No niin siis jos joku ei vielä tiedä kuka ihme Mickan on, niin selitän nopsaan. Ruotsin ehkä kuumin tv-hahmo just nyt. Tredsetter. Näyttelijä Josephine Bornebuschin esittämä Mikaela Schiller.

Humoristinen tv-sarja Solsidan, joka kerää viikoittain reilut kaksi ja puoli miljoonaa ruotsalaista telkkarin ääreen, keskittyy lähinnä just Mickanin perheen juttuihin. Mickanilla on superrikas mies ja itse rouva kuluttelee päivänsä lounailla, kuntosaleilla ja shoppaillen. Ja on aina kauhean tosissaan kaikkien juttujensa kanssa. Voi ei, teidän täytyy katsoa jollette vielä oo nähnyt. Solsidanissa on oikeasti myös oivaltavia ja hauskoja aiheita, ihan totta ;)

Mut siis ei mun noista taustoista niin kauheasti ollut tarkoitus puhua, vaan itse Mickanista ja Mickanin tyylistä. Mickanhan on ollut tarkoitus stailata mahdollisimman eksklusiivisesti ja äärimmäisen muotitietoiseksi ja sarjassa namedroppaillaan ihan surutta kalleimpia luksusmerkkejä -Mickan on siis aina vimpon paälle harkitusti stailattu. Itseasiassa mun mielestä melkein humoristisen överieksklusiivisesti, mutta ei; stylisti meinaa hukkua Mickanin tyyliä ja tyylivinkkejä koskeviin yhteydenottoihin. Mickanin tyyli on siis varmaan yksi Ruotsin halutuimmista ja kopioiduimmista. Ja tiedättekö mitä stylisti vastaa ihan yhteiseksi vinkiksi kaikille Mickan -tyyliä havitteleville: Ei koskaan mustaa eikä kuvioita. Tarkaan harkittuja vaatekappaleita valkoisena, beigenä ja vaaleissa pastellisävyissä. 

Oukkeeei ;) No mut, oikeasti Mickanin luksusvaatekaappi koostuu paitsi kallissta merkkivaatteista, myös ihan henkkamaukasta ja vanhoista vaatekappaleista. Todella tarkkaan valituista sellaisista.

No mut, tykkään Mickanin hahmosta, se on just niin humoristinen kuin sen on tarkoituskin olla ja ottaisin varmaan aika kevytmielisesti osaa ruotsalaisten keskusteluun siitä, onko shoppaileva ja snobbaileva Mickan sopiva esikuva miljoonille ruotsalaisille vai aiheuttaako se luksushysteriaa. Mun mielestä se on vaan just hyvää viihdettä. Pitäähän snobirouvienkin kustannuksella voida vitsailla.

Mut kaikkein varminta on se, että näyttelijä Josephine Bornebuschin tyyli on paaaljon roolihahmo Mickania parempi, supersuperkaunis Josephine:

 

 Kuva

Mielipiteitä Mickanin tyylistä? ;)

(Tuleeks Solsidan muuten nyt Suomessa?)

Kommentit (53)

Emmi L.
54/53 | 

Solsidan on ihan huippu! Ja Mickan on ehdottomasti Oven lisäksi mun suosikkihahmo :D

M
55/53 | 

Mun MIES on hehkuttanut koko syksyn, että tätä pitäisi kuulemma alkaa seuraamaan! En oo yhtään ymmärtänyt, että mistä sarja edes kertoo, mutta tän sun kuvauksen perusteella alkoi kyllä kiinnostamaan :)

Mape
56/53 | 

Olen seurannut Solsidania aktiivisesti alusta saakka ja ihaillut juuri Mickanin tyyliä. Hänen vaatteensa ovat juuri minun makuuni ja yritänkin toteuttaa samansuuntaista tyyliä, mutta huomattavasti huokeammilla vaatteilla. Ihan loistosarja muuten! =)

Lora
57/53 | 

Solsidan on yksi tämän hetken lempiohjelmistani ja tällä hetkellä pyörivää kolmatta kautta tulee kyllä seurattua. Avopuolisoonkin uppoaa sarjan mainio huumori :)

Täytyypi muuten googletella Josephinen arkityyliä, ainakin tuon postauksen kuvan look on aika chic, ihana :)

evelyn
59/53 | 

Solsidan on ihan parasta mitä tv:stä tulee:) Mickanin tyyli on ehkä överi, mutta on hänellä ollut ihaniakin asukokonaisuuksia. Överin siitä tietty tekee se, että hänelle ne pastellijuhlamekot & korkkarit on arkipäivää lasten kanssa kotona;) Se jakso, jossa Anna suuttui äitiporukalle (johon Mickan ei kylläkään kuulunut) ja nimitteli heitä Odd Molly v***iksi, osui kyllä tähänkin Odd Molly- faniin;) Odd Mollya on nähty Mickaninkin päällä useaan otteeseen.

Suvi
60/53 | 

voih, juuri eilen mietiin, että koskahan tämä taas tulee! näkyy siis kyllä suomessa! mä olen yhen kerran vahingos kattonu tätä sarjaa jakson ja oli kyllä hyvä :)

ps. sulla on ihan blogi :)

Jeanette
61/53 | 

Solsidan on ihan huippu ja lisäksi on ihana katsoa vanhoja tuttuja kotimaisemia, etelä-Tukholmassa syntynyt ja asunut siellä lapsuuteni päivät. Hyvin klassinen ja kaunis tyyli Mickanille stailattu =) Hyviä näyttelijöitä koko Solsidanin porukka.

Madicken
62/53 | 

Solsidan ja Mickan ystävineen on mun sunnuntai-iltojen pelastus! Monesti saa nauraa vedet silmissä :) Niitä sarjoja, joiden ei toivo loppuvan koskaan!

Emi
63/53 | 

Katsos vaan, hänellähän on päällään suomalaista suunnittelua eli tokavika kuva oikealla on Your Facen (viime?? vuoden) mallistosta! Itselläni samanlainen... :)

Riika
64/53 | 

Mä missasin kaksi ekaa kautta kokonaan kun tulee niin hassuun aikaan telkkarista. Ostinkin kaudet dvd-bokseina ja koukutuin oitis aivan mahtavaan sarjaan :-D

Mickanissa kyllä silmä lepää - tykkään tyylistä tosi paljon!

Kati
65/53 | 

Juhuu! Paras sarja ikinä:D Kyllähän se totta on että Mickanin näyttelijä on oikeesti paljon nätimpi, johtuisko luonnollisuudesta;) Samaa mieltä es.kommentoijan kanssa, sarjan jaksoja voisi vaan katsoa ja katsoa ja nauraa maha kippurassa:D

Marika
66/53 | 

Oi kyllä, Solsidan on paras! Lämmittää tällaisen Frendit-fanin sydäntä, sarjassa on jotain samalla tavalla oivaltavaa ja hauskaa huumoria. :) Mickan on kyllä pettämättömän tyylikäs, mutta kyllä mua hauskuttaa enemmän ne snobirouvan kriiseilyt. Ja Fredde hyvine elämänneuvoineen viihdyttää aina!

Hassua muuten, mä olen aina pitänyt Annaa ja Alexia sarjan päähahmoina - ehkä siksi, että koko sarja alkoi keskittyen heidän muuttoonsa ja odotukseen?

Markki
67/53 | 

Mutta kyllä Mickanilla on ollut pari kertaa aikaisemmissa tuotantojaksoissa Burberry -viitta.

Heidi
68/53 | 

Solsidan on ihan paras, meillä itseasiassa mies tuli aikoinaan kotiin ja kertoi sarjasta - siitä asti katsottu ja koukutettu koko lähipiiri! ihan huippu sarja ja niin paljon "naulan kantaan"- juttuja lapsiperheille.. :) ja Mickanin tyyli on ihana, huolitellut ja viimeistellyt kokonaisuudet.. hiuspannat tahtoo kans!

norppi
69/53 | 

Ah, paras sarja aikoihin!! Mekin katsotaan sitä poikakaverin kanssa yhdessä koska se huumori vaan osuu kaikkiin : )

elsi
70/53 | 

Solsidan on aivan huippu, tää kolmas tuotantokausi oli erittäin odotettu meidän huushollissa! Ja ollaan tätä ilosanomaa jaettu kavereille tietty kans :) Kyllä ruotsalaiset osaa!

HannaHoo
72/53 | 

Heiii, mähän jo muutama viikko sitten väitin, että susta tulee mieleen Solsidanin Mickan. Siis tuosta vaatetyylistä ja värimaailmasta ja niiden sisustuksesta, ei ehkä niistä terävistä kommenteista. Tulee Solsidan Suomessa, samoin iki-ihana miesten sielunelämää luotaava Våra vänners liv on uusintakierroksella, ja kun Wallanderit loppui, Arne Dahl alkoi!

Satu
73/53 | 

Ihan paras sarja! Ihan huippuja oivalluksia aina välillä. Esim. Lapsiperheen arjesta, työelämästä ja parisuhteesta. Mickan on todellakin aina sävy sävyyn ja viimeisen päälle laitettu. Mulle tulee mieleen tuosta mickanista vähän mieleen Norjan mette-marit. Ainakin yhtä blondattu tukka ja aina huoliteltu ja tyylikäs. Josephine on kauniimpi mielestäni oikeasti kuin mickanina. Luonnollisempi ja rennompi tyyli. Tuota sarjaa voisi katsoa monta jaksoa putkeen, puolituntinen menee niin nopsaan! :)

jmp
74/53 | 

Minulle tulee kyseisen roolihahmon tyylistä jonkin verran mieleen Suomen Huippumalli Haussa ohjelman päätuomari Anne Kukkohovin tyyli (särmät, huolitellut vaatteet. usein pastellia ja hiuspantoja) sekä lisäksi myös Salattujen Elämien Isabella Holm (sama värimaailma. klassinen luksustyyli, jota maustetaan välillä övereillä ja hienostuneilla asusteilla).

Minusta Mickanin tyyli on aika kiva, mutta kyllä näyttelijän oma tyyli vetoaa minuun enemmän (jotenkin hillitymmän tyylikkäämpi ja karismaattisempi olemus).

Tanja
75/53 | 

Solsidan on ihan huippu! Kaveri vinkkas sarjasta taannoin, ja jäin kyllä heti koukkuun. Kannattaa katsoa, jos ei ole vielä katsonut, Suomessa Yle areenalla on useita jaksoja nähtävissä. Ne kaikki henkilöhahmot on niin sympaattisia, ja jotenkin se huumori on niin osuvaa. :D

Markki
76/53 | 

Tykkään kovasti tästä "Onnea onkimassa" -sarjasta. Ja kyllä niissä jaksoissa silmä lepää, kun katsoo maisemia ja puvustuksia.

Ansku
77/53 | 

No tuleehan se. Se on ihan must. Olen saanut jopa miehenikin sarjaan koukkuun ja tykkää kovasti. Mickanin tyyli on ihailtava ja onhan hänen vartalonsakin varmaan sopusuhtainen. Joskus olisi kiva nähdä jakso keskittyen pelkästään vaikka häneen ja "olemukseensa". Jokainen kuitenkin on oma persoonansa. Asiat sarjassa puhuttelee myös ja siksi katson sarjaa. On niin paljon turhuutta ja överiä jolla moneen ei ole minkäänlaista kosketusta, mutta onko tarpeenkaan. Kiva blogi sinulla!! Välillä vierailen kauniita kuvakulmiasi ihaillen.

Tiia
78/53 | 

Kyllä näkyy täällä myös, eilen taisi tulla. Hauska on!
Juuri tuli jakso jossa nuo överit irtokaulukset vilahtivat..

Aija
80/53 | 

Olen yllättynyt, että tyyli on ihailtu! Kaunishan se on, mutta minusta se on vedetty niin överiksi kuin komediassa kuuluukin. Se on kaikessa tyylikkyydessäänkin minulle siis ihan Hansu ja Pirre -linjaa: komediahahmon stailattu roolivaate.

Mickanin vaatteet ovat minusta nimenomaan onnistunutta piruilua ja pilailua. Ei kai sitä kannata matkia?

kalastajanvaimo
81/53 | 

Totta Sanna, munkin mielestä sarjasta ja Mickanin hahmosta jää just terveellä tavalla kiva ja humoristinen kuva "luksuselämästä" ja shoppailusta ja mitä siihen nyt kuuluukaan... ettei se oo niin ihmeellistä, tää oli tosi hyvä kommentti!!

Sofia
83/53 | 

Voi että, oon just kyllä samaa mieltä Solsidanista ja Mickanista hahmona! Ihanasti toteutettua, lämminhenkistä, mutta kuitenkin erittäin osuvaa huumoria ja jotenkin semmosia aiheita mitkä puhuttelee tosi monia ja monenlaisia ihmisiä!

Tossa Mickanin tyylissä kiteytyy yks semmonen juttu mikä mun mielikuvissa aina yhdistyy kalliisiin luksusmerkkeihin ja ylelliseen elämäntyyliin: vaaleat, arat sävyt joissa lika näkyy heti, ja ihanat liikkuvat materiaalit, joissa rypyt ja kulumat näyttää kaameilta. Näiden "täydellisten" naisten päällä nää vaatekappaleet on aina aivan uskomattoman näkösiä. Niin puhtaita, istuvia ja rypyttömiä, mutta kuitenkin samalla keveitä, ilmavia joskus jopa ikäänkuin huolettomia. Mutta itse kun koitan vastaavaa lookkia, jossain vaiheessa iltapäivää tuntuu kuin joutsen olisi muuttunut rumaksi ankanpojaksi: paita on rypistynyt, hameeseen on tullut jokin tahra lounastauolla ja pahimmassa tapauksessa ihanaan silkkijakkuun on ilmestynyt ällöttvät kainalolhikiläiskät. Miten, siis MITEN ihmeessä nää naiset pystyy säilyttään sen täydellisen lookin koko päivän? Kaikkein käsittämättömintä on tavata näitä naisia lentokentällä. Siis oikeasti, kuinka joku kykenee näyttämään niin freesiltä lennon jälkeen?! Ja pisteenä iin päällä on tietty 12cm koron louboutinit ja täydelliset lainehtivat kutrit, jotka ei suinkaan oo linttaantuneet lentoyhtiön tyynyä vasteen niinkun allekirjoittaneella. :D :D No oon todennut et oon kaunis omalla maanläheisemmällä tavallani, mutta olisi silti ihanaa joskus viettää yksi päivä "luksusmammana"! :D

kalastajanvaimo
84/53 | 

I KNOW!! Sen jälkeen aloinkin tutustumaan sarjaan paremmin kun se oli vaan vähän sellanen et katsoin jos satuin olemaan hereillä jne (tulee täällä vasta puoli yhdeltätoista) ja nykyään täytyy aina pysyä hereillä ;) Siis olen ihan pelkästään tosi otettu jos minussa jotain Mickanin tyylistä on, eihän tosta nyt voi olla tykkäämättä ;D Ja tottahan se on, et aika samassa värimaailmassa me mennään... ;) Kiitti vaan siis huomautuksesta, se oli vähän niinkuin alkusysäys tällekin postaukselle... että aloin tutustumaan Mickaniin!

kalastajanvaimo
86/53 | 

Joo nehän olikin kai alunperin päähenkilöt ja ehkä vieläkin, mutta Mickan on tietty vähän varastanut huomiota ja saanut lisäminuutteja näissä uusimmissa jaksoissa.

kalastajanvaimo
88/53 | 

No niinpä siis onhan sillä aivan ihania asuja ja vaatteita, mutta jotenkin niiiiin hienoja ja vaaleita ts. juhlavaatteita kotona. Siksi överi... Mut aivan ihana juu :))

kalastajanvaimo
89/53 | 

Vautsi, joo niin se stylistikin sanoi ettei mickanin kaikki vaatteet oo kallita luksusmerkkejä, kaikenlaista löytyy vaikka sarjassa on luksusjuttuja olevinaan.

kalastajanvaimo
91/53 | 

Joo tottakai, niistähän se kaikki alkoi... Annasta ja Alexista! Mickan on vaan varastanut shown... ;)

Minttu
92/53 | 

Solsidan on ihan mun juttu, se on huippu hauska ja sen hahmoja on todella kiva seurata. Mickanin ja Fredden tyyli on ihanan liioitellusti tehty betre folk tyyli ja Anna&Alex ihan sitä tavallista tallaaja tyyliä. Huippu sarja.

Omena
93/53 | 

Mulla on kaksi Mickanin kaksoisolentoa lähipiirissä. Kauhunsekaisella pyrkimyksellä ymmärtää olen seurannut kuinka nämä OIKEAT Mickanit suhtautuvat itseensä ja ulkonäköönsä sokeridieetteineen, kävelykerhoineen ja kuntosaleineen haudanvakavasti. Solsidan on hyvää viihdettä mutta nämä oikeat Mickanit ovat aivan kamalia.. Pysykää kaukana tästä naistyypistä, myrkyttää koko ympäristönsä perfektionismillaan.

Sanna
95/53 | 

Solsidan on lempparini! Katselen sitä aina iltaisin, kun saan vauvan nukutettua ja vietän omaa aikaani. Musta tuo Mickan on sellainen hahmo, joka etsii shoppailemalla itsetuntoa ja täydellistä elämää, hän on todellakin mielikuvamainonnan uhri! Tuntuu, kuin käsikirjoittajat välittäisivät Mickanin kautta kuvaa, että shoppailemalla Manolon korkokenkiä tai muita luksusmerkkejä ei elämä ole yhtään sen ihmeempää eikä hän silti saa sen enempää kunnioitusta Lussanin silmissä. Mickanin hahmo on kyllä tosi herkullinen ja onhan hän tosi tyylikäs, ei sitä ole kieltäminen!

ranskatar
96/53 | 

Meillä mies alkoi ensin katsomaan sarjaa ja näin minäkin jäin koukkuun. Solsidanin uuden kauden jaksoissa (pyörii nyt Suomessa) esiintyy suomalainen Andre Wickström, hän on se Fredden pankkiirituttu/työkaveri. Mutta kyllä Ove on ärsyttävyydessään aivan ykkönen!

Johanna
97/53 | 

Kaikki omalla tavallaan hyviä; Mun suosikki on Alex - hänen fundeeraukset aivan tosissaan :D
Ihmettelin jo Ruotsissa asuessa koko kansan Solsidan vilitystä ja täytyy sanoa että ihana ohjelma! Arkipäiväisiä juttuja, ja roolihahmot tuntuvat näin luonnollisilta.

Hemppu
98/53 | 

Mun käsityksen mukaan Anna ja Alex on olleet sarjan "päähenkilöt" ja Fredde "vain" Alexin lapsuudenystävä. Ainakin ensimmäisellä ja toisella kaudella keskityttiin enemmän Annan ja Alexin elämään, ja Mickan perheineen oli sivuosassa. Ehkä kolmannella kaudella on alettu keskittyä Mickanin perheeseen, jos se kerran on oikein trendsetterkin ruotsinmaassa?? Minuun henk.koht. kolahtaa enemmän Annan retro-tyyli, aivan mahtava!

Kattis
99/53 | 

Josephinella oli vielä kesällä ihan mielettömän hauska ja itseironinen blogi jonkun ruotsalaisen naistenlehden sivustolla, jota tuli tiuhaan luettua. Harmi vaan näyttelijä joutui sen lopettamaan muiden kiireiden takia.
Solsidan on ihana. Ruotsalaiset osaavat nauraa itselleen. Tunnenkin muutaman hifistelijä-Fredden Ruåttin maalta ja yhden Norjastakin :)

Tua
100/53 | 

Sarja keskittyy ihan yhtä lailla Annan ja Alexin perheeseen. Mun suosikkeja ovat Anna ja Fredde. Ove ja Mickan eivät kolahda, vaikka taitavat melkoisia yleisösuosikkeja ollakin. Mutta hyvää huumoria kaikki tyynni.

Enni
102/53 | 

Katsoin pari jaksoa, mutta harmikseni en oikein päässyt jyvälle:(
En ymmärrä mikä siinä oli niin hauskaa siinä ohjelmassa, koska minä en nauranut kertaakaan.. Harmittaa ihan koska nii moni oli kehunut tässä sitä ja oisko sen takia sit ollu odotukset liian korkealla? Vai olinko liian huonolla tuulella kun aloin niitä katsomaan;D
Vai kannattasko mun alottaa sen kattominen iha ekasta kaudesta , että älyykin jotain sarjan kulusta?
Se pitäs vaa ostaa se kausi, kun nyt on vaa jotai 3 kauden jaksoja yle areenalla..
Olin nimittäi jo kauan ettiny jotai sarjaa mitä ois hauska seurata vähä samankaltaista ku esim frendit, joka on ihan paras sarja ikinä!

Mrs.K.
103/53 | 

Löysin sarjan juuri tämän tuotantokauden alusta, olen ihan koukussa. Jaksot ovat aiivan liian lyhyitä! Hyviä hahmoja...mun suosikki on se hammaslääkäri :)

lettipää
104/53 | 

Minäkin ihmettelen, jos joku Mickanin pukeutumistyyliä matkii, koska tosiaan, roolihahmo on käsikirjoitettu ja stailattu äärimmäiseksi karikatyyriksi hyvin epävarmasta ihmisestä, joka yrittää ostaa itselleen kulisseilla ja vaatteilla itsetuntoa ja toisten kunnioitusta.

Lähes joka jaksossahan Mickanin elämä menee sekaisin ystävän tai puolitutun sivulauseena tokaistusta lausahduksesta ja hän aloittaa jonkun superprojektin toisten ihmisten mielipiteiden vuoksi.

Onhan näitä mickaneita tosielämässä, mutta sielläkin he ovat mielestäni aivan yhtä surullisia hahmoja.

Alex ja Anna ovat paljon rehevämpiä, elämäniloisempia ja no, omaa elämäänsä eläviä roolihahmoja vrt. Mickan, joka kuvittelee koko ajan neuroottisesti, miten hänen pitäisi muiden mielestä elää. Oikeastaan Mickan on epävarmuudessaan aika ahdistava hahmo.

Eeva
105/53 | 

Överiä komediaa mielestäni, mutta hauska katsoa! En ole ajatellut ottaa tyylivinkkejä enkä elämänohjeita sieltä;)

ikitiera
106/53 | 

Mickanhan ei ole tätä showta varastanut. Alex on keskipiste, johon koko sarja kulminoituu! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram