Meinasin tänään myöhästyä töistä kun jäin aamulla Youtubeen selaamaan zumbavideoita. Sellaisia, joita muut ohjaajat ympäri maailman ovat nettiin ladanneet. Ja vähän eksyin lukemaan keskusteluakin, jossa kinasteltiin pitäiskö meidän valkonaamojen jättää salsat kokonaan latinoille. (No ei tietty :)

Niin ja kun vihdoin tajusin kiiruhtaa töihin, pakkasin laukkuun zumbakengät ;D

(Hyvät zumbakengät on muuten joko tollaset vanhat ja pohjistaan liukkaiksi kuluneet kuten kuvassa mun Reebokit -tai fitness-/tanssikengät, joiden pohjissa on päkiöiden kohdalla pivotpointiksi kutsuttu ympyrä. Itse suosittelen ensin mainittua :))

Mun on koko talven -ainakin koko tämän vuoden ajan ollut tarkoitus kirjoittaa jotain liikunnasta. Ihan vaan koska se on niin iso osa mun elämää. Mut en oo jaksanut. Mulla on ollut niin vähän isnpistä treenaamiseen tänä talvena kuin vain mahdollista. Niin vähän energiaa. Niin vähän å gå på -kuten täällä sanotaan, eli ei vaan yksinkertaisesti yhtään ylimääräistä annettavaa. Ihan karseeta, ohjaaminen on todella tuntunut työltä. Viime viikkoina tää on luojan kiitos alkanut helpottamaan ja olen taas saanut energiaa pelkän antamisen sijasta. Kolme tuntia viikossa on tuntunut ihan kokoajalta, nyt se alkaa taas tuntumaan sillointällöiltä :)

Olen vähän niinkuin horoskooppini leijona, sellainen elämästä nautiskeleva laiska kissa, joka makaa savannilla eikä mielellään liiku edes pyydystääkseen ruokaa. Veikkaan kuitenkin, että savannin leijonatkin harrastavat jotain liikuntaa, josta ne nauttivat. Koska elämän tarkoitus on nautiskelu ;) En siis harrasta liikuntaa laihduttaakseni -enkä edes muokataakseni kroppaani, vaan puhtaasta ilosta ja nautinnosta (ja poikkeuksellisesti tänä talvena, koska se on työtä ;)). Rakastan hikoilua ja hengästymistä enkä edes näe muunlaista liikuntaa vaivan arvoisena: esimerkiksi salille minua ei väännä mikään voima, vaikka teidän, että siellä muokkautuisin pikkuvaivalla "paljon paremmaksi". Ulkonäkö ei siis juurikaan motivoi minua liikkumaan -toisin kuin helposti luullaan. Siitä tykkään, että kroppa toimii, on vahva ja täynnä pikkulihaksia. Pikku- nimenomaan ;)

Mitä siis yritän sanoa... jos liikunta on hakusessa, kannattaa etsiä jotain, josta todella nauttii. Mutta toistaalta myös pakottaa itsensä valittuina päivinä liikkeelle. Ohjaajanahan sitä on aina pakko. Ja hyvä niin ;)

Jos jotain vinkkiä antaisin näin keväällä kesäkuntoa havitteleville, sanoisin, että syökää kunnolla ;) Mulla on tapana syödä 1,5-2 tuntia ennen treenin alkua terveellinen, täyspainoinen ateria (paljon kasviksia, lihaa/kalaa/kanaa). Jollei ole syönyt kunnolla, ei jaksa treenata täysillä, eikä saa maksimaalista hyötyä irti. Eikä kropalla mahdollisesti ole mistä ottaa energiaa, jolloin se pahimmassa tapauksessa syö itse lihaksia (mitä mun kohdallani tapahtuu varmaan kaikesta huolimatta ihan liikaa ;)). Myös sokeripitoinen juoma treenissä voi joskus toimia oikein hvyänä hätävarana, sillä useimmiten jaksamattomuus ja kesken treeniä väsähtäminen johtuu ihan vain verensokerin laskusta -etenkin silloin kun ruokailusta on pidempi aika.

Niin ja että hyötyliikunta on arvokasta. Kokeilkaapa joskus jotain tavanomaisesta poikkeavaa... vaikka viikko ilman autoa... mahdollisimman paljon kävelyä.

Kuvituksena mun jumppavaatetusta: ei siis mitään uusinta trendiä ja huutoa hehe. Plus että meidän salilla ei saa käyttää toppeja; täytyy olla jonkinlaiset hihat :O Niin hihat on sit. Kerrospukeutumista tykkään treenissäkin (saa sitä hikoiluakin paremmin ;)) ja housuissa joko ihan löysistä tai juoksutrikoista...

Ja nää oli sit ihan vaan mun ajatuksia ja tapoja, ilman supertiukkaa tutkimustietoa, ihan vaan pienenä liikuntainspiksenä yleisesti ilmoille heitetty toivoen jonkun innostuvan... :)

Plus että liikuntainspistä ja -iloa otetaan kommenttiboksissa ilolla vastaan! :DD

Kommentit (84)

Hanna
85/84 | 

Oih, kunpa lumet sulaisi äkkiä ja yllättäv flunssakuume laskisi, niin voisin aloittaa lenkkikauden... Viime kesänä kun siitä ei tullut mitään matkustelun takia kuumiin maihin. Olen todella ruosteessa... Täytyy turvautua siihen asti ihan kotihyötyliikuntaan (kolme koneellista pyykkiä päivässä kuukauden työmatkan jälkeen, siivousta ja matkalaukkujen purkamista). Vaikka kipeänä ei kai saisi sitäkään... ei kestä enää!

Liina
86/84 | 

Pakko ihmetellä samaa mitä muutkin kommentoijat eli miksi ei saa pitää toppia..?
Mutta ihanan pirteän näköinen sun sportti-asu silti on :) Ja ihanan virkistävää, että on kyse aidosta liikunnan ilosta eikä vaan laihdutusperäisestä tai liian trendivaatetusmeiningistä. Vuosia sitten aloitin juoksun ja salilla käynnin laihdutus(vaikkei edes ollut syytä) mielessä, mikä ei ole hyvä. Mutta ajan kanssa se on muuttunut nimenomaan aidoksi liikunnan iloksi. Ja pitkän harkinnan jälkeen kokeilin alkuvuonna "rauhallisempaa" liikuntaa eli hot joogaa, johon oon nyt aivan ihastunut ja jämähtänyt. Siis todellakin tulee hiki, ei ole "rauhallista" jos sillä mielletään tehotonta niinkuin itse aluksi luulin!! Ja koko kroppa tulee treenatuksi ja hyvinvoivaksi. Eikä haittaa, että kuin vahingossa samalla myös kroppa muokkautuu. Ja jopa paremmalla tavalla kuin saliharjoittelussa!

mmmaria
87/84 | 

Moikka! Lihaskunto on aina yhtä ihanaa, ja varppina kaikki haluu jalat ja pepun parempaan kuntoon ennen biksukautta ;) siitä on paljon aikaa kun sulla on ollut viimeks postaus reisiliikkeistä ja kun oot jumppaohjaaja, ni olis kiva jos laittaisit jotain special liikkeitä, jotka ei oo niin tuttuja kaikille! Peppu on ainakin mulla treenauksen tarpeessa. Sulla on upea elämän tyyli ja on ihanaa lukea tälläsella auringon paisteella sun keväistä blogia! Jatka samaan malliin :)

Pia
88/84 | 

Hei
Kiitos vinkeistä ja itse käyn Suomessa Elixiassa jumppaamassa ja nyt esim Fitnessfusion tunniltla jonka ohjelma tulee Norjasta ja body pump tunnit tulee myös Norjasta. Minulla on usein t-paita päällä mut meilkein kaikilla ainakin kun käyn pyöräilytunnilla on toppi, mistä johtuu että siellä ei saa käyttää toppeja?T. Pia

Heli
89/84 | 

Heippa!

Mulle ei tuo zumba valitettavasti kolahtanut, vaikka näyttikin niin kivalta aina mainoksissa ja muuten. Lähinnä meinas mennä hermot siinä ketkutuksessa.. ei oikein taivu tää kroppa näköjään siihen lajiin vaikka rytmitajua kyllä riittäis. Ja lisäksi mulla kyllä sattuu selkään ne liikkeet (tosin mulla on todella huonot vatsa- ja selkälihakset.. mutta myös jotain selkävaivaa). Mun laji on ennemminkin stepaerobic, "antiikkilaji"... Se on mielestäni kivaa, sellasta eestaas eestaas eikä niitä ketkutuksia lainkaan. Yksinkertaiselle ihmiselle yksinkertaista treeniä. =D Aikanaan kävin kolmekin kertaa viikossa stepissä, nyt on vuosien väli... ja sen kyllä huomaa.. liikuntaa on nykyään lähinnä koiranlenkitys ja kerta viikkoon tuota jumppaa, jossa on joka toinen viikko zumbaa ja joka toinen steppiä. Olen kyllä miettinyt mahtaisiko joku toinen ope vetää erilaisen zumban, josta EHKÄ jopa innostuisin..? Sinänsä liikuntaa kyllä tarttis lisätä, ei tuo koirien talutus oikein hikeä pintaan tuo.. ja muistan hämärästi sen ihanan tunteen, kun oli hiestä märkä ja kaikkensa antanut... vois olla kivaa yhä, vaikka selvästi ikä tekee tehtävänsä kun ei mitään kropalleen tee, ja siis jumpassa ei tunne enää samanlaista joustavaa oloa todellakaan.

Jumppavaatetus mulla on aivan last season.. jumppaan tyttären collegehousuissa ja jossain räyskässä T-paidassa. Kai se liikunta on pääasia, eikä vaatetus. Ja meidän jumppapaikassa on onneksi melkein kaikilla aika lailla samanlainen tyyli, se kun on kylän naisvoimistelijoiden jumppa eikä mikään kummoisempi sali.

Terkkuja Norjaan aurinkoisesta Kymenlaaksosta!

-didi-
90/84 | 

Hei, kiva postaus. Kaikkiin ei toi salitreenaaminen uppoa ( muhun kyllä) , sellaiset joille painojen nostaminen on ollut kauhistus, on mm kiipeily innostanut. En tiedä miten on Norjassa, mutta täällä ainakin enenemissä määrin kiipeily on alkanut saada harrastajia. Itsekin tutustuin ensimmäisen kerran siihen viitisen viikkoa sitten. Nyt olen aivan koukussa, kamat hankittuna ja innolla odotan seuraavaa kertaa. Kiipeilyä on tosiaan vaan sitä liikkumisen iloa, vaikkei se kauhean hikistä touhua ole.

kalastajanvaimo
92/84 | 

Joo se on varmaan just toi keskittymisen häiriintyminen ;) En oo koskaan kysynyt...

kalastajanvaimo
94/84 | 

En käy joo punttiksella ollenkaan, sorry ;) mut tykkään kylla lihaskunnosta oma kehonpaino vastuksena eli punnerruksista, kyykyistä ja keskivartalotreeneistä ilman painoja... Näitä tapaan tehdä aerobisen treenini perään. Muuten en liiku... paitsi kävelen toki joka paikkaan, mikä tekee esim. salille 30min/suunta ripeää vauhtia... Eli kävelyä tulee runsaasti!

kalastajanvaimo
95/84 | 

Hmm, mulla ei nyt just tuu mieleen mitään suosikkia youtubesta, mut kirjota sinne hakusanaksi zumba, niin valinnanvaraa tulee ihan hirveesti! :) Varmaan löytyy joku mieleinen :)

kalastajanvaimo
96/84 | 

Niin no, kieltoon en suoraan sanottuna tiedä syytä, mut eiköhän se sellanen siveysjuttu oo... :)
Liikuntaan hurahtaminen on aina ihana juttu :)))

kalastajanvaimo
97/84 | 

Apua, en oo edes kuullut tosta merkista, nyt täytyy alkaa googlettamaan :D Sorry :)) Ehkä se on joku tosi kallis jota tavallisilla pulliaisilla ei näy ;))

kalastajanvaimo
98/84 | 

Oooo, hotjoogaa en oo kokeillut mut se kieltämättä kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta. Kokeilisin, jos eteen sattuisi!

kalastajanvaimo
99/84 | 

Ooh, tylsä juttu :( Mut hyvä juttu, että syöminen on kunnossa hih :))

kalastajanvaimo
102/84 | 

Vau joo, suosittelen :)))
Pitääkin sanoa yoi meidän salin johdolle... ;)

kalastajanvaimo
103/84 | 

Joo on mulla jotain zumbavaatteitakin ja niitä tulee kans käytettyä tunneilla :)

kalastajanvaimo
105/84 | 

En muuten tiedä onnistuisinko edes laihduttamaan, jos se ajankohtaiseksi tulisi -sen verran perso olen kanssa etenkin kaikelle makealle ;))
Aurinkoista viikkoa! :)

kalastajanvaimo
106/84 | 

Mun suosikkeja zumbassa on ehdottomasti salsa ja reggaeton ...ja merenque eli joo aika peruslattareissa mennään ;) Mut yhdyn kyllä ihan innostukseesi bollywoodiin, täytyiskin kaivella joku kiva kappale... :P

kalastajanvaimo
107/84 | 

Moikka! Kyllä itse varmaan kävisin zumbassa aika pitkälle raskaudessa, toki miettien mitä voi tehdä ja mitä ei (kauheet hypyt ja tärinät jättää vähitellen pois heh)
Raskaanaollessa taisi mun housut aika suureksi osaksi olla äitiysmallistoa... Tykkäsin juurikin niistä tukevista vyötärökaitaleista :))) Lämmittivät ja tukivat masua kivasti!

kalastajanvaimo
110/84 | 

Voi ei :( En Jenni uskalla kyllä neuvoa näin netin välityksellä mitään ja tosi kurjaa ettet ole fyssareiltakaan saanut kunnon liikkeitä harjoiteltavaksi! Voihan kurjuus. Varmaan jotain kevyttä lihaskuntoa voisit tietty yrittää vahvistaaksesi ongelma-aluiden lihaksia; löysiä niveliäkin tukee vahvemmat lihakset. Ja tietysti aloitella kunnon tukien kanssa... :)

kalastajanvaimo
111/84 | 

Voi hitsi toi hotjooga alkaa tosissaan kiehtoa... :P Pilateskin on nimittäin mun mielestä todella kivaa, vaikkei siinä yleensä kauheasti hengästy. Mut siis jos hiki nousee pintaan NIIN... :))

kalastajanvaimo
112/84 | 

En oikein tiedä mistä se johtuu... joku siveyssääntöhän se on ;) Ihan hassu, mut olen jo tottunut :)

kalastajanvaimo
113/84 | 

Kiitos <3 Munkin peppu tarvis kesäkuntotreenin, et ties vaikka laittaisin tänne jonku yhteisen ohjeen meille :)))

kalastajanvaimo
114/84 | 

:) Ei kaikki tunne zumbaa omakseen -ei ollenkaan. Ja ohjaajallakin on väliä... Mut koiran ulkoilutuskin on kivaa, siinä on oma rauhansa ja viehätyksensä :)))

kalastajanvaimo
115/84 | 

Kyllä täällä on kanssa paljon kiipeilyä -etenkin kesälla ihan luonnossa. Mulle se oli liian jännää, pieni korkean paikan kammo hiipi.... ;) Mutta ymmärrän et on jollekin todellinen koukutus!

Piompu
116/84 | 

Kiitos kivasta liikunta postauksesta. Kiinnostaa kovasti. Ja tietenkin myös ihanat sisustus juttusi :)

Jenni
117/84 | 

Kiitos vinkistä! En oo ite tajunnu missään vaiheessa(eikä fyssaritkaan oo kehottanu) ostaa mitään tukia! Tää neiti suuntaa siis ainaki polvituen ostoon!(: Sit painellaan vaan suomalaisen sisun voimalla eteenpäin!

AnniinaB
118/84 | 

Äh, minä pölhö näköjään unohdin selventää tuohon kommenttiini, että siis Zumba-tiiviskursseja Norjassa Suomalaisille! ;) Norjalaisethan tunneista jo pääsee nauttimaan!

Emppu
119/84 | 

Täällä kans yksi hyvinvointi ja jumppaintoilija! En kovin usein kommentoi, mutta tämä oli niin ihanan energinen postaus, tykkäsin! Oikein kunnon hyvänolon juttu :) Itsekin olen inspiroitunut kunnolla liikkumisesta ja omasta hyvinvoinnista (henkinen ja fyysinen) taas kevätauringon myotä. Talvella jumppasin ja kävin spinningissä, mutta aika pakkopullalta se silloin tuntui. Kai se on niin, että kun energiatasot muutenkin nousee kevään myotä, niin liikunnanilokin kasvaa. Sulla on kyllä hyvä asenne liikkumiseen: hyvä olo ja parempi mieli, eikä pelkkää tekstiiliurheilua! Tosin olin viikonloppuna urheilutapahtumassa zumbaamassa, ja hankin sieltä parit uudet hyvinistuvat, hengittävät ja herkullisenväriset urheilutopit ja tuntuu jumppailu siksikin kait niin ihanalta! Jatka samaan malliin ja energistä kevättä Norjaan!

Ninni
120/84 | 

Heips Johanna=)

Pitkästä aikaa ehdin kommentoimaan, lukenut olen kuitenkin koko ajan. Tuntuu välillä että 24/7 ei meinaa tähän yhteen elämään riittää=/ Tämä liikunta postaus tuntui niin harmillisen tutulta=( Itse olen ollut sellainen laiskiainen liikunnan suhteen koko menneen talven, olen liikkunut siis todella vähän. Olen sellaista tyyppiä vielä, että paino lähtee heti nousu suuntaan kun liikunnan jättää pois. . . .
Olipa ihana lukea, etten ole ainoa jolle liikkumaan lähteminen on ollut pakkopullaa!!
Mutta nyt tulee elämän tapamuutos kun aurinko alkaa paistamaan ja illat valostuu=D

Ei muuta kuin lenkkarit jalkaan ja hölkkälenkille=)

ninnukka
121/84 | 

ihanat jumppavaatteet sulla!
Itse tykkään enemmän juuri tuollaisista löysemmistä versioista, omistan kyllä myös slimmatumpia versioita, mutta kummasti ne haluavat pysyä tuolla vaatekaapissa ; )
Tykkään zumbasta tosi paljon, se on vaan niin kiva tapa liikkua :)
Kouluaikojen liikunta tuotti minulle ainoastaan verenmaku suussa kokemuksia, joten liikunnan ilon löysin vasta myöhemmin. Se on niin totta, että pitää vaan etsiä ja löytää se oma tapa tai tahti liikkua!!!

Tiina
122/84 | 

Oma liikuntapaketti koostuu talvella Method Putkisto Pilateksesta (1 krt viikko) ja hiihdosta/hölkästä(2-3 krt viikko). Kesällä sama määrä pyöräily/hölkkä/suunnistus ja Pilateksen tilalla kesäjumppa ulkona. Lisäksi rattaiden ja lasten tuuppaamista ja maalaiselämän mukana tulevaa hyötyliikuntaa päivittäin. Pysyy pää virkeänä! Ja keho myös tietysti. Tällainen monen lajin vaihtelu pitää huolen siitä, ettei pääse kyllästymään johonkin ja Pilates on mainio kehonhuoltomuoto. Meillä on lisäksi aivan ihana opettaja täällä Kuhmalahdella.
Syksyllä kärsin motivaation katoamisesta, mutta nyt taas liikunta maistuu mannalta.

Henriikka
124/84 | 

Ihan mielettömän kiva teksti!:-) Mahdatkohan enää palata näihin vanhoihin teksteihin / niiden kommentteihin. Noh, yritetään. Eli ihmettelin vähän tuota "toppikieltoa" salilla... Mistä tämä johtuu? :-)

Unelias
125/84 | 

Moi! Olisin vaan kysynyt, että mikset salilla saa pitää toppeja? En ole ikinä törmännyt tuollaiseen kieltoon. Häiritseekö miesten keskittymistä salilla? :D Kiitos muuten kivasta blogista!

kat
126/84 | 

herran jumala, ei saa käyttää toppia! mun zumbaohjaajat zumbaa pelkissä pienissä urheilurintsikoissa! for real! alussa olin vähän hämilläni, kun edellisessä jumppapaikassa ei ollut tämmöstä, vaan ohjaajilla oli ihan kunnon topit, mut sit aloin tottua tähän, ainakin näkee mimmoset vatsalihakset ohjaajalle on kehittynyt eli tietää, että kyseinen liikunta on todella tehokasta :D

Tiia
127/84 | 

Tämä oli mielenkiintoinen postaus ja olen aika samoilla linjoilla. Mäkin liikun vaan siksi että saan siitä mielettömästi energiaa ja hyvää mieltä, ja se on yksi tärkeimmistä asioista elämässäni. En niinkään mieti mitään ulkonäkösyitä tai sen sellaisia, mulla vaan on luonnostaan hirveä tarve ja halu liikkua. :) Että olen kyllä niin samaa mieltä tuosta että kannattaa yrittää etsiä joku laji, josta nauttii, silloin se ei tunnu yhtään miltään pakkopullalta!

joh4nn4
128/84 | 

Mulla on vähän sama juttu, että viime aikoina liikunta on alkanut tuntua hirveen pakkopullalta - jo salille raahautuminen on uskomaton ponnistus. En käy niinkään kuntosalilla vaan ainoastaan ryhmäliikunnoissa ja kyllä sitten urheilun jälkeen on tosi hyvä fiilis, mutta ei kyllä ennen ollut näin vaikeata saada itseänsä menemään urheilemaan... Liikutko sä paljon tuon ohjaamisen lisäksi? Ja tekstistäsi päätellen et käy ollenkaan punttiksella? Harmi, olisi ollut kiva tietää saliohjelmasi jos se vaikka motivoisi minuakin! BLAAAAAAAAAA onneksi kohta tulee Suomeenkin kevät, ehkä sitten vois vaikka siirtyä ulkoilmaan lenkkeilemään :-)

m
129/84 | 

Voisitko linkittää jotain zumbavideoita? Ois aivan superkiva, sillä itse en oo koskaan jumppaillut pahemmin kotona ja muutenkin zumba on ehkä ainoa laji, josta oikeasta saatan nauttiakin, vaikka muutakin liikuntaa harrastan.

-anne-
130/84 | 

Zumba ei ole mun juttu, selkeesti liian monta liikkuvaa osaa :D mutta rakastan liikkumista, ei se oo väliä meneekö se aina niin kuin ohjaajalla pääasia, että liikkuu ja saa hyvän olon. Olen hurahtanut vasta näin jälkijunassa ohjattuihin liikuntatunteihin, sitä ennen tuli jusotsua, juostua ja juostua. Ensin lisäsin kuntosali käynnit ja nyt ohjatut tunnit, pumppia, muokkausta, rvp, corea, zumbatoning sekä hotjoogaa, jokista viimeninen on osoittautunut niin "mun" jutuksi. Vähemmälle on jäänyt juokseminen, mutta lumien sulaessa teiltä, mikäs sen ihanampaa kuin vetää lenkkivaatteet päälle ja lähteä nauttimaan keväsisitä ja ei liukkaista keleistä, sitä aikaa odotellen :)

plompsis
131/84 | 

Kiitos ihanista kirjoituksista ja inspiroivasta blogistasi!!

Ihailen tyyliäsi ja olisin näin loska-aikaan halunnutkin vinkkejä sadepukeutumiseen. Ihanan sadetakin muistan sinulta bonganneeni. Minulle tarjoutui mahdollisuus ostaa (hirvittävällä hinnalla!!) norjalaisen (?) Blaest-merkin sadetakki, mutta en löydä merkistä juuri tietoa. Osaatko sanoa onko tämä tosiaan huippumerkki siellä päin? Tahtoo ulos kävelylle, loskakeleistä huolimatta!! ;)

mia
132/84 | 

Kiva postaus, mäkin tahtoisin tietää syyn toppikieltoon =)
Mä zumbasin koko syksyn 3-4 krt viikossa ja sit vaan alkuvuodesta mulle iski totaalinen kyllästyminen ko. lajiin. Nyt olenkin hurahtanut spinningiin, mitäköhän seuraavaksi ;)

Sini
133/84 | 

Haluaisin niin paljon kokeilla zumbaa, meillä on vain tasan yksi paikka joka järkkää zumba tunteja ja sinne pitäisi maksaa koko vuoden tunnit etukäteen, ihan tylsää, ja kallista. Zumba olisi aivan ihanaa :) Itse olen laiska liikkumaan, tykkään näyttää hyvälle mutta sen eteen ei jaksaisi paljoa tehdä, pulmallinen tilanne. Sen takia syönkin itseni parempaan kuntoon ;)

MiesTreenaaja
134/84 | 

Hyvä kielto, allit ja masut piiloon niin miehiltä kuin naisiltakin. Ylitiukat raejuusto-juoksuhousut myös kieltoon ja tilalle vaikka joogahousuja :)

weirdrockstar
135/84 | 

Lattaripiireissä ikävä kyllä on pinnan alla kytevää valkolaiset / ne muut asettelua. Puhun nyt omakohtaisesta kokemuksesta, lähinnä mitä tulee salsa de Cubaan. Mutta siinäkin on konstinsa. Jos tanssii todella hyvin ja antaumuksella, lunastaa kalpoisetkin siskot oman paikkansa ihan tasavertaisina kuubattarien riveissä. Ilmeisesti sama ilmiö on rantautunut zumbankin piireihin. Siinä ei ole mitään yllättävää sinällään, vaikka valitettavaa se toki on.
Mutta liikunta, tanssi itsessään on hienoa ja itsekin toivon että kunhan tämä kaikki muutto & remppapöhinä on joskus laantunut, Buena Vista Social Club soi taas meidänkin pienessä kodissamme.
Hyvää kevään jatkoa sinulle ja perheellesi!

Maria
136/84 | 

Kiva postaus! Liikunta-aihe on aina lähellä sydäntäni <3

En voisi olla enempää samaa mieltä kanssasi tuosta syömisestä. Olen liian monta kertaa mennyt kiireisen työpäivän jälkeen jumppaan tai lenkille ilman välipalaa ja se tosiaan vie terän koko hommalta. Kunnon liikkuja tarvii kunnon sapuskaa! Nyt viime aikoina olen myös alkanut kiinnittää huomiota siihen, millaista ruokaa jumpan jälkeen tulee syötyä. Palautuminen nimittäin vaatii sekä hiilareita että PROTSKUJA, ettei ne vaivalla hankitut pikkupikkulihakset täysin surkastu :)

Oih, tää on aihe josta voisin jutella maailman tappiin.

Karoliina
137/84 | 

Taalla myös yksi zumbaan hurahtanut :) Kevaalla menen ohjaajakurssille Suomessa, kun mun toisessa kotimaassa noita ohjaajia ei viela ole juurikaan - siinapa oiva työllistamismahdollisuus siis itselleni :)
Mielenkiintoinen tuo toppipolitiikka salillanne - tiukempaa menoa kuin meidan muslimimaassamme!

=)))
138/84 | 

Oi, zumba on niin ihanaa! Oon nyt vuoden verran harrastanu ja ihan koukussa siihen hyvään oloon, mikä siitä tulee :)!

Oletko ostanut zumba-vaatteita? :)

AnniinaB
139/84 | 

Juu,samoja aatoksia täälläkin.:) Liikunta ja ennenkaikkea tanssi ovat minullekin elinehto. Voin suorastaan huonosti jollen liiku säännöllisesti.
En myöskään liiku laihduttaakseni. Eikä liikunta omalla kohdallani ole koskaan toiminut laihdutusmielessä (vaikka sitä toivoisinkin) vaikka ennen lapsia ohjasin jumppatunteja ja liikuin ihan "simona", niin liikunta "vain" muokkaa kroppaa, muttei varsinaisesti pudota painoani. Oleellista omalla kohdallani on aina ollut se mitä suuhuni laitan. Ja kaikenlaista olen sitten maistellutkin. Siis näiden yhdeksän kotiäitivuoden aikana ja loppua ei näy! Siis sille syömiselle...;)

Olisi kiva käydä Zumba-tunnillasi. Ei muuta kun alat tehdä porukoille Zumba ja tanssikursseja Norjassa niin luulen, että tulijoita olisi;)

Aurinkoista viikkoa sinulle ja treenimieltä!

Norkku
140/84 | 

Kiva postaus, mullekin ajankohtainen. Olen vähän kärsinyt motivaatiopulasta liikunnan suhteen viime aikoina, koko ajan kauhea kiire yms. Tuntuu että se liikunta on vain pakollinen juttu, joka pitää suorittaa. Olen kyllä sitkeästi yrittänyt liikkua ja samalla etsiä niitä kivoja juttuja, niinkuin neuvoitkin. Luulen kyllä että kevään tulo tulee lisäämään taas liikuntaan sitä iloa, täytyy vaan sinnitella sinne saakka.

Zumbaan olen kyllä vähän hurahtanut, minkä tyyppisiä zumba-tunteja vedät? Onko paino enemmän peruslattareissa tai Reggaetonissa yms.? Meillä on yhdellä tunnilla tehty Bollywood-tyyppistä koreografiaa, josta innostuin hirveästi. Piti oikein kaivaa Spotifystä kyseinen kappalekin, jotta voin tanssahdella kotonakin. :D

Janika
141/84 | 

Hei Johanna, kiva postaus! Olen itsekin tykästynyt zumbaan, mutta tuntien sijaan vedän sitä itsekseni kotona zumba cd:n kera. Sain todella hyvän zumba-paketin joululahjaksi, kaikenlaisia Flat Abs ja Sculpt&Tone -versioita myöskin, ei pelkkää "aerobikkia". Haluaisin kysyä sulta myös, että mitä mieltä olet zumbasta raskaanaolevalle?
Ja toinen kysymys, lueskelin sinun vanhempaa blogia raskausajoiltasi, ja koska sun vaatteet oli siihenkin aikaan ns. "normaalivaatteita" (ei pelkästään mamma-mallistoa), kyselisin, käytitkö ihan normaaleja college-ym.housuja, vai kävikö sulle masun kanssa pelkästään äitiysmallistojen housut? Mun masu ei vielä iso, mutta mietin vain pitäisikö alkaa hamstraamaan joitain sellaisella vyötärökaitaleella olevia alaosia? Kiitti, jos osaat neuvoa :)

anonyymi
142/84 | 

Hei Johanna,
ei mitenkään aiheeseen liittyen...
Näillä näkymin tulemme muuttamaan Norjaan kesään mennessä. Minulla on laktoosi-intolenranssi ja kysyisinkin, onko Norjassa laktoosittomia tuotteita? Kiitos hurjasti etukäteen.

Pippuri
143/84 | 

Aika harvakseltaan kommentoin, mutta nyt oli kyllä pakko tulla sanomaan, että aivan ihanaa nähdä sinunlaisesi jumppaope. Tavallisissa vaatteissa, niinkuin tavallisetkin ihmiset! Minua kammoksuttaa semmoiset ruskettuneet jumppaopet jotka on päästä varpaisiin matchaavissa merkki-urheiluvaatteissa :D haluaisin sinun laisen jumppaopen tänne meillekkin!

Anne
144/84 | 

Kyllä zumba sopii kaikille jopa kalliksille jotka ei välttämätttä omaa tanssia veressään! ;) Mutta hymyssä suin tulee vedettyä joka kerta ja kaiken kukkuraksi olen saanut vyöteröni takaisin! :)

Jenni
145/84 | 

Hitsi toi zumba kuulostaa niin kivalta! Ja kerran oon kokeillukki ja naurukshan se meni. (mulla ei ihan toi käsien ja jalkojen eriaikanen työskentely oo huippu luokkaa :D) Oon pitkään harkinnu zumbaan menoo, mutta mulla on sellaset ongelmat kun: herkästi sijoiltaan menevä olkapää, liian löysät nivelet mm.nilkoissa, polvissa ja oikee lonkkaki on liian löysä. Lisäks löytyy selkä vaiva. Ennen rakastin liikuntaa ja hikoilua ja hengästymistä, mutta enää en pysty. En pysty edes juoksemaan tuon lonkan takia! Oisko sulla jotai pieniä liikunta vinkkejä vaivaselle liikkujalle? Tiiän, että mun pitäs mennä fysioterapeutil, mut on aika kallista maksaa 80? siitä, että ne käskee mun jumpata, mutta eivät kerro mitää sellasta, mikä ei tuottas kipua. Kokeiltu nimittäin on(:

Saana
146/84 | 

On niitä, mutta Suomeen verrattuna määrä on ehkä 2%. Hinnat ovat myös ihan järkyttäviä. Maito litra voi maksaa helposti 4e! Itse olen roudannut Suomesta mukanani hyla-maitoa, kun se kestää niin pitkään. Esim. väh. lak. kermaa on tasan yhtä sorttia ja jugurteista/margariinista ei kannata edes haaveilla :) Muutenkin täällä on tosi paljon vahemmän kevyitä vaihtoehtoja maitotuotteissa. Esim kevyttä ruokakermaa (alle 10%), en ole nähnyt ja kevyin kermaviili taitaa olla 10% :)

kalastajanvaimo
148/84 | 

En tedä kiellon syytä.... se on joku siveysjuttu kuitenkin, ettei liian paljastavissa vaatteissa... ;) Ihan totta, niin hullulta kuin kuulostaakin!

NirppuNirppu
149/84 | 

Onko teidän salilla siis ihan kaikkia asiakkaita koskeva tuo toppikielto, vai siis joku työntekijäkäytäntö? Mulle ei itselleni tulisi edes mieleen salille lähtiessäni, ettenkö treenailisi topissa :D

Manna
150/84 | 

Moi,

ja kiitokset mielenkiintoisesta blogista, pidän paljon tyylistäsi & kirjoituksistasi!

Olisin kysynyt että kenenkä huivi tuo on mikä on päässäsi noissa liikuntakuvissa kun se näyttää hauskalta? Onko se kolmiomallinen vai valmiiksi tuollainen tuubi?

Tommie Northey
151/84 | 

I like the valuable info you provide in your articles. I?ll bookmark your blog and check again here regularly. I am quite sure I?ll learn many new stuff right here! Best of luck for the next!

KY Motorcycle Forum
152/84 | 

Whats up this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

offshore oil drilling jobs
153/84 | 

Does your site have a contact page? I'm having a tough time locating it but, I'd like to shoot you an email. I've got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it develop over time.

naples
154/84 | 

Hi! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on. Any suggestions?

video security systems
155/84 | 

Hey there! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no back up. Do you have any methods to prevent hackers?

dual pane windows
156/84 | 

Good day! This post couldn't be written any better! Reading this post reminds me of my old room mate! He always kept talking about this. I will forward this write-up to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

drum heaters
157/84 | 

Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have created some nice methods and we are looking to trade solutions with other folks, please shoot me an email if interested.

metal fabrication bellingham wa
158/84 | 

I haven?t checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I will add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend :)

best deals on home decor
159/84 | 

you might have a great weblog right here! would you prefer to make some invite posts on my weblog?

holidays
160/84 | 

I think this is one of the most important info for me. And i am glad reading your article. But want to remark on some general things, The site style is perfect, the articles is really nice : D. Good job, cheers

Click Here
161/84 | 

Thanks for another magnificent article. Where else could anybody get that type of information in such a perfect way of writing? I've a presentation next week, and I am on the look for such information.

ipad wallpapers
162/84 | 

It is in point of fact a great and helpful piece of information. I am glad that you simply shared this useful information with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

showing on cam
163/84 | 

Good day! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it difficult to set up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty fast. I'm thinking about making my own but I'm not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions? Thank you

swag outfits
164/84 | 

Superb post but I was wondering if you could write a litte more on this topic? I'd be very thankful if you could elaborate a little bit further. Bless you!

Life Quotes
165/84 | 

I don?t even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don't know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you aren't already ;) Cheers!

Michael Jordan Quotes
166/84 | 

Awsome post and straight to the point. I am not sure if this is actually the best place to ask but do you people have any ideea where to get some professional writers? Thank you :)

Arturo Adamik
167/84 | 

What you posted made a bunch of sense. However, what about this? suppose you were to create a awesome headline? I ain't saying your content isn't solid, but suppose you added a headline that grabbed people's attention? You could glance at Yahoo's front page and watch how they create post titles to grab viewers interested. You might add a video or a related picture or two to grab readers interested about what you've got to say. Just my opinion.

puls stacja
168/84 | 

Good blog post. Things i would like to contribute is that computer memory is required to be purchased but if your computer can no longer cope with everything you do by using it. One can put in two RAM memory boards with 1GB each, as an illustration, but not one of 1GB and one of 2GB. One should always check the manufacturer's documentation for own PC to make certain what type of memory is required.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015