Kauneus. Kauneusihanteet. Tjaa.... Onko mulla kauneusihanteita? Mikä on kaunista?

Mietin, että vaikka 50-vuotta takaperin vertasivat naiset itseään naapurin Mirjaan ja muihin kylän suosittuihin tyttöihin ja tuttuihin rouviin. Halusivat ehkä samanlaisen hameen tai kihartaa hiukset samaan tapaan.

Tänään me vertaamme itseämme maailman kymmeneen kauneimpaan naiseen.

Joo, oli 60- ja  70-luvullakin kuvia naisista. Oli muotikuvia, oli alastonkuvia, oli lehtiä ja mainoksia. Oli erikokoisia ja näköisiä naisia. Nykyään jokainen malli on tismalleen samankokoinen -ja jollei ole, niin sitten niistä tehdään sitä. Aika jännää... juuri nyt, kun ylipainoisia on enemmän kuin koskaan, kun eripainoisia ja -kokoisia naisia on maailmassa enemmän kuin koskaan ennen, on mainosten malleista muokattu enemmän toistensa kaltaisia kuin koskaan aiemmin. Monista luonnollisista piirteistä on tullut suoraan sanottuna luonnotonta -jopa vastenmielistä, jotain mitä ei kuulu näyttää. Kuten vaikkapa yli-Beyonce-ihanteiden-pyöreät reidet ja lantio, selluliitti; eipä näy. Juuri nyt, kun niitä olisi tarjolla enemmän kuin koskaan ennen.

Kauneusihanne käsityksenä ja siihen liittyvät vaatimukset ovat viimeisten kymmenenkin vuoden aikana kasvaneet valtavasti. Vuosi vuodelta, mun aikuisikäni aikana. Ulkonäöstä on tullut yhä enemmin status. Hyvällä ulkonäöllä on helpompi saada työtä, kumppani, uskottavuutta, jopa ystäviä. Monellekaan ei riitä naapurin Mirjan ulkonäkö jos kerran mahdollista voisi olla saada vaikkapa Cindy Crawfordin. Ja eh tässä tulee kauneusihanteiden suurin paradoksi; kukaanhan ei näytä Cindy Crawfordilta aamulla omassa kylppärissä -ei edes Cindy Crawford ;)

Cindy pääsi muuten esimerkiksi tähän, sillä hän on itse joskus sanonut ton kylppärijutun.

Nykytekniikalla kaikesta on tosin saatu ihan hirmuisen aidon näköistä. On hiuslisäkkeitä, joita kukaan ei uskoisi irtonaisiksi. Kauneusleikkauksia, joista ei välttämättä kukaan muu tiedä mitään. On ripsiä ja kynsiä. Jokaisen mainoksen ja kuvan mallia on muokattu. On helppo silottaa reiden ihoa. Kaventaa vyötäröä, pyöristää huulia. Mitä vain, jotta malleista tulisi standardia. 

Standardia... eli sitä, mitä meille myydään oikeana naisena. Sitä, mihin me itseämme ja ulkonäköämme vertaamme; johonkin, mitä ei oikeasti ole edes olemassa. Se, että standardi-naisella on kuvien mukaan mahtava tukka, hoikka kurvikas vartalo, hehkuva iho ja herkulliset kasvonpiirteet jakaa oikeastaan meitä tavallisen elämän naisia entistä rajummin kahtia. Ulkonäön kohentamiseen liittyvät toimenpiteet ovat samanaikaisesti sekä entistä suuritöisempiä että myös huomaamattomampia ja luonnollisempia. Kun siis kaikki naiset näyttävät suunnilleen yhtä luonnollislta, ovatkin toiset käyttäneet lopputuloksen saavuttamiseen pienen omaisuuden ja näin saavuttaneet suuren maailman "standardi-naiseuden". Kuilu muokkaamattoman ja muokatun naisen välillä kasvaa jatkuvasti.

Entä miksi mun pitäisi tästä välittää? Ei mulla ole mitään esimerkiksi kauneusleikkauksia vastaan. Saati sitten hiustenpidennyksiä tai muita pikku kohennuskonsteja vastaan. Päinvastoin; ulkonäöstä huolehtiminen on mulle tärkeä juttu. Mutta se tapa ja tehokkuus, intensiivisyys, jolla meille syötetään ihan mahdottomia ihanteita; naisia, joita ei ole olemassakaan on mun mielestä joskus ihan kamala. Miksei me käytetä hyväksemme kaikkea sitä kauneutta, mitä maailmalla on tarjota, miksi yksi ainoa (hyvin harvinainen tai jopa olematon) naistyyppi on muka se ainoa oikea?

Niin... mikä mun mielestä olikaan kaunista?...

Kuva

Pliis, ei välitetä niistä! Jatketaan olemalla persoonallisia :)

Kommentit (109)

110/109 | 

Kuule, oli 50-luvullakin lehtiä - ja niissä kuvia (muun muassa Elizabeth Tylor, Grace Kelly, prinsessa Margaret, Farah Diba...) joten ei tarvinnut silloinkaan itseään vain naapurin Mirjaan vertailla.

Ja kyllä kuvien kauniisti kammatut, timanttikoruihin ja designluomuksiin verhotut naiset poikkeisivat navettatakkeihin puetuista naisista ihan riittänän paljon eli eroja (ja "ihanteita") oli silloinkin.  

 

-Sh

Avril
111/109 | 

Olen "aikuistuessa" huomannut kauneuskäsitysteni laajentuneen. Aiemmin kiinnitin huomiota vain yhteen asiaan, jota pidin kauniina ja jota olisin halunnut itselleni. Listalla vuorottelivat niin isot silmät, isot rinnat (aargh) ja esimerkiksi vyötärön ja lantion erotus. Sittemmin olen alkanut nähdä kauneuden laajemmin. Kauneus on mielestäni eri piirteiden summa. Isot rinnat voivat kaunistaa jokakuta, mutta eivät ne kaikille istu. Kauneus kumpuaa myös sisältä - tasapainoinen, säteilevä ihminen on minusta kaunis.

Ihmiset voivat olla uskomattoman julmia varsinkin kasvavan lapsen tai nuoren ulkonäöstä. Olin lapsena ja murrosiässä vähän pyöreä, mutta laihdoin noin 15-vuotiaana. Aiemmin minua oli haukuttu läskiksi, ja laihduttuani samat tyypit kommentoivat ilkeästi hoikistumistani. Millainen minun sitten olisi pitänyt olla, kun haukuttiin niin pyöränä, normaalina ja laihana?

Minna
113/109 | 

Minulla on 15 vuotias tyttö, ei laiha eikä lihava. Kaunis kasvoiltaan joihin meikkiä roiskitaan vielä yli äyräiden (onneksi menee iän myötä ohi). Mutta siis se ulkoinen paine mikä tyttöön(tyttöihin) kohdistuu on helvetillistä. Kouluterveydenhoitaja kysyy olisiko sinun helpompi olla muutama kilo kevyempänä? Mummo ja täti kysyy oletko taas lihonut? Kaverit kertoo mitä vaatteita pitäisi käyttää. Äitinä sitten konstailen kaiken tuon tietoisuuden välissä ja mietin mikä on minun roolini tässä? Pitääkö minun yrittää helpottaa lapsen oloa ja "laihduttaa" häntä salaa? Vai kannustaa olemaan juuri sellainen kuin on (tätä teen)? Sydäntä särkevää on kun tyttö sanoo että viihdyn kyllä itse juuri tällaisena kuin olen mutta miksi mummo ja täti kysyy pitäisikö laihduttaa. Ja uskokaa tai älkää niin mummo ja täti tai terveydenhoitaja ei ymmärrä kuinka pahalta nuo kommentit tuntuu. Ja mitä se ulkoinen kauneus lopulta on? Kuka määrittelee minkä näköinen ihminen on kaunis? Toinen tykkää vaaleista,toinen tummista, yksi sinisilmäisistä ja toinen ruskeasilmäisistä, jollekin isot rinnat on se must juttu, toiset taas tykkää pienemmistä jne. Minusta tämä asia on sellainen mitä kukaan ihminen ei voi määritellä tai sitä ei voi kirjoihin ja kansiin kirjoittaa säännöksi.

Sanottakoon tähän loppuun että tyttö voi hyvin ja on sinut itsensä kanssa, kaikesta huolimatta. Joku toinen lapsi kenellä ei ole yhtä hyvä itsetunto olisi todennäköisesti murtunut ulkonäköpaineiden alla.

Annetaan kaikkien kukkien kukkia. Iloitaan vaikka siitä että tänä aamuna jouduimme jossain päin skrapaamaan auton ikkunat auki, eikä siihen kuitenkaan mennyt kuin pari minuuttia aikaa. Eikä näin ollen ollut sittenkään maailmanloppu :)

Kirsi
114/109 | 

Hei kerrotko, mistä nettisivulta sai tilattua niitä hopeinen laatta - makeanveden helmi -koruja, millaisen laitoit taannoin arvontaan? Kiitos :).

Pippuri
116/109 | 

Todella hyvä kirjoitus! Ja surullista on se että usein kauneusihanteisiin pyritään juurikin jonkun muun miellyttämiseksi - tulevan kumppanin, työnantajan jne..

ja minullekin on jäänyt vahvasti mieleen kun luin kerran Cindy Crawfordin haastattelusta miten hän sanoi etteihän hänkään näytä Cindy Crawfordille kun aamulla katsoo peiliin :)

Niina
117/109 | 

Oiva kirjoitus! :)

Tuntuu kyllä siltä, että nykyään kaikista mainoksien naisista muokataan aivan mielettömän laihoja. Tavalliset ja normaalit naiset jäävät marginaaliin. Onhan kauneusihanteita ollut aina ja riippuu ihan kulttuuristakin minkälaista naista pidetään kauniina.

Minusta luonnollisuus on kaunista. Jokunen aika sitten muistan sanoneeni miehelleni, että olisipa minullakin päivettynyt iho eikä tämmöinen kalpea. Pitäisi olla tyytyväinen siihen mitä on, ihan yksinkertaisesti. :) Pidän itseäni kuitenkin loppujen lopuksi kauniina juuri tämmöisenä kuin olen!

Sara
118/109 | 

Hyvä postaus! Tuli jotenkin paljon parempi mieli tästä nyt heti aamulla :) kiitos!

Pieni Lintu
119/109 | 

Hyvin kirjoitettu :)

Jokainen näyttäkööt siltä miltä tykkää, terveyden rajoissa tietenkin! Äärimmäinen lihavuus saati laihuushan ei terveellistä ole.

Itse olen suht tyytyväinen ulkonäkööni ja minulla on mielestäni hyvä itsetunto, joskus alkaa ärsyttää vatsamakkarat - no sitten niille pitää tehdä jotain eikä vaa valittaa, niskasta vaa itteä kiinni jos häirittee. :)

Good Page
120/109 | 

Today, I went to the beach with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

kalastajanvaimo
122/109 | 

Tottakai... teot ovat tärkeämpia kuin "hurskastelu" ja lapsia täytyy tukea, mutta hyvästä itsetunnosta on usein kovin helppo puhua... Näiden ulkonäköpaineiden keskellä, jotka meitä naisia ja etenkin nuoria tyttöjä nykyisin kohtaa. Ne on mun mielestä terveellä järjellä ja itsetunnollakin ajateltuina hiukan epäreiluja. No, ei mikään elämää suurempi asia ja monesti ihan mukavakin juttu noi kauniit naiset joka puolella :P

tsipe
123/109 | 

Ihana kirjoitus! Itse oon 17-vuotias tyttö, koko teini-iän ollu alipainoinen ja saanu siitä huomautuksia. En yhtään tykännyt "jätkäkropastani". Nyt vuoden sisään on painoa kuitenki tullu lisää, ja nykyään oon normaalipainoinen - ja pakko myöntää, että tuo kasvanut mahakumpu vähän ahdistaa. Mutten halua ahdistua siitä! Juuri siksi koska inhoan näitä kauneusihanteita ja samaan muottiin valamista. Mulla on se kaivattu hoikka vyötärö mutta olemattomat muodot. Ja niin se menee, harvalla on kaikki nuo ihaillut ominaisuudet.. :) Oon päättäny olla ylpeä kropastani. Mihinkään leikkauksiin en myöskään ikinä halua. Vähän kyllä pelottaa millainen maailma on sitten kun oon ite keski-ikäinen tai vanha. Varmaan kaikki muut on jotain muovinukkeja ja minä ryppyinen rusina :D Mutta sillepä sama!
Oon myös miettiny sitä, millasen kuvan kauneusleikkauksissa käyvät äidit lapsilleen antaa. "Sä oot kaunis just sellasena ku oot, kelpaat aivan hyvin" jne. vakuuttelut ei paljon taida tehota, jos itse kuitenkin on jatkuvasti tyytymätön kroppaansa ja käy ottamassa suikaleen sieltä, toisen täältä ja lisäilemässä täytettä sinne ja tänne. En tarkoita että kauneusleikkauksissa käyvät äidit olis automaattisesti huonompia, mua vaan aidosti huolestuttaa se esimerkki mitä siinä annetaan. Koska ei ne sanat merkkaa jos toisin kuitenkin toimitaan. Varmasti lapsikin alkaa tarkkailemaan olemustaan erilailla.
Äitini on urheilullinen nainen, mutta yli 50-vuotiaana luonnollisesti hiukan ryppyinen eikä mikään supertimmi. Joskus hän tuskasteli peilin edessä hiukan löysää mahaansa ja raskausarpiaan. Oli pakko todeta: "Ne on sua muistuttamassa siitä kuinka ihania lapsia oot tähän maailmaan saattanut" ;)

kalastajanvaimo
124/109 | 

Joo liikunta on parhaimmillaan kivana harrastuksena :))
Ja äiti parhaimmillaan kun ei vaadi mitään kummempia ulkonäköjuttuja, jestas... :S Kauhee en ole edes ajatellut tällaista vielä. Toivon ettei mun tarvitse pahemmin edes ulkonäöstä puhua lasten kanssa; että ne tietävät olevansa ihania ja rakastettuja ihan just sellaisinaan, ulkonäöstä viis! :))

kalastajanvaimo
126/109 | 

Joo, en ajatellu oikeastaan yhtään tätä vanhempi-lapsi näkökulmaa juttua kirjoittaessani...kuten yllä kirjoitin, toivon ettei ulkonäöstä tarvitse edes kauheasti kekskustella lasten kanssa (ainakaan piiitkään aikaan). Toivon, että lapsista kasvaa rakastettuja ja tyytyväisiä ihmisiä, jotka tosiaan siinä sivussa pitävät huolta etteivät ulkoisestikaan näytä sotkukasoilta :P

kalastajanvaimo
127/109 | 

JOo hyvä kommentti... mietin tota luonnollisuuttakin... oiskohan sekin vähän tätä mikä on vaikea saavuttaa -osastoa? ;) Nykyään on niin helppoa olla "tekemällä kaunis" että luonnonkaunius alkaa olemaan harvinaisempaa laatua ja siksi nousemassa pinnalle..?
Samaa mieltä viimeisestä lauseesta; itsetunto ja se, että elämssä on sisältöa ja onnellisuutta kaunistaa usein eniten...

Cecilia
128/109 | 

Täytyy nyt vielä tulla kommentoimaan sen verran, että noi Italian Voguen naiset on TODELLA upeita! Ei mitenkään sairaalloisen ylipainoisia (oikeita terveydellisiä riskejä), mutta eivät myöskään nykyvaltavirtaihanteen mukaisen laihojakaan. Tässä aihe, joka puhuttaa ja tulee varmasti aina puhuttamaan.

Selmis
129/109 | 

Haluaisin vielä lisätä tähän oman näkökulmani naisten ulkonäköpaineista. Minulle tasa-arvoasiat ovat hyvin tärkeitä, ja koen, että ulkonäkövaatimukset asettavat naiset hyvin usein tietynlaiseen lose-lose -tilanteeseen. Jos et laita itseäsi, olet epänaisellinen ja jokseenkin epäilyttävä mikälie lesbo. Jos laitat itseäsi, olet nätti tyttö mutta vähän pöljä, koska käytät aikasi ja rahasi ja ajatuksesi ripsareihin ja korkokenkiin. Tiedän että mielipiteeni ovat kenties provokatiivisia, mutta ihan vakavissani ajattelen, että kaikki se aika, jonka naiset käyttävät ulkonäöstään stressaamiseen, on pois siitä ajasta jonka he voisivat käyttää itsensä muunlaiseen kehittämiseen ja yhteisen maailmamme asioiden hoitamiseen. En kuitenkaan ajattele, että kaikki laittautuminen olisi suurta virhettä ja bimboilua - ehei. Kaunistautuminen kuuluu elämään, se tuo iloa ja, no, kauneutta. Huulipuna ei tee kenestäkään tyhmempää ihmistä. Olen vain sitä mieltä, että tyttöjen ja naisten pitäisi ensisijaisesti käyttää energiansa oman ajattelunsa ja omien taitojensa kehittämiseen. Sitä kautta syntyy omaan elämiseen myös se syvin mielekkyys. Huulipunia katsellaan sitten kun ehditään.

Hyvä postaus, Kalastajan vaimo! Ja: valokuvissasi on miltei aina upea valo.

dual pane windows
130/109 | 

hi!,I like your writing so a lot! proportion we keep up a correspondence extra about your post on AOL? I need an expert on this house to unravel my problem. Maybe that is you! Looking ahead to see you.

happy
131/109 | 

Hmmm... Aina on ollut kauneusihanteita ja aina niihin on pyritty vaarallisinkin keinoin. Ei tätä asiaa voine maailmasta poistaa.

Mihin sen sijaan jokainen meistä esimerkiksi ÄITINÄ voi vaikuttaa, on se, että jo pienestä pitäen vahvistamme lastemme itsetuntoa. "Olet hyvä ja kaunis sellaisena kuin olet." Näytetään esimerkkiä myös omalla toiminnalla, eikä vain hurskastella, miten asioiden pitäisi olla.

Ulkonäköpaineisiin törmää meistä jokainen. Kuka on sisältä vahva ja kestää ne omana itsenään, ja kuka juoksee plastiikkakirurgille, onkin sitten ihan toinen juttu... En vastusta plastiikkakirurgiaa, mutta ulkonäön varaan rakentuva itsetunto on aika haavoittuva.

Anneli
132/109 | 

Hyvä kirjoitus, kiitos.

Olen edellisen kommentoijan kanssa samaa mieltä tuosta äidin vaikutuksesta: toivon kovasti että saan tyttäreni uskomaan että hän on ihana ja kaunis juuri sellaisena kun on.

Minäkin huolehdin itsestäni ja ulkonäöstäni, harrastan paljon liikuntaakin koska siitä tulee hyvä olo mutta mytös siksi että se kohentaa ulkonäköäni, tai ainkin itse ajattelen niin... Minulle oli esim. tosi tärkeää saada itseni raskauden jälkeen kuntoon. Toki tämä on myös työhön liittyvä juttu: on pakko olla kunnossa että jaksaa. En kuitenkaan liiku sen takia että olisin laiha tai että kulutan mahdollisimman paljon siitä siitä mitä syön. Samalla tavalla haluaisin kannustaa lastani liikkumaan, en siksi että hänestä pitäisi tulla huippu-urheilija vaan siksi että se on mukavaa tekemistä.

Mustikkatyttö
133/109 | 

Kiitos tästä aivan upeasta kirjoituksesta! Olen niin samaa mieltä...ja tuo loppuhuipennus oli paras! :)

Sini
134/109 | 

Yleisesti kauneusihanteet ovat mielestäni menossa kauheaan suuntaan. Ei sillä eikö mallit olisi kauniita,mutta kun ihannoidaan sairaalloisen laihaa vartaloa ja kroppaa joka voi olla muutettu leikkauksin,onko se normaalia? Itse tulen perheestä jossa ulkonäkö oli ja on edelleen tosi tärkeä ja voin todeta että se kyllä syö itsetuntoa pidemmällä ajalla. Koskaan ei tunnu olevansa tarpeeksi kaunis tai laiha. Vanhempien pitäisi todellakin tukea lapsiaan normaaliin minäkuvan luomiseen, näin

Sini
135/109 | 

Yleisesti kauneusihanteet ovat mielestäni menossa kauheaan suuntaan. Ei sillä eikö mallit olisi kauniita,mutta kun ihannoidaan sairaalloisen laihaa vartaloa ja kroppaa joka voi olla muutettu leikkauksin,onko se normaalia? Itse tulen perheestä jossa ulkonäkö oli ja on edelleen tosi tärkeä ja voin todeta että se kyllä syö itsetuntoa pidemmällä ajalla. Koskaan ei tunnu olevansa tarpeeksi kaunis tai laiha. Vanhempien pitäisi todellakin tukea lapsiaan normaalin minäkuvan luomiseen. Olen edelleen vaiheessa jossa muokkaan käsityksiäni ja hyväksyn itseni sellaisena kun olen. Tykkään meikata ja laittautua,olla kaunis oma itseni mutta se ei saa olla ainoa asia elämässä ;)

Marka
136/109 | 

Siinähän se juju on aina ollut että ihannoidaan sitä, minkä harva voi saavuttaa. Niin on ollut aina. Kun ruuasta oli pulaa, ihannoitiin pulskaa vartalomuotoa, kun taas eletään yltäkylläisyydessä ja matalan painon ylläpitoon täytyy nähdä vaivaa, ihannoidaan laihuutta. Haluaisin sanoa hoikkuutta, sillä en ole kuullut terveiden ihmisten ihannoivan anorektisimpia malleja vaan tervettä hoikkuutta.
Viime vuosisadan aikaan näyttää tosin ihannevartalo olleen hoikahko, mutta naisellinen. Terve. Silloin taidettiinkin enemmänkin tavoitella tiettyä ulkonäköä kasvojen ja hiusten osalta. Juuri eilen katsoin paloja 60-luvun muotinäytöksestä. Kaikkien silmät niin lavalla kuin yleisössä oli meikattu samalla tavoin näyttämään suurilta ja hiukset yhtä muhkeasti. :)

Nykyinen kauneusihanne näyttää mielestäni olevan ennemminkin kahtiajakoinen. Ainakin täällä pohjoismaissa. Toisaalta ihanne menee yhä muovimaisemmaksi, esteettiset leikkaukset, hiustenpidennykset ja rakennekynnet ovat arkipäivää ja laihuuteen pyritään ties millä ihmelaitteilla ja -dieeteillä. Mutta yhä vahvemmassa on pyrkimys luonnollisuuteen. Terveeseen kroppaan liikunnan avulla, hiusten värjäämättömyys on yhä suositumpaa, samoin luonnonkosmetiikka ja vain kevyt ehostus.

Jos omaan mielipiteeni avaan, silmissäni kauniilta ihmisiltä näyttävät paitsi ne persoonalliset, omalta itseltään näyttävät, mutta erityisesti he, jotka kantavat itsensä kauniisti. Mikään ei kaunista yhtä paljon kuin hyvä itsetunto.

Kukkanen
137/109 | 

Olipa hyvä postaus, kiitos tästä!

Kiitos myös koko tästä ihanasta blogista, joka on ehdottomasti yksi lemppareistani. En ole ennen sinulle kommentoinutkaan, mutta nyt on kyllä viimeinkin se tehtävä: KIITOS! :)

Iiris
139/109 | 

Täällä yksi läski kirjoittaa:)

Olen kyllä myös vähän hämmentynyt siitä, miten tuossa kauneudessa arvostetaan vain yhdentyyppistä kauneutta nykyään. Ehkä siinä sekoitetaan keskenään oikeasti kauneus ja joku muu termi. Minusta Cindy on kyllä kaunis, mutta arvostukseni on tullut sieltä urheilupuolelta enemmän (olen jo teininä jumpannut Cindyn jumppavideon tahtiin tavoitteena hänen kroppansa).

Ehkä kauneuteen nykyään kuitenkin liitetään myös fyysinen hyvä kunto, enemmän tai vähemmän (sixpäck, hauis you know;), mikä taas ei ole minusta sinänsä huono asia. Mutta kaikki eivät siihen pääse siltikään. Ja pyöreäkin voi olla tosi hyvässä kunnossa kenenkään sitä huomaamatta.

Tämä on kyllä vaikea asia. Esikoinen on poika, joten huoli anoreksiasta yms. on vähän pienempi, mutta saa nähdä juniorin sukupuolen - että kuinka käy. Itse olen kauneusriippuvaisen äidin (silikonit, botox jne.) tytär jonka lihavuudesta mainittiin ensimmäisiä kertoja n.8-vuotiaana. Ja näin 27 vuoden jälkeenkin on vaikeuksia antaa omalle kropalle rauha kaikenmaailman syömishäiriöiden yms. kanssa. Onneksi äitiydellä sentäs on usein parantava voima:)

Erittäin hyvä kirjoitus! Samoin kynttilät! Osaisinpa itsekin kirjoitaa ja ottaa yhtä hienoja valokuvia:)

Petra
140/109 | 

Hieno kirjoitus ja tuo Satun Youtube -linkki täydensi tätäkin tekstiä niin hyvin! :)

Jensba
141/109 | 

Ihana toi voguen mainos! Loistavaa, muiden pitäis ottaa mallia tuosta :)

Niin ja vielä toinen tällänen pintaliitorepliikki, propsit cindylle tuosta sen omasta kylpyhuone-kommentista! :D

Ninna
142/109 | 

Kiitos tästä! Aivan upeaa!!!

Olen itse tätä kaikkea ulkonäkö"rasismia" vastaan aina taistellut oman sairauteni vuoksi. Sairastan alopeciaa joka aiheuttaa karvattomuuden. On täysin käsittämätöntä, että kaulasta alaspäin minäkin olen nainen (ei karvan karvaa missään mikä tuntuukin olevan ihan jees naiselle..) mutta se, että minulta puuttuu hiukset, ripset ja kulmakarvat ei sovi naisen kuvaan.
Sama pätee painoon, pitäisi mukamas olla isot rinnat ja muhkea peppu, mutta samaa aikaan muualta täytyisi olla super slim.

On niin totta ettei tässä tekokauneuden maailmassa oikeasti enää ymmärrä mikä on oikeasti kaunista!
Tahtoisin uskoa että itsessäni sitä olisi luonnollinen eripari vartalo, joka on täysin normaali ja kalju pieni omanlaatuinen pääni :)

Elkku
143/109 | 

Minullekin on jäänyt se Cindyn sanominen joskus mieleeni, se on niin hienosti sanottu! Minulla on kaksi lasta - kummatkin poikia ja olen toden totta siinä mielessä jopa huojentunut, että en "joudu" miettimään miten tyttäreni tähän maailmaan kasvattaisin, kaikkien niiden ulkonäköpaineiden keskelle. Toisaalta savottaa riittää varmasti siinäkin että saisin kasvatettua kaksi kohteliasta ja avarakatseista, kauneusihanteista välittämätöntä nuorta miestä... Enpä tiedäkään kumpi parempi (pahempi). Toivoa vaan voidaan että seuraavasta sukupolvesta saataisi edes hieman sallivampi muhkuroiden, kohjujen ja muiden täydelliseksi tekevien epätäydellisyyksien suhteen!

Fashiomama
144/109 | 

Tämä postaus osui ja upposi! Hienosti kirjoitettu! Mukavaa talvea teille! :)

Brunssien ystävä
145/109 | 

Hyvin sanottu! Muutenkin sun blogi on ihanan virkistävä - kuvat on kauniita ja inspiroivia, ja juttuja on kiva lukea päivän piristykseksi :)

siri
146/109 | 

Tietysti se on tosi tärkeää, että äidit muistaa kehua tyttöjään (ja poikiaan!), että ollaan hyviä ja kauniita tällaisina. Siinä vaan on mutka matkassa: jokainen ulkonäkönsä kanssa stressaava teini tietää, että oma äiti on tässä asiassa täydellisen puolueellinen. Tiedän kyllä että kelpaan äidilleni vaikka minkä näköisenä. Mutta kun pitäisi kelvata muillekin kuin äidille. Se hyväksyntä pitäis saada ulkomaailmalta myös, ennen kaikkea omilta saman ikäisiltä kavereilta.

Esimerkki: musta on kivaa jos äidin mielestä olen nätti ulos lähtiessä. Vielä kivampaa on, jos paras kaveri sit kaupungilla kehuu että näytän hyvältä. Parasta on, jos siitä huomauttaa myöhemmin joku vielä vieraampi, koska vieraalla ei äidin ja parhaan kaverin tavoin ole mitään syytä mielistellä ja jakaa valkoisia valheita siitä miten kukaan ei "ihan oikeasti" näekään mun finnejä ja liian pientä suuta ja liian leveitä poskia ja kamalan paksuja reisiä...

Itsetunnon perustan on syytä tietysti olla muualla kuin ulkonäössä. Mutta kyllä se kummasti silti mieltä parantaa kun toisinaan voi katsoa peiliin ja ehkä jopa pitää näkemästään. Niitä hetkiä on harvoin, mutta niistä pitääkin sitten ymmärtää nauttia! :)

pinja
148/109 | 

Todella hyviä pointteja otit esille tekstissäsi. Tällaista lisää. :)

Meinasin kirjoittaa pidemmänkin kommentin, mutta ei nyt oikein pää toimi. Eiköhän se tärkein ollut jo tuossa postauksessasi. :)

Nippe--
149/109 | 

Aivan uskomaton postaus! Kerrankin on jotain oikeaa sanottavaa ja olen aivan samaa mieltä. :-) Hienoa, että takerruit pintaa syvemmälle. Sun blogisi on mahtava ja luen päivittäin, kiitos siitä! Jatka samaa rataa ;-)

Ninna
150/109 | 

Todella mahtava postaus! :) Aihe on varmasti aina ajankohtainen. Nykyään ulkonäköä vain korostetaan joka puolella.

Olen 22-vuotias nuori nainen. Olen lapsena ollut pyöreä ja painanut muutaman kilon liikaa toisinaan. Useimmiten keikkunut kuitenkin normaalipainon ylärajoilla. Ensimmäinen muistoni kouluterveydenhoitajasta on piirtynyt muistiini vahvana. Kuulin heti miten olen liian iso. Hän kertoi, että täytyy laihduttaa, syödä vähemmän, liikkua enemmän, eikä jäädä kotiin makaamaan. Lähdin sieltä itkien. Lapsena liikuin paljon, olin aina ulkona pelaamassa tai leikkimässä. No tuon kerran jälkeen olenkin vihannut liikuntaa. Asiat olisi voinut kertoa lapselle toisin.

Olen jo vuosia ollut normaalipainon rajoissa, siellä ylärajojen tuntumassa kylläkin. En vieläkään osaa arvostaa kroppaani. Edelleen häpeän itseäni, kaupungilla on vaikea kulkea yksin, koska mahdollinen huomio kiinnittyy minuun ei vierellä kulkijaan. Monet kehuvat kauniiksi. Mutta läpi lapsuuden ja nuoruuden jatkuneet pilkat, ivat ja huomauttelu on jättänyt pysyvät arvet.

Jaksan kuitenkin uskoa edelleen ihmeeseen, että jonain päivänä olen itseäni arvostava nainen. Vielä joskus näen itseni kauniina ja viihdyn kropassani :)

Muusa:)
151/109 | 

Hei!Mahtava kirjoitus! :)

Ja pointtihan tosiaan on se, että aina kauneusihanteet ovat olleet niitä, joita on vaikein saavuttaa. Mutta ensimmäistä kertaa historiassa kauneusihanteet, kuvat lehdissä ja muussa mediassa, esittävät ihmistä, eivätkä enää ole ihmisiä. Minusta se on asia, josta on syytäkin olla huolissaan ja siihen paneutua :)

Ja aika kivasti olit Kalastajanvaimo pohdiskellut, että lasten kanssa ei toivottavasti tarvitse puhua ulkonäöstä pitkään aikaan. Mutta tutkimukset osoittavat, että lapsen kotoa saama positiivinen palaute - myös omasta ulkonäöstä- auttaa lapsen positiivisen minäkuvan kehityksessä. Eli kyllä lapselle ja nuorelle saa myös sanoa, että hän on söpö tai kaunis. :)

Tosi tärkeän aiheen otit esille, kiitos siitä! :)

Marita
152/109 | 

Tämä aihe kolahtaa 15v. tyttären äitinä. Yht´äkkiä oma ulkonäkö on tärkein asia. Kamera on kovassa käytössä ja netti kuvia tulvillaan. Halutaan napakorua, irtoripsiä, tukkapidennystä..... ja mistä tuo tulee - media luo nämä paineet. Kiitos kun tartuit asiaan ja sain purkaa äidin turhautumista.

kalastajanvaimo
153/109 | 

Aivan niin Madicken, voi vain toivoa että lapsuus kasvattaa noista pikkuisista itseensä tyytyväisiä ja elämästä nauttivia ihmisiä. Ulkonäöstä en omilleni ole ajatellut puhua tai sen suhteen mitään toiveita tai paineita asettaa. Kyllä ne tärkeät jutut on jossain ihan muualla ja ulkonäöstä huolehtiminen tulee ihan luonnostaan sitten jossain vaiheessa :))
Mutta just toi hyvä olo ja onnellisuus, ne tärkeimmät täytyy saada mukaan pysyvästi <3

kalastajanvaimo
155/109 | 

No se on tosiaan pikkasen hämmentävää, että mukaan on otettu tyttö, joka mukamas painaa liikaa. Olisi voitu välttää tollanen painohöpinä nuorten tyttöjen suosimassa tv-sarjassa... :/ Höh, ei näin.

kalastajanvaimo
156/109 | 

Joo se näyttää olevan avainsana... se tavoittelu ja vaikeus. Ihmiset on hassuja ;)
Totta, äitiys esimerkiksi tuo peliin niin monta tärkeää juttua, ettei ulkonäköön liittyviä juttuja mieti niin vakavasti. Ne on jotain eksraa jos kaikki muu on ok...

kalastajanvaimo
157/109 | 

Voi onpa sun äidillä aika herttainen (ja fiksu) tyttö :))
Se on varma, että harvalla on laiha vartalo kaikkinen muotoineen oikeilla paikoilla -koska se nyt vaan ei ole luonnollista ;) Ja me voidaan vaan käyttää sitä mitä meille on annettu parhaalla mahdollisella tavalla.
Itse en oikein osaa noihin kauneusleikkauksiin ym.sanoa mitään... en todellakan tiedä miten olisin itse lapsena reagoinut äidin ulkonäön kohenteluun enkä tiedä miten siihen omalla kohdallani suhtautuisin... Jäänee arvoitukseksi ;)

kalastajanvaimo
159/109 | 

Mmm, hyvä kuulla että sun viisitoistavuotias viihtyy hyvin sellaisenaan :) Niin pitäiskin. Onpa hassua että terkkaritkin kysyvät tollaista, luulisi tietävän miltä kyselyt voivat tuntua... Höh.
Ihana kommentti kaiken kaikkiaan Minna <3

kalastajanvaimo
160/109 | 

Jeps, eiköhän meidän kasvava sukupolvi ole taas pikkasen fiksumpi ja sallivampi, odotetaans vaan. 50 vuoden päästä ihmiset nauraa et hitsi miten samannäköisiä kaikista oli 1900- ja 2000-lukujen vaihteessa tehty ;)

kalastajanvaimo
162/109 | 

Kamalan suuri osa ulkonäön muokkaamisesta tapahtuu varmaan muista syistä kuin omista tarpeista...

kalastajanvaimo
164/109 | 

Juu ja noi naiset on ihan älyhyvännäköisiä:P No, ties miten niitäkin on muokattu ;)
Jeps, hyvä Cindy!

Madicken
165/109 | 

Tyttölapsen äitinä nää ulkonäköpaineet kolahtaa kyllä.

Täytynee vaan luottaa siihen, että onnistuu kasvattamaan hyvällä itsetunnolla varustetun nuoren naisen, aikanaan.

Minulle ihmisen kauneus on toki myös ulkoista (hymyä, ilmettä, puhtautta) mutta parasta kaikessa on se hyvä, mikä vain näkyy ihmisestä läpi. Hyvä olo ja ja hyvä tahto. Se vaan on kauneinta.

Kaunista viikkoa!

kalastajanvaimo
166/109 | 

<3
Hmmm, nykymainonta vie meitä vaan kauemmaksi ja kauemmaksi kaikesta poikkevasta... Se on niin tyhmää. Maailmassa on yhä enemmän ja enemmän erilaisia ihmisiä ja poikkeustapauksia... tosi kauniita sellaisia <3

kalastajanvaimo
167/109 | 

:D
Totta... jokainen saa näyttää just siltä miltä haluaa ja hyvä niin. Ymmärrettäväähän se on, että naiset haluavat näyttää kauniilta ja sit se usein on just se nykyhetken vallitseva ihanne mihin kaikki pyrkii. Niin se vaan on. Mut jos nykyhetken vallitsevaa ihannetta mainostettaisi vähän eri tavalla.... ;)

kalastajanvaimo
169/109 | 

Hih, tunnistan tosta ihon kalpeudesta itseni :P Mutta juu, jokainen voi olla todella kaunis juuri luonnollisena itsenään!

kalastajanvaimo
170/109 | 

Voi kiitos Iirs, todella tunteita ja ajatuksia herättävä kommentti...
En oikeastaan ole koskaan miettinyt tota lapsuuden voimaa tässä asiassa, meillä ei varmasti kotona koskaan ole puhuttu painosta tai ulkonäöstä yleensäkään, se on ollut täysin sivuseikka... Enkä usko(/toivo) itsekään koskaan oille lapsille siitä puhuvani, siis ulkonäöstä tai etenkään painosta. Kyllähän ne varmasti jää mieleen :/
Ps. Kuten myös Cindyn videoiden tahdissa jumppaillut :)))

kalastajanvaimo
171/109 | 

Ooo! No sopipa todellakin hyvin aiheeseen, olisinpa tienyt niin olisin liittänyt tekstiin! Siis uskomatonta.... Ei ihme että me naiset joskus todella vaadimme itseltämme MAHDOTTOMIA... :o

emilie
173/109 | 

Menee ehkä osittain aiheen vierestä, mutta olen tänä(kin) sykysnä seurannut Suomen huippumalli haussa -ohjelmaa. Yksi kilpailijoista on hieman isokokoisempi kun muut ja tästä valitetaan hänelle koko ajan.

Malleillahan tosiaan vaatimukset kropan suhteen on tiukat, mutta minusta siinä annetaan erittäin huonoa esimerkkiä, kun naisen, jonka BMI on varmaan korkeintaan 21-22 jos sitäkään, käsketään laihduttaa 5kg.

Luonnostaan todella hoikkia nuoria naisia kuitenkin on olemassa, niin en ymmärrä, miksei kisaan ole voitu ottaa vain sen kokoisia ihmisiä, vaan joku, joka on jo varsin hoikka ja sitten kerrotaan tv:ssä, että pitäisi laihduttaa..

Kun esim. 60kg nainen laihduttaa 5kg, se on melkein 10% painosta ja se ei ole mikään pieni asia. Kauhistelen sitä, millaisen käsityksen naisen vartalosta tämä ohjelma antaa nuorille katsojille.

vinnienna
175/109 | 

hmm.. hyvä postaus.. vaan eikös se niin ole, että kautta aikain muodikkainta ja kauneinta on se mikä on vaikeinta saavuttaa?

joskus ylvään kalpea iho oli kauneuitta ja muodikasta, kun normalai-ihmiset raatoivat päivät pitkät pellolla paahteessa, ja vana ns paremmalla väellä oli mahdolisuus oleilla varjossa itseäänm ruskettamatta.. Ulkonäkö antaa tietyn statuksen.

Kun työyt siirtyivät siististi sisälle.. tuli rusketus muotiin, koska vain rikkailla oli paremmin aikaa maata auringossa.

Suoratukkaiset haaveilee kiharoista, kiharatukkaiset suorasta tukasta, tummaihoiset vaalentaa nahkaansa, vaaleaihoiset makaa solariumissa.. jnejne

Perimmäinen ajatus siis että ihminen on siitä kumma, että harvoin on tyytyväinen siihen mitä on, vana se mikä on ehkä suurimman työn takana on mukamas parempaa.

Nykyisin kun "kaikki on mahdollista" ja enstistä suuremman ihmismäärän saatavilla.. niin se kauneusihanne on keinolla millä hyvänsä saatava vielä vaikeammaksi saavuttaa..

Onneksi.. olen huomannut,, ikä ja lasten saaminen kummasti auttaa aika montaa ihmistä laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen.. koska lopulta juuri se oma hyvinvointi ja perheen hyvinvointi, ja terveys on paljon tärkeämpää kuin tietty vaatekoko tai tukanväri.

Hanna
177/109 | 

Mua ainakin naurattaa Doven mainokset, joissa nämä "luonnolliset" naiset hihittelevät ja näyttävät tyytyväisiltä makkaroihinsa. Hekin kuitenkin ovat ylipainostaan huolimatta hyvin sopusuhtaisia eikä esim. selluliitista, raskausarvista jne. ole merkkiäkään. Hoikillakin on raskausarpia, miehilläkin on raskausarpia, murrosikäisillä tytöilläkin on raskausarpia!
Joten miksi ei tehdä sellaisia mainoksia, joissa on pulleita naisia (äitejä), joilla on raskausarpia, erikokoiset riipputissit ja tukka laittamatta.
Se on todellisuutta, jos mikä..!

Melli
178/109 | 

Hyvä postaus tärkeästä aiheesta! Oikeastaan ihmettelen sitä ettei näistä kauneusihanteista ja naisiin kohdistuvista "vaatimuksista" kirjoiteta ja puhuta enemmän. Siis silleen normaalisti ja vähän kyseenalaistaen.

Muutama viikko sitten iltasanomissa/lehdessä oli muistaakseni naisen tekemä juttu jossa kysyttiin noin 20-30 eri-ikäiseltä naiselta (julkisuudessa olevalta henkilöltö)"Mihin olet tyytyväinen vartalossasi?" / "Mitä haluaisit muuttaa?"(en muista kyssäreitä sanatarkasti). Ajattelin ensin et onpa huttua. Miksi tämä juttu on tehty? Kuka esittäisi saman kysymyksen miehille? Luin kaikki kommentit. Mielestäni surullista oli se että vain 2-3 vastasi olevansa tyytyväinen, tai hyväksyvänsä itsensä sellaisena kuin on ja on hyväksynyt itsensä kokonaisena huolimatta "virheistä". Okei, terveesti itseensä suhtautuvat ovat upeita naisia mm Pipsa Hurmerinta (malli), Minna Tervamäki (balettitanssija) ja joku jonka nimeä en muista. Tuntuu kurjalta jos enemmistö naisista kulkee alistuneena vertailuun/ympäristön vaatimuksiin (ja sitähän valitettavasti riittää).

Voi kun jokainen nainen voisi hyväksyä itsensä tai ajatella itsestään kauniisti...uskon että sekin kaunistaisi valtavasti.

Nyt ajatus katkesi ja pieni komea poika roikkuu lahkeessa. Iltapuuhiin...

Used Car Auction
179/109 | 

Hey there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good success. If you know of any please share. Thanks!

wildcatriders
180/109 | 

Definitely, what a great site and revealing posts, I surely will bookmark your blog.All the Best!

Swtor Class
181/109 | 

Hi there just wanted to give you a quick heads up. The text in your post seem to be running off the screen in Chrome. I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I thought I'd post to let you know. The design look great though! Hope you get the issue solved soon. Cheers

glass orange juicer
182/109 | 

Please let me know if you're looking for a writer for your weblog. You have some really great posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Thanks!

naples
183/109 | 

Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile So let me rephrase that: Thank you for lunch!

Medical Assistant Resume Examples
184/109 | 

Hmm is anyone else encountering problems with the pictures on this blog loading? I'm trying to determine if its a problem on my end or if it's the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

Jeremy London
185/109 | 

Howdy just wanted to give you a quick heads up. The words in your article seem to be running off the screen in Firefox. I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I thought I'd post to let you know. The layout look great though! Hope you get the issue fixed soon. Thanks

Nestor Bigas
186/109 | 

I have seen some discussion around making sure that sites are reachable whether a user types in the "www" or not. But sadly, old timer's disease has struck again and I can't find the article. I'm not even sure what the total rationale was, but the author was almost having a stroke trying to make the point that "www" is superfluous and should never be needed to reach a page.

Jamey Kamuda
187/109 | 

I think, like you said, The Fancy is more like "buzzword" right now because is the same Pinterest equation but e-commerce added feature. Nearly being e-commerce platform i think pinterest focus is to add "personalization" and "identity" to users engaging brands online. I think sooner or later pinterest will add e-commerce factor to its platform but pinterest has much more presence than The Fancy does right now.

Foster Weirich
188/109 | 

We found similar discrepancies with another coachbuilt Ford we wrote about a few years back:

over the range microwave oven
189/109 | 

Hey! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be okay. I'm undoubtedly enjoying your blog and look forward to new updates.

Brian Jacob
190/109 | 

Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have really enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

video security systems
191/109 | 

Unquestionably believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the web the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people think about worries that they just don't know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

powerblanket
192/109 | 

Virtually all of whatever you assert happens to be supprisingly accurate and it makes me wonder the reason why I hadn't looked at this in this light previously. Your article really did switch the light on for me as far as this specific subject goes. Nevertheless at this time there is actually one particular factor I am not really too comfortable with so while I make an effort to reconcile that with the main idea of your position, permit me see what all the rest of the subscribers have to say.Nicely done.

Unitech Gurgaon property
193/109 | 

I unquestionably understand what you have said. In fact, I browsed throughout your other articles and I think that you?re certainly right. Congrats with this site.

Sadye Balcer
194/109 | 

Hey there! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a outstanding job!

Terisa Mccourt
195/109 | 

Hi there just wanted to give you a quick heads up. The text in your article seem to be running off the screen in Safari. I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I thought I'd post to let you know. The design look great though! Hope you get the problem fixed soon. Cheers

holidays
196/109 | 

Thank you, I've just been searching for info about this subject for ages and yours is the greatest I have discovered so far. But, what about the bottom line? Are you sure about the source?

Agence immobilière Quimper
197/109 | 

You completed several fine points there. I did a search on the issue and found the majority of persons will have the same opinion with your blog.

Aide à domicile Lorient
199/109 | 

My wife and i ended up being very lucky that John could round up his analysis out of the precious recommendations he made from your own web page. It is now and again perplexing just to continually be releasing instructions which often people might have been making money from. And we grasp we have got the blog owner to be grateful to for that. The most important explanations you have made, the simple blog navigation, the relationships you will make it easier to instill - it is everything terrific, and it's really letting our son and us recognize that the article is pleasurable, which is pretty pressing. Thanks for the whole thing!

Click Here
200/109 | 

Nice post. I learn something more difficult on totally different blogs everyday. It'll at all times be stimulating to read content from different writers and apply a little something from their store. I?d choose to use some with the content on my weblog whether or not you don?t mind. Natually I?ll provide you with a link in your web blog. Thanks for sharing.

offshore oil drilling jobs
201/109 | 

I liked up to you will receive carried out right here. The caricature is attractive, your authored material stylish. nevertheless, you command get bought an impatience over that you would like be delivering the following. ill definitely come further until now again since precisely the same just about a lot steadily within case you shield this hike.

In Living Color
202/109 | 

My spouse and I stumbled over here different web address and thought I should check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to checking out your web page for a second time.

STRIKER9 Full Version
203/109 | 

How's things?, Love site merely a notice that I was getting instantly redirected to the home page whenever I read this internal page; It looks like a browser hi-jack or something, I am not too absolutely certain but thought you might be informed about it. All the best

cool sawg tshirts
205/109 | 

Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how can we communicate?

Relationship Quotes
206/109 | 

Can I just say what a reduction to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know easy methods to carry a problem to light and make it important. Extra people need to learn this and perceive this facet of the story. I cant imagine youre not more fashionable because you definitely have the gift.

Love Quotes
207/109 | 

When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment is added I get several emails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Bless you!

Rolf Sperandeo
208/109 | 

Great post at Ask Lady Joan » Blog Archive » Spaming blogs. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely helpful information specially the last part I care for such info a lot. I was looking for this particular info for a very long time. Thank you and good luck.

durabrand hand mixer
209/109 | 

Iím not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later on. All the best

puls stacja
210/109 | 

I do not even know how I finished up right here, but I assumed this publish was once good. I don't recognise who you are but definitely you're going to a famous blogger when you are not already ;) Cheers!

Lakers Nuggets
211/109 | 

Hey! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having problems finding one? Thanks a lot!

Gagner Argent
212/109 | 

I'm extremely inspired with your writing skills and also with the format for your blog. Is that this a paid subject or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it?s rare to see a nice blog like this one these days..

Derrick Rose Injury
213/109 | 

Hi just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren't loading correctly. I'm not sure why but I think its a linking issue. I've tried it in two different browsers and both show the same outcome.

Korey Malmin
214/109 | 

I don't even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren't already Cheers!

Baby Gifts
215/109 | 

You have some super ideas! Perhaps I ought to think about trying this myself. Thanks

spanish rice cooker
216/109 | 

I'm not sure why but this blog is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this problem or is it a issue on my end? I'll check back later on and see if the problem still exists.

car accessories
217/109 | 

This site is really a stroll-via for all the data you wanted about this and didn?t know who to ask. Glimpse here, and also you?ll positively discover it.

doncaster photographers
218/109 | 

I don?t even understand how I finished up right here, but I assumed this post used to be great. I don't recognize who you might be but certainly you're going to a famous blogger in case you aren't already ;) Cheers!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram