Ensinnäkin ihan pakko taas kiitellä kaikista viesteistä, joita olette jaksaneet mulle laitella kommenttiboksiin, kiitos kiitos <3 Eilen illalla oli taas niin kiva hommien keskeltä tulla kurkkaamaan konetta :) Sujui taas pikkasen kevyemmin pakkailukin.

Laitanpa vaikka kiitoksena pari kuvaa yläkerrasta, joka mun silmiin alkaa jo olemaan aika valmista kamaa. Keittiöstäkin (siitä tylsästä uudesta, hmph) näette ihan pikkuvilauksen :)

Enää puuttuu siis keittiön laattojen välistä se joku sementtimassa (olen tullut todella huonoksi näiden suomenkielisten remonttitermien kanssa, mut eikös se ole laastia?) ja mustan aukon kohdalta meidän kakluuni, jonka toimituksessa on pikkasen ollut onkelmaa... Mut siitä tulee ihana. Siitä kakluunista. Ensi viikolla.

Yläkerran toiseen päähän jää kylpyhuone ja kaksi makuuhuonetta (kolmannen makuuhuoneen ovi näkyy rappujen toisella puolen).Rappukäytävässä on Tapettitalon Oratuomi -tapettia ja kristallikruunu ripustamista vaille valmis :)))

 

Norjan hintatasosta muuten pari eilen vastaantullutta esimerkkiä:

1) Me ostettiin remppamiehille (ja itsellemme myös :P) BigMac -ateriat mäkkäristä. Hinta aika tasantarkkaan kymmenen euroa kipale. Eiks se oo jonkin verran enemmän kuin Suomessa..?

2) Tilattiin siivousfirma viimeistelemään nykyinen asunto luovutuskuntoon. Siis pesemään, tai sellanen tavallisen siivous. Ei täällä meillä mitään kummallisuuksia ole, 90 neliötä yhdessä tasossa. Aika tasan 800 euroa. Siis häh.  

 

huvi DAY Birger&Mikkelsen takki Burberry villaneule InWear leggarit SistersPoint kengät? about 10v vanhat

Sit perheen peput kohti Stavangeria ja zumbaa! Moikka!

Kommentit (52)

Laura
53/52 | 

Onpas kallista!
BigMac- aterian saa täältä 5.90 e!
On tilannut siivouksenkin paljon halvemmalla!!

Little Stream
54/52 | 

Teidän kodista tulee IHANA. Nuo tapetit ovat tosi upeet! laattojen väliin laitetaan saumauslaastia, joten joo, ihan oikeilla jäljillä liikuit :) Kakluunia odotellessa!

Pandice
55/52 | 

Siivoushinta on aivan uskomaton, täytyy sanoa!

Tykkäsin taas kengistäsi :) ja odotan innolla näkeväni kakluunin ja kristallikruunun (salaa haaveilen sellaisesta mutta mies ei lämpene ajatukselle ;)).

Emmi
56/52 | 

Voi ompa teillä kaunista!! Ihanan valoisaa.

Mäkkiateria taitaa olla suomessa 5,95 ja jos ottaa plussana eli isompi juoma ja ranskikset niin taitaa olla sen 6,95, joten on siellä aika paljon kalliimpaa, siis noin 60mk yks ateria o_O ja loppusiivouksen hinta aika huikea. Suomessahan saa siivouspalvelusta 60% verotuksessa takaisin.

Ihanaa Zumba viikonloppua :)

Elviira
57/52 | 

Hienoa jälkeä tulee! Ei voi kuin ihailla ja potea samalla itsekin talokuumetta.
Tuo siivousfirman käyttö vanhan asunnon kuntoon laittamiseen on kyl tosi mahtava ajatus... Se kun tuppaa olemaan se tylsin vaihe muutossa uuteen paikkaan. Vaikka hinta kieltämättä on melko suolainen. Mitähän sitten mahtaa Suomessa maksaa, ei mitään hajua.

Malisa
58/52 | 

Kannattaa muistaa, että se 5,94... on toiminut markan kertoimena eurolle silloin 2002. Eli aika monta vuotta sitten, valuutan nimestä riippumatta rahan arvo vaihtelee koko ajan. Tässä välissä on ollut maailmanlaajuinen lamakin. :D Nykyrahaksi, eli 2010-luvun euroiksi muutettuna BicMacin hinta olisi jotain ihan muuta 60 mk. En itseasiassa tiedä, onko julkaistu uutta kerrointa?

Mutta tosiaan aikamoiset hinnat Norjassa. Otan eväät mukaan, jos lähden pikaiselle Norjan reissulle. o_0 Ellei sitten supermarketeista saa halvalla jotain eineksiä/pikkunaposteltavaa? Onko norjalainen ruoka halvempaa kuin tuontiruoka?

Erika
59/52 | 

Valitin eilen miehelle Suomen hintatasosta. Kun mäkkiaterian saa alle kuudella eurolla, mutta terveellisistä lounassalaateista joutuu pulittamaan ainakin kympin kahviloissa. Tämän Norjan BigMac hinnan jälkeen en enää valitakaan niin paljon. Meneekö sielä hinnat samassa suhteessa, eli maksaako lounassalaatit päälle viisitoista euroa?:o

Mies
60/52 | 

Norjan hintatasosta puhuessa olisi myös hyvä huomauttaa palkkatasosta, joka on arviolta (alasta riippuen) ainakin kaksinkertainen. Lisäksi Norjallahan ei valtionvelkaa ole, vaan päinvastoin valtion öljyrahaston arvo on arvioista riippuen n. 350 miljardia euroa. Tämä tekee jokaista norjalaista kohden n. 70 000 euroa säästöä. Meillä Suomessa on jokaista asukasta kohden velkaa n. 13 500 euroa. Lähtökohdat ovat siis erilaiset, öljyn löytäminen kannattaa.

Tosin Norjan valtiolla on kyseisen rahan käytön suhteen ongelmana inflaation hillitseminen, nytkin hintataso on Norjassa maailman kalliimpia.

Maria
61/52 | 

Oi, teille tulee ihana koti! Niin sun (teidän) näköinen! :)

Hobgoblin
62/52 | 

^Mies, puhut asiaa!

---

Talosta tulee IHANA!!!
Tsemppiä viimeisiin puristuksiin ennen taloksi asettumista.

Mesimarja
63/52 | 

ulkona syöminen on Norjassa kallista, mutta tavallinen ruokakauppa (Coop tai REMA 1000) ihan suht Suomen tasoa.

Apsi
64/52 | 

Iiiihan järrrrkyttävä tuo siivouksen hinta. Olen tilannut reiluun 60 neliöön loppusiivouksen (v. 2006) ja se maksoi 80 euroa. Toivottavasti tekevät hyvää jälkeä! :)

Lilliputti
65/52 | 

Naureskelin tossa juuri yksi päivä kun Hesarin sivuilla oli kysely onko ruoan hinta Suomessa liian kallista ja yli 80 % oli sitä mieltä, että kyllä. Oliskin Suomen hinnat täällä! Ostin poikkeuksellisesti vieraisilla olevalle ihmiselle hyla-maitoa. Maksoi 5 euroa litra!!!

Sillä ei ole suurta merkitystä mitkä palkat Norjassa on vaan sillä, että kun on syntynyt ja kasvanut Suomessa niin 10 euron Mac-ateria tuntuu ryöväykseltä. Eihän samat raaka-aineet voi olla noin paljon kalliimpia täällä!? Toki sillä on merkitystä, että Norja ei kuulu EU'hun ja joutuvat import ruoasta maksamaan isomman veron.

Juttelin kerran erään norjalaisen kanssa ruoan kalleudesta täällä. Sanoi ihan pokkana, että ruoka on kallista koska se on laadukasta. Väittäisin kuitenkin, että Suomessa syödään yhtä laadukasta, ehkäpä paikoitellen vähän laadukkaampaakin ruokaa. ;)

ryppymekko
66/52 | 

Järkyttävän kallis siivouspalvelu,jos ajattelee vielä että asunnon luovutuskunto on nimenomaan se perusiivous,ei mitään lattianvahausta ja ikkunanpesua (ainakaan täällä meillä päin).Uhhuh,kyllä meni monta penniä moiseen!
Ihanalta näyttää kotinne! Innolla odotan lisää jatkoa.Vihdoin pääsette pian muuttamaan,hieno homma!

Maatu
67/52 | 

Hyvältä näyttää!

Kyllä tonne on kiva muuttaa.. ota ihmeessä se siivous myös uuteen kotiin remppamiesten jäljille, kun kerta noin edullisesti sen saat ;o) Ei vaan. Yhdyn edellisiin ja hinnat on kyllä reippaasti kalliimmat kuin Suomessa. Mä en ikinä maksaisi loppusiivouksesta noin paljon, itsekin tekisin sen edullisemmin ;o)

Oih. Mäkkiruokaa. Pitikin alkaa miettiä asiaa.. sillä mulla on kova dieetti päällä ja kaikki herkut kiellettyjä kuukauden ajan. Jäiks, lihookohan pelkästä ajattelusta? ;o)

Hauskaa Zumbailua!!

iduska
68/52 | 

olisin voinut sillä hinnalla lentä suomesta sinne siivoamaan :) (suomessa siivous kustantaa muistini mukaan noin 20-30?/tunti eli aika monta tuntia ehtii perussiivousta tuhertaa...) mutta pääasia on tietty että tuli puhdasta? :)

ihanan näköinen koti! lisää kuvia odotellen...

Minna
69/52 | 

Ihanan valoisalta näyttää teidän uusi koti! Huomaa kyllä eron ennen ja jälkeen.

Ja kyllä minunkin kukkaroa kirpaisee aina Norjassa käydessä, vaikka toinen meistä palkkansa sieltä saakin.

Katz NYC
70/52 | 

Taalla meilla Big Mac aterian saa $3.95, mutta tamahan on McDonaldsin luvattu maa. Itse en kyseisessa puljussa ole kaynyt vuosiin sen jalkeen kun tutustuin vahan tarkemmin miten heidan ruokansa tehdaan ja mita se oikeasti sisaltaa. Mutta siita ei sen enempaa. Ja koko talon siivouksen, jossa siivooja kay kerran viikossa (meilla 3 kerrosta, 4 makkaria, 3 muuta isoa huonetta, keittio ja 3 kylpyhuonetta) maksaa noin $240/kk, eli ei paha ollenkaan.

Hauskaa viikonloppua!

Rilla
71/52 | 

No on hinnoissa eroa...

Mutta kaunista tulee! Ei ihan äkkiseltään uskoisi samaksi taloksi. Vieläkin mielessä ne psykedeeliset tapetit ja kokolattiamatot :D Vauhdilla on edennyt. Tsemppiä kaiken paikalleen saamiseen ja uuden kodin perustamiseen. Näitä hetkiä tuutte muistelemaan lopun elämäänne :)

Lavender
72/52 | 

Siis 800!!?? No huh huh...En tiedä mitä täällä maksais, mut tuskin noin paljon...
Aivan ihanan ja valoisan näköinen teidän uusi koti tulee olemaan!:)

NiinaK
73/52 | 

Hintatasosta en sano mitään, kun en siitä mitään tiedä, mutta voi sitä onnellista uutta omistajaa joka siivotun asunnon saa. Täällä suomessa kun tuntuu olevan vallalla se, että vain otetaan ja lähdetään omien kamojen kanssa, vähän luututaan lattiasta pahimmat muuttokurat pois jos sitäkään. Toinen mikä ihmetyttää täällä suomessa on se, että monesti jätetään uudelle omistajalle myös ne huonekalut joita ei mukaan haluta. (parittomat tuolit, lipastot yms) Monesti törmännyt moiseen.

Kirsi
74/52 | 

Kaunis asunto! Ihanan rauhoittavat ja kotoisat sävyt.

Terhi
75/52 | 

Ihana nähdä vähän "sneakpeekiä" teidän kodista. En malta odottaa valmiin lopputuloksen näkemistä :) Meillä maksoi 70 neliöisen asunnon loppusiivous 150?.

fancyminimalist
76/52 | 

Siivous on kyllä järkyttävän kallista, huhuhuh!mutta sanoisin että mäkkäriannos ihan ookoo palkkatasoon verrattuna.

Kivan näköistä teille tulee, melko perinteistä:)

saara
77/52 | 

Tosi kivalta näyttää, ootte ollut hurjan reippaita ja nopeita :) Ja itsekin kummastelin tilatun pitsan ja kokiksen hintaa kun Norjalainen kaverini niitä kertoili... onneksi teilläpäin on terveellinen halpaa, kuten kalaruuat :) hehe :)

Ninni
78/52 | 

Heips!

Ihan tööörkeeeen kallis loppusiivous, siihen luulisi kuuluvan koko talon siivous lattiasta kattoon ikkunan pesuja myöden. Jos loppusiivouksessa on hinta-laatu suhde kohdallaan niin onnellisia ovat uudet muuttajat;)
Teillä Johanna näytti kuvien perusteella olevan ihanan valoisaa ja kodikkaan näköistä:) Innolla odottelen lisää sisustus kuvia:)

Oikein mukavaa ja rentouttavaa vkonloppua zumban tahtiin:D

Tuuli
79/52 | 

hauskaa Stavangeria! Se on yksi kivoimmista kaupungeista, joissa olen vieraillut !

Nanna
80/52 | 

Voi luoja noita hintoja :) Mutta joo, kaikki on aina suhteellista!

Ihanalle näyttää teidän uudessa kodissa. Kaikki se psykedeelisyys on kadonnut :D
Ja toi sun edellisessä jutussa näkyvä astiakaappi on mahtava!

Yäh, mä inhoan muuttamista. Toivottavasti en joudu sitä enää koskaan tekemään. Pakkaaminen, raahaaminen ja purkaminen - kaikki yhtä kamalia :D

kalamuija ja lappilifestyle
81/52 | 

Siis mitä toi siivous maksoi kruunuissa? Kuinka monta siivoojaa ja kuinka monta tuntia niillä meni?
Tuntuu hirveeltä toi summa vaikka Norjassa asunkin ja saan "norjalaista palkkaa".
Varmaan noilla firmoilla on suuretkin hintaerot (niin kuin Suomessakin). Eli kannattaa pyytää tarjous ennen kuin tekee sopimuksen:)

Mutta sen verran pitää puolustella Norjan hintatasoa, että eikö se olisi hassua jos täällä kerran maksetaan tuplapalkkaa niin ruoka olisi saman hintaista kuin Suomessa???

Norja on rikas maa sanotaan. Minusta se näkyy lähinnä ihmisten lompakoissa. Ihmiset tienaavat hyvin, joten he voivat ostaa 10 euron hampurilaisaterioita ja palkata siivoojan tekemään loppusiivouksen.

Mutta kivaahan se tietysti olisi jos täällä olisi halvempaa;) Tsemppiä muuttoon ja pidä lippu korkealla. Viikon päästä olette jo uudessa kodissa ja tavarat suht paikoillaan:) voimia!

Anu
82/52 | 

Oi kun näyttää jo niin 'teille'. Ihanaa!
Ollaan miehen kanssa suunniteltu hieman reissua Norjaan ensikesänä:)
Saa nähdä kuinka käy...
oikein mukavaa viikonloppua & muuttointoa edelleen!

MIrjami
83/52 | 

Tosi upealta naytää teidän uusi koti!!

Teillä on aika hurjia hintoja siellä Norjassa! Meillä Australiassa saa Mäkkärin aterian alle viidellä eurolla.

Leppoisaa viikonloppua!

annastiina
84/52 | 

Onpa kiva seurata teidän remontin etenemistä. Hyvältä näyttää! Harmittaa etten itse blogannut omaa kotia kunnostaessa. Sitä olisi hauska jälkeenpäin seurata muutosta. :)

työäiskä
85/52 | 

meillä käy siivooja joka toinen viikko ja tekee kaksi tuntia töitä. Siinä ajassa vie matot ulos, imuroi ja pyyhii lattiat. Pyyhkii tomut, pesee kaksi vessaa. Itse pidämme huolen ettei ole romuja lattialla kun siivooja tulee. Siivooja tuo tullessaan kaikki tarvittavat välineet imurista lähtien. Ja hinta on 25.50? tunti ( ja josta siis vielä kotitalausvähennys verotuksessa)
Kyllä helpottaa arkea ja on todella mukava tulla kotiin kun on siistiä.
Norjassa työssä olleena voi sanoa että minun alallani palkat on siellä ihan eri tasoa kuin Suomessa
Kivalta näyttää teidän uusi koti.

Ana
86/52 | 

Moi!

Onnea rempan valmistumisesta!
Tuli mieleen, että sun tyyliin vois käydä hienosti Marimekon Mandariini-kuosi, se tuli mieleen tuosta Lukko-tapetista. :)
En pikagooglauksella löytänyt kuvaa, mutta oli nyt Hulluilla päivillä.
Mukavaa viikonloppua sinne! <3

on merkitystä
87/52 | 

Totta ihmeessä sillä on merkitystä, mitkä palkat Norjassa on! Ei se hampurilaisen hinta määräydy pelkistä raaka-ainekustannuksista, vaan myös työkustannuksista (eli hampurilaisten paistajien ja myyjien palkoista), tilanvuokrista jne.

Madicken
88/52 | 

Ilo silmälle teidän uuden kodin kuvat, kiitos kun jaat niitä! Kristallikruunusta kuvaa odotellen :)

Onko teillä Norjassa kotitalousverovähennys? Remppaan ja siivouksiin plus muihin kodin töihin? Se on kyllä hyvä systeemi.

Leppoista viikonloppua!

Henriikka
89/52 | 

Voi että miten kaunista teillä on! Aivan ihanan vaaleat tapettivalinnat. Vähän kyllä kauhistelin tuota big mac hintaa. Ja siivousta. Mutta toisaalta, tuskimpa sitä usein joutuu koko remppaporukalle kustantamaan! :-)

Paula
90/52 | 

Ihanan harmoninen tuo toka kuva, ennen kuin tulee noi remppavehkeet.;D
Nättiä tulee!

Oho, onpa hinnat!! Big Mac aterian saa täällä melkein puolella tosta hinnasta. Siivoushinta kuulostaa myös todella suurelta!

Sulla on kivat kengät!:)
Hauskaa zumbaa!

ella
91/52 | 

eikö tuolla siivoushinnalla olisi ollut jo järkevämpää nähdä vähän itse vaivaa?;)

Susse
92/52 | 

Kyllä on KAUNISTA!!! Suhtauduin skeptisen vihamielisesti ( ;D )kun kerroit että poistatte kokonaan ihana retrotapetin tuosta eteistilasta mut voi vitsi miten upeasti tuo Oratuomi sinne sopii, näen siinä jopa kaikuja poistamastanne.

Ihanaa odotella kuvia kakluunistanne, meilläkin on monivuotisprojektina löytää molempia tyydyttävä, tarpeeksi pieni, sopivan hintainen ja tarpeeksi "design"takka olohuone-aulatilaan. :D

Aurinkoista alkanutta viikkoa!

Jenna
93/52 | 

Siivous maksaa noin 40 euroa/tunti (nuo halvemmat hinnat on "maalla" tai sitten sopimushintoja. Tuolla teidän rahalla saa suomessa kolme tyyppiä noin 6-7 tunniksi siivoamaan. Eli jos siivoavat lattiasta kattoon ja vahaavat parketit ja pesevät ikkunat niin saattaa ihan hyvin mennä just ton verran aikaa,

Remontti kohteen loppusiivous on kuitenkin ihan eri luokkaa kuin joku kaksion viikko siivous, Loppusiivouksessä pitää pestä ihan kaikki pinnat - kaappien sisältä, katot kaikki, joten kyllä siinä saa hangatakin :-)

Uskomattoman kaunista jälkeä, ei voi kuin huokailla ihastuksesta!!!

plaa plaa
94/52 | 

mietiskelin muuten tätä ihan samaa... että olikohan toi nyt kuitenkaan oikeesti niin kallis miltä se äkkiseltään kuulosti. tai olihan se, mutta että ihan saman sais täälläkin kaiketi siitä maksaa. :)

Evi F
95/52 | 

Kaunis koti teillä! Kaikki pinnat, seinät ja lattiat, ovat tosi ihania ja kodikkaita. Ja kakluuni... se on ihan unelma!

coco
96/52 | 

Näyttää niin ihanalta ja kotoisalta! Lämpimältä! Olisi ihana tulla kylään! Voisin kuvitella että uusi vastarempattu omakoti tuo lisäenergiaa arkeen.

Imdina
97/52 | 

Meillä kävi just viime viikolla pari siivoojaa tekemässä perussiivouksen meidän 91-neliöiseen asuntoon ja se maksoi yht. 80e, josta saa siis verotuksessa mukavasti takaisin. Yhes toisessa paikassa vastaava siivous maksoi 120e. Kovin kalliilta kuulostaa tuo teidän siivouksen hinta mutta siellä on niin eri hintataso...

Hempsa
98/52 | 

Siis karmeen hintanen big mac ateria...luulin et suomessa on kallista ku se maksaa vajaat kuus euroa! (ja pakko viel mainita etten oo mäkkärin vakio asiakas vaan entinen työntekijä, joten osaan hinnat ulkoa:D) Asunto alkaa näyttää jos tosi hienolta...eniten tosin odotan millanen siit alakerrasta tulee:)

mimosa
99/52 | 

kiitos kivasta blogista.
vaikka hintataso on korkeapi kuin suomessa, niin olen ymmärtänyt että palkat on samassa suhteessa paremmat kun suomessa? en tiedä onko näin... koti on ihana!

Nailfungusz
100/52 | 

bmevbmwlyeormzav... Nail Fungus Treatment, MZgvEHh?

Archie Macchiarella
101/52 | 

Adepts want to do as much work as possible.

Alona Quiver
102/52 | 

I'm well aware that will happen by using and That is where I may confuse you.

green tea diet
104/52 | 

Hi there! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a extraordinary job!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla