Sit tulis taas yksi päivän asu... :) Maximekko hameena on ennenkin nähty juttu, mut tällaisena tänään.

Alan muuten olemaan jo ihan valmis lomalle - ja mullahan se on vasta elokuussa. Meillä on töissä aika paljon kesäsijaisia ja vaikka ne tosi inokkaita, reippaita ja osaavia ovatkin, alkaa kaikki perehdyttäminen ja ekstra vastuunottaminen jo vähän uuvuttamaan... Phuuh. Meillä on muuten joka vuosi ollut myös jokunen ruotsalainen opiskelija assistenttina -sanovat tienaavansa täällä noin puolet(!) paremmin. Mutta kyllä ne ihan hurjasti tekee töitäkin. Siis melkein joka viikko enemmän kuin sen viisi päivää.

Ja yksi keski-ikäinen rouva. Se onkin ensimmäinen ja ainoa, jonka kanssa mulla on meinanut mennä hermo. (Tarina sensuroitu; totta ettei ihan kivoja työkavereita saa mollata ;))  Ei se nyt niin ärsyttävä ollut että kannattaisi mainita... Mutta kerrotaanko ettei uteliaisuus jaä painamaan, että rouva puhui itsestään aika ylistävään sävyyn ja hyvästä työkaveristani "somalaisena tyttönä", vain koska tyttö sattuu olemaan tummaihoinen -eikä muuten lainkaan somalaista alkuperää. Siinä se pääpiirteissään. Nyt poistettu tarina, koska... no, ei täällä murehdita ja märehditä arsyttäviä juttuja :) Mutta samperi vieköön, on sillä tytöllä nimi ja oikea kotimaakin! ;)

Taitaa olla pinna vähän helposti kiristyvä? ;)

Mut arvatkaa mitä, huomenna coming up yksi (lastenhuoneisiin liittyvä) DIY -sisustusvinkki. Sanonpa nyt kun kerrankin tiedän mitä meinaan seuraavaksi kirjoittaa ;D

Oikein kivaa viikon alkua ja tsemppiä meille, joiden loma antaa vielä odottaa itseään ;)

Kommentit (59)

Kata
60/59 | 

Mä taas olen sitä mieltä, että jos automatik kutsuu tummaihoista ihmisistä somaliksi, siinä on todella rasistinen kaiku. Vai kuinka monelle tulee positiivinen mielikuva sanasta SOMALI. Mediassakin kun somaleista puhutaan, harvoin on silloin kyseessä mikään positiivinen juttu? Eikö?

Joten ymmärrän ärtymyksesi :) Ei oo montaa viikkoa elokuuhun, jaksaa jaksaa :)
Kiitos kivasta blogista!

Minna
61/59 | 

Kuulostaa tutulta: makin olin englannissa aina se 'tanskalainen tyttö ' ;) kyllä se ärsyttää, koska musta tää kotimaan arvostus on vähintää 300% ulkomailla asuessa, eikö? mullakin tippui tulot puoleen kun tulin englannista suomeen takaisin, siellä kätilön palkka oli vähän toista luokkaa kuin täällä ja palvelusvuosilisiä en saanut vaan aloitin ihan pohjalta :(

Ja lopuksi vielä lohdutuksen sana: kuuri työpaikkaa vaihtaneena en saa kesälle lomaa ollenkaan ja kiireiden vuoksi vapaitakin on tosi vähän, tänään lähtee ensimmäinen 8 pv putkesta.. Että tsemppii, Johanna, kohta on jo elokuu!! (meillä palataan sillon normaalirytmiin, 5pv töitä, 2 vapaata)

Laapa
62/59 | 

Hyvä idea tuo maxin käyttäminen hameena. Itsekin juuri maxin hankin, sitähän voi tosiaan käyttää noinkin! :) Kiva asu noin muutenkin, kuten aina! Tsemppiä työviikkoon, äkkiä se elokuu sieltä tulee...

Elkku
63/59 | 

Kyllä muakin ärsyttäis moinen. Tuo kuulostaa juuri sellaiselta piilorasismilta, jota on niin helppoa ja vaivatonta viljellä ympäriinsä, eikä sanoja edes tiedosta sitä rasistista sävyä, saati että myöntäisi sen olevan millään tapaa ketään loukkaavaa. Yleistysten tekeminen helpottaa arkea ja elämää, mutta liiallisuuksiin ei saa mennä ja niidenkin pitää olla jollainntapaa totuuteen pohjautuvia. Pitää myös muistaa että Afrikka on himpskatin iso maanosa, jossa alueelliset erot ihmisten, maiden, elintasojen ja kaiken mahdollisen välillä ovat huisin paljon suuremmat kuin esim. Euroopassa. Jos suomalaista sanottaisi jossain aina ruotsalaiseksi, sekin ottaisi aivoon. Mutta jos esim. nigerialaista toistuvasti sanotaan somalialaiseksi tai vaikka kongolaiseksi, ottaa se sitä varmasti noin tuhat kertaa enemmän aivoon ja se voi joillekin olla suurikin loukkaus. Sitäpaitsi somalialaiset on mun silmään ainakin aika selkeästi erottuva kansa poikkeuksellisen ylväine kasvonpiirteineen :) komeita ihmisiä, toisinsanoen :)

Mulla on harvoin mitään postaustoiveita, koska kaikki postaamasi miellyttää tavalla tai toisella, ja tuntuu että jos lukijoiden toiveita liiaksi alkaa blogisti toteuttamaan, voi blogista tulla vähän väkisin väännetyn oloinen. Mutta muistinnettä joskus viime vuonna blossasi oli kuvia talonne portaikosta ja yläkerran käytävästä ennen remonttia (ihanat psykedeeliset 60- tai 70-luvun tapetteineen..). Siihen liittyen olisi joskus kiva nähdä jonkinlainen kuva portaikosta jälkeen remontin - olettaen että olette sitä jollain tapaa uudistaneet, tietty :)

Terhikki
64/59 | 

Moi! Täällä kirjoittelee uusi lukija Turusta..sain vinkin sun blogiin Vauva-lehdestä! Olen 27v. ja lapset on vielä haaveissa..no,mutta todellakin jotkut keski-ikäiset naiset käyttäytyy törkeästi,taitaa johtua vaihdevuosista ja katkeruudesta..säälin! Kyttäävät naapureita ja huutelevat..vanhemmalla sukupolvella voi olla -ja on välillä vähän (tai paljonkin) rasistinen asenne,kun eivät ole nuoruudesta asti tottuneet monikulttuurisuuteen.Muuten,sun elämä vaikuttaa kyllä idylliseltä! Minkäs ikäiset lapset sulla on? Sukupuolet? Nimet? (olen uusi lukija) Olis kiva lukea enemmänkin sun lapsista,varmaan kaikkia naisia kiinnostaa..kun ne on niin hauskoja! Olet tosi nätti ja siro..oletko niin rohkea että kerrot mittasi? Hehe..(itse olen ihan laiha kirppu)..näytät myös jäntevältä.Harrastatko aktiivisesti liikuntaa? Mitä? Paljon kysymyksiä..

Katja
66/59 | 

Noista Beck Söndergaardin huiveista. Niitä kun en ole löytänyt Suomesta, tietääkö joku mistä nettikaupasta voisi tilata? Beck Söndergaardin omilta sivuilta en löytänyt infoa aiheesta.. Tai ehkä sitten pitää lähteä lomareissulle Kööpenhaminaan!

Vera A.
67/59 | 

Ymmärrän kyllä, jos rasismi työpaikka ärsyttää, itseäni se ärsyttää missä tahansa, ettei sen puoleen... Ja tuntuu, että rasismi joka paikassa vain kasvaa... jopa facebookissa olen joutunut siihen törmäämään :( Yhdelle kaverille yritin ensin "coolisti" sanoa, etten hyväksy enää hänen päivityksiään #£?&%!:n makaroneista, satunhan olemaan yhden sellaisen vaimo ja toisen äiti. Tällä ihmisellä oli huonoja kokemuksia italialaisista työssään, ja päivityksissään sitten haukkui "makaroneja".
Voin kyllä ymmärtää, jos vieraan kulttuurin tavat aiheuttavat tuohtumusta, mutta makaroni on nimityksenä minulle, perheelleni ja italialaisille ystävilleni aina haukkumasana ja harmitti todella, kun jouduin näihin päivityksiin FB:ssä törmäämään. Lopulta poistin kaverin FB-tuttavuuksista ja ilmeisesti hän oli saanut lopulta kommenttia aiheesta muiltakin, kun katsoi parhaimmaksi poistaa itsensä FB:stä kokonaan. Parempi näin, eipähän tule ihmisille enää paha mieli moisista päivityksistä. Ärsyttävintä oli, että tyyppi väitti olevansa multikulttuurisuuden kannattaja ja rasismin vastustaja eikä nähnyt mitään ristiriitaa siinä ja päivityksissään :O Meitä on moneksi...

Muruska
68/59 | 

Kesä on rankka. Itse kolmatta vuotta kesäsijaisena. Kaiken lisäksi olen myös ollut sijaisena toisen sijaisen kanssa, jolla ei juurikaan kokemusta. Noh... Sellasta se vaan tuppaa olemaan. Onneksi on ymmärtäväisiä ihmisiä. Muista kuitenkin, ettei kaikkea tartte kestää, jotku työntekijät on välillä liiankin kiltteja ja uhrautuvaisia joten siitäkin joutuu kärsimään. Jaksamista!

champagne
70/59 | 

Mun mielestä tämä nyt ei ollut kovin paha juttu työkaverisi puolesta, itse voi aina fiksuna korjata ja sanoa että "hän ei muuten ole somaliasta vaan "sieltä ja täältä" Ja kaikkihan ei ihan heti muista uusien työkaverien nimiä.

Itse käytän myös ystävistäni joskus heidän kansalaisuuksiaan esim. "turkkilainen tyttö, surinamilainen nainen...vaikka he ovat hollantilaisia sillä ystäväpiiri kun on vähän suurempi niin kaikki eivät millään muista nimiä mutta ulkonäön kyllä jos vaikka kerran ovat sattuneet jossain näkemään. Mutta muistan kyllä aina sanoa että he ovat hollantilaisia . Ei muakaan haittaa vaikka mua on sanottu niin saksalaiseksi kuin ruotsalaiseksi...siitä yleensä kehkeytyy mukava keskustelu;).

Minny
71/59 | 

Hihhei, täälläkin työläinen jolla ei kesälomaa ole ollenkaan.. Onneksi edes vain 25-30 -tuntisia viikkoja, ehtii vähän lepäämään :)

Uuden Kuun Emilia
72/59 | 

No loman tarpeessa kyllä :) Huh, koitahan kestellä siellä! Ja toivotan, että se paras osa kesää on sitten sitten elokuussa! :)

Ja onhan tuo Norja hoitoalalla aika suosittu maa lähteä töihin. Joskus muistan jonkun dokkarinkin aiheesta katsoneeni.

Ja jos yhtään lohduttaa niin täällä sataa just kaatamalla vettä, eli se siitä lomakelistä :D

Uuden Kuun Emilia
73/59 | 

Mitäköhän mä taas ajattelin kun kirjoitin... "Toivotaan" ja "sitten" vaan yhden kerran :D
Kans varmaan joku breikki tarpeen :)

Roadrunner
74/59 | 

Heippa Johanna! :) Täytyy sanoa, että sulla on aivan IHANA blogi. Oon ihan koukussa! Tykkään ihan mielettömästi sun tyylistä ja teidän kotikin on niin kaunis! :) Vaikutat aivan ihanalta ihmiseltä!

Sen verran haluaisin udella, että millä ohjelmalla ja miten muokkaat kuviasi? Tykkään tuosta tyylistä kovasti. :)

Niin ja sitten sellainen hassu juttu kiinnostaa myös, että mitä teet kaikille näille kuville, joita blogissakin on? Arkistoitko kaikki jonnekkin koneen tiedostoihin/ulkoiselle kovalevylle? Lähteekö jotkut roskakoriin?

Pahoittelen uteliaisuuttani. ;)

Nelli
75/59 | 

Kiitos että jaksat piristyttää tämän äippälomalaisen päiviä, olen saanut sulta paljon vinkkejä ja ideoita sisustukseen ja pukeutumiseen yms. Saako toivoa postausaihetta!? :) Olisi kiva kuulla siitä, miten puhutte lapsillenne - SIIS - millä kielellä ja tietysti miten he vastaavat. Yksinkertaisemmin; olisi kiva kuulla millaista on elää kaksikielisessä perheessä, sekä lasten että aikuisten näkökulmasta! Tämä vain toive, ymmärrän jos haluat pitää aiheen henkilökohtaisena! Aurinkoista viikkoa ja pian se loma sieltä alkaa! Miehellänikin loma vasta elokuussa ja minusta se on ihanaa! Muut ovat jo palailemassa töihin ja itse voi vasta nauttia rennommasta lomailusta!

Nennuliinu
76/59 | 

Siis mitäs pahaa tuossa kysymyksessä oli? En ymmärrä en... Ei kai somalialainen ole mikään loukkaus? Ihan menee siinä missä muutkin maanlaiset. Vähän rasisimia ilmassa, josta en tykkää...:(

kalastajanvaimo
77/59 | 

Ei se ollut kysymys... :) Rouva vaan käytti nimitystä "somalialainen" tytöstä, koska tämä oli tummaihoinen. Ei toki somaliainen mikään loukkaus ole, mutta jos on tyylinä kutsua automaattisesti tummaihoista somalialaiseksi ilman että edes yrittää miettiä/kysyä nimeä tai oikeaa kotimaata, niin...
Kun ei kaikki tummaihoiset ole "somalialaisia". Niillä on myös nimet ja vaikkapa sitten oikeat kotimaat...

mei
78/59 | 

Vähän yllätyin tästä postauksesta. Mulle tulee mieleen, että onko työkaverien haukkuminen julkisessa blogissa loppuun asti mietittyä.

Myy
79/59 | 

Tekisi mieli vähän kitistä edellisistä kommenteista. >:[ En tee sitä kuitenkaan, koska oikeasti tulin lähinnä tsemppaamaan - elokuuhun ei ole enää pitkä aika! Itse olen nauttinut pitkästä kesälomasta, ja tuntuu suorastaan kauhistuttavalta, että tässä pitää kohta ihan oikeasti mennä takaisin töihin. Iloa ja jaksamista viimeisiin työviikkoihin, minä jatkan vielä pari viikkoa lomaillen.. muunmuassa sinun blogiasi lueskellen (teillä on aivan ihana koti <3). Kiitos ihanista postauksista!

kalastajanvaimo
80/59 | 

Joo mietin kyllä ja totesin, ettei A)työkaveri lue tätä blogia eikä kukaan täällä tiedä kenestä on kyse; tuskin koskaan loukkaa ketään B)tässä ollut mitään mitä en kestäisi ihan vastakkain työkamun kanssa. Ja C)ei ollut tarkoitus haukkua ketään, vaan purkaa vähän ärsytystä. Rouva on monella tapaa ihan hyvä tyyppi eli tässä nyt tuli vaan purettua niitä omia ärsytyksiä, sorry :)

MissuS
82/59 | 

Hei en ota kantaa tuohon somalikysymykseen mutta ihan pakko sanoo että
Somalia (maa)
Somali tai somalialainen on nimitys ihmisestä

mutta somalainen? häh

Lissu
83/59 | 

Haen nyt verta nenääni, mutta... Mun mielestä bloggaajalla on hyvä syy ärsytykseen. Pätkähommia paljon tehneenä tiedän kuinka pahalta tuntuu kun vakkarit eivät viitsi opetella edes etunimeä (koska ovat itsekin väsyneet tutustumaan jatkuvasti vaihtuviin pätkätyöläisiin). Ja sitten on vaan joku "tyttö". Ja noista kansallisuuksista. Kyllä se mun mielestä kertoo vähän kiinnostuksen ja kunnioituksen puutteesta, ettei ole viitsinyt toisen taustoista sen vertaa kysellä.

Juuli
85/59 | 

Hui kuinka näytätkin pitkältä tuossa asussa :) Täällä ilmottautuu yks hoitoalalla työskentelevä kesätyöntekijä. Kyllä tällä alalla hommaa riittää. Nytkin olis kesäksi ollu 3 työpaikkaa tarjolla, että parhaimman sain valita. Itteä kyllä kiinnostas kans Norjassa työskentely. Vuojen päästä alottelen jatko-opintoja ja ois mahtava käyvä harjotteluissa ulkomailla ja sitte myöhemmin vaikka ihan töissäkin.

Tiia
86/59 | 

Hei Katja, pakko kommentoida tähän väliin, Beck Söndergaardin huiveja löytyy ainakin Helsingistä Urban a*:sta. Sieltä olen itse huivini ostanut, en tiedä myydäänkö muualla Suomessa mutta sieltä ainakin löytyy. Kannattaa käydä, liike on aivan ihana muutenkin :)

Mari
87/59 | 

Minäkin ajattelin, että näytät tosi pitkältä tuossa hameessa! :)

Toivottavasti puolustit sinun työkaveriasi. Rasismi on ällöttävää! Ja surullisen yleistä!

Minuakin kiinnostaisi Nellin ehdottama aihe! Minäkin olen päätynyt ulkomaille ulkomaalaisen miehen perässä.. ja lapsia toivottavasti tulee joku päivä, ehkä piankin. Joten olisi ihana kuulla, millaista elämä on kaksikielisessä perheessä! :) Puhuuko sinun miehesi muuten suomea? Olenko liian utelias? ;)

Oikein mukavaa loman odotusta! Kyllä se elokuu pian koittaa!!

Katja
88/59 | 

Kiitos vastauksesta, sinne siis! Ja ihan tiedoksi, kyllä mäkin rasismia vastustan vaikka tässä kiihkeän keskustelun lomassa vain huiveista kyselinkin ;) Tuli vaan MIELEEN yhtäkkiä moinen kysymys :D

Kentucky Motorcycles for sale
89/59 | 

I?m no longer certain where you are getting your information, however good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thank you for excellent information I was on the lookout for this info for my mission.

magazine
90/59 | 

Good site! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I'm wondering how I might be notified when a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a great day!

powerblanket
92/59 | 

I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it is rare to see a great blog like this one these days..

metal fabrication bellingham wa
94/59 | 

It is appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I've read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or tips. Maybe you could write next articles referring to this article. I desire to read even more things about it!

best deals on home decor
95/59 | 

Excellent goods from you, man. I have be mindful your stuff prior to and you are simply extremely magnificent. I really like what you've obtained here, really like what you are saying and the way in which wherein you are saying it. You are making it enjoyable and you continue to take care of to keep it wise. I can't wait to read much more from you. That is really a great site.

ergonomic chairs
96/59 | 

Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I?ll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I will definitely comeback.

Read More
97/59 | 

Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch since I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thank you for lunch!

lowest insurance rate quotes
98/59 | 

My spouse and I stumbled over here coming from
a different page and thought I might check things out.
I like what I see so now i am following you. Look forward
to going over your web page yet again.

showing on cam
100/59 | 

This is the proper weblog for anyone who needs to search out out about this topic. You understand so much its almost exhausting to argue with you (not that I truly would want?HaHa). You undoubtedly put a new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, just nice!

cool swag outfits
101/59 | 

Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I?ll be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I will definitely return.

Michael Jordan Quotes
102/59 | 

Throughout this awesome pattern of things you actually receive a B+ with regard to hard work. Where you actually confused us was on your particulars. As as the maxim goes, the devil is in the details... And it could not be more accurate at this point. Having said that, let me say to you what did do the job. The writing is actually pretty convincing which is most likely the reason why I am making an effort to comment. I do not make it a regular habit of doing that. Next, even though I can see the leaps in logic you come up with, I am not necessarily convinced of exactly how you seem to unite the points which produce your conclusion. For right now I will, no doubt yield to your point but wish in the near future you actually link your dots better.

kitchenaid parts
104/59 | 

Just thought i would comment and say neat design, did you code it yourself? Looks great.

movers sc
105/59 | 

Attention to detail is perhaps the most important aspect of dealing with priceless items and furniture, and customers simply cannot afford to risk their hard earned belongings with any firm other than Palmetto Specialty Transfer.

more information
106/59 | 

Hi, i feel that i saw you visited my site thus i came to ?go back the choose?.I am trying to in finding things to improve my site!I suppose its good enough to make use of a few of your ideas!!

Arnold California Real Estate
107/59 | 

Astonishing ... simply astonishing. Way to offer us all something that we might not have ever known about. At least I just was tought something new. Thanks a million!

get electronics deals
108/59 | 

Thanks for this superb. I was wondering whether you were preparing of writing comparable posts to this one. .Keep up the outstanding articles!

premature ejuclation
110/59 | 

I was trying to find essential home elevators this subject. The information was essential as Im planning to launch my portal. Thank you offering a missing hyperlink during my business. Anyway, within my language, there are usually not much good supply in this way.

Free Report Best 5 Free Traffi...
111/59 | 

thank for dropping this story. I am surely tired of struggling to find relevant and intelligent commentary on this topic. Everyone nowadays appear to go to extremes to either drive home their viewpoint or suggest that everybody else inside the globe is wrong. thank for your concise and relevant insight.

Alonzo Delaurentis
112/59 | 

I've been gone for a while, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I?ll try and check back more often. How frequently do you update your blog?

exerciseroutines
113/59 | 

What i donâ??t realize is in fact how you are no longer actually considerably far more smartly-liked than you may be correct now. That you are quite intelligent. You recognize thus significantly on the topic of this matter, produced me for my part envision it from so several various angles. Its like men and ladies are not involved unless it is something to do with Lady gaga! Your personal stuffs good. Always sustain it up!

Eze Group
114/59 | 

There is noticeably a bundle to realize about this. I assume you made various good points in capabilities also.

chat 4 boys
115/59 | 

Howdy! I just would like to give a huge thumbs up for the good data you might have here on this post. I will probably be coming again to your weblog for a lot more soon.

dentist gold coast
117/59 | 

Some truly interesting points you've got written. Assisted me a whole lot, just what I was searching for : D.

fax server
118/59 | 

This web page is often a walk-through its the internet you wanted about this and didnâ??t know who to question. Glimpse here, and you will definitely discover it.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram