Muistattehan (olen kerran vilauttanut) kuvan meidän uuden talon namusta keittiöstä?
Siis tosi herkku seitkyluvulta ;)
Pohdin silloin kuvan viimeksi näyttäessäni, että mistäs sen uuden keittiön hankkis.
Noh, lisää asiaa pohdittuani olen päätynyt ratkaisuun nimeltään ei mistään.
Vaikka talo ei mikään kartanohelmi olekaan, tykkään säilyttää  mahdollisimman paljon alkuperäistä ja mikä parasta, säästää vähän jätteen määrässä (ainiin ja rahassa!).
Eli me pidetään tää keittiö.
Kuulostaa ihan kamalalta, eikö?
Mahdottomalta? ;)
No, haluatteko nähdä mun keittiösuunnitelman?
Että kyllä sitä kuitenkin vähän tuunattais ;)
Älkää välittäkö mun piiroksesta, jos viivat on vähän vinossa, hih.
Poistoon lähtee siis kaksi yläkaappia ylhäältä oikealta, kaikki tasot ja altaat. Myös tiskialtaan yllä oleva lamppu vaihtuu -mahdollisesti pieniin spotteihin. Liesi on jo viety edellisen omistajan mukaan (hyvä niin). Jääkaappi seisoo kokonaan toisella seinällä -tai siis tulee seisomaan kunhan se saadaan ostettua: lieden kanssa samaan sarjaan ruostumatonta terästä.
Hakusessa on siis tällä hetkellä joku söpö wanhahtava (tummapuinen) lasikaappi seinälle, muutamat hyllyt ja jykevä apteekkarin lipasto, joka maalataan muun keittiön kanssa samaan valkoiseen.
Kaikki tasot tulevat olemaan paksua täyspuuta ja allas vaihtuu isoksi, keraamiseksi valkoiseksi.
Seiniin ja sivuihin laitetaan kauttaaltaan vaaleaa paneelia. 
Ikkunan alle olevaan penkkiin tulee myös säilytystilaa -tavalla tai toisella ja sen eteen on tarkoitus löytää joku söpö vanha pikku pöytä ja vaikkapa katosta roikkuva öljylamppu :)
Mitäs sanotte?
Voiko keittiöstä tulla hyvä?
Idiksiä?
Ps. Toivottavasti joku muukin kamalan keittiön omistaja saa tästä toivoa ;D

Kommentit (83)

Louna
84/83 | 

Arvostan todella päätöstäsi säilyttää entinen. Jos joku kritisoikin, pidä pääsi nainen! :)

Suunnitelmasi näyttää hyvältä ja harkitulta. Näytä ihmisille ja meille kaikille lukijoille, että aina ei tarvitse repiä säälimättä vanhaa pois ja tuoda uudenkarheaa tilalle, pienellä (okei, joskus tarvitaan vähän isompaakin) kunnostuksella saa ihmeitä aikaan.

Ovatko nuo kaapistot täyspuuta vai jotain levyä?

Lettu
85/83 | 

Kuulostaa tosi hyvältä ja järkevältä! Minusta on aina parempi säilyttää vanhaa ja keksiä jo olemassa olevasta uusia ratkaisuja, kuin ostaa kaikki uutta. :)

Niin ja vielä tapeteista, että minusta tuo Laura Ashleyn vasen on ainakin kuvassa ihana! Vanhempaan taloon sopisi tuo Tapettitalon oikean puoleinen, mutta teillä kun on vielä "uusi" talo! :)

Uuden Kuun Emilia
86/83 | 

Täydelliseltä näyttää! Penkki ikkunan alla on ihan luksus! Keittiö on onneksi mukavan kokoinen ja kalusteita voi laittaa kolmelle seinälle. Siitä syntyy aina kodikkaampi fiilis!

Viivu
87/83 | 

Vaikuttaa tosi hyvältä! Varsinkin jos kaappien rungot on ihan kunnossa, niin turhahan niitä on mennä uusimaan. Säästättekin varmasti pitkän pennin :)

Iida
88/83 | 

Kuulostaa ja näyttää hyvältä suunnitelmalta! Maalauttamalla saatte noista kaapeista NIIN hienot! Ja vielä aidosti vanhat, vau! :)

Jääkaapin viereen kannattaa varata jotain laskutilaa (en tiedä miten sen suunnittelit), ettei tarttee pitkiä matkoja kulkea tavarat käsissä pöytätasolle ja jättää jääkaapin ovea auki/availla joka välissä.

Mua kiinnostais kans paneloida tulevan keittiön välitilat, mutta se varmaan vaatii jotain pleksiä/lasia siihen pintaan, vai miten? Tai olisko jotain kostean tilan mdf:ää?

Mutta aivan ihkulta näyttää tuo suunnitelma :) :)

Mirtzi
89/83 | 

Todella hyvä idea! Itsekin tekisin ehkäpä samoin, jos olisin samassa tilanteessa. Teimme itse ihan uuden keittiön (maksoi maltaita!)..ja nyt jälkeenpäin oon miettinyt, että vähän mielikuvitusta ja paikallista puuseppää, sekä maalisutia käyttäen olisi päässyt ihan kivaan tulokseen silläkin...:)
Paitsi oon mä ihan tyytyväinen odella toimiviin laatikoihin uudella mekanismilla.
Ihanaa, kun pystyt näkemään tuon "ihanan" 70-luvun ohitse ja päivittään sitä uuteen uskoon! go girl! voimia ja suunnitteluintoa täältä!

Katja
90/83 | 

Hyvä päätös :)
Meillä keitiön kaapistot meni uusiokäyttöön kodinhoitohuoneeseen ja miehen veljelle. Kaatopaikalle ei viety mitään. Nyt sitten se keittiö vaatii uudet kalusteet. Ne otetaan varmaan Ikeasta koska ei ole varaa teettää puusepällä. Toisaalta suurin osa kalusteista tulee olemaan vanhoja talonpoikaiskalusteita.

Niina K
91/83 | 

Iso peukku vanhan keittiön modaamiselle!! :) Siskolla menossa sama homma ja voin kertoa, että pienellä vaivalla saa jo paljon nykyaikaistettua. Suunnitelma vaikuttaa hyvältä. Maalaamisen lisäksi on olemassa myös ovien uudelleen pinnoittaminen vaihtoehto, tosin en tiedä onko sitä kuinka siellä paikallisesti tarjolla. Ei muuta kuin intoa remonttiin sekä suunnitteluun. (Olen myös kuullut joskus lauseen "Asu vuosi niin tiedät mikä oikeasti vaatii isomman remontin ja mikä pelkkää maalia"

Kirsikka
92/83 | 

Tosi kiva suunnitelma, kiva kun voi säilyttää vähän vanhaakin! Ja kaapit ovat oikeastaan tosi kivat kun ne kuvittelee valkoisiksi maalattuna, yksinkertaiset ja selkeät. Pidän myös siitä että ovat tuollaiset matalat, se tuo avaruutta. Avohyllyt, lipasto ja istuinpennkki sopivat täydellisesti! Tuon pohjalta on hyvä aloittaa remppa ;)

Helmi
93/83 | 

LOISTAVAA!!!!
Ihanaa että tänä päivänä osataan arvostaa kierrätystä ja ymmärretään kuinka tärkeä asia se on.
Aina ei tarvitse ostaa uutta jos vanhakin on käyttökelpoista.
Hyvä Johanna!:)

tyttism
94/83 | 

Siis aivan loistavaa! Koska edelliset ovat jo sanoneet niin paljon, niin ehkä tyydyn vain toteamaan, että mitä luultavimmin luonto ja kukkaro kiittävät tästä päätöksestä! :)

Usein 60-70-luvun keittiöt on tilaratkaisuiltaan varsin toimivia upouusiin asuntoihin verrattuna, joten eiköhän siitä tule ihan paras mahdollinen köökki!

MURUHUTTU
95/83 | 

Kuulostaa hyvältä, järkevältä ja säästeliäältä! Rahaa tulee kuienkin uppoamaan maltaita! Nimim. juuri remontoinut ;) Sen altaan sä ainakin löydät Ikeasta. Varmasti tulee hyvä! Odotan innolla kuvia tuunatusta keittiöstä!

maija maitoparta
96/83 | 

Voi kyllä,kuulostaa hyvältä!!!:)

Nasba
97/83 | 

Mä uskon, että keittiöstä tulee tosi hieno. Odotan innolla lopputulosta. :) Meilläkin on valkoinen keraaminen allas, enkä luopuisi siitä mistään hinnasta - niin ihana! <3

Riia
98/83 | 

Mahtava taloudellinen ja ekologinen idea! Hyvä Johanna :)

Kris
99/83 | 

Erittäin hyvä suunnitelma, vanhojen kaappien säästäminen on mun mielestä loistoidea (koska niin itsekin olisin tehnyt). On älyttömän siistiä katsoa, miten vanhasta ja raihnaisesta kuoriutuu jotain mielenkiintoista - ihan pelkästään hyvällä suunnitelmalla. Paljon siistimpää mun mielestä, kuin vaan korvata vanha uudella :)

Noista seinäkaapeista: Pentikissä on niitä muuten AINA, juuri sellaisia pieniä söpöjä, joille mä en ole keksinyt mitään käyttötarkoitusta lukuisista yrityksistä huolimatta, mutta jotka saattaisivat sopia tohon tarkoitukseen. Hinta yleensä korkeintaa 300? :)

Anna
100/83 | 

En epäile, että remontti onnistuisi visuaalisesti näinkin.

Mutta jos kama on oikeasti 1970-luvulta, niin itse vaihtaisin sen kyllä uuteen ihan pelkästään hygienian kannalta. Ja samalla tulisi joustavuutta siihen suunnitteluunkin. Taidan olla sellainen hygieniafriikki, kun mietin mitä kaikkea näillekin kalusteille on vuosikymmenien saatossa tapahtunut ... :D

Hieno suunnitelma silti, tykkäsin.

Mannukka
101/83 | 

Hienolta näyttää!

Meilläkin oli kamala keittiö; tummat ovet, vitriineissä sellaiset keltaiset ropoiset lasit, työtasot jotain kaameeta marmorijäljiltelmää..yöök!

En oikein tiennyt millaisen keittiön edes haluaisin ja päätettiinkin tehdä ensi hätään "köyhän miehen remontti" = maalattiin kaapin ovet valkoiseksi, vaihdettiin lasit kirkkaisiin, työtasot vaihdettiin puisiin ja tiskialtaat posliiniseen.. välitilaan tuli venelakalla kyllästetty tapetti jne.. olemme erittäin tyytyväisiä tekemäämme muutokseen.. eikä ollut kallis! :-D

Sarashe
102/83 | 

Todella kivalta vaikuttaa, oikein hieno ja kestävä päätös tuunata vanhasta, kymmenen pistettä siitä!! Tulee varmasti hieno, jopa hienompi oikeasti kuin uusi olisi! :) Tykkään siis. <3

Tomorrow
103/83 | 

Hyvältä vaikuttaa! Ja miksi rakentaa uutta, jos vanha on käyttökelpoinen/tuunattavissa. Odotan innolla lopputulosta! :)

Piritta
104/83 | 

Jotenkin en ole yhtään yllättynyt, että sä keksit tällaisen ratkaisun. Paljon vaikeampaa on tuunata ja ideoida vanhasta päivitettyä versiota, kuin laittaa kaikki uusiksi. Voi, en malta odottaa lopputulosta! Tulee varmasti tosi hieno ja kodikas!

Haidi
106/83 | 

Kyllä mä uskon, että tosta tulee ihan hieno kun saat sen laitettua :) Suunnitelma kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä! toteutusta odotellessa.. (:

Mia
107/83 | 

ei voi muuta sanoa kun, että aivan mahtava idis.
tykkään kans tosta vanhan säilyttämisestä, loistava valinta ! hyvä siitä tulee ja pikkutuunauksella saa jo ihmeitä aikaan.

Malou
108/83 | 

Jei! Kannatetaan! Siis vanhan keittiön pimppaamista. Minä annoin asuntokärpäsen tänään puraista minua ja nyt kuolailen yhden rempatun (tietysti yli kaiken budjetin olevan) kämpän perään. Välttäisin remppasäädöt... houkuttaa...

amma
109/83 | 

Hyvä päätös minusta! Ja suunnitelma näyttää tosi hyvältä. Omistan myös karsean 70-luvun keittiön, joka oli taloa ostettaessa minulla ihan ensimmäiseksi vaihdettavien listalla.

No, koska lista oli pitkä ja siinä oli myös talon kunnossapysymisen kannalta tärkeämpiäkin asioita keittiön remppaus jäi hamaan tulevaisuuteen.

Nyt kun lapsukainen talossa, olen ollut kiitollinen vanhoista laatikostoista, joita pikkuinen ei jaksa vetää auki:) Joten nämä kaapit pysyy meillä vielä jonkin aikaa. Minäkin olen harkinnut maalaamista, itse asiassa keittiömme kaapit ovat aika lailla samaa sävyä, vaikka muuten vähän erimalliset ovet ovatkin.

Heli
110/83 | 

Voi miten hyvä suunnitelma!! Ja tää kiittää myös vinkeistä, meillä kun on just ajankohtainen myöskin toi keittiöremppa.. Mahdollisimman paljon vanhaa aion säilyttää ihan jo rahankin takia, mutta myös siksi ettei nää reilu 10v vanhat kalusteet oo ollenkaan vielä huonot. No, ovien pinnat hiukan kärsineet, mutta rungot oikein hyvät. Maalilla aiotaan selvitä. Lähinnä työtä teettää miettiä miten kaikki kaapit järjestän, me kun otetaan luultavasti kaikki alas ja sitten laitetaan uusiks takas, eri lailla vaan.. Aion aika paljon vähentää kiinteitä kaappeja ja laittaa irtokaappeja tilalle. Ja ton posliinialtaan tahdon kanssa vaikka miehen mielestä se on ihan kauhee.. (tulee kuulemnma mieleen sairaala).

Eli jees, kyllä teille tulee hyvä keittiö! Ja mä taidan kanssa tarttua kynään ja piirrellä suunnitelmia..

wjeera
111/83 | 

Aivan mahtava idea säilyttää vanha, ja tuunata se mieluiseksi. Hyvähyvä! Ja tuo suunnitelma vaikutti todella hyvältä, minäkin odotan innolla lopputulosta. Lupaathan sitten pistää paljon kuvia?

virva
112/83 | 

Siitähän tulee loistava,luulen minä.
Kiva että säilytät vanhaa,se on hienoa se.Ei muodostu ongelmaksi kun käyttää koppakultaansa, niin kuin sinä juuri teit.Iloa kesään,
toivoo Pitsireunuksen Virva.

Melike
113/83 | 

Aivan kun mun unelmakeittiöstä!! Tosi hieno suunnitelma ja mahtava päätös toteuttaa vanhaa uudistamalla!! Näin jo sieluni silmin Riviera Maisonin öljylampun tyylisen lampun siellä roikkumassa ja pöydän ympärillä eriparia olevat vanhat tuolit... ;)

-Sanna
114/83 | 

Siis voi iesus, kun näyttää hyvältä! Multa valitettavasti puuttuu täysin tuollainen hahmotuskyky... Huippusuunnitelma, oot taitava!!

tanjamaarit
115/83 | 

Hyvät piirustukset, odotan innolla valmiin keittiön kuvia! Ja ihana massiivinen tiskiallas. Ja vanha lasikaappi seinällä on hieno persoonallisuuden tuoja + super-söpö :)

Anna
116/83 | 

Aivan ihana suunnitelma. Pidä siitä kiinni. Mahtavaa että haluat säilyttää vanhaa matskua keittiössäsi. Kiitos sinulle muutenkin aivan upeasta blogista. Olen vasta pari kuukautta lueskellut tätä ja inspiroitunut itsekin kovasti ideoistasi & elämästäsi. Hyvää kesää!

livinghygge
117/83 | 

Suunnnitelma näyttää kerrassaan hienolta! Jää sopivasti persoonallisuutta, jota ei saa rahalla ostettua keittiöfirmoilta ;)

Taru
118/83 | 

Hei,
Ihanaa että päätitte säilyttää vanhat keittiönkaapit! Ja tosi tosi hyvältä näyttää suunnitelmat paperilla!

Meidän asunnossa oli muuttaessaemme 80 -luvun tummat tammiset kaapistot keittiössä, jotka päätimme silloin kolmisen vuotta sitten maalata valkoiseksi, tasot vaihtuivat puisiin ja kodinkoneet nykyaikaisiin rosterisiin, paitsi valkoinen jääkaappi, joka päätettiin jättää käyttöön. Meillä oli onni että kaappien ovet olivat täyspuiset, ja niitä ei raaskittu millään vaihtaa nykyaikaisiin, mutta ne olivat tosi tummat ja kaipasimme valoa... Kittasin siis vanhat vetimien kolot ja maalasin ovet kolmeen kertaan kalustemaalilla ja niistä tuli aivan loistavat uusine vetimineen.. ja ovat kestäneet nyt 3,5 vuotta ahkeraa käyttöä. Kuivausritilät vaihdoin uusiin.

"Pikku" tuunauksella saa kyllä tosi paljon aikaan uudempaa ilmettä, ja meilläkin tehty työ oli kyllä sen vaivan arvoinen.

Aikaisemmassa asunnossamme oli Ikean keittiö, josta myös pidin kovasti, mutta kyllä nämä vanhat kaapistot ovat jotenkin ihania. Niin pienellä vaivalla voi saada niin suurta aikaan, (ja vähällä rahallakin verrattuna koko keittiön kaapistojen uusimiseen).

Zemppiä tulevaan remonttiin! Ittekkin ihan kaipailen että saisi taas mietiskellä pintamateriaaleja yms. remppajuttuja :-).

Taru

(Ps. Piti ihan kirjautua bloggeriin vihdoin ja viimein että pääsin kommentoimaan vihdoinkin, olen vähän saamaton näissä kommenteissa (pahoittelut siitä), mutta luen kyllä ihanaa piristävää blogiasi)

Sinna
119/83 | 

Todella hyvä ja hieno idea. Taloudellisuuden ja ekologisuuden lisäksi keittiö tulee olemaan uniikki ja persoonallinen. Kenelläkään muulla ei ole samanlaista. Suuri merkitys sillä, että olet / olette keittiötä itse suunnitelleet ja tuunanneet ja tehneet töitä sen eteen.

Itse en ymmärrä tuota yhtä hygieniakommenttia ollenkaan. Mielestänin naiivi ja naurettava ajatuskin. Pinnat kun pesee se riittää. Ja ei tämä keittiö sentään mikään ydinkoelabra tai tarttuvien tautien klinikka ole ollut. Ihan ihmeellisiä ajatuksia ja pakkomielteitä ihmisillä.

Upeaa jos päädyt tuohon että käytätte edes jotain mitä on jo olemassa. Järkyttää sellainen että kaikki "ennen olemassa ollut" revitään ja tuhotaan ja ostetaan uutta vaan tilalle ja saastutetaan ja lisätään törkyä tässä maailmassa. If it ain't broken why brake it!

Muuten tosi kotoisa tuo keittiö näin "vanhan" näköisenäkin. Itselläni nousee kova nostalgia pintaan ja iloiset lapsuuden muistot mieleen. Vähän alkaa retroiluttamaan ihan.

Eiks ois kivaa jos pääsisit koluamaan suomalaisia kirppareita ja wanhan tavaran liikkeitä ja löytäisit täältä sen vanhan hyllykön tms. Olis aika herttaista ja sydämeen käyvää kun sen olisit täältä laahannut. =)

Onnea ja jaksamista kaikkiin projekteihin!

t.Sinna

Kia
120/83 | 

Meillä on ensi viikolla alkamassa tarjousrumbat kahdesta asunnosta. Toinen on täysin rempattu ja keittiöstä löytyy ruostumattomasta teräksestä valtava jääkaappi-pakastin yhdistelmä sekä liesi ja astianpesukone. Upea asunto kaiken kaikkiaan johon olisi ihanan helppo vain muuttaa sisään. Ikävä kyllä asunnon tyyli baaritiskeineen ja tummine seinineen sekä lattioineen ei ole yhtään tyylisemme.
Toinen asunto taas pitäisi laittaa täysin uusiksi. Rakennus on peräisin 60-luvulta ja sen mukaisesti sisustettu ja varusteltu. Keittiö on kauhein kaikista, siellä tosin tehty lattiaremontti vuonna -99. Eli kamala ruskea muovimatto löytyy. Vaikka tässä työtä olisi paljon, silti enemmän kallistun sen puoleen. Saisi tehdä oman näköisemme. Asunnossa on myös mielestäni enemmän luonnetta kuin modernissa vaihtoehdossamme. Postauksesi jälkeen ei se keittiökään tunnu ihan toivottomalta. Valkoinen maali, lattian vaihto ja muutaman kaapin purku saisi jo ihmeitä aikaan. Innolla odotan siis myös muita remonttiaiheisia postauksiasi. Mikäli siis tämä työmaa meille päätyy :)

Anu
121/83 | 

Johanna, suunnitelma näyttää paremmalta kuin hyvältä!
Mehän tehtiin vanhan keittiön entraus vanhoihin kaappeihin jne. Olen ollut tosi tyytyväinen! Istuu asuntoon ehkä jopa paremmin kuin jos oltaisiin räjäytetty kokonaan uusi :)

Laitoin edelliseen postaukseen myös tapettilinkkejä...kurkkaa.

Angel
122/83 | 

Hieno suunnitelma, keittiöstä tulee taatusti kaunis, ja rahaakin säästyy :) Täytyy pitää tämä mielessä, kun ollaan käynnistelemässä oman talon etsintää, ja isossa osassa keittiö on vähintäänkin "haastavassa" kuosissa.

Ilmeisesti teiltä löytyy ruokapöydälle toinen paikka, kun suunnitelmassa sellaista ei ole, vaikka before-kuvasta pöytä löytyy?

Wilhelmiina
123/83 | 

Heipsan :)
Suunnitelma on hyvä ja kerron ensin paneelista välitilassa. Meillä on kodarissa altaan takana paneelia -tätä käytetään vähän niin ei ole mennyt miksikään eikä tarvitse laittaa päälle mitään pleksiä tai lasia kunhan muistaa että sitä paneelia ei jätä vesien jälkeen uimaan. Siis tarkoitan että huolehtii hyvin pyyhkimisen.
Mitä tulee puutasoon niin ainakin Suomessa maksaa ihan maltaita metri joten jos haluat säästää vielä vähän voisi harkita esim mdf tasoa joissa on myös nykyään puun näköisiä tasoja ?
Vielä muutaman remontin tehtyä kysyn onko ovet viilutettu ? Tai lastulevyä? Jos ovat niin maalin pysyvyys on huono niissä -pyyhitään kuitenkin aika paljon kostealla niin saattaa maali rapista aika pian. Oletko harkinnut ovien vaihtamista mikäli jättäisit rungot paikoilleen ? Ovien hinnat kun eivät päätä huimaa jos löytää vain oikean paikan mistä niitä kysellä? Niin ja paljon riippuu toki runkojen mitoista onko edes saatavilla niihin ovia?
Nämä minun mietteet on siten vain sellaisia joita voi uudelleen pohtia:)
Meillä tehtiin remontti edelliseen asuntoon myös fiksaamalla eli vaihdettiin ovet, tasot, altaat & hanat ja uusittiin kodinkoneet sekä valolistat (valolistoja ei ollut ennen joten laitettiin näköä antamaan uudet) Jos muista koko keittiön remontti maksoi n. 3000? johon kuului myös välitilan laatat kauttaaltaan.
Mutta kaunista viikkoa ja nostan hattua sille että säästät fiksaamalla vanhaa!

virpi
124/83 | 

Upea keittiösuunnitelma, jossa näkyy, että kodistanne ei todellakaan tule mikään tusinakämppä. Jo nämä piirrustukset välittävät sellaista luonnetta ja henkeä, jota ei voi sellaisenaan ostaa.

Sun visuaalisuudella, luovuudella ja kädentaidoilla talo puhkeaa omaperäisen kauniiseen kukkaan. Kiitos, että saamme seurata prosessia!

Erjuska
125/83 | 

Hei. Eksyin tänne blogiisi. Ihania kuvia ja tosi kiva keittiösuunnitelma : )

Mukavaa viikonloppua

T. Erjuska

Sissi
126/83 | 

Vau! Luo toivoa yhden kamalan keittiön omistajalle! Viimeksi eilen manailin kun keittiö on niin surkeasti suunniteltu... Hermot menee joka kerta kun jotakin arkiruokaa isompaa kokkailee tai leipoo. Tosin meillä on joko ovi tai ikkuna joka seinällä, joten suunnittelijan pää on ihan jäässä. :/

Jenni
127/83 | 

Hyvältä vaikuttaa! Oletteko päässeet tutkimaan kaappien rungot, ovatko ne hyvässä kunnossa?

Mä ehkä keventäisin tuota vielä niin, että poistaisin hellan päältä kaapin kokonaan ja laittaisin pelkän huuvan tilalle. Tai ehkä ajattelitkin niin?

Meillä on Ikean keraaminen allas ja hyvin toimii, suosittelen. Ja on se vaan niin pirun kaunis :)

.erin.
128/83 | 

Kaikki on varmaan tullut jo sanottua näissä kommenteissa, mutta silti oli pakko vielä itsekin todeta, että ihan loistavaidea - kaunis, uniikki, persoonallinen ja ekologinen ratkaisu. Ihan älyttömän ihana juttu! :) Minusta tuosta piirrossuunnitelmasta huokuu sellaista rauhallista ja suloista saaristolaistunnelmaa... I like! :)

Hih, ja juu, eikö ollutkin aika söpö tapetti - yhtä aikaa hempeä ja raikas! :) Meillä mies ei ole vielä antanut vihreätä valoa, mutta katsotaan... Ja meillä siis kyseessä meidän makkari. :)

Willa Rosa
129/83 | 

Ihanalta näyttää keittiösuunnitelmasi. Muutenkin olen lukenut blogiasi ja ihailen kivaa tyyliäsi. Olen omassa blogissanikin olen juuri tehnyt muutaman keittiöpäivityksen. Oikein ihanaa remppausaikaa Sinulle ja perheellesi unelman toteuttamiseen!
Kristina

White Lily
130/83 | 

Kiva että päätit pitää suurimman osan. Keittiö näyttää melko hyvältä juuri nytkin.

Yksi asia suunnitelmassasi mietityttää näin sisustussuunnittelijan vinkkelistä, olen suunnitellut aiemmin useamman kuin yhden keittiön ja tälläkin hetkellä on yksi keittiö suunnittelun alla.

Jääkaapin uusi paikka mietityttää. Usein kuin keittiötä suunnitellaan niin unohdetaan käytännöllisyys eli miten asiat toimivat "oikeassa elämässä" Jääkaappi, liesi ja pesupiste kaikki näyttäisivät tällä hetkellä olevan hyvillä paikoilla. Eli niiden kolmen välillä pitäisi pystyä esteettömästi kulkemaan ilman turhia välimatkoja:) Myös järjestys on tärkeä ja yleensä se menee näin: jääkaappi-liesi-pesupiste.

Jääkaapin vieressä pitäisi siis olla laskutila josta on seuraavaksi hella, hellasta käännös vasempaan vesipisteeseen(välissä laskutilaa).

Mutta jos susta jääkaappi tuntuu kivalta toisella puolella huonetta niin miksei niinkin.

White Lily
131/83 | 

En huomannut että keittiö on siis alkuperäinen 70-luvulta? vai olisiko kuitenkin 80-luvun alusta? Silloin ihannoitiin puuta ja panelointia...Jokatapauksessa kannattaa tarkistaa rungot jos eivät ole puuta sillä tuohon maailmanaikaan käytetty runkomateriaali ei ole samaa kuin nykyään ja niissä on yleensä kosteusvaurioita joko rakenteessa tai seinissä niiden takana.

Silloin keittiökaapistoissa käytettiin sellaista "lastulevyä" joka ei kestänyt kosteutta vaan vesi kerääntyi pikkuhiljaa pinnan sisälle, nykyäänhän on keksitty mdf joka kestää ihan eri tavalla

Suosittelisin yleensäkin noin vanhan keittiön kohdalla kaapistojen poistoa ainakin seinien tarkistamisen ajaksi sillä niissä on useasti pieniä vesivaurioita jotka vielä alkuvaiheessa voi aika iisisti eliminoida. Runkojen maalaaminen pahentaisi jo olemassaolevaa vahinkoa sillä sinne se kosteus jäisi maalin alle muhimaan ja leviämään...nythän tilanne vois olla tuossa suhteessa stabiili kun ilmaa riittää...

Toinen juttu on hyllykköjen kestävyys eli jos on kyse niistä vanhoista vanerisysteemeistä niin ne eivät oikein hyvin jaksa kannattaa puisia painavia ovia.

Mutta ehkä sä olet jo huomioinut kaiken tämän suunnitelmissasi jo:)

Anne
132/83 | 

Toimii!

Semmoisia romanttisia puisia lasikaappeja voisi löytää Suomesta ainakin Pentikin myymälöistä. Meillä on sellainen tummaa puuta oleva pienempi vitriinikaappi Pentikistä ja se on tosi hyvä ja kaunis.

La Petite Princesse
133/83 | 

Suunnitelmasi vaikuttaa kivalta, tsemppiä sen toteuttamiseen!

Meillä oli "ihan siisti" keittiö, pyökkiä ja marmoria, mutta niin ei meitä.. Maalautettiin ovet valkoisiksi, rungot sitä jo olivat, joten tämä riitti. Ovet ovat nyt korkeakiilto valkoista ja vetimet vaihdettiin. Tasot kanssa. Ja aikoinaan kun tämä ostettiin, niin kodinkoneet myös uusittiin.

Kodinkoneiden kanssa oli vähän enemmän hintaa, mutta uusi väri, vetimet ja tasot... noin 100e :)

Kannattaa tuunata siis!

Minsku
134/83 | 

MAHTAVAA!

Vanha on monesti uutta parempi.
Vielä ku sulla on niin loistavia uudistus ideoita, niillä saat kaunista.
Monesti jos on kamalan ruma, se muuttuu kauniiksi.

Eva
135/83 | 

Noi kaapit on kyllä tosi karseen väriset. :D Teille tulee kyllä hieno keittiö kun saatte tehtyä noi muutokset! Ja voihan sitä sit vielä myöhemmin muokata jos ei miellytä silmää. ;)

Heli
136/83 | 

Pakko vielä kommentoida toistamiseen.. Todella kiva kun täällä on myös noita asiantuntijoiden kommentteja, etenkin kiitos noista jääkaapin, hellan ja vesipisteen kohdista, mitä mainittiin. Oma suunnitelma saa täältä kyllä paljon potkua, jes!!

Johanna
137/83 | 

Heippis ja KIITOS TODELLA PALJON KOMMENTEISTA!! Etenkin toi jäakaappi-asia jäi toisaan mietityttämään, että oishan se kätevintä olla lieden läheisyydessä ja etenkin laskutilalla, eli täytyypi miettiä vielä... meneekö suunnitelma ihan uusiks :) No ei paljoa ainakaan :) Eli kiitos!!

Kaapiston kunto pitäisi olla hyvä ja siis käyttökelpoinen ilman pahempia kosteusjuttuja, vaikka kyllä ne sanoi sen olevan alkuperäinen eli vuodelta -73. Eli ollaan kyllä mietitty, että onko sitä mahdollista kunnostaa... Eikä munkaan mielestä näytä ihan niin vanhalta, jollei ne oo sit laittanut silloin jotain ultramodernia ehhheh. Yritänpäs lukasta paprut vielä läpi, löytyykö muuta tietoa.

Mutta kiitos kovasti niin tsempeistä kuin vinkeistäkin, kyllä näillä eväillä hyvä keittiö tulee :)

Liivia
139/83 | 

Minäkin olisin pitänyt tuon. Hyvä suunnitelma!

Iida
140/83 | 

Piti vielä sanoa noista kodinkoneiden päällyksistä. Rosteriin jää AINA sormenjälkiä, rasvaa yms, enkä tiedä ketään, kenellä ne suoja-aineet toimisivat hyvin. Selvitettiin niitä paljon 4v sitten kun rakennettiin (tosin voi olla, että aineet ovat kehittyneet?) ja päädyimme siitä syystä alumiinipintaisiin (korkea jääkaappi ja liesi). Eikä ole jäljen jälkeä koskaan, helppoa puhdistaa jne. Niihin tulee naarmuja kuulemma helpommin, mutta meillä on kolme pientä lasta eikä niissä kyllä mitään naarmuja ole. Meidän jääkaapissa on siis alumiini"kuori" pinnassa.

Ja silloin oli ainakin sellaisia jääkappeja missä oli vaihdettava kuori! Pystyi vaihtaan lennossa alumiinista valkoiseen jne :) En sit tiedä miten monia kuoria sitä jaksaa varastoida ;)

Sofié
141/83 | 

Siis aivan ihana idea! Tulee varmasti sinun maullasi aivan ihana keittiö :)

Elina
142/83 | 

Oikein hyvä suunnitelma sulla! Toihan on niinkuin omaa keittiötä katselis :)
Ei siis sen mallinen, mutta mulla on just samat värit kaapeissa, täyspuiset tasot ja paneelit sun muut. Ikkunan alla on tosin vanha sivusta vedettävä puinen sohva, mutta senkin eteen tulee taas vanha valkoinen pöytä siinä vaiheessa, kun tyttö ei enää pysy kehdossaan. Eli kehto nyt siinä pöydän paikalla. Lautalattian maalasin harmaalla ja kodinkoneet ovat valkoiset (vanhat, mutta toimivat niin en raaskinut vaihtaa..). Yhdellä seinällä on iso kermanvärinen kaksiosainen wanha astiakaappi.
Entisöinnin alla on renginkaappi seinälle.. Mukavaa hommaa :)

Maria
143/83 | 

Varmasti tulee! Jo pelkkä valkoinen maali tekee ihmeitä + nuo kaikki muut muutokset ja paneelit. Mä oon ainakin varma että lopputulos on aivan ihana keittiö =)

Anne
144/83 | 

Hyvä suunnitelma! Blogiini tulee kans muutaman päivän sisällä päivitys meidän keittiörempasta, joka oli jokseenikin samanlainen (tosin keittiö oli 90-luvun) Voit saada sieltäkin ehkä jotain ideoita.

Kaikkea hyvää päiviisi

summer
145/83 | 

Teitpä mitä vain, niin nää huutaa hallelujaa ja että ihana.

Luulin, että tuo keittiön säilyttäminen oli alkujaan vitsi. Ei, ei se voi olla muuta. Tietty keittiöremontti maksaa, olisiko se nyt siitä kiinni vaan.

Arya
146/83 | 

Uskon, että saat todella kauniin keittiön! Voimia vain remppaan :)

Kun tuosta käytännöllisyydestä oli aiemmin puhetta, pohdin, miten paneeli hellan takana mahtaa toimia? Minä ainakin saan kotona räiskymään rasvat paistinpannusta aina vähän vaikka minne, samoin kuin vesipisteen ypärille vedet. Kun teimme keittiörempan, laitettiin välitilaan tapetti ja lasi päälle. Se lasi on osoittautunut aivan ihanan helpoksi puhdistaa.

Mutta siis voin kuvitella paneelisuunnitelmasi sopivan haluamaasi tunnelmaan visuaalisesti kuin piste iin päälle :)

Sykerö
147/83 | 

Voi jösses ku on upea! Eipä tämä olis uskonu että vanhastaki saa noin hianon! Tämähän aukaisee katselemaan kaikkia talosia ihan uusin silmin! Hyvä Johanna! Luv u!
Mihin tulee jääkaappi?

MissB
148/83 | 

Vau. Sun suunitelma näyttää aivan mahtavalta ja arvostan tosi kovasti ettet revi kaikkea pois ja hommaa het perään uutta. Siis vau!

Tiedän että tuosta tulee aivan loistava!

Sari
149/83 | 

Kiva sun keittiöstä varmasti tulee. Itse asun 60-luvulla rakennetussa kerrostaloasunnossa ja onneksi edellinen asukas ei ollut vaihtanut keittiönkaappeja vaan maalannut ne vakoiseksi. Itse vaihdoin viime vuonna messinkiset vetimet valkoisiin Ikeasta ostettuihin nuppeihin ja mun mielestä niistä tuli hienot. Keittiön lattiassa mulla oli aika ruma harmaa muovimatto, jonka eräänä maanantai-iltana revin irti. Hetkenaikaa ihmettelin ja pesinbetonilattian ja maalasin sen mustalla liitutaulumaalilla, tulos oli just sitä mitä halusinkin...ihana. Lattia ei ole karhee eikä kylmä kylmäkään. kaikenlaisia kommentteja sain kyllä kuulla...et eihän sellasta voi tehdä yms. mut pidin pääni ja niinpähän vaan tein ja ei maksanu juuri mitään, liitutaulumaalikin oli odotellut kaapissani jo yli vuoden ja yks purkki riitti lattian maalaamiseen (keiitiöni on aika pieni)

Miia
150/83 | 

Kuulostaapa hyvälle! Jännä nähdä millanen tulee :)

Seija
151/83 | 

Hieno suunnitelma sulla ja hyödynnä vaan vanhaa, jos itsestäsi niin hyvältä tuntuu. Oma fiilis tilasta on kaikkein tärkein toimivuuden lisäksi. Jaksamista remppaan! Jään lukijaksesi.

george foreman family grill
152/83 | 

Definitely believe that which you stated. Your favorite reason appeared to be on the web the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

jabra extreme bluetooth headse...
153/83 | 

First Off, nicely then, i'll commend your clearness relating to this topic. I'm a pro on this matter, but after learning your article, my understanding has created considerably. Please tolerate me to acquire maintain of your rss or atom nourish to keep in contact with any long term revisions. Delightful career and will extend it on to admirers and my followers.

omron premium pedometer hj 112
154/83 | 

It's appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or advice. Perhaps you can write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

tax lawyer bryant park
155/83 | 

Your blog arrived up in my search and that i am astounded by what you have composed during this topic. I am presently branching out my search and therefore can't lead further, nonetheless, I've bookmarked your internet site and you will returning to keep up with any upcoming revisions. Just Now adore it and provides thanks for granting my input.

gas forced air furnace
156/83 | 

With amzing grace! Just gratifying! Your composing fashion is delightful and the way you dealt the subject with grace is deserving.Since i'm intrigued, I make bold you're a professional during this subject. We're subscribing to your incoming revisions to any extent further.

Syclovoleassy
157/83 | 

Sustaining, they extreme to be taught that filing lawsuits is not the routine to rhyme dotty piracy. In beloved to, it's to layout something mastery than piracy. Like hushed of use. It's indubitably a blunder easier to upon iTunes than to search the Internet with speculation of malware and then crappy magnificence, but if people are expected to a gull loads and armed pillaging seeing that ages, it's not succeeding to work. They no more than be subjected to a move at an hint every so time after time old-fashioned forwards people suit expectant with software and Cobweb sites that frame it ridiculously trouble-free to poach, and up the quality. If that happens, then there indefatigable be no stopping piracy. But they're too watchful and horrified of losing. Risks suffer with to be spellbound!

wainydaysmdc

MLB Picks
158/83 | 

Good Stuff! Very nice piece here. I just added this blog post to my favorites.

Kaylee Messersmith
159/83 | 

Does anyone definitely go to his movies anymore? I don't find his acting to be that excellent.

online forex charts
160/83 | 

Hey there! I simply wish to offer you a big thumbs up for your great info you've got here on this post. I am coming back to your blog for more soon.

Janiece Rodemeyer
161/83 | 

Fertigo appears terrific, downloading ideal now. Many thanks for sharing :)

Caleb
162/83 | 

Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

A New Beginning
163/83 | 

Do you offer Infographics from other designers/companies besides Column Five Media?

Random blog
166/83 | 

The most random blog on the internet.. have a laugh! click the name

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010