Öh, noh...

Olen loman aikana vastailut niin huonosti kommentteihin, että tasoitellaanpa vähän, olkaa hyvät:

Blogin nimeä ajatellen, onko miehesi oikeasti kalastaja? Onpa romanttista! Oma it-alan mies tuntuu hieman tylsältä kalastajaan verrattuna :) Mitä itse olet opiskellut/millä alalla olet? Ja miten olet päätynyt kauniiseen Norjaan? -Ei mun mies ole ammattikalastaja oikeasti; intohimoinen alan harrastaja ja kilpailija vain... ja no joo, tekeehän se urheilukalastuksen tuotekehityksen ja markkinoinnin parissa töitä. Tätä niin usein kysellään, että laitetaan tällanen kattavampi vastaus kerrankin ;) Itse olen terveydenhuoltoalalla. Norjaan päätynyt ihan miehen tavattuani, phuuh ;D

Hieman aiheesta poiketen, haluaisin tiedustella erästä upeaa neuleohjetta, johon törmäsin joku aika sitten blogisi DIY-arkistossa. Se oli vaaleasta villalangasta neulottu villatakki (ilman hihoja), jossa aluksi tehtiin boleromainen yläosa johon ommeltiin resorikaulus ja jota jatkettiin alaspäin niin pitkäksi kuin itse haluaa. Siinä oli myös pieniä mustia yksityiskohtaisia kuvioita yläosassa. Olisiko ko. ohjetta mahdollista saada vielä nähtäville? -Juu toki, ohje löytyy täältä (klikkaa).

Laukkuasioista olisin vielä kysellyt: Sullahan on se joku Mulberryn olkalaukku(siis se, jonka joskus esittelit täällä hoitolaukkuna tms.).
Niin, siitä olisin kysellyt, että mikä sen nimi oli, että onko niitä/jotain vastaavia vielä Mulberrylla myynnissä? -Se on vanhaa miesten mallia nimeltään Alfie, nykyisin Mulberry tekee vain samantapaista Elfie -mallia.

Minkä ikäinen teidän tyttö on? Muistaisin jostain lukeneeni, että on syntynyt alkuvuodesta -10..? Oma poikani on helmikuun -10 lapsia, joten siksi kiinnostaa :) -Kyllä vain, tammikuussa -10 :))

Hei muistelin jostain lukeneeni, että oot Kotkasta kotoisin, niin satutko nyt Suomen lomallasi vierailemaan myös siellä?:) -Jepsis :))

kävitkö ukko-laitteessa? -Hehe aluksi luin kysymyksen "kävikö ukko laitteessa?" ja mietin jo että kävikö toi mun mieheni niissä laitteissa... Mut ei, ei käyty kyllä. Se on varmaan joku hurja :D

Hei! Yritin etsiä vanhempaa postaustasi häistä, jossa oli paperinpalalle kirjoitettu runo. En löytänyt sitä kuitenkaan täältä enkä vanhasta blogistasi. Muistan runon olleen hyvä, joten mikäli muistat mitä tarkoitan, niin vinkkaatko mistä se löytyy :) Kiitos :)! -Hmm... Paperinpaloille kaikki häävieraat saivat jättää meille elämänohjeita ja muistaakseni se ainoa, jonka täällä olen näyttänyt kuuluu: "Optimisti ja pessimisti voivat olla ihan yhtä oikeassa, mutta ei ole epäilystäkään, kumman kanssa on mukavampaa". Oisko se ollut tämä?

missä tapasit miehesi? -Etelässä lomalla.

Silmään osui tuo sinun käsilaukku? :) Oletko tykännyt siitä, onko se sinusta käytännöllinen? Löytyy itseltä toivomuslistalta.. ;) -Kyllä, LV Palermo on ehdottomasti käytänöllinen. Hyvä koko ja ominaisuudet; vetoketju ihan kullanarvoinen näin kotosallakin; rajoittaa lasten lempparipuuhaa mamman laukun tyhjennystä ;D

Hei, milloin tuo Gantin mekkosi on ostettu? Se on ihana :) -Mekko löytyi Oslon kentältä juuri Suomeen tullessa puoleen hintaan -tässä vastausta myös sille, joka hiukan ihmetteli miten paljon näitä ihanuuksia mun vaatekaapista löytyy ;) Ostan suurimmaksi osaksi laatuvaatteita, mutta mieluiten joko alesta tai käytettyina.

Ohjaatko muita tunteja kuin Zumbaa ? Mitä ja/tai millaisia ? :) -Nyt syyslukkariin mulle ei tuu muuta kuin zumbaa. Aiemmin olen aina ohjannut paljon steppiä ja muita aerobisia tunteja.

Vedätkö itse tunneillasi enemmän lattari-biisejä vaiko ihan mitä tahansa ?aerobic-tyylistä? musiikkia? - Yritän vältellä joskus jopa enkunkielisiä zumbakappaleita, pysyä mahdollisimman lattareissa ja alkuperäisissä. Tykkään että kappaleet ovat selkeästi jotain tassilajia ja että niissä on jonkilainen "fiilis" mihin eläytyä :)

Yks juttu mistä nyt sanon, kun on jättänyt monta kertaa sanomatta, niin toi sun kuvaus ?Saattaa välillä päästää ilmoille jonkun syvällisemmän ajatuksenkin ja toivoo, etteivät omat lapset koskaan kasvaisi eikä mammaloma loppuisi!? Ethän oo enää mammalomalla, vai ootko jotenkin osa-aika mammalomalainen tai jotain? -Joo se on kamalan vanha, pitäis vaihtaa! En ikävä kyllä oo enään minkäänlaisella mammalomalla :'))

Hei tekisitkö VIDEOPOSTAUKSEN ZUMBASTA, jossa näyttäisit askeleita ym. mitä ohjaat tunneilla? :) -Alan jopa lämmetä ajatukselle, maybe.... ;)

Haluaisin tietää, että mikä olikaan se kuvankäsittelyohjelma jota käytät? -Se on nimeltään Photoscape, löytyy ilmaiseksi netistä, mutta ei toimi Macilla.

^Niin ja siinä se tärkein kysymys ;)

Palaillaan arkirytmeihin, zumba maanantaiaamuisin kl 8.30... Huippu viikon aloitus!

Kommentit (46)

Miltsi
47/46 | 

Radiosta kuulin, että etanoista pääsee eroon kun laittaa olutta johonkin astiaan. Etanat kulkeutuvat astiaan ja mikäli se on tarpeeksi syvä (tarpeeksi nestettä) niin eivät pääse sieltä enää pois. Raakaa hommaa, mutta kokeilemisen arvoista mikäli haluaa eroon?

Reetta
48/46 | 

Porkkanat on mun suurta herkkua ja voi että miten herkulliselta ne näyttääkin noissa kuvissa.

Heinis
49/46 | 

Ruusunmarjat kannattaa _ehdottomasti_ hyödyntää keittiössä jollain tapaa (hillo tms. edes?)!!! Luin juuri paikallislehdestämme (Satakunnan Kansa), että ne ovat paaaaaljon terveellisempiä kuin esimerkiksi tyrni!! Tätä en meinannut millään uskoa todeksi :) Esim. C-vitamiinia moninmoninkertaisesti enemmän kuin tyrnissä ja kuitua yhtä paljon kuin ruisleivässä tms. :)

Ella
50/46 | 

Ruusunmarjakiisseliä :) (ai niin ja sitä "kutituspulveria" eli niitä ruusunmarjan sisällä olevia siemeniä voi laittaa toisen paidankauluksesta sisään - kutittaa kivasti :) (tätä harrastettiin lapsena)

Josefina
51/46 | 

Mullakin tomaatit vihreinä. Mutta kun saavat hieman punaa, ovat hetkessä aivan punaisia!

Ruusunmarjoista saa myös kivan ovigranssin. Pujottelet rautalangan läpi ja muokkaat vaikka sydämenmuotoiseksi. Idea ei ole omani, vaan jostain joskus bongattu.

Heli
52/46 | 

Ruusunmarjoja voi kuivata (ota siemenet pois) ja käyttää talven mittaan vaikka keittoon tai tehdä niistä teetä.

Mulla olisi kysymys aiheesta, jota on muutamassa norjansuomalaisessa blogissa käsitelty viime aikoina. Minkä maan kansalaisia lapsesi ovat? Muistelen, että Olli on syntynyt ennen kuin menitte naimisiin ja Aino sen jälkeen. Ovatko lapsesi tämän takia Norjan kansalaisuuden suhteen eri tilanteessa?

Mirjami
53/46 | 

Minulla oli samainen ongelma tomaattien "punastumisen" kanssa. Keräsin tomaatit raakoina ja annoin niiden kypsyä pöydällä, kunnes olivat tarpeeksi kypsiä.

Kivaa viikkkoa!

Elkku
54/46 | 

Oih, olisipa minullakin paljon ruusunmarjoja, ne on oikeita terveyspommeja! Minä aion tänä syksynä kuivattaa ensimmäisen kerran oman puskani marjat (niitä ei ole kamalan paljon mutta silti). Ota talteen kypsinä, halkaise ja kuivata vaikka uunissa. Tämä jälkeen poista siemenet (pitäisi lähteä helposti kun on kuivattu) ja jauha jäljelle jäänyt "kuori". Niin, ja ennen kuivatusta poista lehdet :) en ole itse vielä koskaan kokeillut joten en osaa mitään käytännön niksejä antaa.. Voin palata asiaan jos saan hyviä vinkkejä :) Sitä jauhettua ruusunmarjaahan voi sitten lisäillä esim omatekoiseen mysliin, jogurttiin yms. Mihin vaan, vaikka kokeilla sämpylätaikinaan!

S
55/46 | 

Ota tomaatit ikkunalle lautaselle kypsymään. Mitenkäs herneet, joko kaikki on popsittu?
Ruusunmarjoista saa kivan kranssin hetkeksi. Pujota niitä rautalankaan tai johonkin taipuisaan oksaan. Koristelussa minusta niini on aikasta kiva.

tiinanen
56/46 | 

Helou! En oo hirveesti kommentoinut, mutta blogisi on ihana. Kiitos kun jaat näitä juttuja meidän kanssa. :D

Ps. Jos teet zumbasta jotain postausta, niin toivoisin myös biisivinkkejä. Myös mahdollisia jumppa- tai lenkkeilybiisi-ideoita, jos on. :)

Nata
59/46 | 

ruusunmarjoilla on hyvä heitellä harakoita (vitsi) mutta onneksi tomaatit kypsyy ikkunalaudallakin!

Aneli
60/46 | 

Toi ois kiva idea että näyttäisit noita zumbajuttuja :) Oi tykkään sun blogista. Olet niin ihanan herttainen :) Oisko mahollista saada nähdä kuva sun häämekosta jos oot kerta naimisissa :o ? :)

-Laura
61/46 | 

Kaikki viime aikoina tulleet postauksesi ovat olleet tosi kivoja, hyviä kuvia ja hauskoja juttuja! Tässä ois vielä yks kysymys (varmaan myös monesti kysytty): aijotko opettaa lapsesi puhumaan myös suomea? :)
Hyvää syksyä! Olet ehdoton päivän piriste.

AnniinaB
62/46 | 

ohhoh, mikä energinen viikon aloitus! :)
Meillä aamu kympiltä on aikaisin Zumba, jonka tiedän. Mutta toi aikainen on kyllä aika hyvä. Kokeilisin taatusti.
Mukavia Zumbia ja elokuun hämärtyviä iltoja kans!

Ännä
63/46 | 

Siis mitä ihmettä? Oot Kotkast kotosin??
En niiku ois ikinäkoskaan uskonu, et siält on ketää hyvän blogin pitäjää :D Lisäks oot minuu näköjää 2 vuotta vanhempi vaa, mut en millää saa sinuu päähäni vaik kuin miätin! Sun kotkalaist alkuperää on kyl täst blogist yhtä vaikee havaita ku mun täst miten normisti puhun, tykkään kirjottaa kotkaa (kuten näkyy), mut puhun sitä vaa kotkalaisten kavereitten kaa :D Oon onneks ehtiny täs jo asuu Tuhkolmas ja Lontoos ni nykyää oma murre on rikkaus enkä enää häpee sitä, vaik tääl Helsingis puhunki mäsää ;) Mut ukko ja kakarat kuulee miäsiää ja niin sen pitää minust mennäkkii! :D
Sul on vaa nii mahtava blogi, et aloin ihan leijuu ku luin, et meil on jotaa yhteist! :D

sofi
64/46 | 

meillä täällä on paljon tienvarsilla ruusupuskia. Niitten marjoja en viiti syömään ruveta, mut kerään marjoja parvekeasetelmiin. Laittelen sammalta ja käpyjä ja muuta syksyllä löytyvää kaunista ja sit noita marjoja.

Liina
65/46 | 

Moikka! Voisitko kertoa minkä ikäisenä ja mitä tietä pääsit ohjaamaan jumppia? Oletko aiemmalta koulutukseltasi liikunnanohjaaja vai käynyt jonkin ohjaajakurssin? Blogisi ihana tunnelma voittaa kaikki massablogit ihan mennen tullen :)

gone to the beach
66/46 | 

Blogistasi pidetään sehän on selvää. Itsekin pidän. Blogisi lukijalistakin kertoo paljon. Entäpä itse - käytkö paljon lukemassa muiden blogeja? Esimerkiksi lukijoidesi blogeja ja siellä kommentoimassa toisten postauksia? En nimittäin juuri koskaan ole missään nähnyt sinun ottavan osaa kommentointiin muiden blogeissa. Itse luen paljon muiden blogeja ja varsinkin oman blogini lukijoiden blogeja. Käytkö edes?

Jossu
69/46 | 

heippa,
Oon jo jonkun aikaan blogiasi lukenut ja vähän kateellisena lueskellut oonkin:)
Olen kuitenkin paljon nuorempi ja täysin erinlaisessa elämäntilanteessa, oonkin pohtinut millainen olit nuorempana? olitko suosittu, hyvä/huono koulussa, matkustitko paljon, olitko juhlija tyyppiä jne.
Olis kiva kuulla:)
Ihana blogi ja ihana perhe sulla!:)

Peppi
70/46 | 

Oikeesti elämää teidän kasvimaalla ja herkku-porkkanoita :) Meijän porkkanat on babyja noiden rinnalla - tosi surkee kesä siis sadon suhteen.

Elina
71/46 | 

Nam, mitä herkkuja! Ja isoja porkkanoita! Muistan, että meidän maalla kasvoi vain pieniä sormenpaksuisia. Tai ehkäpä emme malttaneet kasvattaa niitä tarpeeksi pitkään. :)

Olen tällä hetkellä Ruotsissa ja täällä maalla on tosi paljon etanoita. Ne näyttävät syövän kuolleita lajitovereitaan, yäk!

Ystäväni kanssa asiasta keskustellesani kuulin, että puutarhaharrastajat hävittävät etanat puutarhoistaan keräämällä osan niistä purkkiin/ämpäriin ja survomalla ne sinne. Sitten purkki asetetaan puutarhaan ja loput etanat kerääntyvät purkkiin syömään toisia. Sen jälkeen ne on helppo kuljettaa pois/ hävittää. Kuulostaa tosi julmalta, mutta eipä ne pihallakaan kovin kivoja ole...

ms
72/46 | 

heippa! selailin aiempia postauksia, ja ajattelin kysyä että mistä ihmeestä olet löytänyt sen olkkarissanne olevan taulun, jossa on lapsi joka antaa suukon toiselle? olisi ihanaa jos vastaisit :)

flickan
73/46 | 

Kiitos vastauksesta ! :) Aihetta jatkaen, voisin esittää toiveen postauksesta. Joku tuossa jo kysyikin, miten olet päätynyt ohjaamaan jumppia. Olisikin kiva jos tekisit oikein megapostauksen sun jumppajutuista/liikunnasta ! :) Mua on purru ihan totaalinen jumppakärpänen, tai vaikka aina oon paljo liikkunu, niin nyt on jotenki..kova meno. :D Niin mua kiinnostais paljon lukea kyseisestä aiheesta :)

H.K Amy
74/46 | 

Heippa! en ole varma menikö komenttini läpi- mutta halusin vaan kehua sun blogia.. tosi suloinen ja meidän sisustus/kasvimaa/ruoan teko tyyli on aika samanlainen. ajattelin kokeilla jotain sun reseptejä! Kiitos niistä!

Mulla on kans blogi "nordic bliss" jos kiinostaa kurkkaa =)
http://nordicbliss.blogspot.com/
Ihanaa päivää

Sandra
75/46 | 

Tee ihmeessä ruusunmarjoista jotain syötävää, ovat äärimmäisen herkullisia esmierkiksi hillona, namnam!!! Tosi terveellisiä myös :)

kalastajanvaimo
77/46 | 

Siinä taulussa on mun lapset ja kuvan olen ottanut itse. Omia kuvia on helppo lähettää valokuvaliikkeisiin ja teettää kankaalle tauluiksi! :)

kalastajanvaimo
78/46 | 

YÖÖÖK :D
Apua kuka pystyy survomaan niitä :o
Hyi olkoon :D
Kai tässä jotain on pakko yrittää :S

kalastajanvaimo
79/46 | 

Kiva kuulla, jumppakärpeäsen purema on aina loistojuttu :D
Voisinpa tehdä oikein megapostauksen :)))
Ps. Katso myös mun vastaus yllä, kerroin kursseista :)

kalastajanvaimo
80/46 | 

Voi että, mullakin on joskus ollut paljon enemmän aikaa lukea muiden blogeja -nykyään tosi vähän... Ja kommentointi jää helposti etenkin bloggerin blogeissa, jotka vaativat kirjautumista googletilin kautta... Kyllä yritän silloin tällöin huikkasta jonkun sanasen, mutta täytyy myöntäa, että nykyään aika netissä on aika kortilla... Mitäköhän blogeja olen kommentoinut viimeaikoina, no veikkaan että noi tutut mm. Strictly Style, Coco, Char ja Macigpoks saa aina silloin tällöin jotain kommenttia... Ennen olin paljon aktiivisempi tässä :(
Käyn toki usein kurkkailemassa kommentin jättäneiden blogeja -melkein aina. Harvemmin vaan sit ehdin mitään kommentoimaan... Tää oma vie niin aikaa :(

kalastajanvaimo
81/46 | 

Noo... peruskoulussa olin kai sellanen ihan tavallinen ja suosittu :)) Lukiota kohti aloin vähän vetäytyä omiin oloihini ja valitsemaan mieluummin pitkää matikkaa ja kuvaamataitoa plus hengailemaan omassa pienessä porukassa.... Ihan hyvä koulussa juu ja sellanen kaikkien kaveri ;) Hymytyttöpatsasta ja sellasta... Juhlimiset alkoi joskus lukion loppupuolella, lähinä viimeisenä vuonna ;) Noin niinku pähkinänkuoressa :)
Kiitos kommentista <3

kalastajanvaimo
82/46 | 

Moikka, aloitin naisvoimistelijoista ohjaamaan joskus lukiossa... Sittemmin kävin kurssit Fisafilla (ja lopulllisen lisenssin) FAFilla.
Kiitos :))

kalastajanvaimo
83/46 | 

VAU :O
Paljon hienompi kuin mun tekemä :D
Vähän oot taitava kun sait mun surkeilla ohjeilla noin hienon!! ;D

kalastajanvaimo
85/46 | 

Joo molemmat lapset saavat itseasiassa automaattisesti Suomen kansalaisuuden äidin mukaan, käsittääkseni huolimatta siitä onko äiti naimisissa vai ei.
Norjan kansalaisuus myös tuli aika automaattisesti täällä eli molemmathan noilla on... Norjan passit niilla on tällä hetkellä, mutta kansalaisuus käsittäakseni molempiin :)

kalastajanvaimo
86/46 | 

Juu puhun lapsille vain suomea: ymmärtävät kaiken ja aika hienosti se puhekin aina lähtee Suomessa ollessa sujumaan :))
Lämmin kiitos <3

kalastajanvaimo
89/46 | 

Onhan se tottakai mahdollista :) Jos joskus tekisi oikein hääaiheisen postin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram