a la Marimekko!

 (silkkipaita ja vaasi saatu) 

 

Nonniin! Tänä keväänä nimittäin Marimekko ansaitsee oman postauksensa enemmän kuin koskaan ennen. Onhan mulla aina rakkaus Marimekkoa kohtaan ollut, mutta nyt altså. En tiedä johtuuko uudesta, ruotsalaisesta taiteellisesta johtajasta Anna Teurnellista vai mistä, mutta Marimekon kevätlookki on kertakaikkiaan superhoukutteleva!

Rakastan Marimekossa juuri tyylikkäitä, yksinkertaisia leikkauksia yhdistettynä 70-luvun villeihin retroväreihin ja -kuvioihin. Ihan mahtava yhdistelmä, joka tänä keväänä on saatu toimimaan max. Parasta Marimekossa ja sitä pitäisi mun mielestä hyödyntää. Just näin.

Suurimman kuolauksen alla taitaa olla Kustaa Saksen Mareimekolle suunnittelema Chili -kuosi; siitä mun on aivan pakko hankkia jotakin kesäksi. Joku mekko. Rakastan oikeasti kaikkea, mitä chilistä tulee vastaan!

Toinen kuolaus oli Marimekon ihana pieni hennon pinkki vaasi. Eikö ole kaunis! Sainkin sen lahjaksi Kotkan Marimekon hauskoilta tytöiltä pyörittyäni liikkeen kanta-asiakasillassa pari tuntia. Kiitos! <3 

Oli vaan pakko sanoa. Koska Mariemekko nyt vaan on niin cool. :)) Mahtavaa, että Suomesta tulee jotain näin hienoa! Innolla odotan mitä kaikkea kesä vielä tarjoaa. Yksi hyvä seurattava instagramissa on muuten parimekkopr; se postaa kivoja pieniä inspiraatiopalasia ja Marimekkofaneilta ympäri maailman.

 

Keväistä loppuviikkoa & ihastuksia teillekin. ;))

 

 

Kommentit (25)

Wendy
26/25 | 

Marimekko on kyllä nyt niin pinnalla ja uskon että tänä keväänä ja kesänä sitä löytyy enemmän katukuvassa (näkynyt jo muutenkin ::D) mä niin super kuolaan niitä kuoseja ja varsinkin astioita!

Kaisa
27/25 | 

No jaa, kovasti on Marimekon tuotteiden laatu huonontunut viime vuosina. Hinta ei usein vastaa laatua ainakaan vaatteissa. Sääli :( No, kotimaisiahan nämä tuotteet eivät ole, vaan tehty siellä missä muutkin vaatteet: mistä halvimmalla saadaan.

Kodintekstiileissä (mm. pyyhkeet, vuodevaatteet) esim. Ikea pesee Marimekon mennen tullen mitä tuotteiden laatuun tulee...että paljon saisi laatu parantua ja/tai hinnat halventua, että MM oikeasti pystyisi kilpailemaan maailmanmarkkinoilla. Kuosit ovat kivoja, mutta samantyyppisiä voi tehdä kuka vain. Plagiaatiokohut pari vuotta sitten eivät nekään kovin hyvää mainosta tälle pörssiyhtiölle olleet :(

Vierailija
28/25 | 

Hei, 

missä nyt on se sinun aiemmin mainostama yhteistyöpostauksen merkki? 

ala Marimekko?

Siitäkö pitäisi tulkita että kyseessä on mainospostaus?

Vierailija
30/25 | 

Onhan Marimekolla hienoja juttuja, vaikka todella hinta laatu suhde ei käy yksiin! Hyviä suunnittelijoita, mutta niitähän on maailma täysi! Yksi merkki monien joukossa!

AnneK
31/25 | 

Marimekko on kuulunut elämääni kauan, ja vaikka unikko-kuosin jätinkin kokeilematta.. Mun fanitus ei alkanut tuotteista vaan Armista; tapasin hänet nuorena, ujona tyttönä.. senkin sattuman kautta. Nyt voisin taas kaivaa kaapista sen maripaidan ja ottaa mukaan rennon ilmapiirin kehtoon loman ajaksi. Ajattelin myös käydä Target-liikkeessä jossa myydään marimekon -tuotteita. Joku ihana pitkä mekko pitää saada kesävaatteeksi ilahduttamaan itseä sekä naapureita. Marimekko on ehdottomasti yksi näistä mitä Suomesta arvostan. Heillä on nyt mainiot palikat koossa, ja se tuntuu hyvältä. Aina sitä ilahtuu kun bongaa jostain maasta Marimekko-liikkeen, tai vain liikkeen, missä näitä tuotteita on myytävänä. Tulee niin kotoisa olo.
Kiitos vielä Johanna, että otit Marimekon postausaiheeksi. Lämpimiä kevätsäitä myös sinne Norjaan!

retromekko
32/25 | 

Mä en innostunut marimekon uudistumisesta ja uudesta linjasta. Eniten harmitti, että lastenvaatteet ovat jäämässä pikkuhiljaa pois. Ja myös se, että marimekko tähtää nyt moderniin maailmanmuotiin. Mä olisin haluunut valita vanhan 50-70 luvun tunnelman päivitettynä ihanaksi retroksi tähän päivään. Ja iloa ja väriä vaan lisää lastenvaatteisiin ja laajemmaksi vaan koko lastenvaatevalikoima. Mutta ei. Mä olen satavarma ettei marimekko onnistu valitsemallaan tiellä. Ei tulisi hetkeenkään mieleen ostaa nyt mitään marimekon osakkeita vaikka nekään ei ole kuin 8e pintaan, kun suunta on ollut aika lailla alamäkeä viimeiset 5 vuotta. Aiemmin osalleen hinta oli vuosikausia 13-18e.

heidiaa
33/25 | 

Mua vähän harmittaa myös Marimekon linja vähentää lasten vaatteiden saralla. Just ku ittellä on lapsia ei marimekkoon voikkaan heitä pukee. Olen aina ollut suuri Marimekon fani. Laatu tosin vähän myös minua harmittaa. Toi sun maljakko on kyl ihana. Harmi että maljakoita tästä kotitaloudesta löytyy jo tarpeeksi. Itseä piristäis myös joku kiva mekko. Kuosit on niin ihania. Kiva kun postaat Marimekosta vaikka se jakaa ihmisiä.

Vierailija
34/25 | 

Minua myös harmittaa huonontunut laatu Marimekolla. Uudet kuosit toki on kauniita. Saanko minäkin lahjaksi sieltä jotain jos pyörin parituntia asiakasillassa ;) Hyvää kevättä!

Vierailija
35/25 | 

varmasti olisit saanut pikkupurtavaa, juotavaa ja mukavia vinkkejä. Mitä muuta katsot läsnäolollasi ansaitsevan?
Varmasti koko kevätmalliston, olethan niin mukava ihminen.

huoh
36/25 | 

Mee nyt poliisi pois täältä jo! :O  Että sä jaksat. Täysin aiheellinen kysymys, merkitsemättä jääneestä mainospostauksesta, vielä kuitenkin pilke silmäkulmassa. Sullahan sitä huumoria kaivattaisiin, koeta hyvä ihminen ostaa vaikka sitä jostain.

Katri
38/25 | 

En voi olla pohtimatta että onkohan kommenteissa mainittu osakkeen arvon lasku just siitä johtuvaa, että tuotteet valmistetaan halpatuotantomaissa ja laatu on heikentynyt hurjasti. Hinnassa ei halpatuotanto kuitenkaan näy. Maksimaalisen voiton tavoittelu vie yritykset yleensä vaan ojasta allikkoon, kun miettii vaikka parin vuoden takaista Helkama-episodia. Jopojen tuotanto siirrettiin Kiina-ilmiön huumassa ties mihin halpamaahan, laatu romahti järkyttävästi (ts. pyörien rungot hajosi käsiin ja maalipinta ei kestänyt UV-säteilyä) ja sitten alettiinkin uudelleen laskemaan, ettei tuotanto ulkomailla logistiikkakuluineen olekaan paljoa kotimaista halvempaa. Uskon, että monissa tapauksissa halpatuotanto koituukin yrityksen menestyksen esteeksi, koska siitä seuraa huonolaatuisia tuotteita ja tyytymättömiä asiakkaita sekä goodwill -arvon laskua. Itse tuskin tulen ostamaan Marimekolta penaalia kalliimpaa tuotetta niin kauan kun tuotanto pysyy halpamaassa. Jos tuotanto siirrettäis Suomeen, niin ryntäisin riemusta kiljuen ostamaan vaikka sun mitä. Uskonpa, että moni muukin tekisi niin.

Vierailija
39/25 | 

Veit sanat suustani. Arabian astiat jää myös nykyisin ostamatta juuri tuosta mainitsemastasi syystä, samaa saa Ikeasta halvemmalla. Se suomalaisuus ja kotimaisuus kun Arabiassa on ollut se juttu eikä pelkkä Suomi-design.

saraaaa
40/25 | 

Tämä on ihan järkyttävää. Vanhat Marimekot kyllä kestää ja kestää. Mulla niitä kirpputorilta. Uudet leviää käsiin. Niin harmi. En ole pitkään aikaan enää ostanut Marimekkoa uutena. Pahan mielen saa kun järkyn kallis tuote on sekundaa. En maksa niitä hintoja siitä, että suomalainen on suunnitellut.

Jossu
41/25 | 

Olen täysin samaa mieltä! Hinnat ovat edelleen korkeat, mutta laatu surkeaa. Isona miinuksena vielä, että vaatteet ovat uuden taiteellisen johtajan myötä muuttuneet samannäköisiksi kuin kaikkien ruotsalaisten halpaketjujen. Marimekkoa ei enää tunnista Marimekoksi.

AnneK
43/25 | 

Vaasin voi pestä samalla tavalla kuten viinikarahvin. Eli fairya ja riisiä pesuveteen, ravistellaan hyvin ja huuhdellaan. Kirkas lasikarahvi tuli todella kirkkaaksi tuolla käsittelyllä. .

Vierailija
44/25 | 

Mä sain joskus 10 v sitten Marimekonkylpytakin lahjaksi, ja se alkoi rispaantumaan olkapäillä. Vein liikkeeseen reklamoitavaksi, tutkivat sitä tehtaalla ja totesivat, että ei mitään vikaa vaan olen harjannut hiuksiani ja siksi rispaantunut. Nuori kun olin hyväksyin asian.
Nyt kun olen itse asiakaspalvelussa laatutuotteiden kanssa tekemisissä, ymmärrän kuinka törkeän huono asiakaskokemuskohtaaminen tuo oli. Naurattaa, kun Tampereella poikkean joskus liikkeeseen ja asiakkaita zero.

Vierailija
45/25 | 

Mitä ajattelit kankaille juuri olkapää-hartialinjalla tapahtuneen? Olisihan kankaan pitänyt rispaantua kauttaaltaan jos siinä joku vika olisi ollut. Vaihtoehtoja on juuri tuo hiusten harjaus, korituolissa istuminen, kissan kynsiminen tai että vaate on ollut liian pieni ja kangas ollut venytyksessä olkapäiden kohdalta.
Ihan kaikkea ei takuisiin saa ympättyä vaikka yritys näyttää olevan kova.

Ja ei, en ole Marimekolla töissä, muutaman mekon, maripaidan, penaaleja ja laukkuja olen omistanut ja kaikissa on ollut hyvä laatu. Myös astioista.

Vierailija
46/25 | 

Kyllä vaan voi olla laatu huono. Mullakin Marimekon pyyhkeet rispaantuivat, vaikka aivan normaalia käyttöä. Kyllä kannattaa kuluttajan vaatia vastinetta rahoilleen ja perätä hyvää laatua, ei ole mitään "kovaa yritystä". Jos ei Marimekon tuotteiden laatu selvästi olisi viime vuosina huonontunut, ei täällä kommenttiboksissakaan sille kannalle kallistuvia kommentteja luultavasti näin paljon olisi. Sad but true.

Vierailija
47/25 | 

Eipä oikein ole bloggaajan tyyliin, mutta kaikkea voi tehdä blogissaan. Marimekko on miellyttänyt minua kauan, mutta laatu on heikentynyt. Valitettavasti. 

inspirations
48/25 | 

Ihanan raikkaita Marimekko-tuotteita ja kukkiva koti teillä! Kiitos kivoista IG-vinkeistä.

Vierailija
49/25 | 

Liityn jonon jatkoksi surkuttelemaan Marimekon laadun huonoutta. :( Kuosit ovat välillä tosi kauniita (kuten tuo mainitsemasi Chili!) mutta laatu on järkyttävässä epäsuhteessa hintaan. Tosin enpä ole vuosiin ostanut Marimekolta mitään. Muiden kommentit vain vahvistavat omat vuosien takaiset karvaat kokemukset. Sääli. :/

Vierailija
50/25 | 

Pakko tähän väliin todeta koko keskustelun lukeneena, että onhan se köyhälle kallista. Minä ainakin ostan tulevaisuudessakin Marimekon tuotteita, hyvin on tähän asti käytössä kestäneet.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram