Kävin tänään pimeällä, sateessa vähän keskustan pikkukauppoja läpi. Pikkulahjojen toivossa.

Itsekseni hihitellen päivän tapahtumia. Ehkä se oli tarkoituskin. Siis työpaikan joululounaalla. Pomon tanssiessa zumbaa puku päällä. Tonttulakki päässä, jättikravaatti kaulassa ja jotkut hassut aurinkolasit päässä. Ehkä just siksi. Että me voitaisi illalla hihitellä itseksemme.

Pikkujutuilla sitä joskus voi saada joulumielen monelle kymmenelle. Tai no, ei se ollut pikkujuttu ;) 

Arvatkaa mitä mun jouluostoksilla kävi. Voidaan ainakin todistaa että olen itsekäs ihminen. Ostin itselleni puisia sydämiä! Itseasiassa mun teki mieli kaikkea itselleni. Kuinka ollakaan ;)

Olen vähän sitä tyyppiä, joka ei suostuisi näihin nykyisen tavaranpaljouden aiheuttamiin "ei osteta mitään lahjoja" -juttuihin, koska mun mielestä lahjat kuuluvat jouluun ja niitä on kiva antaa. Ensisijaisesti tietysti lähimmille. Lahjojen ei kuitenkaan tarvitse olla mitään kummallisia tai etenkään kalliita, vaan ihana, pitkäaikainen ilo saattaa olla esimerkiksi kauniilla paperilla päällystetty tavallista suurempi tulitikkurasia. -Kukapa ei tarvitse tammikuussakin kaunista tulitikkurasiaa, jota vielä kehtaa pitää esillä.

Toinen monivuotinen ilo joululahjaksi on itsetehdyt villasukat, yllä näkyypi mun tänhetkinen työpaja ;))

Ja jos jollekulle on erityisen hankalaa ostaa lahjoja, voi aina harkita Lahjaksi lehmää. Eli tukea Suomen World Visionin kehitysyhteistyötä ja ostaa tarpeellisia, kehitysmaiden lasten oloja parantavia lahjoja kuten terveystarkastuksen, vuohen, puuroa... Tai kirjalahjan! Kehitysmaiden lapsilla ei tavallisesti ole kunnon kirjoja lainkaan ja jokainen lapsena kirjoja lukenut tietää minkälainen merkitys ja vaikutus satukirjalla voi olla. Lahjaksi lehmä -nettikaupan joulu-uutuus on juuri kirjalahja, joka kartuttaa SriLankan ja Kenian syrjäseutujen lasten kirjavalikoimia.

Kirjoista puheenollen... Mun joulun mielenkiintoisin kirja olisi taitavan norjalaisen Linn Ulmanin uusin teos "Det Dyrebare"

...Mutta suomennosta odotellessa voin suositella tutustumaan myös vanhempaan, kriitikoiden rakastamaan "Kun olen luonasi (Når jeg er hos deg)" teokseen (2002).

***

Kommentit (81)

Minna
85/81 | 

Ihania kuvia! Olisipa täälläkin tuollaista:) Kirjoneulesukat näyttävät ihanilta, oliskohan niihin ohjetta saatavilla...? Vielähän ehtisi Jouluksi...:)

annniiii
86/81 | 

Moikka, päätin kommentoida ensimmäistä kertaa sun blogia, olen lukennut jo pitkään ja pettymys on suuri jos ei olekkaan uutta postausta jo tullut, olet aivan ihana ja sinulla on todella kiva blogi, kirjoitat niin mukaansa tempaisevasti ja tuntuu että aiheita pääsee "käsin koskettamaan" nämä ihanat kuvat ovat parasta! Joku on jo varmasti ehtinyt kertoa että tämänkuun kaksplussassa oli maininta sinun blogista- "blogista jää hyvä mieli ja kuitenkin se koskettaa arkea" -allekirjoitan täysin, ihanaa joulun odotusta !

Fafe&Nenne
87/81 | 

Mikä ihana postikorttimaisema..
itsekin olin reissussa ja löysin paljon tuliaisia ihan vaan itselleni..myös muille pikkasen. Se on hyvä kun pystyy ilahduttamaan itseäkin. Miten se meni se mainos..you`re worth it

Kati
89/81 | 

Meillä tämä lahjojen antaminen on toisinpäin. Mummot ja papat ostavat kuormittain lahjoja, vaikka yritämme sanoa etteivät lapset niin paljoa tarvitse, jos olis aikaa joskus tavata niin se olis se parhain lahja!

Ninni
90/81 | 

Heips Johanna=)

Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että joululahjojen antaminen on ihanaa - suorastaan rakastan sitä<3 En voisi kuvitella viettäväni joulua antamatta tai saamatta yhtään lahjaa. Lahjat vaan niin kuuluvat jouluun=)
On ihana kynttilän valossa tehdä tunteella kauniita paketteja. Ja myös minusta on aivan ihana olla "pieni tyttö" ja hiukan tutkia itselleni tulevia paketteja=D

Teidän perheelle ihanaa joulun odotusta<3

E
91/81 | 

Ihanan tunnelmallista teidän kaupungissanne <3 Ja kyllä sitä välillä pitää itseäänkin hemmotella ostoksilla ;) Ihanaa loppuviikkoa sinne!

Tellu
92/81 | 

Hienoja villasukkia tulossa.
Neulotaanko siellä enää tänä vuonna joulupalloja Arnen & Carlosin tapaa?

Minna
94/81 | 

Meillä on samoin kuin Katilla. Vanhempani syytävät lahjoja kymmenittäin. Tuo on jo ihan tuskallista. Itse ostan yhden lahjan. Ilmeisesti tuon ikäluokan ihmisille (syntyneet 40-luvulla) lahjojen määrä ja "suuruus" on ratkaiseva?

Kikka
95/81 | 

Aivan ihanat pienet putiikit, rakastan just tollaisia putiikkeja! Kaikki on esillä niin upeasti!

Sofié
96/81 | 

Me ollaan muutamana jouluna sovittu, että tärkeintä on vain se yhdessäolo ja siihen ei paketteja tarvita. Toissa jouluna vein poikkikseni erilaisiin spa-hoitoihin koko päiväksi ja nautin niistä hoidoista itsekin. Hoitojen jälkeen menimme vielä syömään yhdessä ja poikaystäväni oli myös sitä mieltä, että yhdessä vietetty päivä oli paketteja parempi.

Viime jouluna vein hänet Pariisiin, sillä hän ei ollut ikinä käynyt siellä- eli taas yhdessä vietetty miniloma korvasi paketit.

Näistä kummastakin lahjasta on jäänyt kiva muisto :)

Mulperi
97/81 | 

Meillä juhlistetaan joulua samalla tavoin, kuin Sofiella! :-) Menemme syömään ja sen jälkeen ehkä katsomaan stand uppia tai tehdään muuta mukavaa yhdessä. Itse ehdotin poikaystävälle tätä, ja että jos emme siten paketteja toisillemme vaihtaisi. Olen kyllä muutenkin taipuvaisempi antamaan lahjaksi jotain "tekemistä", kuin tavaraa ja kutsun itseni aina mukaan. *<;)

Minttu
98/81 | 

Olen kyllä ihan samaa mieltä kanssasi! Vaikka vastustankin tuhlailukulttuuria sinällään, mielestäni antamisen ja myös saamisen ilo kuuluu jotenkin jouluun. Haluan muistaa läheisiäni jollakin pienellä ja vähän tutustua lämminhenkisiin joulutoreihin ja muihin. Haluankin panostaa lahjojeni laatuun. Olen ostanut "toisenlaisia lahjoja" kehitysapuun ja haluan myös tukea pieniä kotimaisia yrittäjiä ja ostaa eettisiä lahjoja. Ja lahja voi tosiaan hyvin olla myös jotakin tekemistä. Tämä on oma tapani jakaa iloa jouluna.

Senja
99/81 | 

Minulla on ihan sama! Suostun kyllä sopimaan, että aikuisille ei osteta lahjoja, mutta jo sopimishetkellä tiedän, etten omalta osaltani aio pitää sitä. Minulle ei lahjoja tarvitse ostaa, mutta lahjojen antamisen iloa, ei minulta saa viedä pois. Tosin lahjojen antaminen on nykyään niin paljon vaikeampaa, kun yleinen ilmapiiri on niin antilahjakas. En kyllä tiedä johtuuko se siitä, että ihmiset vastustaa lahjoja itsessään, vai onko vuosittain lahjojen keksiminen samalla ihmisjoukolle liian vaikeaa.

Kirjoneuleita puikoilla. Oih. Se oli hyvä muistutus, että minunkin pitää saada kirjoneuleita alkuun. Päätin nimittäin, että tänä vuonna opettelen sen uudestaan. Jotenkin olin jäänyt ajatukseen, että kirjoneuleet on sellaisia kaameita villapaitoja, joita 90-taitteessa tehtiin, mutta nehän ovat niin paljon muuta, jos hakee inspiraatiota tarpeeksi kaukaa - kuten näissä sinun kuvissa. :)

Neely
100/81 | 

En voisi ikinä olla antamatta joululahjoja! Mulle merkitsee niin paljon antaa läheisille lahjoja, vaikkakin rahaa niihin palaa aikalailla, mutta en viitsi antaa mitään rihkamaroinaa, vaan ihan laatua tai sitten itsetehtyä. En vaan ole mikään käsityöihme, joten suurin osa on kyllä sitten ihan ostettua=). Käytän syksystä asti aikaa siihen, että etsin eri (netti)kaupoista hyviä tarjouksia ja nappaan sitten joulua varten varastoon, ei budjetti antaisi periksi ostaa kaikkia ihan joulun alla tai normaalihinnalla. Enkä nyt tarkoita, että lahjojen pitäisi olla kalliita, mutta useasti se laatu tai käsityö tuppaa valitettavasti maksamaan... Olen kyllä tehnyt ihan superhyviä löytöjä, kun on jaksanut vähän etsiä;)!

Esim. lapsille hankin pokkarikamerat, he ovat kovin innostuneita kuvaamisesta ja säälittää katsoa, kun he mun vanhalla p***alla pokkarilla koettavat ottaa kuvia (järkkäriäni en anna 7-veen käyttää), joten nyt pääsevät kuvia räpsimään (äitikin voi sit lainata kameraa tarvittaessa). Leluja en ole juuri koskaan ostanut lapsille lahjaksi, niitä tulee ihan riittävästi muualta...
Itse en niin ole lahjojen perään, kivempi niitä on antaa kuin vastaanottaa=). Ostan toki itselleni jotain "lahjaksi"!

Ihanaa joulun odotusta koko teidän perheelle, toivotaan, että lunta tulisi sinnekin jouluun mennessä!

Elisa
101/81 | 

Ihanan tunnelmallista!

Hih olin myös itse tänään pikkuostoksilla, ja olisin löytänyt valtavan vuoren kaikkea pientä ihanaa itselleni, mutta niille joille olisi "pitänyt" löytää, en löytänyt.

isabella
103/81 | 

Hei Kalastajanvaimo ja lukijat!

Tämä tulee nyt kaikesta siitä, mitä olen viimeisen vuoden aikana blogistasi lukenut ja kokenut.
Parasta Johanna Sinussa on, että välität aidosti fiiliksiä tavalla, jossa ei ole mitään itsensä korostamista, muiden alentamista tai provosoivaa.
Jotenkin tuntuu, että saat meidät muutkin yrittämään olla parempia ihmisiä läheisimillemme ja itsellemme.

Viisaus, se asuu meissä kaikissa ja etenkin Sinussa. Sellaisen vanhan, rauhallisen, kokeneen ja nähneen viisaus. Joka ei kuitenkaan ole katkeroitunut tai väsynyt.

Oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2012!

Bludomain
104/81 | 

some genuinely choice content on this internet site , saved to my bookmarks . 201458

expert witnesses directory
105/81 | 

When visiting blogs, i usually discover a very good content like yours 961373

Nelli
107/81 | 

Kivoja kuvia. Itse myös tykkään antaa lahjoja, joukossa niin ostettuja kuin itse tehtyjäkin. En kuitenkaan unohda apua tarvitsevia. Jokaisella on omat tavat ja eikä apu ole koskaan turhaa.

Kati
108/81 | 

Hejsan,

Ihanan jouluisia kuvia,vaikka vesisateista näyttää teilläkin olevan...

Kyllä minäkin olen sitä mieltä, että lahjoja annetaan jouluna ikään katsomatta, mies on yrittänyt kääntää mun päätä tässä asiassa, mutta ei ole vieläkään onnistunut, joten perinne jatkukoon!

Itsekin sorrun melkein aina näillä lahjojen hankinta reissuilla ostamaan itselle jotain kivaa...

Vesisateiset terveiset!

mirka
109/81 | 

Huomenta, ihanat kuvat ja ihania syrämmiä <3 jos haluat niin osallistu ihmeessä minun 100-v villasukat mirkan ja kansalaisten voimin. ( iso "kartaus"postaus nyt kun Kotiliesi teki ihanan repostaasin ) sukkia tarvitaan suomen 100-v lisää! (blogissani ohjeet )Hyvää päivän jatkoa!

Night at Vogue
112/81 | 

Minäkin tykkään ostaa lahjoja. Niiden saaminen ei näin vanhempana ole enää niin maata järisyttävää, mutta tykkään ilahduttaa rakkaitani. Paras lahja on kaunis käyttötavara jolle on tarvetta, mutta joka ei ole pakollinen. Niin ja valmistettu suomessa.

LPP
113/81 | 

Ihana kaupunki, tuolla kelpaa tallustella <3

Minäkin rakastan lahjojen antamista! En anna niitä siksi, että saisin itse jotain.. tai miten sen ottaa, ilahdun nimittäin kovasti siitä, että lahjan saajalle paketin sisältö on mieluinen. Joten ehkä annan lahjoja saadakseni itselleni hyvää mieltä :)

Edullisiakin ne usein ovat, muutama kynttilä, herkullinen suihkugeeli.. Mikä tahansa, josta saaja tuntee, että olen ajatellut juuri häntä <3

idebenone
115/81 | 

Hey, I just stopped in to visit your blog and thought I'd say thanks for having me.

Ainon äiti
117/81 | 

Aivan ihania nuo valkoiset puutalot, ihan kuin satukaupungista. Olet varmaan joskus kertonutkin, mutta kuinka vähän teidän kylässä/kaupungissa on asukkaita? On niin idyllisen näköistä :).

Paula
118/81 | 

Heissan!
Miten ihania kuvia, kiitos niistä! Eikö ole ihanaa joulun alla kierrellä tunnelmallisissa pikkuputiikeissa ja katsella kaikkea kaunista.
Rakastan sitä.
Me päätettiin mieheni kanssa, ettei osteta toisillemme lahjoja tänä jouluna, koska budjetti on niin tiukka. mutta se ei estä antamasta lahjaa. paketoimme kumpikin toiselle jonkun kodista löytyvän vanhan esineen,ehkä jo unohdetun ja sen voi vaikka tuunata uudeksi. Luovuus peliin ja jännitystä joulun odotukseen! :)
Tärkeintä on hyvä fiilis, pysähtyminen rakkaimpien kanssa ja joulun sanoma.

Onneli
119/81 | 

Itsekin suosin toisenlaisista lahjoista nimen omaan noits World visionin. Viime vuonna ostin joulukorttirahoilla turvallisen synnytyksen, niin tänäkin vuonna. Lapsi on toivonut esim. sarjakuvakerhoa Intiaan, mutts taitaa tuo kolmikuinen saada ikävän paljon tavaraakin, vaikka hän ei tosussaan mitään tarvitsisi toisin kuin moni muu lapsi jossain kaukans.

Laura
120/81 | 

Sä olet niiiiin hyvä neulomaan! Olisin maailman onnellisin, jos saisin jotain noin hienoa käsinneulottua joululahjaksi :)

zocor
121/81 | 

I like this internet site quite considerably, Its a quite good position to read and receive information . 410709

the 2012 guy
122/81 | 

I conceive you have remarked some very interesting points, regards for the post.

Päivi
123/81 | 

Ihanan tunnelmallista! Ja IHANAT sukat, olisiko sinulla jakaa ohjetta niihin? :)

viiru
124/81 | 

Juuri saatiin etukäteisjoululahja kavereilta ja se oli tuollainen samanlainen puusydän. Löysi jo paikan kylppäristä juuri ikkunan edestä:)

Kerttu
126/81 | 

Voi miten uskomattoman tunnelmallisen näköistä teidän kaupungissa onkaan! <3 Olisipa meilläkin, nimeonmaan valaistuksella kun saa niin paljon aikaan. Täällä kaikki on niin mustaa ja synkkää, mutta siellä on valoisaa, vaikka lunta ei olekaan! Ahh, ei voi muuta kun ihailla! :)

Tanjus
127/81 | 

Oi, Linn Ullmann on minunkin suosikkini. Jään odottelemaan suomennosta. Ihanaa joulun odotusta!

imk
129/81 | 

Onpa kivoja kuvia!

...mutta mitä lankoja sulla on noissa neuletöissä? Näyttää ihanilta!

Niina
130/81 | 

Mäkin tykkään ostella lahjoja jouluna :o) Se on ihanaa, pienikin paketti ilahduttaa. Muakin, jos semmosen saan ?
Ei mulla paljon ole millä ostella, että turhaan mä kolkuttelen missään kultasepänliikkeen ovilla mutta kuitenkin ... ihanaa, kun voi jotenkin edes ilahduttaa !

Mutta niissä lahjoissa ja korteissa pitää olla ajatusta ja tarkoitusta. Mistään mitään sanomattomasta krääsästä, joka on napattu jostain mukaan, en saa onnen tunnetta. Liika on liikaa. En kaipaa myöskään leluvuoria lapsilleni.

:o) Tänään menen keskustaan pyörimään pikkuputiikeissa , siis täällä Helsingissä. Ja löydän varmasti pari kivaa lahjaa :) Muutama vielä uupuu !

Ihanaa Joulun aikaa sinulle ! ?

regim hotelier sibiu
131/81 | 

Heya just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren't loading properly. I'm not sure why but I think its a linking issue. I've tried it in two different web browsers and both show the same outcome.

regim hotelier craiova
132/81 | 

Hi! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to take a look. I'm definitely loving the information. I'm book-marking and will be tweeting this to my followers! Terrific blog and excellent design.

offshore oil drilling jobs
133/81 | 

I?m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later. Many thanks

World Cuisine
134/81 | 

I?ve read several good stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you put to create such a great informative site.

best deals on home decor
137/81 | 

You really make it seem so easy together with your presentation however I to find this matter to be actually something that I think I'd never understand. It sort of feels too complex and extremely extensive for me. I'm having a look ahead on your subsequent publish, I?ll attempt to get the cling of it!

holy cow
138/81 | 

Hi! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I'm getting tired of Wordpress because I've had issues with hackers and I'm looking at options for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

children desks
139/81 | 

Have you ever considered publishing an ebook or guest authoring on other blogs? I have a blog based on the same information you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my viewers would value your work. If you're even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

Restaurant Monroe CT
140/81 | 

Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

BestGolfRangeFinderReviews.org
141/81 | 

Hi there, You've performed a great job. I?ll certainly digg it and in my view suggest to my friends. I am sure they'll be benefited from this site.

cool swag pants
142/81 | 

Great post but I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I'd be very grateful if you could elaborate a little bit more. Cheers!

Nashville roofing
143/81 | 

I was wondering if you ever thought of changing the structure of your site? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images. Maybe you could space it out better?

Love Quotes
144/81 | 

Howdy just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren't loading properly. I'm not sure why but I think its a linking issue. I've tried it in two different web browsers and both show the same results.

puls stacja
145/81 | 

I am grateful for your post. I'd prefer to write my opinion that the expense of car insurance varies greatly from one insurance policy to another, given that there are so many different issues which play a role in the overall cost. As an example, the model and make of the motor vehicle will have a large bearing on the fee. A reliable old family auto will have a more economical premium than the usual flashy expensive car.

deutschkurs
146/81 | 

Great a person blog site owner results blog site submit excellent sharings within this blog usually have pleasurable

baju batik
147/81 | 

Hey there! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no back up. Do you have any methods to protect against hackers?

Doncaster baby photographer
148/81 | 

I have been exploring for a little for any high quality articles or weblog posts on this kind of space . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this web site. Reading this information So i am satisfied to convey that I have an incredibly just right uncanny feeling I found out just what I needed. I such a lot definitely will make sure to do not forget this web site and provides it a look regularly.

Doyle Nebergall
149/81 | 

I have been reading out some of your posts and i must say pretty clever stuff. I will make sure to bookmark your blog.

Modele tatouage
150/81 | 

Wohh precisely what I was looking for, deferences for putting up. ?The barely boulevard of worldly a individual is to fancy them lacking dream.? by Walter Benjamin.

RS Schmitt Great
151/81 | 

Iâ??m not certain exactly why but this web site is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this problem or is it a difficulty on my finish? Iâ??ll check back later and see if the issue nonetheless exists.

used school chairs
152/81 | 

There is noticeably a whole lot to realize about this. I suppose you created certain nice points in attributes also.

data entry
155/81 | 

The next time I just read a weblog, I really hope which it doesnt disappoint me up to this 1. Get real, Yes, it was my choice to read, but I personally thought youd have something interesting to convey. All I hear can be a handful of whining about something you could fix in the event you werent too busy trying to locate attention.

amateur transen
156/81 | 

It genuinely is perfect time to make several plans for the future and it really is time to be happy. Iâ??ve read this post and if I could I desire to recommend you few beneficial points or advice. Possibly you'll be able to publish next articles referring to this post. I want to read more points about it!

moving columbia sc
157/81 | 

Today, Palmetto Specialty Transfer is defined as a company that is synonymous with astounding attention to detail as it relates to relocation, delivery, and installation of art and antiques.

iphone recovery
158/81 | 

Hi there, I found your blog by means of Google even as searching for a related subject, your site got here up, it seems to be good. I've bookmarked it in my google bookmarks.

Gino Steenwyk
159/81 | 

Your web site seems to be having some compatibilty problems in my safari browser. The wording seems to be running off the page pretty bad. If you would like you can contact me at: Luzell@gekk.edu and I will shoot you over a screenshot of the problem.

data capture services
160/81 | 

Itâ??s really a cool and helpful piece of information. Iâ??m glad which you basically shared this helpful info with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

exerciseroutines.biz
162/81 | 

You've got observed really fascinating details ! ps decent internet web site .

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012