Moikka taas, nyt mennään siis mun neuleista lastenvaatepuolelle, sillä mun lastenvaatefilosofiani (?) on herättänyt kiinostusta ja lupailin heräneisiin kysymyksiin vastailla. On totta, ettei meidän lapsilla oo mitään tosi harkittuja asuja eikä niille oo laitettu valokuviin parhaimpia eikä niiden vaatekaapitkaan oo superjärjestyksessä. Kuten siis vaikkapa ns. lastenvaateblogeissa. Ja varmaan monessa ihan tavallisessa kodissakin ;) Meidän lastenvaatesysteemillä ei koskaan ikimaailmassa voisi pitää lastenvaateblogia :D Ja on totta, että kiinnitän varmasti enemmän huomiota omaan pukeutumiseeni kuin lasten. Ihan varmasti, en edes yritä kieltää!

...Suutarin lapsilla ei oo kenkiä...

Mulla on ehkä jopa pieni pelko... siis tosiasiahan on se, että mun lapseni saavat ihan varmasti tiedostamattaan jonkinlaista pukeutumiskäyttäytymismallia äidiltään :D Niin ehkä jollain tavalla yritän pitää koko vaatehomman niiden kohdalla aika neutraalina, ettei siitä tehdä mitään numeroa. Tottakai lasten on hyvä oppia pukeutumaan siististi ja huolitellusti, mutta just tähän luulen niiden saavan ihan tarpeeksi eväitä ihan luonnostaan ;D Toivon sydämeni pohjasta että mun lapset kiinnittävät huomionsa ihan kaikkeen muuhun kuin vaatteisiin -tai muutenkaan ulkonäköön. Niitä ne saavat ihan varmasti vanhempana miettiä ihan tarpeeksi, mutta mieluiten vasta sitten joskus kun muut asiat on mietitty sinne pohjalle. Mieluiten mahdollisimman myöhään, sillä ihan liian aikaisinhan ulkonäköasiat tulevat lapsillekin taakaksi.

Ja siis sanotaan nyt vielä et mun mielestä (ja siis varmasti teidänkin mielestänne, mitään muuta en ole olettanut) meidän lapset on ihan kivasti puettuja. Sellasiin lasten mukaviin vaatteisiin. Jotain mitä en kauheasti osta lapsille on kai musta. Ja yleensäkin sellaset rokki- ja diskovaatteet heh. Meillä on paljon raitaa ja palloa ja toisaalta aika hempeitä ja rauhallisia värejä, toisaalta kirkkaita lasten värejä... en tiedä.
Olen ennemminkin tarkka materiaaleista, siitä että kaikki on luonnonmaterialia (puuvillaa, villaa, pellavaa, silkkiä) ja pehmoista. Että niissä on mukava olla. Ja lämmin.

Yksi hyvä esimerkki hyvästä lastenvaatemallistosta on mun mielestä tanskalainen POMPdeLUX, jonka värimaailma on suunniteltu niin, että kaikki vaatteet sopivat yhteen. Muutenkin hyvälaatuisia, kauniita ja kohtuuhintaisia (alekausina pilkkahintaisia!) vaatteita. Mun kaveripiirissä tosi suosituja.

En muuten uskonut mulla olevan mitään lastenvaatefilosofiaa silloin kun tästä asiasta alettiin kysymään, mutta nyt huomaan, et on mulla. Antaa lasten olla välittämättä  niistä niin kauan kuin mahdollista ja nauttia olostaan pehmoisina, lämpöisinä ja kuivina! :)

"Mamma ei muuten oo edes harjannut perheen naisten hiuksia tänään huomasitteko? Ulkona on satanut vettä koko päivän ja me ollaan käyty ulkona vain ostamassa kahvilasta kakkupalaset! Sillä reissulla mun housut kastui ja täytyi vaihtaa hienot vaaleanpunaiset vaatteet tähän vauvapukuun."

:)

Kommentit (115)

Beniza
117/115 | 

Aamen, ihan hyvät ajatukset.
Mä en ikinä unohda sitä kun naapurin 4v tyttö kysyi että ollaanko me oltu näissä vaatteissa kaupungilla kun kerroin mistä ollaan 1+ poikani kanssa tulossa..(ja meillä oli ihan normaalit kesäisetarkivaatteet päällä). Minusta se oli järkyttävää!

Mrs Munster
118/115 | 

HYva postaus. Teidan lapsukaisilla on just tosi mukavan ja suloisen nakoisia vaatteita. Meidan pojan pukeutuminen eroaa hyvin paljon paikallisten lasten pukeutumisesta (siis Englantilaisten). Mukavuus on ihan ykkonen, mita vaatteisiin tulee. Eli collegehousuja ja ihanan varikkaita - lapsenomaisia printteja paidoissa. Englantilaiset poikalapset puetaan farkkuihin todella nuoresta lahtien. Muutenkin hyvin LASTENvaatteita on tosi hankala loytaa esim. Suomeen verrattuna. Taalla myydaan lapsille "miniaikuisten" vaatteita, josta en ollenkaan tykkaa. Talvivaatetuksen saloja taalla ei kans nayteta osaavan ja englantilaiselle miehelleni onkin ollut vahan haastellista oppia, miten lapsi puetaan kylmemmalla ilmalla ulos. Ja vielapa Suomalaiseen tapaan (joka nayttaa monesta englantilaiselta kummalliselta. Kyparalakki, mita ihmetta?)

annika
119/115 | 

Kiitoksia kun vinkkasit tuosta lastenvaatemerkistä! Sen vähän mitä pystyin näkemään sivuilta, näytti tosi kivalta! En saanut sivua kuitenkaan toimimaan kunnolla, ja haluaisinkin siksi kysäistä, että tiedätkö onko merkin vaatteet luonnonmateriaaleista ja saako sieltä tilattua Suomeen? Perehdyn sivuun ehdottomasti paremmin ja laitan tilauksen tulemaan, mikäli vain saisin sivuston toimimaan..

Minni
120/115 | 

Monta peukutusta tälle/sulle! Mua niin ahistaa nähdä sävy sävyyn merkkeihin tällättyjä lapsukaisia. Ihan söpöjä toki ovat, mutta kovin usein stailaukseen yhdistyy lasten elämän rajoittamista. Eli vierellä kulkee äiti tai/ja isä komentelemassa varomaan vaatteita. Sitä tai tätä ei saa tehdä, etteivät vaatteet sotkeudu tai rikkoudu. Ei saa läträtä lätäköissä, ei hypellä kulkiessa, ei kiipeillä, ei laskea liukumäkeä, ei syödä jätskiä... Lapsille muodostunee käsitys, että vaatteet on tärkeintä elämässä ;)

Mulla on eri-ikäisiä lapsia, ja mitä nuoremmasta kyse, sitä helpompi on vaatettaa mieleisekseen. Aika varhain lapsilla kehittyy omakin maku/tahto, ja sen jälkeen jotkin vaatteet eivät vain kelpaa, joistakin tulee "aina päällä" suosikkeja. On oikein "ihanaa", että kymmenen tietämissä (alle ja päälle) olevien poikien kanssa saa vääntää kättä siitä, ettei aina ja kaikkialle todellakaan lähdetä verkkareissa ja hupparissa, vaikka ne kuinka olis parhaat yllä :) Mutta noin yleensä annan itse pukevien lasten hyvin pitkälti päättää, mitä yllensä laittavat. En itsekään tykkäis, jos joku toinen mestarois pukeutumistani.

Enkä muutenkaan tykkää siitä, että vaatteista tehdään suuri numero. Ne ovat kuitenkin vain vaatteita. Tärkeintä käytännöllisyys ja siisteys, sitten vasta ulkonäköseikat (minulle). Ja etenkin kotioloissa/ulkona vaatteiden tulee olla sellaisia, ettei yhtään harmita, vaikka niihin majanrakennuksessa tulee reikä tai maalitahroja tai puihin kiipeilystä pihkaa tai nurmikosta vihreää polviin tai mustikkapiirakan syömisestä tai askarteluliimasta tahroja. Eli suomeksi: meillä on erikseen jo paremmat päivänsä nähneitä vaatteita kovaan käyttöön (usein jostain syystä lasten lemppareita :)), normaali vaatteita ihmisten ilmoille arkena (kuten kerhoihin, kouluun) sekä siistimpiä pyhäkamppeita esim. kyläilyyn (+ juhlavaatteet, tietenkin).

Ja aivan liian aikaisin lasten maailmaankin ilmaantuvat merkit ja brändit (eli rahan/kaupallisuuden valta) :/ Aika pienet koululaiset jo tietävät, että esim. jonkun luokkakaverin kaikki vaatteet ovat vain tiettyä merkkiä tiety(i)stä kaupa(oi)sta, vain tietyt kännykkämallit kelpaavat jne. Mä taistelen vastaan, sillä en tykkää ihmisten luokittelusta ulkoisten seikkojen perusteella. En siis niinkään päin, että ylenkatsoisin merkkivaatteita. Ylenkatson vain merkkivaatteiden palvontaa.

Taisi tulla vähän sekava sepustus, mutten jaksa oikolukea. Pitää nääs mennä uudelleen verhoamaan 2-vuotias, joka käytti äidin huomion herpaantumista hyväkseen ja riisui itsensä ilkosilleen. Jos meidän pienimmiltä kysyttäis, niin vaatteet ovat aivan yliarvostettu keksintö :)

Elli
121/115 | 

Hih:D Mun on pakko kanskii kommentoida tuohon viimeiseen kuvaa, että siskon kohta 3-vee ihana tytöntyllerö tykkää myös kyseisestä "jumppaliikkeestä":D Tässä just yks ilta istahdettiin yhteiselle iltapalalle, kun tyttönen sieltä jumppaili kyseisellä liikkeellä ja huikkasi samalla, että tehkääpä perässä, "tää on helppoa kuin nakit" :D:D Ajattelin myös saman laisesti, että ei ehkä olis niin fantsu juttu, jos siinä olisin sitten itse perässä alkanut kyseisen liikkeen avulla jumppaileen<3!! Jätetään me nuo vaikeimmat jumppaliikkeet perheiden nuorimmille..:) Ne osaa ne niin paljon paremmin, niinkuin näköjään hauskat sanonnatkin <3

Anna,
123/115 | 

Ootko ihan totta?
Tietysti blogissa näkyy vain pinta, mutta tästä välittyy jotenkin niin paljon miun mielestä Hyvää Äitiyttä, että ei voi kuin ihailla, ihanaa!

P.S. Oot kaunis + ihan täydellinen tukka.

Tuittu
124/115 | 

Kiva asenne sulla lastenvaatteiden suhteen, tykkään. :) Itsekin pidän tärkeänä, että vaatteet ovat mukavia päällä ja saavat näyttää lastenvaatteilta.

Olivia
125/115 | 

Pomp de luxia saa tilattua myös Suomeen. Pari tilausta olen tehnyt, aivan ihania vaatteita ja tähän asti ollut hyvän laatuisiakin.
Osa vaatteista on Oeko-tex ja organic mallistoa.

Riikka
126/115 | 

Täydellinen filosofia, itselläni sama. Mulla on kaksi poikaa ja valitettavasti ainakin täällä Suomessa on hyvin ankea valikoima pojille, varsinkin mitä isommaksi pojat kasvaa, sen ankeammiksi värit ja vaatteet muuttuu. Harmaata, mustaa, tummansinistä, ja taas harmaata. Pääkalloja, hämähäkkejä tai luurankoja:( Onneksi on muutamia poikkeuksia.

Musta on muuten joskus aika kiva lastenvaatteissakin, yhdistettynä johonkin kirkkaaseen perusväriin. Oletko tutustunut Me&I -vaatteisiin? Heiltä olen ostanut kuopukselleni mustan pitkähihaisen trikoopaidan jossa keskellä rinnassa kirkkaankeltainen ankka (ja selässä se ankka pyllistää). Sopii erityisesti oikein vaalealle lapselle, kirkkaanväristen housujen kanssa.

forum profile link building
127/115 | 

Precisely How I Accelerated My Angela Paul Forum Profile Link Building Backlinks Accomplishments By 150%

Essi
128/115 | 

Ihan huippuasenne tää ei panosteta lapsiin, panostetaan itseen!
KYllähän niillä on lämmin ja hyvä olla, vaikka ne toppais äidin vanhoihin liian suuriin collegehousuihin.
Meillä on asiat toisin päin.

nainen
129/115 | 

no nyt te varmaan käsititte et noi ed. kommentit oli jotenkin pilkallisia..molemmathan sanoi et lapset on mukavasti puettuja..mutta siis kysyivät vaan sitä ajatusta siihen asiaan. yleensä vaan nykyään huomaa että ihmiset (itsekin) miettii lastenvaatteita aika paljon. mut nyt toi filosofia sai mut ajatteleen et niinhän se on, et lapset saa myöhemmin tarpeekseen..eikä se nyt oo varmaan harvemman mielestä kiva pukea lapsia rokki ym. vaatteisiin. vaikka nykyää kauheesti semmosta onkin..

Henna
130/115 | 

Blogisi on ihana kun et vaikuta liian täydelliseltä, vaan näkyy niitä arjen rosoisiakin kohtia. Ja komppaan Kirsikkaa että kyllä tätä on ihan helppo lukiolaisena (18v.) lukea.

Olen blogien suurkuluttaja, ja olen usein pohtinut, että mitä bloggaajanaisten miehet ajattelee siitä? Siitä että laitat kuvia lapsista ja kodista kaikkien näkyville jne? Vai naureskelevatko vain koko touhulle?
Pelkääköhän joidenkin miehet, että vaimot marmattavat niistä netistä, ja joku vielä tunnistaa? :D

Mama America
131/115 | 

Mä oon nimenomaa tykännyt teidän lasten vaatteista! Ne näyttää samalta ku omat lapseni pieninä kun vielä asuttiin Suomessa. Aina oli punaset posket ja jotkut villapökät jalassa ku oltiin tulossa tai menossa ulos. Muutenki ne omat lapset on nii rakkaita että kivatki vaatteet kalpenee niiden pienten naamojen rinnalla. Kiitos kivasta blogista ja terveiset Kaliforniasta!

Tiina
132/115 | 

Tämän postauksen luettuani tykkään susta aina vaan enemmän. :) Voin sanoa vihaavani sitä kun lapset puetaan liian tarkan muotin mukaan ja niin, että he alkavat muistuttaa minikokoisia aikuisia trendikkäissä, tietyn värikoodin mukaisissa vaatteissaan. Tuntuu, että silloin koko homma menee jotenkin överiksi. Auta armias, jos joku tuttava erehtyy antamaan ihan laadukkaan ja toimivan lastenvaatteen, mutta se on väärän värinen... Olen itsekin esteetikko, mutta edellä mainittu toiminta tuntuu vaan niin karseelta. Sulla on terve ajatusmaailma. :)

Anna
133/115 | 

Sun lapset on just kivasti puettuja. Pehmeisiin, leikinkestäviin vaatteisiin, joissa ne näyttää lapsilta ja pystyy touhuamaan, mut kuitenkin jotakin ajatusta, ei pelkkää rönttöä ja kuosien kakofoniaa.

Ehtii sitä sit stailata myöhemminkin, jos tarpeelliseksi kokevat. ;)

Piia
134/115 | 

Oikein fiksultahan tuo sinun filosofia kuulostaa :) Itse suhtaudun hieman kaksijakoisesti koko lastenvaatetus-asiaan; toisaalta on ihanaa lukea lastenvaateblogeja, mutta viime aikoina ne ovat toisaalta käyneet ärsyttämään. Tai lähinnä se liiallisen "stailauksen" määrä niissä. Vaikka en itsekään rakasta esim. Hello Kitty-vaatteita, en näe mitään syytä kieltää lapsiani niitä käyttämästä, koska he pitävät niistä suuresti.

Hauskaa ja leppoisaa loppuviikkoa sinne :)

Polaliina
136/115 | 

Erittäin fiksulta kuulostaa tuo sinun lastenvaatefilosofiasi :) Vaikkei omia lapsia vielä löydykään niin mielipiteeni on se, että lasten täytyy saada olla lapsia vaatetuksensakin osalta. Eihän se silti tarkoita, että näyttää resuiselta tai huolimattomalta. Minusta on ihanaa, että lastenvaatteet ovat värikkäitä ja ilmeikkäitä.

Ansa
139/115 | 

Hei, just tuo on ollut vähän ongelmana kun ostelee lastenvaatteita sieltä sun täältä eikä aina oikein ajattele niin ne väriyhdistelmä on mitä on. Kiitti siis tuosta POMPdeLUX -vinkistä, näyttivät kivoille ja eikä hintakaan noissa ollut päätä huimaava kun vertaa moneen muuhun nk "laatumerkkiin".

Kiitos muuten siitä eilisestä neuleohjeesta sekä siitä vinkistä, että Sandnesilta saa samanmoista lankaa. Ihan huippu oli ja kyllä nyt tekee mieli taas apinoida sun ohjetta. :)

Olet sinä kyllä tosi hyvä inspiraation lähde ajatuksinesi ja kauniine kuvinesi. Olet piristänyt taas montaa päivää ja antanut potkua arkeen. Kiitti siitä.

T. Ansa

Elina
140/115 | 

Ihana kuva toi alimmainen! Mun Aino-siskosta samanlainen otettu parivuotiaana... :)

Kirsikka
141/115 | 

Moi! Olen tässä jo jonkin aikaa seurannut blogiasi ja nyt vihdoin myös ilmoitan itsestäni :) Sun tyyli on AIVAN IHANA. Söpöjä ja kivasti yhdisteltyjä vaatteita. Ja teksti on hyvin kirjoitettua ja sitä on tarpeeksi muttei liikaa. Ja arvosi sopivat juuri myös minun lukiolaisen arvomaailmaan. Toivottavasti positiivinen kommentti lämmittää mieltä, vaikka saatkin niitä varmaan paljon!

kalamuija
142/115 | 

Ihania kuvia:) Ma vahan ihmettelinkin kun ihmiset alkoivat kysella sun lastenvaatefilosofiasta:) Itse myyn lastenvaatteita ja yleensa kiinnitan lastenvaatteisiin (kadulla, kuvissa jne) huomiota, mutta tata blogia lukiessa ei ole ikina tullut mieleen, ettei suutarin lapsella olisi kenkia. Mika voisi olla parempaa kuin bestemorin neulomat villapaidat, Marimekon trikoo ja velourhousut?
Painvastoin..jos pukisit lapsesi aina harkitusti ja vimpan paalle merkkikuteisiin niin en tykkaisi:)

Jossu
143/115 | 

Voi miten ihania kuvia taas kerran! Mielestäni sulla on tosi fiksuja ajatuksia lasten pukemisesta - harvemmin ne lapset vaatteen merkistä tai hinnasta piittaa, kunhan vaate on hyväntuntuinen päällä ja kivannäköinen! Toivon, että jos joskus saisin omia lapsia, osaisin pukea ne yhtä nätisti kuin sinä omiasi: lapsesi ovat kuvissa aina just sellaisissa kivannäköisissä, harmonisen oloisissa vaatteissa :)

mammuli
144/115 | 

Olen kyllä niin samoilla linjoilla lastenvaatetuksen suhteen kuin sinä. Mun mielestä lapsia pitäis suojella niin pitkään kuin mahdollista kaikenlaiselta statuskoodaukselta esim. vaatemerkkien suhteen. Tykkään pukea lapset laadukkaisiin ja mukaviin vaatteisiin, mutta en ole koskaan halunnut tehdä heitä tietoisiksi siitä, minkä merkkisissä vaatteissa he kulkevat saatika, että he tarkkailisivat muiden vaatteiden brändejä. Joku kerta olin ostanut vähän käytetyn Burberryn kilttihameen second handista 11v. tytölleni ja sanonut hänelle vain, että toin sulle tällaisen kivan ruutumekon. Tyttö laittoi hameen tyytyväisenä päälleen, mutta palasi koulusta ja harrastuksesta sinä päivänä hyvin hämmentyneenä. Toiset olivat tietenkin heti "koodanneet" hameen ja kyselleet sen aitoudesta ym. Tyttö ei ujona luonteella ollut ollenkaan otettu moisesta huomiosta ja suosiosta. Niinpä hame on jäänyt hyvin vähälle käytölle...On jotenkin surullista, jos lapsi oppii jo pienenä sitomaan oman tai muiden arvon ja suosion ulkonäkötekijöihin tai vaatebrändeihin ja käyttää energiaansa tolkuttomasti statuskoodaukseen ja toisten varallisuuden pohtimiseen.

kalastajanvaimo
145/115 | 

Joo yritän kyllä ostaa lapsille nättiä vaatteita et ei ne sen puoleen ole "ilman kenkiä" mut en sit mitenkään jaksa harkita ja vouhottaa sen asian kanssa, ajattelen et kaikki käy :P

kalastajanvaimo
146/115 | 

:) Aino tykkää tosta asennosta. Ei ois varmaan ollut yhtä söpö jos siinä olisin ollut minä :D

Pieni lintu
148/115 | 

Mun mielestä teidän lapset on suloisesti puettuja, sillai "vanhanaikaisesti", hyvällä tavalla siis. Mieleen on jäänyt yksi kuva, jossa pienet katsoivat pyjamat roikkuen ikkunasta ulos - hellunen kaksikko. :)

Mä olen ennen ihan hirveesti nipottanu vaatteista, mutta nyt jotenkin ei oo aikaa, ei jaksa..ja kun poika alotti päiväkodissa syksyllä eskarin niin lähinnä tulee ostettua sellasta, jotka lapsen on ite helppo pukea ja niissä on mukava olla ja on sillee neutraaleja perusvaatteita. :)

kalastajanvaimo
149/115 | 

Oi... :O En olekaan ajatellut vielä noin isoja lapsia, mutta tottahan siinä noin käy! On meilläkin jotain kalliimpien merkkien juttuja, mut eihän mun lapset vielä mistään merkeistä mitään ymmärrä. Mut voihan hitsi, se tosiaan voi mennä aika hurjaksi vielä joskus... Sita odotellessa... täytyy toivoa, et lapset oppii kiinostumaan jostain muusta. Eikä ota mallia äidistään ;D Hjeeelp.

kalastajanvaimo
150/115 | 

Kiva kuulla, niin minustakin tuntuu että niillä on ihan hyvä olla :)) Paras vaan että mahdollisimman kauan ovat piittaamatta vaatteista...

kalastajanvaimo
151/115 | 

No joo niin munkin mielestä noi sun mainitsemat on ihan parhautta <3 Hyvinhän noi on aina puettu enka itseasiassa minäkään omasta mielestäni ole mikään "vimpon päälle" -tyyppi ;D

kalastajanvaimo
152/115 | 

Oi, aina lämmittää vähän ekstrapaljon mieltä kun kuulee lukijoista, jotka ovat ihan eri ikäisiä tai eri elämäntlanteissa... että taä kiinostaa muitakin kuin ihan just mun kavereita :))) Kiitti siis kovasti. Nää lämmittää aina enemmän kuin te arvaattekaan!

kalastajanvaimo
154/115 | 

No mut Ansa niin ne meilläkin on ;) Lapsilla saa ollakin. Aino meni just nukkumaan siniraidallisessa Ompun vanhassa paidassa ja vaaleanpuna-valkokukallisissa housuissa.... no ehkä se olikin vain nukkumista varten niin olkoon, mut siis vähän tollasia meillä just joskus on ;) Et joskus se viehätys piilee just siinä totaaliepäsopivuudessa :D
Hyvä et bongasit Sandnes -vinkin, se tuli vähän myöhään kun huomasin vasta tänään kaupassa!
Lämmin kiitos kommentista Ansa <3

kalastajanvaimo
155/115 | 

Mulla on niin unisen näköinen ilme (ja tukka!) et hohhoijaa, mut tarkoititkin varmaan lapsia ;D Ja sitä yleistä tunnelmaa-ymmärrän :)
Kiitos!

kalastajanvaimo
156/115 | 

No niin munkin mielestä, niillä on ihania vaatteita.
Kuulostaa mun suosikkilastenvaatteilta toi alimmainen :))

Emilia
157/115 | 

hyvä on aatteesi lastenvaatteiden suhteen :) tuli mieleen että meneekö ulkomailta Norjaan tilatessa tuplahinta vaatteisiin tullin takia..?
ps.itsetehdyt on ihania ja uniikkeja, koska niitä ei ole kaikilla vastaantulijoilla ;)

Jatta
158/115 | 

Hyvä sekä hieno filosofia myös mielestäni :)

Puhtaat, lämpimät, luonnonkuituiset sekä ihanat vaateet päällä pidettäväksi vie voiton 6-0.

Maria
159/115 | 

Ihana blogi sinulla!
Olen pidemmän aikaa lukenut juttujasi ja ihastunut joka kerta niihin ja valokuviin lapsistasi. Kommentoin kuitenkin harvoin, kenties laiskuuttani. :)
Pidän tavastasi kirjoittaa juttuja. Niistä huomaa, että elämänarvosi ovat pehmeät. Vaikka olet hulluna merkkivaatteisiin (niin minäkin,heh) se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että muoti/vaatteet esittävät tärkeintä roolia elämässä. Muutenhan se määrittelee ihmisen arvoa sen mukaan onko ihmisellä merkkivaatteita-ja laukkuja vai ei! :/
Vaikutat tervejärkiseltä äidiltä kun haluat lasten nauttia lapsuudesta ns.normaalissa lastenvaatteissa vailla brändäystä. Toivotaan, että tuollainen suuntaus jatkuu mahdollisimman pitkään koska olen kuullut joidenkin eskarilaisten tai ekaluokkalaisten kommentoivan toistensa merkkivaatteita!

Ilona
161/115 | 

Ei lasten vaatteitten tarvii mitenkään harkittuja olla. Ihan voin omasta kokemuksesta sanoa, että kyllä ne sitten oppii, kun kasvavat. Meidän äiti ei paljoa varsinkaan mun vaatteilla päätään rasittanu, kunhan oli ehjät. Ihan pienenä mentiin viel aika sukupuolineutraalistikin, jotta olisivat veljelle kelvanneet seuraavana vuonna. Äiti on nyt jälkeenpäin sanonu, että olis ollu kiva pukea mut johonki nätteihin tyttöjen vaatteisiin, mutta sillon käytännöllisyys voitti. Ei siitä traumoja oo jääny. Lähinnä hirveä rakkaus mekkoihin ja söpöihin neuleisiin :D

memm
162/115 | 

Miten iloiseksi voikaan ihminen tulla onnea hehkuvista, kauniista kuvista. :) Kiitos, että ilostutat sellaisilla täällä sun blogissa usein!

Varsinkin toi viimenen Ainon kuva saa hymyilemään. Tekee mieli kokeilla itsekin samaa ;)

Paula
163/115 | 

Tosi hyvat, jarkevat ajatukset sulla lasten vaatetuksen suhteen. Mun kolmesta pojasta kaksi (melkein 9 v. ja melkein 7 v.) omaavat jo mielipiteet siita, miten haluavat pukeutua. Onneksi vaatemerkeilla ei ole viela valia, mutta tyylilla kylla. Yritan antaa heidan paattaa vaatteistaan, ja samalla opetan heille, miten esim. ravintolaan tai juhliin pukeudutaan. :-)

Elma
164/115 | 

Olipa tervejärkinen jalat-maassa -postaus. Upeaa, että vielä maailmasta löytyy näin järkevästi ajattelevia ihmisiä. Uskon, että lapsillasi on rakenteilla oikein tasapainoinen ja rikas pohja. Kuvistasi välittyy lämmin, rakastava arki. Lukijana on ihanaa seurailla ihan tavallista ja ei-niin-vimpan-päälle-stailattua elämääsi lasten kanssa. Aitoa!

Olet kaunis myös sisäisesti!

Ihanaa kevättä!

- Elma -

Just Me
165/115 | 

Minustakin on hyvä antaa lasten olla lapsia niin kauan kuin mahdollista myös vaatteiden saralla. Silti lapseni ovat olleet siististi pukeutuneita. Nyt kun heistä kaksi ovat teinejä, huomaan kuinka tärkeäksi se pukeutuminen on muodostunut. Kuitenkin on ihana seurata kuinka heille on tullut oma tyyli(ei siis äidin eikä kaverin) ja vaatehuoneesta löytyy niin edullista kuin kalliimpaakin. Hittivaate ei ole merkistä kiinni, onneksi. Tykkään kuitenkin panostaa edelleen pienemmän ulkovaatteiden kanssa ja kaikkien lasteni harrastustarvikkeissa. Niiden pitää kestää kulutusta. Muuten tyyli on vapaa ja pääasia on, että itse viihtyy ja omasta mielestään näyttää hyvältä=).

Niina
166/115 | 

Moikka,
allekirjoitan täysin sinun julkaisemasi kirjoituksen. Kuva jossa seinällä roikkuu lasten raitapaitoja on lähellä sitä lastenvaatefilosofiaa jota itse toteutan. Mikä voisi olla mukavampi lapsen päällä kuin iki-ihana maripaita. Laatu kohdallaan, ei tarvitse silittää ja värit säilyvät haalistumattomina. Lapsen pitää saada olla lapsi, minusta on pöyristyttävää pukea lapsia kuin Britney Spearseja. Kuin moni kaksi-kolmi vuotias oikeasti viihtyy ns. hot maman valitsemissa kiristävissä, puristavissa, hiertävissä ja kankeissa vaatteissa, joissa lapsi ei kykene edes kyykistymään hiekkalaatikolle. Minusta on, anteekis nyt vaan, huvittavaa lukea joitakin blogeja joissa esitellään lastenvaatteita jotka ovat niiiiin epäkäytännöllisiä kuin olla ja voi. Kivoja hengareissa mutta tuskinpa kivoja lapsen päällä. Muistan kun itse sain ensimmäisen lapsen, tytön, sekosin täysin....tekoturkkeja, baskereita, farkkuhameita, kenkiä tungin lapsi paran jalkoihin vaikka toinen ei ollut vielä kuin 4 kuukautta vanha jne onneksi mies puuttui peliin ja vihelti homman seis! Tänä päivänä annan kohta viisi vuotiaan tyttöni pukeutua juuri niin kuin hän itse haluaa ( vaateostoksilla käymme yhdessä ja vielä on stringit ja pääkallopaidat jääneet rekkeihin =) ), välillä päällä on ruutua, raitaa, kukkaa, palloa ja neliötä yhtä aikaa mutta mitä väliä! Pääasia että lapset ovat puhtaita ja kulkevat ehjissä vaatteissa ja ennen kaikkea oikean kokoisissa vaatteissa! Mutta jokainen tyylillään, jonkun pikku prinsessa voi nauttia olostaan kankeassa farkkumekossa vaunussa maatessaan mistäs minä sen voisin tietää, mutta meillä mennään nyt käänteisessä järjestyksessä terveys/mukavuus ennen tyyliä =)

Minna Vuo-Cho
167/115 | 

Lasten on tosiaan hyvä olla lapsia niin pitkään kuin mahdollista. Vähän kuulosti pelottavalta, kun tuttavaperheen äiti kertoi 9v tyttärensä koulukavereiden vertailevan vaatemerkkejä ja tyttö oli pyytänyt "Louis Vuittonin" laukkua, kun "muillakin kerran oli". Onneksi tämä äiti on järki-ihminen ja ilmoitti tyttärelleen, että kyseisiä laukkuja tämä voi ostella sitten kun itse tienaa rahat niihin... ;-)
Mielessä kyllä kävi, että mistä nämä pikkuleidit oikein kaikki merkkitietonsa ja -vaatimuksensa oikein ovat bonganneet... ettei vaan äideiltään ?

Itselläni on kolme poikaa ja toistaiseksi ovat aika kiltisti pistäneet ylleen, mitä äiti on käteen lykännyt eli sen, mikä sattuu puhtaana ja toivottavasti vähän silitettynäkin ensimmäisenä eteen...

Madicken
168/115 | 

Tykkään ja komppaan (ois niin kiva kun täälläkin ois FB-peukku :)

Voi kun nää lapset säilyis pitkään lapsina. Ja kasvattaisivat omaa itsetuntoa, rohkeutta olla sellainen kuin on ja pitää niistä asiosta, joista oikeasti pitää.

Pian kuusi vuotta täyttävä tyttäreni mielellään jo valitsee kaupasta itselleen mieluisia vaatteita ja ihanan ennakkoluulottomasti :) yhdistelee eri kuoseja ja värejä.

Monesti roolivaatteeksi ostetut hörsellykset yhdistyvät moitteettoman mukavasti arkisiin asuihin :) Silloin tällöin on iiiihan pakko hillitä rohkeimpia luomuksia, kun päiväkotiin ollaan lähdössä..

Juuli
169/115 | 

Tuli tässä mieleen, ku oon monesti aatellu kysyä, et kutsuuko siellä ihmiset Ollia Olliksi vai Ulleksi, niinku sielläpäi taijetaan yleensä tuo nimi vääntää :)

Tanja
170/115 | 

Meillä tärkeintä on myös, että vaatteet ovat mukavia lapsen päällä. Ja toki 4v:lla sekin, että itse tykkää. Minä en ymmärrä sitä logiikkaa, että ostetaan jotain laadukasta ja sitten sitä ei pidetä, tai että lapsen pitää "varoa" vaatetta. Meillä kaikki vaatteet ostetaan ainakin pidettäviksi! :)

m
171/115 | 

"On totta, ettei meidän lapsilla oo mitään tosi harkittuja asuja eikä niille oo laitettu valokuviin parhaimpia eikä niiden vaatekaapitkaan oo superjärjestyksessä."

Hmm.. ^Eihän tuo ylläoleva ollut tosissaan kirjoitettu? Kun kyllähän sen blogia lukiessa huomaa, että teidän lapset on aina niin nätisti puettu. Tai ainakin sitten kuvia varten. :]

microwave ovens sale
172/115 | 

Have you ever considered publishing an e-book or guest authoring on other blogs? I have a blog centered on the same topics you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my audience would value your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an email.

domains yahoo
175/115 | 

Asking questions are truly fastidious thing if you are not understanding something totally, but this article provides good understanding yet.

Veola Rendell
176/115 | 

I really enjoyed the content in your blog today. Feel free to share some deep linking with me. I would be happy to increase your blog awareness by providing a deep link on my own blog.

Alyssa Shakoor
178/115 | 

I'll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

Carl Abril
179/115 | 

Great write-up, I am normal visitor of one¡¦s web site, maintain up the nice operate, and It's going to be a regular visitor for a long time.

Majorie Ferranti
180/115 | 

Howdy! This post could not be written much better! Looking at this article reminds me of my previous roommate! He always kept talking about this. I am going to send this post to him. Pretty sure he will have a very good read. Many thanks for sharing!

Camila Alves
181/115 | 

Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

fobia social
182/115 | 

I'm not sure why but this web site is loading extremely slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I'll check back later on and see if the problem still exists.

antique toasters
183/115 | 

With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My blog has a lot of unique content I've either authored myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any techniques to help stop content from being ripped off? I'd truly appreciate it.

about us
184/115 | 

What i find difficult is to find a blog that may seize me for a minute but your blog is different. Bravo.

Nolan Uoy
185/115 | 

Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

portrait photographers
187/115 | 

Excellent post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very helpful info specially the last part :) I care for such info much. I was looking for this certain information for a very long time. Thank you and best of luck.

Ferdinand Porsche
188/115 | 

This design is wicked! You definitely know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost...HaHa!) Great job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

drzwi wewn&#281;trzne warszawa
189/115 | 

Hey just wanted to provide a quick heads upward. The words in your article are running off the panel in Internet Explorer. I?m not sure if they can be a format issue or something to do with web browser compatibility yet I figured I?d post to inform you of. The design and pattern look great though! Hope you get the matter fixed soon. Thanks drzwi wewnętrzne warszawa

Government Auctions
190/115 | 

Wow that was unusual. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn't appear. Grrrr... well I'm not writing all that over again. Anyways, just wanted to say excellent blog!

http://springermarketing.co.uk
191/115 | 

Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I?d prefer to use some with the content on my blog whether you don?t mind. Natually I?ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

holy cow
192/115 | 

Howdy! I just wish to give a huge thumbs up for the nice info you've gotten here on this post. I will be coming again to your blog for more soon.

Organic Anti Aging Skincare
193/115 | 

What?s Happening i'm new to this, I stumbled upon this I've found It absolutely useful and it has aided me out loads. I hope to contribute & help other users like its helped me. Good job.

Read More
194/115 | 

Hi! I realize this is somewhat off-topic however I had to ask. Does running a well-established blog such as yours require a lot of work? I'm brand new to operating a blog however I do write in my journal daily. I'd like to start a blog so I will be able to share my own experience and thoughts online. Please let me know if you have any kind of ideas or tips for new aspiring bloggers. Thankyou!

Keneth Markette
195/115 | 

Thank you, I have recently been hunting for facts about this topic for ages and yours is the best I've located so far.

WWW
196/115 | 

Today, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it can survive a forty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

iPod 4g sale
197/115 | 

There is certainly a lot to find out about this topic. I love all the points you made.

Coach Outlet
198/115 | 

Good post however I was wanting to know if you could write a litte more on this subject? I'd be very thankful if you could elaborate a little bit further. Appreciate it!

Get Rid of Acne
199/115 | 

Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was super long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I'm still new to the whole thing. Do you have any helpful hints for beginner blog writers? I'd definitely appreciate it.

Giselle Vehrs
200/115 | 

WOW! Now that is what you call a well written article, it has everything in it that as a reader you want to know. Keep up the good work and continue to post great articles like this one.

puls stacja
201/115 | 

Good blog! I truly love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified when a new post has been made. I have subscribed to your RSS which must do the trick! Have a nice day!

baju batik
202/115 | 

I appreciate your wordpress web template, exactly where do you down load it through?

Hook
203/115 | 

Thanks for a marvelous posting! I really enjoyed reading it, you happen to be a great author.I will always bookmark your blog and may come back sometime soon. I want to encourage one to continue your great posts, have a nice holiday weekend!

Bing SEO
206/115 | 

Great post I must say. Simple but yet interesting and engaging. Keep up the awesome work!

Needle
207/115 | 

protect yourself via an opponent is critical nowadays. With the growing amount of

Daron Cecil
208/115 | 

I've read some just right stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I surprise how so much attempt you set to create this sort of great informative site.

kitchenaid parts
210/115 | 

Just thought i would comment and say neat theme, did you code it yourself? Looks great.

car hid kits
212/115 | 

Hi there just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images aren't loading correctly. I'm not sure why but I think its a linking issue. I've tried it in two different web browsers and both show the same outcome.

Nella Orozeo
213/115 | 

Foo Fighters WOULD** (the 'd wouldn't apply here). Kurt WOULD** (the 'd wouldn't apply here either). career**. This? WOULD** (still not really feelin the 'd thing here). laugh**. . kthxbai

ebay rice cooker
214/115 | 

Hi this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

Tatouage cheville
215/115 | 

I comparable this texture blog much much, Its a actual fine location to read plus incur info .

eat
216/115 | 

Robert Wolverton is surely an expert inside monetary and small business industry. He or she delivers his or her

get electronics deals
217/115 | 

I believe one of your commercials caused my internet browser to resize, you might well want to put that on your blacklist.

movers sc
219/115 | 

We sought to provide relocation, delivery and storage services of unrivalled quality to individuals, organizations, and businesses. Our quality of service is a daily- renewed endeavor that each transfer associate believes in and executes each and every day.

Grees
221/115 | 

supplies at any time resolved that may be one specific provide organization would likely supply

Whitney Sayers
222/115 | 

The US is NOT the "head" of the Illuminati. It is merely a staging ground? for foreign based wars. A scapegoat for european industries and the World Bank. We are a big country, but the money flows from elsewhere.

Photoshop video tutorials
223/115 | 

very nice put up, i really adore this web internet site, maintain on it

selling silver coins
225/115 | 

Howdy! I simply would like to give a huge thumbs up for the good data you have here on this post. I will probably be coming again to your weblog for more soon.

Eze Group
226/115 | 

Aw, it was quite a great post. In concept I've to put in writing such as this moreover - taking time and actual effort to produce a excellent articleâ?¦ but what / things I sayâ?¦ I procrastinate alot by way of no indicates manage to get something completed.

lean hybrid muscle
228/115 | 

Just wanna remark on couple of general items, The web site style is perfect, the subject matter is rattling very good

schwulen chat
229/115 | 

I just lately came across your weblog and have been reading along. I thought I would leave my initial comment. I do not know what to say except that I've liked reading. Very good blog. I will maintain viewing this blog genuinely usually.

fax server
230/115 | 

You made some decent points there. I looked on the internet for that dilemma and located most people will go in addition to with the web site.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla