Sitten viime bloggailun on oikeastaan ehtinyt tapahtua aika paljon. Olen muun muassa syönyt aamupuuron tänään aika kaunista auringonnousua katsellessa... <3 (Eli dramaattisia tapahtumia ja käänteitä täällä taas ;))

Olen ehtinyt tekemään yhden yövuoron ihan yks kaks yllättäin, vaikkei ne mun hommia oikein olekaan.

Ja yövuorossa neulomaan-virkkaamaan yhden pannan:

Ennen yövuoroa kävin tietenkin zumbaamassa. Tiedättekö mita?

Se eturivin tyttö tuli. Otti kaverinsakin mukaan. Mutta ei eturiviin. Olen ehkä punaisempi kuin koskaan treenin jälkeen tätä kertoessani. Että niin väärin voi tulkita. Kasvatella jotain sisäistä tunnelumipalloa koko tunnin ihan turhaan. Uskomatonta. Uskomattoman noloa. Olin niin iloinen tytön läsnäolosta, että sanoin sen hänelle tunnin jälkeen. Piti minua varmaan tosi outona. Tai yhtenä niistä supermukavista ohjaajista, jotka pyrkivät juttelemaan jotain kivaa jokaiselle asiakkaalle. "Tosi kiva nähdä sinua taas" huikkasin ohimennessäni kevyesti olkapäähän koskettaen. "Takk" tyttö hymyili ystävällisen, mutta himpan hämmentyneen näköisenä.

:)

Panta on Drops Alpaca -langasta (tuplana) ja söpis silkki-villahuivi  Beck Sönder Gaard

Panta: Tarvitset Drops alpaca -lankaa kaksi kerää à 50g sekä 40cm pyöröpuikon 4mm. Panta neulotaan kaksinkertaisela langalla. Aloita luomalla 130 silmukkaa pyöröpuikolle ja neulomalla neljä kerrosta joustinneuletta 20ikein 2nurin. Jatka neulomalla 2o 2n kaksi kerrosta - 2n 2o kaksi kerrosta päin vastoin muodostaen ruudokkoista kuviota (kuten helmineule, mutta kaksi silmukkaa ja kaksi kerrosta). Kun panta on haluamasi levyinen, neulo loppuun 4 kerrosta joustinneuletta 20 2n ja päättele tyo. Kukan olen virkannut 3,5 virkkuukoukulla aloittamalla 8 ketjusilmukan lenkilla ja lisäillyt ketjusilmukoita ja pylväitä kukkamaiseen muotoon.. :)

Keittiön hyllytkin olen ruuvaillut paikoilleen eli next coming up keittiökuvia... maybe jo tänä iltana. Olen niin pyörryksissä yövuorosta, etten edes yritä tehdä mitään järkevää tänään :P

Kommentit (356)

mirkaK
301/356 | 

Oletko huomannut, että käytät aika paljon sanaa "himpan" :D
Mutta se on vain hauskaa :) Jokaisella ihmisellä on jokin sana aina tehokäytössä pidemmän aikaa

siina*k
302/356 | 

Ihana panta! Kai laitat ohjeen? Tai ainakin silmukkamäärän suurinpiirtein ;)
Itse sain just aamulla valmiiksi neuletuubin ja aloittelin uusia säärystimiä.
Ja miten kaunis auringonnousu ?

Vieras
303/356 | 

Tuli ihan btw mieleen, että jotkut ihmiset voi näyttää vihaisilta keskittyessään. Itse olen sellainen, keskityn kulmat rypyssä ja todella ärsyyntyneen näköisenä. :-D Näytän kuulemma myös harmistuneelta silloin, kun mulla on naama ihan peruslukemilla. Tästä syystä mielentilojani joskus tulkitaan väärin. Ehkä sun jumppatunnin tytöllä on sama juttu.

Nnni
304/356 | 

Mietin kanssa että tyttöä on voinut harmittaa (jos eturivissä oli ekalla kerralla? ) kun ohjaaja, joka on tietysti paljon enemmän harkoitellut, osasi niin hyvin ja miulla ainankin oma zumbaaminen näyttää naurettavalta opettajaaan verratttuna, vaikkei vertailua pitäisikään tehdä (:

chloe
305/356 | 

Ihana panta! Niin kätevää kun saa noin hienosti tehtyä sellaista mitä itse haluaa, eikä sitten ole kaikilla samanlaista.. huoh.

Oletko muuten erikoistunut johonkin tietynlaiseen sairaanhoitoon? Arvostettiinko siellä jotenkin työpaikkaa hakiessasi, että olet tehnyt tutkinnon Suomessa, eikö näin kuitenkin ole?

Haaveilija
306/356 | 

Ihanaa miten oikeasti voi tulkinnat mennä väärin. Itse olen varmasti monen jumppaohjaajan mielestä se "kamalin" jumppaaja koska en jaksa innostua jos esim. erikseen käsketään hymyilemään. Minä hymyilen jumpassa jos hymyilyttää mutta se ei tarkoita sitä ettenkö pitäisi siitä ohjaajasta ja jumpan sisällöstä. Toivottavasti itse en ole happamalla naamalla aiheuttanut mielipahaa ohjaajalle. PS: Ihana panta! Pysyy korvat lämpimänä :)

kalastajanvaimo
308/356 | 

Olen sairaanhoitaja. En -luojan kiitos- tapaa tehdä yövuoroja, mutta nyt oli pakko auttaa kun hätä oli kova :)

Petriina
309/356 | 

Ihailen taas käsityötaitojasi . Itselläni taitaa olla huivi samanlaisesta langasta, se on ihanan pehmoinen !

petra
310/356 | 

hmm..ehkäpä sillä tytöllä sattui vaan silloin viime kerralla olemaan huono päivä, joka sitten tietysti vaikutti ohjaajana sinuunkin. pakko kyllä myöntää, että itsekin menen joskus jumppaan aggressioitani purkamaan eikä aina jaksa hymyilyttää.. harvemmin nyrpeä ilmeeni johtuu ohjaajasta. hassua kyllä sekin, että ennen kuin kirjotit tapahtuneesta, en ole ajatellut tilannetta jumppaohjaajan kannalta..usein kuvittelen, että olen vain osa "jumppaajien massaa" ja ohjaaja näkee meidät vain juuri tuona "massana". mutta ihana teko sinulta, itsekin pyrin joka jumpan jälkeen huikkaamaan kiitoksen ohjaajalle, sillä saan siitä hyvä mielen..tietysti toivon myös, että se antaa ohjaajalle hyvän mielen ja motivaatiota :)

Henriikka
311/356 | 

Mikä ihana käänne! Kävi jo mielessä yhtä ja toista tuon aijemman postauksen tästä tyttö Zumbassa- aiheesta mutta päättyi sekin sitten hyvin. Tosi kiva kuulla, ja tytöstä varmasti vielä kivampi oli kuulla että tykkäsit että hän tuli. Niin ja aivan ihanan pannan olet tehnyt. ? Kiitos innostuksesi olen vakaasti päättänyt että joululomalla kaivan lankakerät ja puikot esiin ja alan tehdä jotain käsilläni. Ihan mitä vaan, kunhan jotain jälkeä saan syntymään. Onkohan tuohon pantaan jotain ohjetta? Vai syntyikö vain omasta päästä? : -)

Vakava zumbailija
312/356 | 

Kävin kokeilemassa zumbaa ja se oli ihan okei, mutta jotenkin kaipasin jotain kaveria sille tunnille. Yksin siellä kankeilu oli vähän noloa ja jotenkin siinä olis pitänyt olla joku tuttu, jonka kanssa nauraa itelleen. Jotenkin en osannut lähteä siihen iloitteluun mukaan ilman että olis tuntunut teennäiseltä. En nyt osaa selittää paremmin, mutta ehkäpä sillä sun eturivin tytöllä oli sama fiilis ja siksi se siellä pyöritteli silmiään ekalla kerralla...? Toivottavasti mun ohjaajalle ei tullut samat fiilikset mun vakavasta naamasta kuin sulle tuli siitä tytöstä :D

Katri
313/356 | 

Teitpa ihanasti. Voi kumpa joku sanoisi noin minullekin sen jalkeen, kun olen yrittanyt pysytella jumppatunnilla edes jotenkin koreografioiden mukana (en osaa liikuttaa kasia ja jalkoja samaan aikaan, naytan varmasti katastrofilta). Pelastit varmaan sen tyton paivan. :)

Tykkaan kauheasti lukea sun blogia. Miten jaksatkin aina pysya niin positiivisena, vaikka taalla blogimaailmassakin ollaan niin ilkeita. Eletaan viela vahan eri elamanvaiheita kun ite oon vaan pieni opiskelijatytto, mutta silti saat muakin tsemppaamaan ja yrittamaan nahda paivien valoisammat puolet. Kiitos siita!

Katriina
317/356 | 

Ihana postaus :) Tunnistin niin itseni noista tunnelumipalloista :D Me naiset taidetaan joskus olla (yli)tulkitsijoita ja tosiaan kehitellään niitä tunnelumipalloja mm. toisen ilmeistä ja eleistä. Mutta hei, positiviistahan on että joskus ne tulkinnat menee metsään ja asiat ei olleetkaan niin huonosti kuin oli jo ehtinyt kuvitella :) Keep going Johanna!

kalastajanvaimo
318/356 | 

Kiitos ihanasta kommentista Katri <3 Tällaset kommentit juuri auttaa jaksamaan pysymään positiivisena niistä ilkeistä huolimatta :))) Positiivisuutta ei voi liikaa jakaa, joten olen tosi onnellinen jos siinä onnistun!

Madicken
319/356 | 

Varmasti jäi tytölle ainakin tämän kerran jälkeen hyvä fiilis :)

Olispa näppärää, kun osaisi neuloa. Tai jos viitsisi vaikka opetella. Heh. Ehkä joku kerta vielä. Siihen saakka saan kääriytyä rakkaan äitini tekemiin neuleisiin. Mmmmm.

Iloista viikkoa sinne!

kalastajanvaimo
320/356 | 

Hih, niin varmaan kaverin kanssa on hauskempaa :) Niin sillä tytöllä oli vaan ihan satavarmasti epämukava olo yksin siinä edessä! Juu kyllä tosiaan vakavalla naamalla saa olla jumpassa (itsekin usein olen kun oikein keskityn toisten tunneilla), ei ohjaajat siitä välitä, päinvastoin. Vasta sitten alkaa harmittaa, jos joku seisoo paikallaan ja vaan mulkoilee kiukkuisena ;D

kalastajanvaimo
321/356 | 

Kiitos, ihanaa että olet miettinyt asiaa ;D Panta syntyi omasta päästä, juu, mutta taidanpa liittää ohjeen postaukseen NYT :)

kalastajanvaimo
322/356 | 

Oi ei ohjaajat massaa näe vaan yksilöitä! Ihan totta. Ja totisena on ihan luonnollista olla, en minäkään (edes minä herkkis ;)) siihen reagoi jumpassa, anna mennä vaan ja agressioita purkamaan. Ohjaajana huolestuu vasta, jos jumppari seisoo paikallaan ja näyttää täysin kadottaneen liikkumisen ilon ja halun! :O
Ohjaajana parasta on saada positiivista palautetta tunnin jälkeen, totta kai! <3

kalastajanvaimo
323/356 | 

Voikun jaksais tehdä huivinkin juu... ei taida nyt ehtiä (keksii taas selityksiä ja tekosyitä kun on laiska ;)).

kalastajanvaimo
324/356 | 

Hih älkää toki huoliko keskittyneistä ilmeistä, ohjaajat niistä välitä :) Ei munkaan mielestä oo kovin luontevaa niin hymyillä kuin kiljuakaan jumppatunneilla käskystä -enkä todellakaan odota asiakkailtakaan. Kiits :)

kalastajanvaimo
325/356 | 

No niin sillä oli vain ihan selkeästi kurja olo siinä eturivissä, ois pitänyt tajuta... huoh :)

kalastajanvaimo
326/356 | 

Hmm, no olen myös terveydenhoitaja koulutukseltani, erikoistumistahan sekin.. Kyllä täällä arvostetaan suomalaista koulutusta ja helposti sain vakipaikan aikoinaan, vaikka norjalaisiakin hakijoita oli eikä mun kielitaitokaan päätä huimannut silloin ;)

kalastajanvaimo
327/356 | 

Hih, moni sanoo tätä :) Itseasiassa ohjaajana on jo tottunut noihin keskittyneisiin ryppyotsiin ja automaattisesti suhtautuu niihin vaan että tosissaan treenaavat, hyvä homma! :D Huolestun vasta, jos joku ihan jää paikoilleen ja pyörittelee silmiään, ei tunneilla tylsää pitäis olla vaan täysi meno! :))

kalastajanvaimo
332/356 | 

Oh thank YOU! Kiva kuulla etten ole ainoa :)) Tässa oli tosiaan onni onnettomuudessa että mun tulkinta oli tod. näk. aivan metsässä... Kiitos piristävästä kommentista!

kalastajanvaimo
334/356 | 

Oma hovineuloja (äiti) on vielä parempi! ;) Mutta ehdit kyllä oppiakin, aika simppeliähän toi on kuitenkin. Samoin, oikein kivaa viikkoa!

tiinanen
335/356 | 

Eli sitä tyttöä varmaan vaan ahdisti olla eturivissä silloin aiemmin. Ihanaa, että tarinalla oli näin onnellinen päätös! :D

Maatu
337/356 | 

Tuo panta! Minäkin haluan.. mutta himskatti, mistä minä nyt tähän hätään löydän pyöröpuikot?!?!

Upea tapa aloittaa aamu auringonnousua katsellen <3

anna
338/356 | 

eiköhän nyt sitä tyttöä, jolla ei edes ollut mitään sua vastaa ole analysoitu nyt jo ihan tarpeeksi, vai mitä hei. Joten eiköhän se nyt ihan oikeesti riitä. Eli siirrytään seuraavaan vatvottavaan asiaan eiks je?
aloitat muuten jokaisen vastauksen lähes aina sanomalla Hih!
hih kuinka tyttömäistä.
Ihana panta! olet todella aikaansaapa ja tehokas, että yölläkin kudot!
Hoitaako miehesi lapset kun olet töissä tai jumpalla?

tiukuu
339/356 | 

Kiitos ihanasta postautaksesta! Onneks on tollasia ilopillereitä kun sina:) Ja tosi kiva toi pantakin. Toivottavasti keittiökuvia tulee pian;)

maria
340/356 | 

yöllä valvominen voi olla mukavaakin (siis jos ei ole töissä) näkee esim. auringonnousun! on hyvä katsoa maailmaa välillä vähän eri näkökulmasta.

kalastajanvaimo
343/356 | 

Toi on kamalaa kun tekis mieli ruveta neulomaan, mutta kotona ei oo tarvikkeita! :D

Hantski
344/356 | 

Johanna sä oot NIIN ihana! Tätä sun blogia on niiin kiva lukee, ku sä avaudut tämmösistä asioista. Mut siihen edelliseen zumbapostaukseen mun pitiki lisätä, että ite ku olin zumbatunnilla, niin huomasin sun postauksen ansiosta, että varmaan tein vähä samanlaisen epämukavan olon sille ohjaajalle, kun olin siellä takarivissä niin kärttyinen. Mutta seki johtu suurimmaks osaks siitä, että ne liikkeet ei vaan onnistunu ja unohdin koko ajan kaiken, ja olin itselleni turhautunu, eikä niinkään ohjaajasta, joka oli sitäpaitsi kovin hyvännäkönen mies. :) On se kivaa, kun jaksat piristää meitä. :)

kalastajanvaimo
345/356 | 

Jees poks, eipä sitä tyttöa oo tarkoitus ollutkaan analysoida. Usein vaan jutut rönsyilee you know. Mitäs haluaisit ruveta vatvomaan ;)
...Jokaisen vastauksen lähes aina.... no joo, ehkä tarpeettoman usein, myönnan.
Mies juu hoitelee myös lapsia silloin tällöin :)

kalastajanvaimo
346/356 | 

Mun mielestä yöt on joskus jopa ihan ok... mutta ei mullekaan kuulu kuin aamu- ja iltavuorot. Joskus saatan ottaa ylimääräisia jos oikein kovasti tarvitaan. Saa hyvää neulomisaikaa ;))
Samoin! Keittiökuvat on pakko jättaä paremmalle valaistukselle huomiseen.... :)

kalastajanvaimo
348/356 | 

Totta vie! Joskin mun mielestä töissäkin on tosi ok jos tällai harvakseltaan saa valita koska yötöihin haluaa... ;)

kalastajanvaimo
349/356 | 

Voi ei kaikki on käynyt miettimään ohjaajien tunteita :D Älkää turhaan, ei me niin herkkiä olla mitä mun valitus antoi ymmärtää ;D Kiitos tosi ihanasta kommentista. Loistavaa kun zumbaohjaaja on hyvännäköinen mies, kummasti lisää motivaatiota hehe.
Piristän teitä todella mielelläni kun saan vastavuoroisesti näin kivoja kommentteja <3

Emmi
350/356 | 

Ihana panta ! Olispa itelläkin käsityötaidot hallussa :) Hyvän mielen blogi sinulla- ei voi muuta sanoa !

wanna-be -virkkaaja
351/356 | 

Kiva positiivinen postaus! Hyva etta zumba-juttu kaantyi lopulta parhain pain. Voisitko viela laittaa selkokieliset ohjeet miten virkataan kukka. Olen AINA halunnut oppia sen:-) sun ohjeilla opin kutomaan palmikkoakin...

F
352/356 | 

"eiköhän nyt sitä tyttöä, jolla ei edes ollut mitään sua vastaa ole analysoitu nyt jo ihan tarpeeksi, vai mitä hei. Joten eiköhän se nyt ihan oikeesti riitä. Eli siirrytään seuraavaan vatvottavaan asiaan eiks je?
aloitat muuten jokaisen vastauksen lähes aina sanomalla Hih!
hih kuinka tyttömäistä.
Ihana panta! olet todella aikaansaapa ja tehokas, että yölläkin kudot!
Hoitaako miehesi lapset kun olet töissä tai jumpalla?"

Jos ärsyttää noin v'tusti lukea jotakin blogia niin kannattaisi keksiä itselleen jotakin parempaa tekemistä eikä alkaa muille v'ttuilemaan, vai mitä hei. Eiks je?

leni
353/356 | 

Blogiasi on NIIIIN kiva lukea, fanitamme molemmat, sekä äiti että tytär! Olet saanut meidätkin innostumaan taas neuleista, tyttäreltä tuli jo tiukkaa tilausta :-) ponchosta ja villapaidasta. Ja mulle kauluri.

Symppaan yötöitä, teen itsekin työssäni välillä varhain aamuyöllä alkavia vuoroja. Vaikka se on fyysisesti rankkaa, niin jollain lailla pidän niistä vuoroista; kaupunki on ihan tyhjä ihmisistä työhön mennessä. Kettuja sun muita eläviä kyllä näkee, ja välillä huikeita auringonnousuja yms. Kotiin tullessa naapurustossa ei ole ristin sielua. Ihana hiljaisuus vaan ja minä. Jos sattuu kaunis päivä, voi päivänokoset vetäistä vaikka aurinkotuolissa pihalla.

Sinulla on selvästi myös taiteellisia lahjoja, piirutuksesi ovat hienoja!

Pupu
354/356 | 

Itse huomasin eilen zumbassa, että toiset keskittyy askeleisiin niin tosissaan, että ilmekin vakavoituu. Itse olen tanssinut joskus flamencoa ja nautin zumbasta täysin rinnoin. Ei tarvitse laskea ja miettiä, kumpi jalka eteen. Zumbasta tulee ihan mielettömän hyvä mieli. Saimme sen vihdoinkin tänne Keski-Eurooppaankin, vuoden Suomea jäljessä. Paikallinen nuorinainen haki muuten oppinsa Norjasta :)

iisa
355/356 | 

voi huippua!!! se tyttö tuli! oli varmaan eturivissä vaan niin orpona ja nolona yksin askeleidensa kanssa... mutta kyllä sä olet suloinen kun kävit sitä vielä moikkaamassa!

ninnukka
356/356 | 

hassua.. en tiennyt että olet hoitoalalla, mutta jotenkin arvasin sen :)
Olet ihan hoitajan oloinen :)
Sun blogi on ihan huippu... tätä lukiessa tulee aina hyvä olo ja alkaa hymyilyttää.... ja se on aika harvinaista kun masennuksen kanssa taistelee...
Miten pystytkin tekemään tästä niin positiivisen ja iloisen!!

St. Brigitten
357/356 | 

Ihana panta! Täytyy kokeilla tehdä...

Mainitsin sinusta uusimmassa postauksessani, toivottavasti ei haittaa :)

Hanna
358/356 | 

Hei,

Kiitos taas kivasta postauksesta!

Mulla olis yksi kysymys liittyen liikuntaan kun selvästi olet sen ammattilainen.
Eli - miten vatsalihasliikkeistä oppii tykkäämään, ja muutenkin keskivartaloon kohdistuvista liikkeistä? Onko tämä jokin taipumusjuttu vai liittyykö lapsuuden jumppatunnilla saatuun traumaan tms?
Rakstan liikuntaa, varsinkin juoksemista ja tanssia, mutta kiristävää ja kihelmöivää tunneta vatsalihasliikkeiden jälkeen vatsan seudulla en voi yksinkertaisesti sietää.

Siksi kait on turha unelmoida täyskiinteästä kropasta...

Kiitos vielä päivienpiristysblogista!

LaraK
359/356 | 

Hih! Mä jotenkin arvasin :) Ne myrtsit naamat on aina niitä keskittyneimpiä. Mä olen kanssa aina yrittänyt olla se opettaja joka yrittää olla iloinen ja antaa positiivista palautetta ja myös rakentavaa palautetta kannustavasti! Tsemppiä zumbailuun :)

Lumikko
360/356 | 

Moi! En ole koskaan aikaisemmin kommentoinut tänne, vaikka jo puolisen vuotta aina silloin tällöin kurkkinut. Nyt halusin kuitenkin sanoa, että tuli hyvä mieli puolestasi kun se tyttö tuli takaisin. Kiva että huikkasitkin hänelle jotain, en usko että pitää sinua ollenkaan outona. Ymmärrän hyvin, että asia jäi edellisen kerran jälkeen mietityttämään; tuo "tunnelumipallo" on just hyvä termi sellaiselle.

Minusta blogisi on muuttunut koko ajan kivemmaksi, hauskemmaksi (siis humoristisemmaksi) ja jotenkin henkilökohtaisemmaksi. Tämä taitaa olla ainoa näistä todella suosituista, suomenkielisistä blogeista, joita seuraan; sinulla on jalat maassa ja sydän paikallaan. Arvostan myös sitä, että jaksat vastailla kommentteihin, vaikka niitä tulee niin paljon.

Mukavaa loppusyksyä!

ciica
361/356 | 

Mulla on sulle, Hanna, pari vinkkiä. Kokeile näitä ja kuulostele, josko olisi muuttunut miellyttävämmäksi:

HENGITYS: Tarkista, että annat hengityksen virrata, kun teet keskivartaloliikkeitä (ettet pidätä sitä, kuin painonnostaja). Rankimpaan vaiheeseen uloshengitys.

HARJOITTELU: Mitä enemmän teet, sitä miellyttäväksi homma muuttuu, koska sinusta tulee vahvempi, lihaskestävyys ja lihasvoima kasvaa. Esim. lihaksiston aineenvaihdunnassa tapahtuu muutoksia, "kihelmöinti" muuttuu erituntuiseksi.

VENYTTELY: Kiristely ja kihelmöinti hellittää, kun löydät itsellesi sopivat vatsalihasvenytykset. Joskus voi olla parempi liikuskella venytyksessä. Muista tässäkin tarkistaa, että annat hengityksen virrata.

OMA TASO: Itseään pitää haastaa, jotta kehittyy. Mutta... Jos jumpassa tehdään keskivartaloa, ohjaaja antaa usein vaihtoehtoja. Tee omalla tasolla, vaikka viereinen tyyppi tekee kaikennäköisiä akrobatiatemppuja.

PSYYKKAUS: Selitä itsellesi, mistä kihelmöinti ja kiristys kertoo. Vatsalihastreeni on muutakin kuin kiinteytystä. Sinä huolehdit tukilihaksistostasi: tarvitset vahvan rungon, jotta voit nauttia elämästä nyt ja tulevaisuudessa, ilman TULE-oirehtimista (googleta TULE jos ei tuttu). Kiristys ja kihelmöinti on kehosi tapa viestiä juuri tästä vahvistumisesta, että sitä todella tapahtuu.

Iloisia hetkiä kaikille zumbaajille ja muille jumppareille ja ihanille, kaikkensa antaville ohjaajille. Sellaisille kuin Johanna.

T: liikuntapedagogiikan opiskelija ja kaikennäköisen liikunnan harrastaja ja ohjaaja

Hanna
362/356 | 

Hei kiitos kommentista!

Täytyy kokeilla kaikkea uutta, psyykkausta ainakin. Joogaa harrastankin koska mulla on juuri periytyvä tukielintensairaus. Mutta niitä tärkeitä (pakosta) harrastettavia keskivartalon liikkeitä en vaan saa miellyttäviksi tai "koukuttaviksi" niinkuin muuta liikuntaa. Vaikka mminun jos kenen pitäisi niistä oppia nauttimaan, pakon edessä. Ehkä tuo pakko onkin nyt avainsana tähän, jos se ei olisi pakollista eli lääkärin määräämää niin ehkä oppisinkin tykkäämään...

kalamuija ja lappilifestyle
363/356 | 

Onko vrk-rytmi sekaisin? Mä lopetin valvomisen (3 yötä) sunnuntaina ja vieläkin rytmi vähän sekaisin ja väsy ja kvalm jne. Ei tää kivaa ole. Mutta aikansa kutakin:) Kuinka monta %:sta stillingiä teet? Vai keikkailetko vain?

kalastajanvaimo
365/356 | 

No juu kyllä se sit pitäis laittaa! Yritän saada aikaiseksi kukan ohjeen :)

kalastajanvaimo
367/356 | 

Kiitti leni, hauska kuulla :) Niin meilläkin lukee sekä äiti että sen tytär (mun sisko siis) ;))
Oih, juuri tollaset aamuhetket on joskus hienoa kokea. Varhaiset aamut ja aamuyöt yleensäkin!

kalastajanvaimo
368/356 | 

Hih, Norjassa on varmasti hyvä oppi! ;) Meidän kouluttaja tosin oli belgialainen, että en sit tiedä... :D Samaa mieltä zumbasta, se on vaan niin hauskaa!

kalastajanvaimo
372/356 | 

Kiitti ciicalle ja tsemppejä Hannalle: ihan varmaan se on se "pakko" joka haittaa... eikö hyvä musiikkikaan auta? Shakiran Hips dont lie sekä Poco de amor antaa mulle tuhannesti vatsalihas-energiaa kun taas selkiä teen NAUTTIEN Santanan ja Sealin You're my kindin tahdissa.... :)

kalastajanvaimo
373/356 | 

No niinhän te sanoitte (ja mun järki) -kiitti :) Kuulostaa ihanalta ohjaajalta (sinä siis) :))

kalastajanvaimo
374/356 | 

Oi kiitti Lumikko! Kiva kuulla myös toi henkilökohtaisuus -juttu kun itsestä tuntuu välillä niin kovin anonyymiltä. Kiva siis että teille kuitenkin välittyy myös persoonallisuutta! Kommentteihin yritän tosiaan vastailla, mutta ontuuhan sekin homma aina välillä :S -niitä juttuja, joissa toivoisi olevansa parempi... Kaiken kaikkiaan kiitos todella paljon mukavasta kommentista! <3

kalastajanvaimo
375/356 | 

Moi, ei mennyt kyllä yhtään sekaisin yhdestä yöstä! :) Heräsin jo puolenpäivän aikaan, joten olin samana iltana valmis nukkumaan aikaisin. Mulle muutenkin sopis yövuorot aika hyvin. Mulla on pieni virka noin 30%, mut siihen ei siis kuulu yöt :) Tsemppiä sekoilun kanssa, toivottavasti pian parempi olo :D

Hanna
376/356 | 

Kyllä noilla pitäis yhdet vatsalihakset saada tehtyä ;) Mielimusa varmaan voisi tehotakin.. Kiitos tsemppauksesta!

teukkis
377/356 | 

Hei Johanna!

Saataisko postaus kylppäriosastostasi? Kiinnostaisi kovasti nähdä.

L
378/356 | 

Missä sä olit yötöissä? Oonko käsittänyt väärin (ilmiesesti joo) että työtäsi on vain zumbaohjaajana? :o

Niina
379/356 | 

Pakko kysyä, että miten oot saanu sun tukasta noin ihanan värisen? :) Raidoilla? Monivärisillä vai miten? :) Ihanuus mikä tukka!!

laura
381/356 | 

IHANA toi panta <3

turqoisetoday.blogspot.com
turqoisetoday.blogspot.com
turqoisetoday.blogspot.com
turqoisetoday.blogspot.com

external hemorrhoids treatment
383/356 | 

On the different end of the dimensions, be careful for similar or very comparable feedback posted from lots IP addresses. This means that the spammer thinks they will change their IP to evade detection. There?s a fairly easy solution. Delete the lot.

Alden Lastiri
384/356 | 

I like the helpful information you provide in your articles. I?ll bookmark your weblog and check again here frequently. I am quite sure I?ll learn many new stuff right here! Good luck for the next!

Raymond Nagtalon
385/356 | 

I carry on listening to the news speak about getting boundless online grant applications so I have been looking around for the finest site to get one. Could you tell me please, where could i get some?

debt counselling
386/356 | 

I admire the beneficial info you provide inside your articles or blog posts. I'll bookmark your weblog and have my youngsters test up right here usually. I'm very positive they will learn a lot of new things right here than anyone else!

dui lawyers wodonga
387/356 | 

Dude, please tell me that youre heading to write extra. I notice you havent written an additional weblog for a while (Im just catching up myself). Your weblog is just also important to become missed. Youve got so very much to say, such knowledge about this subject it would be a shame to see this weblog disappear. The internet needs you, man!

interes hipoteca
388/356 | 

Took me time to read all the comments, but I genuinely enjoyed the post. It proved to be Pretty useful to me and I'm sure to all the commenters right here It is always great when you can not only be informed, but also entertained I'm sure you had fun writing this post.

Health Research
389/356 | 

I'd wish to thank you for that efforts you've created in writing this write-up. I'm hoping the exact same ideal work from you in the long run too. Actually your inventive writing skills has inspired me to begin my personal BlogEngine weblog now.

forum post backlinks
390/356 | 

Sick! Just acquired a brand-new Pearl and I can now read your blog on my phone?s browser, it didn?t function on my old one.

ekg interpretations training
391/356 | 

Thanks for taking the time to talk about this, I feel strongly about it and adore finding out extra on this subject. If achievable, as you acquire expertise, would you mind updating your weblog with extra info? It is very helpful for me.

enchères à un sou
392/356 | 

Thanks for taking the time to talk about this, I really feel strongly about it and love understanding more on this subject. If possible, as you gain expertise, would you mind updating your blog with much more data? It is extremely useful for me.

Alcanza el orgasmo
393/356 | 

I'd wish to thank you for that efforts you've created in writing this article. I am hoping the same finest function from you inside the future as well. Actually your creative writing abilities has inspired me to begin my very own BlogEngine blog now.

Online Web Designer Course
394/356 | 

Dude, please tell me that youre going to publish extra. I notice you havent written an additional blog for a while (Im just catching up myself). Your weblog is just too important to be missed. Youve acquired so a lot to say, this kind of knowledge about this topic it would be a shame to see this weblog disappear. The internet needs you, man!

dentiste montreal
395/356 | 

How is it that just anyone can write a blog and get as popular as this? Its not like youve said something incredibly impressive --more like youve painted a pretty picture through an issue that you know nothing about! I dont want to sound mean, here. But do you truly think that you can get away with adding some pretty pictures and not really say anything?

Husera
396/356 | 

Youre so right. Im there with you. Your weblog is surely worth a read if anyone comes across it. Im lucky I did because now Ive received a whole new view of this. I didnt realise that this issue was so important and so universal. You absolutely put it in perspective for me.

health insurance
397/356 | 

I admire the useful info you offer inside your content. I will bookmark your blog and have my youngsters test up right here often. I am very certain they will discover lots of new things right here than anybody else!

how to get rid of pimples fast
401/356 | 

You have brought up a very superb details , thankyou for the post. "Beginnings are apt to be shadowy and so it is the beginnings of the great mother life, the sea." by Rachel Carson.

Beau Abdou
404/356 | 

I am often to blogging and i really appreciate your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your site and keep checking for new information.

Bi Folding Doors
405/356 | 

I love the efforts you have put in this, thank you for all the great blog posts.

Andrew Corelli
406/356 | 

I simply want to tell you that I am just new to weblog and absolutely liked you're web blog. Almost certainly I?m planning to bookmark your site . You certainly have terrific posts. Thanks a bunch for sharing your blog site.

Aurora Canterberry
409/356 | 

I am continuously searching online for articles that can aid me. Thanks!

Travel
410/356 | 

Only wanna remark that you have a very nice web site , I the style and design it really stands out.

location de voiture Casablanca
411/356 | 

Hi, I just discovered your site through Google. Your post is truly relevant to my life right now, and I am definitely satisfied I came across your blog.

solar energie
412/356 | 

I additionally believe that mesothelioma is a rare form of cancer that is often found in all those previously subjected to asbestos. Cancerous tissues form in the mesothelium, which is a protecting lining that covers almost all of the body's bodily organs. These cells commonly form inside lining with the lungs, abdomen, or the sac which encircles one's heart. Thanks for discussing your ideas.

Irwin Dai
413/356 | 

You've got a good blog there keep it up. I'll be watching out for most posts.

scholarships for college students
414/356 | 

You really make it seem so straightforward with your presentation but I find this matter to be really something that
I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for
me. I am looking forward for the next post, I will try to locate that the hang of it!

how much pauline potter weight...
415/356 | 

I enjoy the efforts you have put in this, thanks for all the great posts.

Video Wallpaper
416/356 | 

I like this site very much so much excellent info . "You can't turn back the clock. But you can wind it up again." by Bonnie Prudden.

3D Names APK 5.0
417/356 | 

Excellent post at Käänteitä | Kalastajan vaimo. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely useful info particularly the last part :) I care for such information a lot. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and good luck.

charmglowgrill
418/356 | 

Thanks for your exciting article. One other problem is that mesothelioma is generally brought on by the inhalation of material from asbestos fiber, which is a cancer causing material. It is commonly witnessed among staff in the construction industry who may have long contact with asbestos. It could be caused by residing in asbestos protected buildings for some time of time, Genetic makeup plays a crucial role, and some consumers are more vulnerable to the risk than others.

Layne Sutphen
419/356 | 

Hey There. I found your blog using msn. That is an extremely neatly written article. I?ll make sure to bookmark it and come back to read extra of your useful info. Thanks for the post. I will definitely return.

telephone therapy
420/356 | 

Very interesting information!Perfect just what I was looking for! "Love endures only when the lovers love many things together and not merely each other." by Walter Lippmann.

solar lights
421/356 | 

I truly appreciate this post. I've been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again! "That which does not kill us makes us stronger." by Friedrich Nietzsche.

szkolenia forex
422/356 | 

Well I definitely enjoyed reading it. This information procured by you is very practical for good planning.

Adalberto Zahniser
423/356 | 

There is noticeably a bundle to know about this. I assume you made certain nice points in features also.

ceny w?gla kamiennego w Wielko...
424/356 | 

Na zbycie wabi?c? cen? ma Na rynku absorbuj?c? cen? posiada eko-groszek oraz w?giel brunatny, jakie przynale?? do ekologicznych opa?ów. S? tacy, którzy mieli styczno?? ju? z w?glem brunatnym, opracowali sobie odpowiednie metody spalania owego paliwa oraz s? nadzwyczaj zaspokojeni. tudzie? w?giel brunatny, jakie przynale?? do ekologicznych paliw. S? tacy, którzy mieli styczno?? ju? z Na zbycie wabi?c? cen? ma eko-groszek oraz w?giel brunatny, które wpisuj? si? do ekologicznych paliw. S? ludzie, którzy mieli do czynienia ju? z w?giel brunatny wykonali sobie adekwatne metody spalania niniejszego paliwa i s? niezwykle usatysfakcjonowani., eksploatowali sobie poprawne metody palenia niniejszego opa?u tudzie? s? bardzo zadowoleni.

karya komunikasi unhas
425/356 | 

Some truly select blog posts on this web site , saved to bookmarks .

zabezpieczanie danych online w...
427/356 | 

Nie bacz?c na to, i? wi?kszo?? z nas jest ?wiadoma, jak kluczowe mo?e by? regularne Zabezpieczania danych online, wzorców, umów, poczty, prac albo po prostu informacji b?d?cych owocem w?asnych docieka?, rzadko kto ma w sobie tyle stanowczo?ci aby proces ten osi?ga? z nale?yt? cz?sto?ci?. Aby dowiedzie? si? wi?cej mo?esz skorzysta? z W ??cze

mouse click the next up coming...
428/356 | 

That is very fascinating, You're an excessively professional blogger. I have joined your feed and sit up for in quest of extra of your excellent post. Additionally, I've shared your site in my social networks!

Location voiture Casablanca
430/356 | 

Have you ever wondered who posts some of this stuff that you come across? Recently it seems to have become an epidemic, although it seems to be changing for the better. Do you agree?

dududukkkkkkk
431/356 | 

Käänteitä | Kalastajan vaimo Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I've truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

check that
432/356 | 

Excellent blog right here! Additionally your web site rather a lot up fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my web site loaded up as quickly as yours lol

Lacy Glassburn
433/356 | 

I went over this site and I conceive you have a lot of excellent info, saved to bookmarks (:.

strony www bydgoszcz
434/356 | 

Very interesting details you have noted , thanks for posting . "The best time to do a thing is when it can be done." by William Pickens.

Zdrowe papierosy
437/356 | 

Oh my Christianity! a certain tremendous drug dude. Thank you Inversely I?m experiencing disquiet in there with ur rss . Don?t go without saying argument Ill-qualified on route to subscribe on it. Is there anyone getting an just alike rss allowance? Anybody who is abreast of fair respond. Thnkx

baju bayi
438/356 | 

Käänteitä | Kalastajan vaimo Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I've really enjoyed browsing your blog posts. In any case I'll be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

business
440/356 | 

Youre so cool! I dont suppose Ive learn anything like this before. So nice to find any individual with some authentic thoughts on this subject. realy thanks for beginning this up. this web site is something that is needed on the internet, someone with a bit originality. helpful job for bringing something new to the web!

metal wall art
441/356 | 

As soon as I noticed this internet site I went on reddit to share some of the love with them. "Love the little trade which thou hast learned, and be content therewith." by Marcus Aurelius Antoninus.

Andrew A. Sailer
442/356 | 

Heya i am for the first time here. I found this board and I to find It truly useful & it helped me out much. I am hoping to provide one thing again and aid others such as you aided me.

Bree Debernardi
443/356 | 

I?m not sure where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for magnificent information I was looking for this info for my mission.

apartamenty zakopane
444/356 | 

Hi this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

Saxophone lessons los angeles
445/356 | 

Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I'm still new to the whole thing. Do you have any recommendations for rookie blog writers? I'd genuinely appreciate it.

Jan Begum
446/356 | 

We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your site provided us with valuable info to work on. You have done a formidable job and our entire community will be grateful to you.

is there any possible way to g...
447/356 | 

You have remarked very interesting details ! ps decent site. "Gratitude is the sign of noble souls." by Aesop.

criminalbackgroundchecked.com
448/356 | 

I am having a weird downside I cannot appear to have the ability to link to your rss feed.

im using google reader Fyi.

Marilyn Altobell
449/356 | 

You made various fine points there. I did a search on the issue and found mainly persons will agree with your blog.

tapety na telefon
450/356 | 

Oh my Christianity! accurate tremendous feature dude. Thank you Inversely I?m experiencing bother together with ur rss . Don?t go without saying why Inadequate on route to subscribe against it. Is there anyone getting a certain alike rss abatement? Anybody who is abreast of gratifyingly respond. Thnkx

london escort agency
451/356 | 

Undeniably believe that which you said. Your favorite justification seemed to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they plainly don't know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

Kalyn Grashot
452/356 | 

Thank you for the blog post. Thomas and I happen to be saving for a new guide on this matter and your short article has made us all to save our own money. Your thinking really resolved all our issues. In fact, over what we had thought of in advance of the time we ran into your great blog. I actually no longer nurture doubts and also a troubled mind because you have actually attended to the needs above. Thanks

android apps
454/356 | 

Käänteitä | Kalastajan vaimo Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts. In any case I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

Temple Run Brave Disney apk
455/356 | 

Excellent post at Käänteitä | Kalastajan vaimo. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very useful info particularly the last part :) I care for such information a lot. I was seeking this particular information for a very long time. Thank you and good luck.

andy
456/356 | 

Very interesting points you have mentioned , thanks for putting up. "'Tis an ill wind that blows no minds." by Malaclypse the Younger.

Patientia Apk v1.0 (1.0)
457/356 | 

Great post at Käänteitä | Kalastajan vaimo. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very helpful info specially the last part :) I care for such info a lot. I was seeking this certain info for a very long time. Thank you and best of luck.

Trinh Riehl
458/356 | 

Can I just say what a relief to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

price per head bookie service
459/356 | 

Very interesting subject , thanks for putting up. "Not by age but by capacity is wisdom acquired." by Titus Maccius Plautus.

3D New Year Live Wallpaper v1....
460/356 | 

Käänteitä | Kalastajan vaimo Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I've really enjoyed browsing your blog posts. After all I'll be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

john
461/356 | 

Aw, this was a actually nice post. In concept I wish to put in writing
such as this moreover E taking time and precise effort to make a very good articleÖ conversely what can I sayÖ
I procrastinate alot and not at all seem to locate one thing done.

Lee Randklev
462/356 | 

I?d have to check with you here. Which is not something I usually do! I enjoy reading a post that will make people think. Also, thanks for allowing me to comment!

Bertram Schuele
464/356 | 

Merely a smiling visitor here to share the love (:, btw great style and design. "Justice is always violent to the party offending, for every man is innocent in his own eyes." by Daniel Defoe.

Dusty Shigematsu
466/356 | 

I've been surfing online greater than three hours nowadays, but I never discovered any interesting article like yours. It is pretty price sufficient for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made just right content material as you probably did, the internet can be a lot more useful than ever before. "When the heart speaks, the mind finds it indecent to object." by Milan Kundera.

bankowoz
467/356 | 

Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I've truly enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

arcade
468/356 | 

Its superb as your other blog posts : D, thankyou for posting . "Slump I ain't in no slump... I just ain't hitting." by Yogi Berra.

Debera Mautino
470/356 | 

An attention-grabbing dialogue is value comment. Iâ??m certain that its greater to write on this subject, towards the often be a taboo subject but typically persons are not sufficient to speak on such topics. To another location. Cheers

batch oven
472/356 | 

Heya i am for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you helped me.

Casablanca Limousine
474/356 | 

I am a ex 2 pack a day or more smoker. I have been smoke free for two months, now. This is the longest I have gone in 22 years of smoking. Last record was 2 days. No more wheezing, have better lung capacity, taste and smell senses have improved dramatically. I now am in the process of weening myself off of E-Cigs and have been making great progress at it. It seems nicotine without all the chemicals is less addictive, at least in my case it is. This in my eyes is the greatest product I have ever purchased in my life. It has given me a new lease on it to boot. This product has changed my life forever. Please by all means contact me if you would like to hear more, and the whole story, as I have been keeping track of it.

charmglowgrill
475/356 | 

Thanks for your helpful post. Through the years, I have come to be able to understand that the particular symptoms of mesothelioma cancer are caused by your build up associated fluid between the lining on the lung and the chest muscles cavity. The ailment may start in the chest spot and spread to other parts of the body. Other symptoms of pleural mesothelioma cancer include fat loss, severe respiration trouble, fever, difficulty ingesting, and infection of the face and neck areas. It needs to be noted that some people having the disease will not experience any kind of serious indications at all.

Rocket Music Player Premium v1...
476/356 | 

Excellent post at Käänteitä | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I am impressed! Very helpful info specifically the last part :) I care for such info much. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and good luck.

ROM Manager Premium v5.0.0.8 A...
477/356 | 

Käänteitä | Kalastajan vaimo Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I've really enjoyed browsing your blog posts. After all I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

watch ufc 147 online
479/356 | 

Absolutely indited content, thanks for selective information. "In the fight between you and the world, back the world." by Frank Zappa.

Rosemary Alexiou
480/356 | 

So glad it was helpful Marilyn. I'll appear forward to seeing your pins!

Jason Mcneece
481/356 | 

You gave tremendous positive points there. I did a search on the topic and found most peoples will agree with your blog. Different people have different feelings for this newly formed tradition.

3D Names APK 5.0
482/356 | 

Great post at Käänteitä | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I am impressed! Very useful information specially the last part :) I care for such info much. I was seeking this particular info for a long time. Thank you and best of luck.

best notebook reviews
483/356 | 

thank you for all your efforts that you have put in this. Very interesting information. "The rule is perfect in all matters of opinion our adversaries are insane." by Mark Twain.

Remedios Aloi
484/356 | 

Very interesting topic , regards for posting . "Education a debt due from present to future generations." by George Peabody.

Twanna Scott
485/356 | 

Thanks a lot for providing individuals with an exceptionally superb possiblity to read critical reviews from this blog. It really is very great and as well , stuffed with amusement for me and my office co-workers to visit your site not less than three times weekly to see the fresh items you have got. And lastly, I'm always astounded with all the exceptional tips you serve. Selected two areas on this page are truly the most suitable we have all ever had.

garden furniture sale
486/356 | 

Reading by way of your nice content material, will help me to do so at times.

Trytomy
487/356 | 

Musimy by? jednak ostro?ni - jest bez liku bajecznie kwitn?cych Cebulki Kwiatów, których zapachy nie nale?? do przyjemnych. Nale?? do nich np. czarny bez czy berberysy, nie zasadzamy ich zatem w miejscu w którym ubóstwiamy pi? kawusi? lub odpoczywa? na le?aku. Aby dowiedzie? si? wi?cej przejd? na Nasz adres: Cebulki Kwiatowe

Margot Blaida
488/356 | 

Very interesting info !Perfect just what I was searching for! "He who spares the wicked injures the good." by Seneca.

What is Kegel
489/356 | 

Thank you for helping out, good info. "Our individual lives cannot, generally, be works of art unless the social order is also." by Charles Horton Cooley.

weight loss clinic
490/356 | 

I truly appreciate this post. I've been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again!

Temple Run Brave Disney apk
492/356 | 

Käänteitä | Kalastajan vaimo Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

Ostry?
493/356 | 

Spo?ród Cebule Kwiatów, jakie mo?na poleci? do uprawy, przez wzgl?d na ich pi?kny aromat znajduj? si? hiacynty i nie wszystkie gatunki lilii i narcyzów. Zapewne uraduje Pa?stwa fakt i? bylina jaka wydziela pi?kne silne zapachy to tak?e p?omyk wiechowaty - jedna z najpopularniejszych kwiaty ozime balkonowych, prosta do uprawy oraz wdzi?cznie kwitn?ca.

baby earrings
495/356 | 

Thanks for this page, I read this and was astounded by it. Shall keep on looking through more of your posts. I hope that you will continue to discuss more of these blogposts. Many thanks!

zdjecia slubne
496/356 | 

ego cooked-up your blog situation thereby google abstract alveolar Broadway of your prehistoric posts. Continue prior moonlight the benevolent scalp. ethical self even-handed add downright your RSS food till my MSN News Reader. Seeking modish pending trace several exclusive of alter ego soon thanks to!?

unterdeckbahn
497/356 | 

Aw, this was a really nice post. In concept I want to put in writing like this additionally ? taking time and precise effort to make an excellent article? but what can I say? I procrastinate alot and under no circumstances seem to get one thing done.

opis stanowisk pracy
498/356 | 

With every little thing that appears to be developing within this subject material, your viewpoints are relatively stimulating. Nevertheless, I appologize, because I can not subscribe to your whole plan, all be it exhilarating none the less. It seems to me that your opinions are generally not totally justified and in actuality you are yourself not really totally confident of your assertion. In any event I did appreciate reading through it.

fotografia slubna wroclaw
499/356 | 

My partner and I absolutely love your blog and find almost all of your post's to be precisely what I'm looking for. can you offer guest writers to write content for you? I wouldn't mind creating a post or elaborating on a lot of the subjects you write about here. Again, awesome site!

final fantasy 3 apk
500/356 | 

Great post at Käänteitä | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I'm impressed! Very helpful info specially the last part :) I care for such info a lot. I was looking for this particular information for a long time. Thank you and best of luck.

Chasidy Pasvizaca
501/356 | 

I surely didnâ??t comprehend that. Learnt a thing new today! Thanks for that.

E-papierosy
503/356 | 

Oh my Christianity! absolute tremendous feature dude. Thank you Per contra I?m experiencing concern together with ur rss . Don?t bet on argument Ill-qualified on subscribe on it. Is there anyone getting any one identical rss abatement? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

soundcloud promotion
505/356 | 

Exactly what I was searching for, appreciate it for putting up. "Every failure is a step to success..." by William Whewell.

final fantasy 3 apk
506/356 | 

Nice post at Käänteitä | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I am impressed! Very useful info particularly the last part :) I care for such information a lot. I was seeking this certain info for a very long time. Thank you and good luck.

chocolate fountain rental newa...
507/356 | 

I always was interested in this subject and still am, thankyou for putting up.

Merry Seufer
508/356 | 

Great tremendous issues here. I¡¦m very happy to see your post. Thanks so much and i'm taking a look ahead to touch you. Will you please drop me a e-mail?

depresion
509/356 | 

The core of your writing while sounding reasonable at first, did not settle very well with me personally after some time. Someplace throughout the sentences you were able to make me a believer unfortunately just for a very short while. I however have a problem with your leaps in assumptions and one might do nicely to help fill in all those gaps. If you actually can accomplish that, I will surely be impressed.

read this
510/356 | 

I like this post, enjoyed this one regards for putting up. "To the dull mind all nature is leaden. To the illumined mind the whole world sparkles with light." by Ralph Waldo Emerson.

spirit animal
511/356 | 

But wanna state that this is extremely helpful, Thanks for taking your time to write this. "Truth is the summit of being justice is the application of it to affairs." by Ralph Waldo Emerson.

Kegel_Exercise
512/356 | 

I really like your writing style, superb info , regards for posting : D.

Manchester Gay
514/356 | 

I will right away snatch your rss as I can not find your e-mail subscription link or newsletter service. Do you have any? Kindly let me understand so that I may just subscribe. Thanks.

online cigarettes
515/356 | 

I also believe that mesothelioma cancer is a unusual form of melanoma that is commonly found in these previously subjected to asbestos. Cancerous tissues form inside the mesothelium, which is a shielding lining which covers the vast majority of body's areas. These cells usually form inside the lining with the lungs, abdominal area, or the sac that really encircles the heart. Thanks for discussing your ideas.

Pattaya forum
517/356 | 

I always was interested in this topic and stock still am, regards for posting .

Paket Juni
518/356 | 

I really appreciate this post. I've been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again!

metal fabrication bellingham wa
519/356 | 

Thank you for any other informative blog. The place else may I am getting that type of info written in such an ideal approach? I've a undertaking that I'm just now operating on, and I have been at the look out for such information.

w?giel koks
520/356 | 

Na rynku wzi?t? cen? posiada Na zbycie dobr? cen? posiada eko-groszek oraz w?giel brunatny, jakie nale?? do ekologicznych opa?ów. S? tacy, którzy mieli do czynienia ju? z w?glem brunatnym, wypracowali sobie odpowiednie metody wypalania niniejszego opa?u i s? niezmiernie zaspokojeni. i w?giel brunatny, jakie przynale?? do ekologicznych opa?ów. S? ludzie, którzy spotkali si? ju? z Na rynku atrakcyjn? cen? ma eko-groszek oraz w?giel brunatny, jakie przynale?? do ekologicznych paliw. S? ludzie, którzy mieli do czynienia ju? z w?giel brunatny eksploatowali sobie odpowiednie metody palenia tego opa?u tudzie? s? bardzo zadowoleni., wyrobili sobie w?a?ciwe metody palenia tego opa?u tudzie? s? nadzwyczaj usatysfakcjonowani.

reverse phone lookup yellow pa...
522/356 | 

Great blog post, Ive bookmarked this page and have a feeling Ill be returning to
it regularly.

Franklyn Moodispaugh
524/356 | 

Took me time to read all the comments, but I really enjoyed the article. It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the commenters here! It's always nice when you can not only be informed, but also entertained! I'm sure you had fun writing this article. Twitter can perform all this.

metal roofing ontario
525/356 | 

I really appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You've made my day! Thx again

Free article directory
527/356 | 

I like your writing style truly enjoying this site. "My home is not a place, it is people." by Lois McMaster Bujold.

Cebule kwiatow Pustynnik himal...
529/356 | 

Z kwiaty balkonowe, które warto zaleci? do hodowli, przez wzgl?d na ich ?liczny zapach znajduj? si? hiacynty a tak?e nie wszystkie odmiany lilii i narcyzów. Niechybnie uraduje Pa?stwa informacja i? bylina która wydziela pi?kne wyra?ne zapachy to tak?e p?omyk wiechowaty - jedna spo?ród najpopularniejszych Cebule Kwiatowe balkonowych, nieskomplikowana do hodowli i fantastycznie kwitn?ca. Wi?cej informacji pod adresem: http://www.kwiatyozdobne.pl/kwiaty-jesienne/jaskier-pelny-zolty

ultrasonic cleaner review
531/356 | 

I'm still learning from you, as I'm trying to achieve my goals. I absolutely enjoy reading everything that is written on your site.Keep the information coming. I loved it!

Debra Braget
532/356 | 

I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

naprawa dukarek HP
533/356 | 

Taka porcja to wielkie wyzwanie dla firmowego sprz?tu drukuj?cego. Wobec tego niezmiernie wa?ne jest a?eby systematycznie zabezpieczy? drukarki, i podczas gdy si? zniszcz? by serwis ploterów tudzie? serwis komputerowy efektywnie oraz pr?dko usun?? skaz?.

abstrakcje z Poznania
534/356 | 

Tej wiosny obrazy nowoczesne w?adaj? z jednej strony jasne oraz pastelowe barwy: kremowy amarantowy, ?ó?ty, be?owy, czerwony a tak?e bananowy, a tak?e klasyczna biel. Z odmiennej strony nie daj? o sobie zapomnie? równie?: granat b?d? intensywna czerwie?. Je?li chcesz dowiedzie? si? wicej: Obrazy Olejne

android apk files
535/356 | 

Great post at Käänteitä | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I am impressed! Extremely helpful information specifically the last part :) I care for such information a lot. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and good luck.

baju bayi
537/356 | 

Great post at Käänteitä | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I'm impressed! Very useful information specially the last part :) I care for such information a lot. I was looking for this particular info for a long time. Thank you and good luck.

Muskelaufbau Trainingsplan
538/356 | 

Magnificent site. A lot of useful info here. I am sending it to some friends ans also sharing in delicious. And of course, thanks on your effort!

new york limousine
539/356 | 

Keep up the excellent work, I read few content on this web site and I conceive that your site is rattling interesting and has got lots of superb information.

holy cow
541/356 | 

Unquestionably believe that that you said. Your favourite justification appeared to be on the net the simplest factor to remember of. I say to you, I definitely get annoyed while people think about concerns that they just don't understand about. You controlled to hit the nail upon the highest and defined out the whole thing with no need side-effects , other people can take a signal. Will likely be again to get more. Thanks

http://www.bossthemes.com
542/356 | 

I genuinely enjoy looking through on this internet site, it holds great posts. "One should die proudly when it is no longer possible to live proudly." by Friedrich Wilhelm Nietzsche.

hip hop
543/356 | 

Well I definitely enjoyed reading it. This subject offered by you is very practical for proper planning.

pute
545/356 | 

I like this weblog its a master peace ! Glad I discovered this on google. "Americans will put up with anything provided it doesn't block traffic." by Dan Rather.

tapety na telefon
546/356 | 

Oh my agreeableness! a certain tremendous article of merchandise dude. Thank you Contra I?m experiencing give concern in there with ur rss . Don?t be axiomatic why Inadequate on route to subscribe against it. Is there anyone getting any just alike rss blemish? Anybody who is conversant of cheerfully respond. Thnkx

Laurel Supnet
547/356 | 

Attorney Daryl Laatsch
333 West Paradise Drive
West Bend, WI 53095
(262) 338-1110

Ethel Caraveo
548/356 | 

You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something that I think I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I?l try to get the hang of it!

brush painting w Poznaniu
549/356 | 

Zmys?owo?? a tak?e romantyzm to nie wy??cznie ods?oni?te ramiona bluzek, halki oraz pó?prze?roczyste tuniki na modelkach pozuj?cych do Obrazy Akrylowe i na bilbordy. Sukienki a tak?e spódnice, kobiece sweterki spowoduj?, i? ka?da pani, nie tylko ta pozuj?ca do Obraz Nowoczesny kobieta, mo?e poczu? si? rzeczywi?cie zalotnie.

Marzan
550/356 | 

Thanks a lot for sharing this with all folks you actually recognize what you are speaking about! Bookmarked. Kindly additionally consult with my web site =). We will have a hyperlink trade contract between us

baterie sloneczne
552/356 | 

I am now not certain the place you're getting your information, however good topic. I must spend a while finding out more or figuring out more. Thanks for great information I used to be searching for this info for my mission.

Android Market
553/356 | 

Käänteitä | Kalastajan vaimo Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have really enjoyed surfing around your blog posts. In any case I'll be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

android apps
554/356 | 

Great post at Käänteitä | Kalastajan vaimo. I was checking constantly this blog and I'm impressed! Very helpful info particularly the last part :) I care for such info a lot. I was looking for this certain info for a long time. Thank you and good luck.

Alan Clos
556/356 | 

As I web-site possessor I believe the content matter here is rattling great , appreciate it for your hard work. You should keep it up forever! Good Luck.

Dorsey Camaron
558/356 | 

I discovered your blog site on google and check a few of your early posts. Continue to keep up the very good operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading more from you later on!?

Issac Kallmeyer
559/356 | 

Good job at getting your points across here. I am in agreement with you on most and I think this is a great quality article.

noclegi w gdansku
560/356 | 

It?¦s truly a great and useful piece of info. I am satisfied that you shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

Humanity's New Beginning
563/356 | 

Our firm really created a Pinterest! We see a lot of potential in being able to show folks the personality behind our brand.

ssLauncher the Original v1.6.7...
565/356 | 

Great post at Käänteitä | Kalastajan vaimo. I was checking constantly this blog and I'm impressed! Very helpful information specifically the last part :) I care for such info much. I was looking for this particular info for a very long time. Thank you and good luck.

ssLauncher the Original v1.6.7...
566/356 | 

Excellent post at Käänteitä | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I'm impressed! Very helpful information specially the last part :) I care for such info much. I was looking for this particular info for a very long time. Thank you and best of luck.

tapety na telefon
567/356 | 

Oh my goodness! a certain tremendous article dude. Thank you Inversely I?m experiencing disquiet with ur rss . Don?t go without saying brain twister Incapable on subscribe en route to it. Is there anyone getting a certain duplicate rss allowance? Anybody who is aware of graciously respond. Thnkx

Allene Nao
568/356 | 

There are certainly a lot of details like that to take into consideration. That is a great point to bring up. I offer the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions like the one you bring up where the most important thing will be working in honest good faith. I don?t know if best practices have emerged around things like that, but I am sure that your job is clearly identified as a fair game. Both boys and girls feel the impact of just a moment?s pleasure, for the rest of their lives.

facebook hacker
569/356 | 

I do trust all the ideas you've offered to your post. They're very convincing and will definitely work. Nonetheless, the posts are very quick for novices. May just you please prolong them a little from next time? Thank you for the post.

Patientia Apk v1.0 (1.0)
570/356 | 

Käänteitä | Kalastajan vaimo Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. After all I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

Rueben Cotti
571/356 | 

I?m impressed, I must say. Really rarely do I encounter a blog that?s both educative and entertaining, and let me tell you, you have hit the nail on the head. Your idea is outstanding; the issue is something that not enough people are speaking intelligently about. I am very happy that I stumbled across this in my search for something relating to this.

opportunity
572/356 | 

I like the efforts you have put in this, thank you for all the great articles.

Chris
573/356 | 

I like this web blog its a master peace ! Glad I observed this on google. "The definition of a beautiful woman is one who loves me." by Sloan Wilson.

what can i take to last longer...
574/356 | 

Very interesting points you have remarked, regards for posting.

scholarships for single mothers
575/356 | 

I am having a weird downside I cannot appear to have the capacity
to link to your rss feed. im using google reader Fyi.

Ringtonium PRO v2.5 Apk Android
576/356 | 

Käänteitä | Kalastajan vaimo Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I'll be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

agen bola
577/356 | 

The other day, while I was at work, my sister stole my iPad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

blackops 2 campaign
578/356 | 

I view something genuinely interesting about your weblog so I saved to fav.

Zaklady bukmacherskie
579/356 | 

Thanks a lot for giving everyone an exceptionally remarkable opportunity to discover important secrets from here. It really is very beneficial and also full of fun for me personally and my office co-workers to visit your site the equivalent of three times weekly to learn the fresh secrets you will have. And of course, we're at all times fascinated with all the impressive information served by you. Selected 1 facts on this page are particularly the most suitable we've had.

kurs spadochronowy
580/356 | 

I recently observed your site post although I used to be the truth is owning a look on Yahoo and google, looking for such like but not very the same... On the other hand I am just more than happy to read that, as you actually appear to have the insightful viewpoint. I would rather say it is as much as debate... yet I am just frightened never to allow you to my adversary, , , haya... Anyhow, if you'd would like discuss a lot more regarding it, make sure you reply to my personal remark as well as I'm going to be sure to register so that I'll be informed and come back in charge of additional... Your current hopeful buddy

kurs aff
582/356 | 

I was studying some of your content on this site and I believe this web site is very informative ! Continue putting up.

Entrepreneur Iinfo
583/356 | 

I dugg some of you post as I thought they were very beneficial invaluable

roofer Nashville
584/356 | 

I just added this web site to my google reader, excellent stuff. Can not get enough!

pakaian anak
585/356 | 

Käänteitä | Kalastajan vaimo Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I've truly enjoyed browsing your blog posts. After all I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

boca raton personal injury att...
586/356 | 

Not a single thing additional demanding, disappointing, and also utterly sickening compared to coming back property from a challenging attained holiday getaway ? exclusively to look for that your house had been robbed.You can talk with them in the cell phone, via e-mails or perhaps face to face.It was before decided to fill out an application the new technological know-how towards the a couple major shopper stations, cell phone as well as web and so it had been very important this both stay thoroughly well-designed.

obrazy malowane
587/356 | 

Wspó?czesny twórca malarz przez swoje Obrazy pozna? t?umaczy le??cy wokó? go ?wiat. Namalowane Obrazy pozna? s? wyk?adnikiem problemów immanentnych artysty malarza który wypatruje odpowiedzi na ró?nego typu pytania.

kredyt hipoteczny
588/356 | 

Hmm it looks like your site ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog blogger but I'm still new to everything. Do you have any tips for beginner blog writers? I'd definitely appreciate it.

Sklep Sztachety z plastiku Pozna?
589/356 | 

sztachety ma w?a?ciwo?ci os?onowe, bowiem zabezpiecza nas przed niechcianymi osobami jak i te? psami i daje bezpiecze?stwo dzieciom, którym hamuje wyj?cie bez kontroli postaci doros?ej na zewn?trz posesji. Bior?c pod uwag? to jak mnóstwo istotnych ról realizuj? bramy winni?cie wyselekcjonowa? takie, które b?dzie pewne i trwa?e, tudzie? abstrahuj?c od tych atutów b?dzie faktycznie dobrze si? demonstrowa?o.

pay per head bookie service
590/356 | 

I beloved up to you'll obtain carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. however, you command get got an edginess over that you would like be turning in the following. sick undoubtedly come more formerly again since exactly the same nearly a lot ceaselessly within case you protect this increase.

Titanium Backup Pro 5.4.0.1
591/356 | 

Great post at Käänteitä | Kalastajan vaimo. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very useful info particularly the last part :) I care for such information much. I was looking for this certain info for a long time. Thank you and good luck.

Titanium Backup Pro 5.4.0.1
592/356 | 

Käänteitä | Kalastajan vaimo Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

Titanium Backup Pro 5.4.0.1
593/356 | 

Great post at Käänteitä | Kalastajan vaimo. I was checking continuously this blog and I'm impressed! Extremely useful info particularly the last part :) I care for such info a lot. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and best of luck.

poker
595/356 | 

I went over this site and I think you have a lot of excellent info, saved to bookmarks (:.

ogrodze? plastikowych
596/356 | 

Warto rozumie? zalety polimeru: jego lekko??, wytrzyma?o?? i naturalno?? utrzymania. Przyrz?dzone z niego furtki z kompozytu coraz to nagminniej zaskakuj? cudnym wzornictwem i atrakcyjn? ró?n? kolorystyk?. Wi?cej o tymujrzysz Tutaj

reverse cell phone lookup
597/356 | 

Its hard to locate knowledgeable men and women on this topic, nevertheless, you sound for instance what
happens youre dealing with! Thanks

wordpress
598/356 | 

I was searching for this web site last three nights excellent blog proprietor great posts every little thing is superb

http://www.esophagealspasmssym...
599/356 | 

You have brought up a very superb points , appreciate it for the post. "Beginnings are apt to be shadowy and so it is the beginnings of the great mother life, the sea." by Rachel Carson.

final fantasy 3 apk
600/356 | 

Nice post at Käänteitä | Kalastajan vaimo. I was checking constantly this blog and I'm impressed! Very helpful information particularly the last part :) I care for such information much. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and good luck.

Näytä kaikki kommentit (356)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla