Moi, laitan nopean päivän asun teille :) Mulla on töissä aina kuudesta viikosta kaksi tiukkoja (tai siis tavallisia viiden päivän työviikkoja eh) ja neljä vähän kevyempiä -arvannette että niitä "tiukkoja" viikkoja vietetään aina kun blgiin ei ehdi päivittäin! :)

Mut te ette varmaan ole kuulleet "Nordsjø-turnuksesta"? Eli työtahdista, joilla öljylautoilla mennään? Tavallisinta on viettää öljylautalla (vai miksi niitä porausaluksia keskellä merta sanotaan?) kaksi viikkoa ja sitten kotona vapailla neljä viikkoa. Kuulin justiinsa huhuja, että esimerkiksi sairaanhoitaja tienaa suunnileen sadantuhannen euron vuosipalkkaa tällä systeemillä -ja tosiaan viettää neljän viikon lomaa kahden viikon välein ;D Hmm, ei kuulostais huonolta. Millaistakohan palkkaa ne insinöörit siellä saa...? 

Maximekko (Only) taitetttu yläosastaan alas niin, että menee mekkona paita Zara kengät tuliaisia Kuubasta

Yritin laittaa tähän ohjeeksi lettinutturaakin, muttei siita oikein tullut mitään... Pahoittelen, joku toinen kerta!

Kivaa viikonloppua!

Palailen kommentteihin :)

Kommentit (63)

johanna
64/63 | 

Kommenttina viela oljynporauslauttojen tyoolosuhteisiin; en teida tarkkaan millaiset ne Norjassa ovat mutta minulla on muutamia insinoorityttoystavia jotka myoskin tyoskentelevat lautoilla ja kuulemma kovin primitiiviset ovat oltavat siella; ei omia huoneita etc. En ole koskaan kaynyt ja olihan se mielenkiintoista paasta nakemaan sellainenkin paikka!

Salla
65/63 | 

Vitsi, olin tulossa tänne kommentoimaan, että ah niin loistava keksintö tuo mekosta hame!! :) Ihana! Huomasin, että en ollut ainoa, joka oli tätä mieltä hih

Ootko koskaan miettinyt, että laittaisit tänne sellaisen vaihtoehdon, että lukija saisi ilmoituksen mailiinsa siitä, jos hänen kommentiinsa on vastattu? Muistan jollain bloggaajalla sellaisen huomanneeni, ja se oli mun mielestä aika kätevä juttu.. ei tarvitse käydä kyttäämässä täällä, että jokohan Johanna on vastannut, mistä tuo-ja-tuo vaate on ostettu =D

Nasu
66/63 | 

Tiude: ei joka paikkakunnalla medihelin lääkärit tee 2 vrk putkeen, vaan päivälääkäri on klo 8-16 ja sit tulee päivystäjä, joka on sit päivystysvapaalla seuraavan päivän. Päivystäjät useimmiten tekevät päivätyönsä anestesialääkäreinä ja anestesialääkäri se päiväaikainen useimmiten on.

Hanna O
67/63 | 

ihan mahtis toi sun maksimekkosysteemi! Olen muutenkin saanut paljon ideoita pukeutumiseeni sun blogista - kiitos!

Iiris
68/63 | 

Mies on Norjassa öljynporauslautalla neljättä vuotta töissä, juurikin rytmillä 2vkoa töitä, 4 vkoa vapaata. Töiden lisäksi työmatkoihin (Suomesta Norjaan ja vielä helikopterimatka päälle) hurahtaa päivä per suunta ja työputken jälkeen mies on aika raato. 12-15h päiviä, vähintään, eristyksissä 2 vkoa. Joskus tuulet ja sumu pidentää reissua päiviä, kun kopteri ei pääse laskeutumaan lautalle. Lisäksi arki on ihan erilaista kuin ns. päivätyössä käyvällä. 2vkon aikana on pärjättävä perheen kanssa yksin, lautalle kun ei saa viedä kännyköitä. Itse en ikinä pystyisi tuohon hommaan, en vaikka mitä maksettaisiin.

Mari
69/63 | 

Tein tänään sitä yhdessä postauksessasi suosittelemaasi raparperipaistosta. Taidan jättää viimeiseksi kerraksi, sillä ahmimme sitä lapsen kanssa mahtiannokset; niin maukasta se oli :) Laitahan toistekin hyviä ruokavinkkejä.

Linnea
70/63 | 

Norjassa on varmaan myös perus-/lähihoitajia, eikö niin?
Itse olen lähihoitaja ja haaveilen mennä töihin ulkomaille, kun täällä Suomessa palkka on niin surkea enkä oikein jaksaisi olla täällä Suomessa. Norja olisi yksi vaihtoehto ja Englanti on toinen vaihtoehto.

s.
71/63 | 

Onko ne palkat muka surkeita? Suomessa mediaanipalkka on 2500 e ja monilla aloilla reilusti alle - ja nyt ei puhuta sairaanhoitajista...

-Sara-
72/63 | 

Olet niin valloittava persoona!

Jaksat panostaa vaatevalintoihin kiireisinäkin päivinä.

Herään itse aina ajoissa ja kampaan naamani sekä tukkani, mutta toi muu ryhmä, voi jestas. Tyttöä ei saa hereille, ei millään, poika kun herää, haluaa ehdottomasti nähdä Kadonneen aarteen metsästäjien alun (kun ne hämikset menee siinä sen jonkun olkapäällä)

Siinä vaiheessa, kun hämikset hyörii tyypin ympärillä, tyttö on saanut itsensä kammettua hereillä ja alkaa huutaa pojalle yääääääääkkkk ja tilanne on valmis.

Ilmoitan, että lähden nyt, kyydin saa se joka haluaa, muutoin pitää mennä jotenkin muuten. Kummasti lapsoset saa päällensä :D

Ja sitten autossa ovat ihan enkeleitä, nauravat toistensa kanssa ja mä nyökyttelen kuin räppäri ittekseni :)

Mutta tuossa hoitaja-arvostuksessa olet oikeassa. Terveyskeskuksissa on aivan älytön hierarkia, se hämmästyttää mua joka päivä. Teen päivystyksiä muutamassa Helsingin terveysasemassa ja en käsitä ollenkaan miten heidän asema on noin tollanen! Me menetetään kaikki hyvät muualle, jos ei arvostusta löydy, prkl!

kalastajanvaimo
73/63 | 

Maximekot on aika kivoja helppoja -ja monikäyttöisiä ;) Jos sattuu sitä tyyppiä olemaan..
Kivaa viikonloppua Ninni!

kalastajanvaimo
74/63 | 

Joku kampauspostaus on kyllä tekeillä. Sis. lettinutturaohjeen :)))

kalastajanvaimo
75/63 | 

Hih, samoin ansku, niin ihanasti sanottu nimittäin :)

kalastajanvaimo
76/63 | 

Voi ei minusta alkaa tuntumaan että TE ootte jotenkin erityisen iloisia ja positiivisia, koska enhän nyt tässä postauksessa ollut mitenkään sellainen? :D Johtuu siis ihan varmaan teistä itsestänne, älkaä toki mulle kaikkea kunniaa antako hih :)))
Mut kiitos, ihana kuulla <3

kalastajanvaimo
77/63 | 

Joo se on tosi kurja juttu... ettei oikeasti aika vaativaa ammattia/ koulutusta arvosteta nimeksikään. Sääli.

kalastajanvaimo
78/63 | 

Oi ei kiitos Henna <3 Kauneus on varmaan ihan kuvien ansiota, joskus onnistuu tulemaan kauniit värit ja valotukset :)) Ja kommentithan usein kertovat enemmän sanojastaan kuin kohteestaan eli... pointsit sinne puolelle :))
Ihanaa viikonloppua!

kalastajanvaimo
79/63 | 

Joo tottakai, jotain tollasta on pakko maksaa, jotta saa porukkaa sinne eristykseen vaarallisiin olosuhteisiin töihin, ei se mikään "uskomattoman suuri" palkka ole. Mediheli kuulostaa mielenkiintoiselta: ja hurjalta!

kalastajanvaimo
80/63 | 

Idolia, hmm... ei nyt tule kyllä mieleen... mutta taidan teidän muiden tavoin saada paljon inspiraatiota muista blogeista! :))
Meikkituotteista parhaita ovat Bare Mineralsin mineraalimeikkipohjat! :) Oikeastihan mulla on pikkasen ongelmaiho (helposti epäpuhtauksia), mutta noilla saa aika kauniin näköiseksi rumemmankin :P

Elisa
81/63 | 

Ihana mekko. Rakastan noita pitkiä mekkoja, kun ne ovat niin rentoja ja vilpoisia kesällä. Minun pitää vaan käyttää törkykorkeita korkkareita, jotten lyhene entisestään.

Olenkin jo odottanut sinulta lettinuttura postausta.

kalastajanvaimo
83/63 | 

Å tack Estela, tack det samma <3 Kram (Klem som vi sier det her i Norge :)))

kalastajanvaimo
84/63 | 

Niin no en ole aina aamusta iltaan iloinen ;)
Eikä mun palkka oo toi sata tonnia vuodessa :D
Upeaa kevättä seija!

kalastajanvaimo
85/63 | 

Nää maximekot oli tosin kivat; ostin myös haalean vihreän! :))

kalastajanvaimo
86/63 | 

Mm, muuttoon sopeuduin kai aika kivuttomasti kun rakastunut olin ;D Olen vähän sellanen erakkotyyppi, että viihdyn yksin, joten kummempaa ikävää ei esimerkiksi ollut... Otin sen kai sellasena haasteena, kiva oppia jotain uutta!

kalastajanvaimo
87/63 | 

Totta.... ei se mitään herkkua ole. Ymmärrän oikein hyvin, eikä minustakaan näin perheellisenä tollaseen työhön olisi...

Ninni
88/63 | 

Heips!

Ihana toi maximekko=) Suunnittelin jo viime kesänä sellaisen hankintaa mutta jäi ostamatta. Täytyy suunnitella tänä kesänä uudelleen=) Oli meinaan kivan näköinen sun päällä, olisin kyllä halunnut nähdä ihan mekko-mekkona=)

Voisin kyllä lähteä sairaanhoitajaksi Norjaan lautalle, jos saisin satatonnia vuositasolla=D Pitäisköhän harkita työpaikan vaihtoo;O

Mukavaa viikonloppua<3

kalastajanvaimo
89/63 | 

Se on tosi kurjaa Suomessa. Täällä arvostus on tosi erilaista, mikä tottakai vaikuttaa työmotivaatioon. Ehkä Suomessakin vielä... :)

kalastajanvaimo
90/63 | 

Kiva kuulla Jossu <3 Ihanasti sanottu!

kalastajanvaimo
91/63 | 

Täytyy tehdä pian joku tukkapostaus... arkikampauspostaus! :)

kalastajanvaimo
92/63 | 

Hihi, juu imetyskin onnistuu ;)

kalastajanvaimo
93/63 | 

Totta, 1961!
Hyvä kuulla, muistelinkin että ne ovat aika "kunnollisia" leluja :)
Ukonilma kuulostaa eksoottiselta, viime kerrasta on jo aikaa... :D

kalastajanvaimo
94/63 | 

Kiitos Minni!
Tää laukku on tosi hyvä, juuri kokonsa vuoksi. Mulla taitaa aina lojua pohjalla pari vaippaa ym.ym. ja silti mahtuu omat jutut vaivatta ;)
Norjassa saa varmaan helpoiten sh töitä Oslossa ja ihan Pohjoisessa, muuten voi olla vaikeaa saada töitä... etenkin täysiaikaisia lähestulkoon mahdotonta!
Ruotsilla pärjää -ja nopeasti oppii norjan ;)

kalastajanvaimo
95/63 | 

Kiitos! Kivaa viikonloppua :)

kalastajanvaimo
96/63 | 

Juu tosiaan se on aika vaarallista ja just sairaanhoitajilta taidetaan poikkeuksetta vaatia anestesiakoulutusta juuri olosuhteiden vaarallisuuden vuoksi...
Kiitti, laukku on hyvä ;)

kalastajanvaimo
97/63 | 

Joo kyllä ois varaa lentää Suomeen aina välissä neljäksi viikoksi! :)

kalastajanvaimo
98/63 | 

Kokeile Sofiina! Voi se sopia enkä minäkään niin pitkä ole... :)

kalastajanvaimo
99/63 | 

Täytyy keksiä välillä niin ei tarvi ostaa uutta ;) Kiitti!

ansku
100/63 | 

Johanna, olet ihana! <3 Kaunis asu ja oi niin kaunis sinä!

Piia
101/63 | 

Aivan ihana asu! Pakko oli ihan heti käydä onlyssa nettiostoksilla ja tilata tuollainen hame , hih ;) Ja samaa minäkin jaksan aina ihmetellä, että kuinka olet aina noin iloinen ja positiivinen? Saat päivän kuin päivän piristettyä! Mikä on iloisuutesi "salaisuus"?

Ihanaa kesää sinulle ja kiitos tästä blogista, se on arjen keskellä minun henkireikäni.

Tiude
102/63 | 

Ihanat nuo pitkät helmat!

Tuli tässä mieleen, että eikös melkein kaikista töistä, joissa pitää olla käytettävissä 24/7 edes pari päivää, ole kova palkka suhteessa kyseisen ammatin normaaliin palkkatasoon? Plussana tietysti ne pitkät vapaat... Tulevana lääkärinä (eh, jos sinne kouluun ensin pääsisin :D ) Suomessa ehkä eniten kiinnostaisi työ medihelin lääkärinä. Siellä homma toimii järjestelyllä 2vrk töitä 6vrk vapaata. Usein tuollaisissa töissä on vähän pidempiä syklejä, mutta pitää ehkä ajatella niitä lentäjiä (joka voi tietysti aina sanoa, ettei lennä!)..

Henna
103/63 | 

Moi! Mun on pakko sanoo, tai oikeestaan mä ihmettelen suu auki, että miten ihminen voi olla noin kuanis kuin sä oot! :) Sä hehkut kauneutta sisältä ja ulkoa!

Tää on aivan älyttömän ihana tää sun blogi ja sun vaatetyyli on todella upea. Mä tykkään niin kovasti lukea sun postauksia, jatka samaan malliin!

Ihanaa viikonloppua teidän perheelle! :)

P
105/63 | 

voisin kokeilla tota hoitotyötä pari viikkoa putkeen. varsinkin kun palkkaa sais puolet enemmän kun tällä hetkellä. mutta senhän kaikki tietää että suomessa hoitoalan palkat on ihan alakantissa, kaipa siinä näkyy se oikean arvostuksen puute!

Jellu
106/63 | 

Heippa! Ihan älyttömän ihana asu, sulla on tosi tosi kauniita vaatteita ja olet kaunis muutenkin :----)
Haluaisin tietää mistä saat inspiraation noihin asuihin? :) Onko sulla jotain "idolia"? :)
Ja toinen juttu mikä kiinnostaa, on että mitä meikkituotteita käytät? Sun iho näyttää aina niin kuulaalta ja nätiltä että kiinnostaisi tietää :)

Minttu
107/63 | 

Seijalle pakko kommentoida, että ei Johanna sanonut että hän tienaa 100 000. Luepa se kohta uudelleen.

seija
108/63 | 

Ihana lukea taas uusia juttujasi! Sä olet kyllä upea ihminen, kun jaksat päivästä toiseen ja aamusta iltaan olla aina iloinen. Meilä muilla olisi oppimista hienosta luonteestasi!

Aika hyvä palkka sulla. Mä olisin ihan sekaisin, jos saisin edes puolet tuosta samanlaisessa osa-aikatyössä. Mutta olet varmasti myönteisyydelläsi tuon satatonnia varmasti ansainnut. Ja ylikin!

Upeaa kevättä sinne!

Sofié
109/63 | 

Voi miten hyvälle tuulelle tulen kuvistasi :)))

Tykkään sinun pukeutumistyylistäsi ihan valtavasti! Itse en ole Onlyssa käynyt varmaan viiteen vuoteen, mutta tuon maximekon voisin vaikka ostaakin :) Kiitos vinkistä!

Mama loves heels
110/63 | 

aaK:n teksti tuntui kovin tutulta. :) Mieheni on myös "merimies" vaikkei tällä hetkellä siellä laivalla seilaakaan. Vaikka nykyinenkin homma liittyykin laivoihin. :) Paljon poissa kotoa, tälläkin hetkellä työmatkalla, Norjassa itseasiassa! Mutta nyt tulee koko porukalle muutto, Saksaan. Miehen työ vie meidät sinne. Meillä myös pienet lapset, jännittää kovasti mitä tulevaisuus tuo. Ainakin enemmän yhdessäoloa, se vaan passaa. :) Miten sinä Johanna aikanasi sopeuduit Norjaan muuttoon? Mukavaa viikonloppua!

aaK
111/63 | 

Näin merimiehen vaimokkeena nuo "töissä x viikkoa ja kotona x viikkoa"-systeemit ovat tulleet erittäin tutuksi. Vaikka ajatuksena tuo on tottakai loistava, lomailua kotona ja sitten työrupeama perään, tai toistepäin. Miekkonen on kuitenkin jokseenkin väsähtänyt kotiin palattuaan, eli ihan palautteluun ja normiarkeen laskeutuminen vie lukuisia päiviä. Sekava vuorotyö ja ainainen työssäoleminen on yllättävänkin raskasta, kun ei pääsekään neljän maissa kotiin perheen luokse :) Samoja naamoja katsellaan 24/7, oli ne kivoja tai ei. Ja näillä systeemeillä ei juuri tunneta armoa esimerkiksi jouluna ja muutenkaan (toki useat ovat töissä juhlapyhinä ihan täällä normaalillakin maaperällä). Mutta toisaalta, en tiedä vaihtaisinko arkeamme "normaaliin" rytmiin, olen tottunut olemaan yksin kotona. Oikeastaan se kotiinpaluu aina tasoittaa sen välillä esiin putkahtavan ikävän, tosin sekin on jo vuosien varrella tasoittunut... Tulipa teksti :)

cheririe
112/63 | 

Olin JUST kirjottamassa tuosta hiusjutusta. Tahdon kans osata laittaa ne aina tolleen kivasti.
Tää blogi on yks mun lemppareista kun se on vaan NIIN kaunis joka suhteessa :)

Jossu
113/63 | 

Voi kunpa osaisin laittaa hiukseni yhtä nätisti kuin sinulla on - ovat niin rennon, mutta samaan aikaa siistin näköiset! Blogiasi on ihana ihan vaan katsella ja ihailla kauniita kuvia :)

chloe
114/63 | 

Miten oletkin aina niin hyväntuulinen ja vielä tuollaisessa ammatissa.. Siellä niin paljon parempi palkkatasokin varmasti auttaa. Tuntuu vaan että Suomessa tuon työn haittapuolista ja rankkuudesta aina vain valitetaan. Ja onhan palkatkin täällä surkeita.. :/

Suvi
115/63 | 

Terve Johanna!

Ihan huvitti tuossa pari tuntia sitten kun uutisissa tuli pläjäys niiden Sophie-kirahvien valmistuksesta! En nyt enää muista missä päin täällä Ranskaa se oli mutta vielä nykypäivänäkin tekevät ne aika lailla käsityönä. Värit elintarvikeväriä ja kroppa luonnonkumia, joten todellakin riskitön lelu. Viime vuonna olivat myyneet niitä täällä yhden lähes jokaista syntynyttä kohden eli melkein 800 000 kipaletta plus ulkomaanmyynti eli huh huh! 1961 muistaakseen ensimmäinen Sohvi syntyi.
Kuumia kelejä sinne Norjaan! Meille luvattu ukonilmaa...

Nna
116/63 | 

kiitos maksimekkovinkistä! ostin juuri itselleni tuon täsmälleen saman mekon kun se menee niin kivasti vauvamahan kanssa ja mietin, tuleekohan sitä käytettyä enää raskauden jälkeen. varmaan enemmän käyttöä tulisi maksihameena :) ja onhan se imettäessäkin toisaalta ihan kätevä (tosin ehkä pitää mennä vähän syrjään julkiselta paikalta jos ei halua ihan koko maitotalouttaan paljastaa).

Minni
117/63 | 

Hei vautsi, näyttääpä sun asu tosi kivalta! Tosi kaunis sävy mekossa!

Mulla on ollut pitkään kiikarissa samainen Mulberry kuin sulla näissä kuvissa, tosin ruskeana. Onko ollut toimiva laukku? Kooltaan kai tarpeeksi iso pikkulasten äidillekin? :)

Olen toiselta koulutukseltani sairaanhoitaja ja lähiaikoina saattaa tulla muutto johonkin Pohjoismaista miehen työn perässä. Onko Norjassa vaikea saada sh:n töitä, edes osa-aikaisia? Ja pärjääkö ruotsilla/englannilla? Etelä-Norja houkuttelisi Tanskan lisäksi!

Adalemina
118/63 | 

Kyllähän jo tuollaisella palkalla jaksais paiskiakin niitä hommia :)
Asu näyttää hyvältä. :)

Kivaa viikonloppua!

champagne
119/63 | 

No ne insinöörit saa siellä aika hyvää palkkaa...I know...mutta onhan se myös aika vaarallista.

Sun asu näyttää kyllä todella hyvältä ihan laukkua myöten;)

Mia Willa Oliviasta
120/63 | 

Voi hitsi mitä palkkoja! Mä voisin lähtee tekemään niitä sairaanhoitajan töitä. Noilla liksoilla olisi varaa lennellä työmatkatkin ;)

Sofiina
121/63 | 

Ihana asu, sinulle sopii niiiin hyvin tuollainen maximekko! Itse olen niin lyhyt, ettei maxi oikein toimi :)

Kivaa viikonloppua sinne myös! <3

Iida
122/63 | 

Ihanan kekseliäs toi maksimekko-mekko! :)

Elizabeth
123/63 | 

Sellaanen kysyms, että voisinko lainata näitä maksimekko-kuviasi suunnitteilla olevassa postauksessani? Luonnollisesti muokkaalen kuvan alanurkkaan osootteen blogiisi : --- ) Ja jos viitsit niin saisinko vastauksen blogiini taikka mailiini? Kun en näe mikäli tähän boksiin vastaus ilmestyy : --- |

angela paul backlinks package
124/63 | 

Here Is How I Greater My Angela Paul Forum Profile Link Building Backlinks Accomplishment By 150%

make money online
125/63 | 

I am very happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the accidental misinformation that's at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

puls stacja
126/63 | 

Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I'm very glad to see such excellent information being shared freely out there.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010