Täydellinen itsenäisyyspäiväilma. Aurinkoinen, kirkas, kylmä ja kuulas. Arvokas.

Täytyy sanoa, että on ihanaa olla suomalainen. Ylpeästi suomalainen.

Puhun aina (lapsille) reippaasti suomea. En hiljennä ääntäni tai pelkää huomiota kaupungillakaan, vaikka norjaan vaihtaminen olisikin ihmisten ilmoilla kätevintä. Kysyttäessä kerron todellakin ylpeänä olevani suomalainen. Ihan varmasti kaikki täällä tietävät mun olevan suomalainen. Hun finske. "Ho finske".

Kerron mielelläni suomalaisista jutuista ja haluan paljon suomalaisuutta kotiini. Norjalaista, Norjan kansalaista minusta ei koskaan tule, vaikka täällä viihdynkin.

Se on vaan niin tärkeä juttu. Se suomalaisuus. Ylpeä ja arvokas juttu.

sinivalkoinen päivän asu sentään vaikkei mikään juhlava. En jaksanut pyntätä kun illalla oli jumppa :(

Hyvää itsenäisyyspäivää rakas Suomi täältä naapurista.

Kommentit (84)

maria
1/84 | 

moi, ihania maisemakuvia. asutte todella kauniissa paikassa. onko mielestäsi ollut vaikeaa sopeutua noin pienelle paikkakunnalle? tarkoitan, että isommilla paikkakunnilla on monenlaista väkeä, joka puolelta. pikkupaikkakunnat on monesti melko sisäänpäinlämpiäviä, mutta kai sopeutuminen on paljon omasta asenteesta kiinni. hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin!

Jenni
3/84 | 

Kauniisti kirjoitettu! Niin se vaan itselläkin oli, että ulkomailla asuessa suomalaisuus korostui. Itsekin olen iloinen ja ylpeä suomalaisuudestani, hienoa kun on juuret. :)

Mrs.V
5/84 | 

Kauniisti kirjoitit ja yhdyn sanoihisi täysin!
Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin kaunis!:)

Milla
6/84 | 

Hyvää itsenäisyyspäivää suomalaisten sukulaiskansan parista Unkarista! Multa on kysytty, enkö kaipaa Suomea, ja tietyllä tavalla en kaipaa sitä paikkana tai maantieteellisenä alueena. Ihmisiä toki kaipaan, mutta kannan suomalaisuutta niin vahvasti sisälläni, että se on mukanani kaikessa mitä teen: asenteissani, arvoissani, käytöstavoissani, kanssakäymisessäni. Se vaan on joku sisäinen juttu! Saan onneksi myös puhua ja kirjoittaa suomen kieltä riittävän usein, sillä suku ja ystävät pitävät kiitettävästi yhteyttä tänne.

Heidi
7/84 | 

Kauniita ajatuksia, herkistyin ihan.
Toivottavasti vietit mukavan itsenäisyyspäivän siellä Norjassa!

Linda
8/84 | 

niin kauniisti ja osuvasti kirjoitit näin itsenäisyyspäivänä. minulla on ihan samoja ajatuksia täällä englannissa asuessani ja myös aivan vastaavasti häpeilemättä tai ääntä hiljentämättä puhun lapsilleni aina ja kaikkialla suomea. on hienoa olla suomalainen ja olen ylpeä siitä, että lapseni (2- ja 3,5-vuotiaat) ovat kaksikielisiä!

mukavaa viikkoa sinulle. nauti kauniista talvimaisemista!

Aurora
9/84 | 

Jotenki ihana kuulla että suomalaisuus on sinulle tärkeä asia, vaikka miks ei olisi tärkeä :) mutta kiva kuulla kuitenkin ! Osaako sun lapset muuten puhua yhtä sujuvaa suomea kuin norjaa?

Kaakkois- Aasia
10/84 | 

Itse puhun myos lapsilleni suomea ja luen suomalaisia kirjoja aaneen, lapset kun itse lukevat sujuvammin englanniksi.. On tarkeaa yllapitaa suomen kielta:-)

Monika
12/84 | 

Lahjoitat lapsillesi arvokkaan taidon, kun opetat heille toisen kielen. Kun lapset kasvavat, voi tulla vaiheita, että he eivät haluaisi puhua kanssasi suomea (tai että puhut sitä heille julkisesti!), mutta jaksa pitää pääsi. He hyötyvät kaksikielisyydestään ja osaavat sitä varmasti myöhemmin myös arvostaa.

Pandice
13/84 | 

Hieno kirjoitus, samoilla linjoilla ollaan :) Hyvää itsenäisyyspäivää vielä näin jälkikäteen!

Heli
14/84 | 

Hei Johanna! Minua kiinnostaa ihan erityisesti lasten kaksikielisyys ja kielten oppiminen, vaikkei itselläni lapsia olekaan. Miten mielestäsi Norjassa suhtaudutaan lasten kaksikielisyyteen? Onko sinulle esim. neuvolassa sanottu jotakin asiasta tai jopa annettu ohjeita? Entä saatko kommentteja vierailta kun puhut lapsille suomea? Norjassa (joissakin kaupungeissa) kai on jonkinasteisena ongelmana koulunsa aloittavien monikulttuuristen lasten huono norjankielentaito. Näissä perheissä tosin taitavat molemmat vanhemmat olla ei-norjalaisia. Sinun lapsesi varmasti oppivat sekä kotona että päivähoidossa täydellisen norjan, joten ongelma tuskin koskee heitä. Olen vaan joskus kuullut senkin suuntaisia näkemyksiä, että Norjassa kun ollaan, niin pitäisi puhua vain norjaa.

Hyvää itsenäisyyspäivän jälkeistä aikaa ja joulunodotusta!

Maanis
15/84 | 

Hei Johanna! En hoksannut eilen vinkata, mutta ehkä tämän vinkin tiedätkin. Itse katsoin onnistuneesti linnanjuhlat www.anywheretv.fi -osoitteessa. Ylen areena joskus mulla on jumittanut, jos olen koittanut. Tarvitsee vaan kirjautua vaikka jollain anonyymimailiosoitteella ja toimii sitten. Tarjosin graavilohta alkupalaksi ja jälkkäriksi itse tehtyjä pipareita. Pääruoka oli vain arkinen kanakeitto. Kynttilät paloivat ja oli ihanata olla (ulko)suomalainen. Joulun odotusta koko teidän perheelle!

Marika
16/84 | 

Ompa kauniita maisemakuvia! Ihanan huurteisia taloja ja kirpeän näköinen sää. :)

sissi
17/84 | 

Meillä askarreltiin eilen Suomen lippuja ja harjoiteltiin Maamme-laulua:)

Minäkään en häpeä puhua lapsilleni omaa kieltäni tietenkään. Tuntuisikin vähän hölmöltä kommunikoida pienten lasten kanssa jollakin muulla kuin omalla kielellä...Tyttö aloittaa koulun nyt täällä Hollannissa joulun jälkeen ja valitsimme koulun joka suhtautuu avoimesti lasten monikielisyyteen.

Ihania kuvia!

Ranska
18/84 | 

OIKEAA PUHETTA!
Kyllä se on ihan höpöhöpöä vaihtaa Suomen kansallisuus pois!

Täytyy häpeäkseni myöntää että silloin kun muutin ulkomaille nuoruudessani häpesin suomalaisuuttani ja yritin olla niin ranskatar kuin mahdollista. Onneksi silmäni aukesivat yhdellä lomareissullani Suomessa ja tajusin kuinka onnellinen saankin olla suomalaisuudestani :)

Juuli
19/84 | 

Hienoa kuulla ylpeydestäsi olla suomalainen :) Miten muuten, osaako miehesi suomea? Olettaisin että keskustelette keskenään norjaksi, onko näin? Mielestäni kaksikielisyys on hieno asia, ja siitä kannattaa pitää kiinni.

Riikka
20/84 | 

Aivan samaa mieltä! Näin ulkomailla asuessa Suomi ja suomalaisuus on tullut todella tärkeäksi. Niin sitä vaan näkee lähelle, kun lähtee kauas :) Suomi on hieno maa ja minäkin aina yhtä ylpeänä kerron olevani suomalainen ja miehen ja suomalaisten kavereiden kanssa kyllä kovasti (ja kovaa ;) puhutaan suomea, välillä se meinaa lipsahtaa siihen, vaikka seurassa olisi muunkin maanlaisia. Se oma äidinkieli vaan on niin tärkeä.

Kaisa
21/84 | 

Moikka Johanna!

Minusta on niin ihana aina kuulla miten siellä Norjassa menee ja miten sinulla menee! Kysyisinkin, että miten aloitit Norjan kielen harjoittelemisen? Oliko sitä helppo oppia ja osaatko jo puhua sujuvasti? Kauan sinulla se kesti? :) Ja muuten kun tapasit miehesi, kommunikoitteko aluksi englanniksi vai osasitko jo Norjaa silloin?

Kivaa Joulun odotusta sinulle ja perheellesi

Kaisa :)

.erin.
23/84 | 

Ihan pakko kommentoida lyhyesti ja ytimekkäästi: <3

Ja olipa kauniita kuvia. Ensimmäisessä kuvassa pilvet näyttävät muodostavan vuoriston meren taakse, aika ihana. Kyllä minullekin kelpaisi tuollaiset maisemat, voi kyllä! :)

Nykyään tuntuu, että siinä vaiheessa, kun minä huomaan uuden postauksen, on kommenttiboksi jo piukassa viestejä ja usein kaikki mitä olisin halunnut sanoa on jo sanottu - yleensä paremmin ja vieläpä moneen kertaan :D - ja siksi jätän viestittelyn sikseen... Mutta täällä minä roikun edelleen! ;)

Toivottavasti itsenäisyyspäiväsi oli mukava. <3

maria
24/84 | 

olisi kiva lukea postaus kellosta ja koruista, joita käytät päivittäin. minusta tuo kello näyttää tosi hyvältä ja naiselliselta. jotenkin ajattomalta. tykkään tuollaisesta naisellisesta tyylistä itsekin.

Annikka
26/84 | 

Hyvä kun muistat puhua AINA lapsille suomea. Kaksikielisyys on rikkaus ja kun asuu ulkomailla niin silloin sitä ei paljon muualla kuule. Asun Helsingissä ja meillä mies puhuu tyttären kanssa ruotsia, ei koskaan lipsu siitä. Tytöllä on ruotsi jopa vahvempi kieli, mutta ei se minua haittaa. Kyllä täällä sitä suomeakin tulee niin paljon ympäristöstä että nou hätä. Meillä oli 70-luvulla joitain sukulaisia jotka muuttivat Ruotsiin, eivätkä opettaneet lapsille suomen kieltä. Oli se aika suuri suru vanhoille isovanhemmille, kun heillä ei ollut yhteistä kieltä lastenlasten kanssa:-(

kalastajanvaimo
27/84 | 

Totta, täälläkin on aika tiiviit ympyrät... mutta on meille onneksi muotoutunut omat kivat ympyrämme enkä itse koskaan ole suuria piirejä kaivannutkaan kunhan on ne luotettavat muutamat kaverit :) Mutta juu, tää on aika tyypillinen pikkupaikka, jossa kaikki tuntee toisensa ja auttaa kovasti jos oot "jonkun tytär" ;)

kalastajanvaimo
30/84 | 

Ei mulle oo koskaan sanottu mitään muuta kuin kannustettu :) Meillä kuitenkin aikuisten kesken kotikieli on norja ja kaikin puolin norja tulee lapsille vahvimmaksi, joten kaikki suomen tyrkyttäminen on vain hyväksi! :) Eli tosiaan ongelmat varmaan ilmenevät niissä perheissä, joissa ei norjaa puhuta lainkaan. Mutta huomaan kyllä sen suuntauksen, että norjaa puhutaan -etenkin ihmisten ilmoilla.

kalastajanvaimo
32/84 | 

Mies ei ikävä kyllä osaa suomea, joten norja on aika vahvasti esillä täällä kotona... :(

kalastajanvaimo
33/84 | 

Aloitin opettelemisen jo ennen norjaan muuttoa; kirjoitin s-postit ja tekstarit miehelle sitkeästi norjaksi sanakirja kädessä ;D Kyllä se ne aina taisi tajuta hehe. Puhuimme kyllä englantia aluksi, koska puuhuminen oli mun mielestä vaikeampaa. Sitten vähitellen, muutaman kk asuttuani kieltäydyin englannista ja halusin oppia norjan tehokkaammin..

kalastajanvaimo
35/84 | 

Hmm, kiits idiksesta :) Kellosta kysellään tasaisin väliajoin :) Se on Seiko Coutura diamond -sarjaa.

Henriikka
38/84 | 

Hirveen ihana teksti. Ja kuulosti niin hyvältä että lapset on kaksikielisiä. Yhdyn ylläolevaan kommenttiin jonka on kirjoittanut Annikka, kaksikielisyys on rikkaus!

Melvin Hayashida
39/84 | 

I discovered Your New site on delicious Nowadays as well as okay liked this.. i share this as well as will be back To verify this out A few even more at a later moment:)

click here
40/84 | 

Good Morning, I just stopped in to visit your site and thought I'd say thank you.

Baseball Picks
41/84 | 

I appreciate you taking the time to write this blog, it was very interesting.

ansiedad
42/84 | 

The core of your writing whilst appearing agreeable initially, did not sit perfectly with me after some time. Someplace throughout the sentences you managed to make me a believer unfortunately only for a while. I still have got a problem with your jumps in logic and one might do nicely to fill in all those breaks. In the event you actually can accomplish that, I will surely be impressed.

metal fabrication bellingham wa
43/84 | 

Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I have really enjoyed surfing around your blog posts. In any case I?ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

columbia school furniture
45/84 | 

As I web-site possessor I believe the content material matter here is rattling great , appreciate it for your efforts. You ought to keep it up forever! Greatest of luck.

pest control athens ga
46/84 | 

An impressive share, I just given this onto a colleague who was performing just a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I located it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and adore reading much more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your weblog with much more details? It really is highly valuable for me. Big thumb up for this weblog post!

holy cow
47/84 | 

I am also commenting to let you understand what a magnificent experience my cousin's daughter had going through your webblog. She came to find such a lot of issues, including what it's like to have an awesome teaching mood to let many others with ease master a number of multifaceted matters. You actually did more than my desires. Many thanks for giving these precious, dependable, explanatory not to mention cool tips about this topic to Julie.

roofing Nashville
48/84 | 

Please let me know if you're looking for a writer for your site. You have some really good posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd really like to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an email if interested. Thanks!

puls stacja
49/84 | 

Thanks for the strategies you discuss through this blog. In addition, a lot of young women exactly who become pregnant usually do not even try and get health insurance coverage because they are concerned they couldn't qualify. Although many states currently require that insurers produce coverage despite the pre-existing conditions. Costs on these types of guaranteed options are usually bigger, but when considering the high cost of medical treatment it may be a new safer way to go to protect one's financial future.

baju batik
50/84 | 

I do enjoy the way you have framed this specific problem and it does indeed offer me some fodder for consideration. However, coming from just what I have seen, I only trust as the actual opinions pack on that individuals stay on issue and in no way get started upon a soap box regarding some other news du jour. Still, thank you for this superb piece and while I can not necessarily concur with the idea in totality, I respect your standpoint.

Daren Mcclaney
53/84 | 

Good Day to every person. My Corporation Is by Greece and have a good newer web business. Please See my web business and say your opinions. There Are Actually a lof of inspiring ideas and information on my job role. It's zero-cost 100% and free of registrator. Regards To absolutely everyone who will take a look at my new-found page. This'll Help my work. | προτάσεις για το σπίτι |

kitchenaid parts
54/84 | 

Just thought i would comment and say neat theme, did you code it yourself? Looks great.

www.spiti.gr.com
55/84 | 

I have to say that for the past couple of hours i have been hooked by the impressive articles on this blog. Keep up the good work.

hogan scarpe outlet
59/84 | 

I really like and appreciate your blog article.Much thanks again. Will read on?

Tatouage cheville
60/84 | 

Thanks for the auspicious writeup. It really was former a pleasure detail it. Glance complex to distant delivered charming from you! Though, how can we contain up a agreement?

Denna Tartamella
61/84 | 

Thumbs up for? Spongebob!. -. ????????????. ????????????. ?????????????. ?????????????. ????????????. ???????????

xenon kits
63/84 | 

When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment is added I get three emails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Thanks!

Qardoo please
64/84 | 

Hmm, I never thought about it that way. I do see your point but I feel many will disagree

picnic
65/84 | 

the sport together with world-famous mobile device. Extraordinary money gifts may be furnished from name immediately.

Arnold California Real Estate
67/84 | 

Awesome ... simply awesome. Way to pass onto us all something that we might not have ever known about. At least I just was tought something new. Thanks a million!

best shampoos
68/84 | 

I like the valuable information you offer within your articles. Iâ??ll bookmark your weblog and check once more here regularly. Iâ??m quite certain Iâ??ll learn many new stuff appropriate here! Very good luck for the next!

mover sc
70/84 | 

Today, Palmetto Specialty Transfer is defined as a company that is synonymous with astounding attention to detail as it relates to relocation, delivery, and installation of art and antiques.

Adeline Cabot
71/84 | 

I wouldn't say I "support" these guys and what they do, but Waka Flocka isn't about lyrics, he's about hype. Most people are retarded? and think he's good at rapping. I actually like Waka Flocka simply because of how hardcore alot of his stuff is, mainly because I like heavy metal as well as rap.

Ignacio Vonstein
72/84 | 

I can't get over this part:. Spongebob: IT'S FOR THE CUSTOMER!!!!!. Squidward: WHO CARES ABOUT THE CUSTOMER?!!!!!. Spongebob: I DO!!!!!! . Squidward: WELL I DON'T!!!!!!!. Spongebob: *gasps* Squidward!. . I've watched this on? repeat XD

data entry
74/84 | 

bless you with regard to the certain weblog post ive actually been searching with regard to this kind of advice on the net for sum time these days hence with thanks

hot to last longer in bed
75/84 | 

I'm the General Manger with the recently-purchased and renovated Timber Cove Inn. Right after a 2.5 million upgrade, the raccoons have returned to nature, we've remodeled the rooms, therefore we have added trails with an events lawn overlooking the spectacular Sonoma Coast.

Eze Group
76/84 | 

Iâ??d should speak to you here. Which is not some thing I do! I quite like reading a post which will make men and women believe. Also, many thanks permitting me to comment!

reverse osmosis for home
77/84 | 

He who allows his day to pass by without practicing generosity and enjoying lifes pleasures is like a blacksmiths bellows. He breathes but does not live.

thailand Transen
78/84 | 

Hmmm, I am not therefore â?? consider every small thing the following, but you do offer a important data with this make a difference. Iâ??ll instruct me personally plus revisit at a later date.

Teddy Sego
81/84 | 

Good Afternoon to every single. I Am from Greece and i also create a modern internet business. Go To my world wide web site and inform me your opinions. It Easy To See many inspiring ideas and knowledge just about my job role. It Really Is no cost 100% and with no having registrator. Thanks Much To everyone who is going to go to see my brand-new web blog. It Will Aids my job. | επαγγελματίες για το σπίτι |

exerciseroutines.biz
82/84 | 

Thank you for your very excellent information and feedback from you. san jose used car

lean hybrid muscle
83/84 | 

Have you ever considered about contributing on additional web-sites? may nicely some great content material appropriate here and Iâ??m positive you could share a great deal more if you wrote some content material throughout other internet web sites. You will discover a great deal of associated web web sites to have a look at. Only 1 thing to think about. Iâ??m glad I know about it at least.

data capture services
85/84 | 

There is noticeably big dollars to comprehend this. I suppose you have created specific good points in functions also.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011