kanipupu & neuletakki

 

Instagramissa olettekin jo tovi sitten nähneet uuden neuleen puikoilla. 

Ja tavanneet Iselinin! 

Iselin on meidän pieni pupu, jonka haimme lauantaina kotiin. <3 Kaikkien lemmikki ja suosikki, ihan uskomattoman kesy ja kiltti pikku pupu. Ja kosete kuten täällä sanotaan; sellainen, joka viihtyy sylissä ja tykkää silityksestä. Iselin saattaa itseasiassa kehrätä kuin kissa kun sillä on oikein hyvä olo. Kun se saa olla sylissä ja työntää pikku neneän kainaloon piiloon ja sitä silitetään korvien päältä. Sunnuntai-iltapäivänä kun väsyneenä viikonlopun juhlimisesta makasin sohvalla, Iselin melkein nukahti syliin.

 

Iselin on mun mielestäni kaunein norjalainen tytön nimi. Siksi Iselin. 

Vaikka Olli olisi halunut nimeksi Kaptein Rosatruse (suomeksi Kapteeni pinkkialushousu). 

Pääsimme kuitenkin hyvään yhteisymmärrykseen ja Iselinistä tuli Iselin eikä sitä ole kapteeniksi kutsuttu.

 

***

Ja neule sitten. Tein neuleen jo Suomessa lomaillessamme, ostin langatkin Suomesta. Eli tämä oli tosi nopea tehdä; viikko taisi mennä. Huomasin vasta nyt Iselin sylissäni että neuletakki on aivan kuin Iselin! Ihan yhtä pehmeä. Neule on tehty Dropsin Brushed Alpaka Silke -langasta, joka paitsi kuulostaa ylelliseltä, myös on sitä, muttei ollenkaan kalleimmasta päästä! Tähän meni tasan kahdeksan kerää, hinta alle kolmekymppiä.

Tein neuleen tuplalangalla, nr 7 pyöröpuikolla ainaoikeaa. Neule tehdään tasona, 170 silmukalla kunnes korkeus on noin 50-55cm. Työ jaetaan  kahteen etukappaleeseen á 40 silmukkaa ja takakappaleeseen 90 silmukkaa. Neulotaan kappaleita vielä 15cm (kainalosta hartiasaumaan.) Päätellään langat.

Hihat olen neulonut yksinkertaisella langalla, samoilla puikoilla. Omat hihani aloitin luomalla 40 silmukkaa ja neuloin suoraa pötköä kunnes hihakappale on neliön mallinen; noin 25-30cm. Päätellään langat.

Etu- ja takakappaleiden hartiasaumat kiinnitetään yhteen niin että pääntielle (eli niskaan) jää etukappaleiden väliin kymmenisen silmukkaa. Hihat kiinnitetään 15 cm korkuisiin kädenteihin.

 

***

Mun neuleessa on sellainen pieni moka, että jätin tuon hihansuunmitan vain noin 10 cm (ei siis 15 cm kuten neuvon tekemään) korkuiseksi ja siksi hihat jäävät vähän pussittamaan ja sauman huomaa turhan hyvin. Asia ei ole niin paljon häirinyt että sille mitään pitäisi tehdä, mutta suosittelen jättämään hihoille ja kädenteille enemmän tilaa. :)  Niin ja hei pysyy oikein hyvin päällä vaikka kuvissa näyttää siltä kuin valuisi menemään! :D Laskeutuu kauniisti, sanotaan niin.

Aivan ihana lanka tämä Brushed Alpaka Silke; aion ostaa lisää ja neuloa muutakin! Nopea tehdä, kohtuuhintainen ja aivan ylellinen lopputulos! Silkki ja alpakka -yhdistelmä ei juuri voi mennä pieleen. Suosittelen. <3 Ja ihan yhtä pehmeä kuin pehmeistä pehmein ja ihanista ihanin Iselin. <3

 

Kommentit (50)

Maiju
51/50 | 

Voi miten sulonen pupu! En kestä! :) Minäkin haluan jonkun tuollaisen pehmeän, ihanan sylitettävän, jota silitellessä unohtuis stressi ja murheet. Näin uskon siis :D

Marjut Willman
53/50 | 

Hei,

herttainen pupu ja kiva nimi. Onko pupu teillä ihan vapaana?

Tuollaisen villatakin minäkin voisin osata tehdä. Mistä ostit langat?  Olen pitkään etsinyt kivaa villatakkia,mutta jos sen tekisikin itse.

terveisin nuori  mamma

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
54/50 | 

Heippa, pupu asustaa ulkona, mutta saa juoksennella silloin tällöin sisälläkin vapaana. 

Langat on Helsingistä Menitasta ostettu. Tee ihmeessä itse! :)

Wendy Turner
55/50 | 

Ihana neule ja pupunen ! Ihanat pöksytkin ! :)

Annalla / Kaunista
57/50 | 

Aivan ihana pupu! Ja niin on neulekin. Mutta tuo pupu on niin suloinen, että tuli ihan kauhea pupukuume! 

Nina Nurmela
61/50 | 

Voi kun suloinen pupu. Meillä on hyvin samanlainen harmaa leijonanharja pupu ? ja neulettakkisi sopii täydellisesti pupujen väriin.

Nina

Cessi
63/50 | 

Ei näin suloisia postauksia saa tehdä! Tai saahan, näistä tulee niin kovin hyvä mieli! <3

Pieni Lintu
65/50 | 

Oi miten suloinen pupuli! Meillä on hirmuinen pupukuume, mutta kun asumme vuokralla ja tähän ei saa ottaa lemmikkejä - eikä tosin olisi tilaakaan tarpeeksi isolle häkille jne. Hirmu kiva myös tuo neule. :)
 

- Pieni Lintu :)

Minnih
67/50 | 

Ihana pupu ja upea neule! Tuosta samasta langasta olen haaveillut tekeväni jotain, mutta inspiraatio ei ole vielä iskenyt. Ehkäpä nyt!

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
69/50 | 

Heippa, kesällä olikin vähän taukoa kun ed. öly meni vanhaksi enkä saanut ostettua uutta, mutta nyt on taas rutiineissa. Kyllä Mun mielestä tulokset näkyivät ihan jo viikon-parin päästä, mutta eihän tuo mikään takuuvarma metodi ole eikä välttämättä toimi kaikilla/ tai jos joku muu elämän osa-alua tökkii vastaan... Eli en voi taata mitään tuloksia :))

HannaMi
70/50 | 

Voi suloisuus mikä pupu!! Ja miten kaunis nimi!
Tuo lanka on kyllä unelman pehmeää... Neuloin siitä viime talvena samalla aina oikein tyylillä rennon löysän villapaidan. Täytyyköhän tarttua taas samaan lankaan ja tehdä sinun villatakki...eli hyvältä näyttää!
? Hanna Turusta

Riikka
72/50 | 

Aivan mahtavan herttainen asukokonaisuus. Onko kutittavaista lankaa? Mitkä nuo housut on?

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
73/50 | 

Lanka ei kyllä kutise yhtään! Vaikka siltä kieltämättä vähän näyttää... Se on ihan silkkisen pehmeää. :) Housut on Vilan.

rosette
74/50 | 

Tuo lanka on aivan ihana, löysin sen viime talvena ja neuloin siitä väljän neuleen. Ajattelin jo silloin että täytyy seuraavaksi kokeilla tuplapaksuna, ja voisi nyt talveksi neuloa.. värikarttakin on ihana utuinen, nyt syksyllä lienee pakko valita se kanervan värinen ja tehdä siitä.
Ja pupu on ihana myös :)

emmi
76/50 | 

Voi kun ihana pupu! Niin suloinen! Hieno asukokonaisuus sulla. Mistä housut on ostettu? Haluun kans! Haluun kyllä ton pupunkin! Voisitko tehdä oman postauksen pupun hankinnasta ja hoidosta? Tai vastata tähän, että mitä "rotua" pupu on, kun on niin ihana! Mitä kaikkea ootte hankkinut sille? Haluisin tietää kaiken pupun hankintaan liittyen :-D meillä lapset niiin toivoo pupua! 9, 8 ja 5 vuotiaat..

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
77/50 | 

Hei, housut on Vilan. Ja kiitti postaustoiveesta, voisin kirjoitella pupu-asiaa pian! Mulla on ennenkin ollut pupu, joten vähän niinkuin vanhalla tiedolla mentiin... Ja muutamalla kaverilla on kanssa täällä pupu niin voi kysellä. Teen pupu -postausta taas pian! :D

Rosa
78/50 | 

Moikka!

Pakko saada kans noin ihana neule! Jaoitko taka- ja etukappaleiden silmukat siis erillisille puikoille pyöröpuikolta vai miten onnistuu? Kyselee blondi... :D 

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
79/50 | 

Heippa, pidin koko ajan kaikki silmukat puikoilla, mutta neuloin vain kerrallaan yhtä kappaletta edestakaisin. Toivottavasti tajusit :))

Sipru@
80/50 | 

Jestas, miten ihana Iselin-pupu! Ja heips, myös tuo asukokonaisuus sinun päälläsi! Tuon pupun voisin ottaa meille, mutta tiedätkös Johanna, luin leijonaharjakanista ja se ei menesty ilman lajitoveria, niin että kohta on kaveri hankittava ettei Iselin elämä jää lyhyeksi. Ystävillä kuoli yksi (meidän suosikkikaneista) kun se joutui olemaan omassa häkissä, vaikka toiset kanit oli ihan siinä vieressä. -Tässä jo kyseltiin olisiko kiinnostusta kahteen useamman tonnin karvapalloon siis kissaan, mutta enemmän koiraihmisenä en langennut ajatukseen. Ja kun erikoiskissoja, vielä vähemmän.. Jään siis odottamaan koiranpentua, jota lääkäri jo suositteli miehelleni kysyen: "että kirjoitetaanko se reseptiin". :)

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
81/50 | 

Oijoi :O Ja meille kasvattaja sanoi kyllä että tämä hyvin pärjää ilman kaveria.. :O Täytyy laittaa sille kysely... Ehkä Iselin ei ole ollenkaan mikään puhdasrotuinen kani kun ei se ainakaan maininut tämän olevan mikaän leijonanharja- tai muukaan rotukani :)) Mutta voi kamala :S

Laura / Tänään Kotona
82/50 | 

Minäkin olen luvannut lapsille kanin, mutta vasta kun meillä ei enää ole koiraa (joka on nyt 5v). Ja kanin jälkeen meille tulee sitten sammakko.. Luvattu mikä luvattu. Toivottavasti koira on pitkäikäinen :D 

Abiduba
84/50 | 

Minkä merkkinen kellosi on? Tosi ihana!

abc123def456
86/50 | 

sulla on aina niin kauniit kuvat täällä blogissa. Ihanasti sopii nytkin yhteen värit. Pupukin sävysävyyn sun kauniin asun kanssa! :-) muakin kiinnostaa missä noita housuja myydään. Ja se, että kauanko kestää, että kookosöljyillä purskuttelu valentaa hampaita? Pupu on suloinen. Mistä hankitte sen? Onko se vielä ihan vauva? Miten ison häkin ostitte? Meillä myös pupun hankinta edessä. Siksi kiinnostaa pupujuyut:-)

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
87/50 | 

Heippa, housut ovat Vilan ja kookosöljypurskuttelun pitäisi vaikuttaa aika pian, viikon-parin kuluessa. Pupu on täältä läheltä pieneltä maatilalta hankittu ja se oli silloin noin 8 vko :) Meillä on nyt sisä- ja ulkohäkki erikseen, molemmissa taitaa olla joku reilu neliömetri tilaa.

Mallu
88/50 | 

Voi mikä ihana pupu! Minullakin ollut lapsena pupu nimeltä Viivi Vadelma Philadelphia :D se oli juuri sellainen kuvailemasi hyvin koiramainen pupu. Ja se ruksutti hampaitaan kun nautti, vähän tosiaan kuin kissat kehräävät. Tuli vähän ikävä, hyvällä tapaa :) Nykyään on sitten ihanin koira minulla.

Niina
90/50 | 

Voi ihanuus! Housut kiinnostaa täälläkin :)

Didi
92/50 | 

Hei, muistatko onko tuo langan väri vaalean harmaa vai harmaa?

ElinaMT
95/50 | 

hei! Harmittaa kovasti kun et käytä aikaa kommentteihin vastaamiseen. Moni kiinnostunut iselinistä ja kauniista housuista jotka sinulla on päällä. Olisi kiva jos vastaisit kysymyksiin. :)

Marjah
97/50 | 

Ihana pupu! Harmi etten osaa neuloa :-(

marjanmaa.blogspot.com

emmux
98/50 | 

huoh! Etkö sä oo vieläkään vastannut näihin kommentteihin..

Vivian
100/50 | 

Moikka, Mietin tuota kaunista neulettasi.. Kuinka monta kerää sinulla siihen kului?
Iso kiitos vielä näistä ihanista neuleohjeistasi. Muutaman olenkin jo niistä neulonut :)
Mukavaa syksyn alkua!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015