Så der.

Muutama kuva sieltä sun täältä. Kun en oikein tiedä mistä aloittaisi.

 

Tämä oli mun kolmas kerta Kuubassa. Ensimmäisellä ajattelin, että Kuuba on once-in-a-lifetime -juttu. Tokalla kerralla se oli mahtavaa nähdä uudelleen. Kolmas kerta tuntui jo toden sanovan.

Ja silti. Vieläkin tuntuu siltä, että haluan palata. Palaan.

 

Pari viikkoa ilman internetiä. 50-luvun autoja, joita saattaa ajaa yksikätinen kuski. Ja puhua ainoalla kädellään puhelimeen. Tai niin heikkonäköinen kuski, ettei näe lukea osoitetta lapusta. Turvavyöt lakanneet toimimasta varmaan joskus 70-lvulla. Ravintoloita, joissa ei ole ruokalistoja. Ravintoloita, joissa ruoka tulee, mutta haarukoita ja veitsiä joutuu tovin odottamaan pesusta. Ja ravintoloita, joissa voi tilata neljä grillivarrasta, mutta koska ravintolalla on vain kolme varrasta, tulee se neljäs sitten kun seurueen kolme muuta ovat syöneet vartaansa. 

Kaikesta on pula.

Älä odota tai vaadi suuria. Älä turhaan odota wi-fia tai telkkaria majoituspaikassasi. Vessapaperia tai lämmintä vettä suihkussa.

Löysimme muuten yhden kioskin, jonka hyllyllä, pyöreässä lasipurkissa myytiin kahvinmakuisia toffeekaramelleja (karamellit ja suklaat ovat todella harvassa). Ostimme kahdeksan kappaletta, minä ja Hilde. Teki mieli maistaa karkkia kotiin kahden kävellessämme, mutta säästimme kallisarvoiset makupalat kahvin kanssa. 

 

Meitä oli neljä aikuista ja neljä lasta. Kahdeksan hyvää ystävää siis. 

Multa on joskus kysytty millainen Kuuba on lasten kanssa. Onko se lapsiystävällinen. Voisin kirjoittaa tästä pitkät pätkät, mutta sanotaan nyt vähän kärjistetysti, että en itse välitä niin "lapsiystävällisistä" lomista. Otan mieluiten lapsia mukaan paikkoihin, joissa ei ole lapsille järjestettyä ohjelmaa eikä muutenkaan huomio lapsissa. Parempi että lapset oppivat kiinnittämään huomionsa muualle. Tämän sanottuani -ja koska ymmärrän kyllä mitä kysymyksellä tarkoitetaan; otan lapset mukaan Kuubaan varsin turvallisin mielin.

En ole koskaan pelänyt tai tuntenut oloani epämukavaksi. Kuubassa voi kulkea vapaasti eikä rikollisuus näy. Ihmiset ovat ystävällisiä, kohteliaita ja avuliaita. Mutta Kuubaan kannattaa lähteä hyvin avoimin mielin. Kaikki ei aina toimi niinnkuin luulisi; se on oiken esimerkillinen manana -kultuuri. Kuubaan kannattaa lähteä silmät auki, kokemaan ja elämään jotain muuta. 

 

Kertoilen vielä paljon lisää. Saa kysyäkin. :) Nyt on yritettävä selviytyä jetlagista nukkumaan ja huomenna töihin, jaiks. 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (17)

Tindeli
18/17 | 

Upeat kuvat, ymmärrän hyvin, että viihdyt!

Maiju
19/17 | 

Ihania kuvia! Tahtoo kans jonnekin kauas.... :)

Laura
20/17 | 

Kauniita kuvia ja tunnelmia. Oli varmasti hieno reissu :) Näytätte kaikki niin onnellisilta. Mukavaa kevätarkea nyt Norjaankin.

Kirsi
21/17 | 

Rento meininki, Niin lepposta ja lämmintä! Ihana, kun jaat auringon lämmön kuvillasi :)

Ingi
22/17 | 

Ihania kuvia, tuli valtava kaipuu Kuubaan. Vietin siellä joulun ja ihastuin maahan, vaikka vähän ehdittiin nähdä parissa viikossa. Havanna on maapallon mielenkiintoisimpia pääkaupunkeja ja olen käynyt aika monessa. Trinidad leppoisa ja rento postikorttikatuineen. Rauhallisia rantoja, jos välttää suurimmat turistikohteet. Upeita ihmisiä. Epämukavuudet? Niin, niitä on, mutta kannattako lähteä maailmalle, jos kaipaat sitä, mitä on kotonakin. Toivottavasti pääsen taas joskus käymään!

Vierailija
23/17 | 

Kauniita kuvia ja ajatuksesi lasten kanssa matkustamisesta on kyllä erinomainen!

Kaisa
24/17 | 

Menittekö Kuubaan matkatston valmismatkana? Miten kannattaisi lapsiperheen ko. kohteeseen matkata? Tähän toivon vastauksia muiltakin Kuuban-kokijoilta kuin Johannalta :)

-Annika-
25/17 | 

Mukavan rehellinen kirjoitus jälleen :)
Kertomuksesi ja kuvasi saivat kyllä kiinnostumaan Kuubasta matkakohteena, myös lasten kanssa.

PIA
26/17 | 

Ihanat kuvat, värit ja tunnelma Kuubassa! Tuo hedelmäkärry oli aivan hurmaava...tekisipä hyvää tuollainen loma!

annaleena.t
27/17 | 

Hei, tosi pahasti särähti tuo , että ette matkusta lapsiystävällisesti lomilla. Miksi sinun mielestä on parempi, että lapsiin ei kiinnitetä huomiota ja että lapset suuntaavat huomionsa muualle? Kuten sanoit. Olisi kiinnostavaa tietää. Lapset on kuitenkin lapsia, eikä heidän ymmärrys ole vielä samaa tasoa kuin aikuisilla, lasten tulee saada olla lapsia. Minä ainakin haluan suojella omiani näkemästä mitään sellaista, mitä he eivät voi vielä ymmärtää. Aika tulee heillekin olla aikuisia myöhemmin. Lasten ei tarvitse olla tässä maailmassa pikku aikuisia, kun he eivät sitä ole.

Kukin voi olla mitä mieltä vain ja matkustaa  millä tyylillä sopii, ei siinä mitään. Kysyinkin mihin oma ideologiasi perustuu? On niin vastoin omaa "lapset ensin"-arvomaailmaani.

Pahoittelen arvostelevalta kuulostavaa kommenttiani, en tarkoita, että  oma kasvatustyyli olisi ainoa oikea, kerroin vain mitä se on.

Ninnu
28/17 | 

Kertoisitko lisää matkastanne esim. ihan mitä te ootte tehneet loman aikana? Kuvasta näkee, että olette olleet rannoilla ainakin ja syöneet paljon hedelmiä :) Kaunis virkattu mekko sinulla kuvassa, oletko tehnyt sen itse? (jos on niin tietysti kiinnostaa langat ja ohje :) )
Ihania kuvia ja niistä välittyy sellainen seesteinen olo: biksuissa hiekkaa, rusketusraidat ja helppo hymyillä :)

NelliL
29/17 | 

Ihania kuvia, Kuba näyttää hyvin mielenkiintoiselta. Minua kiinnostaisi tietää miten pakkaat reissuillesi. Otatko kaiken mukaasi vai ostatko kaikki tai osan paikanpäältä. Mitkä ovat sellaisia asioita mitä ilman et voi lähteä? Itse olen ennen "vuosi ilman uusia vaatteita"-haastetta lähtenyt reissulle tyhjän matkalaukun kanssa ja ostanut kaikki tarpeellisen matkakohteesta.

http://villananna.blogspot.fi/

mh
30/17 | 

Kuubaan kannattaa ottaa mukaan kaikki, mitä ajattelee tarvitsevansa. Siis ihan kaikki lääkkeistä hammastahnaan. Ei kannata odottaa, että jotain unohtunutta tavaraa välttämättä löytäisi sieltä kaupoista. Saattaa löytyä, mutta ei ehkä ensimmäisestä. Ja kyllä, postauksen kuvat ovat oikein kauniita, mutta eivät anna ihan oikeaa kuvaa etenkään Havannasta. Melko "rähjäinen" kaupunki, mutta minusta maailman kaunein :)

Vierailija
31/17 | 

"Otan mieluiten lapsia mukaan paikkoihin, joissa ei ole lapsille järjestettyä ohjelmaa eikä muutenkaan huomio lapsissa. Parempi että lapset oppivat kiinnittämään huomionsa muualle. " Mitä tällä tarkoitat? Mihin muualle? Miksi se on parempi?

Me kun lomaillaan nimenomaan lapsiystävällisissä paikoissa. Missä on lapsille ohjelmaa ja tekemistä. Koska, no, meillä on kivaa kun lapsilla on kivaa. Ja lapset ovat lapsia vain hetken. Aikuisten lomia voidaan viettää kahdestaan ja sitten kun lapset ovat isoja.

Riikka
32/17 | 

Ei se tarkoita ettei lapsilla voisi olla kivaa tai ettei voisi mennä lasten ehdoilla muualla kuin lapsiperhelomahelveteissä (anteeksi). Näyttää että tuolla Johannankin lomakohteessa lapset on päässeet iloitsemaan ja nauttimaan vaikka mistä. t. kolmen pienen lapsen äiti

Maisema uskollinen..
33/17 | 

Mitä otoksia voiko noin  viihtyisää upeaa ja erilaista olla missään?Tumma  kaveri joka näyttää bodia on kerrassan upean oloinen hyvänen aika miten tyytyväisiltä kaikki  näyttävät!Loistavia kuvia jälleen hienot kuvakulmat! Iso Kiitos!

Riikka
34/17 | 

"...en itse välitä niin "lapsiystävällisistä" lomista. Otan mieluiten lapsia mukaan paikkoihin, joissa ei ole lapsille järjestettyä ohjelmaa eikä muutenkaan huomio lapsissa. Parempi että lapset oppivat kiinnittämään huomionsa muualle"

Tää oli kutakuinkin täydellisesti sanottu. Just niinkuin itse ajattelen mutta en ole osannut sanoiksi pukea. Mua ahdistaa tuollaiset lapsiperhelomakohteet argh. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010