Aluksi mainittakoon, että mun kanssani Madridin Fashinweekilla matkanneilla Charilla, Eelillä, Irenellä ja Teemulla on varmasti vielä parempaa sanottavaa itse fashionista -ja loistavia kuvia, joten suosittelen lämpimästi kiinostuneita käymään myös edellämainittujen kertomuksia lukemassa :)

Itse jutustelen nyt pikkasen kuvien lomassa aiheesta, vaikken mikään superhyper muoti-ihminen olekaan:

Nuoret suunnittelijat, joiden töitä ei muotinäytöksiin asti pääsyt esittelivät ja myivät töitään "backstagella". Näiden rekkien väleissä me vietettiin aika paljon aikaa näytösten tauoilla :)

Itse näytökset intensiivisten musiikkien paketoimina olivat tottakai kokemus ja elämys ensikertalaiselle; niistä olisi tykänyt täysin muodista piittaamatonkin.

Nää kuvat on Kina Fernandezin näytöksestä. Upeita luomuksia -ja luonnottoman pitkiä jalkoja ja nopeeta kävelyä ihan törkeissä koroissa XD

Kävimme jututtamassa niinikään Fashion Weekilla edustanutta suunnittelijaa Ana Lockingia:

Tässä iloisessa kuvassa Ana pitelee yhtä suunnittelemistaan mekoista ja kertoo pitävänsä sen nunnamaisuuden ja stilettikorkojen luomasta kontrastista. Samaa mieltä! Rakastan asuja, joissa on jotain mummoa ja jotain nightlifea :P

Anan kengistä puheenolleen... Rakastuin! Ne oli ihan mielettömän näköisiä yhdistettynä samoihin sävyihin vaatteissa -ja just aika konservatiisten leikkausten kanssa.

Lempeä ja iloinen Ana oli positiivisuudestaan huolimatta hiukan huolestunut Espanjan muotikulttuurista -nimenomaan siitä, ettei sitä ole. Kulttuuria muodille ja kotimaisille suunnittelijoille ei mun yllätykseseni tuntunut löytyvän juuri lainkaan, vaikka Espanja on mm. Zaran ansiosta nousut meidän eurooppalaisten tietouteen juurikin muodin edelläkävijänä. Ihmiset rakastavat Zaraa -ja kalliita klassisia merkkejä kuten Pradaa, Guccia... Konservatiiviset espanjalaiset eivät ole kiinostuneita "kokeilemaan uutta" eikä edes Madridin suurin tavaratalo (vrt. Stockmann) ole koskaan halunut ostaa Anan designia. Oman liikkeen perustaminen on vielä tällä hetkellä vaatinut liian suuria investointeja, vaikka unelmana onkin. Ana Locking, kuten monet muutkin espanjalaiset suunnittelijat myyvät siis lähinnä ulkomailla ja Zara jyllää kotimaassa. Hmm. Tylsää, sanoisin.

Mahtavia muotikokemuksia Madridissa siis, ei voi muuta sanoa!

Kommentit (10)

kalastajanvaimo
11/10 | 

No ei tosiaan oo totta! Tähän voisi taas sanoa että Maailma on pieni...! Lykkyä tykö Monicalle, sen rekissä oli todella kauniita kuoseja ja malleja. Muistan toki Lilja :)

kalastajanvaimo
12/10 | 

:) Oli kivaa, ikimuistoisia kokemuksia!

kalastajanvaimo
13/10 | 

:D mulle tuli vaan sellanen suomu-assosiaatio, mut ei punasoluja :P En tiedä mitä ne sit ois!

Lilja
14/10 | 

Hehe ei oo totta! Toisen kuvan Moniquilla-tuotemerkin Monica (kuvassa tiskin takana) on mieheni ystävän tyttöystävä! :D Ollaan tehty monet reissut yhdessä, aina ihailen hänen pukeutumistaan, Vuosia Madridissa asuneena on ollut kiva lukea Madrid-juttujasi. Saatat muistaa minun Pisaroita-blogista, jota pidin jonkun aikaa :)

PUSSAUSKOPPI
15/10 | 

Oi miten kivalta kuulostaa :) ja näyttää!

Siina
16/10 | 

Onko Analla päälläolevassa mekossa punasoluja? Vai onkohan minulla vain liian vilkas mielikuvitus.. :)

kalastajanvaimo
17/10 | 

Kiva kuulla :)
Hmm... suodatan pois kommenteista sellaiset, jotka ovat loukkaavia tai pelkästään provosoivaksi tarkoitettuja. Joko minua tai muita lukijoita kohtaan. Aika vähänhän niitä tulee eli tuskin montaa joudun jättää julkaisematta. Toi "palvonta" on niin hassu juttu kun en itse koe kenenkään täällä palvovan minua. (Ajatuskin naurattaa) Se käsitys muodostuu lukijalle varmaan vasta siinä vaiheessa, kuin kehuja tulee tarpeeksi paljon... Ikävää että tällaiseen jouduttiin, mutta näin mennään nyt ainakin toistaiseksi: lähinnä matkani ajaksi halusin vähän rajoittaa ihmisten villintymistä ;)

kalastajanvaimo
18/10 | 

Totta niinhän se on.. Suomessa sentään tunnutaan arvostavan kovasti omia ja kulttuuriahan Suomessa löytyy vähan erikoisemmillekin muotijutulle ja -suunnittelijoille! :)

Teija
19/10 | 

Mukavaa matkaraporttia, kiitos. :)

Suodattanet nyt kommenteista myös palvovat; sanoithan ettet pidä niistäkään ihmeemmin? Muutenhan tämä kommenttilaatikko kääntyy sellaiseksi että voi olla pelättävissä sun oikeasti alkavan uskoa itsekin pelkkiin tyhjiin ylistyksiin! ;)

champagne
20/10 | 

Kivoja kuvia:) Tuntuu että joka maassa suunnittelijoilla on samat jutut, myös suomalaiset suunnittelijat ovat olleet huolissaan siitä että suomalaiset ovat omiin kaavoihinsa kangistuneita pukeutumisen suhteen eivätkä hevillä vaihda tuttua ja turvallista;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010