& pari ajatusta yksinäisyydestä

 

Heippa ja vähän taas elonmerkkejä täältä Norjasta! :D Ja aika eloisaa onkin, vai mitä; kevät. <3

Mun piti tehdä postaus jo perjantaina; nämä kuvat ovat sieltä parin päivän takaa. Mutta perjantaina meille tuli yövieraita (eli Hilde kukas muu :P) ja tietokone väistyi. Lauantaiaamunakaan ei ehtinyt; lähdimme ulos, kahville, kaupoille ja vieläpä lasten kanssa leffaankin. Kung Fu Pandaan. :P Aika pelottava. Ja mietittiin että sama reissu pitää tehdä kun Viidakkokirja tulee (täällä parin viikon päästä), se ihan oikea elävä versio 3D:nä. 

Ja niin se lauantai-iltakin vaan meni. 

Hyvin käytettyä aikaa silti, sanoisin.

 

Hyvien ihmisten kanssa käytetty aika on aina hyvin käytettyä aikaa.

Se on jotenkin korostunut täällä Norjassa asuessani. Ennen saatoin olla (vielä enemmän) erakko, viihtyä omissa oloissani ja kuvitella pärjääväni omillani. Olen edelleen huono pyytämään apua ja huono tutustumaan ihmisiin. Hyvä olemaan yksin ja pärjäämään yksin. Autan mielelläni ja innolla muita, mutta kynnys pyytää apua itse on kohtuuttoman korkea. En halua vaivata.

Mutta yritän olla vähän parempi. Parempi olemaan ihmisten kanssa, huonompi olemaan yksin. ;) Enkä ainakaan bloggaa jos vaihtoehto on oikeat ihmiset. Se olisi mulle pelottavan helppo vaihtoehto. Bloggaaminen on nimittäin aika yksinäistä puuhaa ja sopii erakolle ihmistyypille pelottavan hyvin. 

Tarvitsen edelleen aika paljon omaa rauhaa ja aikaa ja yksin viihtyminenkin on todella hyvä ominaisuus, mutta täällä on tullut kokeiltua sitä yksinäisyyttä ja yksioloa ihan uudella asteella. Se on opettanut. Sosiaalisuuden tarve on tietysti yksillöllistä eivätkä kaikki tarvitse yhtä paljon ihmisiä ympärilleen ja joku saattaa jopa viihtyä kaikkein parhaiten yksin. Mutta harva pärjää. Elämä ilman ihmisiä on aika tyhjää eikä tyhjässä elämässä pää pärjää.

Yksinoloa ja yksinäisyyttä on muuten joskus ihan hyvä miettiä. Jos tuntuu siltä että kaikilla muilla on paljon kavereita. Jos tuntuu siltä että haluaisi olla osa jotain porukkaa. Jos tuntuu yksinäiseltä. Ehkä se onkin ollut oma valinta? Ehkä yksinolo ei olekaan yksinäisyyttä, ehkä vain tarvitset enemmän omaa tilaa. 

Olen oikeastaan harvoin yksinäinen; viihdyn yksin. Mutta mikään ei mene tärkeiden ihmisten edelle. Molempia tarvitaan. :) 

 

Minä pakkaan nyt lapset autoon ja ajan Hildelle mustikkapiirakalle. Olen siitä onnekas erakko, että olen jotenkin onnistunut aikuisena saamaan hyviä ystäviä. Se ei ole helppoa ja sen eteen on jokus jätettävä kaikki muu. Jopa blogipostaukset. ;)

 

Hyvää sunnuntaita hyvässä seurassa; joko omassa tai muiden. <3

 

 

 

 

 

 

Kommentit (25)

H
26/25 | 

Hei,

Mistä ovat nuo aurinkolasit ja farkut? :)

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
27/25 | 

Hei aurinkolasit on Toms merkkiset (Traveler florentine) mutten tiedä saako Suomesta :/ Farkut ovat vaanhat Saint Tropez merkkiset, joista olen itse leikannut lahkeet lyhyiksi.

Amanda
28/25 | 

Ihana kirjoitus!
Mistä ovat kauniit aurinkolasisi?
Hyvää kevättä :)

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
29/25 | 

Aurinkolasit ovat aivan ihanat; Toms merkkiset. Näitä on vaan hirmu vaikea saada Suomessa/Norjassa... Ostaisin itsekin toisetkin vielä kun näitä on vaikka minkä värisiä (toms.comissa käynyt kuolaamassa)! :)) Bongasin itse nämä KLM:n lennolla Kuubasta kotiin.

Tiia / Plunge by tiia
30/25 | 

Hyvä kirjoitus (jälleen kerran). Tuo yksinäisyys toden totta korostuu varsinkin ulkomailla asuessa (itse asun Tukholmassa). Minäkin olen aina ollut hyvin yksikseen viihtyvää tyyppiä ja tarvitsenkin sitä yksinäisyyttä paljon, mutta ulkomaille muuton myötä yksinäisyys ei enää ollutkaan vaihtoehtoista, vaan pakollista (kun ei tuntenut ketään). Silloin siitä tuli suorastaan ahdistavaa. Ja kyllä, hyviä tyyppejä ja ystäviä on oppinut arvostamaan aivan uudella tavalla.

Ihanaa että olet löytänyt Hilden <3

/Tiia

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
31/25 | 

Näin on, nimenomaan toi pakollisuus ja jotenkin se, ettei tunne _ketään_ entuudestaan tuo yksinäisyydelle ihan uuden ulottuvuuden. Kiitti vertaistuesta :)

Vierailija
32/25 | 

Aivan totta! Yksinolo on välillä ihanaa ja joskus sitä kaipaa ja se tekee tosi hyvää. Tunnistan itseni kirjoituksestasi. Olen ollut viime heinäkuusta asti työttömänä ja välillä tuntuu ettei maailmassa ole muuta näin yksinäistä ja minnekään töihin kelpaamatonta ihmistä. Parhaat kaverit ja perheenjäsenet ovat arkisin töissä tai koulussa. Varsinkin talvella aika on käynyt pitkäksi, vaikka ulkoilen paljon, ruuanlaitto on intohimoni, teen käsitöitä ja askartelen, mutta ei nekään aina innosta. Onneksi on kevät!

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
33/25 | 

Niinpä... Ja yksinäisiä on kuitenkin yhä enemmän ja enemmän... Ennen oli pakko olla enemmän tekemisissä muiden kanssa, luulen. Ennen internetiä esimerkiksi. ;) Silloon kun asioita täytyi tehdä enemmän talkoovoimin jne. Ennen ei muutettu niin paljon tällaisiin paikkoihin joissa ei tunneta ketään ;) Pysyttiin kotikylissä. Nyt on helpompi jäädä yksin. Eli et ole yksin sen tunteen kanssa ainakaan. <3

Wendy
34/25 | 

Mulla vähän sama tilanne,muutettiin uudelle paikkakunnalle ja täällä niin vaikea tutustua muihin. Muutenkin vaikea luoda uusia ystäviä kun on joutunut pettymään edellisten ystävien takia. Mutta ehkä nyt osaa tutustua enemmän sellaisiin ihmisiin jotka ei yritä vain hyötyä minusta sillä olen ehkä liiankin ystävällinen ja avokätinen auttaja. Mutta ainakaan ei tarvitse kärsiä huonosta omastatunnosta kun on itse hyvä muille. Hyvä postaus ja erinomainen asu! :)

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
35/25 | 

Ehkä sekin "maksaa takaisin" että auttaa muita. :) Tuli vaan mieleen. Ei se ainakaan koskaan haitaksi ole - kunhan ei tule hyväksikäytetyksi, Hups... Mutta useimmiten on varmasti hyväksi :)

Mimmu
36/25 | 

Oi kuin ihana tuo neuletakkisi alla oleva paita! Ihanaa vanhanajan tunnelmaa siinä. :) Mistä se on hankittu? Tuli heti mieleen, saisinko itselleni saman ihanuuden. :)

-Mimmu

SannaElisa
38/25 | 

Ihana kirjoitus, aivan ihana ja niin totta;) Löysin paljon samaa ja allekirjoitan niin tuon, että ei yksinolo ole yksinäisyyttä, vaan tarvin omaa tilaa, osui kyllä nappiin.. Kiitos jälleen ihanista keväisistä kuvista, tulen aina niin levolliselle ja hyvälle mielelle blogin harmoniasta. Kaunista kevään jatkoa sinne kauas etelään, täällä pohjoisessa suomessa on lunta
vielä kovasti, mutta aurinko paistaa! Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi. Kevätterveisin SannaElisa :)

Heta
40/25 | 

Hei, kyselin jo aiemminkin , että minkä merkkinen tuoksun rotsi on? Olen etsinyt juuri tuollaista!!

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
41/25 | 

Sorry hidas reagointi! :D Takki on Soaked in Luxury merkkinen, ainakin yli viisi vuotta. Annoin sen siskolle monta vuotta sitten ja sain nyt takaisin! :D me tykätään siitä kanssa molemmat tosi paljon! Nyt sisko oli ostanut huutonetissä melkein samanlaisen niin sain tän takaisin. Hyvä niin kun olenkin vähän kaipailut. Mutta harmi vaan vaikea varmaan löytää enää.

Vierailija
42/25 | 

Tämän päivän aiheena itselläni juuri oli ystävät ja yksinolo/yksinäisyys. Aikuisiällä olen tutusunut hyvin harvoihin ihimisiin ketkä ovat jääneet kuulumaan elämääni. Tutustuin vanhassa työpaikassani  silloiseen työkaveriini ja olimme työssäolon aikana yhteydesssä myös vapaalla. Olin niin iloinen hänen seruasta kun tuntuu että aikuisena ja lapsettomana jäänyt vähän "yksin" kun läheisille tullut perhettä ja asiat menee vähän eri tärkeys järjestykseen mikä ymmärrettävääkin mutta silti eikö ystävyys ole tärkeää myös? Olen sitten jäänyt hiljalleen sivuun ....ei ole tapana tunkea itseäni mihin en kuulu. Kuten tämä työkeverin suhteen itse oletin enemmän ja kun vaihdoin työpaikkaa niin hän ei enää ollut missään yhteydessä ja vastasi tosi nihkeästi kun kyselin lenkkiseuraa ym....tuntui loukkaavalta.

no mutta korostaa ainkin että nämä muutamat ystävät ovat siis entistäkin tärkeämpiä .

Hyvä aihe. Yksin on välillä ihan mahtavaa ja vapauttavaa  mutta yksinäisyys onkin sitten toinen juttu.

Kiitos raikkaista kuvista ja hei kerro mikä toi aurinkolasimalli on? Uudet hankinnassa;)

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
43/25 | 

Sama, en halua olla vaivaksi enkä tuppautua. Siksi on todella luksusta saada aikuisiällä _oikeita_ ystäviä. Joista tietää että ne pysyy. Vaikea aihe ja nykypäivänä tosi yleinen kun moni joutuu esim työn perässä muuttamaan tai työn/työttömyyden vuoksi olemaan paljon yksin....
Aurinkolasit on Toms -merkkiä. Tarkemmin malli on traveler florentine. Tykkään todella. Kertokaa jos löydätte nettisivun/ maahantuojan joka toimittaa tänne päin maailmaa :/

Vi
44/25 | 

Klm nettikaupasta voi ostaa tuotteita, jotka myynnissa lennoilla.

Vierailija
45/25 | 

Entä nahkatakki, onko se minkä merkkinen? Olen tainnut nähdä sen ennenkin päälläsi. Se on tosi kaunis :)

mimmu
46/25 | 

On todellakin onnea saada vielä aikuisena sydänystävä. Itse sain sen uudesta kotikaupungista lasten kautta :) ihanainen toi piskuinen neule sinulla.

-päivi-
47/25 | 

Hei, hieno postaus! Ihania kuvia, kevät, on vaan niin ihana.
Neulejakusta kyselen, oletko itse tehnyt, onko ohjetta?

Minä, minä ja minä.
49/25 | 

Kun käyt Suomessa käy katsomassa elokuva Onnen onkija.

Sara
50/25 | 

En tiedä luetko näitä aikaisempi bokseja enää, mutta tämä kirjoitus herätti aikalailla ajatuksia. Nimittäin meidän muuttaessa tänne Irlantiin tukiverkkojen ulottamattomiin, muistelin sinun useasti aikaisemmin kirjoittaneen, että selviät sielä Norjassa, koska vaihtoehtoja ei ole. Tässä viimeisen parin vuoden varrella olen saanut siitä ajatuksesta tavallaan voimaa ja sitten taas minusta on kehkeytynyt aika pärjääjä. Että kyllä minäkin handlaan kaiken ilman apua, kun reipas Johannakin Norjassa pärjää :D Hyvässä ja pahassa siis. Olen huomannut (niinkuin sinäkin) ettei se yksin pärjääminen aina ole ihan tervettä :) Onnellinen olen minäkin täälltä saamistani oikeista ystävistä keiden seurassa voi olla täysin hetkessä. Iloista kevättä sinne!

Terveisin Sara housefive blogista :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010