sisällä ja ulkona

Heippa ja hienoa maanantaita! Eilen olikin täällä kai koko heinäkuun ensimmäinen sadepäivä (!!) ja otin aikaa koristaa vähän sisätilojakin kukkasilla. Oman maan ruusuja ja muita heiniä, mutta kertokaapa viisaammat mikä on toi jokaiseen kimppuun kierittämäni valkokukkainen köynnös? Sellainen ohut ja pitkä, kaikissa muissa kasveissa luonnossa kieputteleva varsi ja harvakseltaan kukkia? Hmm. Tykkään siitä, mutten tiedä yhtään minkä niminen kasvi nyt on kyseessä. Ties vaikka saisi omalle terassille kieputtelemaan eikä vain metsään.

Näiden kukkasten myötä kaunista heinäkuista maanantaita

Kommentit (30)

31/30 | 

HEI.  kukka on elämänlanka. Erittäin sitkeä kasvamaan eikä siitä meinaa päästä eroon jos se valtaa esim. perenna penkissä kasvit.  Kiipeää perennoja pitkin inhottavasti, mutta kaunis kukka luonnossa, siellä se saa olla.  Toivottavasti ei pesiydy minun perennapenkkiin. Noita elämänlnkoja on valkoisina ja sinisinä. T-Arja-

32/30 | 

Meinasin samaa kirjoittaa, että älä vaan halua sitä omalle pihalle! Villiintyy ja "tukehduttaa" kaikki kukat ja pensaat :( Ja sitä on todella vaikea saada hävitettyä omasta pihasta.

33/30 | 

Kivoja kuvia...kiitos erityisesti pienestä sammakosta, se toi ison hymyn.

35/30 | 

Meidän pihassa rehottaa tuo elämänlanka joka puolella ja tosiaan kuristaa hengiltä omenapuun oksatkin. Meiltä löytyy vaaleanpunaista ja valkoista :-) .

Kokolailla samanlaista kasvia myydään kesäkukkana nimellä päivänsini ja päivänpuna (nimi kukan värin mukaan). On todella kaunis, eikä leviä minnekään. Se voisi olla mukavampi istuttaa, kuin tämä kaunis mutta tappava elämänlanka (olen kuullut siitä myös nimityksen karhunköynnös)

36/30 | 

Olisko tuohon sivupalkkiin mahdollista saada hakemistoa tms. vuosi ja kuukausitasolla eli niin että vois klikata ensin haluamansa vuoden ja sitten kuukauden ja ehkä jopa tietyn postauksenkin, siten kuin aiemmin indiedaysin puolella sinulla oli? Nyt on ihan mahdotonta lukea mitään vanhoja postauksia.

Kiitos jo etukäteen.. tjeh ;)

37/30 | 

Hei,

Ei ole elämänlanka, vaan peltokierto, meidän perheessä käytetään nimeä peltokiero ;).

Lainaus Viherpiha-sivustolta:Yleiseen kielenkäyttöön tuntuu iskostuneen, että luonnosta löytyvät kiertokasvit olisivat elämänlanka-kasveja. Kasvitieteellisesti tarkastellen kyseessä ei ole elämänlanka.
Elämänlanka-kasvit muistuttavat hyvin paljon kiertokasveja, mutta ne ovat trooppisia tai subtrooppisia kasveja, jotka esiintyvät Suomessa varsin satunnaisesti.

Yleisin ja pahin köynnösrikkakasvi on peltokierto (Convolvulus arvensis). Se on monivuotinen kasvi, jolla on laaja maavarsi ja syvään tunkeutuvat juuret. Juuriin kehittyy silmuja, josta kasvaa uusia versoja. Lisäksi se lisääntyy siementen välityksellä.

 

 

38/30 | 

Vaikutti tuo köynnös silmääni muratilta, mutta siinä ei taida olla valkoisia kukkia. Muratti on vahvalehtinen kaunis köynnöskasvi kukkakimppuihin.

39/30 | 

Ihastuttavia kesäkimppuloita! Elämänlankana tunnetaan kansanomaisesti tuo kyselemäsi kasvi, tuossa yllä olikin jo tarkempi selvitys aiheesta ;) Täällä Satakunnassakin on tänään eka sadepäivä kuukauteen. Nyt sais tulla sitten oikeen kunnolla, on niin mahdottoman kuivaa. 

 

Ihania kesäpäiviä sinne! Iloa ja aurinkoa! :)

 

Tina's

40/30 | 

Nättejä rentoja kimppuja!

Saako toivoa? :)

Toivoisin jotain juttua Ainon ja Ollin huoneista, muistan kun maalasit puun ja kartan, ja olisi kiva nähdä jos olisi muitakin hyviä ideoita?

 

Mukavaa kesänjatkoa! Teija

41/30 | 

No johan oli postaus. Melkein olisi voinut sitten jättää postaamatta. Ymmärrän bloggajankin "kesäpaussin", mutta kyllä nyt laitetaan lukijaa halvalla. Ei hyvää päivää!

42/30 | 

Näytti minusta lankaköynnökseltä, mutta siinä taitaa olla ihan pikkuruiset kukat. Näin juuri Kotkan Puistolassa piha-aidan, jonka elämänlanka oli kaatanut ja tukehduttanut :( Ystävä myös kamppailee sen kanssa, ja netistä saa lukea hurjasti kauhukertomuksia siitä. Kauniit sydämenmallisen lehdet ja herkkä kukka, mutta tosi hurja kun lähtee leviämään ja kiertyy ympäryskasveihin.

 

Iidanunelmia-Iida

43/30 | 

Kasvi on elämänlanka, koeta päästä eroon. Erittäin ikävä kasvi, tukahduttaa kaikki muut. Leviää kuin rutto. Kaunis on, mutta jos haluat säästää muut kasvisi, hankiudu eroon. Laita kasvijätteet sekajätteeseen, ei kompostiin, leviää sieltä samantien. Otin anopilta 12 vuotta sitten maratonin liljan taimia ja vieläkin sieltä mullasta tunkee noita kasveja. Kitke juurineen.

44/30 | 

Ihana pusero...mistähän se on tai minkä merkkinen? Kiitos :-) Minusta tämäkin oli kiva, kauniilla kuvilla varustettu postaus <3

*Tiikerikakku

45/30 | 

Joo, tuo "elämänlankana" tunnettu kasvi on kyllä ikävä vitsaus. Omasta puutarhasta sitä saa vielä kitkettyä, mutta minua harmittaa erityisesti se, kun se on levinnyt jopa asuinalueeni lähimetsään. Siellä on moni pensas kuristuneena tuohon kasviin.

Minäkin kaipailen vinkkejä siihen, miten voisi löytää vanhoja postauksia.

46/30 | 

Humalasta tulee kanssa aika samannäköistä köynnöstä.. Kokeile vaikka sitä tuon tilalle!

47/30 | 

Hei, kyllä kuvissasi esiintyvä kasvi on Karhunköynnös (Calystegia sepium), erittäin voimakkaasti leviävä rikkakasvi. Älä vaan istuta muualle kuin ruukkuun, muuten et pääse siitä ikinä eroon. Köynnöksen vanha nimi on elämänlanka.

48/30 | 

Etkö enää vastaa kommentteihin? Ennen keskustelu lukijoiden kanssa oli iso osa blogisi antia. Näyttää hylätyltä.

49/30 | 

Heissan. Ihanat kukat. Upeat kimput. Ihanaa kun saa kesäkuka

t omasta puutarhasta.  Nyt asiasta ihan kolmanteen. .miten saat silmämeikin pysymään helteelläkin hyvännäköisenä? Lähinnä ripsaria ajattelin. Vai oletko ottanut ripsipidennykset? Olet aina niin ihanan freesin näköinen., satoi tai paistoi!  ♥

50/30 | 

Joku moitti postatustasi, mutta tässähän tuli hyvin opittua tuo kysymäsi kukka eli oppia lisää eli ei huono ollenkaan:)

 

Kaunis rikkakasvi näyttää olevan.

 

51/30 | 

Olipa ilkeä "vierailija" tuossa ylempänä. Tässäkin postauksessa oli kauniita kuvia ja saimme hyvän kasvikeskustelun. Älä välitä, jotkut eivät ilmeisesti kestä sitä, että olet avoin ja monin puolin ihailtava persoona. Kiitos kivasta blogistasi!

52/30 | 
Vierailija

No johan oli postaus. Melkein olisi voinut sitten jättää postaamatta. Ymmärrän bloggajankin "kesäpaussin", mutta kyllä nyt laitetaan lukijaa halvalla. Ei hyvää päivää!

 

No johan oli kommentti! Melkein olisi voinut sitten jättää kommentoimatta ;) Täähän oli sävy sävyyn sommiteltu, kauniita kuvia kukista ja perheenjäsenistä, ja bonuksena vielä sammakko!  Mikäpä tuossa, hyvä postaus oli Johanna!  Teija

54/30 | 
Vierailija

Etkö enää vastaa kommentteihin? Ennen keskustelu lukijoiden kanssa oli iso osa blogisi antia. Näyttää hylätyltä.

 

Minuakin harmittaa, ettet ole ehtinyt kommentoida muutamaan kuukauteen juuri mitään. Tässä huomaa, miten suuri merkitys sillä on, että bloggaajan ja lukijoiden välillä on vuorovaikutusta. Kommentteja ja vastaus-postausta suuresti odottaen ja tsemppiä tähän viikkoon ihana Johanna!

- E

55/30 | 

Ihania kuvia<3 Kiitos että jaksat postata kesä-ajalla myös! Noin ihanissa maisemissa ei varmastikaan sisätilat ole juuri lämpiminä kesäpäivinä kutsuneet:)

56/30 | 

 

Juuri näin. :)

 

Vierailija

No johan oli postaus. Melkein olisi voinut sitten jättää postaamatta. Ymmärrän bloggajankin "kesäpaussin", mutta kyllä nyt laitetaan lukijaa halvalla. Ei hyvää päivää!

58/30 | 

Ihania kimppuja! Taitolaji se on tuokin, joka ei kaikilta luonnistu!

 

59/30 | 

Hei Johanna!

En ole ehtinyt kesän aikana blogiasi lukemaan ja nyt olikin monta postausta sadepäivän ilona luettavana ja Paljon ihanan kesäisiä ja kauniita kuvia katseltavana. Minusta on enemmänkin hyvä asia ettet sinäkään ole viettänyt lomaasi / kesääsi vain blogia kirjoittaen ja vastaillen ihmisten kysymyksiin mistä jokin on ostettu tms ;) Ihana loma teillä tuntuu olleen, olette ehtinyt puuhastaa kaikenlaista kivaa ja ilmat on ollu mitä parhaimmat :)

Olin todella ihmeissäni joidenkin lukioiden ilkeistä ja hyvinkin vaativista kommenteista....? Mikä teitä ihmisiä vaivaa kun tulette kommentoimaan ilkeään sävyyn toisen blogiin?? Jokainen varmasti kirjoittaa bloginsa niinkun haluaa ja valitsee aiheensa ja kuvansa itse. Kenenkäänhän EI tarvitse lukea blogeja jos ei kiinnosta jutut ja varmaankaan kukaan ei joudu maksamaan blogin lukemisesta että olisi varaa paljon vaatiakkaan!! 

Älä Johanna välitä ilkeistä kommenteista, nykyään on niin helppo vaan huonokäytöksisenä  loukata toisia kun voi vaan nimettömänä kirjoittaa eikä tarvitse vastata sanomisistaan.

Aurinkoa ja iloa Sinulle elokuuhun <3 vielä on kesää jäljellä! :)

Linda

60/30 | 

Superihana kuvakokonaisuus taas! Osaat kyllä valita vain ne parhaimmat otokset aina postauksiisi! :) Otatko yleensäkin vain muutamia kuvia joista helppo valita, vai useita useita? :D Niin ja mitä kuvankäsittelyohjelmaa muuten käytät? :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010