just a few

Moi moi, pitkästä aikaa! :) Muutama kuva meitin reissusta; hektisestä Havannasta totaalipysähtyneeseen Playa Largaan. Viisi vuorokautta Havannan kuumuudessa ja viisi vuorokautta Karibian pehmeässä tuulessa. Ei yhtäkään niistä hotellissa.

Havannassa vuokrasimme vähän "yläluokkaisemman" talon uima-altaineen (tuolikuvat ovat sieltä) ja Playa Largassa asuimme vaatimattomammassa casassa ihan hiekkarannalla. Niin, että illalla nukahti aaltojen kohinaan ja aamulla heräsi kukonlauluun ja auringonnousuun. Lämmintä vettä taisin saada suihkusta kerran reissun aikana -ei niin että olisin kauheasti edes kaivanut.

Havannan talossa meillä taisi jossain olla telkkari (kertaakaan sitä avannut), mutta muuten en yhtään tällaista tietoruutua reissussa nähnyt. Puhelimeen tuli Amsterdamissa viesti dataroaming -hinnoista; 4 kruunua/MB ja Havannassa vastaava hinta oli 112kr. Jätin sitten kokeilematta minkähintaiseksi internetin käyttö puhelimella olisi tullut. ;) Enkä olisi muistanut/ehtinyt/kaivanut kokeillekaan.

Lapsista (ja aikuisista) oli uskomattoman kivaa ajella vanhoilla autoilla, joissa ei ollut turvavöitä lainkaan ja mitä lähemmäs Kuuban eteläpuolella sijaitsevaa Playa Largaa ajelimme, sitä yleisemmäksi kulkupeliksi kävivät hevoskärryt. Oh my. Autokuvia ja paljon muutakin siis tulossa. :)

Ensi kerralla aion kyllä osata kunnolla espanjaa. Opiskelu on alkanut. Ensi kerta nimittäin tulee. Lähtisin heti takaisin.

Kommentit (49)

54/49 | 

Oi wau miten ihanan värikästä siellä on =) Ja ihanat vaaleanpunaiset shortsit !!

Ihanaa loman jatkoa teille.

Mari

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
55/49 | 

Aivan mieletön piristyspaikka, palanen jää varmasti elämään jonnekin mun sisälle ja muistuttelemaan tosta menosta.. :))

56/49 | 

Aivan ihanalta näytää.. Pääsitö tanssimaan salsaa? Koitko Kuuban turvalliseksi lasten kanssa. Tosi hieno (ja rohkea) valinta olla ottamatta hotellia, lasten kanssa matkustaessa tämä olisi varmaan monelle yksi niistä joista ei tingitä. Itse seikkailisin hieman ja ottaisin myös talon vuokrattavaksi, niiiin paljon helpompaa olla ja liikkua, joten hienoa nähdä että valitsitte tällaisen vaihtoehdon. Miten lapset kokivat pitkän matkan ja aika-eron. Minun pieni taapero (kohta 1,5v) oli superhyvää seuraa Californian reissulla ja eikä aikaero mikään suuri pulma ollut (toki valvottiin yöllä, mutta se nyt kuuluu asiaan joten mitäpä tuosta)! Palasimme juuri viikko sitten ja haluan jo takaisin reissun päälle. Nimim. matkustus avartaa

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
57/49 | 

Hehe, salsaa pääsin ihan himpan tanssimaan sellaisen tanssishown yhteydessä (2 tuntia showta ja sen jälkeen tunti vapaata tanssia). Koin Kuuban todella turvalliseksi; kertaakaan ei ollut turvaton olo vaikka missä sivukaduilla liikutiin. Kuubassa on tilastojenkin mukaan todella vähän turisteihin kohdistuvaa fyysistä väkivaltaa (ryöstöjä tms). Kukaan tai mikään tilanne ei tuntunut uhkaavalta. Eli jos normikäytöksellä on liikkeellä niin ei mitään pelättävää. :) Lapsen ovat päässeet aikaeroista ihan vaivattomasti ohi, paljon helpommin kuin me aikuiset :). Noin pienen kanssa matkustus on tietty vähän erilaista ja siinä on taas omat haasteensa, mutta samaa mieltä; lapsia kannattaa ottaa mukaan ja antaa niiden nähdä!! Todellakin.

58/49 | 

Häiritsikö käyhyys tuolla mitenkään? Tarkoitan, että olivatko kaikki tosi ystävällisiä vai yritettiinkö esim. jossain huijata ja tuntuiko olo turvalliselta? Entä onko siellä erilainen bakteerikanta kuten Thaimaassa ja tarviiko katsoa mitä syö? Mielenkiintoinen kohde, ollut itsellä mielessä kauan, mutta olen tullut matkaillessa kamalan varovaiseksi :D

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
59/49 | 

Ei köyhyys "häirinyt". Kuubalaiset ovat todella avointa ja ystävällistä kansaa, siellähän on kaikilla suunnilleen samat palkat eikä ehkä köyhyydellä ja rikkaudella ole kai niin suurta merkitystä kuin täällä meillä... sellainen olo ainakin tuli. Meitä oli 4 aikuista ja kaksi lasta eikä kenelläkään mitään vatsavaivoja; pikkasen popsimme maitohappobakteereja etukäteen ja loman ensimmäisinä päivinä, mutta itse kyllä söin reippaasti kaikkea salaatista ja grillatusta kanasta katuleipomon kekseihin... Eli ei tuntunut olevan suurta vaaraa, mutta ainahan kannattaa olla vähän varovainen! Kuubassa on aika niukka ja simppeli ruokakulttuuri, sieltä ei edes löydy kovin kummoisia ruokavaihtoehtoja ;) Suosittelen ehdottomasti. Rutkasti kokemuksia ja rutkasti tropiikkia. :)

64/49 | 

Ihanalta näyttää :) Olisko pöhköö laittaa jotain hintatietoja tästä reissusta( matkat majoitus)? Ehkä joo. Ollaan vaan pohdittu jotain kaukokohdetta ja mietittiin, että millä hinnalla nelihenkinen perhe pääsee pariksi viikoksi minnekin.. Mutta voin kyllä googlailla itsekin, tää vaihtoehto näytti vaan mukavalta perus Thaikku-reissujen rinnalla :) Laura

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
65/49 | 

Hei voin kyllä yrittää valottaa näitä juttuja vähän, heti seuraavassa postissa! :) Hintoja ja sen sellaista, ne ovat kuitenkin aika keskeinen osa matkapäätöstä tehdessä ;)

66/49 | 

Oi niin ihania kuvia!! itselläkin ollut Kuuba suunnitelmissa,toivottavasti haave joskus toteutuu. Ja ihanat noi vaaleanpunaiset pitsishortsit! saako niitä mistään vai ostitko reissusta? tahtoo samanlaiset ;)

-Titta

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
67/49 | 

Heippa Titta, nää olen saanut ChillNorwayn uudesta kesämallistosta, tulee vielä parempia kuvia! :)) Ihkut ovat, samaa mieltä :)

68/49 | 

Munkin silmät pullistui päästä kun näin noi vaaleanpunaiset shortsit. Ihan tosi tosi ihanat! <3 Jos ne on sieltä kuubasta niin osta läjä noita ja myy täällä vähän kalliimmalla! ;) 

Ihanan värikästä, rentoa, kaunista. Enjoy! <3

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
69/49 | 

Hehe, Kuubassa oli vaateshoppailut hyyyvin vähissä ;) Yhden teepaidan ostin .) Eli nää shortsit on täältä, ChillNorwaylta saatu.

72/49 | 

Hieno matka, ja hienot kuvat! Erityisen ilolla luin siitä, ettette olleet missään all inclusive-majoituksissa vaan valitsitte hieman kulttuurikylläisemmät vaihtoedot. Ja casoista jää roposia paikallistenkin taskuun toisin kuin all inclusiveista.

Olenkin miettinyt, että milloinkohan innostut espanjan opiskelusta kun musiikkimakusikin on varsin latino. Itse hurahdin ko. maanosaan jo vuosia sitten. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että espanjan kielen opiskelu on ihan mielettömän kannattava investointi! :)

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
73/49 | 

Nimenomaan kulttuurikylläiset...! Heti pääsee paikallisten menoon mukaan tällaisessa asumisvaihtoehdossa; hotellissa tuntuu jäävän paljosta paitsi... Ja espanjaa on tosiaan juuri musiikin tähden tehnyt mieli oppia jo kauan, nyt se vasta on lähtenyt käyntiin. Liian usein joutui miettimään yksittäisiä sanoja kappaleissa ja uteliaisuushan voittaa... ;) Pakko oppia.

74/49 | 

Hei,ihania kuvia! Tuttavani kävi joitakin vuosia sitten vapaaehtoistyö reissulla Kuubassa ja mietti siellä hetken, että mitä puuttuu 'kuvasta'...  Merta oli ja miehet kalastelivat rannalla tai isojen autorenkaiden avulla. Veneitä ei oikein näkynyt rannoilla tai ainakaan tavallisen kansan käytössä. Huomasitteko te tätä ilmiötä ja kalastaja miehesi varmaankin tietää asiasta lisää? Sieltä ei siis ainakaan pitäisi tulla venepakolaisia ..

Lisätarinoita ja valokuvia odotellessa täällä Suomen kevättalvessa lämmöstä haaveillaan  :)

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
75/49 | 

Hehe, en nähnyt mitään kunnon satamaa, mutta rannalla kalastajat tosiaan kalastelivat verkoilla suoraan rannasta. Mutta oli siellä sitten aika hurjannäköisiä soutuveneitä (ei yhtäkään -moottori), joilla paikalliset kalastajat aamuisin lähtivät soutamaan. Ja purjeveneitä -sellaisia puisia soutupaatteja, joihin oli laitettu purje :) Hehe, en ois kyl kyytiin uskaltautunut.

78/49 | 

Oi joi, i-ha-nia kuvia! Tuonne on päästävä joskus. Tosi tosi mielelläni minäkin lukisin vähän enemmän esim hintatietoja ja mistä varasitte noita casoja ja auton jne.

80/49 | 

Vau!! Aivan upeita kuvia, matkakuume iski nyt! :) Annika

82/49 | 

Oi voi, mahtoikohan tuo heppapoloinen päästä mihinkään varjoon auringon paahteelta?! Köydenpäässä rannalla, voi jestas :(

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
83/49 | 

Siellä on elukoilla varmasti eri olot kuin Suomessa... Tosin ei tuo koko päivää tuossa seisonut ja välillä piehtaroi ja makaili hiekassa, että kai sillä ihan kivaakin oli :) Ovat varmasti tottuneet eri menoon tuolla. Jos vähän lohduttaa :))

84/49 | 

Ihania kuvia, joista välittyy lämmin tunnelma :) mikä sopiikin hyvin tänne viimaiseen pohjolaan - lisäkuvia odotellessa!

Olipa mukava idea laittaa loman aijaksi nuo ajastetut pikkupostaukset, kiitos :)  

86/49 | 

Ooh minkä näköistä! Kunnolla eksotiikkaa!

90/49 | 

Jotenkin ihan kuvittelin, että lähditte mieheni kanssa kaksin matkaan! Nyt kuvista vasta huomasin, että olihan teillä lapsetkin mukana! :D Ihana juttu, matkailu avartaa ja opettaa suvaitsevaisuutta! Kuubasta minäkin haaveilen, mutta puolisoni pitää sitä aivan liian "vaarallisena" perhekohteena! Pyh sanon minä, siellähän ollaan todella lapsiystävällisiä. :)

Born Grown 

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
91/49 | 

mun mies on myös vuosia sanonut samaa. Ja minä ihan samaa, pyh :D Voin suositella, vaarallisuus on kaukana; mitä nyt liikenne on aika hurjaa ilman turvavöitä jne, mutta ei  sekään kyllä kertaakaan pelottanut, oli vaan hauskaa :P Lapsille todella rikastuttuva kokemus; etenkin kun alkavat olla senikäisiä että että ymmärtävät/muistavat jotain. Voin suositella aika pienillekin lapsille!

92/49 | 

Kuuba on niiiiin ihana!! Omasta dream-com-true-reissustani on nyt neljä vuotta ja sinne se sydän kyllä jäi :) Joskus vielä kun pääsisi uudelleen... Kuuba on ihan omanlaisensa paikka. Historia, taustat ja politiikka vaikuttavat arkipäiväisen elämään vahvasti, mutta pitämättä et voi olla. Ne värit, ne ihmiset ja ne RYTMIT! Ihmiset ovat hankaluuksista huolimatta iloisia, avoimia ja ystävällisiä. Ja musiikki, se soi koko ajan ja kaikkialla, suoraan sieluun <3

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
93/49 | 

Toi voisi olla ihan mun kirjoittama, niin samaa mieltä. Sinne jäi kyllä pala sydäntä tai ainakin pala Kuubaa jäi sydämeen. Ihan ainutlaatuinen paikka.

94/49 | 

Ihanan rennon letkeetä...autot kuin Uruguaissa...ihanaa väriä kaikkialla

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
95/49 | 

Joo monista maisemista tuli mieleen myös Afrikka... Uruguaissa en oo koskaan käynyt! Vähän kehitysmaa-maista, mutta ei silti... Niin kulttuurillisesti rikasta ja ainutlaatuista.

96/49 | 

Mun kohdalla Kuuba iski ja kunnolla katsottuani Dirty Dancing - Havana Nights- leffan. Rakastuin. Supersuloinen ja komea päähenkilö Javier ei auttanut asiaa ollenkaan, kyllä sinne on vaan joskus päästävä!! 

97/49 | 

Hahaaa, olipa hauskaa lukea, että piditte Kuubasta. Olimme siellä tasan vuosi sitten helmi-maaliskuun vaihteessa kolme viikkoa ( Havannassa ja Varaderossa). Emme ikinä lähtisi takaisin, vaikka matka meille maksettaisiin:D Ymmärrän Havanna "kauneuden", mutta samalla se oli surullisen oksettava kokemus- aivan kuin olisimme kävelleet viisikymmentä vuotta ajassa taaksepäin, rakennukset niin ränsistyneitä.. Itselleni jäi mielikuva yliopistorakennuksesta jonka kasvillisuus oli vallannut ja taka-alalla oli uimastadion jota ei oltu käytetty ikuisuuksiin.. Tiet montuilla, erikoiset sähköviritykset jne.. Kävelimme kaukana Havannan keskustasta ja siellä keskellä ränsistyneitä taloja, viemäröimättömiä kerrostaloja (ulosteteet heitettiin ulos ikkunasta) nainen hinkkasi kuin viimeistä päivää ovensa edessä olevaa neliön mosaiikkikivistä tehtyä "rappurallia". Se oli sen kadun ainut loistelias kohta ja nainen selvästi tyytyväinen siitä mitä hänellä oli.<3 Kommunistimisuuden äärimmäinen linjaus saa minut voimaan pahoin, etenkin kun turisteille on turistialueet esim. huvipuistoissa. Me emme näe koko totuutta. Oppaammekin pystyi kertomaan osa totuuden. Varadero taas oli uskomaton turistirysä turvallisena all-inclusive-alueena jossa paikalliset käy töissä ja valtio kuskaa heidän pois vuoronsa jälkeen... Uutisissa oli kuukausi sitten siitä, että nykyään myös tavalliset kansalaiset saavat ostaa auton. Kuubassa... Jep jep, voivat ostaa mutta auton hinta oli sama kuin tyyliin työntekijän koko elämän tulot..:( Meillä oli mukana myös meidän 4,5kk tytär (!!) ja hänen kannaltaan lennot ja muu meni täydellisesti, minä ja mies olimme taas molemmat oksennustaudissa ja ripulissa, ikinä eläessäni en pelännyt ruoka-aikoja näin paljon. Aasian ripulit eivät olleet mitäään verrattuna Kuuban vaikka kerrankin söimme maitohappoja ja ennalta ehkäiseviä ripulilääkkkeitä:D Oli outoa miten toivoimme, että loma loppuisi nopeasti, näin ei ole ikinä ennen käynyt. Kuubaan kannattaa mennä nyt vielä kun Fidel on elossa, paikalliset sanoivat pelkäävänsä mitä tapahtuu kuin Fidel kuolee, pelkäävät uutta vallankumousta. Itse keksisin kyllä monta muuta paikkaa missä nauttia lomasta enemmän.:) Kävi muuten huono tuuri säiden suhteen, eka 1 1/2 viikkoa oli niin viileää, että Havannassa neitokainen oli rintarepussa Popin windfleece päällä ja iltaisin turistit kulkivat huppareissaan ja college-housuissa (siis niillä joissa normaalisti matkustetaan), kun kaikki luulivat tulleensa helteeseen:)) ja vaatteita ei tietysti saanut mistään lisää:) Ja jos jotain positiivista niin mojitot ja alkoholittomat pina coladat olivat kyllä hyviä! Sinänsä kuubalainen keittiö ei ole mikään elämys. Rannat ja hiekka oli upeaa!:) p.s muksulla oli kaikki korvikkeista, vaipoista, rattaista, purkkiruuista, keittöliedestä ( kuubaan ei saa muuten viedä, koska on luksus-tuote- tämä tarina erikseen;) ja kattilasta lähtien mukana. Eli reippaasti vaan reissuun muksunkin kanssa!:P Tarkoitus ei ollut olla negatiivinen, ihmiset vain näkevät asiat erilaisena. Blogin pitäjä on ehkä enemmän hippihenkinen kuin minä, minä taas seuraavalla kerralla lähden ennemmin vaikka Thaimaaseen josta vuokraan huvilan palvelusväen kera...:D

Peppi
98/49 | 

Hei, oliko Havannasta vuokraamanne talo mielestäsi suosittelemisen väärti, mitä kautta löysitte sen? Olen matkaamassa mieheni kanssa Kuubaan jouluksi ja suunnittelemme matkaa parhaillaan tarkemmin - etenkin joulu olisi kiva viettää Havannassa jossakin vähän ekstrakivassa paikassa (yövymme kyllä myös casa particulareissa) ja kierrämme muitakin kaupunkeja. Kiitos paljon suosituksistasi jo etukäteen! P.s. ihana blogi sinulla - olen jo pitkään seurannut, mutta harvoin kommentoin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010