Hei, ajattelin toivotella hyvät viikonloput teille nyt kun vielä ehdin. Huomenna on nimittäin tiedossa aamusta retki lasten kanssa eläintarhaan ja illasta töitä (!!). Yhden herttaisen perheenäidin kanssa lupasin lähteä aamusta retkelle ennen kuin muistin, että työtkin pitää huomenna aloittaa.... Nooh. Flunssa on onneksi selätetty! :)

Kuvissa lapsilla on harvinaisen mätsäävät vaatteet, molemmat ihan huippua norjalaista MeMini by Kristine Vikseä. Ainopikkunen on oppinut hienosti nousemaan istumaan ja siitä taas takaisin ryömimään <3 Selinmakuu on enää vain äärimmäisen harvoin käytetty vaihtoehto! 

Uusi koti tuntuu muutens hetki hetkeltä enemmän ja enemmän niin täydelliseltä kodilta. Ihmekös tuo, kun molemmat olemme lapsuutemme viettäneet ihan samanlaisessa seitkytluvun designissa -keittiökin oli ihan kuin mun lapsuudenkodissa ;) Siellä on todellinen kodin tuntu jo nyt, just passelin tavallinen ja vaatimaton meille meikäläisille. Ja sisältä lämmin :)

Aina ei hieno oo parasta. Ei tarvi olla mahtavaa maalaistaloa, mansardikattoa. Ei omenapuita. Ei sitä, mitä "kaikki muut" haluaa. Ei tarvi olettaa mitään. Ei kannata ajatella ketään muuta kuin itseään. Eikä yksinkertaisesti voi ajatella, että muilla on kuitenkin parempaa ja hienompaa. Tärkeintä on se tunne, että tämä on koti. Mulle kaikkein hienoin ja paras. Ja se voi tulla ihan missä vaan. Tai olla tulematta.

Vrt. kaikki ne hienot talot, joita kävimme asuntojahdin aikana katsomassa. Aina keksittiin jotain vikaa. Sitten ostettiin tylsä, monen mielestä jopa persoonaton seitkytluvun talo, jossa muuta ei juuri ollutkaan kuin vikaa ;D Ja just passeli.

 

Hyvää, kodikasta viikonloppua siis!

Kommentit (78)

petra
2/78 | 

ihanat viikonloput myös sinne! oon tässä joskus pohtinut, että miten oot päätynyt norjaan? miehesi on ilmeisestikin norjalainen..puhutaanko teillä kotona siis enemmän norjaa vai suomea? jotenkin ihanaa kun lapsilla on nii supisuomalaiset nimet kuitenkin :) tsemppiä myös remppaan!

Heli
3/78 | 

Oot oikeassa tässä kotiasiassa. Sellanen sen pitää olla että ite viihtyy ja tykkää, muista viis.

Meillä on tällanen vähän räyskä talo jota rempataan ja minusta on niin kiva tehdä siitä omanlainen. Välillä mietin että yritänkö kenties tehä jotain mitä jollain muullakin on.. mutta onneks mies on aikanaan tehny tän niin omanlaiseksi että se on vähän mahdotonta! Oon mä miettinyt ton olkkarirempan jälkeenkin että menikö tässä nyt sit vähän niin kuin mettään.. menikö se miehen laittama "henki" tosta huoneesta.. mutta toisaalta on toi kuitenkin sellanen oman näköinen toi uuskin. Vaikkakin edelleen hiukan vaiheessa (käy kurkkaa jos haluat, ennen-jälkeen-kuvia löytyy). Noin yleensä ottaen mielestäni kyllä silti teen tätä remppaa ja sisustusta just sellaseksi kun ite tykkään ja pyrin siihen etten kopsaisi keltään.

Ihanaa viikonloppua teille sinne! Täällä paistaa aurinko, täytynee lähteä heilumaan hetkeksi kameran kanssa aamu-usvaa ikuistamaan..

Mirva
5/78 | 

Ihania ajatuksia tuosta kodista! <3 Kiteytit juuri omatkin ajatukseni, sillä olemme juuri muuttaneet tavalliseen kotiin, sen "unelma"kodin jälkeen...vanha talo, unelmakoti ei ollutkaan niin unelma, ku lattialla veti, seinistä tuhisi tuuli ja kylmä oli. Vaihdettiin mieluisasti "vaatimattomampaan", normaalitaloon, jossa on sisällä lämmin ja muutenkin helppo olla:)

Susse
6/78 | 

Noin se on. :D

Omakin rakkain kotikolo on hyvin samantyylinen mitä lapsuudessa 70- ja 80-luvulla...vain ruskea ja keltainen vaihdettu kokovalkoiseen. ;D Siitäkin se sydäntä lämmittävä kodikkuus ehkä lähtee, osia lapsuudesta omin maustein oman näköiseksi kokonaisuudeksi.

Superpaljon onnea uudelle kodillenne, en tahdo malttaa odottaa nähdä lopputulosta jonka voi remppapostauksistasi päätellä olevan puuterisen ihana ja tietysti Norjan valkoinen. :D

Pandice
7/78 | 

Oikein hyvää viikkistä sinullekin - olet selvästi perimmäisten totuuksien äärellä :) terv. toinen 70-luvun lapsi

Mari
9/78 | 

Laitathan sitten kuvia ja ideoita lastenhuoneisiinkin liittyen!! Nimimerkillä keittiö- ja lastenhuoneremonttia aloittelemassa... .-) Odotan kovasti kuvia keittiöstänne!

Taria
10/78 | 

Hei!

Minkä kokoinen teidän uusi koti on ? Montako makuuhuonetta jne. ?
Minäkin odotan innolla kuvia remontin valmistumisesta.

Mukavaa viikonloppua!

Taria
11/78 | 

Kiitos ihanasta blogista.

Minkä kokoinen teidän uusi koti on?
Innolla minäkin odotan kuvia!!!

Mukavaa viikonloppua!

Milla
12/78 | 

Olet niin oikeassa siitä, että pitää miettiä mitä ITSE haluaa, mikä on itselle oikea ja vähät välittää muista. Olen itse muuttamassa ulkomaille ja hankkimassa sitä kuulua verovapaata autoa... kaikkia tuntuu kovin kiinnostavan, että ostan mahdollisimman "hienon" auton, mersun tai bemarin... Mutta mitä jos mua ei kiinnosta laittaa rahojani mersuun, vaan tavalliseen ja mulle riittävän hienoon volkkariin? Hyvä postaus!

Ja ihana nuttu Ainolla :)

PS Mulla on myös rakenteilla expat-blogi tulevassa kotimaassa, aluksi ajattelin suojata sen salasanalla, jos olet kiinnostunut lueskelemaan, niin lähetä meiliä!

Madicken
13/78 | 

Yksinkertainen ja tavallinen voi olla kaunista. Pieni voi olla suurta.

Me jouduimme tekemään "kompromissin" isompaa kotia etsiessämme. Haaveena oli asunto kantakaupungista, vanhasta kivitalosta, mielellään 1900-luvun alkupuolella rakennetusta. Hinnat (ainakin) täällä pääkaupungissa ovat pöyristyttäviä. Laajensimme reviiriä (jopa kahden ratikkapysäkin verran, heh :) ja löysimme meidän oloisen kodin seitkytluvun ylirumasta talosta, "kohtuu"hintaan. Ja tässä on meidän koti nyt, ja varmaan aina. Ruma ulkoa, ihana sisältä.

Elämänmakuista viikonloppua sinne!

Misty
14/78 | 

Kiitos taas ihanasta postauksesta. Tuo on kaikki niin totta.
Mekin löysimme vuosi sitten pitkän ja tuskallisen etsinnän jälkeen oman pesämme. Ihan kaikkea ei saatu mitä haluttiin (tai mitä minä olisin halunnut), mutta tämä on lähellä täydellisyyttä -omasta mielestäni. Oikein odotan taas talven tuloa ja niitä ihania iltoja, kun ulkona on pilkkopimeää (ja toivottavasti myös lunta) ja sisällä palaa tuli takassa ja voi hipsutella kotona villasukat jalassa.
Aurinkoista viikonloppua teille kaikille!
P.S. On aiemminkin pitänyt kysyä...minkälaista työtä teet?

Krisu
16/78 | 

Nyt oli ihan pakko kommentoida, kun melkeen kyyneleet nousi silmiin tota viimeistä kappaletta lukiessa. Pitää niin paikkaansa! Ja noita ajatuksia kun voi soveltaa niin monelle elämänalueelle, muistaa pitää itsensä tyytyväisenä eikä murehdi muiden mielipiteitä. :) Osaat kirjoittaa todella kauniisti - elämästä.

MJ
17/78 | 

Onpa Ainolla kaunis mekko!

Hyviä ajatuksia. Pätevät kaikkiin asioihin ja vielä, kun pysyisi kirkkaana mielessäkin!
Viikonloppuja! Tämä mami pääsee huomenna hemmottelureissulle Tallinnaan ystävän kanssa.

St. Brigitten
18/78 | 

Näinpä juuri! Mekin asumme todella todella ahtaasti, kolme ihmistä (joista yksi vauva ja yksi urheilija-paljon tavaraa) 40 neliössä...Mutta kun tää on meidän koti. Tää tuntuu kodilta, vaikka onkin vuokrakoti. Sinä aikana kun tässä ollaan asuttu, ollaan avioiduttu ja saatu ensimmäinen lapsemme. Kyllä tää vaan on se meidän koti. Mutta pakko tästä on luopua jossain vaiheessa, kun ei enää oikeesti mahdu. :D

Uuden Kuun Emilia
19/78 | 

Remonttitalo on parasta kun haluaa saada oman näköisen kodin. Ei tarvitse ostaa kovaan hintaan jonkun muun suunnittelemaa keittiöö ym. Näin mekin ajateltiin, mutta homma lopahti, koska talon ulkopuolelta kantautui hiukan huonot vibat. Nyt olen ajatellut viedä homman loppuun ja kotiutua. Täällähän me ollaan, tän täytyy olla se koti.

Meillä saman merkin neuleita Niilolla. Tykkään tosi paljon. Niin countryä että!

ihanaa viikonloppua!

Bisquits
21/78 | 

Oon ihan samaa mieltä tuosta kotiasiasta, ja päteehän se kaikkeen muuhunkin elämässä. :-) Taitaa olla koko elämän mittainen prosessi oppia pitämään mielessä, että loppujen lopuksi on tehtävä niin, miltä tuntuu oikealta eikä niin, miten "kuuluu" tehdä. Välistä se on hankalaa, koska lähipiiri jaksaa aina kysellä, mites se ja se juttu. Nytkin, kun meillä on viimein oma koti, osa tutuista hämmästelee, miten voidaan elää ilman omaa pihaa tai saunaa (koska ne "kuuluu olla"). Mutta kun se on meidän koti, täydellinen juuri sellaisenaan epätäydellisenä. (Just nyt mulla on tosin pieni kriisi vanhan talomme kanssa: heti, kun saa korjattua yhden kohdan, seuraava alkaa repsottaa. Murr.)

Ninni
22/78 | 

Heips!

Kirjoitit hyvin kodista, niinhän se just on. Meillä(kin) vanha omakotitalo, jota olemme remontoineet pikku hiljaa, kolme kerrosta kun on. Vielä yläkerta olisi remppaamatta, mutta senkin suunnitelma alkaa oleen käsillä. Minusta se suunnitteleminen ja materiaalinen valinta on ihan mielettömän kivaa puuhaa:) Meillä yläkerta on jo nyt lasten valtakuntaa ja sellaisena pysyykin. On ihana huomata miten lapsilla on omia ja erilaisia mielipiteitä tapeteista ym sisustusjutuista:D Yksi tytöistä haluaa pinkkiä tapettia, toinen tykkää hillitymmästä ja kolmas haluaa romanttista, yksi vielä tekee omia suunnitelmia:D

Hauskaa eläintarhareissua ja mukavaa viikonloppua<3

Kati
23/78 | 

Mukava lukea, että taloprojekti tuntuu just teille sopivalle jutulle! Meillä on vähän toisin päin, joudutaan usein selittämään miks me ei ostettu vanhaa ja rempattavaa taloa. Sekin on ikävää, kun ei saa olla ylpeä uudesta. Oon ihan samaa mieltä, että se kodikas tunne tulee tekemisestä ja laittamisesta, kodissa olevasta tunteesta.

Paljon työintoa ja energiaa remppaukseen!

fancy minimalist
24/78 | 

Ihanat neuleasut lapsilla! Näytä pian niitä kuvia siitä teidän uudesta kodista!

Meillä on melko erillainen maku kodin ja sisustuksen suhteen mutta silti tykkään kyllä sun tyylistä. Useasti kuulen kun ekaa kertaa kutsutaan jonkun kotiin "että sä et varmaan tykkää meidän kodista kun se on niin erityylinen mitä teillä on" Päinvastoin mun mielestä kaikki rakkaudella oman maun mukaan tuunatut kodit ovat ihania.

Anu
25/78 | 

Eipä sitä voisi paremmin sanoa:)
Mehän rempattiin edellisessä talossa koko keittiö alusta loppuun, mutta nyt kun asustellaan tässä 80-luvun rivarissa, niin totesin tuossa yksi päivä miehelle, että ' tiedätkös mitä, se edellinen keittiö oli kylmä, tää ei (tässä maalailin ne ovet, vaihdoin vetimet ja tasot puisiin).
Eli siinä meidän edellisessä kodissa se vanha (tosi vanha) keittiö oli paljon kodikkaampi kuin se uusi! Ainoa mitä ottaisin vieläkin mukaani, on induktiotaso.

kalamuija ja lappilifestyle
26/78 | 

Mista pain Milla kirjoittelet? Ma haluan lukijaksi kanssa;)
Terkut Pohjois-Norjasta:)

Ilmapallomatka
27/78 | 

Ihastuttavia kuvia!

Niinhän siinä usein käy, että päätyy ratkaisuun jota ei koskaan ajatelut tekevänsä.
Toisten mielestä täydellinen ei aina ole omasta mielestä täydellinen. Turha sitä on ajatella, että mitä ne muut ajattelevat. Tekee ratkaisunsa niin kuin itsestään parhaalta tuntuu. :)

Jonna
28/78 | 

Ihanat lapsukaiset sinulla :)
Ekaa kertaa kommentoin tänne kun muutit indiedayssiin, vähänkö muuttunut tämä kommenttipuolikin :o

UuuLaLaa...
29/78 | 

Totta on joka sana. Itse en henkilökohtaisesti ole koskaan haaveillut ostavani asuntoa tai taloa, se ei tunnu musta vain hyvältä. sitoo jotenkin "väärällä" tavalla mua. Asun vuokralla, ja ihanassa kodissa! Talo on rakennettu 50-luvulla, ja se näkyy huoneiden koossa ja tilajaossa. En ole 70-luvulla ja siitä eteenpäin rakennetuissa taloissa koskaan nähnyt samaa avaruutta kuin tämän ikäisissä taloissa on. Tämä on toinen 50-luv. asunto, ja vihdoinkin SE oikea. <3 Edes parveketta ei ole, ei saunaa, ja vessa on pieni, mutta tunnelma on ihana, keittiönkaapitkin ovat alkuperäiset! Ei hajoa niin kuin lastulevy tekee, umpipuuta kun ovat. Asunto on täynnä isoa ikkunaa, talon kulmiinkin on rakennettu vierekkäisille seinille ikkunat, tuntuu siltä kuin olohuone jatkuisi ulos. <3 Sain tämän asunnon myötä kotiini myös ne ihanat ranskalaiset pariovet, mistä olen pikkutytöstä asti pitänyt. (Syynä tähän ovat Greta Garbon elokuvat..) :) Moni on moittinut, että eihän se voi olla koti, jos et maksa sitä itsellesi! Huoh.. Pitää ottaa velkaa sen ja sen verran, ja OSTAA se asunto. Muuten ei voi rempata. (Häh..?) Ja kun mulla on lapsia, niin mun pitää saada maksetuksi asunto, että on rahallinen perintö sitten heille aikanaan, ja koska se on järkevää ja kaikki tekevät niin. Muuten olen itsekäs vanhempi. Ok... Ja kun nämä immeiset sitten tulevat kahville luokseni, niin (käsi sydämellä) jokaisen naama on venahtanut, kun ovat nähneet millaisen kodin rakensin. Ja vaikka ystäviäni ovat, ja varmaan tarkoittavat hyvääkin, olen muutamia kertoja miettinyt että voiko olla niin itseään rajoittavaa väkeä olemassa että äimistelevät kuinka vuokra-asunnosta saa näin lämpöisen kodin. Ja itse remontoidun. Meillä on omenapuut melkein takapihalla, metsä vieressä, iso järvi vieressä, keskusta parin kilometrin päässä, mut se ei näy eikä kuulu tänne asti. Kaikki on tässä mitä tarvitsee... <3 Että se on niin totta kun sanoit, että tekee vain sen minkä itse kokee oikeaksi, muista välittämättä. Ihan sama kuinka kuuluu tehdä. :)))

Thinking Problem
30/78 | 

oon kyllä ihan täysin samaa mieltä tosta ettei paras oo aina hienointa!
ja ihanan kodikkaita kuvia söpöistä lapsista :)

kalastajanvaimo
31/78 | 

Mies on norjalainen joo, joten sen kanssa puhutaan vain norjaa. Lapsille suomea :)

kalastajanvaimo
32/78 | 

Moikka, meillä on 140neliöta plus saunatilat kellarissa. Kolme makkaria plus vierashuone siis :)

kalastajanvaimo
33/78 | 

Moi! Olen sairaanhoitaja sellasella pikkuisella kuntoutusosastolla :) Plus ohjaan jumppaa.

kalastajanvaimo
34/78 | 

Sama tullut mulle vastaan!! Tykkään usein kanssa vaikka kuinka omasta mausta poikkeavista jutuista kunhan ne on rakkaudella tehtyjä -aivan totta!

Helena
35/78 | 

Ihana hyvänmielen postaus. Ihan mekko tyttärelläsi. Olen etsinyt beigeä kuopukselle, samanikäiselle ja vähässä on. Hyvää loppuremonttia!

Blondell Anable
37/78 | 

I have been examinating out many of your posts and i can state pretty good stuff. I will make sure to bookmark your site.

Ellena Macculloch
40/78 | 

Very efficiently written story. It will be beneficial to anyone who employess it, including me. Keep up the good work - can'r wait to read more posts.

best sport supplements
41/78 | 

PhD Nutrition Synergy: Tastes good enough (banana) and mixes well. Nice choice of extra ingredients, but a bit low on carbs to be considered a true all-in-one. I topped it up with CNP Pro Fuel post-workout.

internal hemorrhoids symptoms
42/78 | 

Great counsel I not too long find your weblog and have been reading along. I thought I would leave my beginning comment. I don?t know what todiscloseexcept that I have loved reading. Exact blog. I'll hold visiting this weblog very always.

Carpet cleaning Chesham
43/78 | 

Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I've really enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

commercial property for sale c...
44/78 | 

[...]always a big fan of linking to bloggers that I love but don?t get a lot of link love from[...]?

wine auction usa
46/78 | 

Three Cheers for You Naveen for stooping so low.First we had Anurag preaching walk the talk and now its you labelling everyone a hypocrite.

au pair reviews
47/78 | 

[...] couple days ago, I wrote a favorable review of the Newton Stability Racers. About the same time as I bought the Newtons, I also bought a pair of Asics Gel Hyper 3's. I [...]

vending opportunities dallas
50/78 | 

ΧρÏ?νια Ï?αξιδεύÏ? Ï?ε αÏ?Ï?Ï?ν Ï?ο δρÏ?μο. Î?ε θÏ?μάμαι Ï?ρεÏ? αÏ?ελείÏ?Ï?εÏ? Ï?Ï?ο Ï?ίÏ?Ï? κάθιÏ?μα Ï?οÏ? οικογενειακού αÏ?Ï?οκινήÏ?οÏ? να Ï?εριμένοÏ?με μÏ?λοκαριÏ?μένοι Ï?Ï?ο δρÏ?μο. Î?ε θÏ?μάμαι εÏ?ίÏ?ηÏ? να Ï?οβάμαι κάθε Ï?ορά Ï?οÏ? ο Ï?αÏ?έραÏ? μοÏ? εÏ?ιÏ?ειρούÏ?ε μια Ï?ροÏ?Ï?έραÏ?η. Î?ύμαμαι εÏ?ίÏ?ηÏ? Ï?άνÏ?α Ï?οÏ?Ï? Ï?ίλοÏ?Ï? και γνÏ?Ï?Ï?ούÏ? Ï?οÏ? έÏ?οÏ?ν Ï?αθεί Ï?ε αÏ?Ï?Ï? Ï?ο δρÏ?μο. Î?αι Ï?λέον Ï?Ï? οδηγÏ?Ï? ξέρÏ? Ï?Ï?Ï?ο Ï?οβάμαι κάθε Ï?ορά μέÏ?ρι να Ï?Ï?άÏ?Ï? Ï?Ï?ον Ï?ροοριÏ?μÏ? μοÏ?, ιδιαιÏ?έρÏ?Ï? Ï?ον Ï?ελεÏ?Ï?αίο καιρÏ? (αÏ?Ï? Ï?ο καλοκαίρι;) Ï?οÏ? εÏ?έÏ?ρεÏ?αν Ï?άλι Ï?ε Ï?ορÏ?ηγά να Ï?αξιδεύοÏ?ν Ï?αραÏ?κεÏ?έÏ? - κÏ?ριακέÏ?, Ï?Ï?αν δηλαδή η κίνηÏ?η είναι εÏ?Ï?ί κι αλλιÏ?Ï? ιδιαίÏ?ερα αÏ?ξημένη.

commercial property for sale a...
52/78 | 

[...]please visit the sites we follow, including this one, as it represents our picks from the web[...]?

facebook marketing tips gettin...
54/78 | 

My concern, and Id vote for Brown if I was in MA, Im not, is that the only people who are likely to sit through a robot poll are really committed people, skewing the result. Myself, I always hang up on robots. Every time.

marketing manager linkedin pro...
55/78 | 

Well congratulations for finishing relatively strong to your training. It is an endurance race and youendured.

popular compare self publishin...
56/78 | 

سÙ?اÙ?بسÛ?ار شعر رÙ?Ø­ پرÙ?رÛ? بÙ?د.پاÛ?دار باشÛ?

Baseball Picks
59/78 | 

Is this the final piece to this blog? I feel like there might be coming an update soon possibly?

pilates teacher training calif...
61/78 | 

A must have on my list is compression socks. My favorites are from RunningSkirts.com and CEP.

Nicky Szoka
62/78 | 

An attention-grabbing discussion is price comment. I think that you should write extra on this matter, it might not be a taboo subject however typically persons are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

Stuart Ruiloba
64/78 | 

Try the Indianapolis Art Center! They have them. Check all the certification course providers for classes

flyttstädning stockholm
66/78 | 

I believe this web site has some actually excellent details for every person : D. 63563

forex daily signals
67/78 | 

Everything is very open with a clear explanation of the issues. It was truly informative. Your site is very helpful. Thank you for sharing!

Alita Walder
68/78 | 

I would hope that I am healthy in both mind, body, and spirit. I might really like to travel the earth with my family members. That would be lovely.

cigarette electronique
69/78 | 

This internet web site is my inspiration , actually superb layout and perfect topic matter. 400234

Earth's New Beginning
70/78 | 

cant wait around to see dealpixel!
I would like to win once far too! i've to acquire an ipad to do many of the testing for app desing.. and they are also expensive here in argentina!

??????
72/78 | 

Hi, in case you want to get higher rankings, you must look at the plugin I left in my link, it will support. 989017

Debra Daghita
74/78 | 

Once more, invaluable article on a topic i've been trying to figure out...i am on adsense only, and making really little, will try out the rest. Thanks!

learn forex trading
77/78 | 

It?s nearly impossible to find well-informed people for this subject, however, you sound like you know what you?re talking about! Thanks

Clint Garriott
78/78 | 

this fashion of creating is often a true skill and art form! awesome function I commend anybody having a skill at writing for instance yours.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla