Onpas ollut aika tuuliset kelit meidän Suomen reissulla! En olekaan varmaan koskaan nähnyt merivettä näin korkella. Ettei rantateillä voi kävellä tai puistonpenkeillä istua. Ettei oikein tiedä missä menee oikeasti rannan raja tai pudotus mereen. Mutta ovat ne tuulet puhallelleet Norjassakin. Koko pohjoismaissa kai.

Arvatkaa mikä muuten ehkä ainoana seikkana ärsyttää Suomessa... (sorry...) Autoilijat. Täällä ei juuri pysähdellä, vaikka suojatielle yrittäisi astua aika rohkeastikin. Ärsyyntyvat vaan, jos joku röyhkeä kehtaa ja uskaltaa astua auton eteen ja pysäyttää arvon autoilijan.  Niin että älkää ihmetelkö meitin perhettä vaikka käveltäis kaikessa rauhassa maailmanomistajan elkein suojatien yli ;)) Me ollaan vaan totuttu sellaseen. Niillä Norjan käppyräteillä on tosi paljon varovaisempia ajelijoita kaikin puolin.

^Äiti teki mulle aika makeat villakangashousut joululahjaksi...

...ja tukkakin on pätkäisty sitten tämän lenkin. Ehkä siitä sit seuraavaksi :)

Moikka!

Kommentit (73)

Marika
74/73 | 

Niin, ne arvon autoilijat.. Parasta on, kun hirveällä sadesäällä on liikkeellä tapansa mukaan pyörällä/jalan, on autoilijoilla siellä kuivassa ja lämpimässä autossaan aina niin kovin kiire, ettei voi päästää suojatien laidassa odottajaa yli.

"?Hauskin? minulle sattunut indsidenssi oli se, kun pysähdyin itse päästääkseni lastenvaunujen kanssa kulkevan suojatien yli, niin takana tuleva autoilija TÖÖTTÄSI."

Heh, mä olen itse asiassa kuullut eräässä keskustelussa tästä. Edessä pysähtyjille kuulemma kuuluu töötätä, jotta varmasti tietävät, miten typerästi toimivat hidastaessaan liikennettä...
Mulle itsellenikin kävi kesällä vieraassa kaupungissa noin. Jäin kääntyessä odottamaan risteävää tietä ylittäviä, jolloin takana oleva auto tööttäsi. Tööttäsi vielä varmuuden vuoksi koko seuraavan kadunpätkänkin perässäni - siis kun tilanne oli jo mennyt ohi. Kova oli kiire hänellä. :)

Superwoman
75/73 | 

Hei, pakko sanoa suht paljon autoilevana, kohteliaana sellaisena, että välillä myös jalankulkijat voisivat käyttää tilannetajua. Jos autojono yrittää edetä ns. Vihreällä aallolla ei jokaisen kohdalle voi pysähtyä. Itse annan AINA tietä kun se on liikenteen sujuvuuden ja myös turvallisuuden kannalta järkevää. Kuljen itsekin paljon kävellen sekä pyörällä joten tunnistan sen toisenkin puolen. Huomioidaan toisemme niin liikenteessä kuin muutenkin niin kaikilla on parempi olla. Kiitos kivasta blogista. Kaikkea hyvää teille kaikille ja onnellista uutta vuotta.

Comma
76/73 | 

Mielestäni on ääärimäisen TYPERÄÄ rynnätä/kävellä auton eteen edes suojatiellä. Ei se auto(letka) kovin monta sekuntia siitä ohi mene.

Ääliömäisellä käyttäytymisellä aiheutetaan turhia vaaratilanteita ja "opetetaan" lapset luottamaan turhaan suojatien suojaan. Jos auto ajaa päälle, häviää jankulkija. Aina.

Lisäksi on ekologisesti sietämätöntä energianhukkaa pysähdyttää autoletka ja saada se taas liikkeelle. Jotain vastuuta voisi ottaa myös ympäristöstä.

Ei. En ole jokapäiväautoilija. Teen enemmän kuin 2/3 matkoistani jalan tai polkupyörällä. Jos kuitenkin olen autolla, ja tulette itsekkäästi suojatielle, niin torvi soi (ja sormi nousee). Annos lasinpesuainetta lampunpesijöistä kasvattaa mukavasti.

Juti
77/73 | 

Minua myös kiinnostaisi tuon pipon ohje! Se on todella kiva. Oletko tehnyt sen itse?

isabella
78/73 | 

ERITTÄIN terävä havainto. Autonratissa ei tajuta, että jos jalankulkija on AIKEISSA astua suojatielle, hänelle on annettava oikeus sille astua. Minä täällä Tampereella monesti oikein hymyilen, huudan haloo ja olen nappaavinani auton rekisterikilvestä kännykällä kuvan, niin jottahan alkavat hieman jarrutella. Katson toki, ettei ratin takana istu mikään parikymppinen huumehörhö. Pahimpia suojatielle kaasuttajia on kolmikymppiset ja siitä ylöspäin miehet, jotka kaasuttavat vaikka edessä olis punaiset valot.

"Hauskin" minulle sattunut indsidenssi oli se, kun pysähdyin itse päästääkseni lastenvaunujen kanssa kulkevan suojatien yli, niin takana tuleva autoilija TÖÖTTÄSI. Onneksi pysähdyttiin seuraaviin valoihin vierekkäin, joten heitin lentosuukkoja ja hymyilin. Äijä tuijotti vaan eteensä ratista rystyset valkoisina puristaen, vaikka takapenkillä ollut lapsi selvästi sanoi isukille, että täti vilkuttelee.

Älkää kuitenkaan jääkö auton alle!

mzzzzz
79/73 | 

Haha, Pohjois-Suomessa Norjan rajoilla asuvana ajatus huomaavaisista norjalaisista autoilijoista pistää kovasti naurattamaan:D Täällä päin kun yleisenä tietona on että yleensä kun joku tekee jonkun täysin älyttömän ja vaarallisen ohituksen niin kyseessä on varmasti norjalainen! Jossain vaiheessa kuulin jonkun sanovan että norjalaiset ohittaa Suomessakin aina mutkissa koska Norjassa niillä ei muuta olekaan kuin mutkia;)

Mutta ihan totta kyllä että autoilijat huomio Suomessa aika huonosti jalankulkijoita, ja valitettavasti olen itse siinä suhteessa varsin tekopyhä, autoillessa viime hetkillä suojateille astujat ärsyttää suunnattomasti mutta varsinkin kaupungissa kävellessä astun aina itse suojatielle halutessani, onhan se oikeuteni, vaikka auto kuinka tulisi kohti.

Joanna
80/73 | 

Kymensanomissa oli juuri viime syksynä toimittajat testanneet täällä Kotkassa ja sitten tehneet jutun, jossa kerrottiin ettei täällä juuri kukaan, olikohan 3/40:stä, jotka antoivat tietä jalankulkijoille. Sen jälkeen mielestäni tilanne on jopa hieman parantunut :) Luulin aiemmin itsekin lähinnä jalan kulkevana, että ei autojen edes kuulu antaa tietä, ellei ihan hyvää hyvyyttään halua.

Tosiaan, kuten joku muukin sanoi, näyttääpä Kotka hienolta kuvissa. Ja onhan täällä kaunista, kun osaa katsoa oikeista paikoista :) Itse olin jouluna 2 pv putkeen ihan sisällä.

PP
81/73 | 

Aamen. Itse olen yrittänyt ottaa itseäni enemmän niskasta kiinni ja astua reippaasti sille suojatielle (koska jos jäät edes murto-osa sekunniksi varmsitamaan että jarruttaako se auto vai ei, niin se painaa todennäköisimmin vaan lisää kaasua). Toki tässäkin pitää muistaa heijastimet(!) ja muu näkyvyys, autot kun ei ihan hevillä pysähdy. Nyt raskaana en ole uskaltanut olla niiiin kovin rohkea ja reipas, ei sillä että auton alle olisi koskaan kiva jäädä, mutta nyt se olisi vielä ikävämpää.

Itse en ole vuosiin ajellut autolla, mutta mies ja isä ovat sellaisia, että pysähtyvät aina joka ikisen suojatien eteen :)

Roosa
82/73 | 

Jännä juttu, oli iloinen yllätys lukea tää postaus, kun huomasin kuvat Kotkasta! Oletko sieltä siis lähtöisin? Itse asuin siellä 22 vuotta ja täytyy myöntää että kaipuu olisi takaisin...

Sini
83/73 | 

Olen huomannut saman,pienemmissä kaupungeissa,kuten kotikaupunkini Avignon, autoilijat pääosin antavat tietä. Jos menee Marseilleen,niin jopa poliisit voivat ajaa päälle ;)

Aivan ihana asu sinulla taas, haluaisitko tehdä postauksen vaatekappaleista jotka mielestäsi joka naisen pitäisi hankkia? Itse kaipailisin vinkkejä juuri sinunlaisen tyyliin,ei siis housupuku-juttuja kuten netistä löytyy :)

Hauskaa lomaa Suomessa!

Miniananas
84/73 | 

Oman kokemukseni perusteella ainakin Lappeenrannassa on uskomattoman kohteliaita autoilijoita! Kävin siellä kesällä ja siellä autot jarruttelivat jo kymmenen metriä ennen suojatietä, vaikken hivuttanut edes varpaitani kohti tienreunaa. Se oli todella hämmentävää. :D vanhassa kotikaupungissani Heinolassa suojateillä vallitsee "juokse tai litisty" -laki. Vasta muutettuani pois sieltä, sain kuulla oikeasti LAISTA, että autoilijan pitäisi pysähtyä.. :'D

Pia
85/73 | 

Tosiaan olet hienoja kuvia täältä Kotkasta saanut otettua...;-)

Säde
86/73 | 

Vau, onpa upean näköiset housut, onko äitisi tosiaan tehnyt itse nuo? Olisi kiva nähdä tarkempiakin kuvia :)

Ainon äiti
87/73 | 

Kovasti on tutut maisemat :). Ja samaa sanon kuin Riina - kaunis pipo ja etenkin tuo rullautuva reuna, onko Garnstudion ohje?

Ainon äiti
88/73 | 

Niin ja ihana tuo housukuva, kun sulla on suorat hiukset, tosi nätit noin! :)

Reeta
89/73 | 

Huomasin Oslossa, että vaikka olit kolmen metrin päässä suojatiestä, autoilija jäi todella usein odottamaan suojatien eteen, jotta minä poääsisin ensi yli. Se oli todella kivaa ja tämän takiahan ne suojatiet tosiaan on. Pitäisi autoilijoiden ehdottomastti Suomessa muistaa, että jalankulkian turvallisuus ennen kaikkea!

Madicken
90/73 | 

Hienoja kuvia!

Huh myrskyä! Olimme tapaninpäivänä vajaan vuorokauden ilman sähköä ja vettä. Ja vielä hurja määrä edelleen ilman.

Nauttikaa olostanne! Ja muistakaa varoa autoja :)

ida
91/73 | 

Kauniita kuvia! Ja ihan samaa olen miettinyt kaduilla kävellessäni!! Itse en omista autoa tai edes korttia mutta kyllä vituttaa kun väsyneenä tarpoo illalla töistä pimeässä räntä/vesisateessa vieläpä painavaa kauppakassia kantaen ja yksikään helvetin auto ei voi päästää mua tien yli..hyvähän heidän on istuskella lämpimässä ja kuivassa autossaan kauppakassi helposti takapenkillä!! ARRGGHH! No mutta joo...Kiitos blogista :)

Ninna
92/73 | 

Kesätyttö kirjoitti valojen vilkuttamisesta. Mun kokemukseni mukaan taas sillä kerrotaan, että ole hyvä, mene yli, olen huomannut sinut. Eli ihan kohteliasta minun mielestäni, eikä tarkoitus kiirehtää.

Enemmän saisivat kuskit kyllä antaa tietä, onneksi Helsingissäkin sitä tapahtuu aina välillä.

Suvi
93/73 | 

Musta taas tuntuu, että Helsingissä annetaan helpommin tietä jalankulkijoille, kuin muualla Suomessa. Ainakin Lahdessa, siellä autoilijat eivät ole edes toisiaan kohtaa kohteliaita.
Mieheni kuuluu niihin, jotka oikeasti antavat jalankulkijoille tietä ja itse kuulun niihin, jotka ovat niin pöhelöitä, etteivät aina osaa arvioida jalankulkijoiden nopeutta. Molemmat ollaan sellaisia maailmanvalloittajia, jotka kävelevät suojatielle reippaasti nokkapystyssä, koska meillä on oikeus siihen ;)

Milla
94/73 | 

Aivan sama asia ärsyttää, kun Berliinin kaduilla KAIKKI pysähtyy. Tottakai vähän senkin takia, että pysähtymättömyys (?) on aikamoinen liikennerikkomus täällä...mutta juu, ajattelen myös niitä turistiparkoja, jotka ei tiedä suomalaisten holtittomuudesta mitään :) Kyllähän suomalaiset osaa muuten hyvin ajella, mutta suojateitä ei pahemmin katsella.

Omena
95/73 | 

Mulla on kakkoskoti täällä Välimerellä ja ei kyllä maailman toiseksi vaarallisimman ajokulttuurin maassa vuoristoteistä huolimatta todellakaan anneta tietä (korkeuserot max.1100m, pinta-ala 40M2).

Äsken tulin kaupungista kotiin, ja auto melkein ajoi päälle kotitiellä, kun en näkynyt varmaan mustasta maastosta kävellessäni tumma takki päällä:) Ohitetaan sivusta, kaarteessa, luu ulkona ja vaikka mitä. Siihen tottuu.

Niin että tämä postaus mua kyllä nyt hiukkasen huvitti.

Muuten ihania kuvia ja etenkin tuo musta takki, minkä merkkinen se on? Olen haaveillut samanlaisesta jo vuosia, mutta haluan tarpeeksi hyvälaatuisen ja rahat menee ihan muualle tällä hetkellä.

Hyviä uusia vuosia!

Blokki
97/73 | 

Kylläpä Kotka näyttää hyvälle sun kuvissa. Aitoa tehdaskaupungin romantiikkaa. Tosin ne tehtaat taitaa hävitä yksi kerrallaan, mutta kuitenkin...

Kata/Sunells
98/73 | 

Asuin reilut kymmenen vuotta Tukholmassa ja siellä totuin, että autoilijat pysähtyy suojatien eteen... nyt Turkuun muutettuamme liikennekulttuuri on aivan toisenlainen! Toisaalta Ruotsissa on tapahtunut monia onnettomuuksia lainmuutoksen jälkeen, kun jalankulkijat käyttävät oikeuttaan hyväksi välillä vähän liiankin kanssa. Molemmille siis varovaisuutta!!

nipsu
99/73 | 

Joskus ihan hurjistuttaa, kun itse ajelee autolla ja tuntuu, että jalankulkijat uskaltaa niin nopeaan tulla suojatielle. Väistän kyllä heitä, mutta joskus he voisivat, varsinkin talvikelillä ja pimeällä, ajatella, että ei se auto välttämättä kerkeä pysähtyä.

eveliina
100/73 | 

itse muutin lapista helsinkiin, kyllä meinasi aluksi monet kerrat kävellä suojatielle! lapissa pysähdytään aina:) ettei koske sentään koko suomea!:)

Roosa
101/73 | 

Mulla on ihan samanlaisia kokemuksia Pohjois-Amerikassa kauan asuneena. Vaikka siellä nimenomaan kaikki kulkevat autolla kaikkialle niin silti suojatielle aina pysähdytään. Sellainen peruskohtelias tapa, mikä suomalaisilta usein jää uupumaan. KIvaa loppuvuotta sinne! :)

Kesätyttö
102/73 | 

Sveitsissä oli sama juttu:kävelijät ja pyöräilijät huomioitiin parhaiten,autoilijat piti meistä huolta antamalla tietä!

Suomessa muutenkin törmää lähes päivittäin niin ärsyttäviin kuskeihin, jotka ehkä joskus satunnaisesti antaa tietä. Silloinkin vilkuttelee valoja et meeppäs nyt tyhmä kävelijä nopeasti pois alta...

Mut hei!! Tehäänkö niin, et pidetään jokainen osaltamme huolta siitä et ne pienimmätkin ja hitaimmatkin pääsee tien yli? :)

Stockholm by me
103/73 | 

Sinäpä sen sanoit! Me ollaan kanssa totuttu täällä Tukholmassa siihen että autoilijat aina pysähtyy. Helsingissä kun on käymässä niin täytyy olla sydän kurkussa kun lähtee lasten kanssa kaupungille. Ikävää :(

Mannu
104/73 | 

Ihanat lapset ja tunnelma kaiken kaikkiaan kuvissa! Nyt täytyy kysyä tuosta sinun takista, minkä merkkinen on ja oletko tyytyväinen? Näyttää kauniilta ja tuontyyppinen on hakusessa.

Ja taas se täytyy kertoa, upea blogi!

Elkku
105/73 | 

Itse huomasin saman muuttaessani pohjoissuomesta (ei siis mistään oulusta vaan ihan oikeesti pohjoisesta..) tänne etelämpään. Kotikaupungissani olin myös tottunut siihen että suojatielle vaan mennään ja autot väistää - keski-suomessa koin monta läheltä piti -tilannetta tämän vuoksi mutta en antanut periksi enkä anna vieläkään :) Eli alueellisia eroja on täälläkin! Ollaankohan Pohjois-Suomessa siis kuitenkin vähän enemmän eurooppalaisia ainakin tämän asian suhteen ;)

Pieni Lintu
106/73 | 

Onpas upea toi vimppa kuva! <3

Mukavaa loppuvuotta!

riina
107/73 | 

Mistä on toi sun pipo? Ootko itse tehnyt? Todella kaunis... Mukavaa loppu vuotta tuulisesta säästä huolimatta :)

Mama loves heels
108/73 | 

Oli pakko kommentoida, tekstisi oli kuin omasta suustani, heh! :D Olen myös huomannut (reilut puoli vuotta Saksassa, pienehkössä kaupungissa asuneena), että täällä Suomessa (lomalla myös...) pitääkin varoa niitä autoilijoita, kun esim. lasten kanssa ylittää suojatietä. Nykyisellä kotiseudullamme olen vaikka kuinka kaukana suojatiestä, autot jäävät odottamaan. Huidon autoja jatkamaan matkaansa, jäävät silti nököttämään ja odottamaan. Ihanaa ja kohteliasta, mutta suomalaisena en ole vieläkään täysin siihen tottunut. :D Hieno kuva tuo viimeinen, onkohan Haukkavuoren tornista?

edna
109/73 | 

You have such a beautiful blog! Your children are so cute and so are you. :) I don't understand a word of Finnish but I always admire your pictures. :)

Qardoo please
111/73 | 

Thank you for the auspicious writeup. It in reality was a amusement account it. Appear complicated to far delivered agreeable from you! However, how can we keep in touch?

data processing
112/73 | 

first aid kitsâ?¦ thank you for the informative info you have here!â?¦

holy cow
113/73 | 

I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but certainly you're going to a famous blogger if you aren't already ;) Cheers!

Saxophone Teacher Los Angeles
114/73 | 

I loved as much as you'll receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

roofing Nashville
115/73 | 

My spouse and I absolutely love your blog and find the majority of your post's to be just what I'm looking for. Do you offer guest writers to write content in your case? I wouldn't mind writing a post or elaborating on a number of the subjects you write in relation to here. Again, awesome site!

roofing Nashville
116/73 | 

I love your wordpress design, where do you download it through?

puls stacja
117/73 | 

Things i have generally told individuals is that when evaluating a good on the net electronics store, there are a few elements that you have to factor in. First and foremost, you should make sure to discover a reputable and also reliable retail store that has picked up great critiques and scores from other consumers and business sector experts. This will ensure you are getting along with a well-known store providing you with good assistance and aid to their patrons. Many thanks sharing your opinions on this weblog.

baju batik
118/73 | 

Does your site have a contact page? I'm having a tough time locating it but, I'd like to shoot you an email. I've got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

metal fabrication bellingham wa
119/73 | 

whoah this blog is magnificent i love reading your posts. Keep up the great work! You know, a lot of people are hunting around for this information, you could aid them greatly.

a2571533
120/73 | 

I've said that least 2571533 times. SCK was here

a3971939
121/73 | 

I've said that least 3971939 times. SCK was here

a883569
122/73 | 

I've said that least 883569 times. SCK was here

Air jordan 6 Olympic
123/73 | 

how are you? it is good to read your post

Mesion
124/73 | 

gadget will cause him or her to reduce his / her stability and tumble down, and there is no hazard in the

heat installation
125/73 | 

i adore action movies and my idol is none other than Gerard Butler. this guy actually rocksâ??

scarpe hogan outlet
126/73 | 

Wow, great article post.Thanks Again. Really Great.

chevelle shirt
127/73 | 

get some chevelle gear at the new official site of chevelle

Carol Spallone
128/73 | 

I want to voice my affection for your kindness giving support to folks that have the need for assistance with this important subject matter. Your special dedication to passing the solution all through has been exceptionally interesting and have continually allowed men and women just like me to reach their dreams. Your new warm and friendly tips and hints can mean so much to me and additionally to my mates. Warm regards; from all of us.

louis vuitton outlet online
129/73 | 

Im obliged for the article post.Really thank you! Really Cool.

Costume homme
131/73 | 

Rattling gorgeous plot moreover propitious text material , quite diminutive more we need : D.

Arnold California Real Estate
132/73 | 

Fabulous ... simply fabulous. Way to deliver us all something that we might not have ever known about. At least I just learned something new. Thank You!

an
133/73 | 

books, test put books are usually most successful wherever the important points tend to be present. Pupils

crystal quest hybrid style bot...
134/73 | 

Nobody ever bought peace but the man who hadnt got it.

amateur transen
135/73 | 

Hi this is somewhat of off subject but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or in the event you have to manually code with HTML. Iâ??m starting a weblog soon but have no coding knowledge so I wanted to get guidance from someone with experience. Any assist would be greatly appreciated!

steel jewelry
137/73 | 

I notice there is surely lots of spam on this blog. Do you require assist cleaning them up? I may aid between courses!

data entry
138/73 | 

Genuinely fighter messages are supposed to amuse offer praise into the groom and bride. 1st time audio system watching over the top places should also remember you see, the senior guideline with the speaking, which is your specific person. very best man speeches brother

whole house water filters syst...
139/73 | 

Pain is only weakness leaving the body

Undelete mac
140/73 | 

You completed certain fine points there. I did a search on the issue and found most persons will have the same opinion with your blog.

Joshua Rapalo
141/73 | 

Thank you for a very informative web site. What else could I get that type of information written in such a perfect manner? I have a venture that I'm just now working on, and I've been on the look out for such information.

robina dentist
142/73 | 

Up to now, you need to term of hire an absolute truck or van and will also be removal equipments to valuable items plus take a look at the new destination. From the long run, which finish up with are few things except anxiety moreover stress and anxiety. removals stockport

reverse osmosis filters replac...
143/73 | 

Its good to be clever but not to show it.

lean hybrid muscle
144/73 | 

Excellent post. I previousally to spend alot of my time water skiing and watching sports. It was quite possible the best sequence of my past and your content kind of reminded me of that period of my life. Cheers

Man
145/73 | 

this kind of zits treatment would not show productive in all of the cases while just about every individual

wideofilmowanie wesel
146/73 | 

UWAGA NA NICH OSZUKUJA

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram