Joulukuu on kai jokaiselle vuoden kuukausista se, joka saattaa eniten herättää tunteita. Itsenäisyyspäivä on monelle arvokas juhla ja joulun lähestyminen koskettaa tavalla tai toisella. Itse, työnikin puolesta joudun taas miettimään aika paljon lasten hyvinvointia ja sitä, miten paljon turvallinen lapsuus vaikuttaa normaaliin, hyvintoimivaan aikuisuuteen.

Miten suuri lahja turvallinen, tasainen ja onnelinen joulunaika lapselle on. Miten toiselle lapselle itsestäänselvää on kutkuttava, lämmin odotus, joulukalenteri ja jokailtainen lasten joulusarja telkkarisa vanhempien vierelllä katsellen. Toiselle lapselle itsestäänselvää saattaa olla huoli, toivo siitä, että kaikki menisi tänä vuonna hyvin tai edes paremmin. Tasapainoilu ja varominen ettei tee mitään väärin, odotusten ja innostuksen peittäminen jottei joutuisi pettymään.

Pitäkää pienistänne hyvää huolta.

Tämän vuoden joulukuusta tullaan varmasti muistamaan myös viides päivä; Nelson Mandelan poismeno. Olen viime päivinä lukenut paljon erilaisia artikkeleja Mandelasta ja lähes jokaisessa on tullut jollain tavalla esiin suuri persoonallisuus. Se, miten Mandela sai jokaisen tuntemaan itsensä todella mielenkiintoiseksi juttukaveriksi; olevansa Mandelalle suuri kunnia saada tutustua ja inspiroiva keskutella. Eikä toisinpäin. Siinä on kai se ero tavallisen julkisuuden henkilön ja suuren persoonallisuuden välillä. Ja ominaisuus, johon olisi itsekin hieno pyrkiä edes pikkasen. Sankari, sekin sana mainittiin jokaisessa artikkelissa.

Ja vielä yksi juttu; täällä Norjassa loppui maanatai-iltojen Silta -sarja ja sen tilalla näytetään nyt ruotsalaisen Jonas Gardellin dokumenttisarjaa "Torka aldrig tårar utan handskar" -Älä koskaan kuivaa kyyneliä ilman hanskoja. Sarja on myyty ympäri maailman ja mm. BBC:lle, joten voisin kuvitella että se näytetään Suomessakin. Sarja kertoo 80 -luvun Tukholmasta, siitä miten aids ja hiv tulivat Tuhkolmaan. Nuorista pojista ja traagisesta sairaudesta. En malta odottaa huomista, Aldri tørk tårer uten hansker taitaa olla vielä parempi maanantaisarja kuin Silta. Alkuperäinen versio sarjasta löytyy muuten myös trilogiana kirjoina samalla nimellä, mutten tiedä onko sitä suomennettu -voisi olla myös loistava kirja-joululahjaidea. Kertokaa jos tiedätte. Loistava, tunteita ja ajatuksia herättävä tositapahtumia kuvaava tv-sarja joka tapauksessa; suosittelen.  

***

Jep, sitten taas joulukalenteriin :) Vielä yksi Frill coffee -yöpaita on jaossa, seuraavaksi esittelenkin sitten uuden kalenteriyllärin! 

7. luukku ja viimeinen Frill coffee -yöpaita menee:

Ihana arvonta:) osallistun! Mukavaa joulun odotusta:) -maisa- kokoM

***

Laitathan s-postia: kalastajanvaimo@yahoo.com

***

Hyvää. lämmintä sunnuntaita! 

(Kommentteihinvastailu on kovasti mielessä: palailen vielä illalla :))

Kommentit (105)

106/105 | 

Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin -trilogian eka osa on julkaistu myös suomeksi. Koskettava kirja!

108/105 | 

Tuo minisarja, suomeksi "Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin" tuli joskus tänä vuonna Yleltä ja oli hetken nähtävillä sen jälkeen vielä Yle Areenassa. Sitä saa nykyään suomennettuna kirjanakin:

http://www.wsoy.fi/kirjat/-/product/no/9789510397770

Mieletön sarja. Kirja on hankintalistalla.

 

 

110/105 | 

Olipa hyvä kirjoitus! Kiitos myös tästä tv-sarjavinkistäsi, ei ole ehkä suuren yleisön intresseissä, mitä kannattaa katsoa Norjan telkkarista, mutta mun on, koska asun Norjassa ja en yleensä ikinä tiedä, mitä kaikkea hyvää nrk:n kanavilla onkaan tarjolla :)

Ihanaa joulun odotusta teidän perheelle!

-Saana

112/105 | 

Tule, tule tuuri kerrankin omalle kohdalle! :)

Terkuin Tuikku

114/105 | 

Hyvää adventtia Norjaan! Toivottavasti saatte vähän lunta joulutunnelman täydentämiseksi!

Osallistun innolla jo seuraavan viikon kalenteriarvontaan, eka viikko meni jotenkin ihan ohi...

terkuin Leena

118/105 | 

Aivan ihana tuo oranssi laukku, Fjällräven näyttäisi olevan.Mutta mikähän malli? :)

-veera- (xs)

120/105 | 

Mä katsoin tuon sarjan Areenasta, oli todella hyvä ja koskettava, hieno ajankuva ja sellanen ei-mässäilevä, arkinen. Tykkäsin. Ihastuin jäätävästi niihin lintukorviksiin mitä esittelit ja muutenkin nettikaupan sivuilla oli kaikkea kivaa, kiitos linkistä, en varmaan olisi muuten eksynyt sinne shoppailemaan! Osallistun seuravaan arvontaan ja toivottelen mukavaa joulunodotusta :) Terkuin Teija

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
121/105 | 

Joo se on tosi mukava, koskettava. Ja tosiaan ois voinut olla liian mässäilevä, mut ei... vaan sellainen todellinen.

122/105 | 

Ihanaa muisteloa Mandelasta! Koko M. Merja

124/105 | 

Kiitos kauniista kuvista sekä hienoista pohdiskeluista jälleen kerran <3

 

Minna (L) jos tuota kokoa tarvisisi seuraavissakin luukkkuarvonnoissa ;)

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
125/105 | 

:) Kiitos, joskus täytyy ottaa näitä suurempiakin asioita esille, vaikka aika tuntuu ettei niistä kauheasti mahdu/ehdi kirjoittelemaan. Mutta onpahan otettu esille.

128/105 | 

Tunnelmallisia retkikuvia :) ja ihanat noi ruskeat kengät! Suvi (m)

130/105 | 

Kiitos kauniista kuvista ja asiat joista kirjoitat tänään on hyvin koskettavaa. Täytyy muistaa antaa aikaa ja rakkautta läheisilleen <3 Ihanaa joulunodotusta!

/ Marika (L)

132/105 | 

Vielä yksi yritys saada yöpaita!Koko M ja sitä havittelemassa Meiramiina

134/105 | 

Juuri Siltaa olen aloittanut katsomaan. Tosi hyvältä vaikuttaa, kuten myös tuo toinen mainitsemasi sarja. Päivi (M)

136/105 | 

Jälleen kauniita kuvia, sanoja ja ajatuksia. Tunnelmallisia ajatuksia sinne merellisestä Sipoosta, jossa kaunis lumi peittää maan ja pieni pakkanen saa punan poskille. Yöpaita (tai uusi joulukalenteriyllätys) kelpaisi arjen iloksi (Koko xs tai s). Terkuin Susanna

139/105 | 

Onko tuo sinun Fjällräven-kassisi oranssi? Ei taida olla enää saatavilla ollenkaan? Mulla on okran värinen Fjällrävenin reppu, ja totepackiksi pitänee varmaan valita joku neutraalimpi, kuten navy tai musta. Tai en mä tiedä. :D

-jeps-

 

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
140/105 | 

Joo tää on sellainen oranssinpunainen mutta vähän vaaleampi mun mielestä kuin se okra reppu? Ja oranssimpi, ei niin ruskea, kai. Oon nähnyt tätä vielä ainakin mustana... en tiedä löytyykö tätä väriä. Mulla on navy reppu :P Nää on kyllä hyviä.

141/105 | 

Ajankohtainen ja hyvä kirjoitus kauniine kuvineen!

Täällä olisi vielä yksi yöpaitaa kaipaava Suvi(xs), toivottavasti arpaonni suosisi:D

Kivaa joulua teille!

143/105 | 

Täällä olisi yksi yöpaitaa odottava xs/s, toivottavasti nyt lykästäsi :D

Mukavaa joulun odotusta myös sinne. -taija

145/105 | 

Osuspa onni kohdalleni ☆

Koko L

-päivi-

147/105 | 

Yöpaitaan olisi ihan pujahtaa liukurimäkien, lumiukkojen pyörityksen ja mökkisaunan jälkeen. Ihanaa Joulua teille -Piia (M)-

149/105 | 

Upeita kuvia! Nuotiolla paistettu makkara on ihan parasta.

Yöpaita olisi ihana saada joululahjaksi.

Koko M

-mintsu-

151/105 | 

Kiitos Silta-vinkistä, ollut aivan loistava sarja! Ihanaa joulunodotusta! Terkuin, Jenni (S)

153/105 | 

Jälleen kerran ajatuksia herättävä kirjoitus. Hyvä idea joululahjalistalle tuo kirja. :) Kauniita kuvia Johanna, merenrannalla on niin kaunista.

Nipsu (xs)

 

155/105 | 

Arvontaan osallistuva, kokoa L. Ihanaa joulun aikaa teille! Blogisi on ihana!

157/105 | 

Osallistun arvontaan! Koko S. Hyvää joulun odotusta! :)

159/105 | 

Minäkin osallistun arvontaan :) Kiitos blogistasi! koko S

160/105 | 

Itse yritän alkaa tästä eteenpäin suhtautua muihin (kaikkiin muihin;)) ihmisiin niin kuin Mandela esim vartijoihinsa vankilassa; on niin ystävällinen ja kunnioittava käytökseltään että vartijat piti säännöllisin väliajoin vaihtaa kun eivät "pystyneet" kohtelemaan vastavuoroisesti enää huonosti (tai vangin tapaan) vankiaan. Tämähän voisi olla uudenvuodenlupaukseni :)

Pia (S)

162/105 | 

Ihanaa Joulun odotusta teidän koko perheelle <3! Sinun postaukset saa aina niin hyvälle tuulelle ja tuo hymyn huulille :). Osallistun arvontaan!

Terkuin Sari

 

164/105 | 

Tunnelmallisia kuvia :) osallistun arvontaan, koko m. *eve*

165/105 | 
Vierailija

Tuo minisarja, suomeksi "Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin" tuli joskus tänä vuonna Yleltä ja oli hetken nähtävillä sen jälkeen vielä Yle Areenassa. Sitä saa nykyään suomennettuna kirjanakin:

http://www.wsoy.fi/kirjat/-/product/no/9789510397770

Mieletön sarja. Kirja on hankintalistalla.

 

 

Unohdin laittaa tähän kommenttiini että osallistun samalla arvontaan. Koko S.

166/105 | 

Heippa!

Kauniita kuvia ja tärkeää asiaa. :) Itse pohdin myös osittain työstäni johtuen usein lasten elämää ja oloja erilaisissa perheissä. Joulu on aikaa, jolloin valitettavan monessa perheessä lapset joutuvat todistamaan esimerkiksi aikuisten liiallista alkoholin käyttöä johtuen pitkistä vapaista. Silloin ei voida puhua turvallisesta, rauhallisesta tai tunnelmallista joulusta, josta jää lapselle ihania muistoja. Muistot ovat jotakin muuta. Siksipä en voisi olla enemmän kanssasi samaa mieltä Johanna ja yhtyä sanoihisi " Pitäkää pienistänne huolta!"

Rauhaisaa, lämmintä ja turvallista joulua siis kaikille. Ja arvontaan tahdon tietenkin osallistua. :) Koko M.

Sanna

168/105 | 

Moikka ja kiitos tämän päivän kuulumisista ja kuvista. Tovottavasti saatte edes ohuen lumipeitteen iloksenne. Kuviesi innoittamana olen haikaillut pitempään norjalaisneuleen perään ja huomenna menossa lankaostoksille.

t:Maarit (M luukkuarvontojen varalle)

 

170/105 | 

Kuvia jälleen ihailemassa. KMMRa koko _M tai  L

171/105 | 

Ihan mielettömän hyvä sarja! Tulet tarvitsemaan ison kasan nenäliinoja.

173/105 | 

Ihanaa joulun odotusta koko perheelle! Uusi yöpaita ei olisi pahitteeksi, tuo on aivan ihana!

-Karoliina (xs/s)

174/105 | 

Juuri 2 tuntia lasten kanssa tonttupolkua kiertäneenä ihasteli myös tuota teidän nuotioretkeä! Minna (s)♡

 

175/105 | 

Hei!

Mainitsemasi sarja on tullut Suomessa ehkä alkusyksystä.

Mukavaa joulukuuta perheellesi. Uusi yöpaita olisi tarpeen.

T.Mina

 

177/105 | 

kiitos kivasta blogista. 

Pidemmän aikaa olen jo tätä seurannut, harvoin mitään kommenttia jättänyt.

 

Jaana M

178/105 | 

Multa jäi valitettavasti näkemättä tuo sarja silloin aikanaan, joten toivottavasti tulee vielä uusintana joskus. Tuollainen yöpaita olisi ihana joululahja mun mammapuolelle (L). Ite kun oon työttömänä, niin lahjoihin ei ole kauheasti varaa panostaa ja kuitenkin haluis hänelle jotain kivaa ja pehmeää antaa :)

T. Mirkku

179/105 | 

Tuntuu hassulta katsoa teidän ulkoilukuvia. Luonto täällä niin kovin erilainen. Lunta ja pakkasta 25 astetta. :)

-Marjaana

181/105 | 

vieläki yritän onnistaa inanan yöppärin itselleni jouluksi =)

-Sara (M)

182/105 | 

Tunnelmallista ja ihanaa joulunodotusta teille! Osallistun arvontaan, koko L.

t.Suikero

183/105 | 

Ihanan tunnelmallisia kuvia, voi melkein haistaa meren ja makkaran. Osallistun arvontaan koko L

T.Marla

186/105 | 

Kiitos ihanasta blogistasi,sitä on ilo lukea ja katsella kauniita kuvia ,perheenne retkistä, kauniista vaatteista jne.Ihanaa Joulun aikaa ja pidetään yhdessä suloista lapsistamme huolta.

Osallstun arvontaan koko S, Kaisa

187/105 | 

Miten siellä onkaan noin lämpimän näköistä vielä?

Ihana tuo kuva, missä istut puunrungon päällä :)

Hyvää Joulua!

Ainiin, ja osallistun vielä arvontaankin. Koko M.

188/105 | 

ihania nämä merenrantakuvat!

margareta (M)

190/105 | 

Tuu paituli kotiini, koko s

Jouluniloa kaikille ja kiitos ihanasta blogistasi !

191/105 | 

Koko S, tänne tänne tänne! :) Please, piristystä sairauden keskelle.

192/105 | 

Huokailen näistä ihanaisista tunnelmakuvista ja melkein makkaran tuoksusta ;) ja mieluusti pulahtaisin tuonne mereen uimaan.

 

Tuikku osallistuu mukaan koolla m

193/105 | 

Kiitos kirjavinkistä sinulle ja muille kommetoijille! Luen harvoin kirjoja opiskelujeni ulkopuolelta, mutta tuossa saattaisi olla teos joka tulisi luettua yhdeltä istumalta - kera nenäliinojen.

Ja arpaonnea minulle, koko L.

-Janika-

195/105 | 

Voi kun edes kerran elämässä arpaonni suosisi! (M) -Jenni-

196/105 | 

Kiitos ajankohtaisesta aiheesta! Työskentelen itsekki lasten parissa ja tämä aihe kosketti minua erityisen paljon. Kumpa voisimme toteuttaa jokaiselle lapselle turvallisen ja iloisen joulun. Rauhallista joulunaikaa sinne ihanien maisemien keskelle! :)

- Laura (S)

197/105 | 

Kun kirjoitit lapsista jotka joutuvat murehtimaan onnelista joulua. Niin mieleeni tuli heti lapset jotka murehtivat lähes joka ikistä onnelista rauhallista viikonloppua. Esim. Haetaanko perjantaina päiväkodista kotiin, riidelläänkö kotona niin että joutuu pelkäämään ja jne. Tuntuu joskus niin käsittömän pahalta miten viattomista, puolustuskyvyttömistä omista jälkeläisistään ei osata, kyetä pitämään huolta ja edes hitusen rakastamaan. Joskus ihmiset ovat vain niin itsekkäitä ja eivätkä kykenevä ajattelemaan Sekä tuntemaan asioita edes hetken toisen näkövinkkelistä. 

No, mutta jos arpaonni osuu kohdalleni niin kokoa S. 

T:Mia

198/105 | 

Täällä Suomen 96. itsenäisyyspäivää vietettiin serkkujen kanssa mökillä, jäällä luistellen ja pulkkaa jo testaillen Keski-Suomessa - mutta kyllä tuo merellinen makkaranpaistoretkikin ihanalta näytti!

Mukavaa joulunalusaikaa toivotellen

 

Sari (l)

199/105 | 

Makkaranpaistoa nuotiolla, sylikkäin köllöttelyä sohvalla, kirjan lukemista... Luulen, että lapset arvostavat tällaisia pieniä vanhempien kanssa tehtäviä asioita enemmän, kuin jotain Cheekin konserttia tai etelän lomamatkoja. Tavallista, onnellista elämää. Niin jouluna, kuin muulloinkin.

Ihanaa ja tunnelmallista joulun odotusta!

t. Sari (M)

201/105 | 

Osallistun arvontaan ja kiitos ihanasta blogista, joka antaa aina aihetta haaveiluun kuvien ja ihanan positiivisesti kirjoitettujen juttujen kautta.

T: Paapero (M)

202/105 | 

Tunnelmallisia kuvia jälleen ihailemassa. 

Mukana arvonnassa. 

t. Hanna (S) 

203/105 | 

Rauhallisen levollista joulua! 

Ihania tunnelmakuvia. Blogisi on erinomainen ja oli mukava lukea sinusta myös Me Naisten printtilehdestä:)

terveisin Maria (L)

204/105 | 

Edelleenkin toivon ihanaa yöasua juuri itselleni! Terveisin Jaana (M)

205/105 | 

Hejsan!

Älä kuivaa kyyneleitäsi näytettiin keväällä Yle femmalla. Loistava, todella koskettava sarja ja älyttömän kuvaava nimi! Varaudu nessupaketin kanssa :)

Ihanaa päivää!

 

*Sandy

206/105 | 

Mainitsemasi sarja oli tosi koskettava, näkyi täällä Suomessa jo. Onneksi asenteet ja hoito ovat menneet noista ajoista eteenpäin. Katariina

207/105 | 

Ihana viesti ja kirjoitus... otan selvää kirjoista.  Tuli kylmät väreet....

 

Soile

208/105 | 

Lääkärillä luin Lotta Backlundin vanhaa haastista. Siinä nainen totesi että kun tulee äidiksi niin tulee tavallaan kaikkien lasten äidiksi: kantaa huolta ja surua muidenkin lapsista. Ja tottahan se on. Yhdyn täysin sydämin tuohon sinun toiveeseesi, että lapsilla olisi turvallinen ja onnellinen joulu, ja tietenkin kaikki päivät! Valitettavasti näin ei tosiaan ole kaikissa perheissä, esim. alkoholin liiallinen käyttö pilaa monen pienen juhlan (ja arjen myös!). Voi kun osattaisiin olla ihmisiksi!

Lempeää joulua kaikille, ikää ja sukupuolta katsomatta, haleja ja iloisia hetkiä<3

http://mamainprogess.blogspot.fi/

210/105 | 

kirjoituksesi laittaa pohdituttamaan. Myös arvonnassa mukana, Elina (M koko)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011