Heisan, me ollaan tänään tehty muunmuassa fårikålia, norjalaista pataruokaa lampaasta ja kaalista. Täällä lammas on etenkin syksyisin todella suosittu ja runsas raaka-aine ja fårikål ehdottomasti suosituin syyspäivällinen. Taitaapa olla myös Norjan kansallisruoka. Vaikka herkullisten pikku lampaiden syöminen allekirjoittaneessa himpan ristiriitaisia tunteita herättääkin, on lammasta helppo suosia syksyisin. Norjassa lammasta saa nimittäin lihakaupoista todella paikallisesti ja lampaat kasvavat omistajiensa kummuilla ja vuorenrinteillä etenkin länsirannikolla ihan vapaina. Ihana näky loppukesäisin muuten -nyt jo kovasti harventunut :/.

Mulla ja Ompulla on tänään muuten "nöttiliivit" päällä ;) Siis neuleliivit. Tykkään neuleliiveistä, tykkään oikeastaan aika monistakin nörttivaatteista. Mitä ne sit on, en vaan tiedä. Ehkä ne on vanhanaikaisia vaatteita. Sellasia kymmenen vuotta vanhoja vaatteita, jotka ovat jo poissa muodista. Koska niitä mulla on paljon ;D 

Mut arvatkaa mitä, inhoan oikeastaan kaikkea trendihöpinää. Mun mielestä on yksinkertaisesti liian yksinkertaista ajatella, että joku yksittäinen vaatekappale voisi yhtäkkiä olla hieno vain trendikkyyden vuoksi. Ymmärrättekö? Onhan tosi helppoa pukeutua kauden mukaan ja vaatteisiin, joita joku on juuri nyt keksinyt sanoa hienoiksi ja trendikkäiksi, mutta mun makuun aivan liian mielikuvituksetonta. Mikä sokeus voisi saada minut uskomaan jotain mitäliemuoti-ihmistä, joka pukisi koko maailman samanlaiseen takkiin tänä syksynä ja taas toisenlaiseen seuraavana? Eikö omalla mielipiteellä olekaan väliä? Mitä ihmettä teen sillä takilla seuraavana vuonna? Heitän roskiin ja kiroan sen mitäliemuoti-ihmisen. Hmmm ja silti... pidetäänkö kuitenkin tuoreimpiin trendeihin pukeutuneita niinä mielikuvituksekkaimpina ja keksiliämpinä pukeutujina? Eikö? Nurinkurista? ;)

Noh, samapa tuo mitä muu maailma on mieltä, mulle paljon hauskempaa on kaivella omasta vaatekaapista vanhoja nörttisamettihousuja ja nörttiliivejä ja yrittää keksiä niistä jotain... noh, miellyttävää :D

Eikä muuten missään nimessä niin, että mulla olisi tässä suhteessa mitään vaateketjuja vastaan. Ketjukaupoistakin saa paljon hyviä, kestäviä ja hyvin suunniteltuja vaatteita, kunhan niitä arvostaa ja pitää hyvin. Tarjonta on vaan välillä niin runsasta, että halvat vaatteet tuntuvat päätyvän aivan liian helposti roskikseen tai kirpparille. Niillä ei tunnu olevan kuin hetkellistä arvoa.

Sellaisia hurjia vaateajatuksia levänneeltä bloggajalta tänään... Kaivellaanhan siis omat syysvalikoimat ennen kuin rynnätään kaupoille ja sittenkin ostellaan järkevästi -eikä muuten niin että yhtään epäilisinkään teitä! ;D

(Siis ihan oikeesti, en epäile. Kuulostin sitäpaitsi taas ihan kauhean opettaja-äitimäiselta^. I'm so sorry :D)

Ihanaa syysviikonlopun jatkoa <3

Kommentit (95)

kalastajanvaimo
96/95 | 

Hahaa :D Kyllä mun lapset ainakin vielä toistaiseksi suostuvat pukemaan mitä vain ;)

marttakerholainen
97/95 | 

Hyvä bloggaus!
Ja mukava lukea se ns. trendiblogista.

Olen kiertänyt melkein 20 v rättikauppoja ja aika monta kassia riepuja olen kotiini kantanut. Nyt kolmatta kertaa mammalomalla on vihdoin ollut aikaa perata kaappeja ja miettiä mihin lapsensa haluaa kasvattaa.
Minullakin on kaappi täynnä kivoja vaatteita, yhdistelyssä ehkä hieman tökkii, mutta juuri ne kivoimmat ja harkituimmat tulee käyttöön jatkuvasti. Ja ne halvimmat huonosti harkitut lähtevät aika nopsaan kiertoon. Nyt on suunnitteilla vuoden ostoslakko, vanhoja saa tuunata ja vanhoista jo hankituista kankaista/langoista saa tehdä uutta. Tämä siksi, että kuluttaminen on alkanut ahdistaa. Me voimme tehdä ekologisia valintoja myös vaatteissa ja paras valinta on ostaa harkiten tarpeeseen.
Lihansyönnin suhteen suhtautuminen on niin kovin mustavalkoista. Tosiasia on, että jokainen ateria jossa lihan määrää on vähennetty tai korvattu, säästää hiilidioksidikuormitusta. Ja lähiruuan suosiminen on aina ekologinen valinta. Välillä pohdin itsekin mitä eroa on soijarouheen (pitkä prosessointi ja kuljetusmatkat)ja lähellä tuotetun tuoreen lihan hiilidioksidijalanjäljen välillä. Toisaalta koitan nykyään käyttää lihaa käyttäessä myös niitä ns huonompia osia, eli lehmää ei tarvitsisi tappaa pelkän paistin takia.
Hyvä että näistä jutuista puhutaan, ja hyvä että se valintojen vaikeus tulee välillä esiin. Olisi niin helppoa toimia ja elää aina oikein, mutta eihän meiltä ihmisiltä aina onnistu.

kiitos ihanasta Blogista!

Minttu
98/95 | 

Tämä saattaa mennä joidenkin mielestä överiksi, mutta kirjoitanpa kuitenkin.

Kun eläintä viedään lahdattavaksi, se (luonnollisesti) pelkää henkensä edestä ja stressaantuu ja kärsii hulluna - fyysisesti ja psyykkisesti - ajan ennen lahtaamista. Kauhu ja kärsimys jättää jälkensä energeettisesti lihaan ja syödessään lihaa ihminen "syö" myös sen kauhun ja kärsimyksen eli erityisen kohottavasta ravinnosta ei ole kyse.

Ihan maalaisjärjellä ajatellen: miten liha, joka alkaa mädäntyä heti kun eläimestä on henki pois, voisi olla ihmiselle hyväksi?

Minulle tärkein arvo on väkivallattomuus; lihasta luopumista voi perustella monella muullakin syyllä.

Tämäkin asia on jokaisen punnittava itsekseen. Toinen ihminen ei voi päättää toisen puolesta.

Madicken
99/95 | 

Neuleliivien fanittaja täälläkin.

Ilmakin on jo sen verran viilentynyt, että taidanpa kurkata kaapin perukoille ja laittaa ensi viikolla jo töihin jotakin syksyisempää = neuleliivin :)

Kaali ja liha on kyllä syksyn juttu. Niin ja puolukka. Ohjetta ottaisin minäkin vastaan mielelläni, vai löytyykö jo jostain aikaisemmista postauksita?

Suloista sunnuntaita!

mussu
100/95 | 

Löysin Kalastajan vaimon muutama kuukausi sitten, ja siitä lähtien olen joka päivä käynyt kurkkaamassa juttuja. Tervejärkisyys asioissa on se joka innostaa lukemaan tätä blogia. Juu, ja jumppahulluus, eläminen vanhassa talossa(en kyllä muista oliko sun talo vanha..),simppelit sisustusjutut...tätä on kiva lukea!
Eikä tämänkertainen postaus pintamuodin orjuudestakaan ole turha ;) minua ei saa kilon paloinakaan shoppaamaan ja etsimään jotain "tämän kauden" vaatetta, se löytyy kuitenkin kirpparilta kohtapuoliin !

Minttu
101/95 | 

Olisi kohtuuhankalaa olla tallomatta pikkupikkueliöitä jalkojensa alle.

On äärimmäisen helppoa jättää lihatuotteet kauppaan.

Niina
102/95 | 

Itelläni liha ON miltei välttämätön ja ainoa kunnon proteiinin lähde. Olen maito-, soija-ja pähkinäallerginen ja lisäksi vatsani ei juuri pysty papuja ym. isoja määriä käsittelemään. Ja itse olen vielä kaiken kukkuraksi ravitsemustieteilijä joten luettu on :)
Tämän kommentin laitoin vain ihan sillä, että kaikilla ei välttämättä sitä valinnanvaraa ole. Itse suosin niin kasvispainotteista ruokavaliota kuin mahdollista, mutta oma terveys menee tässä kohtaa kuitenkin eläinten edelle...harmi kyllä :/ Toki tiedän olevani poikkeus ja suurimmalla osalla ihmisistä valinnan varaa on ja kasvikunnan proteiinit TODELLAKIN on aivan yhtä hyviä ja osin jopa parempia kuin eläinkunnan :)

Niina
103/95 | 

Hyvä postaus! Itse olen juurikin tehnyt kaapistani mahtavia vanhoja löytöjä joita on kiva yhdistellä uusiin. Itse seuraan kyllä trendejä, mutta en todellakaan mitenkään orjallisesti. Enkä koskaan laita päälleni jotain vain sen vuoksi, että joku sanoo sen olevan trendikästä. Yksi huippu trendi kuitenkin tänä syksynä on hatut! Rakastan hattuja ja nyt niitä on kaupoissakin tarjolla vaikka minkä laisia, i looove <3
..niin ja Johanna sun tyylistä täytyy sanoa, että ihan sama seuraatko trendejä, kun sulla on todellakin huippu tyyli ja saat yksinkertaisetkin vaatekappaleet näyttämään mielenkiintoisilta yhdistelemällä niitä mielikuvituksellisesti..kiittelen sinua jälleen kerran uusien ideoiden antamisesta :)

Minttu
104/95 | 

Libris, minun puolestani Johanna saa kirjoittaa mistä tahansa! :)

Hänen mainintansa ristiriitaisista tunteista lampaansyönnin suhteen herätti ajatuksen, että pieni omantunnon ääni takaraivossa kolkuttaa, että tämä ei ole oikein...Omatuntoaan kannattaa aina kuunnella!

Mulperi
105/95 | 

Libris, nyt ihan ensin on pakko sanoa muutama sana, sillä viestissäsi oli parikin juttua, joita haluisin korjata.

Ensinnäkin ihminen ei ole, eikä ole ikinä ollut lihansyöjä. Enkä usko, että evoluutio tulevaisuudessakaan kehíttäisi meille saalistajien purukalustoa tai että elimistömme ei tulisi tarvitsemaan lähes lainkaan hiilihydraatteja. Sekasyöjäsanaa etsit varmaan? Tämä sekasyöjyys onkin ollut erittäin hyödyllistä, kun ravintoa on ollut niukalti, sillä silloin pystytään hyödyntämään lähes mitä tahansa luonnosta ravinnoksi kelpaavaa. Ja tämän johdosta ihminen ei tarvi terveellisesti elääkseen laisinkaan lihaperäistä ruokaa, sillä kasvikunnantuotteista ihminen pystyy saamaan kaikki tarvittavat aminohapot, samoin kuin lihoista.

Nykyaikana ihminen pystyy lisäksi elämään täysin ilman eläinperäisiätuotteita, jos vain niin haluaa, sillä ainoa asia, mitä emme pysty hyödyntämään kasvikunnan tuotteista on B-12 vitamiini, joka vaikuttaa hermoston kasvuun ja ylläpitoon. Ja se määrä, kuinka paljon elimistömme tuota vitamiinia tarvitsee toimiakseen kunnolla on aika pieni. Nykyajan vegaanit ottavat tätä vitamiinia purkista tai energiajuomista (redbull, battery), jossa sitä on yli päivittäisen tarpeen. Mutta esim. lakto-ovo-vegetaristit eivät edes tarvitse kyseistä ravintolisää, sillä kananmuna ja maitotuotteet ovat myös hyviä b-vitamiinin lähteitä.

Itseasiassa, jos ihminen olisi lihansyöjä luultavasti nykyistä sivilisaatiotamme olisi tuskin ikinä syntynytkään, sillä maatalouden tuottamat hyödyt (paikallaan asuminen, ylijäämäruoka, omaisuuden kartuttamisen mahdollisuus ja pienyhteisöjen kasvaminen kaupungeiksi) olisivat tällöin jääneet käyttämättä ja elämäämme määrittäisi saaliseläinten määrä ja niiden seuraavat muuttopaikat, jolloin yhteisöjen koko olisi pysynyt pienenä muuttavan elämäntavan takia. Heh.. :D no aina on hauska kuvitella.

Ja jos jotkut ihmiset, kuten keliaakikot eivät kestä viljaperäistäravintoa, niin tämä johtuu uskottavasti hyvin epäedullisesta mutaatiosta.. perinnöllinen tauti kun on.. esim. eurooppalaisten, pohjoisafrikkalaisten ja lähi-idässä asuvien ihmisten kyky sietää maitotuotteita perustuu erittäin hyödylliselle mutaatiolle, joka levisi näille alueille tuhansia vuosia sitten karjan hoidon mukana. (hyödyllsitä nippelitietoa :D)Mut kamoon.. jos joku "luolamiesdieetillä" oleva tyyppi tulee selittää, ettei hiilihydraatit ole ihmisen ravintoa, niin.. no en sano, että hän on täysin väärässä, sillä nykyihminen, joka vain istuu paikallaan ei sitä hiilihydraattien sisältämää energiaa niinkään tarvi, ja väitän, ettei kukaan tarvi pitkälle prosessoituja hiilihydraatteja.. mutta esimerkiksi runsaasti liikkuville ihmisille hiilihydraatit ovat erittäin tärkeä osa ruokavaliota.

Lisäksi viimeisenä mitä haluisin sanoa on, että ne lampaanlihat poisjättämällä todellakin pelastetaan maailma! Itse olen semikasvissyöjä nimenomaan ekologisesta syystä. Nykyään lihantuotanto tuottaa vuodessa enemmän hiilidioksidipäästöjä, kuin liikenne. Ja liikenteellä tarkoitan ihan kaikkea liikennettä, kuten lentokoneita, rahtilaivoja, junia, autoja, kuorma-autoja jne. Lihasta saatavan energian hyötysuhdekin on erittäin huono, nimittäin naudasta vain 38 % käytetään ihmisen ruoaksi ja yhden naudanlihakilon tuottamiseen tarvitaan 8 kiloa viljaa.. jonka ihmiset voisivat toisaalta hyödyntää suoraan. Kannattaa myös muistaa, että aikaisemmin lihakin oli vain juhlaruoka..

Mulperi
106/95 | 

Heh.. sori, tuli aikamoinen "pamfletti".. Enkä halua loukata tällä tai aivopestä ketään kasvissyöjäksi, mikä tuskin onnistuisikaan mun puhujataidoilla! :D Mielestäni on kuitenkin tärkeää, ettei ihmisillä ole kuitenkaan vääriä mielikuvia kasvissyönnistä. :/

Laapa
107/95 | 

Eiköhän se jo kuuluisi tietynlaiseen aikuisuuteen ettei ihan joka trendin mukana hassuttele. :) Itseltäni meni esim tämä haalarijuttu ihan ohitse, puhumattakaan monista muista outouksista :)

Sama trendivärien kanssa, olen mielestäni jo löytänyt oman väripaletin.. siis sen, missä viihdyn ja mikä minulle sopii. Turha tyrkyttää minulle vaikkapa violetteja vaatteita, eivät sovi! :)

Sinun pukeutumistasi tykkään myös siksi seurata, että oma väripaletti on aika samanlainen, koostuen skandinavisista, vaaleista väreistä. Olet inspiroiva, kaikissa 'nörttiliiveissäkin' ;)

anuk
108/95 | 

Hehee, pamfletit on ihan jees :) Siis juuri tällainen Mulperin teksti on sitä asiallista keskustelua, mitä aiemmin peräänkuulutin mollaaja-valittaja -kommentoijilta. Eriävän mielipiteensä tai tietonsa voi esittää näin ihan nätistikin.

Apsi
109/95 | 

Olipa hieno kirjoitus! Itse olen viime aikoina alkanut myös entistä enemmän ajattelemaan samaa asiaa, eli ei kiitos trendien perässä juoksemiselle. Harkitsen nykyään vaatteiden ostamista ihan eri tavalla ja pyrin ostamaan vain laadukkaita aikaa kestäviä vaatteita.
- Mutta tuota lihan syönnin kielteisyyden perusteluja en aina ymmärrä. Tai tottakai meidän pitää ajatella ympäristöä, mutta osa eläimistä on aikojen alusta tarkoitettu ihmisen ravinnoksi. Rahan ahneus on aiheuttanut tämän nykyisen 'kaaoksen' ja pahoinvoinnin. Ja kyllä, uskon raamatun luomiskertomukseen. ;)

champagne
110/95 | 

Trendit ovatkin tarkoitettu inspioimaan ei niitä tarvitse orjallisesti noudattaa.

Liivit ovat aina ok. Mun miehellä ja pojilla niitä on aian ollut käytössä ja poikien sanojen mukaan tytöt pitävät niitä "söpöinä". Taitaa nörtti olla nyt suurin trendi tällä hetkellä;)

Lihansyöntiin en ota kantaa...syön lihaa ja kasviksia ja voin hyvin. Vältän kemikaaleja.

Minna
111/95 | 

Tänä syksynä skippaan lammaskaalin kokonaan, yksi maistelukerta riitti. Siipan mielestä se on tosi hyvää ja varmasti onkin, minulla on vaan kummat makunystyrät.

Ja teidän nörttiliivit on aivan ihanat. Ei kai lämpimät ja käytännölliset asiat mene koskaan pois muodista? ;D

mie vaan
112/95 | 

jos nuo nörttiliivit on kymmenen vuotta vanhat ja "so last season", ni miks viimisessä (?) kuvassa on mainoksena niiden hankintapaikka...? tässä oli pieni epäjohdonmukaisuus muuten niin raikkaassa jutussa.

Sari
113/95 | 

Katoin ensin, että sinne pikkumiehen povariinko sitä maustetta rutistellaan. :)

Hyviä ajatuksia muodista, samoilla linjoilla olen. Itselläni oli taannoin vuokrapöytä kirppiksellä ja kymmenen kirppistelypäivän aikana ehti tehdä ainakin sen havainnon, että valitettavasti ainakin Gina Tricot vaatteet ovat todellakin kertakäyttötavaraa. Lurpsahtaneita paitoja ja tunikoita oli pilvin pimein, eikä tosiaan mitään viiden vuoden takaisia tuotteita vaan ihan viimeisimmistä mallistoista. Hieman surullista kyllä...

kalastajanvaimo
115/95 | 

Juu ja se on niin ihmeellistä, miks jonkun jutun täytyy olla "last season". Itse en ajattele lainkaan niin. Mun mielestä kaikki voi olla just nyt hienoa ;D

kalastajanvaimo
117/95 | 

Totta totta ;) Tosin tuntuu että esim. syysvaatteissa tulee aina muotiin viimeistäänkin muutaman vuodein välein ihan samat jutut. Sammarit ja palmikot etenkin, jollei joka vuosi pienin vivahtein... eli kannataa ostaa kunnolliset niin voi kaivaa sieltä omasta kaapista seuraavan kerran :)

kalastajanvaimo
119/95 | 

Luulen, että tää on monen ongelma, ettei muka ole mitään päällepantavaa ;) Täytyy vaan löytää ne oikeat yhdistelmät sieltä kaapista :)

kalastajanvaimo
120/95 | 

Sepäs se, nykyajan vaikeus on juuri vaatteiden ostamisen helppous. Niitä saa helposti ja halvalla, melkein kaiken mitä haluaa. Kun vaan osaisi jättää kauppaan ne mitä ei oikeasti tarvitse... Kiitos kivasta palautteesta :)

kalastajanvaimo
121/95 | 

Nimenomaan, tottahan minäkin seuraan muotia ja trendejä, ei kai tästä asiasta muuten kummempaa mielipidettä olisikaan... Mutta juuri toi vaihe mullakin vähän tökkii... ;)

kalastajanvaimo
122/95 | 

:D Ihana toi mielipiteiden muuttumis-juttu :) Ei se niin vaarallista ole, tottakai mielipiteet muuttuu ja asioista tykkää eritavalla... huomaan itsekin joskus ton ;) Jotkut ovat sitäpaitsi koko elämansä hurjia kameleontteja ja vaihtavat tyyliään, ihan hauskaa sekin!! :D

kalastajanvaimo
123/95 | 

Moi Outi <3 Voi ei, että ne lampaat tunneleihinkin eksyy :S
Hyvää syksyn jatkoa :)

kalastajanvaimo
124/95 | 

Voi kiitos!
Lammaskaaliin on vaikea antaa ohjetta, koska en oikein tiedä myydäänkö vastaavaa lihaa Suomessa; täällä sitä myydään ihan fårikål -lihana. Mutta siis suureen kattilaan kerroksittain lihapaloja ja suuria "veneitä" kaalista, plus suolaa ja pippuria. Ei siihen muuta tule :)) Ja kauan kuumentumassa, pari tuntia levyllä.

kalastajanvaimo
126/95 | 

Vastasin tohon ylle suurinpiirtein, koska tähän on vaikea antaa tarkkaa ohjetta. Kerroksittain vaan kaalia ja lihaa ja pitkä keittoaika. Tarjoillaan keitettyjen perunoiden, porkkanoiden ja vaikkapa puolukkahillon kera :))

kalastajanvaimo
129/95 | 

Totta totta. Haluan ehdottomasti sanoa, että tosiaan seuraanhan itsekin muotia ja trendejä, en sitä tässä milläan tavalla halua kieltää. Monet trendijutut ovat aivan ihania, mutta kuten sanoit, mitään en osta vain siksi, että se on trendiä ja muotitietoisella "pitäisi olla". Hatuista samaa mieltä <3

kalastajanvaimo
130/95 | 

Samaa mieltä anuk, todella hyvä kommentti. Yhdyn myös ihan täysillä tohon, että liha voisi oikeastaan olla vain juhla/viikonloppu ruokaa!
Mutta yhtä asiaa mun on Mulperin kommentista korjattava. Kun sanoin lampaanlihan olevan helposti suosittava valinta syksyisin, tarkoitin juurikin tuota ekologisuutta. Sanoin lampaanlihan olevan täällä todella paikallinen eli samalla ekologinen valinta, jonka vamlistukseen ei todellakaan kuulu samanlaisia päästöjä kuin tavallisesti lihan tuotantoon. Me ainakin ostamme lampaanlihat paikallisilta kasvattajilta. Siksi siis totesin sen olevan helposti suosittava valinta.
Kaikinpuolin muuten samaa mieltä Mulperin kanssa :)

kalastajanvaimo
131/95 | 

Ei tarkoitettu niinkään mainokseksi, vaan koska usein toivotaan vaatteiden merkkeja/alkuperää. Usein laitan siis lukijoiden toiveesta vaatteiden merkkejä esille :)
Ja ei missään nimessä "so last season", sellaista sanaa en tunnekaan ;D Kaikki vanhatkin jutut voivat olla hyvännäkoisiä. Ihan sama ovatko vaatteet 50-,60-,70-,80- vai 90-luvulta, jos vaan sopivat kantajalleen! :)

Minttu
132/95 | 

Niina, jos pystyt syömään leviä, niin chlorellassa ja spirulinassa on hulluna proteiinia! :)

tsipe
133/95 | 

Oon niiin samaa mieltä! Musta on suorastaan hassua kun nyt tänä syksynä (ja kesällä) törmäsin hurjasti väreihin, varsinkin nyt (niin usein morkattuun..) keltaiseen ja oranssiin. Oon aina ollu värinkäyttäjä ja oranssi ja keltainen sattuu olemaan mun lempivärejä, ollu pienestä asti. Viime kesänä ei muuta näkynytkään kuin puuterinsävyjä. Mihin ne kaikki puuterinrakastajat hävis? Yhtäkkiä kaikki rakastavatkin värejä, mitä aiemmin lähinnä ollaan kammoksuttu mun päällä, enkä edes ole mikään kävelevä jouluvalolyhty :-D
Toki mä ymmärrän, että kun näkee tiettyä asiaa paljon toisten yllä, niin siitä pikkuhiljaa innostuu itsekin. Kuten vaikka se viimekesäinen puuterijuttu, kyllä mä sitten loppukesästä päädyin ostamaan puuterinvärisen paidan. Jota oon käyttäny ehkä yhden kerran.
Eli ehkä jatkossakin kuuntelen omaa mieltä ennemmin kuin niitä muotilehtiä!:)

Toki trendit on kivoja, ja niistä voi aina poimia jotain mikä itseä miellyttää. Minä esimerkiksi en innostu niistä metallinsävyistä, mutta oon rakastunut inkkarijuttuihin. Jotain inkkarityylistä vaatetta varmaan siis päätyy munkin vaatekaappiini, mutta vain sellaisia, mitä tiedän käyttäväni vielä useammankin vuoden kuluttua :)

minä
135/95 | 

Joo, minäkin inhoan muotiaja trendejä! Joskus jos tykkään oikeasti jostain mikä on sillä hetkellä trendikästä, niin melkein tahallaankaan en silti käytä sitä koska inhoan muotia ja viime hetken villityksiä! :)

Anonyymi
136/95 | 

"Nykyajan vegaanit ottavat tätä vitamiinia purkista tai energiajuomista (redbull, battery)"

Onpa huippua ekologisuutta ja ravintotietoutta vegaanien taholta saada B12 energiajuomista!!! :-D Ja kyllä, tiedän että B12 on saatava purkista jos ei syö lihaa, mutta yksikään minun tuntemani vegaani ei koskisi pitkällä tikullakaan energiajuomamyrkkyihin.

kipinä
137/95 | 

Ensimmäistä kertaa kommentoin täällä. Viime kesänä (vasta!?) bongasin tämän blogin ja silloin tällöin lukaisen sitten kerralla vaikka koko kuukauden päivitykset :)

Ihan pakko kysyä sulta Johanna, että suostuuko sun lapset pukemaan päälleen "ihan mitä tahansa"? Musta olis kans nimittäin ihana pukea meidän 4-vuotias tyttö ihaniin vaatteisiin, mutta valitettavasti hänellä on ihan oma tyylinsä.. ;)

Esim. raitoja ei saa olla vaatteessa, neuleita ei suostu pitämään, eikä myöskään mitään puseroita, missä on vetoketju tai huppu. "Tyttövärejä" pääsääntöisesti pitää olla, housut ei kelpaa (ei farkkuja, collegeja tai mitään siltä väliltä). Tietyt mekot käy tai sitten legginsit ja joku hame (mutta ei farkkukankaasta tai myöskään sellaista, missä on solki, vyö, taskut tms "ylimääräistä).

Että huhhuh..

kalastajanvaimo
138/95 | 

Totta, hyvin sanottu että trendit ovat tarkoitettu inspiroimaan; täytyy pitää toi mielessä ;)
Ja juu, nörtti on kanssa yksi trendimuoto kai :D Olenkin siis trendikäs ;)

Niina
139/95 | 

Tiedän joo, mutta koitappa rakentaa ruokavalio niin, että saat kaikkia välttämättömiä aminohappoja jos lähes ainoa protu-lähde on levät...voin kertoo että ei onnistu..levät on hyvä lisä vegaaniruokavaliossa, mutta ilma soijaa ja palkokasveja ja pähkinöitä ei todellakaan tarpeeksi monipuolinen.

Marita
140/95 | 

Olipa järkevähenkinen kirjoitus lammaskaaleineen ja nörttiliiveineen. Pisteesi nousivat ja sait minusta lopullisen fanisi ja jään innolla odottelemaan uusia juttuja. Tykkään opettaja-äitimäisista kirjoituksista - johtuneeko kypsästä iästäni...? :)

eve
141/95 | 

Oon aivan samaa mieltä. Trendi-sykli varsinkin vaatteiden suhteen on niin nopeatempoista, että käy ihan sääliksi varsinkin kaikkia niitä teinityttöjä (tai vanhempia jotka koko touhun kustantavat) jotka elävät näiden muoti-ilmiöiden mukana peläten olevansa out. Oishan se kamalaa olla "so last season".

Minulla ei ole tietenkään mitään sitä vastaan että ihmiset haluavat pukeutua esteettisesti ja tyylikkäästi(itsekin haluan näyttää omasta mielestäni hyvältä) ja että jotkut leikkaukset tms. ovat muodikkaita. Minua vain harmittaa se, että ihmiset ovat täysin sokaistuneita sille, miten hölmöä on ostaa kaikkea kamaa sen takia, että jotkut ovat keksineet sen olevan juuri nyt trendikästä, saadakseen sillä taloudellista voittoa. Hirveää kulutusta, johon tämä yhteiskuntamalli on meidät vienyt...

Oletkin siis piristävä poikkeus täällä Indiedays-ympyrässä. Sulla on oma tyylisi, joka on paljon kauniimpi ja kestävämpi kuin monien pintamuodin orjien. Niin, ja kun sulla on niin paljon lukijoita, on kiva kun sulta tulee välillä kaikkia kivoja ideoita asukuvien muodossa siihen miten voi näyttää kauniilta myös kaapinpohjalta löytyneissä vaatteissa. Saattaa monet muutkin havahtua siihen ettei ihan aina tartte juosta sinne kauppaan haalimaan jotain uutta.

Mustikkatyttö
142/95 | 

Hienoa, että lampailla on teillä päin noin mukavat ja vapaat oltavat! Niin erilaista kuin monilla tuotantoeläimillä nykyaikana.

Olen ihan samoilla linjoilla, turha ostaa jatkuvasti uutta, jos vaatekaapin kätköistä voisi löytyä vaikka mitä mukavaa ja ehkäpä kaunistakin. Parempi kehitellä itselle sopivaa tyyliä kuin pyrkiä ostamaan aina uusimpia muotivillityksiä.Paljon persoonallisempaakin niin. :)

Inkeri
143/95 | 

Heh, elokuun trendin mukaan palmikkoneuleet ja samettihousut on tän syksyn yhdet kuumimmista trendeistä :) toki ne on hyvä etsiä sieltä kaapin kätköistä ennen kuin menee kauppaan ostamaan uusia jo löytyviä vaatteita. Taitaa olla kuitenkin niin, että meidät aivopestään (piilo)mainonnalla niin, että jostain syystä tekee mieli kaivaa ne tietyt vaatteet sieltä kätköistä tai mennä kauppaan ja ostaa ne sieltä. Eli olet trendiläs halusitpa sitä tai et, toki kestävällä tavalla :) mukavaa viikonlopun jatkoa!

Joanna
144/95 | 

Olipa taas mukava yllätys tämä uusin postaus :) Ihanan näköistä ruokaa ja juuri mun makuun vaatteetkin. En voi käyttää villaa suoraan iholla ja ehkä siitäkin syystä pidän juuri liiveistä. Tai sitten olen nörtti, istunhan la-iltana koneella :D Ja samettihousut / -hameet = ihanan pehmeitä <3

Minttu
145/95 | 

Niin, lihansyöntiä ei voi perustella millään. (Se joka puhuu lihasta hyvänä proteiininlähteenä on lukenut ravitsemustieteensä hyvin huonosti.) Aika karmaiseva ajatus, että valtaosa maapallon ihmisistä on niin raakalaismaisia että syö toista elollista olentoa.

Kuulostaa raflaavalta, myönnän - mitä eroa loppuviimeksi eläimen syömisellä on siihen että söisi ihmisen lihaa?

Marian
146/95 | 

Rakastan kaaliruokia, tosin lammasta olen tainnut maistaa vain pari kertaa mutta varmasti hyvää tuokin!

Ja mitä tulee vaatteisiin/trendeihin, on ilo lukea ettet juuri välitä siitä mitä päällä "pitäisi" olla, multa on loppunut mielenkiinto lukea ja katsoa blogeja joissa päivästä toiseen roudataan kotiin kassikaupalla uusinta uutta ja tuskaillaan mihin vanhat (eli noin vuoden, parin "vanhat") vaatteet laittaisi kun joka paikka pursuaa, aika järjetöntä kulutushysteriaa kyllä, on tosiaan moinen alkanut ahdistamaan. Maailmassa on paljon kivaa ja hienoa ja ihanaa, mutta ei kaikkea pitäisi edes saada, se on minun ajatukseni.
Kiitos tästä blogista ja hyvistä aiheistasi!

anuk
147/95 | 

Olipa innostava postaus! Löytyisköhän omastakin kaapista sittenkin jotain siistiä, kivannäköistä vaatetta... Mulla pitäisi olla semmoinen pukeutumiskonsultti, joka yhdistelisi juttuja. Siis joku tuollainen kuin sinä :D Olen jotenkin niin sokea, "ei mulla ole mitään päälle pantavaa", eipä :)

Annimanni/Arkkitehdin tytär
148/95 | 

Musta on ihana seurata muotia, mutta siinä vaiheessa kun jostakin tulee sellainen asia, jota on ihan KAIKILLA, mua alkaa jotenkin oudoksuttaa. Että onko se toisten seuraaminen sitten muodikasta vai vaan mielikuvituksetonta? ...tästä seuraa, että mies muistaa mut kouluajoilta niistä mun Pierre Cavallo -huppareista. Mut hei, ainakin erotuin joukosta just tuon ihanan miehen silmään, eli siinä kohtaa ainakin kannatti olla vähän erilainen ;D

ryppymekko
149/95 | 

Voi,ootte syönny varmaan herkullisen aterian!

Asiaa puhut vaatteista,todellakin.
Mua aa)ahistaa se että rievut ja rätit ovat hetken muodissa, kohta ne on ihan out ja ketään ei kiinnosta,sit niitä on roskikset ja kirppikset pullollaan.Miten se voi muuten olla edes mahdollista? Tuntuu täysin mielipuolselta että joku oon "sikahieno" ja het pian juntti/kamala tms.
Ja sit bee)vielä enemmän mua ahistaa se,että oon huomannu itessäni sen että Oma mieltymys tuntuu olevan niin hutera (tai uomaansa etsivä?) että jotain jota hetki sitten en osannut pitää kummoisenakaan on tarpeeksi katukuvassa tms. nähtynä yhtä-äkkiä tosi ihanaa.Näin käy varmaan jossain suhteessa kaikille että silmä vaan tottuu johonkin,mutta silti ärsyttää se, että tuntuu välillä että ei voi olla enää mitään takeita että joku juttu mistä tykkää nyt niin tykkää sit siitä kans vuosien päästä.Niinku haluaisin ajatella.

Osittain se voi olla sitäkin, että oma tyyli vaan vielä hakee uomiaan (25 vuotias äiti-ihminen muuttaa pikkuhiljaa tyyliään teinimäisestä naisellisemmaksi ;) ja selkenee ajan myötä.Ja tässä kohti täytyy sanoa, että sun tyylis on ollut siihen ehkä yksi suurimpia osavaikuttajia.Tykkään siitä kovin!Ja siis tässä kohti taas, Kiitos!

Hyvää syksyn jatkoa sinulle,
oon viihtynnyt täällä hirveästi.

Outi
150/95 | 

Fårikål on namia. Lampaiden takia on usein ollu sydän kurkussa, kun rakkaani luokse oon ajanu Haukelin kautta Hardangeriin ja pariin otteeseen niitä lampaita on ollu tunneleissa :(

Hyvää syksyn jatkoa sinne etelään.

Outi

Kaisa
151/95 | 

Hei!

Vaikka en ole tyyliltäni juurikaan samanlainen kuin sinä, luen blogiasi koska se on niin hyväntuulinen ja vaikutat aidosti hienolta tyypiltä. Positiivisuus ja rauhallisuus välittyy, kiitos siitä! (Ja tukkavinkeistä :))

Olisin kysynyt saisiko ohjetta tuohon lammaskaaliin, tai oliko se tänne joskus laitettukin..?

kalamuija
152/95 | 

Nyt on fårikål aika:) Mekin syøtiin eka satsi jo pari viikkoa sitten. Ja tanaan huomasin kaupassa etta kaalinpaita saa halvalla ja pakastealtaat ovat fårikål lihaa taynna:) Tykkaan! Perunoiden ja puolukkahillon kanssa:)

Libris
153/95 | 

Voi Minttu, ei tätä mualimaa pelasteta sillä, että jätetään lammaskaalit syömättä. Eettisyydestä on turha puhua kannibalismivertauksin - sittenhän olisimme kuten "muutkin eläimet". Eiköhän ihminen ole jo kivikaudella ollut lihansyöjä ja nimenomaan nyt todettu, että monet ihmisen vaivat johtuvatkin siitä, että eli elimistömme ei ole vieläkään soputunut viljapohjaiseen ravintoon.

Muutenkin ärsyttää nämä viime viikkojen blogiöykkärit jotka nauttivat ilonpilaamisesta. Jotakuta ei tunikan väri miellytä ja toisen silmään hampaat ovat liian valkoiset. Kertokaa hyvät kriitikot että mistä ihmeestä Johannan pitäisi oikein kirjoittaa jotta olisitte tyytyväisiä. Te varmaan saatte kiksinne myötähäpeästä ja elämää surkuttelevista stooreista.

Kiitos Johanna taas raikkaasta postauksesta ja inspiraatiosta katsella omaakin vaatekaappia taas uusin silmin.

lumppumaakari
154/95 | 

Täällä toinen neuleliivien fanittaja, tosin tykkään niin monista jutuista, että liivi taitaa olla vain yksi pikku juttu.
Mulla ongelmana on se, että teen niin valtavan määrän vaatteita, että puolet unohtuu kaappiin ja kun tyhjennän sitä kierrätykseen niin löydän aivan uusia ja ihania juttuja kaapista...

Pumppis
155/95 | 

HAHAHA :D Kai sä muistat kantaa mukanasi katuharjaa, jolla lakaiset edestäsi kaikki mahdolliset "elolliset olennot".
On kato aika raakaa touhua talloa ne sinne monojen alle!

KY Motorcycles for sale
156/95 | 

You can certainly see your expertise in the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who aren't afraid to say how they believe. Always go after your heart.

Restaurant Monroe CT
157/95 | 

Along with every little thing which appears to be developing throughout this specific subject matter, all your points of view are somewhat exciting. On the other hand, I am sorry, because I can not give credence to your whole plan, all be it exhilarating none the less. It looks to me that your remarks are actually not totally rationalized and in fact you are generally yourself not really wholly convinced of your argument. In any event I did appreciate examining it.

magazine
158/95 | 

It is appropriate time to make some plans for the longer term and it's time to be happy. I've learn this submit and if I may I wish to counsel you few interesting things or advice. Perhaps you can write subsequent articles relating to this article. I want to read more things about it!

perder barriga dieta
159/95 | 

Today, I went to the beachfront with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

movers greenville sc
161/95 | 

Palmetto Specialty Transfer was founded and created based on the principle that individuals in our area and surrounding areas deserved a much higher level of client services

Blues Saxophone lessons
162/95 | 

I will right away grab your rss as I can not find your email subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you've any? Kindly allow me know in order that I may subscribe. Thanks.

Golf Range Finder Reviews
163/95 | 

Hi there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on. Any tips?

offshore oil drilling jobs
164/95 | 

I just couldn't depart your web site before suggesting that I extremely enjoyed the standard information a person provide for your visitors? Is gonna be back often to check up on new posts

roofing Nashville
165/95 | 

In this grand pattern of things you'll secure a B+ with regard to hard work. Exactly where you actually confused me was on the specifics. You know, as the maxim goes, details make or break the argument.. And that could not be much more accurate here. Having said that, permit me say to you just what exactly did do the job. The article (parts of it) is definitely really powerful and this is most likely why I am taking an effort in order to opine. I do not make it a regular habit of doing that. 2nd, even though I can easily see the leaps in reason you make, I am definitely not confident of just how you appear to connect your ideas which help to make the actual final result. For now I will, no doubt subscribe to your point however hope in the foreseeable future you actually connect your dots much better.

siki? izle
166/95 | 

I used to be trying to find this blog last several nights excellent blog owner great posts almost everything is terrific

Life Quotes
167/95 | 

F*ckin? remarkable things here. I?m very glad to see your article. Thanks a lot and i am looking forward to contact you. Will you please drop me a e-mail?

Love Quotes
168/95 | 

Undeniably believe that which you said. Your favorite justification appeared to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they plainly don't know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

puls stacja
169/95 | 

It?s arduous to find educated individuals on this matter, however you sound like you know what you?re speaking about! Thanks

Gagner Argent
170/95 | 

I carry on listening to the news speak about receiving free online grant applications so I have been looking around for the most excellent site to get one. Could you advise me please, where could i acquire some?

Insured Blog
171/95 | 

I think other web-site proprietors should take this site as an model, very clean and great user genial style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

Allena Jagoe
172/95 | 

Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading? I'm trying to figure out if its a problem on my end or if it's the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

kitchenaid parts
173/95 | 

Just thought i would comment and say neat design, did you code it yourself? Looks great.

car accessories
175/95 | 

you've got an ideal weblog here! would you wish to make some invite posts on my weblog?

Qardoo please
177/95 | 

You got a really excellent site, Gladiola I discovered it by means of yahoo.

leearcherphotography.co.uk
179/95 | 

I discovered your weblog site on google and check just a few of your early posts. Continue to maintain up the very good operate. I just further up your RSS feed to my MSN News Reader. Searching for forward to reading extra from you afterward!?

RS Schmitt Generous
180/95 | 

Just like the old saying goes, within the proâ??s head you'll find few options, nonetheless , for a person with the beginnerâ??s brain, the world is open up.

new technology site
182/95 | 

That is some inspirational stuff. Never knew that opinions could be this varied. Be sure to maintain writing.

Arnold Lickness
183/95 | 

I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I'm hoping the same high-grade site post from you in the future as well. Actually your creative writing abilities has encouraged me to get my own web site going now. Actually blogging is spreading its wings and growing rapidly. Your write up is a great example.

cosmetic dentist gold coast
184/95 | 

Some genuinely nice and useful info on this internet site , besides I believe the style contains great features.

B2B ecommerce
186/95 | 

I do not even know the way I stopped up right here, but I thought this publish used to be excellent. I do not recognize who you might be however undoubtedly you are going to a well-known blogger when you are not already Cheers!

Undelete mac
187/95 | 

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I've truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

How to Make Money Online Fast
188/95 | 

Lawyersâ?¦ [...]here are some links to internet sites that we link to because we feel they're worth visiting[...]â?¦

exerciseroutines
189/95 | 

Wow this hit it to the spot we will bookmark on Bebo and also Hub pages thanks Ðâ??оÃ?â?¬ÃÂ¾ÃÂ´Ã?ÐºÃ?Æ?Ã?Ž комиÃ?Ã?Ð¸Ã?Ž по землеполÃ?Å?зованиÃ?Ž Ã?Ð¼ÐµÐ½Ð¸Ð» ÐÅ?оÃ?Ð¸Ð½Ð²ÐµÃ?Ã?â??конÃ?â??Ã?â?¬ÃÂ¾ÃÂ»Ã?Å? | ПÃ?â?¬ÃÂ¾Ã?â??еÃ?Ã?Ð¸Ð¾Ð½Ð°Ð»Ã?Å?нÃ?â?¹ÃÂµ новоÃ?Ã?â??и | ООО â??Ðâ??елго+â? - Ðâ?ÃÂ²ÃÂµÃ?â?¬ÃÂ¸ пÃ?â?¬ÃÂ¾ÃÂ¸ÃÂ·ÃÂ²ÃÂ¾ÃÂ´Ã?Ã?â??ва Ðâ??елоÃ?â?¬Ã?Æ?Ã?Ð¸. ПÃ?â?¬ÃÂ¾ÃÂ´ÃÂ°ÃÂ¶ÃÂ°, Ã?Æ?Ã?Ã?â??ановка adore it And also my prayers to the people at atomic plant we hope that you are OK along with safer too !!! Kudos Financial Advisers

Eze Group
190/95 | 

with thanks with regard to the certain post i've been on the lookout with regard to this kind of advice on the net for sum time these days and so with thanks

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012