyvin lämmin ja yhtenäinen ystäväpiiri:) Lisäksi mitä ikinä hän tekeekin niin tekee täydestä sydämestään....Olen myös työskennellyt julkkiksien kanssa joilla on hyvin sydämellinen julkisuuskuva mutta todellisuus on aivan toinen, sanotaanko niin että mitä enemmän joku tuo esiin "herttaista I love my family & friends and we all are so happy together..." sitä synkempi totuus;)

Vaikka et nyt samalla tavalla julkkis olekaan niin susta huomaa että teet tätä bloggaamista täydestä sydämestäsi, mitä väliä sillä muulla sitten on, ihmiset haluavat aina tirkistellä ja nähdä vähän enemmän...

Anne
109/55 | 

On muuten varmaan niin että moni on itse niin heikolla itsetunnolla liikenteessä että on huomaamattaan kateellisia sellaiselle jolla itsetuntoa on. Suomalaiset on vähän sellaisia että ne ei osaa nähdä itsessään mitään hyvää, jolloin sellainen joka pystyy ottamaan edes itsestään kuvia, tai saa itsensä näyttämään hyvälle ( pelkästään sillä että luottaa itseensä) ollaan helposti kateellisia! Jokainen tyylillään ja hienoa että toisilla on tyyliä! :D

Jatka samaan malliin!

puls stacja
110/55 | 

I know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get set up? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I'm not very internet smart so I'm not 100% sure. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Cheers

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram