Niin se taas alkoi tiistai aamutreeneillä! Ja hyvä niin vaikken aamuseiskalta taas ihan satavarma ollutkaan... ;)

Tänään tunnilla mukana oli yksi mies, jota en oo pitkään aikaan aikaan nähnyt salilla ja tämän kanssa juteltiin lopuksi että mun vatsalihasjutut oli (pitkästä aikaa) ihan kauheita. Siis tehokkaita :D Kiva kuulla! Innostuinpa siis ihan kirjoittelemaan aiheesta.

Mulla on oikeeasti ihan superyksinkertaisia juttuja, mutta painotan aina aika paljon tekniikkaa, että ihmiset keskittyisivät tekemään oikein ja tehokaasti. Nyt  varmaan moni alkaa kaipailemaan niitä kesämasuja esiin ja kun itsekin mietin et varmaan kannattais sit tehdä noita situpseja useamminkin kuin sen kerran viikossa jos jotain näkyviä tuloksia haluaisi saada, miten ois joka toinen päivä!? Haastanko tässä nyt vähän niinku itseni? ;))

Ennenkuin rehkimisen aloittaa, kannattaa kuitenkin tarkistaa, että asento on hyvä. Että ristiselkä on tiukasti lattiassa, eikä milloinkaan nouse kaarelle. Että hartiat ovat rentoina ja kyynärpäät osoittavat jokseenkin ulos niin, ettet vedä päätä niskasta käsillä. Että katse kohdistuu yläviistoon ja leuan alle mahtuisi tennispallo. Okei, valmista? :)

Aloitan oikeastaan aina situpsit ihan niillä perus suorilla ylösnostoilla niin, että totutellaan hengittämään ylösnoustessa ulos ja alaspäin tullessa sisään. Ihan rauhassa. Ja nostamaan lapaluut joka nostolla mukaan irti lattiasta. Ja pitämään aina ihan pieni tauko siellä ylhäällä. Sellanen pieni pito, että itse huomaat joutuvasi jännittämään vatsalihakset hetkeksi ennen rauhallista laskua alas. Liian usein vain heilutaan ylös-alas ilman mitään kauhean suurta tehoa. Pidä siis ylhäällä pienenpieni tauko.

Kuvassa yksi kuitenkin niistä tavallisista perusnostoista pikkasen parempi versio, eli kurkotus vastakkaisen polven ohi. Parempi siksi, että tässä saadaan mukaan myös vinoja vatsalihaksia. Samat hengittelyt, lapaluiden nostot ja pidot pitää edelleen! :) Kuvassa kaksi olen ottanut mukaan vastakkaisen polven kohti kyynärpäätä.

Numero kolmonen on se harjoitus, joka usein koetaan aika kamalana. Mun mielestä se on ihana :) Tosi perusjuttu ihan vain oman kehon painolla. Tämä aloitetaan vetämällä molemmat jalat lattiasta polvet kohti kyynärpäitä, mutta sen sijaan, että vain laskettaisi jalat takaisin latiaan, suoristetaan toinen. Ja sitten taas vedetään reidet vatsan päälle -ja suoristetaan vastakkainen jalka toisen pysyessä koukussa vatsan päällä. Jalka yritetään suoristaa mahdollisimman lähelle lattiaa ja suoraksi. Ylävartalo on koko ajan mukana ja laskeutuu silloin, kun jalka on suoristettuna -ylävartalo nousee, kun molempia polvia vedetään kohti kyynärpäitä.

Hyvä, tiukka personal trainer on aina hyvä olla vieressä <3

Mutta mun kohdallani paras tsemppari on musiikki. Tällä hetkellä  mulla on vatsoissa tsempparina ainakin Duffyn Mercy ja Fulaniton Callate. Mikä vaan sellanen tavallisen kävelyn tempoinen musiikki, joka tsemppaa on hyvä!! Muutaman biisin verran, sellannen kymmenen minuuttia on mulle hyvä aika, mutta ei mikään yleinen suositus. Kannattaa seurailla kuinka kauan jaksaa tehdä liikkeet oikein ja tehokkaasti. Kaksi biisiäkin voi olla aloittelijalle liikaa.

Niin tai sit voi vaan ottaa rennosti. Masut meillä on jo kaikilla kesäksi, onko sillä nyt niin väliä minkälaiset :D

Kaikenlaisia kesämasuvinkkejä otetaan kuitenkin vastaan :))

Kommentit (85)

sirkku
1/85 | 

Ihana kuva tuo, missä sinun personal trainer on "tiukkana". Nimittäin söpö masu trainerilla:)Sopii hyvin aiheeseen:)

Anne
2/85 | 

Heip! :)

Mitä vatsaliikkeitä suosittelet juuri synnyttäneelle? itselläni viikon päästä laskettu aika niin ei tiedä vielä miten vauva päättää tulla ja tiedän että ensimmäiset puoli vuotta pitäisi vältellä vatsoja, mutta onkohan jotai mitä voisi hissukseen tehdä?

sophie
3/85 | 

Tykkään!!! Kokeilin tehdä samat vatsat tänä aamuna, vähän vaihteluja mun normirutiineihin aamu lihaskunnon kanssa :)

Saanko kysyy että ootko jotenkin kouluttautunut liikunnan ohjaajaksi kun sähän opetat jumppaa ja zumbaakin vai oonko oikein ymmärtänyt?

Oon joskus itsekin miettinyt että olis niin kivaa varmaan toimia jonkinlaisena jumppaohjaajana mutta en tiedä miten sille tielle päädytään? :D

ps. myös hienot muokkakukset oli kuvissa ;)

Niina
4/85 | 

Oi miten ihanat liikkeet ja tsemppaus! Tein just koko sarjan sun musiikkisuosituksilla :) Olisipa joskus kiva lukea samanlainen postaus myös selkätreenistä kotona ilman painoja. Blogisi on muuten ihana <3

Ruben Dulin
5/85 | 

Good write-up, I am regular visitor of one's blog, maintain up the excellent operate, and It's going to be a regular visitor for a long time.

M
6/85 | 

Jos kelpaa kohtalotoverin vinkit, niin ite olen tullut siihen tulokseen, että oma häntäluu+lantion muodot sattuu vaan olemaan sellaset, että esim. istumaannousuissa häntäluu ottaa kipeesti lattiaan. Mulla se ei hidasta menoa, just kun vaan huolehtii, että alaselkä ja ristiluu pysyy lattiassa. Istumaannousuja tms. liikkeitä en tee ollenkaan tai sit en mene niissä ylös asti, koska silloin saatan "kiertää" häntäluun osumisen maahan nousemalla paino pelkästään toisella pakaralla. :)

Mut jos se kipu on siis koko ajan, eikä vaan tietyissä liikkeissä tai häntäluun osuessa maahan, niin saattaisin selvitellä asiaa asiantuntijan avulla.

Jeba
7/85 | 

Ajattelin että nyt on luvassa ihan toisenlainen kesämasu ;) mutta ei sitten kuitenkaan!

Kiva postaus! Itellä on iso ikävä ohjatuille jumppatunneille, mutta kun on niin paljon kaikenlaista muuta, en ehdi sinne koskaan! Ja kaikenlisäksi sitoutuminen niihin on kallista.

Silti, voihan onneksi kotona aina vaikka treenailla.. ;)

kalastajanvaimo
8/85 | 

Toi on varmaan monen ongelma, mutten osaa oikein muuta sanoa, kuin että yrittää laskea hartiat alas ja pitää hartia-niskaseudun rentoana -helpommin sanottu kuin tehty ;) Toisaalta sekään ei aina ole niin paha, jos esim. nousee ylös ilman käsien apua ja sit se kaula/niska-seutu jännittyy; silloinhan tulee treenattua myös niitä kaulanseudun lihaksia. Mutta se nyt on ihan eri asia kuin kipeytynyt niska... Yritä tehdä vain sellaisia liikkeitä, jotka varmasti pystyt tekemään kunnolla, voi olla että sulla on jotain liian vaativia juttuja ja siihen nähden liian vähän tukea niskaseudulla?
(Melkein) kaikki liikkeet ovat hyviä kunhan ne tuntuu vatsassa! :))

kalastajanvaimo
9/85 | 

Joo lankut on aina superhyviä, mutta nää on vähän miellyttävämpiä ja helpompia noin niinkuin aloittelijallekin... Nää mun liikkeet on vähän tällaisia, joita kaikki jumppatunnille tulevat voivat tehdä ihan lähtötasosta huolimatta. Lankku voi olla aika raskas ihan aloittelijalle ja sellannen ärsyttävän epämiellyttävä ;)... Mut siis ihan älyhyvä :)
Ja noita tollasia ekstremejuttuja tosiaan löytyy aina, hyvä saada vähän vaihtelua treeniin! Sekin on tärkeää ettei jämähdä samoihin...

Uuden Kuun Emilia
10/85 | 

Illalla juuri pyörein sängyssä ja aihetta mielessäni pyörittelin. Vuosi sitten aloitin aamut aina parin minuutiin lankulla, nyt lankutteluni on ollut aika epäsäännöllistä. Pitää kyllä puristaa hiukan itsekuriaan, eikä vain kesämasunkaan vuoksi, vaa skolioosin ja terveemmän olon tähden. :)

Sä oot ihanan reipas, ja sun personal trainer on ihan sairaan tiukan oloinen! Huh :D

Aurinkoa!

Jatta
11/85 | 

Lisäisin tähän yhden kivan ja aikas tehokaan vatsalihastreenin nimittäin nauraminen jota saa harrastaa usein sekä pitkään, niin hyvässä seurassa ja miksei ihan itsekseen itselle nauraen :)

Sillä sanontahan kuuluu, että mikäli nauru pidentää ikää, ette pääse minusta ikinä! :)

Iloa päiväänne :)

kalastajanvaimo
12/85 | 

JOo selkää ehdottomasti vastapainoksi, hyvä muistutus! Jossain vaiheessa ajatuksena oli ihan kirjoittaa se tekstiin, mutta enpä sit taas muistanut. Hyvä kun sanoit.. Selät on tärkeät jotta ryhti pysyy suorana!

kalastajanvaimo
13/85 | 

:D Mulla meni hetki ennekuin tajusin... Mut siitä tulee kyllä oikein söpö kesämasu <3 Parempi kuin näillä mun ohjeilla ;)

kalastajanvaimo
16/85 | 

Joo se voi olla ihan anatominen juttu, joillain on vaan rakenne sellanen, että häntäluu (tai joku muu) sattuu pahasti :/ M:n kommentti+vinkki oli tosi hyvä. Voi laittaa enemmin pehmustetta sinne häntäluun alle niin että pakarat jopa nousee ylemmäs ja ristiselkä pysyy varmemmin lattiassa. Ja sitten tekee vain sellasia liikkeitä, jotka itselle sopivat. Ehkä jumppapallo? Jumppapallolla saa tehtyä ihan supertehokkaita vatsoja ja siinä ei häntäluukaan osu mihinkään kovaan!

kalastajanvaimo
17/85 | 

Pilates-vatsat on niin ihania... Mulla oli muutama vuosi sitten oikein pilateskuume, mut nyt se on vähän jäänyt :( Mutta hyvä vinkki, kiitos! Todella totta, ja tärkeää pitää stabiilina se selkä tässäkin tapauksessa. Tosi hyvä muistutus tämä!

kalastajanvaimo
18/85 | 

Joo se on ihana tunne kun vastalihakset on kipeinä! :) Vauhti ei ylensä oo kauhean hyvä merki vasalihaksia tehdessä :S Ei ehdi tekemään pitkiä liikeratoja eikä muutenkaan keskittymään et "millä" tekee.

kalastajanvaimo
20/85 | 

Joo en myöskään ole mikään lihastreenaja, mutta vatsat ja selät ovat kivoja -ja tärkeitä ryhdin kannalta, joten niitä innokkaasti treenailen :)

kalastajanvaimo
21/85 | 

:D
Pyöräily ja juoksu on munkin mielestä parasta ulkona ;) Mutta niiden päällehän on ihana tehdä vatsat ja selät sisällä? :))

kalastajanvaimo
22/85 | 

:D :D Jossu Näätä? :D Hyvä että selitit mikä se on, en oiskaan tienyt :D Juu tämä on sitä iloa ja varmaan toi iloa aika monelle muullekin täällä ;D Ja ihanaa että sinuakin nauratti pirusti... <3

kalastajanvaimo
23/85 | 

Kiitti linkistä! :)) Lankku on kamalan tehokas niin syville kuin suurillekin vastalihaksille, mutta mun mielestä usein vähän hankala teettää ryhmäliikunnassa, jossa ihmiset ovat niin eritasoisia... ja menee helposti väärin/ ihmiset turhautuvat. Lankkuunhan voi ihanasti lisätä kaikkia jalan vetoja ja nostoja ym, jolloin siitä tulee munkin mielestä vähän aktiivisempi kun en oikein jaksa malttaa olla ihan paikoillani ;))

kalastajanvaimo
24/85 | 

Kuulostaa hyvältä Minttu, kaikinpuolin <3 Onnea viimeisille viikoille <3

kalastajanvaimo
25/85 | 

Haidi, sinä sen sanoit!! Mulla on jumppapallo jäänyt niin unohduksiin kun ei enää ohjaa fitballia... <3 Siis sillä saa maailman parhaat vatsalihasliikkeet. Nyt meen kauppaan ja ostan jumppapallon ja sit mulla on kesällä sixpack! ;D Lisäraporttia luvassa.

kalastajanvaimo
26/85 | 

Oi, tollanen aamun aloitus olisi aika hyvä... ja nimenomaan keskivartalotreeni on hyvä ihan ryhdin ja yleisen hyvänolon/ vammojen välttämisen vuoksi.
Mun PT on niin tiukka ettei voi löysäillä :P
(Täällä sataa vettä...)

kalastajanvaimo
27/85 | 

Hahaa ja joskushan voi vatsalihakset oikeesti olla ihan kipeat kunnon nauramisen jälkeen :D Hyvä vinkki <3

kalastajanvaimo
28/85 | 

Kotona voi onneksi tehdä tällasia perusjuttuja ja lapsetkin tykkää ;)

hmmm
29/85 | 

Kiva postaus! Vaatekuvia on aina mukava katsella, mutta nämä sporttijutut ovat kiva piristysruiske.

Oma kesämasu taitaa tänäkin vuonna pysyä piilossa. Kahden raskauden jälkeen ei taida ikinä esittelykuntoon tullakaan. Paino on suurinpiirtein sopiva ja vatsalihakset on timmimmät kuin koskaan, mutta siinä päällä on sitten se arpien peittämä pehmeä suojakerros ;)

Mä tykkään ehdottomasti eniten lankuista. Ihan peruslankusta, mutta myös kaikenlaisista muunnelmista. Myöskin selällään makaaminen hartiat maasta nostettuna ja jalat suoraan ylös on kiva. Siitä kun vuorotellen laskee jalan maahan ja ylhäällä vielä nostaa pikkuisen peppua, niin tuntuu "kivalta".

hennah
30/85 | 

Ai ku oliskin kivaa, ku on olemassa kaikkia blogimiittejä, ni mulle tuli idea. Ens kerralla ku tuut Suomeen, ni ottaisit johonkin saliin yhteyttä, missä vois järjestää jonkun tunnin, mis sä toimit ohjaajana ja sun lukijat pääsis osallistumaan! :D Jooooo.

Nipsux
31/85 | 

Kiitos vinkeistä molemmille. Kait se vain on tämä meikäläisen ruumiinrakenne sellainen, koska muistelisin, että samaa vaivaa oli jo ala-asteella ;)

Ananas
32/85 | 

Kiitos hyvistä vinkeistä! Saisikos vielä hyvät vinkit peppu/reisi osastolle? :) Niin, että saisi nekin kesäkuntoon ja bikinit mahtuisi taas päälle :D.

Nipsux
33/85 | 

Mulla on jäänyt vatsaliikkeet tekemättä monta kuukautta. Syynä on lomamatkasta jäänyt huimaus, ei oo paljoa huvittanut sitten heilua, kun heiluu jo muutenkin ;)
Nyt kun huimaus on vihdoin alkanut helpottaa, niin asiaa vois taas ajatella, mutta osaatko neuvoa miksi mulla ottaa aina vatsalihaksia tehdessäni kipeää häntäluuhun? Tai siis joudun laittaa jumppapatjaa aina paksusti siihen kohtaan, kun muuten on ihan liian tuskallista?

Kaisa
34/85 | 

Kivoja vinkkejä!
Kannattaa joskus kokeilla tehdä vatsalihaksia Pilates-tyyliin niin että alaselän alla on "luonnollinen notko", eikä alaselkää paineta tiiviisti lattiaan. Siinä on tärkeää, että notko pysyy koko ajan samana, eikä esimerkiksi kasva kun laittaa jalkoja kohti lattiaa. Näin saa ihan eri tavalla tuntumaa syviin vatsalihaksiin.

Lotta
35/85 | 

Munkin mielestä tekniikka on ehdottomasti vatsalihasten teossa tärkein, ei se vauhti. Joskus jumpassa ärsyttää kun ohjaaja vetää vatsalihasliikkeitä tosi nopeesti eikä kukaan ehdi vauhtiin mukaan. Olenkin yrittänyt olla itsekäs ja tehnyt liikkeet omaan tahtiini, just niinku mulle sopii. :)
Kaikki vatsalihasliikkeet on huippuja jos niistä saa kipeet lihakset seuraavaks päiväks! Ja tuloksia syntyy! ;)

laurar
36/85 | 

mulla on samanlainen kesämasu luvassa kuin riikalla, "treeni" ei tosin oo vielä ihan yhtä pitkällä :D

Outi
37/85 | 

Moi, en tiedä miksi sitä suomeksi kutsutaan mut "planken" on todella tehokas. Eikun hei taitaa ollakin tuo Sumin mainitsema lankutus? ;)

Riikka
39/85 | 

Heh, minä aloitin kesämasun hankkimisen jo joulukuussa. Se tulee olemaan ihana! Kesäkuussa vielä ehkä pystyn sitomaan kengännauhat, mutta elokuussa tuskin näen enää varpaitani vatsani alta saatikka käytän muita kuin pistokkaita.

Sumi
40/85 | 

Ma tykkaan stabiileista masutreeneista, lankutus on lemppari. Selkavammasena ei voi tehda istumaan nousuja ollenkaan ja lankutuksella olen saanut laudan aikaan :D Vatsalihasten kanssa ymmartaakseni kannattaa tehda vastapainoksi selkaa, joista taas terasmies stabiilina ja perhonen, on parhaita.

Marja
41/85 | 

Yleensä perusjutut on parhaita, kaikessa. Pätee vatsalihasliikkeisiinkin :) Ylläolevien lisäksi mun mielestä tosi tehokas on vatsalankku!

Jokusen kerran meillä on ollut combatissa aivan kamala (siis raskas) vatsalihasliike - maataan x-asennossa ja siitä vatsalihasten avulla jalat ja kädet yhtä aikaa ilmaan niin että vain peppu maassa.. ja eikun toistoja kehiin... uh.

Hitsit, nyt tuli pakottava tarve päästä jumpalle :)

Miiiaa
42/85 | 

Täällä myös treenattu masua kesäkuntoon youtubesta löytyvällä 8min abs avulla, mutta voisin kokeilla noita sinunkin liikkeitä. Olisiko vinkkiä miten saan niskan pidettyä rentona, kun tapaan jännittää sitä ja sitten se kipeytyy? Siis vatsalihaksia tehdessä :)

Haidi
43/85 | 

Äh juuri tässä tuskailin, että salille olisi lähdettävä ja ei yhtään kyllä jaksaisi.. Tämän postauksen jälken on kyllä pakko kertä itseni ja mennä juoksemaan ja vähän lihaksia tekemään :) Itse tykkään jättipallolla tehdyistä liikkeistä vatsalle. Saa laajemmat liikeradat ja liikkeet tuntuvat nopeammin! :)

Minttu
44/85 | 

Tuo oli hyvä tuo loppukommentti, kakilla meillä on mahat kesällä :) Oma maha tulee olemaan varmasti erilainen kuin koskaan aiemmin, kun laskettuaika on kuukauden päästä..Näistä kuvista sai kyllä tsemppiä aloittaa harjoittelu sitten kun on sen aika! Täytyy malttaa vain palautua ensin.

Tällä hetkellä vähäiset vatsalihasharjoitteeni ovat syville vatsalihaksille. Lankkua helpotettuna polvet maassa, selällä makuulla selkärangan painamista lattiaan ja jalan nostoa yksitellen jumppapallolla itstuen.

Kati/Hus nummer nio
45/85 | 

Sinustahan voisi tulla meidän lukijoiden oma PT!! Aina yhtä energinen ja positiivinen :-)

Ruotsin suosituin PT Olga Rönnberg bloggaa usein juuri vatsalankusta, ei kuulemma ole tehnyt tavallisia vatsalihasliikkeitä vuosikausiin. Linkki Olgan blogiin: http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/

Nyt pitäis varmaan itsekin olla ahkera ;-) Tuo musiikkivinkki vois olla se, mikä saa minutkin liikkeelle!

Heli
46/85 | 

Vatsalihasten treenaaminen on itselleni syystä tai toisesta se vihoviimeinen juttu, argh. Mutta tästä postauksesta tuli hyvä fiilis. Teki mieli mennä heti lattialle huhkimaan!

Treeni-iloa ja auringonpaistetta!

Tiina
47/85 | 

Hih, pelkän otsikon nähtyäni mieleeni tuli ihan erilainen kesämasu!

Eilen ensimmäistä kertaa elämässäni cycling tunnilla. Reidet huusivat hallelujaa ja hiki valui kuin olisi vesihana avattu. Kivaa oli, mutta ihan varma en ole onko mun juttu. Kyllä pyöräily ja juoksu ovat kivointa ulkona.

Kivaa viikon jatkoa!

Savon muija
48/85 | 

Jep, hyviä ja tehokkaita liikkeitä ja kovassa käytössä! Otteita elävästä elämästä (ja siitä kuinka lasten suusta kuullaan totuus): yhtenä iltana kotosalla, olohuoneen lattialla tv:n ääressä tein juurikin näitä liikkeitä. Päälläni oli juoksulenkin jäljiltä urheiluliivit ja pikkuhousut (olin siis jo riisuutunut suihkua varten, näin vähissä en sentään lenkillä juoksentele :) ) Pahimpien rutistusten kohdalla vierestä seuraava juniori totesi: "Äitillä on samanlainen maha kuin Jossu Näädällä!" Aargh! Tiedättekö sen Putouksen hahmon, jolla rahat loppui silkkarileikkauksessa kesken ja tuli vain yksi tissi ja masumakkara roikkui housunkauluksella? Mie sentään piilottelen tuota makkaraani, joka on koristettu miljoonilla raskausarvilla ja kahden sektion ja muutaman muun tähystysleikkausarven ja 20 vuoden piikkittelyn jäljiltä on aikasta kauhia näky. Enpä mie voinut pientä miestä torua vaan puristaa reisiä tiukasti yhteen ettei pöksyt kastu kun nauratti niin pirusti. Tämä lienee sitä liikunnan tuomaa iloa :)

Madicken
49/85 | 

Mulla kans paras tsemppari on musiikki!

Nyt kun 40 vee alkaa kulman takaa häämöttämään (hui!!), niin tuntee totisesti kehossaan vatsa-ja selkälihasten merkityksen. En ole aiemmin ollut innokas lihastreenaaja, mutta nyt huomaan olon paranevan merkittävästi jo pikkutreenin jälkeen.

Iloa ja aurinkoa ja mukavaa treenifiilistä!

Paula
50/85 | 

Tosi huippu ku muistutit ja patistat meitä rutisteleen. Mun pitäis tsempata selän jumppaamisessa kun nyt vauvamasun kasvaessa se helposti kipeytyy.
Tosi erilaisia neuvoja saa siitä, et voiko raskauden loppuun asti tehä vatsoja vai ei. Viimesin neuvo, jonka kuulin oli että loppuraskaudessa, kun maha on jo iso, ei kannata tehä muita ku syviä(lankku?), koska muuten se vatsalihaksia keskeltä yhdistävä jänne venyy. Samasta syystä pitäis antaa synnytyksen jälkeen vatsan palautua rauhassa, jos liian aikasin aloittaa, voi käydä niinku ystävälleni, et se jänne ei enää palaudu, eikä vedä enää lihaksia yhteen.

Mia
51/85 | 

Moikka taas pitkästä aikaa:)
Itsekkin yritän päästä kesäkuntoon, mutta selkä ei anna periksi noiden vatsalihasliikkeiden tekoon:( Juoksumatolla iltaisin juoksentelen ja päivällä käyn lapsien kanssa lenkillä. Harmi vain, ettei maha litisty noilla:(

Vatsalihasliikkeitä selkävaivaiselle???

JenniK
52/85 | 

Voi että, nyt on vaan pakko kommentoida että kyyneleet tulee silmiin tuosta Ollin ja Ainon kuvasta. En kestä! Ihania! (Ja sisaruus on ihanaa!)

Tiia
53/85 | 

Moi(:
Tykkään lukea blogiasi!
Olisi kiva jos saisi lisää tälläsiä erilaisia kotitreeni juttuja, vaikka käsilihaksiin ja jalkoihin kohdistuvia (:
Hauskaa kevään jatkoa koko perheelle (:

Cleveland Darensbourg
54/85 | 

I am very happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the random misinformation that's at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

Hipolito M. Wiseman
56/85 | 

The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod's. It works well, but isn't as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that's not an issue, but if you're planning to browse the web alot from your PMP then the iPod's larger screen and better browser may be important.

My Homepage
57/85 | 

There is noticeably a bundle comprehend this. I suppose you created specific nice points in functions also. 954720

fobia social
58/85 | 

Have you ever considered creating an ebook or guest authoring on other sites? I have a blog centered on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my audience would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

auto insurance lynden wa
59/85 | 

Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog loading? I'm trying to determine if its a problem on my end or if it's the blog. Any feed-back would be greatly appreciated.

Anti Aging Serums
61/85 | 

I discovered your weblog site on google and test a few of your early posts. Continue to keep up the very good operate. I simply additional up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for forward to studying more from you afterward!?

Nashville roofing
63/85 | 

Wow! This blog looks just like my old one! It's on a completely different subject but it has pretty much the same page layout and design. Great choice of colors!

puls stacja
64/85 | 

Definitely believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

Alfonso Creehan
67/85 | 

Please let me know if you're looking for a author for your weblog. You have some really great posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd absolutely love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please blast me an email if interested. Many thanks!

http://practiceacttest.org
69/85 | 

Of course like your internet site but you require to check the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I locate it very bothersome to tell the truth nevertheless Iâ??ll definitely come back once more.

Desert boots
70/85 | 

Solitary wanna input that you retain a too decorous place, I fancy the map further craze it really stands absent.

RS Schmitt
71/85 | 

When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox and from now on whenever a comment is added I am four emails sticking with exactly the same comment. Possibly there is any way you are able to get rid of me from that service? Thanks!

car xenon kits
72/85 | 

Hi are using Wordpress for your site platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and create my own. Do you require any html coding expertise to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

transport piasku legnica
73/85 | 

I do enjoy the way you have framed this specific difficulty plus it does give me a lot of fodder for thought. On the other hand, from everything that I have personally seen, I basically trust when other opinions pack on that folks keep on point and don't start upon a tirade regarding some other news du jour. Anyway, thank you for this outstanding point and even though I can not necessarily go along with it in totality, I respect the perspective.

save
77/85 | 

CCNA teaching. The particular Cisco certified network associate Publications will be immediately a planning component that aids to know the fundamental

Powered Access
80/85 | 

My brother recommended I might like this blog. He was totally right. This post truly made my day. You cann't imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

enough
83/85 | 

If you'd like improve the merchandise marketing and achieve your target then you need make use of that .Along with

residential water filtration A...
84/85 | 

The woman who tells her age is either too young to have anything to lose or too old to have anything to gain.

BOLSAS DE TELA
86/85 | 

Espero que no te enfade mucho, te doy gracias las posibilidades que nos estas dando con estos posts.

lean hybrid muscle reloaded
87/85 | 

Wow! This could be one certain of the most helpful blogs Weâ??ve ever arrive across on this subject. Basically Excellent. Iâ??m also an expert in this topic therefore I can comprehend your effort.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011