Pian (?) alkavaa remonttia silmälläpitäen mulla on jatkuvasti paisuva leikekirja. Ideoita, inspiskuvia, täydellisiä värikoodeja ja sen sellaista. Että voi sit vaan näyttää rautakaupassa että tollanen lattia, kiitos tai kirvesmieheille miltä sauna oikeesti näyttää.
Leikekirjan kanteen olen liimannut jostain sisustuslehdestä leikkaamani tekstin, joka on uuden talon sisustuksen punainen lanka ja muutenkin ajatus, jota kaikissa valinnoissani yritän seurata:
Sillä ei ole mitään väliä, onko sisustus halpaa vai kallista.
Tärkeintä on, että sisustus on kestävää.
Se on uuden Slow deco -tyylin ydin.
Ja oli sitten mitällie slow decoa tai ei, niin hyvin järkeenkäypää.
Haluan esimerkiksi koko taloon, kauttaaltaan samanlaista lautalattiaa. Johonkin makuuhuoneeseen voi maalata, johonkin petsata, en tiedä vielä. Paljon olen laudoista ja lankuista kerännyt kuvia, joista voi sitten kaupassa kysyä miten ne todellisuudessa onnistuis.
Yllä olevan sivun alimmaisessa kuvassa on myös ihanasti toteutettu siniharmaa liina pesualtaan alustaa peittämään; loisto(väliaikais)idea, jos päädytään jättämään joku vanha lavuaari.
Tässä oikealla ois ihana idea takka-/vierashuoneen sohvasysteemiksi; kahdesta runkopatjasta tehty kulmasohva tyynyillä ja peitoilla -> helppo muokata nukkumapaikoiksi.
Love it -mies ei.
Ja tässä^ alimmassa pikkukuvassa, mikä geniaali idea (siis nerokas ;))))! Sänkypatjat on kasattu seitsemän Ikeasta ostetun ylähyllyn -siis sellaisten kaapinpäällyshyllyjen päälle. Sänky saa korkeutta kuin mikäkin jenkkisänky ja lakanoiden alta paljastuu mielettömästi hyvää säilytystilaa!! :o Jestas.

Saunakuvia mulla on myös tottakai scrapbookissani. Tämä on ihan suosikki; meillä on pitkulainen varastohuone, jonka perälle saa juuri tällaisen saunakopin noin kahden metrin pituisilla lauteilla. Vähän isomman vain. Tätä näytän sit näille norjalaisille, että osaavat! :P

Arvatkaa olenko aivan innoissani täysrempasta!
Entä onko mies? :P

Kommentit (54)

Miikkis
55/54 | 

Ah, täältähän löytyi juuri sitä mitä kaipasinkin: uuden kodin remppasuunnitelmia =) Onnea talosta ja ihania intoiluja sen sisustamiseen! Säät ovat suosineet Suomessa viime päivinä, olen käynyt täällä vain pikaiseltaan päivänasukuvia ihailemassa. Että mä sitten tykkäänkin sun tyylistä! Kuinka toteuttaa se pari-kolme vaatekokoa isommalle??

Ruuturouva
56/54 | 

Hienoa että löytyi se oikea talo, myöhästyneet onnittelut!!

Kivoja remppaideoita ja nyt pääset toteuttamaan niitä, vautsi.

Heli

Anna
57/54 | 

Kivannäköisiä ideoita sulla, ja tuo Ikean sänkysysteemi on kerrassaan nerokas, oon joskus itsekin miettinyt vastaavaa mutta toteuttamatta on toistaiseksi jäänyt

Iida
58/54 | 

Kivoja ideoita, varsinkin tuo sänky! Olen myös kahlannut leikekirjaani läpi ja yrittänyt pistää sitä kuntoon. Suurin osa vinkeistäni on vaan sähköisessä leikekirjassa koneellani (eli kuvia netistä), joten kai ne pitäs sit jossain edullisessa paikassa teettää kuviksi ja liimata kansioon :) Me ollaan käymässä rakentamaan, joten nyt on taas ideoita pää pullollansa ja kaikki lisävinkit tervetulleita. Eli let´s surffimaan taas :)

Ihania ja idearikkaita päiviä sinne!

Heli
59/54 | 

Ihania juttuja ja kuvia!

Mä olen koittanut myös markkinoida tuota "runkopatjoista sohva" -ideaa meillä, mutta ei se oo vielä kovin suurta kannatusta saanut.

Hauskaa tulevaa remppaa! Mä vaan toivon että oma ois jo viimeinkin ohi, tää on aika kuluttavaa.. mut vielä ainakin ensi kesä menee täysin rempatessa (talvi siis vähän levätään aiheesta..) ja sit ehkä seuraavana se piha vuoroon viimein..

Leena Lumi
60/54 | 

Ehkä kestävää, mutta myös omannäköistä.

Me tehtiin liian unelmainen remppa keittiöön ja saunaosastoon: Talosta tuli ikuinen koti. En lähde täältä kuin jalat edellä;-) Nyt on sekä remontti että puutarha esitelty julkisuudessa ja ovet sulkeutuvt, sillä keräämme voimia jatkoon. Näen unta turkoosinvalkoisesta...

Jos uuvuttaa, vakuutan, että tulos palkitsee ja maksaa vaivan!

Hipsu
61/54 | 

Oijoi, täysremppa rulez! Minäkin olisin aivan innoissani ja onnessani, jos olis tarvinnu tehdä täysremppa tänne viime syksynä kun muutimme, mutta harmillisesti osa on sellaista menettelee- tyylistä, mistä syystä mies ei suostu remontoimaan. Hän ei todellakaan ole innoissaan remontoimisesta, pienetkin remontoitavat tai muutoin sisusteltavat eivät ole hänen mieleensä. Eikä valkoinen...
Hiljalleen kuitenkin koitan saada tahtoni läpi, se ei tapahdu päivissä, eikä kuukausissa, mutta vuosien aikana toivottavasti ;).

Marsu
62/54 | 

Moi!
Itse pidin tuosta sänky-sohva ideasta kiinni niin kauan uuteen kotiini kunnes löysin sattumalta "elämäni sohvan" ;) Mutta totta tosiaan se on hyvin käytännöllinen ja siinä mahtuu istumaan isompikin porukka.
Tuosta saunan rakentamisesta.. suosittelen palkkaamaan suomalaisen timpurin, näin pohjoisessa useita norjalaisten tekemiä ja ne ei tota saunan rakentamista ymmärtänyt, kuten ylälauteen leveys 30cm ;)
Tuon sun etelä Norja postauksen jälkeen olen haaveillut reissusta sinne, käytiin juuri Tromsossa ja siellä oli plus 6 astetta ja vettä sato joka päivä=ei kiva ;)
Hyvää kesän jatkoa!

Anna
64/54 | 

Tuo sinun sisutusmottosi on oikein järkevä ja minulle ajankohtainen, sillä parhaaksi ja kestävimmäksi huonekaluksemme on osoittautunut äitini aikanaan kierrätyskeksuksesta ostama pikkulipasto. Tämän kesän projektimme on hioa se ja maalata uudelleen, jotta siitä olisi iloa vielä seuraavatkin 20 vuotta. Kuvia ehkä tulossa myöhemmin omaan blogiini :)

Sisustuksessa meillä suositaan myös aika karsittua linjaa siinä mielessä, että koriste- ym. pienesineitä ei juurikaan ole. Kyllästyn pölynkerääjiin nopeasti, eikä mies halua turhaa tavaraa hidastamaan siivoamista ;) Mielestäni ihan hyvä ratkaisu, koska eipä tule ainakaan turhaa jätettä sesonkitavarasta, johon kyllästytään heti kun jotain uutta ja hienompaa esitellään sisutuslehdissä. Kestävää sisustusta tämä askeettisuuskin!

amma
65/54 | 

Ollaan kaksi vuotta rempattu taloa, eikä minulle ole koskaan tullut mieleen, että tekisin tuollaisen leikekirjan...miksi ihmeessä?!? No, onneksi ei ole vielä myöhäistä, koska remonttia riittää erityisesti puutarhassa.

Keräämäsi ideat vaikuttavat tosi kivoilta ja käytännöllisiltä (=kestäviltä). Tuo motto on kyllä niin totta. Itse keräilen vanhoja huonekaluja juuri sen takia, että vanha puu kestää melkein ikuisuuden toisin kuin uusi lastulevy. Monet päivittelevät huonekalujemme (oletettuja) hintoja. Mielestäni satsaaminen kerralla hyvään tulee kuitenkin ajan oloon paljon halvemmaksi kuin uusien ostaminen parin vuoden välein.

Mukavaa remonttia teille, varsinkin suunnittelu on mukavaa puuhaa. Käytännön toteutus sen sijaan vie usein hermoja, mutta lopputulos kyllä palkitsee. Ja varoitus, siitäkin tulee helposti riippuvaiseksi:)

ANNAO
66/54 | 

Ihania suunnitelmia :)
Minä pidän myös lauta/lankkulattiasta, aivan ihanaa. Meillä on lautalattiat tulevassa talossa ja kauhulla odotan miten se kestää koirien alla :S

Nna
67/54 | 

milläköhän tuo kangas on kiinnetty lavuaarin aluseen? voisi tuoda kivaa vaihtelua vuokrakämpän kylppäriin joskus.

Nasba
68/54 | 

Ihania kuvia ja ideoita. Mäkin tykkään lautalattiasta ja sellainen meiltä löytyykin kuultovalkoiseksi käsiteltynä (osmo color-vahalla).

Toi sänky idea on tosiaan ihan loistava. :) Ja toi kahdesta sängystä tehty sohva on munkin mieleen. Me ollaan jopa harkittu sellaista ihan olkkarin sohvaksi, kun vanha on jo niin kulunut.

Remontointi on kivaa. Me rempattiin 07 koko talo lattiasta kattoon ja nyt aletaan jo uutta kierrosta tapeteissa. ;) Vaihtelu virkistää!

Viivu
69/54 | 

Täälläkin ollaan innoissaan :) Just tänään käytiin ihan kunnolla poikien huoneiden kimppuun... :D

MURUHUTTU
70/54 | 

Me ei olla saatu edes edellistä täysremppaa valmiiksi mutta on se kuitenkin ihanaa suunnitella ;) Toi sänkyidea on kyllä tosi hyvä!!

White Lily
71/54 | 

No onnea vaan kovasti remppasuunnitteluille:)

Me olemme asuneet tässä nyt nelisen kuukautta ja vaikka tiedossa on mitä halutaan niin emme ole vielä edes aloittaneet remontointia ja tässä onkin selvinnyt monta uutta asiaa asuessa.

Esitteletkö sitä teidän uutta kotia jossain vaiheessa?

Anu
72/54 | 

Tiedätkös...minäkin keräilen jemmaan esim. lehdistä kaikkia kuvia joista saan inspistä:) Muuten unohtaa!
Ja ihan täpinöissäni odotan tulevaa teidän projektilta!

Lilou
73/54 | 

Ihana postaus, kiitos :)

Minullakin on tuollainen leikekirja edellisen asunnon remonttiin liittyen, siitä oli hurjasti hyötyä! ja hihii, mahtis idea tuo ikean hyllysysteemi, jotain sellaista ollaan nimittäin pohdittu tyttären huoneeseen.

Sykerö
74/54 | 

Hyvä idis tuo leikekirja.
Joku mietti että miten tuon lavuaarin alle saa kiinnitettyä verhon. Ystävälläni on kiinni sellaisella tarranauhalla, mitä se nyt on, sitä jota on tarralenkkareissakin. Toinen puoli on kiinni lavuaarissa kaksipuolisella teipillä, ja toinen ommeltu verhoon. Helppo irrottaa pesuun.

siina*k
75/54 | 

Sulla on huomattavasti fiksumpi systeemi kerätä leikkeitä :D Mulla ne on vaan yhden muistikirjan välissä... Josta neiti on niitä välillä "lueskellut" ;)

Tuo toisiksi viimeinen kuva on hyvä, täytynee miettiä mihin meillä voisi sitä käyttää!

Marina
76/54 | 

Täällä myös yksi leikekirjan omistaja. Kirjan välissä on hurja nippu ideoita, jotkut kiinni klemmarilla jotkut taas siististi leikattuina. Hyvä haaveiden säilytyspaikka ja kiva myöhemmin katsella mitä on onnistunut toteuttamaan! Meillä on vanhasta "tuunattu" väliaikainen vessa, ja sinne ompelin helmalakanan. Se on tosi näppärä ja vielä kauniskin! Suosittelen!

Hurjan paljon Onnea vielä uudesta kodista ja tsemppiä remonttiin!

wirvatuli
77/54 | 

Onnea isosti uuden kodin johdosta! Miehet on sitten hassuja - miten ne ei millään tajua hyvän päälle?!? Mä tein yhdelle asiakkaalle sohvat eurolavoista ja oisin tahtonu kotiinkin samalla systeemillä isot muhkeat soffat, mutta ei, mies ei antanut lupaa, ei innostunut, ei sitten millään. Oo sinä sitkeä ja väsytä omasi, niin saat ton ihanuuden!

Talosta tulee upea, sulla on hyvä maku! Naurua päiviisi!

Anniina
78/54 | 

Mulla kans oli joskus iso pino kuvia, joita otin lehdistä talteen. Niitä oli ihana pläräillä ja haaveilla. Pitäis varmaan kaivaa ne kuvat jostain esiin. Olis aika kiva nyt nähdä minkälaisia kuvia sitä joskus on ihastellut:)

Ihania tunnelmointeja ja suunnitteluja sinulle!

Mirjam
79/54 | 

Heippa!

Meillä on kanssa taloprojekti meneillään, perustuksia aletaan juuri tehdä. Mutta mä en millään saa aikaiseksi suunnitella mitään, ei puhettakaan mistään scrap-bookeista. :) Ehkä mä osaan toimia sitten vasta paineen alla, kun on pakko tehdä valintoja?

Sellainen tuli mieleen, että olisi kiva kuulla sinun ja miehesi tutustumisesta. "Rakkaustarinat" on niin kivoja! :D Mitä tuumaat, voisitko kuvitella tekeväsi postausta aiheesta, vai onko liian henkilökohtaista?

-Mirjam

Nunt
80/54 | 

Tuo saunaratkaisu olis just samantyyppinen kuin mitä meille voisi tulla...

Tosin ei tule, saatiin lainapaperit lauantaina, eikä saatu kuin 50.000 ylimääräistä (mulla ei ole tuloja). Sillä sitten saadaan uusi ovi autotalliin (30.000) ja aita pihalle koiraa varten (10.000, itsetehtynä! Aivan järkyn kallista!) ja sit jää 10.000 maaleihin sun muihin pieneen. Onneksi talo on sinällään niin hyvässä kunnossa, ettei siellä *tarvitse* mitään rempata. Kylppäri nyt on plääh, mutta toimiva silti.

Mua vaan vähän harmittaa, ihan pienesti, kun isäntä jo ehti sitä saunaa hehkuttaa... Ehkä joskus, sit kun mulla on töitä ja ensimmäinen korkeakorkoinen osuus lainasta maksettu 2012.

Onnea suunnitteluun!

Nunt
81/54 | 

Yksi kommentti muuten tuohon saunakuvaan - jos aiot mennä tuolla ratkaisulla, niin kannattaa miettiä, että voiko ton saunaseinän jättää alhaalta auki muutaman sentin verran. Tuttavilla on jälkikäteen tehty sauna, jonka ne joutuivat repimään auki, koska juuri tuohon seinään tuli kosteusvaurioita sinne alaosaan.

Ylva
82/54 | 

Oi, oi. Uskon todella, että olet innoissasi! :D

Tuo vihko on aivan mahtava. Mulla on puutarha- ja pihavihkonen, johon olen koonnut kuvia ja ideoita mm. kasvimaasta, leikkimökistä ja pihaistutuksista.

Tosi ihanaa, että saatte saunan!

Ja vielä muutaman kerran: IHANAA, IHANAA! ;D (Eli täällä on joku toinenkin, joka on innoissaan teidän tulevasta kodista ja sen rempasta...)

Eveliina
83/54 | 

oi teidän rempan vaiheista saa varmasti ihanaa inspiraatiota, itekki olen uuteen kämppään muuttamassa! haluan täydellisen sisustuksen. ja sulla on tosi hyvä maku :-)

Mirva
84/54 | 

Upeita suunnitelmia. Minulla on myös monta kirjaa/kansiota täynnä idea kuvia niin muotiin, askarteluun, sisustamiseen ja ruoanlaittoon liittyvää:) Ne on ihan suosikki opukseni:)) Tämä blogisi on äärettämän ihana<3

.erin.
85/54 | 

Oih, rakastan sisustusjuttuja - näitä lisää, ja paljon! :)

PS. Lähetin sulle pienen s-postin! :)

Heli
86/54 | 

Arvaan, että OLET ihan täystäpinöissä!
Leikekirja on hyvä ja toimiva ainakin tälläiselle täysin piirustustaidottomalle. Mulla on iso vihko, johon leikkaan, liimaan, teippaan kaikkea mahdollista kivaa. Pihajutuille on oma kansionsa.

Lasiseinä saunan ja kylppärin välissä on loistojuttu: tekee pienet tilat paljon isomman tuntuisiksi. Ja jos itte tykkää köllötellä löylyissä, mutta lapset ei, niin voi kätevästi pitää silmällä pikku kylpijöitä.

Kantsulaiset
87/54 | 

Hei! Voitko vielä tarkentaa, millaisia Ikean yläkaappeja sängyn runkona on säilytystilana? Ihastuin heti tuohon ideaan ja haluan toteuttaa sen meillä, mutta en oikein tajunnut mitä yläkaappeja (keittiön, makkarin?).

Satu
88/54 | 

Noi sängyn alla olevat kaapit voisi olla ehkä Ikean Billy-hyllyjen yläkaappeja, niihin on sellainen korotusosa. Mutta on kai Ikeassa joitain muitakin ihan lattialle tarkoitettuja matalia tasoja, mistä tuollaisen sängyn voisi rakentaa.

Taika
90/54 | 

Aivan ihana idea kerätä kaikki mukavat jutu yhteen kansiin! Todella mielenkiintoisia juttuja olet läytänyt.
Itse olen myös kerännyt joitan kuvia unelma kodista kansioon.

Ihana blogi sinulla. Olen uusi lukia ja tykkään kovasti jutuistasi!

http://www.delicious.com/josep...
91/54 | 

Your method of telling the whole thing in this post is really good,
every one can effortlessly know it, Thanks a lot.

Gregory Despain
94/54 | 

The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod's. It works well, but isn't as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that's not an issue, but if you're planning to browse the web alot from your PMP then the iPod's larger screen and better browser may be important.

Jazz Improvisation lessons
95/54 | 

I have been exploring for a bit for any high quality articles or weblog posts in this kind of house . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this site. Reading this info So i am glad to express that I've a very excellent uncanny feeling I came upon just what I needed. I so much without a doubt will make sure to do not omit this web site and provides it a glance on a constant basis.

friv
96/54 | 

Nice 1 web site proprietor results webpage publish good sharings in this web site continually have pleasurable

puls stacja
98/54 | 

Thanks for giving your ideas with this blog. Furthermore, a fable regarding the financial institutions intentions if talking about foreclosure is that the standard bank will not getreceive my payments. There is a certain quantity of time the bank can take payments from time to time. If you are as well deep within the hole, they will commonly call that you pay the actual payment 100 %. However, that doesn't mean that they will not take any sort of payments at all. When you and the traditional bank can find a way to work one thing out, your foreclosure method may cease. However, in case you continue to pass up payments wih the new strategy, the property foreclosures process can pick up from where it was left off.

Homepage
99/54 | 

... [Trackback]...

[...] Find More Informations here: kalastajanvaimo.indiedays.com/2010/06/27/my-scrapbook/ [...]...

Andrew A. Sailer
100/54 | 

Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass' favor.

view homepage
103/54 | 

Welcome to anyone. My Organization Is from the Greece plus i have got interesting web business. Have A Look At my internet business and told me your thoughts. You Will Discover a lof of good ideas and information just about my job. It Really Is a totally free 100% and with no need of registrator. With Thanks To each person who is going to take a look at my brand new net page. This Will Assist You my work.

slob
108/54 | 

industry regarding economic possibly at one time gives good quality services for money that you just

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram