Niin, oikeastaan olemme jo matkalla (terkkuja autosta!). Kuvat ovat eiliseltä, viimeiseltä päivältä kotona. 

Ja oikeastaan aloin kirjoittamaan postaustakin eilen illalla, mutta telkkariohjelmat jarruttivat. Kuten monena muunakin iltana etenkin tässä joulukuussa. Eilen illalla telkkarista tuli nimittäin dokumentti Oslon kodittomista ja narkomaaneista. Toimitaja oli muuttanut kadulle elämään ja tutkimaan millaista elämä piikkinarkomanina ja rahattomana on. Blogin kirjoitus pysähtyi.

Eräänä toisena iltana jäi postaus tekemättä kun samaan aikaan telkkarista tuli hyväntekeväisyyskonsertti kehitymaiden lasten hyväksi.

Ja onhan näitä. Syitä pysähtyä. Mutta -ikävä kyllä-  ennenkaikkea syitä synkistyä. 

Maailma näyttää joskus vähän joltain sellaiselta sci-fi filmiltä, jossa koe-apinat (tai hait, jonkun sellaisenkin olen nähnyt) ovat kehittyneet vähän liian fiksuiksi, alkaneet toimimaan omin päin ja tekemään tuhoja. Joskus tuntuu, että ihmiset ovat vähän tällaisia; kehittyneet vähän liikaa ja alkaneet oikeastaan toimimaan aika tyhmästi. Tuhoamaan omaa elinympäristöään. Vai tarvittaisko me kuitenkin vielä enemmän niitä fiksuja ihmisiä? ;) En tiedä todellakaan. Kukaan ei kuitenkaan voi fiksata kaikkea. Ja maailma on niin kamalan ristiriitainen.

Johtuu ehkä siitäkin, että olen nykyään aikuinen enkä lapsi, mutta silti. Maailma oli ennen yksinkertaisempi. Ei tullut kauniita blogikuvia oikealta ja raadollista pakolaisvirtaa vasemmalta. Ei ollut satoja fb-kavereita, muttei ketään kenelle olisi uskaltanut puhua. Ei tarvinut miettiä miksi lentokentällä on turvatarkastukset, mutta laivakyytiin voi kuka vain ottaa minkä vain laukun. Ennen oli vain hauska lähteä.

 

Siksikin, jouluna aion sulkea silmäni. Hyvällä omallatunnolla. Aion keskittyä omaan pieneen piiriini. 

Koko maailma on joka tapauksessa liian suuri yhdelle ihmiselle. Murehtiminen synkistää jatkuvasti mielen, usein turhaan. Kaikken parasta on palata ihan perusasioihin. Se auttaa nykyään moneen ongelmaan. Se, että pitää huolta siitä minkä näkee ympärillään, auttaa niitä, joita voi. Antaa niille tärkeimmille ja rakkaimmille. Ei meitä ole rakennettu miettimään koko maailma asioita. Meidän on tarkoitus keskittyä omiimme, pitää huolta omistamme. Siinäkin on usein tarpeeksi. 

Ainakin jouluna.

Antaa aivojen levätä. Unohtaa kaikki maailman asiat. 

Ottaa aikaa. Antaa aikaa.

<3

 

 

Saatan palailla joulun aikana; sitten kun siltä tuntuu. :) Mutten näin sekopäisillä jutuilla. ;) Nyt alkaa nimittäin joululoma ja ihan pehmoiset ajatukset. <3

 

Kommentit (42)

Papu
2/42 | 

Heippa Johanna! Aivan täysin aiheen vierestä, olen katsellut tuota teidän olohuoneen mattoa. Se on todella kaunis, mistä olet löytänyt sen?

Turvallista matkaa ja rauhallista joulua koko perheelle!

Pirkko
3/42 | 

Hyvää Joulua rakkaittesi kanssa <3

Parasta joulussa ja joululomassa onkin yhdessäolo omien rakkaiden ympärillä.

LiisaH
4/42 | 

Juuri niin. "Ottaa aikaa. Antaa aikaa." Kiitos kaikesta, Johanna, kaikista ihanista ja viisaista postauksistasi.

Ja oikein onnellista ja iloista joulua ja uutta vuotta koko perheellenne!

Satu
5/42 | 

Ihana Johanna <3 Kiitos taas tästäkin muistutuksesta. Mä otan nyt myös joululomaa murehtimisesta ja huolehdin niistä kädenulottuvilla olevista rakkaista. Huomenna saa jo vähän lomaa töistäkin. Ihanaa Joulua!

Vierailija
6/42 | 

Hyvää joulua, myös autosta pian ajetaan ohi Risør ja mietin jos otettaisiin tauko Lillesandissa. Kamalan harmaata joulusäätä ympärillä, mutta radiossa Maria Mena ja home for Christmas aah. Nauti Suomesta ❤️

Vierailija
7/42 | 

Hei Johanna,

paljon jouluiloa sinulle ja perheellesi!

Terveisiä saksasta, Anne

Auroora
10/42 | 

Ihanaa, rauhallista ja oikean joulun sanoman sisältävää joulua sinulle ja perheellesi! Ja kiitos (ehkä kymmenennen kerran) mukavasta blogistasi! :)

Vierailija
12/42 | 

Kiitos lohduttavasta, kauniista blogistasi jota olen seurannut. :) Hyvää Joulun aikaa!

Meri80
13/42 | 

Tunnelmallista joulua ❤ Samoissa tunnelmissa täälläkin, pidetään huolta rakkaimmista ❤ Kiitos, että kirjoitat 😊

Pauke
14/42 | 

Heips! Tahtoisin myös kuulla, et mistä tuo matto on?? Ihana :) Oon odotellu postausta siitä, kun joskus semmosta lupailit ;) Marokkolainen? Zocohome? Toi.ois täydellinen yhteen meiän huoneeseen, mut jos tuolta zocosta on, niin hetki pitää säästää. :D Millainen materiaali? Pehmeä? Karhea? Helppo pitää siistinä? *Hyvää joulua <3

Iittala
16/42 | 

Ihanan tunnelmalliset kuvat tässä postauksessasi! Ja koska haluamme levittää hyvää mieltä näin joulun alla, haluaisimme muistaa sinua jouluisella tervehdyksellä. Laittaisitko meille viestiä osoitteeseen iittala.suomi@iittala.com. Rauhallista joulun aikaa teille!

t.
17/42 | 

Kiitos tästä kirjoituksesta. Olen itse paininut viime aikoina saman asian kanssa: Televisio-, lehti- ja nettijutut herkistävät ja saavat murehtimaan maailman pahuutta. Yksi ihminen ei kuitenkaan voi kaikkea kantaa harteillaan. Jumala voi. Heitetään huolemme Hänen harteilleen ja pyydetään apua. Pyydetään, että Oslon kodittomat ja narkomaanit sekä kaikki muut kärsivät saisivat apua. Joulun todellinen sanoma on kuitenkin siinä, että Jumalan Poika syntyi, Jeesus. Jeesus tosi ihmisenä ja tosi Jumalana pystyi sovittamaan kaikki maailman synnit. Jos turvautuu tähän ristinsovitukseen, niin kuoleman jälkeen koittaa iankaikkinen elämä. Jos ei, niin iänkaikkinen kadotus. Jumalan tahto on, että kaikki ihmiset pelastuisivat. Taivas on sitten täynnä rakkautta ja oikeudenmukaisuutta, tämä syntiinlangennut maailma ei. Silti tässä elämässä haluan myös auttaa ja rakastaa kaikkia, samoin ensin lähellä, sitten kaukaa.

Toivottavasti Jeesus saa tuoda valonsa ja rakkautensa myös teidän perheen jouluun sekä elämään! Jumalan siunausta!

Vierailija
20/42 | 

Ihana ihana Johanna. Olet opettanut minulle armollisuutta. Itselleni. Viisaita sanoja jälleen kerran. Ihanaista joulunaikaa..

Vierailija
21/42 | 

Ajatuksesi kuvasi ja kaikki , huimaaa ja niiiin myönteisia,kauniita, älykkäitä ja ja kivoja ja .. Monet voin jakaa omissa mietteissäni. Arvostan.

Kaisa Villa Murusesta
23/42 | 

Neuletakki beige mun suosikki tällä hetkellä. Ihana joulutunnelma, kotoisa.m

sonia
27/42 | 

Cashmere Neuletakki, GREY. Ihanan näköinen joulu ollut teillä! Ja hyvä vain, että osaa ottaa lomaa tietokoneesta ja muista laitteista ja voi nauttia joulusta!

Sartsa ;)
30/42 | 

Parasta joulussa on läheiset <3 Ihania kuvia <3 Olen aivan ihastunut vaaleanharmaaseen Cashmere Neuleeseen :)

teeGee
31/42 | 

Ihania kuvia, lämmin mieli. Harmaa Cashmir neuletakki, grey , aivan valloittavam pehmeä.

ElviiraR
32/42 | 

Niin kauniita kuvia ja lämmin tunnelma! Lämmin olisi varmasti myös tuo Piasin Casmere Shaali, Cacaon värisenä, se olkoon lempparini!

Santzi
40/42 | 

Ensimmäistä kertaa oli aikaa tulla
Blogiasi lukemaan, mielenkiintoista! Ihania kuvia! Arvontatuotteista mieleisin olisi poncho.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram